PDA

Pokaż pełną wersje : Następny update ? Co nam przyniesie ?

Maxpixel
22-09-2007, 17:53
Witam wszystkich serdecznie :)

Jak myślicie może macie jakieś informacje dotyczące następnego update ? ;)
Może wreszcie Rook zostanie jakoś powiększony ?
Dodane Questy ?
Może profesja Rookslayer !?

A może by tak wysłać list to CipSoft z propozycją zrobienia takiej profesji ...
Chętnie przeczytam wszystkie wasze informacje dotyczące tego tematu :)
(co sądzicie o takim "liście" ?)

Słyszeliście o jakimś Tutorze na Rooku ? :confused:

Scross'Rooker
22-09-2007, 18:08
RE: List. Hmm. sam nie wiem Cipsoft nie przepada za rookerami. Jeżeli osoby chcą się tłumaczyć AS'em, to niech uwzględnią to że po Upie znacznie łatwiej go zabić.
Re: Tutorem jest ulubiony PG RdB, czyli voodoo rhythm.

MasterTusk
22-09-2007, 18:09
Niewiem jak inni, ale gdybym ja dostał range "Rookslayer" to niezbyt byłbym uszczęśliwiony.

Pozatym poco zakładac nowe tematy co kazdy update. W koncu i tak bedziemy oczekiwac tego samego, dco w poprzednich -.-. Więc jesli juz nawet ma pojawic się gdybanie, warto nadpisac stary temat.

grilia
22-09-2007, 18:10
Stanowcze nie bo ja mam na rooku 37 lvl i chcialbym byc szanowany a nie zeby sie pojawilo na rooku nagle 666 100+ rookstayerów.

Maxpixel
22-09-2007, 18:23
Fajnie by było mieć profesje Rookslayer ;)
A nie No Vocation ... :(

Przydało sie by też powiększyć Rook ... Tyle już pracują nad wyspami / miastami i tp. na Mainie czy nie mogą poświęcić trochę czasu Rookowi ... A jak nie chcą Rookslayerów to niech zrobią ze od 8 (lvl) exp nie leci ...

Przydało by się o taki list pofatygować wspulnie spisać i przetłumaczyć ...
Powiększyć rook dodać itemki ...

Leprze itemki były by tylko dla Rookslayerów bo inne Vocationy nie mogły by np. tam wejść ... ;)

Wg. mnie rook jest za mały ...

Przydało by się małe depo i arena walk ...

ErAgOg
22-09-2007, 18:25
Ja na rooku chciałbym jedynie żeby dodali domki, bo wystawki są dość ryzykowne, a trzeba się pochwalić swoimi rarkami :D Nawiasem mówiąc dzisiaj lootnąłem MLW :D

Maxpixel
22-09-2007, 18:33
GZ :) co do MLW ...

Przydały by się domki o tak!

Trzeba by zrobić taki projekt napisać list i zebrać podpisy :D
Jak ich by było spoooorooo to by coś z tego byłoo :)

Orinoko
22-09-2007, 19:47
Przydało by się przywrócenie starych hitów i dodanie jakiegoś axe co ma 16 atk...

Ghand
22-09-2007, 19:49
Może profesja Rookslayer !?

ROOKSTAYER, nie rookslayer.
nauczcie się wreszcie.

jako rookstayer, w sumie chyba można dać parę dodatków, typu weapony, czy potworki, ale bez przesady, bo się Rook przeludni.

/Ghand

Milan ognia
22-09-2007, 19:52
Zostając na rooku każdy z nas wie, co robi. Imo mogliby paru noobków na rl podczas upa zabić, ot co.

Neophyte
22-09-2007, 19:57
Tak, pomysł dobry tylko że cipsoftowi ani w głowie ulepszać rook...
co do listu do dobry pomysł chociaż i tak pewnie nic nie da
i w w ogóle w jakiej formie chciałbyś napisać ten "list" założyć taki temat
na forum.tibia.com czy jak ?

darushu
22-09-2007, 20:09
Oczywiście że chce zmiane...
mam nadzieje ze CIPsoft zrobi jakis krok w kierunek tego, aby bylo jak najmniej botterów.

Rookmasterek
22-09-2007, 20:14
Rookgaard jest dobry taki jaki jest... Od 7.8 kazdy update coraz bardziej psuje rooka, jak chcecie lepsze itemy, potwory etc... macie main

Maxpixel
22-09-2007, 20:19
Rook a Main to inne rzeczywistości nie chodzi tu o PK czy coś ale na Mainie coś gdzieś poexpisz zaraz jakieś hunty coś tam wyzywki a na rooku to ekipki questy fajniej jest albo powiem inaczej mam na Mainie 35 MS i nie mam z niego uciechy...

Może byśmy w tym Temacie skonstruowali taki "List" edytując wiadomość jednego usera np. moją i jak byśmy go skończyli może dało by się to jakoś załatwić przez Tibia.pl ... Mają jakiś kontakt z CipSoft ...
Może chociaż odrobinę pomyśleli by o rooku ... ;)

Czekam na wasze propozycje ...

Pacz_knight
22-09-2007, 21:21
Fajnie jak by bylo:
-Profesja Rookstayer a nie no vocation. (ktos juz pisal)
-Specjalny out dla rookstayera.
-Mini ani na roku.
-Wiecej questow.
-Nowe lokacje.
-Specjalne potworki na roqu.

Takie tam propozycje. ;)

Raxev
22-09-2007, 21:29
Fajnie jak by bylo:
-Profesja Rookstayer a nie no vocation. (ktos juz pisal)
-Specjalny out dla rookstayera.
-Mini ani na roku.
-Wiecej questow.
-Nowe lokacje.
-Specjalne potworki na roqu.

Takie tam propozycje. ;)

Outfit dla Rookera to IMO citizen..
Wolałbym być bez profesji i nie ulegać żadnym ograniczeniom..
Zapewne wielu lubi Rook z powodu wielkości i przytulności..
A dlaczego Rook ma mieć jakieś inne powah elo potworki, ma już as i munstera ;]

Maxpixel
22-09-2007, 21:44
"Pacz_knight" twoje propozycje będą wykorzystane i to są chyba te o których wszyscy myśleliśmy :D Teraz musimy znaleźć kogoś kto ładnie / składnie pisze i napisze nam to ładnie składnie po Polsku i ktoś kto to nam :D ładnie składnie przepisze na Angielksi ...

Jeszcze :
- Domki na Rooku <-- tylko dla profesji Rookslayera ...
- Depo
(niechcijmy za durzo bo jeszcze nam usuną rooka ;) To ma być tylko >> PROŚBA <<

Walczymy o równe prawa dla Rooka!!!
Jeszcze podpisy by sie przydały że jest poparcie ...

