zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Pall - AB

Hoxiu
19-10-2004, 18:42
Hej, mam pytanie. Jestem pallem na 11 lvl (zaraz 12lvl) skille 41/41, mieszkam w AB. Trenuje na trollach i cięzko to wychodzi :/ Teraz nie mam gdzie trenować, bo na trollach za słabo, trenować nie idzie, ide na południe od AB (pod zamek) tam z kolei za mocne - orc wariory i takie tam... Jest gdzieś takie miejsce w pobliżu ab, jak nie AB to byle gdzie... :baby: Na dwarfach i wariorach to ja expie, z łukiem i p-setem... tak więc "plz plz plz" help me :D Chodzi mi o takie miejsce gdzie będą naprzykład same zwykłe minosy czy coś takiego, myślałem o rotach też w pobliżu venore.

Tomciog
19-10-2004, 19:32
Jest dziura z ghoulami, skeletonami i slimami za sklepem z jedzeniem w ab
screen dam później;)

Rankor
19-10-2004, 19:34
Oj nie oplaca ci sie uzywac luku na dwarfy zwykle lepiej trenuj na nich spearami i z shieldem. Zrob skille okolo 50/* i to starczy na bicie cycow za uzyciem 10-15 strzal, Potem na wyzszym lv juz tylko poh (jesli wiesz gdzie na nim expic zeby na gs-a sie nie wladowac :P) Aaa i bylbym zapomnial o Fibuli

a poza tym bylo juz kilka takich tematow -.-"

@up troszke szybszy byles : P

Kamillek
19-10-2004, 19:44
Ja mam tez pytanie ale troche nie na temat ale tez do Paladyna :P nie chce mi sie zakladać nowego tematu :P Kiedy najlepij Paladynem zacząć strzelać z łuku rzeby trafiał wiekszaość strzał. Mam skile dista 25 i bardzo rzadko mu to wychodzi tylko strata strzal. Kiedy palek będzie trafiał czytałem gdzieś że przy 50 można przeżucić się na kuszę a ile do łuku??

Hoxiu
20-10-2004, 08:13
Do łuku 40 dista ( standardowo ) a do kuszy myśle jak kto woli, jedni od 50 dista, drudzy od 60 czy 70 nawet! rancor ale nie dam rady z tarczą wariorowi chyba, i sperami. mam 12 lvl nabiłem sobie wczoraj :) dorba lece do szkoły :D

dziku011
22-10-2004, 07:08
Hehe ja mam 10 lvl palla przed 10 sekundami se nabiłem i mam skille 39\29 ;p
z thais se przechadzke zrobiłem do kazzo na darfy i sie dobrze bawie radze tobie jak ci sie trolle znudziy to sie na te na dardy do kazz przejć :D
i bede walił łukiem od 45skilla dista jurz wtedy tak szybko sie nie konczom strzaly i morzna spokojnie na wariory bez obawy a nawet na lepsze durzo pepsze

Hoxiu
22-10-2004, 15:52
myślałem o kazoo ale na dwarfach expić/trenowac lukiem czy spearami?? w kopalni atakują grupą czy po 2-3 dwarfy?? bo ja nie wiem, mam na 12 lvl palla już :)

Cors Ent
22-10-2004, 23:17
od 40 dista i 12 lvlu - chodzcie palkami do HG.
Luk i strzaly oczywiscie.
zabierzecie 1-2k strzalek. posiedzicie z 3 godiznki w hg. i po wyjsciu 3 lvle up. Dist up i kaska na plus.

ja tak robiłem i od 40 dist nie spezilem ani godziny na treningu. w miare expienia dist sam szedl. I Jakos to poszlo i moj palek nawet nienajgorszy w obecnym momencie.
Wojna przychamowala moje expienie ale na nowym serwerze dam czadu jeszce mysle :)

T_A_D
23-10-2004, 22:33
palkiem nawet na 15 lvl nie weźmiesz 1k strzał
capacity 610 a 1k strzal -700 oz

Tolo
01-11-2004, 12:30
palkiem nawet na 15 lvl nie weźmiesz 1k strzał
Arrow bag? :>

Zaczne grac paladynem ale nie wiem jaki serwer wybrac. Na azurze mam 25 sorka wiec moglbym palkowi summonowac ekhm.. to znaczy sasiad by summonowal moja postacia ghoula :D a ja bym sobie paladynem trenil :P

Ale azura zbyt nowym serwerem nie jest, a dla palkow jak wiadomo im nowszy serwer tym lepiej. Więc jak uważacie grać dalej na Azurze czy zmienić serw na Fortere?

