Pokaż pełną wersje : 2 nowe światy
$corcerer
20-10-2004, 17:04
CIPSoft znów zaskoczył nas wieścią, że powstały 2 nowe światy! Są to:
Fortera, zlokalizowana w USA, z normalnym trybem walki pvp, oraz
Lucera, również w USA i również z normalnym trybem walki pvp
Oczywiście w najbliższym czasie tylko posiadacze PACC będą mogli wejść na nowe serwery... Miejmy nadzieję, że limit zostanie zniesiony jak najszybciej.
Widać, że Amerykanie doczekali się nowego serwera z nawiązką :)
Pozdrowienia
Tibia.pl team.
<EDIT>
W Newsie możemy przeczytać też o problemach sieciowych providera CIPSoftu w Brazylii. W związku z tym nowe serwery w tym kraju nie powstaną, aż do momentu, kiedy problemy z siecią zostaną naprawione.
Jakby ktoś jeszcze miał pretensje, to chciałem zauważyć, że ten post pojawił się wcześniej niż news na tibia.com, więc musiałem go stworzyć...
Crusader Ronax
20-10-2004, 17:07
Też to miałem właśnie napisać :)
Obecnie siedzi tam dwóch ludzi ze statusem GOD :)
Fajnie, że dodają nowe serwery, bo graczy przybywa coraz więcej i często trudno się zalogować wieczorem, nie mówiąc o expieniu na rooku.
czlowiek juz nie nadąża za tymi nowymi światami co chwilę :D
Ostanio sobie czytałem niusa sprzed paru lat jak to cipy napisali, ze stworzyli nowy swiat, w ktorym moga sobie zyc gracze i nazwali go Nova :D
NORMALY OBYWATEL RP
20-10-2004, 17:15
UFF znowu nowe swiaty ale polskiego jescze niezrobili:P szkoda:( :]
Vegefa Ziom
20-10-2004, 17:24
Widać, że mimo starodawnej grafiki:p coraz więcej n00bków i newbie przyłącza do tibi... Jeżeli dalej w takim tępie to za kilka miesięcy rekordem będzie około 40 000 graczy naraz, ineteres się kręci;) , a Cipsoft się cieszy. Więc można powiedzieć, że wszyscy szczęśliwi:)
Devoriso
20-10-2004, 17:27
I juz mamy czolowke naraize jest to farvez na fortera lvl 3 i Aesg lucera rowniez lvl 3:D POLACY BRAC SERVER W OBROTY:}
JeteKnight
20-10-2004, 17:28
Dobrze ze na poczatek wchada sami posiadacze pacc poniewarz pomyslcie sobie jest godzina 7 rano wpadacie na pomysł,, wejde na nowy serwer zobacze jak tam jest" nagle pojawia sie komunikat za duzo ludu. A jak najpierw wejdzie pacc potem ( miejmy nadzieje) im sie znudzi i nam odstapią=) :tongue:
Iris on Eternia
20-10-2004, 17:58
Huh. Te servery powstały w najmniej oczekiwanym dla mnie momencie ;/
@Kamilek@
20-10-2004, 18:14
Na Forterce mozna robic postacie na faccu ale nie mozna sie zalogowac bo durzo nOObków juz gra(pisze cos ze rook przepelniony)
CZEKAMY Z UTESKNIENIEM NA POLSKI SERWER
FACC 4ever
Hmmm...a po jakim czasie na server będą mogli wejsc FACC ?
Ganwille
20-10-2004, 18:17
WYPAS!!! WYMIATAMY CHLOPAKI!! JUZ ZAKLADAC POSTACI!! JAK BY CO TO JESTEM POD NICKIEM MASTER GANWILLE NA FORTERZE!!Co prawda jeszcze nie gralem, ale mam nadzieje że jutro da się zalogować! Ale super!
@Kamilek@
20-10-2004, 18:21
Na Forterze najlepsi gracze to:Tethtorill, Farvez, Bubbles fanclub i Santori po 4 LVL!!!!gratz
A na Lucerze najlepsi to: Aesg ma az 5lvl to rekord na nowych światach
gratz
A my czekamy na polski serwer
cya
Iris on Eternia
20-10-2004, 18:29
Posiadacze Facców na nowe servery będą się mogli dostać za jakies 2-3 tygodnie.