Może :
Nick : Xxxxxxxx
World : xxxxx
Profesja :xxxxxx
Mail : [email protected]

Couranger
22-09-2007, 21:51
Tak tak mini anhi , mini demon helmet , i jeszcze niech dodadza mozliwosc pekowania na rooku a i jeszcze mini orshabaal , i wogole niech juz sie nie skupiaja na Mainie tylko na rookardzie :) ,

ludzie mozecie se pisac listy do cipek i tak nic wam to nie da bo rook to jest tylko wprowadzenie do prawdziwej gry ktora czeka nas na mainie ...

"Pacz_knight" twoje propozycje będą wykorzystane i to są chyba te o których wszyscy myśleliśmy :D Teraz musimy znaleźć kogoś kto ładnie / składnie pisze i napisze nam to ładnie składnie po Polsku i ktoś kto to nam :D ładnie składnie przepisze na Angielksi ...

Jeszcze :
- Domki na Rooku <-- tylko dla profesji Rookslayera ...
- Depo
(niechcijmy za durzo bo jeszcze nam usuną rooka ;) To ma być tylko >> PROŚBA <<

Walczymy o równe prawa dla Rooka!!!
Jeszcze podpisy by sie przydały że jest poparcie ...

Może :
Nick : Xxxxxxxx
World : xxxxx
Profesja :xxxxxx
Mail : [email protected]

Ty lepiej wyslij list z prosba o wyslanie slownika ... jak widze takie bledy to zygac mi sie chce

Maxpixel
22-09-2007, 21:58
Nie grasz na Rooku to nie wiesz o co nam chodzi ... :baby:
Może i przesadzamy z tym Ani i tp ...
Ale coś takiego powinno się ukazać ... Mocniejszy uleprzenie Rooka ... ;)

darushu
22-09-2007, 22:06
1. Nie potrzebujemy "ulepszania rooka", jest taki jaki byc powinien...
2. Jeżeli już coś koniecznie mieli by dodać to jakis kilka mini domkow 4-9 sqm.
3. Rook Anihilator? I com? Nagrody, iron helmet, spike sword itp? Nie trzeba zadnych lepszych broni na rooku.
4. Nowe potwory? Hm... jezeli juz cos w tym stylu, to dobrze by bylo stworzyc jakiegos bossa z prawdziwego zdarzenia, ktorego w stanie by bylo pokonac w mocnej grupie... cos takiego jak ghoul np. ;)
5. Uwierz, ze i tak nie rozpatrza Twojego listu, a na pewno juz nie zrobia tak jak Ty mowisz... Pomysl ile listow dostaja od graczy, z roznymi prosbami... Bez kitu :)

Maxpixel
22-09-2007, 22:15
Wiem co to znaczy dostawać od groma listów z durnymi groźbami miałem coś takie co sie zwie OTS i był dobry ale szkoda o tym gadać ...

Jak może zbierzemy sporo poparcia to chociaż coś troszeczkę zrobią ...

A jak Rook to tylko wprowadzenie to po H*J robili takie Questy jak :
- Antidote rune
- Goblin Hell
- Pick
- Legion Helmet

Nie sadzę żeby ktoś kto chce tylko wyjść z rooka aby iśd DALEJ wkładał sporo pracy w przygotowanie się i wykonanie takich questów bo nwet taki 8 lvl bez problema idzie dalej bez tych questów ... I jak by już je chciał zaliczyć to by musiał zbierać kasę na LF ...

A jak tak znienawidzili Rooka to niech będzie na starcie NPC : Chcesz iść na Rook YES or NO ...

Couranger
22-09-2007, 22:21
Wiem co to znaczy dostawać od groma listów z durnymi groźbami miałem coś takie co sie zwie OTS i był dobry ale szkoda o tym gadać ...

Jak może zbierzemy sporo poparcia to chociaż coś troszeczkę zrobią ...

A jak Rook to tylko wprowadzenie to po H*J robili takie Questy jak :
- Antidote rune
- Goblin Hell
- Pick
- Legion Helmet

Nie sadzę żeby ktoś kto chce tylko wyjść z rooka aby iśd DALEJ wkładał sporo pracy w przygotowanie się i wykonanie takich questów bo nwet taki 8 lvl bez problema idzie dalej bez tych questów ... I jak by już je chciał zaliczyć to by musiał zbierać kasę na LF ...

A jak tak znienawidzili Rooka to niech będzie na starcie NPC : Chcesz iść na Rook YES or NO ...

sa to qusty pokazujace ktore maja ci uswiadomic co to jest quest na czym polega ... i ze trzeba kliknac w jebana skrzynke zeby dostac nagrode np banana az takie trudne do skapowania to jest?

Maxpixel
22-09-2007, 22:27
To czemu K***A nie zrobili korytarza co po koleji uświadamia co jest co ...
po co zrobili SS Quest na pewno da się go zdobyć ale czemu tak się trudzili żeby go zrobić ? Po co to tylko wprowadzenie ...

Jak zrobili Rook to powiń się nim opiekować i od wersji 7.8 (ktoś pisał) cały czas go tylko psują ... Nie pamiętam czy coś by dodali ... Tylko usuwają ...
Chociaż by zrobili tą profesje Rookslayer i 2 cary i wszyscy byli by szczęśliwi ...

Couranger
22-09-2007, 22:29
To czemu K***A nie zrobili korytarza co po koleji uświadamia co jest co ...
po co zrobili SS Quest na pewno da się go zdobyć ale czemu tak się trudzili żeby go zrobić ? Po co to tylko wprowadzenie ...

Jak zrobili Rook to powiń się nim opiekować i od wersji 7.8 (ktoś pisał) cały czas go tylko psują ... Nie pamiętam czy coś by dodali ... Tylko usuwają ...
Chociaż by zrobili tą profesje Rookslayer i 2 cary i wszyscy byli by szczęśliwi ...

omfg jak ci sie nie podoba to nikt ci w tibie nie karze grac ...
jak ci malo tego chujstwa na rooku idz na non pvp masz to samo co rook tylko bardziej rozbudowane kapewu ? i tak nic na rooku juz nie zmienia wiec nie ma co nawet gadac o tym

Maxpixel
22-09-2007, 22:33
A jednak jest jakaś garstka ludzi co chce to zmienić ... ;)

Mic_12
22-09-2007, 22:35
Witam ! Myślę, że na Rooku nie wiele się zmieni, bo i po co ma się zmieniać. Aby, zdobyć 8 poziom to co jest w zupełności wystarcza. Mimo wszystko jakieś zmiany mogą "dotknąć" Rooka, stanie się tak ponieważ coś sie zmieni na Mainie.
Najlepszym tego przykładem był ostatni update.

Pozdrawiam !

Fpitolony w sprawe
22-09-2007, 22:37
Wrocic dawne hity i by bylo wszystko w porzadku ... Nawet boterzy by mi nie przeszkadzali :P
Co oczywiscie nie oznacza, ze nie chcialbym ich wszystkich wytepic... Z forum tez.

