zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Netia - speed touch/sagem

Eldorado17
20-09-2007, 18:30
Witam, otóż mam pytanie czy ktoś z was ma Netie z modemem podanym w tytule tematu? Jeśli tak to czy masz lagi/kicki/rozłączenia/inne zastrzeżenia? :confused:

@down
konfigurowałeś/instalowałeś z płytki orginalnie czy przy pomocy http://neostrada.info/instalacja.php?id=speedtouch ?
i jeszcze jedno, ile h dziennie masz włączony komputer?
#jest możliwość posiadania internetu na 2 bądź 3 komputerach z jednego modemu?

Lasooch
20-09-2007, 18:35
Mam Netię ze spidtaczem, lagów/kicków/freezów zero.

edit: konfigurował mi informatyk, bo konfigurował mi router (ale i tak jadę na modemie, który skonfigurowałem według płytki). Ów router nie chciał ni chvja śmigać gdy robiłem według instrukcji, a gdy robiłem nie według instrukcji, to śmigał minimalnie bardziej, ale i tak na nic się to nie zdało.

Komputer dziennie włączony od 2 do 24 godzin (co nie znaczy, że nonstop przy nim jestem).

szymon287
20-09-2007, 19:58
Witam, otóż mam pytanie czy ktoś z was ma Netie z modemem podanym w tytule tematu? Jeśli tak to czy masz lagi/kicki/rozłączenia/inne zastrzeżenia? :confused:

@down
konfigurowałeś/instalowałeś z płytki orginalnie czy przy pomocy http://neostrada.info/instalacja.php?id=speedtouch ?
i jeszcze jedno, ile h dziennie masz włączony komputer?

Tak jak pan wyzej. Instalowalem z plytki :) Komp mam wl po 15h dziennie.Co do next pytania, nie wiem.

Me$z
20-09-2007, 20:01
Jesli chcesz miec net na dwoch komputerach, musisz posiadac router ;).

Eldorado17
20-09-2007, 23:18

Ile taki dobry router kosztuje? I czy dalej mam pewność że nie będzie rozłączać internetu w ogóle jak pisali panowie up, jeśli miałbym ten router?

exeros
20-09-2007, 23:49

Przestań pierdolić jak gówno wiesz....

Modemy "Od NEO" nie są złe(spidtucz)
Choć i tak lepiej kupić router
Pzdro

Me$z
21-09-2007, 00:04
Przestań pierdolić jak gówno wiesz....

Oswiec mnie, w jaki sposob na modemie od neo (w tym przypadku speed touch) rozlaczyc internet na dwa komputery?

Eldorado17
21-09-2007, 00:05
btw. obecnie mam neo i internet na dwa kompy ale tak często mi rozłącza że chce zmienić na netie...

OldSlayer
21-09-2007, 15:55
Ja mam Netię 2MB już miesiąc na Sagemie F@st i chodzi pięknie

Eldorado17
21-09-2007, 18:16
#odświeżam

Kolejne pytanie, czy jest jakaś możliwość w netii żeby był modem na dwa komputery jak w przypadku neo (livebox) ?

Kamliss
21-09-2007, 21:48
#odświeżam

Kolejne pytanie, czy jest jakaś możliwość w netii żeby był modem na dwa komputery jak w przypadku neo (livebox) ?

Jest możliwość, tak samo jak w przypadku neo, livebox to router, czyli routerem ADSL podzielisz również netię.

@Temat : Mam nętię na speedtouchu już około roku, ani RAZU internet mi się nie rozłączył, internet netii jest naprawde godny polecenia, nie to co neo.