Pokaż pełną wersje : Lepszy nowy czy stary server?
mam właśnie pytanie szczególnie tym z galany jak im sie powodzi dziękuje z góry za odpowiedzi
:tongue:
wedlug mnie powienienes sam sie zorientowac. na starych serwerach sa niskie ceny ale na nowych jest mniej ( podkreslam duzo mniej ) h-lvli, ktorzy rzadza i nie daja spokojnie zyc sam musisz wybrac ja siedzialem do tej pory na lunarce ale zmienilem swiat na nowy serwer zal atraconego czasu ale coz... mam hunta za widzimisie jakiegos kolesia i jakies cwoki ustalaja ceny wedlug ich wlasnego uznania
Cors Ent
21-10-2004, 20:01
Oczywiscie ze nowy !!
zaczynasz grac i na samum poczatku przykładasz małe PG.
znasz wszystkich praktycznie na serwerze. jestes kims kto sie liczy. jesli przylorzysz sie do PG to masz jeden z wiekszych lvli na serwku i starasz sie to utrzymac.
a nie jak bys powiedzmy poszedl na antice- to co z tego ze zrobisz 50 lvl w 3-4 tygodnie jak tam juz ze 100 osob ma 100lvl+ ? a na nowym to jest sila :)
Moj Qmpel ktory mieszka obok mnie gra na galanie od wlasciwie jej powstania ;) , bardzod obrze mu sie powodzi ma 30 lvl , Wszyscy go szanuja bo jest Wyższościa , i na starych serverach np. d-hammer kosztuje 2 K a na nowym 6 K (są to ceny przykladowe nie czepiac sie)
Cors Ent
22-10-2004, 23:13
Wysokie ceny itemkow to niekoniecznie wada.
Po huncie jak padnie np k armor to na srednim serwerze dostaniesz za niego 15k. Za taka cene oplaca sie huncic.
Na Antice jak k arm stoi po 4k (czy ile o tam wynosi ta smieszna kwota nawet nie wiem) to nie warto na BK isc bo sie nawet UHy nie zwroca...
A na nowym jak za 30-40k sie spyli takiego armora to jest dopiero zastrzyk gotowki :p
Otóż zależy to od paru spraw:
Stary świat:
1. Na starym świecie nie łątwo jest zabłysnąć i często sie to po prostu nie opłaca
2. Ceny itemków są niskie dzięki czemu szybciej będziesz miał dobry equip.
Ale ma to też wadę- gdy ty zaczniesz huntować mało co będzie ci się zwracać :/
3. Trudno się dostać na serwer, ale to dotyczy także nowych :P
4. ZApchane wszystkie expowiska ( znaczy- dużo ludzi ejst i trudno znaleźć łądne i psute expowisko na dłuższy hunt)
5. MOżesz chodzić szybciej na lepsze potwory jak załatwisz sobie znajomosci i blokera dobrego :P
Nowy świat:
1. Strasznie tłoczno na początku, potem troche luźniej
2. Respawny słabych potworów zawalone na maxa, za to silniejszych często puste przez dłuuugi czas
3. Drogi ekwipunek, ale za to większość huntów się zwraca :]
4. Jak znajdziesz dobre expowisko to lecisz level do góry i idziesz do topki- nei tak trudno tam
5. JAk amsz PACCa to masz szansę być jednym z najwazniejszych charów w świecie ( jeszcze trzeba umieć szybko i dorbze expić :P )
6. Będzie ci sie w miare trudno grać, ponieważ trudno znaleźć np. silnego blokera...
Świat sredni
1. NA serwer dostajesz się łatwiej niż na inne
2. Wszystkie respawny mniej lub bardziej zatłoczone, ale na pewno pusciej niż na starym świecie.
3. CEny equipu trzymają sie na poziomach że opłaca się w mairę dużo huntów
4. Jak się przyłożysz to mozętrafisz na topkę, co nie ejst trudne jak się umie grać efektywnie
To takie ogólne porównanie świaów.
Teraz wybeirz ten z którego najwięcej rzeczy ci pasuje
1.Na nowym servie lepiej niegrac jesli jest się kiepskim graczem, np dlatego że cieżko jest wyjść na main.
2.Itemy są tam drogie więc tak jak pisałem graj tylko jak umiesz i to dobrze.
3.Runy są tanie więc niema skąd szybko wziąć kasy.
A na starych servach jak się jest noobem najlepiej grać na calmerze :D
Bo na starych światach wszystko jest tanie i noobom łatwiej np. na antice blue robe ponoc 6k
Descartes
23-10-2004, 10:47
Na nowych serwerach są najtańsze domki, ponieważ jest dużo jeszcze niekupionych, a np. na Antice domku raczej nie kupisz, chyba że od innego gracza, a to już badzo drogo. :P
jeśli masz już doświadczenie z postacią ~25 lvl to możesz zacząć na nowym świecie bo łatwiej osiągnąć jakiś przyzwoity lvl (50+)
jeśli do tej pory testowałeś tą gre postaciami 10-15 lvle to zostań na starym, bo łatwiej ci bedzie z kupieniem eq
no coz... na calkiem nowym swiecie runki nie ida. jak sie juz je robi to tylko albo dla siebie albo na pozniej do sprzedania. najlepsza zbeoja jest p-arm za 1,2k-> jak ktos gdzies kiedys kupil za wiecej to jest *******a ^^. na nowym serwie bardzo szybko awansuja palkowie. na poczatku nie ma czegos takiego jak trening z kims innym glownie dla tego ze sie nie oplaca ( mowie o palku ). speary w garsc, dwarven shield, p-arm i idziemy trenic na roty, dwarfy i inne tego typu dobijamy do 50 w discie i wtedy serwer jest nasz...
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.