Cors Ent
01-11-2004, 14:18
na Azurze masz chamów z Diviniti wiec idz na nowy :P

a tak wogle to ghula zabijesz palkiem. Monk musi byc do treningu

Tolo
01-11-2004, 18:46
Racja... kill SWE !!! :P

Ale już wojna chyba sie konczy, przynajmniej tak mi sie wydaje ;P
Ale zeby trenic dista do 45 to chyba ghoul wystarczy :P a jak nie to zrobie pare leveli sorkiem i bede mogl monka robic :]

Hoxiu
01-11-2004, 21:49
o ten temat jeszcze istnieje ? to chyba jeden z 15 sensownych które napisałem.

Paladynem do zamku ludzie chodzcie, raczej pod. Przestałem grać paladynem bo sie wkurzyłem na harmoni kolo mnie na zerku zablokował ! dwa razy ( bo poszedłem po zwłoki :D ) no i end palla teraz sorcem gram, patrz temat "15+sorc"

lara
02-11-2004, 21:18
Jest dziura z ghoulami, skeletonami i slimami za sklepem z jedzeniem w ab
screen dam później;)
po cholere mu to jak ghule i slimy za mocne dla niego
A ze szkielkami na takich skillach to ledwo ledwo

Skenone
03-11-2004, 20:03
Na taki niskim levelu opłaca się jeżdzić na folde. Jest tam wiele mino i rotów. Więc ze spirami tam łatwo trenować... ja na 15 lvl miałem już 55/40

Maviluzo
25-11-2004, 18:19
Ja mialem palladyna na 11 lvl i skillami 46-35. Niestety przestalem nim grac, bo hack, ale to inna sprawa Jak komus sie nudza trolle to sa jeszcze swamp trolle :) Od 50 dista to cycki z przerwami na robienie strzal na rotkach. Uderzenia od nich leca na tarcze tylko, nic nie obrywalem na 11 lvl z dwarven shield B) Wybralem sie raz na dwarvy zwykle do kopalni kolo kazoo na 10 lvl z plate armorem i dwarven shieldem i tam szybko lvl up zaliczylem :)

Lord Dreathan
25-11-2004, 21:08
Gra pallem jest bardzo prosta :

na poczatku bierzemy speary + shield i trenimy na Trollach i Dwarfach do 40 dista + potem szukamy innego pallka o podobnych skillach , jezeli takowego nie znajdziemy to na upartego mozemy walic w ghula do 50+ .Natomiast od 60 bierzemy 1k , szukamy Sorca albo Druta na 29 lvlu ktory moze postac z Monkiem i walimy ile wlezie (oczywiscie majac rata walacego w nas aby shielding rosl)

Sir Jagoda
11-12-2004, 08:50
Gdzie mam iść? Mam palka na 9 lvl na DOLERZE skille 40/34 co mam teraz zrobić nie narażając się na pk?? Help me plz FAST. :(

Bastek
11-12-2004, 10:01
Pk znajdziesz wszedzie :)

Zrob 55 dista i mount streum >.<

damianlorek
11-12-2004, 13:00
Chodz albo go gh albo na pólnoc od Ab jest dzira i tam są szkielety i 2 ghoule;)

