Pokaż pełną wersje : Jaką odpowiednią postać założyć ?
Musze ten problem poruszyć tu i zakończyć go raz na zawsze.Mianowicie już gram 25 postacią i jest ona 16 lvlowym sorkiem ale zaś dedła jak inne moje postacie i mam problem z kasą.Nie chce rezygnować z tibi bo ją lubię a na ots to ja nie am chęci.Zamieściłem sondę aby wreszcie wybrać tą dobrą profesje oto moje wymagania:
- Profesja żeby mogła bić silniejsze potworki na niskim levelu
- Żeby zadawałą niezłe hity
- Kasa i jeszcze raz kasa żeby mogła godnie żyć
I byłbym bardzo wdzięczy żebyście mi opisali na jakie monstery chodzić do 25lvl-a.
Z góry dziękuje za poradzy i pozdrawiam.........
Norayaki
24-09-2007, 22:23
Każdy woli co innego, według mnie palladyn, to doskonała profesja, jedyną wadę ma w sobie - skillowanie, ale gdy wbijesz dobry skill, na 20 lvlu możesz zaczynać na dragach expić.
Z kasą też łatwo pójdzie.
A więc tak:
Po 1 się zastanów czy masz dużo czasu na grę, jeżeli masz go multum, to knight(ale w twoim przypadku to ja bym się wstrzymał, bo jedynie założenie knighta na start na pacc ma sens na premi-za dużo czasu ci to zajmie i ci pacc minie(hehehe przypomniała mi się ta reklama urlop ci minie ;p))
Ok teraz pall-osobiście 45 rp zrobiłem na premi w 30 dni(ale w kase też inwestowałem bo zz 150k zebrałem, więc w 20 spokojnie zrobisz wychodząc na 20k na+)) Całkiem miła profesja, szybko leci dist, amunicja tania jak barszcz, tylko powyrzej 200lvl zaczynają się schody, ale wątpię, że przynajmniej 90% z nas(w tym ja) doszła lub dojdzie to tego lvl więc przemilczmy ten temat ;)
Co do prfesji magicznych-tutaj od tego upade trzeba umieć grać, ale powiem Ci, że praktcznie do 70lvl nie ma różnicy, ba słyszałem, że do 70lvl całkiem ładne hity wchodzą w porównaniu z wcześniejszymi, ale źródła nieprzetestowane przezemnie więc nie wie, jak jest naprawde.
Bynajmniej jak zrobisz ed to zawsze się załapiesz na hydry teraz, i ogólnie każdy będzie miał respect, bo będzie coraz mniej profesji magicznych.
Reasumując- zostawiam ci do wyboru-pall(teraz trole w edron, potem jak uzbierasz speary na gobliny, potem idziesz skilać uzbieranymi kamieniami z goblinów na roty(lb polecam , bo dara to dużo ludzi) i już masz narazie jako takie skile i można zacząć powoli expić)Mag/drut(roty w dara, potem larwy, i tak do monka, stawiasz monka w tombie i jako tako pójdzie)Knight(skile to podstawa, więc to po 70 trza wbić, odradzam bo szkoda troche pacc chociaż mój kuzyn na premi wbił spokojnie po 70 w 20 dni chyba i ma spokój ba powoli mnie dogania w lvl)
A teraz odpowiedzi na pytania:
-pall
-sorc/drut(ale dużym kosztem,)
-tu pall, to zawsze na + wychodzi(no i co tu sie dzisić p bolty za 6 gp skill idzie dużo szybciej niż u knighta, to nie ma siły, zeby osoba KTÓRA POTRAFI GRAĆ wyszła nim na-(no chyba że będzie miała takiego życiowego pecha jak ja, albo większego, bo mi się zawsze zwracają wydatki)
Jesli mialbym wybierac to pall.
A odnosnie topicu - smieje sie z tych co pisza: "Ktora profa zarabia najwiecej kasy, najszybciej expi, jest najlepsza w pvp zarowno w ataku i obronie, ktorej nie trzeba skillowac, etc itp". Ludzie chcecie niemozliwego, wszystko najlepsze ehh zal.
Ufocznik
24-09-2007, 23:59
Każdy woli co innego, według mnie palladyn to doskonała profesja,
paLadyn! przez jedno L! kiedy wy sie wreszcie nauczycie
jedyną wadę ma w sobie - skillowanie
jedna z zalet gry paladynem, jest wlasnie to, ze NIE TRZEBA trenowac
ale gdy wbijesz dobry skill, na 20 lvlu możesz zaczynać na dragach expić.
no, tylko gdzie na tych dragach?
draconia - nie ma zbyt duzo miejsca do uciekania, poza tym 20 paladyn moze miec problem z dojsciem i powrotem
dragon lair (k. venore) - wystarczy, ze zluruje wiecej niz 1 draga, co jest bardzo prawdopodobne i juz ma kaszane
poh - prosze bardzo, ale nie plakac pozniej jak sie padnie na gsie:)
fibula - bramka 50+
naginata quest - sa dle + mozliwosc zlurowania zbyt duzej ilosci dragow
(uwzglednilem tylko miejscowki dla faccow)
nie uwzgledniam miejscowek typu "kanion", "zamek kolo ab" itd. bo watpie zeby kogos interesowalo zabijanie 1 draga w ciagu 15 minut (2.8k exp/h ;o)
Z kasą też łatwo pójdzie.
pod warunkiem, ze nie bedzie sie stosowac do twoich rad
Chcesz mieć dużo kasy i dobre hity - knight!
Bardziej zwracasz uwagę na dobre expienie na niskim lvlu - sorc/druid.
To chyba proste.
Knight
Wystarczy poskillowac i..
-masz super hity
-szybko bijesz lvl'e
-masz maszynke do robienia pieniedzy
-masz jeszcze.. monotonna gre (przynajmniej dla mnie ;])
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.