zaloguj się

Pokaż pełną wersje : TibiCam KeyLogger ??

Mexaxer
19-10-2004, 17:45
Witam wszystkich !!! Ostatnio pisałem na tym forum jednak nikt nie dal mi sensownej odpowiedzi ... Mam zapytanko czy aby NAGRYWAC film poprzez TibiCam program MUSI laczyc sie z netem ( nie chodzi mi tu o tibie ale o TibiCam) bardzo prosze o odpowiedz bo moj Fireewall wykrywa polaczenie z netem przy wlanczaniu TibiCam a ja slyszalem ze tylko w wersjach z key Loggerami tak jest . Bardzo prosze o odpowiedz doswiadczonych uzytkownikow albo najlepiej modkow ;p

Kajulec
19-10-2004, 18:01
Jakim cudem chcesz nagrywac filmik w Tibii, nie laczac sie z internetem ? Poza tym jak chcesz TibiCam, w ktorej na 100% nie ma KeyLoggera to looknij na gore dzialu filmy... jest tam przyklejony temat w ktorym jest link do TibiCam...

Mexaxer
19-10-2004, 18:50
Jakim cudem chcesz nagrywac filmik w Tibii, nie laczac sie z internetem ? Poza tym jak chcesz TibiCam, w ktorej na 100% nie ma KeyLoggera to looknij na gore dzialu filmy... jest tam przyklejony temat w ktorym jest link do TibiCam...

Dziwi mnie poprostu to ze tibiCam nawet podczas jej wlanczania i ogladania filmow chce sie laczyc z netem :/ Slyszalem ze tak dziala wersja z keyem ... Da ktos sensowna odpowiedz dalczego ona chce sie laczyc nawet podczas wlanczania z netem ??

Dedoctor
19-10-2004, 19:16
up:pewnie dlatego ze tibicam symuluje dzialania servera na twoim kompoterze.

Mexaxer
19-10-2004, 21:50
Czyli dajecie se lapy uciac ze jak bede uzywal tej tibicam z forum to mnie nie hakna ?? ;p

blizare
20-10-2004, 11:23
up.
nie chcesz to nie uzywaj....

Kajulec
20-10-2004, 13:48
Czyli dajecie se lapy uciac ze jak bede uzywal tej tibicam z forum to mnie nie hakna ?? ;p

Wedlug mnie ta wersja TibiCam jest czysciutka... ale jak nie chcesz to nie sciagaj.

The G
20-10-2004, 14:05
up:pewnie dlatego ze tibicam symuluje dzialania servera na twoim kompoterze. LoL
TibiaCam dzial w prosty sposob przechwytuje dane plynace OD i tylko OD servera i zapisuje je w pliku, nie symuluje zadnego servera i innych takich glupot.
Dla nie ruzumiejacych:
Norlmanie dzialajaca Tibia (bez tibicam)
Tibia Server ----> Tibia (czyli twoj client)
Wersja z tibiacam:
Tibia Server ----> Tibia Cam ----> Tibia (twoj client)
A jesli po zamnkieciu tibi (wylogowaniu) chce nadal polaczyc cis sie z netem to masz keya na kompie.

Bonastick
20-10-2004, 14:17
LoL
TibiaCam dzial w prosty sposob przechwytuje dane plynace OD i tylko OD servera i zapisuje je w pliku, nie symuluje zadnego servera i innych takich glupot.
Dla nie ruzumiejacych:
Norlmanie dzialajaca Tibia (bez tibicam)
Tibia Server ----> Tibia (czyli twoj client)
Wersja z tibiacam:
Tibia Server ----> Tibia Cam ----> Tibia (twoj client)
A jesli po zamnkieciu tibi (wylogowaniu) chce nadal polaczyc cis sie z netem to masz keya na kompie.

Bardzo jestem zachwycony twoja teoria choc widac ze czytanie manuali u ciebie norma nie jest.
Osoba pytajaca wspomniala ze takze przy ogladaniu filmow chce sie jej laczyc z netem.
Jest to zjawisko normalne, gdyz jak mozna wyczytac w manualu. tibicam dziala na zasadzie proxy.
TLumaczac prostym jezykiem, jest to cos w rodzaju emulacji serwera, gdyz klient tibii z niczym innym sie nie polaczy wiec musi "myslec" ze to serwer.
Tak wiec po odpaleniu tibicam klient laczy sie z serwerem proxy (generowanym przez tibicam) i miedzy nim (zamiast miedzy serwerem cip'ow), nastepuje wymiana pakietow.
Teraz zwroc uwage na slowo: wymiana. Twoje schemaciki sugerują, że kient jak i tibicam tylko odbieraja pakiety.
Gratulacje teorii. Wiec grajac w tibie tylko ogladasz jak twoja postac sie porusza, ty nie decydujesz o tym, gdy z w koncu nie wysylasz zadnych pakietow

Dzialanie jako proxy, takze wykrywaja firewalle i stad obawy.

Pozostaje ci wierzyc ze zrodlo z ktorego sciagniesz tibicam, jest pewne.