Pokaż pełną wersje : coś w stylu Tibii
ddamiann_95
20-09-2007, 15:06
Witam. Jak pewnie większości, po niedługim czasie (2 miesiace, cale wakacje) znudzila mi sie tibia. :(:(Wiec szukam gry podobnej do tibii. Tam gdzies widzialem cos takiego jak Zezenia - ale ciagle nie chodzi, czekam juz tydzien.
Znacie jakas gre podobna do tibii o grafice 2D?:confused::confused:
Jak byś poszukał to byś znalazł. Ja osobiście poczekał bym na DS:E
Andrealfus
20-09-2007, 16:52
Zezenia upadla wiec sie nie doczekasz jej
Ale czemu 2D? Kompa masz za słabego..?
I wolisz darmówki czy płatne?
Jeśli darmówki, to zagraj w Knight Online, Mu Online, Silkroad Online...
Ja preferuję gry płatne, np. Guild Wars, World of Warcraft. Są o wiele bardziej rozbudowane i ciekawsze... Zawsze uważałem że darmówki = gówna ^^
Don Toro
20-09-2007, 23:38
Polecam Lineage 2. Sam w to gram i uważam, że jest fajniejszy od tibi. Co prawda global jest płatny, ale jest sporo serverów prywatnych (coś jak ots dla tibi). By nie spamować o szczegółach zapraszam na strony fanowskie:
www.lineage2.pl
www.lineage2.com.pl
Szczerze polecam :D
Yoh Asakura
20-09-2007, 23:46
Polecam Lineage 2. Sam w to gram i uważam, że jest fajniejszy od tibi. Co prawda global jest płatny, ale jest sporo serverów prywatnych (coś jak ots dla tibi). By nie spamować o szczegółach zapraszam na strony fanowskie:
www.lineage2.pl
www.lineage2.com.pl
Szczerze polecam :D
Zapomniałeś dodać, że serwery prywatne są nielegalne. Przynajmniej z tego co wiem.
Van'Dante
20-09-2007, 23:51
Lineage 2 i Silkroad, to dwa MMOrpg watre uwagi. Co prawda nie są to 2D, ale chyba nie ma co narzekać...
Jakbyś z nudów umierał to GunZ.
KamilRULEZ
20-09-2007, 23:58
Silk road rlz o taaa grałem raz ale mi accounta hackneli (tak naprawde to oddałem accounta kumplowi :D)
PS. dawno mnie nie bylo na forum :D
Ale czemu 2D? Kompa masz za słabego..?
I wolisz darmówki czy płatne?
Jeśli darmówki, to zagraj w Knight Online, Mu Online, Silkroad Online...
Ja preferuję gry płatne, np. Guild Wars, World of Warcraft. Są o wiele bardziej rozbudowane i ciekawsze... Zawsze uważałem że darmówki = gówna ^^
Nie wiem co ludzie widza w WoWie. Pogralem troche na serverze prywatnym i gra wygladala na dosyc nudna. O wiele bardziej lubie lineage 2 :)
Lord Dreathan
21-09-2007, 01:16
Pogralem troche na serverze prywatnym
O wszystko jasne.
dartra111
21-09-2007, 07:59
Pogralem troche na serverze prywatnym
Są chyba przy założeniu konta 10 czy ileś dni darmowych w wowa... weź se sprawdź jak tam jest na globalu, szczęka ci odpadnie.
Diablczek
21-09-2007, 08:16
Pograj sobie trochę w Metin 2.Fajna gierka.
Pograj sobie trochę w Metin 2.Fajna gierka.
Raczej znudzi mu sie jeszcze szybciej niż Tibia.
@Down:
W3 dobra rzecz;d sam czasem na battle necie pogram.
Doomhammer
21-09-2007, 09:35
Raczej znudzi mu sie jeszcze szybciej niż Tibia.
Jesli bedzie grac sam : znudzi mu sie szybko
Jesli bedzie grac z paroma kumplami : wciagnie i niepusci tak szybko... - sam teraz gram z kumplami i mnie wciagnelo.
Chociaz ze gdy bede miec nowego kompa (niewiem za ile... ale poczekac musze) i troche kasy uzbieram.. to kupie sobie WoWa ;p i pewnie mnie wciagnie chocby dlatego ze Kocham W3 ;)(a jak kazdy (prawie) wie WoW ma swiat warcrafta 3 ;p)
Gore.spell
21-09-2007, 23:31
O wszystko jasne.
