Pokaż pełną wersje : Jedna kratka/sqm
Kusy_Kazakov
26-09-2007, 20:48
Co daje stanie w kilka osób na jednej kratce np. przy zejściu ze schodów?
W kilku filmach to widziałem ale nie wiem w czym to pomaga...
granat85
26-09-2007, 21:10
zajmuja mniej miejsca...
Tomaszewski
27-09-2007, 00:21
lol. co sie stanie sie?
beda stac dopoki sie ine rusza (albo kicknie je system)
Co to daje? Dużo to daje. Na przykład gdy ekipa chce zabić Morgarotha, albo Ghazbaran lub inne tego typu rzeczy. Jest mało miejsca a liczba shoterów jest duża. Gdyby się rozproszyli na całej przestrzeni, a potwór by się przerzucił jedni by blokowali drugich a co za tym idzie większość teamu by padła, co nie jest miłym doświadczeniem. Jak wszyscy stoją w jednym miejscu jest prządek, każdy w razie czego może wskoczyć up albo down i się wymanasaować, wyleczyć lub odpocząć gdy stwierdzi iż jego wkład w walkę nie ma sensu bo może się w krótkim czasie pożegnać z Tibijskim życiem i obudzić w świątyni. Ta metoda dobra też jest w przypadku wojny lub PK. Niby na schodach stoi kilka osób nie ma czego sie obawiać, a tu niespodzianka i leci spam UE, albo SD. A przeciwnicy game over.
Zdaje mi się, nie wiem na pewno, ale gdy na jednej kratce stanie za dużo osób może się pojawić crash i wszystkich kicknie.
Zdaje mi się, nie wiem na pewno, ale gdy na jednej kratce stanie za dużo osób może się pojawić crash i wszystkich kicknie.
raczej nie ;)
Lord_Piterek
27-09-2007, 08:22
na Youtube.com jest filmik ktory pokazuje jak kilka osob loga sie na jednej kratce
(...) i robia tzw. sd combo czyli wszyscy atakuja jednego goscia tak zeby sie nie zdazyl wyleczyc bo w rzeczywistosci wyglada to tak jakby padl na 1 hita.
Program jest nielegalny ofc.
swego czasu zostal wprowadzony patch zapobiegajacy uzywaniu tzw mage bomb
uscislajac - nigdy nie bylo mozliwe zalogowanie sie na jednym sqm wiecej niz 1 osoby, pojawi sie ona kratke obok/pietro nizej (np. przy drabince), jesli nie ma wolnego miejsca w poblizu char dostanie tp.
Lord Dreathan
27-09-2007, 12:21
Tylko ze w NG bocie to nadal dziala ;)
uscislajac - nigdy nie bylo mozliwe zalogowanie sie na jednym sqm wiecej niz 1 osoby, pojawi sie ona kratke obok/pietro nizej (np. przy drabince), jesli nie ma wolnego miejsca w poblizu char dostanie tp.
Hmm Patch powiadasz .... YASNE ... N/C
Co do topica stosuje sie takie taktyki przy np drodze na POI jak idzie 100 osob ... zeby Ekipa z prozdu miala wolna reke :) ... Albo przy jakims Bossie ...
Nie ma zadnego zastosowania procz zmniejszenia liczby osob wokol na wiekszej ilosci kratek
Hehe, jest też niewielkie utrudnienie w grze... przynajmniej ja stojąc w ten sposób nie potrafię tak dobrze kontrolowac sytuacji, tzn niewygodnie jest patrzec na prawy gorny róg ekranu w celu, żeby przypadkiem w nie pasc od combo :)
1. Jeżeli stoi dużo osób, to żeby zaatakować konkretną osobę trzeba otworzyć battle.
2. Jeżeli na 1 kratce stoi x osób, to każdy czar działający na obszar (e-vis, explo, fire field) działa na wszystkie x osób.
Tylko ze w NG bocie to nadal dziala ;)
Człowieku, jak to może działać jak przez ileś tam po zalogowaniu nie możesz używać run ofensywnych. Tu nawet tibia NG nie pomoże.
A co do stania na 1 kratce - kiedy przeciwnicy strzelają sd, dostaje tylko 1 osoba. I tak wogóle to nigdy do końca nie wiesz ile tam osób stoi i jak dostaniesz combo to nieprzyjemnie ;P
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.