Gz for Aesg ;)
Tyrezjasz
20-10-2004, 18:44
B) fajnie juz sie przenosze szkoda tylko ze nawet pacc(an)y nie moga wejsc bo rook przepelniony spoznilem sie z 15 min za probe zalogowania i lypa :p no coz pozdrawiam wszystkich cya aLL on Fortera :baby:
Kurczaczek
20-10-2004, 18:54
Ostatnio sobie powiedzialem : znudzila mi sie Pacera, schakowali mi dwa accounty, na pierwszym nowym swiecie ktory powstanie, zaloze postac.....
ALE DLACZEGO TE SERVERY SOM W USA? ;(
No coz, jak co to gram na Forterce, bo Lucera ma gorsza nazwe :D
Iris on Eternia
20-10-2004, 19:06
Nowy liden na Lucerze! Mimo że zabiły go waspy, wyprzedzil Aega. Mowa o Farin'ie Stealtheye który jak narazie ma 6 lvl
Hegemmon
20-10-2004, 19:21
heh.... kolejny rozwój gry ;) nic tylko się cieszyć :P chyba....
Ciekawe kiedy zatrudnia nowych GM-ow aby na swiatach bylo spokojniej http://www.members.lycos.co.uk/hegemmon/wladza.gif
ALE DLACZEGO TE SERVERY SOM W USA? Ponieważ do tej pory w niemczech bylo o dwa serwery wiecej (nie licząc Premii).
Jak tak dalej pujdize to pod koniec przyszlego roku Tibia bedzie miala o jakies 10 serwerow więcej. Ciekawe tylkokiedy postawia serwer w jakims nowymkraju :)
Fox of Desert z Aldory
20-10-2004, 19:27
Poszło w ruch 6 lvl na Fortera chyba 3 czy 4 mają już 6 lvl
Master Kejzi
20-10-2004, 19:48
Pytanie do modków kiedy będzie jakiś serw niemiecki? bo chce iść na nowy ale na amerykańskim lagi X(
Czy wie ktoś od kiedy faccowie będą mogli sie logować na lucerze ??
Bo ja jak chyba większość ludzi .. założyło postać ale problem z logowaniem :D
Dlaczego ktoś powiedział że będzie można wejść dopiero za 2-3 tygodnie ? jeżeli moge wiedzieć skąd masz takie informacje z palca sobie wyssałeś ??
No ciekawa sprawa jak cos to nie wiem jak narazie mam chara na Lucerze .. może przejde na Fortere jak mnie ładnie poprosicie :P Kto jeszcze zamierza grać na nowych światach szukam pala z którym móglbym skillować na mainie znam miejsce bardzo żadko odwiedzane .. w sam raz do skillenia i przy okazji łapania expa .
error błąd
20-10-2004, 20:05
a mnie by sie przydal server w poslce(szczecin :p ) i tylko dla mieszkancow szczecina i okolic :D 0 nOObow :) i male lagi dla mnie :D
Iris on Eternia
20-10-2004, 20:17
@Eter
Nie, nie wyssałem z palca... z każdym nowym serverem tak jest...
a pozatym...
"[...]In a few days we will raise the limit and also allow free account players to join."
@Master Kejzi
A czy moderatorzy tego forum pracują dla cipów? Ja mysle że nie...
Ps. 3x 7 lvl na Forterze i 1x na Lucerze. Ciekawe jaka będzie pierwsza profesja na mainie?
Fajnie ze nowe servy. Może na starych serwerach bedzie pusto. i sie wszyscy przerzuca na te nowe. BTW: sam zamierzam na ktoryms zagrac ! ! :P
Przetłumacz przytoczony przez siebie tekst ?
2-3 tygodnie na infernie bylo to kilka dni ... dokladnie tydzien albo mniej
Iris on Eternia
20-10-2004, 20:30
...a na Galanie i Tenebrze trzy tygodnie...
Ps.W najbliższych dniach zwiększymy limit, oraz umożliwimy dostęp do nowych sewerów graczom z kontami darmowymi
Pasorzytek
20-10-2004, 20:45
CIPSoft znów zaskoczył nas wieścią, że powstały 2 nowe światy! Są to:
Fortera, zlokalizowana w USA, z normalnym trybem walki pvp, oraz
Lucera, również w USA i również z normalnym trybem walki pvp
Oczywiście w najbliższym czasie tylko posiadacze PACC będą mogli wejść na nowe serwery... Miejmy nadzieję, że limit zostanie zniesiony jak najszybciej.
Widać, że Amerykanie doczekali się nowego serwera z nawiązką :)
Pozdrowienia
Tibia.pl team. a reszta newsa to co pies?? Our Brazilian provider has repeatedly had massive network problems. We are in close contact to the provider to resolve the problem. As long as the network performance has not improved we will start no new game worlds there. Nasz Brazylijski dostawca niejednokrotnie miał poważne problemy z siecią. Jesteśmy w bliskim kontakcie z dostawcą aby rozwiązywać kwestię. Dopóki dostawca nienaprawi problemów nie będziemy stawiać żadnych nowych światów w brazylii.