MasterMapet
22-09-2007, 22:51
Nie wiem po co zakladac takie teamty typu :"co bysmy w tibii chcieli (rookgaard lub main) a co nie. I tak CipSoft tego nie zrealizuje.
:p

Pedziej
22-09-2007, 22:54
Tibia to komercyjna gra najleprzym argumentem dla cipków było bym im pokazać ile na wszystkich światach ludzi gra na rooku z paccem wtedy <może> przeczytali by "wasz" list

Maxpixel
22-09-2007, 23:27
No to tak zrobmy :D
Jest taka strona jak http://www.rookstat.com/

Tam możemy łatwo zliczyć takich graczy :)

Ameriov
23-09-2007, 00:58
No juz byl taki temat "Co byscie chcieli dodac na rooku"
CipSoft nie odpowie lub da ci nagane za e-mail, od tego jest dzial proporsals.
Btw. po co ci tutor? Jak cos to znam 2ch, Klocek i ja xd

Żyłka
23-09-2007, 01:22
Ty lepiej wyslij list z prosba o wyslanie slownika ... jak widze takie bledy to zygac mi sie chce

A nie czasem rzygać*?

omfg jak ci sie nie podoba to nikt ci w tibie nie karze grac ...

No, szczerze mówiąc, to nienajlepiej z twoją ortografią jest.

Co do tematu - każdy rookstayer wiedział na co się decyduje zostając na Rookgaardzie. Również powinien się liczyć z faktem, że Rookgaard jest aktualizowany zdecydowanie rzadziej niż Mainland, więc niech teraz nie wymaga zmian.

Sebarka
23-09-2007, 10:09
Tutorów ?

Ameriov, Klocek, Spritq, Voodoo Rhythm

Temat ?

http://forum.tibia.com/forum/?action=thread&threadid=1386365

Closed, plax.

Maxpixel
23-09-2007, 12:01
Nie chce być Tutorem nie wiedziałem ilu takich jest na Rooku ...

Jak chcecie żeby Rook był taki jaki jest durny / mały i beznadziejny to może taki być ... Ale wg. mnie już za długo stoi taki! wszystko się zmienia oprócz jego ...
Czy chociaż niemogi by dodać kilku rzeczy !? Może zapomnieli już o Rooku ...

Chce im uświadomić ilu graczy z PACC gra na rooku ...
Wystarczyło by chyba tylko musnąć Rook i wszyscy byli by zadowoleni ...

Maff
23-09-2007, 13:42
@up

Powiedz mi ile grasz na rooku? Na tym forum są ludzie, którzy grają na nim parę ładnych latek. Więc, proszę Cię nie opowiadaj mi tu głupot, że Ci się rook znudził. Nikt Cię na tej wspaniałej wysepce nie trzyma, droga wolna.

@topic

Według mnie powinni zrobić coś w kierunku zmniejszenia ilości nieuczciwych graczy i przywrócić dawne hity. Za żadne skarby nie powinni wprowadzić domków i depo na rooku, to by była zbrodnia przeciwko prawdziwym rookstayerom.

Scobel
23-09-2007, 20:27
Lepiej niech nie poswiecaja wiecej czasy naszej wyspie bo ja calkiem Spier@#$%^&

ErAgOg
24-09-2007, 19:43
@up
@topic

Według mnie powinni zrobić coś w kierunku zmniejszenia ilości nieuczciwych graczy i przywrócić dawne hity. Za żadne skarby nie powinni wprowadzić domków i depo na rooku, to by była zbrodnia przeciwko prawdziwym rookstayerom.

No właśnie wydaje mi się, że domki były by dobrym rozwiązaniem. Chyba każdy Rookstayer wolałby prezentować swoje itemki w domku bez ryzyka że ktoś je ukradnie niż robić ryzykowne wystawki. To by raczej nie skrzywdziło dawnych rookstayerów (nowi nie bili by szybciej lvli, ani nie zadawali większych hitów niż starzy wyjadacze) lecz by im pomogło. A co do dodawania nowych potworów (już ASa jeszcze wytrzymam, ale na tym niech skończą) i broni to się nie zgodzę. X(X(X(X(

Wiechoss
24-09-2007, 22:04
ROOKSTAYER, nie rookslayer.
nauczcie się wreszcie.

jako rookstayer, w sumie chyba można dać parę dodatków, typu weapony, czy potworki, ale bez przesady, bo się Rook przeludni.

/Ghand

Przepraszam ,a gdzie pisze ze na rooku sa Rookstayerzy a nie Rookslayerzy ?
Kazdy mowi jak chce bo to gracze sobie wymyslili .
Wiecej ja jestem rookslayerem - pogromca rookgaardu
poza tym ten temat juz byl wiele razy walkowany

@topic
Mogl by byc jeden Guilhouse. Na kazdym servie jest pewnie jakas grupka graczy bardziej ze sobia zwiazanych i by sie w nim urzadziła.

Raxev
24-09-2007, 22:20
Przepraszam ,a gdzie pisze ze na rooku sa Rookstayerzy a nie Rookslayerzy ?
Kazdy mowi jak chce bo to gracze sobie wymyslili .
poza tym ten temat juz byl wiele razy walkowany

@topic
Mogl by byc jeden Guilhouse. Na kazdym servie jest pewnie jakas grupka graczy bardziej ze sobia zwiazanych i by sie w nim urzadziła.

I dlatego nie powstanie profesja na Rooku; byłby Rookstayer - dla takich źle, Rookslayer - inni znowu byliby oburzeni ;]

Jlimakd
24-09-2007, 22:39

Nie mógłby być żaden Guildhouse ponieważ Cip nie toleruje rookstayerów, dla nich jest to wyspa nowych, a coraz większe masy graczy zostający na rooku tylko rookgard przepełniają.

darushu
24-09-2007, 22:50
@up
Zamilcz.

Ujo
24-09-2007, 22:57
Jeśli by pracowali nad rookiem to tylko na pacc arena tak aby facce gówno posiadały od 7 upadów nie chodzi mi o dc water elementala wyvki czy wampirka.a jak by cceli coś zrobić na rooku to niech nie dotykają bo jeszcze bardzej go rozjebią -.- 6lv poradzi se bez problemu teraz z minoskiem nie jak kiedyś 2 osoby z 7lv i prawie najlepszeymn sprzędtem mają ogromne problemy z minosem i to było dopiero coś!A teraz to beznadzeje branie minosa na 4 hity bez utraty ani kawałka życia.

darushu
24-09-2007, 23:49
@up
Mam rozumiec ze z tymi 4-ema hitami w minosa, to chodzi Ci o rookstayerów? Bo nawet mi sie nie udaje taki wyczyn, nawet ze spearów. A co dopiero 6 level...

