Pokaż pełną wersje : GM i bot by Sashra
Bartholomew
02-10-2007, 15:35
http://www.tibiacam.tv/cams.php?id=t9pbs3nvvmaflfyj
a jednak ;d
Pomocny53
02-10-2007, 15:46
Powinni wywalić tego szmaciarza
BingooCola
02-10-2007, 15:52
Przykro mi ,ale juz bylo :'(
Powinni go nastraszyć że jest nakręconych o nim kilka filmów,może by się opamiętał.
Couranger
02-10-2007, 15:56
I co taki glupi chuj ma GMA ? pfff powini tego cepa zasranego wywalic na zbity ryj.
Tiba z roku na rok jest coraz lepsza oby tak dalej, takie rzeczy to juz pzesada, ale sashra tez uzywa botow i sharoje.
Duch Niespokojny
02-10-2007, 16:15
Były już o tym (co najmniej) 2 tematy. Po co jeszcze jeden?
No i może ktoś mi wreszcie wyjaśni gdzie tam widać, że GM używa bota?
No właśnie, też chcę się tego dowiedzieć jak pan up :O
Ale ludzie nie zakładajcie takich samych tematów, szczególnie, że są one nawet na pierwszej stronie...
Fredi2108
02-10-2007, 16:49
Niektórzy twierdzą , że TIBIA MC to tez bot zresztą nie wiem :D
Oglądałem ten film u kolegi i chyba, jakoś nie widze, żeby bota używał :P.
a MC, GM może uzywać..
Ja bym sie nie zgodzil na to, jezeli Sashra zeczywiscie nie ma nic za uszami to powinien walczyc o swoje, przede wszystkim wyslac list do Cipsoft'u i zalozyc temat na forum...
Don Toro
02-10-2007, 17:41
Ciekawe ile dał za acc GMa, bo raczej mało możliwe by człowiek wybrany na mistrza gry tak się zachowywał.
SkateElement
02-10-2007, 17:44
Niektórzy twierdzą , że TIBIA MC to tez bot zresztą nie wiem :D
Tyle, że client GMa ma wbudowaną taką opcję, a także dodatkowo logowanie na GMa i zwykłego chara w tym samym czasie...
@topic
Było już parę takich tematów -.-'
Ja bym sie nie zgodzil na to, jezeli Sashra zeczywiscie nie ma nic za uszami to powinien walczyc o swoje, przede wszystkim wyslac list do Cipsoft'u i zalozyc temat na forum...
Na pewno niejeden zakładał o nim tematy, lecz filmy/ss nie są żadnym dowodem w świetle Cipek.
BingooCola
02-10-2007, 18:15
Były już o tym (co najmniej) 2 tematy. Po co jeszcze jeden?
No i może ktoś mi wreszcie wyjaśni gdzie tam widać, że GM używa bota?
nie wiem czy mam sie śmiać czy płakać z twoiej inteligętnej wypowiedzi
Może nie używa bota, ale ustala nowe zasady gry, a do tego chyba nie jest upoważniony ?
Na miejscu autorów filmów z tym GM'em po prostu bym go zajebał (Normal character ofc)one!!oneone!one
Duch Niespokojny
02-10-2007, 19:47
Podpowiem: nie śmiej się ani nie płacz, tylko "inteligętnie" odpowiedz na zawarte w niej proste pytanie. Potrafisz sprostać tak trudnemu wyzwaniu?
nie wiem czy jestes niedorobiony czy poprostu twoj tato napisal ten post
Master Knight de'Vere
02-10-2007, 20:48
Ciekawe ile dał za acc GMa, bo raczej mało możliwe by człowiek wybrany na mistrza gry tak się zachowywał.
Postaw się na miejscu Regnarda, gdy codziennie Bóg wie ile osób spammuje, że Cię zabiją jak czegoś nie zrobisz albo za to, że kogoś zbanowałeś itd. GM też ma prawo grać swoją postacią, a do tego ma całkowite prawo do tego by bronić swoją postać również postacią GMa, to jaki w sposób to zrobił to już jest inna sprawa - może przesadził trochę z tym straszeniem, ale cóż każdy ma swój sposób rozwiązywania problemów.
Also, you are not allowed to take revenge on a gamemaster's characters for a banishment or action of the gamemaster. Doing so will lead to an account banishment as well, since the gamemasters must be able to perform their job without constantly getting threatened, killed or harassed.
Dopóki nie udowodnią mu tego że używa bota to nie ma najmniejszego powodu by odebrać mu wyznaczoną pozycję.
Duch Niespokojny
02-10-2007, 21:01
I dlatego tak się cały czas czepiam, że nikt nie wykazał, że faktycznie bota używa. Ale dla większości to żaden problem, i tak można krzyczeć, że "GM ish evul"...
Ta notka którą zostawił Cipsoft moze byc interpretowana na 1000 sposobów i praktycznie zapewnia calkowita ochrone postaci GM'a. Uwazam ze GM'owie nie powinni grac zwyklymi postaciami, to zbyt skomplikowane.
Also, you are not allowed to take revenge on a gamemaster's characters for a banishment or action of the gamemaster. Doing so will lead to an account banishment as well, since the gamemasters must be able to perform their job without constantly getting threatened, killed or harassed.
W podkreslonym fragmencie pisza ze nie mozna uzywac postaci GM do rewazu za zabicie itp.
W pogrubionym fragmencie pisza ze normalna postac gm'a powinna moc grac bez przeszkod zwiazanych z dzialalnoscia postaci GM'a (tej z niebieska pelerynka ;] ).