Dragon bone
11-12-2004, 13:22
A ja mam pala na 26lev ze skillami 61/44 i gram na pacerze. Z luku zaczalem od skilli 50 strzelac a z kuszy to zaczne z 70dista bo wczesniej to strata beltuw. Ja do 15lev chodzilem tylko na folde i tam wszystko zzabijalem ze sperami, od 15lev najlepsze dla palka jest jaskinia ghuli slimuw i szkiletuw pod ab wy***isty exp :)

paladyn15
11-12-2004, 14:46
mam 23 lvl palika skille 70/60 ale nie wime gdzie jest to cale hg moze ktos da mapke i powie co to hg i jakie tams a potwory itp plx

best solo
dragon

best team me with bloker (27 knight) giant spider

Hoxiu
11-12-2004, 15:39
mapka gdzieś kiedyś była, Hell Gate... tam wszystko jest - od rata po GS :)
Podobno opłaca sie tam palkiem chodzić od 15 do 30 lvl ( podobno tak sie chodzi zeby dobrze zarabiać ) - sam miałem 13 palka ale go skasowalem sorc ruleZZZ :) Jest taka opcja SZUKAJ tam wpisz Hell Gate czy mapka Hell Gate jakoś tak znajdzie Ci;) naRRR

Master Gutek
13-12-2004, 20:50
Czy ktos moze wie gdzie ja moge expic moim palkiem na 11lvl ze skillami 41/35 z eq:c-arm,p-legs,p-arm??Mieszkam w Ab'Dendriel.Chodze troche na cyce no ale troche strzalek leci :( Jesli ktos cos wie niech odpisze plx!!!

AHA I PAMIETAJCIE J***Ć HAKEROW!!!!!

sknerus22
13-12-2004, 21:45
pisli juz w tym temacie 50 skill ddist i na cyce 10-15 strzalek ktos to mowil CZYTACC!! :P

Hoxiu
13-12-2004, 22:46
Master Gutek -
Zrób sobie 12-15lvl na trollach, pod trollami od 15 do 20(max) na slimy i ghule. Na 15 lvl zrób 45-50skill i wybieraj sie z kolegami do kopalni i na cyce ze strzalami.

S.P.M
22-12-2004, 17:58
A moze ktoś podać mapke którędy sie wchodzi do tej dziury z ghulami i slime'ami w AB? Byłbym wdzięczny, bo nieraz nie mam co robić jak czekam na kumpla żeby przyszedł z venore potrenować, a z miasta się wychodzić nie chce.

Venderer
23-12-2004, 20:31
Ej a HG jest też dla FACC czy tylko dla PACC???

Też mam palka (jak narazie 10 lv. 4mglv. skille 40\30), najpierw chce sobie jeszcze dista poćwiczyć tak do 45\50 i na Valkirie iść (marzy mi się zdobyczny PLATE ARMOR :P:P:P 8o 8o 8o 8o ) Ale czy z distem 45+ łuk i strzałki dam rade 1 lub kilku valkirii czy nie????

P.S. Też mieszkam w AB, serwer AUREA, nick GALDOX>>> jak ktos chce potrenic niech wali do mnie :P:P:P

S.P.M
26-12-2004, 10:09
Na Valkirie to radzę chodzić z dzidami(spear) i jakąś dobrą tarczą, naprzykład Guardian. Inaczej będziesz musiał używać czarów leczniczych.

Venderer
26-12-2004, 10:37
@up:
:confused: Spearami..... :confused:
jak narazie mam dvarfen shield, do guardian mam troszke "daleko".........
Ale posłucham rady......:D

@Topic:
A czy nie wie ktos gdzie w okolicach AB, tzn. na jakich potworach, używając włóczni można się troszke wzbogacić wzbogacić???? Nie chodzi mi o jakieś gastronomiczne kwoty.... :confused:
tylko jakiś tysiąc, może 2 Gp, na najpotrzebniejsze rzeczy...... Poprostu żeby mieć jakiś "przychód"........
Jak narazie mój "bilans" wacha się między 100 a 200 gp -_-......n\c.