ErAgOg
25-09-2007, 22:15
A co sądzą ci bardziej doświadczeni rookstayerzy o dodaniu domków? Bo jak na razie widziałem tylko wypowiedzi tych nowych (-20 lvl). Jeżeli jakiś stary rookstayer wypowiadał się na ten temat to sorry- nie czytałem wszystkich postów.

Maxpixel
25-09-2007, 23:04
Zobaczy żeby domki były na Rooku to musi być :
- Bank (jest)
- Profesja (może i nie koniecznie ale z punktu widzenia technicznego to przydała by się bo. kupuje ktoś domek wychodzi z Rooka iii ? i co ? GM nie będzie sie fatygować na Rook by domka dell owner)

Ale bardzo chciał bym domki ... Kurcze jakoś by się przydało im przypomnieć żeby zrobili chociaż coś na PACC Arena ... Jakaś wielka Kampania (marzenia)

(sorka za błędy jak coś)

Marcin24
25-09-2007, 23:29
A co sądzą ci bardziej doświadczeni rookstayerzy o dodaniu domków? Bo jak na razie widziałem tylko wypowiedzi tych nowych (-20 lvl). Jeżeli jakiś stary rookstayer wypowiadał się na ten temat to sorry- nie czytałem wszystkich postów.
99% bardziej doświadczonych Rookstayerów powie ci, że im to nie potrzebne. Bo wtedy były by dosłowne plagi pseudo-rookstayerów, zajmowane expowiska itp.

Ciufcia
26-09-2007, 07:36
GM nie będzie sie fatygować na Rook by domka dell owner)

eee nie rozmawiamy tu chyba o OTS'ie.

Maxpixel
26-09-2007, 09:27
Rozmawiamy o Domkach na Rooku ...
Jak ktoś nie mający profesji Rookslayer wyjdzie z Rooka to co z domkiem ?
A Cip nie zrobi takiej profesji! więc domków też nie ...

Kashek
26-09-2007, 12:27
Vocation Rookstayer?
Nonsens!
Domki?
Nonsens!
List do CipSoftu?
WTF?!
Powiekszenie mapki?
Przydało by sie.. :confused:
Questy?
Taa.. Może na eMPeA!!!!11

[krytyka bez uzasadnienia r0x!]

Pulaski
26-09-2007, 13:07
Jasne powiekszcie rook, dodajcie itemki malo tego dodajcie domki, depo i arene -.-
Tylko debile zostaja rookstaylerami... moim zdaniem powinno byc tak ze wbijasz 8 lvl i exp ci nie leci zeby nie bylo jakis zasranych rookerow co ci expa zabieraja.
Co tio kurw ma byc? Drugi main? Rookstayler takiego czegos w ogole nie powinno byc wyje... ich wszystkich usunac to pseudo prefesje.

Tak wiec update'towaniu rooka mowie DUZE, STANOWCZE NIE!!!

Cya and sorry za bledy ale polskiej kladwitury nie mam.

ErAgOg
26-09-2007, 13:08
A co to za problem napisać skrypt przez Cip'y, dzięki któremu każdy kto posiądzie profesje (czyli po prostu na maina wyjdzie) automatycznie traci domek, a itemki z niego są wysyłane do depozytu w mieście, w którym dana osoba mieszka?

Chyba gorsze dla dawnych rookstayerów było by powiększenie mapki, bo to by było równe z tym że nowi mogą szybciej bić lvl niż starzy, gdy byli na ich poziomie.

Marcin24
26-09-2007, 18:14
Rookstayler takiego czegos w ogole nie powinno byc
Spokojnie nic takiego nie ma.
Chyba gorsze dla dawnych rookstayerów było by powiększenie mapki, bo to by było równe z tym że nowi mogą szybciej bić lvl niż starzy, gdy byli na ich poziomie.
A zmniejszenie expa za niektóre potwory w poprzednich Update'ach było sprawiedliwe?

Patton
28-09-2007, 18:15
Ja sadze ze na rooku przydal by sie taki duzy domek (jeden) a w tym domku kilkanascie mieszkan i np z potworow moglby byc swamp troll, i bat

CzubiX
28-09-2007, 18:22
Ja sadze ze na rooku przydal by sie taki duzy domek (jeden) a w tym domku kilkanascie mieszkan i np z potworow moglby byc swamp troll, i bat

loool "ots blx!" Tak,a do expowisk teleporty

Falcon Wings
06-10-2007, 11:08
Jasne powiekszcie rook, dodajcie itemki malo tego dodajcie domki, depo i arene -.-
Niezapomnij o potworkach i questach.
Tylko debile zostaja rookstaylerami...
To chyba jedyne zdanie co do ktorego sie zgadzam. Tylko debil moze byc RookSTAYLEREM .
moim zdaniem powinno byc tak ze wbijasz 8 lvl i exp ci nie leci zeby nie bylo jakis zasranych rookerow co ci expa zabieraja.
Chwala Bogu ze nie jestes z firmy Cipsoft.Jestemm rookstayerem, a nie rookerem, nie jestem zasrany (w przeciwienstwie do dzieci ktore wpadly na to forum rozladowac swoja zlosc) i nie zabieram nikomu expa. Chyba ze chcesz mi powiedziec ze taki 5 lvl expi na mino i rotach ? Oto badz spokojny, jezeli ktos wchodzi na Mino Hell albo Rot Hell, to ja wychodze i wracam za 2 minutki zbierac loot.
Co tio kurw ma byc? Drugi main?
Nie, to ma byc uaktualniony Rookgard.
Rookstayler takiego czegos w ogole nie powinno byc wyje... ich wszystkich usunac to pseudo prefesje.
Rookstayer* a nie Rookstayler. Ci ludzie zostali z roznych powodow na rooku. By tepic boterow (Pan Klocek i jego mafia :p ), by robic tajemnicze badania (Austin Vantage), by o nich nie zapomniano (Master Slayer), by pomagac nowym graczom (Rookguardian de'Bove) . Rownie dobrze moge sie zapytac Ciebie, osobniku, czemu
ogladasz TV. Sprawia Ci to przyjemnosc? A mi sprawia przyjemnosc granie na Rooku, i Twoje zdania napewno mnie nie nastawia inaczej.

Osobiscie uwazam, ze nie mamy co liczyc na update Rook'a. Cipsoft nas nie to ze nie kocha, on wrecz za nami nie przepada.
Pozdrawiam mame i tate, i kazdego kto to teraz czyta :cup:

Blizzara
06-10-2007, 12:41
A kiedy dokladnie w ogole jest update??:D

Marcin24
06-10-2007, 12:45
Update zawsze jest letnie (czerwiec-lipiec) i zimowe (grudzień-styczeń).
@topic
Przecież logiczne, że nic typu Dragon, Demon itp. nigdy nie powstanie na Rookgaardzie. Jak dla mnie mogli by zrobić jedynie większe expowiska z potworkami, które już są.

Scobel
06-10-2007, 13:01

Zamiast idiotycznego usmieszku na koncu twego zapytanie powinienes uzywac opcji SZUKAJ. Czy to az tak trudno ...