Iris on Eternia
20-10-2004, 20:54
@Pasorzytek
News na tibia.pl nie jest o nowym newsie na tibia.com tylko o dwóch nowych serverach.
a wiecie może kiedy powstanie jakiś serwer PvP zlokalizowany w niemczech?
na galanie juz nie gram ;D
prosze o wiadomości ze sprawdzonych źródeł:D
Iris on Eternia
20-10-2004, 21:39
@up
Jedynym sprawdzonym źródłem jest tibia.com, a tam nic o jeszcze nowszych serverach niema.
Ps.
Santori 8 Knight //Fortera
Morovitit 8 Knight //Lucera
...
No mamy liderów:
na Folderze Santori - knight
na Lucerze Morovitit - knight
gratuluje obydwu expresowego tempa, szczególnie na tak zapchanym rooku.
Acha Morovitit zdążył w międzyczasie założyć Guildie "Band of Brothers Allience". Naprawde niesamowity gość znany ludziom z Eterni jako Tha Maverick Sorcerer 93 lvl master sorcek
lol
sorki za dublet ale jak pisałem swojego posta to tej informacji jeszcze nie było na forum. A sprawdzałem dokładnie.
Fergus Mac Roth
20-10-2004, 23:37
Lepiej by nowe Non-PvP zrobili, bo na dotychczasowych juz spore przeludnienie. X(
A na nowych servach jak zwykle ostry "power gaming", aż smiać się chce gdy się patrzy w "commenty" postaci, jak sie nOObki scigają w każdej dziedzinie.
Dowizul z Inferny
21-10-2004, 08:25
non pvp chyba żartujesz powinni zrobic nowy pvp enforced albo powienkszyć przepustowość dla inferny!!!!!!!!!!!!!!!!!!
MayGyver
21-10-2004, 09:33
a po co zwiekszac przepustowosc dla inferny?
rook non stop od 4 miesiecy jest przepelniony - nie ma to jak kogos zrookowac :)
max playerow bylo troche ponad 600 - facc loguje sie o kazdej porze dnia i nocy
lepiej by zrobili przyspieszajac respawn potworow
a nowe serwyry powstaja bo jest zapotrzebowanie - szkoda tylko ze wiekszosc z nowych graczy to lolki
Mimo wszystko minie jeszcze troszke czasu zanim facc wejdzie na serva bo rook jest zapelniony paccami a o ile sie nie myle limit wynosi 100 graczy dla rooka? :)
a pomyslec ze ja wczoraj napisalem pierwszy na temat nowych serwow ^^
okolo polnocy bylo juz ze dwuch knightow jeden palek i same non-voc. c to mieli raj ^^
Moze znacie jakas polska rodzine na Lucerze, bo chcialbym stawrzajac nowa postac przynalezec do jakiejs polskiej rodziny, zawsze to fajniej grac :D:D
Dowizul z Inferny
21-10-2004, 14:17
a po co zwiekszac przepustowosc dla inferny?
rook non stop od 4 miesiecy jest przepelniony - nie ma to jak kogos zrookowac :)
max playerow bylo troche ponad 600 - facc loguje sie o kazdej porze dnia i nocy
lepiej by zrobili przyspieszajac respawn potworow
a nowe serwyry powstaja bo jest zapotrzebowanie - szkoda tylko ze wiekszosc z nowych graczy to lolki
właśnie chodzi o to żeby można bylo sie na rooku zalogowac bo przechodze nową postacią ale moge wejść
Iris on Eternia
21-10-2004, 14:19
No i lipa... jak facce będą mogli wejść to już będzie cała kupa ludzi na 50 lvl =/
MistrzYoda
21-10-2004, 15:06
Ja gram na Forterze pare godzin zaraz 4 lvl i jest c***.... na roocku musze expić :(
@Kamilek@
21-10-2004, 15:28
Na forterze jest juz 10-20 osób na mainie gratz
p.s.
czy są w sród nich polacy?
cya
Dr. Omader
21-10-2004, 15:31
Dobra, dobra, kazdy sobie sam umie sprawdzic statistcis wiec nie mowic kto ma jaki poziom itd. bo bede kasowal posty i tak bo to bezsensu.
daroslaw
21-10-2004, 16:13
Czego nie stworzą swiata w polsce?
daroslaw(secura) 13 lvl sorcerer skile lepiej nie mówić
daroslaw palladyn 12 lvl palek skile 54/32 i rosną
Jak stworzą grafę 3d to napewno stracą dużooo graczyw tym i mnie. Ja gram w nią dlatego bo jest to chyba już ostatni dobry mmorpg opierający sie o spritey a oni chcą z tego to kichowate mu zrobić...
grafa 3D w tibii?
to by byla komletna porażka. X(
Tibia ma swój unikalny klimat właśnie przez taką grafę
a poza tym ile wtedy musiała by zajmować miejsca na dysku?