Dzięki za pomoc!!!!!!!!!!! 8o 8o 8o

S.P.M
26-12-2004, 11:25
Próbowałeś w zamku? z dwarven shieldem i włóczniami? Całkiem niezły łup można wyciągnąć, tylko nie wchodź do wież ani na najniższe piętro. wzbogacisz się nieźle, szczególnie na zbrojach (chain amror). Nazbierasz ile dasz rady unieść i szybciutko do skrzynki w depocie. Potem jak zkończysz polowanie, zrzucasz cały ekwipunek do szkrzyni, do plecaka bierzesz ile dasz rady łupu i do sklepu. Mi po pół dnia polowania tam, to taki kursów z depotu do sklepu z 5 wyszło. (na twoim poziomie). Więcej opłacalnych miejsc-kopalnie w Kazodron. Jak będziesz miał lepsze umiejętności możesz chodzić na Ghostland do dziury obok fatamorgany ducha. Na pierwszym poziomie są szkielety i szczury, niżej obleśne ghule i skorpiony. Radzę zaopatrzyć się tam w: łuk, jedzenie (jajka lub białe grzyby), mnóstwo strzał i czar antidotum - na skorpiony. To chyba wszystko w okolicach Ab'Dendriel.

Venderer
26-12-2004, 13:17
Próbowałeś w zamku? z dwarven shieldem i włóczniami? Całkiem niezły łup można wyciągnąć, tylko nie wchodź do wież ani na najniższe piętro. wzbogacisz się nieźle, szczególnie na zbrojach (chain amror). Nazbierasz ile dasz rady unieść i szybciutko do skrzynki w depocie. Potem jak zkończysz polowanie, zrzucasz cały ekwipunek do szkrzyni, do plecaka bierzesz ile dasz rady łupu i do sklepu. Mi po pół dnia polowania tam, to taki kursów z depotu do sklepu z 5 wyszło. (na twoim poziomie). Więcej opłacalnych miejsc-kopalnie w Kazodron. Jak będziesz miał lepsze umiejętności możesz chodzić na Ghostland do dziury obok fatamorgany ducha. Na pierwszym poziomie są szkielety i szczury, niżej obleśne ghule i skorpiony. Radzę zaopatrzyć się tam w: łuk, jedzenie (jajka lub białe grzyby), mnóstwo strzał i czar antidotum - na skorpiony. To chyba wszystko w okolicach Ab'Dendriel.

Rozumiem, że mówiąc o zamku i chain armorze, chodziło Ci o Minotaury.
Wiem że przy zamku jest taka jaskinia z minotaurkami (ale dużo ludzi tam chodzi :(:(:(;(;)
Słyszałem też gdzieś głosy, że przy zamku kręca się orc bersekerzy... Nie są zbyt "niebezpieczni" jak dla mnie :( :confused:
Ale i tak THX........ zara lece do zamku :P:D

P.S. (głownie forse potrzebuje na strzały, bo sam robie je w dośc żółwim tempie :(, kumpel ciagle zaprasza mnie na jakieś hunty.... trudno chodzic wtedy ze spirami :P)

S.P.M
26-12-2004, 14:49
Nie tylko minotaury. Są tam elfy, orkowi wojownicy, zwykłe tempe orki no i orki z dzidami. Trolle, krasnolury też się znajdą. W głównej wieży jest potężny smok i dwóch magów: minotaur mag i orkowy szaman. Na dziedzińcu zamku pojawia się czasem rozwścieczony ork(zerk) ale tylko gdy nie ma tam ludzi. Jest też czasem strażnik minotaurów, tak jak na najniższym piętrze. Na wieżyczkach są różne potwory, z którymi możesz się śmiało zmierzyć, bo wystarczy krok w bok i jesteś na dole. Radzę uważać na początku z zerkiem, no i łowca też nie jest słaby (hunter). Co do polowań na ghostlandzie zapomniałem powiedzieć - nie schodź niżej niż na drugi poziom (demoniczne szkielety i strasznie mało miejsca do ucieczki).

Venderer
26-12-2004, 15:58
Tak łatwo się mów "wystarczy uważać", nie zdąże uciec i już DEAD.....
Ale sprubuje....

A tak przy okazji (sry za Off topic), chodziłem sobie w okolicach Ab i natrafiłem na górke, z kilkoma "piętrami", na ostatnim (chyba -,-) znalazłem martwego ludzia zabitego prze.........HUNTERA! O co chodzi jest tam jakiś resp Hunterów??? Tak blisko AB???