Lasooch
06-10-2007, 13:27

A ja Cię chciałem uświadomić, że "slayer" to nie "pogromca", tylko "zabójca/morderca", i cała Twoja ideologia poszła i wzięła w łeb. Jesteś mordercą Rookgaardu?

Ptakuba
06-10-2007, 13:51
Ludzie, Rook jest wyspą nowych a nie wyspą rookstayerów! Nienawidzę szczerze mówiąc, tego częściej spotykanego typu roookstayerów, którzy podchodzą do kolesia, który sobie spokojnie expi i zabijają mu stwoorka jednym ciosem, bo nie muszą się bać deada.

darushu
06-10-2007, 14:29
@up
Tez mozliwe ze trafiasz na pseudo Rookstayerów, czyli tzw. botterów, ewentualnie jakis 12-latków. Ja np. szanuje własność drugiego gracza i nie odbieram mu expa, chyba ze wczesniej zaszedl mi za skóre.

Ptakuba
06-10-2007, 14:34
Mówiłem o większości, którą ty widocznie nazywasz pseudo-rookstayerami. Niestety jest takich pełno...

darushu
06-10-2007, 14:43
Tak zgadzam sie... takich jest pelno.
A to wszystko wlasnie przez te ostatnie update'y ktore wprowadzily nam wieksze hity, addony i inne... to po nich nastała moda na zakładanie rookstayerów... niestety dzis jest tak jak mowisz, ze wiekszosc zachowuje sie bynajmniej chamsko...
Wiec co do tematu, jezeli beda dodawane nowe expowiska, nowe potwory... to liczcie sie z tym. Ze nawet tam nie poexpicie przez pierwsze kilka miesiecy, bo owe miejscowki beda non-stop oblegane przez napalonych "pseudo" ewentualnie przez cave-boty.

Ja tak czy siak podczymuje sie prosby... Grota buntowników (tzw. orc hell) i boss, np. boss orcow na rooku. Duzo bardziej wymagajacy od AppShenga.

piotrek26111
06-10-2007, 15:04
Najlepiej by bylo jakby:
*z powrotem zmniejszyli hity rookstayerów do poziomu sprzed update 8.0
*usuneli addony
*nie dodawali zadnych nowych expowisk
*nie dodawali zadnych nowych potworów
*nie dodawali zadnych bossów

Wtedy na rooku graliby tylko prawdziwi rookstayerzy.

Raxev
06-10-2007, 16:26
Najlepiej by bylo jakby:
*z powrotem zmniejszyli hity rookstayerów do poziomu sprzed update 8.0
*usuneli addony
*nie dodawali zadnych nowych expowisk
*nie dodawali zadnych nowych potworów
*nie dodawali zadnych bossów

Wtedy na rooku graliby tylko prawdziwi rookstayerzy.

Prawdziwi rookstayerzy, masz na myśli takich co ciągle expią? Teraz przynajmniej można postawić sobie jakieś cele, zdobycie bp addona/pawów..

Rohas
06-10-2007, 17:52
Ta, najlepiej zeby zrobili dodatkowe wyspy dla pacc rookstayerow. Ludzie, oni wybrali takie ciezkie(?) zecie, bo ich to rajcuje. Wy chcecie z tego zrobic 2 main?! Ech..

piotrek26111
06-10-2007, 18:05
Prawdziwi rookstayerzy, masz na myśli takich co ciągle expią? Teraz przynajmniej można postawić sobie jakieś cele, zdobycie bp addona/pawów..
Nie, mam na mysli takich ktorzy graja tylko dla przyjemnosci i wlasnej satysfakcji a nie zeby sie przed kims chwalic swoja kolekcja albo zarobić sprzedając ją. Addony/pawy to zaledwie 1% wszystkich przedmiotow dostepnych do zdobycia na rooku. Kto ci broni postawic sobie za cel np zdobycie 666 katan? Na rooku przed update bylo wystarczajo duzo itemkow do zdobywania wiec cipsoft niepotrzebnie dodal te addony/pawy bo one tylko spowodowały gwaltowny wzrost liczby pseudo-rookstayerow a prawdziwym rookstayerom i tak wielkiej roznicy nie zrobiły. Bo teraz takie noobki tworza sobia pseudo-rookstayerow zeby zbierac addony/pawy i potem sprzedawac na mainie albo wkladac do swoich domkow na mainie -.-
Ta, najlepiej zeby zrobili dodatkowe wyspy dla pacc rookstayerow. Ludzie, oni wybrali takie ciezkie(?) zecie, bo ich to rajcuje. Wy chcecie z tego zrobic 2 main?! Ech..
Popieram w 100%. Rook ma być trudny do grania na levelu wyższym niż 7. Jeśli ktoś chce mieć łatwiej to niech wyjdzie na main.

Fpitolony w sprawe
06-10-2007, 18:43
A Ty dla czego grasz? Jak dla mnie to tylko dla lvla i to wlasnie Ty jestes pseudo rookstayerem. Chociaz zaprzeczyc nie moge, ze zgadzam sie z Toba w wielu kwestiach...

Scobel
06-10-2007, 19:04
A Ty dla czego grasz? Jak dla mnie to tylko dla lvla i to wlasnie Ty jestes pseudo rookstayerem. Chociaz zaprzeczyc nie moge, ze zgadzam sie z Toba w wielu kwestiach...

Ja gram dla lev, skili, kolekcji, ludzi, zabawy ... kolejnosc przypadkowa ... A nawet jak, moze byc ze gram dla lev ... bo co innego moze dac mi rook :) ...

Scobel
07-10-2007, 01:20
Heyah

... maly offtop ...

O ile CipSoft udostepni Test Serwer publicznie, o tyle chetnie zapraszam hlvl'owych Rookstayerow do wspolnej potyczki z silniejszymi przeciwnikami, m.in. Giant Spiderem, Dragonem, ...., a kto wie moze nawet Behemotem =] Niestety, cale nadzieje pokladam w swietnej osobie jaka jest Manina, z jej pomoca (zsumonowaniem potworkow) sadze, ze damy rade w normalnym eq pokonac kazda przeszkode (no prawie kazda) =]

Poki co bywajcie ... czekam na Was wszystkich na zblizajacym sie TSie!

