Pokaż pełną wersje : POMOCY! Jak w 5 godzin zdobyć kasę ?
Witam.
Mam wielki problem.Nie wiem jak szybko uzbierać 5k w ciągu 5 godzin.Za 5 godzin wraz z kumplem chcemy kupić domek(ja właściciel on gość) i damy na niego 5k ale spieszy nam się.Za 5 godzin potrzebuje tej kasy i mam pytanie.Jak szybko tą kaskę uzbierać ?Jestem posiadaczem PACC moje dane są po <<<<<tej<<<<<< stronie
Sprawa jest poważna
pozdrawiam
niezły newbie sie trafił,
idz porob lootbagi nie wiem gdzie na pacc sie robi bo nei ejstem posiadaczem. ja na zamku obok ab elvenabe czy jakos tak to 5k w 2 godziny spokojnie wychodzi
zycze powodzenia
Kup 2500 Wheat u NPC Donald w Thais , zrób z tego bread a następnie sprzedaj go za 5k u NPC Sherry McRonald również w Thais :p Jest jeszcze wiele innych, mądrzejszych i szybszych sposobów niż ten podany przezemnie, poprostu pomyśl... :baby:
Van'kleju
15-09-2007, 19:32
Lootbagi,lootbagi i jeszcze raz lootbagi... zbieraj wszysko co lezy i jest cos warte.... albo idz na roty na darashie i bij roty, one daja nizly loot/exp rob lootbaga i 5k na banka uzbierasz... Istnieje jescze jedno wyjście xD Sprzedaj całe eq moze tyle będzie ( powiedz nam jakie masz eq ) to ode mnie pozdro i narq.
P.S. jeszce jedno. Mówisz, że kupujesz domek razem z kumplem ale i tak niby Ty za wszystko bulisz. Połączcie siły będzie łatwiej... 2,5k to zbieram tak w 30 min zalezy od miejcówki ( mino mount, fibula ).
Ancient900
15-09-2007, 19:33
Roty na Liberty Bay ;p
5k ja tam w 2h wyciągam
ciarach92
15-09-2007, 19:34
idz na wyrwy
Andrealfus
15-09-2007, 19:45
ktory to server ma ss wciagu nocy?
Pomocny Murzyn
15-09-2007, 19:48
Mino piramid (darashia) roty (darashia albo liberty bay) tomby (Ankrahmun) dworci (Port hope) Chakoya (Svargrond). Najbardziej z tych polecam mino, roty, a szczególnie chakoye...
Polecam minosy na darashi. Są tutaj (http://tibia.pl/earth.php?x=33306&y=32283&z=0&q=108.96). Z mino leci bardzo wartościowy loot, bij tylko zwykłe aby nie tarcic czasu na bieganie po pietrach, bawienie sie z innymi rodzajami Minosów. Na zwykłych nie stracisz za dużo UHów oraz innych run leczących. Zbieraj wszystko co z nich wyleci, jak masz postmana to problemu nie ma, obok jest skrzynka. Jeśli go nie masz to musisz sie liczyć z transportowaniem lootbaga o sporej wartości do miasta. 5k uzbierasz w krótkim czasie. 5h na pewno wystarczy. Jak bedziesz miał jeszcze nóż to zarobisz trochę na skórkach, taki bonus. :)
Podsumowujac
1. Roty na darashi/liberty bay
2. Mino na darashi
3. Sprzedawanie/robienie chleba
4. Zamek obok ab
Od siebie
Najlepiej to idz do kopalni dwarfow i zbieraj tam wszystko co lezy na ziemi, jak uzbierasz z 5k cap lootbaga, schowaj go, zrob 5k i pozniej sprzedaj w sklepie, najszybciej zarobisz. Mozna tez isc na roty, daja duzo kasy + mace, malo ludzi tam chodzi bo jest duzo miejscowek, zbieraj mace i kase + lvl podskoczy
Dobra, podam pierwszy sposob, ktory przyszedl mi do glowy. Co prawda nie najlepszy, ale zawsze mozesz urzadzic PK :P . Nie no zart. 5k w 5 godz.? Na dwarfach w kazo spokojnie z lootbagow wyciagniesz. Lub gdzie indziej, sam pomysl gdzie bedzie ci najlepiej zbierac lootbagi.
OjciecChrzestny
15-09-2007, 21:37
allegro.pl też sposób :cyclops:
lord orzech
15-09-2007, 22:18
@up:
Ale nie w 5h :P
@topic:
hmm... popieram propozycje podane wyzej ewentualnie tomb jakiś słaby...
To masz tylko 1 kolege? niech każdy kolega Ci po 1k wyśle i git bedzie :P
A jak nie to zrób te chlebki ;D
babcia666
15-09-2007, 22:29
Gobliny na edron i sprzedaj wszystkie kamienie:D 1h-100+ kamyczków, czyli jakieś 2k.
scraby i mumie ja w 30 minut moge zebrać na zamku kolo ab 1k z samych chain armorow,brass armor i halberdow
scraby i mumie ja w 30 minut moge zebrać na zamku kolo ab 1k z samych chain armorow,brass armor i halberdow
Jak byś zauważył założyciel tematu miał tylko 5h na zdobycie tej sumy, a nie 24h. Czemu nie myślisz ?
Adi_Latox
16-09-2007, 19:13
@up
Jeśli dobrze zrozumiałem jego post to autor tematu w 2,5h tym sposobem zarobiłby 5k
PijmlekoBedzieszWielki
16-09-2007, 19:27
Polecam minosy na darashi. Są tutaj (http://tibia.pl/earth.php?x=33306&y=32283&z=0&q=108.96). Z mino leci bardzo wartościowy loot, bij tylko zwykłe aby nie tarcic czasu na bieganie po pietrach, bawienie sie z innymi rodzajami Minosów. Na zwykłych nie stracisz za dużo UHów oraz innych run leczących. Zbieraj wszystko co z nich wyleci, jak masz postmana to problemu nie ma, obok jest skrzynka. Jeśli go nie masz to musisz sie liczyć z transportowaniem lootbaga o sporej wartości do miasta. 5k uzbierasz w krótkim czasie. 5h na pewno wystarczy. Jak bedziesz miał jeszcze nóż to zarobisz trochę na skórkach, taki bonus. :)
Szczegulnie kiedy gra się na NON-PVP to na pewno się donosi loot bag do miastaB)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.