Pokaż pełną wersje : Od czego zależy liczba FPS w kliencie tibii?
Tak jak temacie... prosze o jasne opdowiedzi. Jak nie masz nic do powiedzenia, nie odyzwaj sie w ogole. thx for reply....
Dwimenor
21-10-2004, 19:08
Od mocy obliczeniowej twojego procesora
Od sposobu skonfigurowania systemu operacyjnego
Od samego systemu operacyjnego
Od skonfigurowania komponentów komputera.
a ja mam pytanko do was co to jest ta liczba FPS??? sry z pytam ale nie wiem i chce sie zapytac:P
FPS (frames per second) - Liczba klatek animacji na sekundę.
Dodam jeszcze, że liczba fps NIE zależy od rodzaju łącza i transferu. Wielu ludzi tak myśli, więc pisze ;)
Dobra ja mam kompa 2GB procek, 256 ramu, 64 karte graficzna i mam 25 FPS i mnie szlag trafia jak mi tak ekran mruga.... Jak to mozna zwiekszyc?
Wydaje mi sie ze jak Ci ekran mruga to wine ponosi odswiezanie a nie to ze Ci gra skacze mozesz miec nawet 60 FPS a przy odswiezaniu 60 MHz i tak bedzie mrugac. To dwie rozne rzeczy
Z tego co się orientuje z biologicznego punktu widzenia człowiek rejestruje obraz z szybkością około 25fps, więc różnica 40 czy 60 jest i tak dla Ciebie niezauważalna.
@Dwimenor skonfigurowania komponentów
Dwimenor
22-10-2004, 14:29
Re:up
Masz racje. Zapomnaiłem przepuścić tego posta przez Worda. Zara poprawie
Z tego co się orientuje z biologicznego punktu widzenia człowiek rejestruje obraz z szybkością około 25fps, więc różnica 40 czy 60 jest i tak dla Ciebie niezauważalna.
@Dwimenor skonfigurowania komponentów
Nah, śmiem się nie zgodzić. Otóż dla zwykłego użytkownika komputera jest to niedostrzegalna różnica. Ale wiem i jest to poparte faktami, że maniakalni gracze q3 czu ut widzą różnicę. Grałem w unrealka 3 lata i widzę różnicę pomiędzy 60fps, a 70fps.
@edit:
Nie poparłem swojej wypowiedzi. Więc tak , w domu mam ustawionego Utka na 60fps bo komputer zwykle więcej nie wyciąga lub ilość na wyższych ustawieniach się szybko zmienia co jest niepożądane. I gdy np. ide później do kumpla, który ma 70fps to dziwię się, że jemu tak "śmiga", a w kafejce dosłownie skacze przy 40fps. Może jeszcze jakiś gracz by się wypowiedział by mnie poprzeć? plx?
Nah, śmiem się nie zgodzić. Otóż dla zwykłego użytkownika komputera jest to niedostrzegalna różnica. Ale wiem i jest to poparte faktami, że maniakalni gracze q3 czu ut widzą różnicę. Grałem w unrealka 3 lata i widzę różnicę pomiędzy 60fps, a 70fps.
Hmm, należy podziwiać Twój organizm jako genialny. Innym powodem może być to, że liczone w grach fps to nie do końca to co powinno być rozumiane tym terminem.
A i zapomniałbym, jest jeszcze coś takiego jak siła sugestii.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.