PS Swoja droga zobaczymy kto raczy sie zalogowac i udowodnic, ze sam lvl to nie wszystko hehe

PeZet Dr. =]

No tu nie chodzi o odwage ... bo na TS nic wkoncu nie tracisz ... Ale raczej o szczescie w zalogowaniu sie na TS w momencie kiedy sa rasy :) ... bo to tez sztuka jak wiadomo :)

piotrek26111
07-10-2007, 11:28
Ja gram tylko dla przyjemnosci i wlasnej satysfakcji. Gdyby w tibii nie bylo czegos takiego jak lvl bądź gdybym tylko ja mógł znać swój level, to i tak bym grał w Tibię tak samo jak teraz.
Ja gram dla lev, skili, kolekcji, ludzi, zabawy ... kolejnosc przypadkowa ... A nawet jak, moze byc ze gram dla lev ... bo co innego moze dac mi rook ...
Mi tam rook daje przyjemność. Przyjemnie jest po nim łazić i w ten sposób utrudniać noobkom expienie, a lvl to można powiedzieć że się sam nabija przy okazji bo jak chodzę po rooku to na mojej drodze często stają różne potwory które wygodniej jest po prostu zabić niż próbować omijać.

Fpitolony w sprawe
07-10-2007, 15:36
To bot za ciebie chodzi, wiec ? Moze juz przestan offtopowac, bo juz twoje argumenty same mowia za siebie, ze "grasz" tylko dla lvla...
I mowisz, ze grasz dla przyjemnosci - gdzie tu przyjemnosc, jak bot za ciebie wszystko robi ? Skonczyly ci sie argumenty i pogodz sie z tym.

piotrek26111
07-10-2007, 18:25
To bot za ciebie chodzi, wiec ? Moze juz przestan offtopowac, bo juz twoje argumenty same mowia za siebie, ze "grasz" tylko dla lvla...
I mowisz, ze grasz dla przyjemnosci - gdzie tu przyjemnosc, jak bot za ciebie wszystko robi ? Skonczyly ci sie argumenty i pogodz sie z tym.
Bot nie robi za mnie wszystko, on tylko expi.

darushu
07-10-2007, 21:56
Bot nie robi za mnie wszystko, on tylko expi.

... i nabija Ci level, a potem cieszysz zadek (jaki to ja nie jestem pro-rookstayer)

Swoja droga zastanawia mnie dlaczego ów pan dostal bana na bodajze 2 tygodnie... ach... jaki byl spokoj gdy pana nie bylo...

piotrek26111
07-10-2007, 22:40
... i nabija Ci level, a potem cieszysz zadek (jaki to ja nie jestem pro-rookstayer)

Swoja droga zastanawia mnie dlaczego ów pan dostal bana na bodajze 2 tygodnie... ach... jaki byl spokoj gdy pana nie bylo...
Bycie pro-rookstayerem nie odnosi sie do tego czy ktos expi sam czy za pomocą bota.

Chcesz żebym dostał bana w grze czy na forum?

Xirgan
07-10-2007, 22:45
Tak wogole to co wy widzicie w tym rooku ze nie checie wyjsc. Przeciez to jak granie na non-pvp tylko na mniejszym terenie :/.

piotrek26111
07-10-2007, 22:58
Tak wogole to co wy widzicie w tym rooku ze nie checie wyjsc. Przeciez to jak granie na non-pvp tylko na mniejszym terenie :/.
Widzimy w tym rooku ze stosunkowo trudno sie na nim expi i dlatego nie chcemy wyjść. Granie na mainie na non-pvp to najłatwiejszy tryb Tibii, a granie na rooku - najtrudniejszy. Im mniejszy teren, tym większe wyzwanie. Na rooku zostają ludzie którzy ludzią trudne wyzwania. Wyjście z rooka to pójście na łatwiznę.

Marcin24
07-10-2007, 23:44
Wyjście z rooka to pójście na łatwiznę.
Pójściem na łatwiznę jest również co innego, ale nie chce się o to kłócić.

Fpitolony w sprawe
08-10-2007, 15:24
A daj spokoj, on gra przeciez dla przyjemnosci (ups, zapomnialem - to bot gra ;<) Mowisz o pojsciu na latwizne, a sam na to idziesz, sam sobie zaprzeczasz, czlowieku kiedy to do ciebie dotrze? Zastanow sie raz, a porzadnie...

Hmm... Ciekawi mnie zdanie pani Instynkt na temat naszego pro mastaha, prawdziwego bótera, no ale oleje mnie pewnie ...

piotrek26111
08-10-2007, 15:40
Czy wy nie widzicie roznicy pomiedzy botowaniem a botowaniem? Jeden (kinderboter) sciaga gotowe skrypty z neta, zapuszcza bota i nie majac zielonego pojecia o rooku robi wysoki lvl, drugi (prawdziwy boter) najpierw nauczy się perfekcyjnie expić ręcznie i dopiero potem w oparciu o zdobytą wiedzę pisze swoje wlasne skrypty do bota. (ofc lepsze od tych gotowych).

Fpitolony w sprawe
08-10-2007, 15:44
Tak czy siak boter - a to trzeba tepic, niezaleznie od tego czy wg ciebie to jak ty to mowisz prawdziwy boter czy kinderboter... Boter to boter, koniec, kropka, nalezy mu sie ban i nic wiecej.

piotrek26111
08-10-2007, 16:00
Tak czy siak boter - a to trzeba tepic, niezaleznie od tego czy wg ciebie to jak ty to mowisz prawdziwy boter czy kinderboter... Boter to boter, koniec, kropka, nalezy mu sie ban i nic wiecej.
To wiadomo od zarania dziejów. Chodzi mi o to ze prawdziwy boter nie traci nic z przyjemnosci gry bo:
1. umie perfekcyjnie grac bez bota (tak samo lub lepiej niz uczciwi gracze z racji inteligencji)
2. umie perfekcyjnie korzystac z bota (czego juz uczciwi gracze nie umieja).
Natomiast kinderboter to ciota ktora nie umie ani grac recznie (bo korzysta z gotowych skryptow do bota wiec nie musial recznie nauczyc sie grac) ani nie umie poslugiwać się botem (bo korzysta z gotowych skryptow do bota wiec nie musial uczyc sie jego obslugi).
I zapamietajcie sobie jeszcze jedną rzecz: prawdziwi boterzy nic nie maja do uczciwych graczy (dopoki tamci sami nie zaatakują), natomiast bezwglednie tępia kinderboterów.
Krotko mowiac mozna powiedziec ze prawdziwy boter to taka ulepszona wersja uczciwego gracza, natomiast kinderboter - gorsza wersja uczciwego gracza.

Fpitolony w sprawe
08-10-2007, 16:13
Prawdziwy boter ulepszona wersja gracza??? Dla mnie istnieje pojecie prawdziwy gracz, a nie prawdziwy boter. Prawdziwy grasz to taki, ktory czerpie przyjemnosc z samego grania i nie potrzebuje do tego nieczego wiecej, jak samego klienta gry. Oczywiscie powinien tez umiec sie zachowywac itp. A to, ze ty robisz "wszystko inne, a bot tylko za ciebie expi" to nie mozesz sie nazywac prawdziwym graczem. Mozesz byc tylko w swojej smiesznej spolecznosci prawdziwym boterem, ale jak juz mowilem wczesniej - dla mnie taie pojecie nie istnieje.