:confused:
no z cala pewnoscia minomum kilkadziesiat MB to tak minimum... chyba ze zrobia swiat 3d a gracze i potwory beda statycznymi bitmapami obracanymi co ilestam stopni... ale to juz bylo i nie wroci wiecej... jak ktos pamieta czasy dooma i dooma 2 to wie o co chodzi, ale niestety wiekszosc forumowiczow w tym czasie nie potrafila by przeczytac zdania albo miala na sobie sportowe spodenki pamperz...
Grafa 3D =/ Jak bysmy trapowali =P
Dobra Dobra! Niby nowe światy ale na serwerach w USA??!! Mogli by w końcu zorbić polski! Czekamy dalej...
@up
Już mnie w****iają posty na temat Polskiego servera. Nikt tu nie zrobi servera bo nie ma poco, obok w Niemczech mamy servery i to nie starczy? Co mają powiedzieć ludzie z Azji? -.-
Ja bym chcial aby nowe servery dochodzily jeszcze szybciej.... Wtedy byly by luzy na innych serverach. i bylby wypas a teraz...... nadal jest ciezko wpic sie na starszcze srevery :/
dudek_aldorian
21-10-2004, 22:04
O czym w wogule marzycie!!!???!!!
Powiecmy sobie definitywnie raz na zawsz prawde
POLSKI SERWER NIE POWSTANIE NIGDY
Kilka faktów*:
-- jeżeli Cipy chciały by założyć polski serwer musałyby skorzystać z usłóg Telekomuny polskiej.
-- zapłacić podatek 69% na rzecz kupna nowych, firmowych kserokopiarek dla rządu
-- LPR zażądała by polskich znaków dialektycznych w nazwie serwera czego tibia nie obsługuje
-- kościół by zorganizował strajki i pikiety na ulicach przeciwko brutalnym grom
-- wykupić lub zbudować elektrownie by mieć stały dostęp do prądu o stałym napięciu
Jak widicie te argumenty sa przważające i decydujące. Powstanie serwera w polsce jest nimożliwe
*niekoniecznie poważne
Melabux_1
22-10-2004, 14:23
Ej a czy to może być te z***ane servery i problemy z logowaniem moga byc wywolanymi spooooooorymi lagami?
Raiderek
22-10-2004, 16:20
eeee tam ja se zaczekam na nowy niemiecki serv ;D bo na niemieckich wiencej polaków
@up
Już mnie w****iają posty na temat Polskiego servera. Nikt tu nie zrobi servera bo nie ma poco, obok w Niemczech mamy servery i to nie starczy? Co mają powiedzieć ludzie z Azji? -.-
tylko ze ci potencjalni ludzie z azji maja lepszy internet niz my polacy... taka jest prawda... jak bylem w japonii to mialem lepsze pingi do niemiec niz z domu do serwa polozonego 4 km ode mnie... taka jest prawda... to polska jest trzecim swiatem...
co do powstawania serwera polskiego. stwierdzenie ze nigdy w zyciu nie powstanie serwer polski jest albo bardzo nierozwazne, albo autor posta wrozy sobie przedwczesny koniec... kto z was rok temu przypuszczal ze bedzie serwer u "br?"
Więc tak... Nowy serwer niemiecki, lub dwa serwery niemieckie powstaną albo w poniedziałek albo we wtorek... Możecie nie wierzyć ale tak będzie^^
Pasorzytek
22-10-2004, 23:03
tylko ze ci potencjalni ludzie z azji maja lepszy internet niz my polacy... taka jest prawda... jak bylem w japonii to mialem lepsze pingi do niemiec niz z domu do serwa polozonego 4 km ode mnie... taka jest prawda... to polska jest trzecim swiatem...
co do powstawania serwera polskiego. stwierdzenie ze nigdy w zyciu nie powstanie serwer polski jest albo bardzo nierozwazne, albo autor posta wrozy sobie przedwczesny koniec... kto z was rok temu przypuszczal ze bedzie serwer u "br?"tu sie zgodze tam maja np lacze 100Mbit/s tak dobrze widzisz Mega bit za kwotę około 200zł. apropos serwera br. to sa z nim problemy ;) Our Brazilian provider has repeatedly had massive network problems. We are in close contact to the provider to resolve the problem. As long as the network performance has not improved we will start no new game worlds there. Nasz Brazylijski dostawca niejednokrotnie miał poważne problemy z siecią. Jesteśmy w bliskim kontakcie z dostawcą aby rozwiązywać kwestię. Dopóki dostawca nienaprawi problemów nie będziemy stawiać żadnych nowych światów w brazylii.