I 2 sprawa, gdy byłem na małym hunciku ze strzałami, to zauważyłem, że szybko "ubywają". (miałem 750 teraz 400 -,-) i co mam zrobić???
Kupowałem troche od graczy (zwykle 1 gp za 1 strzałe), kumpel mi powiedział, że to nieopłacalne i sam mam robić, I ROBIE!!!! Tyle że mana wolno sie odnawia i długo trzeba czekać na marne 15 strzał :(:(:(, a nie chce się zamieniac w "ARROW MAKER-a" tzn. stac pod depo jak Druidzi -,-....
Co mam robić???? Znacie jakiś optymalny sposób na zdobywanie strzał????!!!!

Z góry dziękuje :P 8o 8o

S.P.M
26-12-2004, 16:12
Cudowny sposób to taki:
Poświecasz jeden, dwa dni na feriach, albo więcej.
Bierzesz 4 włócznie, najlżejszy pancerz jaki masz i mykasz do podziemi femor hills, zabijać gobliny. Z ich farm świni można wyciągnąć dużo jedzenia, a zabijając gobliny nie będziesz się nudził tak jak normalnie. I możesz kolekcjonować kamyki.

Tretogorczyk
26-12-2004, 18:42
Najwazniejsze to nabic palem 8 mlvl, ~50 dista i gdzies 3k kasy. Kupujesz belty, kupujesz exura vite i idziesz na 12-15 lvlu do HG albo na Guardy i level sam leci... w 20 dni 30+ ? No problem... W miedzyczasie slabszych poziomow mozna bic cyce w sternum kolo thais, ale ogolnie to hg/guardy to najbardziej przedni exp... no i gp

@up
To sie nazywa >LOL<, no ale coz - tacy ludzie tez musza istniec, zeby "przyprawa musi krazyc"... bez urazy ;)

@up up
Kupuj strzaly w sklepie 2gp/1strzalka i nie przejmuj sie tym, co mowia Ci koledzy, to jest jedyny sposob i coz - tak trzeba...

S.P.M
26-12-2004, 23:19
Pytał się co robić, żeby robiąc strzały nie zrobić się arrow-makerem - ma odpowiedź. 2 gp za strzały w sklepie to cholerna stata kasy bo za tyle bełty można kupić od graczy.

klOpsik
27-12-2004, 08:47
P.S. (głownie forse potrzebuje na strzały, bo sam robie je w dośc żółwim tempie , kumpel ciagle zaprasza mnie na jakieś hunty.... trudno chodzic wtedy ze spirami )

Jesli chcesz dobrze zarobic chodz na polnoc na szkielety, ghule, roty, p.spidery,slime . Wypada z nich duzo gp z ghuli czesto po 20 , 30 ,a loot z nich mozesz sprzedac (viking helmet 66gp , brass helmet 30 , mace 23 , sword 25 itd ) . Po za tym slime daja duzo exp 160 , a roty jedzonko .

Zapomnialem dodac ze tam wystepuja czasami bardzo trudne do zabicia stworzenia --- snake 8o

Mozesz tez chodzic na zamek gdzie jest niezly exp. i loot dobry ktory mozesz sprzedac :D .

A co do ludzika zabitego przez huntera na gorce :
Jest tam pojedynczy resp Huntera ale na distance on niezle wali wiec nie radze ci walczyc :P

Maciek Predator
08-02-2005, 14:00
Witam,
Od niedawna gram palkiem (12lv skile 51,40) i sprzet:(scale arm, brass legs, steel helmet) eq raczej slaby bo wiekszosc czasu poswiecilem na trening.

Zastanawiam sie czy przy takiej postaci oplacalne sa dwarfy soldki.
Daja mniej xp niz ghule ale wypadaja z nich belty (w mniejszej ilosci niz z mino arch ale tego to raczej nie ubije) i reszta tez.
Mysle ze na te soldki przydaloby sie wziac pare uh/ih i gfb lub fb.
Czy przy takim sprzecie jak moj soldki beda mnie mocno trafialy z beltow?