TaJemniczy
08-10-2007, 16:13
Eh, naprawdę nie rozumiem was.....
"Wyspa nowych", jest po to by nauczyć się podstawowych zasad, nie wiem po co dodawać coś na ten teren i mam nadzieje że nic nie dodadzą.

piotrek26111
08-10-2007, 16:22
Prawdziwy boter ulepszona wersja gracza??? Dla mnie istnieje pojecie prawdziwy gracz, a nie prawdziwy boter. Prawdziwy grasz to taki, ktory czerpie przyjemnosc z samego grania i nie potrzebuje do tego nieczego wiecej, jak samego klienta gry. Oczywiscie powinien tez umiec sie zachowywac itp. A to, ze ty robisz "wszystko inne, a bot tylko za ciebie expi" to nie mozesz sie nazywac prawdziwym graczem. Mozesz byc tylko w swojej smiesznej spolecznosci prawdziwym boterem, ale jak juz mowilem wczesniej - dla mnie taie pojecie nie istnieje.
Isnieją obydwa te pojęcia i jedno nie wyklucza drugiego. Być prawdziwym graczem nie oznacza expić ręcznie. Prawdziwy boter czerpie wiecej przyjemnosci z gry niz uczciwy gracz bo grając ręcznie moze robic dokladnie to samo co uczciwy gracz recznie (wynika to z jednakowych umiejetnosci grania) + dodatkowo jak mu sie to pierwsze znudzi to moze wlaczyc bota czego nie mozna powiedziec o uczciwym graczu. Nazwanie spolecznosci boterow "smieszna" to dla mnie najwieksze kurozium tego tematu zwazywszy na srednik wiek prawdziwych boterow w porownaniu do sredniego wieku "antyboterów".

Fpitolony w sprawe
08-10-2007, 16:39
Coz... Wyglada na to, ze z wiekiem ludzie glupieja... Mam nadzieje tylko, ze mnie taka glupota nie czeka :/ .
i co to za granie, jesli nie przestrzegasz zasad gry? Poza tym bota raz sie nauczysz wlaczac i pozniej nic wiecej nie robisz, a wbrew pozorom nawet na rooku trzeba sie uczyc expic, bo o to wlasnie chodzi - uczyc sie np. jak najwydatniej expic czyco tam jeszcze... Ale jak widac, chyba uznales, ze juz jestes za stary, zeby sie uczyc, jak tak to jestem w stanie to zrozumiec... Prawdziwy boterze ;<

piotrek26111
08-10-2007, 16:45
Coz... Wyglada na to, ze z wiekiem ludzie glupieja... Mam nadzieje tylko, ze mnie taka glupota nie czeka :/ .
i co to za granie, jesli nie przestrzegasz zasad gry? Poza tym bota raz sie nauczysz wlaczac i pozniej nic wiecej nie robisz, a wbrew pozorom nawet na rooku trzeba sie uczyc expic, bo o to wlasnie chodzi - uczyc sie np. jak najwydatniej expic czyco tam jeszcze... Ale jak widac, chyba uznales, ze juz jestes za stary, zeby sie uczyc, jak tak to jestem w stanie to zrozumiec... Prawdziwy boterze ;<
A jednak jestes ignorantem! W 2 poprzednich postach pisalem ze prawdziwy boter to taki ktory sam pisze skrypty do botow oraz ze zeby to robic trzeba najpierw recznie sie nauczyc expic. A teraz ty mi wyskakujesz z tekstem ze boter nie umie recznie grac. Nie napisales co prawda tego wprost ale aluzja jest wyrazna. Czyli naucz sie czytac?

Fpitolony w sprawe
08-10-2007, 16:49
I co? przez nauczenie sie grac recznie masz na mysli nabicie 10 lvla?
A moze az 20? Nie no, to respect!

piotrek26111
08-10-2007, 16:51
I co? przez nauczenie sie grac recznie masz na mysli nabicie 10 lvla?
A moze az 20? Nie no, to respect!
Wedlug ciebie uczymy sie grac recznie poprzez nabijanie lvli? No to zaprawde ciekawa opinia. Wedlug mojej wiedzy uczymy sie grac testujac rozne sposoby expienia, zabijania potworow, robienia questow, skillowania itp ale nie wykonujac ta sama czynnosc (powiedzmy zabicie poison spidera w taki sam sposob) przez 666 razy.

Fpitolony w sprawe
08-10-2007, 17:18
Podalem tylko przyklad. Poza tym to chyba oczywiste, ze nie chodzilo mi o najzwyklejsze podejsc i kliknac... No ale widze, ze do niczego to nie prowadzi... Powiem tylko, ze jestes oszustem, a to czy "prawdziwym", czy nie to i tak nie zmienia faktu, ze nalezy ci sie ban.
No i popracuj nad soba, bo chyba masz przerosniete ego, ale to moja opinia.

piotrek26111
08-10-2007, 17:29
Podalem tylko przyklad. Poza tym to chyba oczywiste, ze nie chodzilo mi o najzwyklejsze podejsc i kliknac... No ale widze, ze do niczego to nie prowadzi... Powiem tylko, ze jestes oszustem, a to czy "prawdziwym", czy nie to i tak nie zmienia faktu, ze nalezy ci sie ban.
No i popracuj nad soba, bo chyba masz przerosniete ego, ale to moja opinia.
No a expienie to wlasnie takie najzwyklejsze w swiecie podejsc i kliknac... Jesli chcesz ze mna rozmawiac o umiejetnosci grania w Tibie to z czystej przyzwoitosci wypadaloby zebys zamiast o expieniu wspomnial o pvp.

SquintZebra
08-10-2007, 17:34
1.jeśli już domki to malutkie najlepiej w jakimś bloku i bardzo, bardzo wysoki czynsz
2.lepsze potworki - nie widzę potrzeby, jeśli już jakieś zmiany to dodać respy na pacc site (roty, i kilka minosow więcej)
3.Voc, nie widzę powodów, rookstayerem sie jest a nie nazywa
4.jakiś milusi quest w klimacie postmana albo paradox
5.jeśli juz dali bank to mogliby dać depo
6.jeszcze z jednego bossa, ale deczko mocniejszego niż to co teraz jest
7.dodać jakiś nowy addon, choć w sumie 3 to i tak juz dość
----------------------
a wy rookstayerzy (rookslayerzy :confused:), moglibyście sie więcej zająć free itemami bo każdy wie jak to jest jak sie zaczyna i nawet butów sie nima

Evative
08-10-2007, 18:22
TA DOMKI NA ROOKU - HAHAHAHA ROTFL LMAO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1111111111
!!!!!!!!1111!!!11!!!!!!!!!!!!!!!1oenioenoienoeneon eoneoenoe.