Czekam tylko na niemiecki server i lece tam grac ......polacy idzcie tam i wybijajcie Swe....
Fuitsu here 60lvl//Azura
Pozdrowienia dla olecka :evul:
eee tam powinni wkoncu zrobic 2 polskie swaty to wtedy było by fajnie B)
kiedy facce bedą mogli wejść na forterę/lucerę?
kiedy facce bedą mogli wejść na forterę/lucerę?
A, na którym będziesz grać, bo jak na Forterze to ja jestem chętny żeby cię poznać xP (a jak ty tesh to podaj nick :P)
tu sie zgodze tam maja np lacze 100Mbit/s tak dobrze widzisz Mega bit za kwotę około 200zł. i tutaj musze sie nie zgodzic... 100 Mb/s to jest na prawde baaardzo duzo. tam w zasadzie wszyscy jada na modemach dsl i adsl i maximum ile maja normalnie w w mach to 2 Mb/s. 768 kb/s kosztuje tam w przeliczeniu na polskie PLNy jakies 75-80 zloty. w tej chwili 512 kb/s od tp s.a. kosztuje okolo 99 pln bez VAT http://www.tp.pl/dom/internet/neostrada/ . tak dogoni nas kiedys ta ameryka...
Po ilu dniach od postawienia serwera mogą wchodzić facce?
Pasorzytek
25-10-2004, 17:06
i tutaj musze sie nie zgodzic... 100 Mb/s to jest na prawde baaardzo duzo. tam w zasadzie wszyscy jada na modemach dsl i adsl i maximum ile maja normalnie w w mach to 2 Mb/s. 768 kb/s kosztuje tam w przeliczeniu na polskie PLNy jakies 75-80 zloty. w tej chwili 512 kb/s od tp s.a. kosztuje okolo 99 pln bez VAT http://www.tp.pl/dom/internet/neostrada/ . tak dogoni nas kiedys ta ameryka... mowie o tokio
Rav The Witcher
29-10-2004, 19:54
Czy ktoś wie kiedy ludzie z FACC-em będą mogli wejśc na nowe serwy? Jakąś konkretniejszą date bym prosił :) Ja mam zamiar grać na Lucerze :evul:
Eh ja sie już pytałem 2 razy tutaj o tą date kiedy facce mogą wchodzić. :|
Po jakim czasie zazwyczaj można wchodzić a nowy serwer? (facce)
Iris on Eternia
30-10-2004, 08:58
@up
Jeszcze jakieś drugie tyle czasu.
Pasorzytek
30-10-2004, 09:48
jak pacc dojdą 40-50lvl
Rav The Witcher
30-10-2004, 13:12
Czyli mam rozumieć że dopiero za tydzień bedzie można się tam wbić na FACC'u?
@UP
Juz około 40 osób na tych światach osiągneła te lvl i coś dalej wejść sie nie da:/
Ja mam 10 lvl na forterze sorciem, bo dopiero w srode zaczalem grac.
Za 1-3 dni powinni juz wpuscic. (moje zdanie patrzac na swiaty jak aurea, aldora)
Ale do kitu te 2 swiaty mogli by zrobic 2 polskie swiaty to wtedy bylo by suuper :)
A co do nowych serverów .... Mysle ze to dobry pomysl tworzyc nowe servery,poniewaz coraz wiecej ludzi interesuje sie Tibią i td.Ale są takze tego zle strony....Są problemy z zalogowaniem sie na "swiaty" starsze.Niewiem poco CipSoft tworzy te nowe servy,ale mysle ze chcą rozproszyc wszystkich na rózne "swiaty" ,i pragną zeby na kazdym gralo jak najmniej osób(wtedy by nie bylo problemów z zalogowaniem).Sam juz niewiem .....ale to napewno nieprzekona ludzi takich jak Bubble (ludzi z wysokimi lvlami) zeby sie przeniesli na inny serv z powodu ze jest za duzo osób na Antice,Eterni,Novei i td.Przeciez nikt niechce nabijac lvlu od nowa X(
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.