S.P.M
08-02-2005, 14:10
Noooo.... na soldki to tylko ze spear, i to radziłbym ci wcześniej potrenować. Ghule są bardzo dobre, zostawiają dużo kasy i loot który można dobrze sprzedać. Mam nadzieję, że pomogłem.

Maciek Predator
08-02-2005, 14:14
Bylem na ghulach juz, myslalem ze sobie nie poradze ale jednak... 3 strzaly i po ghulu. Soldek jest slabszy od ghula w zwarciu bo nie uzywa life drain ale wali czasami z belta i tego sie najbardziej boje, bo moze sie zdarzyc ze wyskoczy 3 soldki na raz i jezeli z belta bede mocno obrywal to moge deda zlapac :/

Master Gutek
08-02-2005, 15:50
od 40 dista i 12 lvlu - chodzcie palkami do HG.
Luk i strzaly oczywiscie.
zabierzecie 1-2k strzalek. posiedzicie z 3 godiznki w hg. i po wyjsciu 3 lvle up. Dist up i kaska na plus.

ja tak robiłem i od 40 dist nie spezilem ani godziny na treningu. w miare expienia dist sam szedl. I Jakos to poszlo i moj palek nawet nienajgorszy w obecnym momencie.
Wojna przychamowala moje expienie ale na nowym serwerze dam czadu jeszce mysle :)

dobrze wiedziec ze palkowi na 12lvl zmiesci sie 1000-2000 strzal lol;p

NIE LUBIE noobow

S.P.M
08-02-2005, 17:11
Nie powiem kto tu zanoobował... Poprosi kolegę, żeby mu zaniósł w jakieś miejsce, np. koło cmentarza... Jak mu zacznie brakować, to uzupełni zapas. A tak wogóle to miałem dzisiaj ciekawą przygodę w Hellgate, skończyła się nieciekawie :] Wziąłem scale armor zamiast wziąść więcej boltów, czego teraz bardzo żałuje. Ghule padały często po 1 strzale, w DS wchodziły hity po 118 nieraz, czasami większe. Zorientowałem się, że nie mam jeszcze mysterious fetish, gdy miałem 32 bolty. Poczekałem na korytarzu, w końcu przechodził 45 lvl knight, który poratował mnie parcelami. W poradniku na forum nie było nic, że przy rope palce są DSy, ghule i szkielety. Po przejściu przez mostek rzuciłem parcele w dól i sam tam wskoczyłem. Ku mojemu zaskoczeniu biły mnie 3 DS i wokół pałętały się ghule. Mając 32 bolty i tak nie miałbym szans, ale można poprosić kolegów żeby przyszli pomóc. Jednak żeby się wspiąć musiałem przerzucić parcele na bok i się ropnąć. Zdążyłem już je przerzucić i wycelować rope, gdy nagle piękny napis : "You are dead" Straciłem ponad 15 k - runy (uh i gfb) loot. Poszedł mlvl, 2 skille dista i shielda oraz lvl. Mam nadzieję, że przynajmniej ten post uratuje nowicjuszy w Hellgate. (a moze ja wogole nie poszedlem tam gdzie trzeba??)

Ralh
08-02-2005, 17:12
dobrze wiedziec ze palkowi na 12lvl zmiesci sie 1000-2000 strzal lol;p

NIE LUBIE noobow

LoL, a slyszales o takim czyms jak ARROWS BAG -.-
PS : i kto tu jest n00b :)

Edit: Ehh ktos mnie juz wyprzedzil :P

Ziomululek
06-03-2005, 15:27
Najlepiej zrub se 50 dystans i idz pod zamek na orc wariorry.Uwazaj jak bedziesz chciał wejsc na zamek bo nooby nie raz luruja zerki a w tedy 1 hit i ded.
Lord Gozos :lucznik:
Lvl:37 :baby:
Skille:81/61 :]
Mlvl:15 :mag:

Watto
15-03-2005, 12:43
LoL, a slyszales o takim czyms jak ARROWS BAG -.-
PS : i kto tu jest n00b :)

Edit: Ehh ktos mnie juz wyprzedzil :P

Do hellgate nie da się wkładać bagów/backpacków, bo nie przejdą ci przez teleport.