zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Czym grać :?

Breejv
02-10-2007, 13:48
Witam. Otóż mam pewien dylemat. Posiadam 3 postacie i nie mogę się zdecydować którą grać :D Teraz jest tak, że raz gram jedną przez 2 dni, później próbuję drugą kilka dni, i tak w kółko :confused: Teraz chce rozwijać tylko jedną postać (gdybym od początku grał jedną to podejrzewam że miałbym już spory level a co za tym idzie, gra byłaby przyjemniejsza i dostarczała więcej zabawy), i mam nadzieję, że wasze sugestie pomogą mi dokonać wyboru :p

33 Druid, 39 m lvl, Unitera
30 Knight, Skile 69/62, Obsidia
35 Paladin, Skile 63/40, Pandoria

Warto dodać, że na żadnej z tych postaci nie mam problemów z kasą.
PAcc zamierzam kupić na wyższym poziomie (ok. 60), do tego czasu mogę spokojnie grać na FAcc-u.

P.S: Nie myślcie że jestem osobą nie mającą własnego zdania i nie potrafiącą dokonać samodzielnego wyboru.Według mnie każda z tych profesji ma swoje zalety jak i wady a ja poprostu chcę wysłuchać opinii doświadczonych graczy, którymi być może będę się sugerował.

Pozdrawiam B)

Manis
02-10-2007, 14:04
No nie jestem zbyt doświadczonym graczem, ale według mnie powinienes grać tą postacią, którą ci się najlepiej gra i która daje ci najwięcej przyjemności.

Ja z tych 3 opcji wybrałbym Knighta bo nim najlepiej mi się gra.Ale to już kwestia gustu.

I niechc mnie nikt nie bluzga że wybrałbym Knighta bo po (D)update jest pro mega łatwa w obsłudze postacią.Gram nim bo lubie.

Również pozdrawiam ;)

wrogonastawiony
02-10-2007, 14:26
Na twoje pytanie mozesz odpowiedziec sobie tylko ty sam... nie popelniaj błędy masy ludzi, grając dla levela i statystyk szybko stracisz przyjemnosc z gry, tibia przestanie byc przyjemnoscia tylko rutyna. Graj tym czym ci wygodniej. =]

Ancient900
02-10-2007, 14:27
Druida odradzam, zwłaszcza na faccu.. Palek ma słabe skile, a knight to najlatwiejsza profesja po update. Ja bym wziął knighta

Breejv
02-10-2007, 14:32
Sęk w tym, że mi wszystkim gra się fajnie i przyjemnie ;p Druidem lubię robić runy i atakować czarami, Paladinem lubię polować na mocniejsze potwory, Knightem lubię zdobywać coraz lepszy ekwipunek i walczyć w zwarciu :D Tak więc lubię wszystko po trochu, i właśnie na tym polega mój problem ^^

Ancient900
02-10-2007, 14:33
Sęk w tym, że mi wszystkim gra się fajnie i przyjemnie ;p Druidem lubię robić runy i atakować czarami, Paladinem lubię polować na mocniejsze potwory, Knightem lubię zdobywać coraz lepszy ekwipunek i walczyć w zwarciu :D Tak więc lubię wszystko po trochu, i właśnie na tym polega mój problem ^^

To graj dalej trzema i czekaj aż 2 Ci sie znudzą :>

Breejv
02-10-2007, 14:37
Ostatecznie wybieram Paladyna :p Ma on trochę z druida i trochę z knighta :D
Ciekawe czy utrzymam się przy tym wyborze B)

Times
02-10-2007, 15:23
Hmm.. Myśląc przyszłościowo wybrałbym Druida, czyli postać magiczną. Dlaczego ? Otóż CipSoft ma to do siebie że lubi rozdawać, a potem zabierać. Jeśli na początku dał dosyć dużą przewagę postacią magicznym, potem zredukował im moc i dał bardzo dużo Rycerzom i Paladynom. Możemy śmiało zakładać że w updacie 2007/2008 Druidzi i Magowie znów coś dostaną, a knighci i palkowie pozostaną bez zmian lub zostanie im coś odebrane. Oczywiście teraz gra druidem jest męczarnią i oczywiście o wiele przyjemniej gra się knightem lub pallkiem. Ale czy nie watro poświęcić się teraz aby potem było lepiej ? Zarobisz sobie na PACC, a po updacie będziesz śmigał i wymiatał.

MaChalasPM
02-10-2007, 16:15
Jeśli Lubisz szybko expic ^^ to zagraj paladaynem ;) jesli lubisz byc brany na hunty to graj Drutem ^^ a jak samo wystarczalny to graj knightem xP

Aneviv
02-10-2007, 17:23
Graj Druidem, tylko kup PACC
.

Pozdrawiam*

Don Toro
02-10-2007, 17:32
Na twoje pytanie mozesz odpowiedziec sobie tylko ty sam... nie popelniaj błędy masy ludzi, grając dla levela i statystyk szybko stracisz przyjemnosc z gry, tibia przestanie byc przyjemnoscia tylko rutyna. Graj tym czym ci wygodniej. =]

W tibi nie ma innego celu niż podnoszenie poziomu doświadczenia... A jeżeli ktoś próbuje wprowadzić troszkę klimatu RPG jest wyśmiewany i besztany z gównem prze Power (noob) Gamerów.:confused:
----------------------------------------------------------------------------

Skoro gra Ci się każdą postacią dobrze to graj kolejno po trochu, jak dalej nie wiesz co zrobić to może zrób sobie harmonogram "dziś gram knightem, juro drutem a za dwa dni łucznikiem:P"

Breejv
03-10-2007, 22:44
Hehe, znalazłem sposób na to żeby wybór był łatwy. Korciło mnie żeby grać Knightem, więc bez zastanowienia padłem Paladinem i Druidem :D Teraz został już tylko Knight więc gram nim :p Pozdro ^^

Me$z
03-10-2007, 23:18
UP@
Ciekawy sposób... :P

Paladin'Popek
06-10-2007, 13:38
jesli masz duzo kasy to wybiez palka i skiluj do 70~ palkiem mozna niezle expic juz od 35lvl time ring + boh i na pohu wyciagniesz nawet 60lvl, Knightem pieknie sie expi na wyszym lvlu 60+ ale wczesniej dlugo trzeba rowijac postac to moje zdanie o druidzie nie wspominam bo nie radze ci go szkolic wali tyle co Pal i knight a ma owiele mniej hp chociaz teraz czesto szukany na hydra hunt itp. sam musisz wybrac :D