zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Program ochrony świadków

delik
20-10-2004, 22:27
Wielu ludzi zmienia imiona w Tibi, ponieważ nie podobają im się tudzież z innych przyczyn.

Ja, jeden z forumowiczów, mam do was, innych forumowiczów, małe pytanie:
Jak zmienić imię w Tibi?
Czy potrzeba do tego Pacc?

Jeżeli wiecie jak (a mam nadzieje że wiecie) to prosze opiszcie krok po kroku jak to zrobić.

Zaknafenian Do'Urden
20-10-2004, 22:32
ilu juz...takich..ekhm ludzi bylo? ktos liczy? NIE DA SIE ZMIENIC!!!!!! JAK ZES SOBIE WYBRAL NICK C***ZELAZNY CZY COS TAKIGO TO MUSISZ Z TYM ZYYYYCC!!!! :/ czlowieku litosci 8o

Tomeq
20-10-2004, 22:42
Proces ten jest procesem złożonym i nie zawsze się udaje... wymaga stanowczych kroków podjętych jeszcze przed stworzeniem postaci...Stwórz postać, której imię jest niezgodne z regulaminem np. zawiera przekleństwa
Postaraj się o tutora albo GM (albo kolegę, który ich powiadomi...), który wychwyci ten bład...
Teraz dostaniesz Name Locka i będziesz mógł zmienić imię na dowolnie wybrane przez Siebie tylko już zgodne z regulaminem
Poczekasz parę dni, aż GM zatwierdzi nowe imię... i gotowe
Cieszysz się, że imię w końcu Ci odpowiada
Jak widzisz jest to bardzo prosty i skutecznn sposób jednak z reguły działa tylko raz wiec przemyśl decyzje o wybraniu nowego imienia kiklakrotnie...

Zaknafenian Do'Urden
20-10-2004, 22:52
nie zdazylem zeditowac. czlowieku jakby mozna bylo zmienic nicka to wyobraz sobie: Jakis koles pkuje ciebie i kilkanascie osob dostaje bana wraca do gry pod nowym nickiem i cieszy sie bomnoze robic dajel to co robil

<JULO>
20-10-2004, 23:53
Da sie zmienic imie

Sam mialem namelocka wiec wiem.
Mialem ksywe Slodka Jogadzianka i powodem namelocka bylo to ze ksywa nie opisywala czlowieka/osoby (jakos tak). No i tam bylo "from polish sweet roll with blueberries".
Aby móc sie zalogowac postacia musialem wejsc na moje konto na tibia.com i tam wpisac imie obecne, pózniej czekalem az imie zostanie zatwierdzone i moglem juz grac.
Jednak teraz mam nowa rubryczke, gdy patrzys na moja postac na tibia.com, jest to rubryczka byle imiona i tam pisze slodka jagodzianka.

Wiec imie sie da zmienic, ale nie ma to sensu.

Vicious Phoenix
21-10-2004, 00:24
Da sie zmienic imie

Sam mialem namelocka wiec wiem.
Mialem ksywe Slodka Jogadzianka
Nie da się zmienić imienia ! Jeśli jest ono zgodne z zasadami Tibii, Słodka Jogadzianka czy Jagodzianka, mało mnie to obchodzi, była nickiem naruszającym regulamin Tibii i sam się przyznajesz, że powodem było to, że nick nie opisywał osoby.

Wielu ludzi zmienia imiona w Tibi, ponieważ nie podobają im się tudzież z innych przyczyn.
Raczej chyba z innych przyczyn, nie możesz sobie zmienić imienia od tak sobie, właściwie to nawet jeśli narusza ono regulamin Tibii to w skrajnych wypadkach bywa to dość trudne.

Radziłbym panom lekturę zasad nazewnictwa postaci w tibii...
ew. jak ktoś chce to może sobie obejrzeć moją batalię o zmianę nicka w Tibii na Boardzie Gamemasterów na forum Tibia.com zobaczycie, że to nie takie proste...

http://forum.tibia.com/forum/index.php?subtopic=thread&threadid=523379

Matfiej
21-10-2004, 09:51
nie zdazylem zeditowac. czlowieku jakby mozna bylo zmienic nicka to wyobraz sobie: Jakis koles pkuje ciebie i kilkanascie osob dostaje bana wraca do gry pod nowym nickiem i cieszy sie bomnoze robic dajel to co robil

No więc to nie jest tak. Jak dodasz kogoś do VIP listy, to jeżeli jego nick ulega zmianie, zmienia się również on na twojej VIP liście. Więc wystarczy sobie przy każdym na liście dodać komentarz, a nawet jak się nick zmieni będziesz wiedział, że np ten cię pknął.

delik
21-10-2004, 17:19
Dzięki wam za odpowiedż. Myślałem, że można zmienić imię tak ot sobie, ale teraz wiem że nie. Wielkie dzięki za odpowiedż.

Temat można zamknąć :)

Khan
21-10-2004, 18:13
Tez sie starałem o namelocka. Tutor sie zgodził, GM już nie.

Istnieje cień szansy. Jeśli jestes w gildii z jakims GM i utrzymujesz z nim cholernie dobre kontakty to moze zalozy ci locka 'po znajomosci', ale osobiscie bym na to nie liczyl.

Dowizul z Inferny
21-10-2004, 18:32
sam zmienialem nicka :] jak po długich błaganiach i prośbach skierowanych do gm`a możeszniewejść na tibie tym charem ze zlym nikiem ale to dobry znak ;) wtedy musisz wejść na www.tibia.com i w my account zalogowac sie bedazie nowa tabelka o nazwie criminal record klikasz w niej wiev i wpisujesz nowego nicka

P.S niepisz do GM`a jak nick ci sie znudzi wyobraź sobie jak by kazdy co chwila do niego pisał o zmiane nicka pisz tylko jak to coś naprawde ważnego

Dark Vilej
22-10-2004, 16:06
ilu juz...takich..ekhm ludzi bylo? ktos liczy? NIE DA SIE ZMIENIC!!!!!! JAK ZES SOBIE WYBRAL NICK C***ZELAZNY CZY COS TAKIGO TO MUSISZ Z TYM ZYYYYCC!!!! :/ czlowieku litosci 8o

Buahahahahaha. Czlowieku litosci!