zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Jedna kratka/sqm

Kusy_Kazakov
26-09-2007, 20:48
Co daje stanie w kilka osób na jednej kratce np. przy zejściu ze schodów?
W kilku filmach to widziałem ale nie wiem w czym to pomaga...

granat85
26-09-2007, 21:10
zajmuja mniej miejsca...

Tomaszewski
27-09-2007, 00:21
lol. co sie stanie sie?
beda stac dopoki sie ine rusza (albo kicknie je system)

Times
27-09-2007, 00:32
Co to daje? Dużo to daje. Na przykład gdy ekipa chce zabić Morgarotha, albo Ghazbaran lub inne tego typu rzeczy. Jest mało miejsca a liczba shoterów jest duża. Gdyby się rozproszyli na całej przestrzeni, a potwór by się przerzucił jedni by blokowali drugich a co za tym idzie większość teamu by padła, co nie jest miłym doświadczeniem. Jak wszyscy stoją w jednym miejscu jest prządek, każdy w razie czego może wskoczyć up albo down i się wymanasaować, wyleczyć lub odpocząć gdy stwierdzi iż jego wkład w walkę nie ma sensu bo może się w krótkim czasie pożegnać z Tibijskim życiem i obudzić w świątyni. Ta metoda dobra też jest w przypadku wojny lub PK. Niby na schodach stoi kilka osób nie ma czego sie obawiać, a tu niespodzianka i leci spam UE, albo SD. A przeciwnicy game over.

Zdaje mi się, nie wiem na pewno, ale gdy na jednej kratce stanie za dużo osób może się pojawić crash i wszystkich kicknie.

Tompior
27-09-2007, 00:45
Zdaje mi się, nie wiem na pewno, ale gdy na jednej kratce stanie za dużo osób może się pojawić crash i wszystkich kicknie.

raczej nie ;)

Lord_Piterek
27-09-2007, 08:22
na Youtube.com jest filmik ktory pokazuje jak kilka osob loga sie na jednej kratce
(...) i robia tzw. sd combo czyli wszyscy atakuja jednego goscia tak zeby sie nie zdazyl wyleczyc bo w rzeczywistosci wyglada to tak jakby padl na 1 hita.
Program jest nielegalny ofc.

druiDxD
27-09-2007, 11:53
swego czasu zostal wprowadzony patch zapobiegajacy uzywaniu tzw mage bomb

uscislajac - nigdy nie bylo mozliwe zalogowanie sie na jednym sqm wiecej niz 1 osoby, pojawi sie ona kratke obok/pietro nizej (np. przy drabince), jesli nie ma wolnego miejsca w poblizu char dostanie tp.

Lord Dreathan
27-09-2007, 12:21

Tylko ze w NG bocie to nadal dziala ;)

Scobel
27-09-2007, 12:55

uscislajac - nigdy nie bylo mozliwe zalogowanie sie na jednym sqm wiecej niz 1 osoby, pojawi sie ona kratke obok/pietro nizej (np. przy drabince), jesli nie ma wolnego miejsca w poblizu char dostanie tp.

Hmm Patch powiadasz .... YASNE ... N/C

Co do topica stosuje sie takie taktyki przy np drodze na POI jak idzie 100 osob ... zeby Ekipa z prozdu miala wolna reke :) ... Albo przy jakims Bossie ...
Nie ma zadnego zastosowania procz zmniejszenia liczby osob wokol na wiekszej ilosci kratek

Aroonia
27-09-2007, 16:24
Hehe, jest też niewielkie utrudnienie w grze... przynajmniej ja stojąc w ten sposób nie potrafię tak dobrze kontrolowac sytuacji, tzn niewygodnie jest patrzec na prawy gorny róg ekranu w celu, żeby przypadkiem w nie pasc od combo :)

DRoN
27-09-2007, 16:49
1. Jeżeli stoi dużo osób, to żeby zaatakować konkretną osobę trzeba otworzyć battle.
2. Jeżeli na 1 kratce stoi x osób, to każdy czar działający na obszar (e-vis, explo, fire field) działa na wszystkie x osób.

Rameal
27-09-2007, 17:40
Tylko ze w NG bocie to nadal dziala ;)

Człowieku, jak to może działać jak przez ileś tam po zalogowaniu nie możesz używać run ofensywnych. Tu nawet tibia NG nie pomoże.

A co do stania na 1 kratce - kiedy przeciwnicy strzelają sd, dostaje tylko 1 osoba. I tak wogóle to nigdy do końca nie wiesz ile tam osób stoi i jak dostaniesz combo to nieprzyjemnie ;P