Kurwa wyślijcje jakąś jebaną petycje do nich.
Niech się każdy z forum podpisze i dołączy 10 zł (10 x 118,606 =1 186 060 ??) To może dodadzą jakieś 3 sqm :)

piotrek26111
08-10-2007, 18:29
2.lepsze potworki - nie widzę potrzeby, jeśli już jakieś zmiany to dodać respy na pacc site (roty, i kilka minosow więcej)
Przez te 92 lvle gry w tibie jeszcze sie nie dowiedziales ze na rooku bez sensu jest expic na mino i rotach?
a wy rookstayerzy (rookslayerzy ), moglibyście sie więcej zająć free itemami bo każdy wie jak to jest jak sie zaczyna i nawet butów sie nima
Przez te 92 lvle gry w tibie jeszcze sie nie nauczyles zarabiac samemu?

Witamy kinderbotera.

SquintZebra
09-10-2007, 01:11
Przez te 92 lvle gry w tibie jeszcze sie nie dowiedziales ze na rooku bez sensu jest expic na mino i rotach?

Przez te 92 lvle gry w tibie jeszcze sie nie nauczyles zarabiac samemu?

Witamy kinderbotera.

Głupio tak samemu siebie witać ale jak lubisz twoja sprawa
Następny update ? Co nam przyniesie ? taki jest temat tego tematu
jakoś nie widzę w twoim poście nic coby wnosiło coś do tej sprawy

"Przez te 40 lv gry na rooku jeszcze nie nauczyłeś sie korzystać z tibia.com?"

Moj rookstayer jest miedzy innymi po to żeby pomagać 1 lvowcom w rozpoczęciu gry, mam taki kaprys, a jeśli ty nie masz nic do dodania do tematu "Następny update ? Co nam przyniesie ?" zamknij dzioba, bo twoje głupawe komentarze nie przynoszą chluby rookstayerom

vns.rlz
09-10-2007, 09:25
Jak nie bug na erigu to na moje myslenie nie jest mozliwe wbicie 260k expa na rooku w 1 dzien nawet przy graniu 24h jaka nasuwa sie mysl ? :)

trvoghall
09-10-2007, 13:50
Wiadomo, że jakiś cudów nie będzie. Jednak jeśli mam już poowiedzieć, czego bym chciał w takim upade. To dobrze by było gdyby utrudniono questy, bo większość robi się na 3lvlu. Minohell mogą rozwalić 6 lvlowcy. Przydałby się tam jakiś większy resp minosów, lub orc warriory.
Long sword, chociaż to raczej nierealne ;/, chain legi.

Scobel
09-10-2007, 14:02
Nie dodadza nowych terenow.
Nie dodadza nowych questow, ani nie zmienia trudnosic obecnych.
Nie dodadza wiecej expowisk, ani raczej potworow.
Nie dodadza domkow.
Nie dodadza nic co moglo by nas zadowolic wszystkich naraz.

Ja bym chetnie chcial zobaczyc na rooku jakis np addon co na mainie nie jest do zrobienia, lecz zrobiwszy go na rooku mozna wyjsc na mainia i tam go miec.
Lub tez jakas rzecz no nie wiem BP, Bag ktory tylko jest dostepny na rooku.
A jeszcze bardziej jakas rzecz ktora ma nieregularny resp - bardzo rzadki lub cos co rzadko mozna wylootowac i bylo by tylko na rooku dostepne.

Fpitolony w sprawe
09-10-2007, 15:08
Heh... Kiedys cos takiego pisalem, ze chcialbym, zeby na rooku byl (i tylko na rooku) potworek dajacy 60-80 expa i wypadal z niego niezwykle rzadko jakis arm:7 . Oczywiscie pilnowaly by go zastepy rotow ;p . Ale oczywiscie tego ni zrobia i nikt nie musi mi tego uswiadamiac...

Scobel
09-10-2007, 15:21
Heh... Kiedys cos takiego pisalem, ze chcialbym, zeby na rooku byl (i tylko na rooku) potworek dajacy 60-80 expa i wypadal z niego niezwykle rzadko jakis arm:7 . Oczywiscie pilnowaly by go zastepy rotow ;p . Ale oczywiscie tego ni zrobia i nikt nie musi mi tego uswiadamiac...

Bynajmniej TY wiesz ze rozmawiamy tutaj bardziej abstrakcyjnie - zdajesz sobie z tego sprawe, a inny - chodz nie wszyscy robia sobie wielka nadzieje sadzac ze naprawde moga cos zdzialac piszac o tym tutaj na tibia.pl, a powinni zaczac pisac na tibia.com jest kilak tematow o rooku i to takich co widza ich CipSoftowe ludki w ktorych sa rozne przerozne propozycje, niektore mniej lub bardziej realne ale sa ... no tak ale tam trzeba znac Angielski.

-Timo-
09-10-2007, 16:07
Moim zdaniem mogliby powiększyć rook chociażby ze względu na rookstayerow. Nudne staje sie expienie na tych samych potworach i expowiskach.
Co to profesji rookstayer to bardzo fajny pomysl, ale naprzyklad taka profesje moglby zdobyc tlko doswiadczony rookstayer np 25+ lvl

Scobel
09-10-2007, 16:28
Moim zdaniem mogliby powiększyć rook chociażby ze względu na rookstayerow. Nudne staje sie expienie na tych samych potworach i expowiskach.
Co to profesji rookstayer to bardzo fajny pomysl, ale naprzyklad taka profesje moglby zdobyc tlko doswiadczony rookstayer np 25+ lvl

Skoro nudne jest dla ciebie expienie w kolko na tym samym terenie na tych samych potworach to idz na maina masz troszke wieksze mozliwosci ... i wiecie czy nie w oficjalnym slowniku cipsoftu nie ma i nie bedzie raczej zmianki co i kto to RookStayer ... wiec jesli ktos pisze RookSlayer to jest to tak samo mylne jak pisane przez S, bo na rooku jestesmy uwazani za NP ...

darushu
09-10-2007, 17:40
Na tibia.com jest kilak tematow o rooku i to takich co widza ich CipSoftowe ludki w ktorych sa rozne przerozne propozycje, niektore mniej lub bardziej realne ale sa ... no tak ale tam trzeba znac Angielski.
Chyba najbardziej będziemy liczyć na propozycje Master Slayera, i Darth Saldrii. To dzięki nim zawdzięczamy:
- Trade Rookgaard
- Bank.
I coś tam, coś tam...
Więc wszystkie ich propozycje mają pewne szanse zrealizowania podczas kolejnego update... a pomysły przynajmniej według mnie mają bardzo dobre :)

Rapallos
02-01-2009, 20:20
albo zrobic taki bajer ze jak osiagniesz 8 lvl idziesz do wyroczni a ona sie pyta: Chcesz zostac Rookstaylerem czy wyroszyc w daleki swiat i mowimy Rookstayler albo main:) (jesli nie powiemy tego wyroczni a mamy 8 lvl exp nie rosnie ;( )

Morderff
02-01-2009, 21:20
@up
A ja bym wolał taki bajer z RookSTAYEREM.