Tak wiec jest to razaca antyteza ktora pozostawia kazdemu GM'owi wolna droge, bo skad GM moze wiedziec jakie intencje ma postac ktora go zabija. Na PVP zabicie za pieniądze (np ktos placi Sashra zeby zabil tą postac) jest dozwolone, tak wiec Sashra w tym momencie nie dziala z powodu działania GM'a tylko na zlecenie, a skoro nie zna powodu to juz jest to legalne ;]
a to nie podkreslone i nie pogrubione to co znaczy bo nie wiem?;/
#edit
ciekawe co by ten cham ze wsi (gm) zrobil, gdyby mu sashra zajebal tego chara mauhaha
@topic
bylo pare razy juz ;d
@mc gmów
dodajcie do skrótu w linii komend gamemaster po spacji
i wejdzcie na postac gma, powinno dzialac ;)
(wyczytane z pewnego forum w pliku referencyjnym gma ;o)
SkateElement
02-10-2007, 23:43
@topic
bylo pare razy juz ;d
@mc gmów
dodajcie do skrótu w linii komend gamemaster po spacji
i wejdzcie na postac gma, powinno dzialac ;)
(wyczytane z pewnego forum w pliku referencyjnym gma ;o)
Fajne :P
http://i233.photobucket.com/albums/ee7/aavillcruger/Others/gmopcja.jpg
@thoro
Nie rozumiesz po angielsku :/ Chodzi tu o to, ze GRACZ nie moze mscic sie za czyny GMa na jego postaci -.-
@topic
Ja tylko czekam az Sashra i jego kolezcy zostana usunieci, odejda z gry, czy przejedzie ich tir pod domem :)
Gro~
3 albo 4 temat o tym samym... moze autor tematu zechce dokladnie opisac gdzie ten GM uzywa bota? a ze broni chara gmem to sie nie dziwie. jakby tak ludzie wam dupe zawracali tez byscie tak zrobili...
@ do autora tematu: fajny avatar :D:D MJ rox ;)
W podkreslonym fragmencie pisza ze nie mozna uzywac postaci GM do rewazu za zabicie itp.
Dla mnie you are not allowed to take revenge on a gamemaster's characters for a banishment or action of the gamemaster. znaczyłoby raczej 'nie masz prawa (nie wolno ci) [w sensie: graczowi] rewanżować się (odpłacać...) postaci gamemastera z powodu zbanowania lub innej jego działalności [ale tu chodzi o działalność w sensie karania za przewinienia, nie np. ukradnięcie lootbaga ;p]'.
Sir Dark Archeon
03-10-2007, 17:22
Hail!
No a co ma piernik do wiatraka. Przepraszam bardzo - moze uzywa bota moze nie, napewno jako GM ma dodatkowe opcje. Mnie jednak udeza cos innego.
To w jaki sposob ow GM jest PA. No sorry ale kazdy moze do kazdego w tibi zagadac, a straszenie kogokolwiek przez GM za to ze ktos napisal cos do jego main chara to sorry. Ten film jasno pokazuje ze GM naduzywa swojej pozycji.
Zle ze bedac GM mozna grac w Tibie innym charem, zle ze cip na to pozwala bo to w nieodpowiednich rekach grozi wypaczeniem regol gry. Jesli ktos bedac GM chce grac w tibie to powinien albo zrobic wszystko by jego char byl anonimowy, albo decydujac sie na granie powinien umiec sobie radzic z wyniklymi z tego powodu sytuacjami.
Ow GM z filmu jest przykladem ze nie potrafi, a co wiecej w razacy sposob naduzywa swojej pozycji.
Czym innym jest zbanowanie kogos za to ze zemscil sie na GM, a czym innym jest zastraszanie graczy przez GM za to ze podszedl do jego mainchara. Gdyby Sashra zatakowal lub zaczol mu grozic wtedy interwencja GM bylaby uzasadniona. W innym wypadku to naduzycie.
Wogole zastraszanie gracza przez GM jest zlamaniem tibijskich regol, bo ow GM to wlasnie zrobil. I moim zdaniem jest to najgorsze przewinienie jakie GM moze zrobic. Dziwie sie ze Cip to toleruje, bo z tego co wiem na tego GM bylo wiele skarg, a Cip powinien go zawiesic na czas wyjasnienia sytuacji i jak najszybciej sie tym zajac a nie chowac glowe w piasek.
Pozdro
RoyalSound
03-10-2007, 17:33
Ale nie wzieliscie pod uwage jednej rzeczy. Gdyby on uzywal bota to niebylby w stanie odrazu sie zalogowac na GM-a. Widac ze jak tylko sashra go znalazl to odrazu pojawil sie GM czyli nie mogl grac botem bo gdyby gral to bot sie raczej sam nie zaloguje..nie kicknie..nie postraszy..(chyba ze sa genialne boty;p)
Ta notka którą zostawił Cipsoft moze byc interpretowana na 1000 sposobów i praktycznie zapewnia calkowita ochrone postaci GM'a. Uwazam ze GM'owie nie powinni grac zwyklymi postaciami, to zbyt skomplikowane.
W pogrubionym fragmencie pisza ze normalna postac gm'a powinna moc grac bez przeszkod zwiazanych z dzialalnoscia postaci GM'a (tej z niebieska pelerynka ;] ).
Tak wiec jest to razaca antyteza ktora pozostawia kazdemu GM'owi wolna droge, bo skad GM moze wiedziec jakie intencje ma postac ktora go zabija. Na PVP zabicie za pieniądze (np ktos placi Sashra zeby zabil tą postac) jest dozwolone, tak wiec Sashra w tym momencie nie dziala z powodu działania GM'a tylko na zlecenie, a skoro nie zna powodu to juz jest to legalne ;]
jak mozna sie brac za tlumaczenie, czegokolwiek z angielskiego na polski skoro sie nie zna angielskiego? oO to jest Polska tu sie mądruje
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.