A grałeś Ty kiedy w gry wow-podobne? Jeśli nie, to się nie mądrz. Po co ma płacić 60 zł żeby się zorientować czy gra mu się spodoba?! A jeśli nie, to co.. 60 zł w dupę? Dla niektórych tyle kasy się liczy.. A pozatym, co z tego że grał na privie. W grachtypu WoW, Lineage 2, Ragnarock czy takie tam, priv niczym nie różni się od zwykłych serwerów (poza dropem, walutą, quest items itp). Ja bardzo polecam grę Lineage 2, ale nie graj na pokładzie mniejszym niż 512 mb ramu, bo to tragedia... Polecam serwer
www.l2-existence.com
No sory ale jest jeszcze trial.
Diablczek
22-09-2007, 11:25
[QUOTE=Raxev;1660679]Raczej znudzi mu sie jeszcze szybciej niż Tibia.
No co ty.Wziąść sobie jakichś kumpli i się nie znudzi przynajmniej nie za szybko bo mi już się troche znudziło ale mówie wam że to fajna gra i warto zagrać.
OjciecChrzestny
22-09-2007, 13:06
takie tematy nie mają sensu bo jest ich pełno no ale odpisze aby przerwać ten wir zbędnych słów.
www.mmoprg.pl <-pl-- opisy poniektórych darmowych jak i platnych gier
www.mmorpg.com<-en--lista wszystkich darmowych, platnych gier z opisami i ss'y
polecam do tego http://www.playredstone.com/ to cos czego poszukujesz. ale nie zakladaj tematu zwiazana z ta gra bo taki juz isntnieje
A grałeś Ty kiedy w gry wow-podobne? Jeśli nie, to się nie mądrz. Po co ma płacić 60 zł żeby się zorientować czy gra mu się spodoba?! A jeśli nie, to co.. 60 zł w dupę? Dla niektórych tyle kasy się liczy.. A pozatym, co z tego że grał na privie. W grachtypu WoW, Lineage 2, Ragnarock czy takie tam, priv niczym nie różni się od zwykłych serwerów (poza dropem, walutą, quest items itp). Ja bardzo polecam grę Lineage 2, ale nie graj na pokładzie mniejszym niż 512 mb ramu, bo to tragedia... Polecam serwer
www.l2-existence.com
Zapomniałeś dodać, że korzystając z prywatnego serwera jest się zwykłym złodziejem.
Jak byś poszukał to byś znalazł. Ja osobiście poczekał bym na DS:E
eh na ds:e nie ma co czekać wg mnie nic z tego nie będzie ;/
@topic ja polecam gre counqter 2 czy jakoś tak.
Proste, Maple Story/Ghost Online ;) To są gry 2D, a wy mu zapodajecie grami w 100% 3D. A jeżeli masz słabego kompa (jak ja ;) ), jak już ktoś wcześniej wspomniał to polecam Diablo II Lod, prywatne realmy (jeżeli nie chcesz wydawać kasy na orginał).
priv realmu sux nic nie doruwna klimatowi bnet
Ziemniax
25-09-2007, 21:02
Gram w WoW-a na serverach Blizza
Gdy przez jeden miesiąc nie miałem kerty pre-paid
chciałem zobaczyć pirackie servery.
Szok...
Plusy:
-Na funserverach możesz poczuć się jak lvl 70(choć tylko przez godzinę)
-nic nie płacisz. (taa, dlatego na nich gracie? 8o)
Minusy:
-Buuuugi
-Są to servery nielegalne
-są nietrwałe (często admini nudzą się być takim Bogiem)
-na większości nie gra zbyt wielu ludzi (a WoW-ie gra w grupie ma
wielkie znaczenie)
Jak na nie patrzysz to chcesz wrócić na global B)
A jeśli chodzi o gry 2D to maplestory - ale lepiej pograć w
MU, Metina 2, Silkroada, Kal-a (i ch klienty zajmują mniej miejsca na dysku
a są o wiele lepsze)
www.l2-existence.com
Szlag mnie trafia jak widzę coś takiego. Jak można mówić, że privy są prawie takie same jak global? To jest zupełnie coś innego, na privie nie ma klimatu, nie ma tego poczucia wartości własnej postaci, nie ma dużych guildii, ani nie ma wielu ludzi. To jak do cholery można mówić, że to jest podobne?! Jak już komuś mówisz, żeby się nie mądrzył i popierasz to durnymi argumentami, to pomyśl przez chwile czy ty grałeś na globalu wystarczająco długo. -> "Jeśli nie, to się nie mądrz."
Mi osobiscie po wakacjach (pewnie przez hacka, ale co tam) znudzila mi sie Tibia i przerzucilem sie na MS (Maple Story). Gierka bardzo ciekawa, polecam ;-)
Yoh Asakura
26-09-2007, 19:58
A grałeś Ty kiedy w gry wow-podobne? Jeśli nie, to się nie mądrz. Po co ma płacić 60 zł żeby się zorientować czy gra mu się spodoba?!
A od czego są triale ? Konta na okres próbny ? Hę ?
[QUOTE=Lord Dreathan;1660622]O wszystko jasne
3 miechy grałem na oryginalnym kicha ;/
zamulona gra
Są chyba przy założeniu konta 10 czy ileś dni darmowych w wowa...
10 dla wyprobowania to prawda. Jesli jednak kupisz gre za 60 zeta, to masz miech za darmo ;)
A od czego są triale ? Konta na okres próbny ? Hę ?
Zeby dzieci z neostrada mogly sie pobawic:D
*topic
Jak juz ktos up powiedzial. Probowales moze Lineage 2? Jak ni to sprobuj jesli nie chcesz WoW'a ;)
*dałn
Kij Ci we kszypa cifko !!11!1!!!1!!11!!1111 ;d
Wy ludzie od WoWów i tych innych nie widzicie, że on chce grę 2d w stylu Tibii? Drugiego takiego pixelka nie znajdziesz ;d
Gate Online. Może dojdzie do wersji 0.30 i załapiesz sie na beta testy.
Runsecape , grasz w przeglądarce , 3D grafika i mniej więcej chodzi o to co w tibi tylko level dostajesz jeszcze za skillowanie :)
Ziomek_Bumbowiec
02-10-2007, 21:58
graj w runescape albo ragnarok czy jakos tak mi sie te gry jakos nie spodobaly ale moze tobie przypadna do gustu
Irwin546
03-10-2007, 09:00
Gacie na linie, ee.. iran? uu źle??
Dwie gry które są na poziomie: Beta testów (kuc was nie puści zapomnijcie. Musicie byćw GO teamie :P :P. W każdym razie do 1 października zrobi. ^^) i w poszukiwaniu (buj Koder 15 GJEPE!!!1111)
Runespace to małe G.
misiacz3k
06-10-2007, 00:07
A grałeś może w Margonem www.margonem.pl. Polskie MMORPG 2D przez przeglądarkę, darmowe.
A grałeś może w Margonem www.margonem.pl. Polskie MMORPG 2D przez przeglądarkę, darmowe.
na pewno super gra...
twórcy gry nie znają nawet poprawnej polszczyzny przykład:
Konto zostało założone. Możesz się teraz zalogować używając loginu pediator oraz podanego hasła.
Po wejściu do gry koniecznie kliknij POMOC - pisze tam bardzo krótko jak się poruszać w świecie Margonem!
Yoyage Century tumasz wiecej http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=107044
Riten_lum
06-10-2007, 20:18
Szlag mnie trafia jak widzę coś takiego. Jak można mówić, że privy są prawie takie same jak global? To jest zupełnie coś innego, na privie nie ma klimatu, nie ma tego poczucia wartości własnej postaci, nie ma dużych guildii, ani nie ma wielu ludzi. To jak do cholery można mówić, że to jest podobne?! Jak już komuś mówisz, żeby się nie mądrzył i popierasz to durnymi argumentami, to pomyśl przez chwile czy ty grałeś na globalu wystarczająco długo. -> "Jeśli nie, to się nie mądrz."
Tak się składa, że gucio wiesz. Na takim Supreme (http://www.supremel2.com/) to PRAWIE (nie mówię, że jest dokładnie tak samo) jak na offie. Jest klimat, 3-5k osób online
(z b różnych krajów), są eventy, casle sige, random RB
party, wojny clanów itd. itp. Więc można bawić się na privie prawie tak dobrze jak na oficjalnym.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.