PDA

Pokaż pełną wersje : Historia IRIDI

Rahminus
02-10-2007, 19:45
Siema mam propozycje dla graczy z dłuższym stażem na Iridi...
Widziałem podobne tematy na innych w tematach o furorze kyrze itp.
Więc proszę starszych graczy oto aby wysilili pamięć i opisali jak to było na iridi od początku kto z kim na kogo i dlaczego...

Valard
03-10-2007, 08:47
Gram od samego początku, ale nie jestem w stanie napisać czegoś takiego. Nie wiem czy ktokolwiek jest w stanie ogarnąć "historię" Iridii xD

Adedin
03-10-2007, 14:53
Na początku był Avensisus, potem doszedł do niego Adedin. Obydwoje znali się z RL, ponieważ są rodziną. Wpadli na pomysł stworzenia gildii o nazwie GTW >. Grupa Trzymająca Władzę. I jak sama nazwa gildii wskazuje trzymali władze, nie sami ale z kolegami. Po licznych utarczkach gildia się rozpadła :< Avensisus i Adedin przestali grać, lecz kolegów nie stracili. Potem przyszedł czas na reaktywację tego klanu. Avensisus powrócił na Iridię jako Veremus, a Adedin jako stary dobry Adedin. Stoczyliśmy wiele bitw, nie zawsze wygrywaliśmy, ale myślę że jacyś ludzie na Iridii nas pamiętaj ;) po tym wszystkim nadszedł czas na sławny Bongo Team i tak Iridia żyje do dziś w harmonii8o i spokoju8o ^^

:evul::evul::evul::evul::evul::evul:

To taki mój mały skrót, można to nazwac kolebką Iridii xDDD

Tak naprawdę to nie znam człowieka, który mógłby opowiedzieć całą historię Iridii z licznymi wojnami oraz wydarzeniami jakie miały tu miejsce. Wielu ludzi musiałoby się spotkać i zacząć opowiadać stare dobre dzieje irydyjskich graczy(ale to ująłem).

Pozdro Adedin :)

Vincento_Vampire
05-02-2008, 15:10
Na początku była jasność, a potem byłem JA:cup::cup::cup:B):]:p;)

Wasz szczerze,
Shane

~

Maxxonek
05-02-2008, 19:00
Pamiętam jak dziś początek tutaj.

Mixserek: Idziemy na nowy serwer. Śmiesznie będzie ;-)

Jak powiedział, tak zrobili. Początek był trudny, jak zawsze, ale szybko stworzyła się się gildia złożona z naprawdę wartościowych ludzi, w której było mi dane spędzić rok, zanim się rozeszliśmy. Hail Doom Brigade! (to tak btw - poniosło mnie ;>)

Jeśli chodzi o Iridię, hmm. Pamiętam wojny Bringersów, Triady i takie tam. Długo by opowiadać i trzeba by weryfikacji, bo pamięć już nie ta ;-)

FryzjerZenon
05-02-2008, 19:19
@Adedin, gracie w cs'a :> ?
Bo widzialem kilka razy klan gtw z Rybnika :p

IridiaCarlinPk
05-02-2008, 21:01
Na początku był Avensisus, potem doszedł do niego Adedin. Obydwoje znali się z RL, ponieważ są rodziną. Wpadli na pomysł stworzenia gildii o nazwie GTW >. Grupa Trzymająca Władzę. I jak sama nazwa gildii wskazuje trzymali władze, nie sami ale z kolegami. Po licznych utarczkach gildia się rozpadła :< Avensisus i Adedin przestali grać, lecz kolegów nie stracili. Potem przyszedł czas na reaktywację tego klanu. Avensisus powrócił na Iridię jako Veremus, a Adedin jako stary dobry Adedin. Stoczyliśmy wiele bitw, nie zawsze wygrywaliśmy, ale myślę że jacyś ludzie na Iridii nas pamiętaj ;) po tym wszystkim nadszedł czas na sławny Bongo Team i tak Iridia żyje do dziś w harmonii8o i spokoju8o ^^

:evul::evul::evul::evul::evul::evul:

To taki mój mały skrót, można to nazwac kolebką Iridii xDDD

Tak naprawdę to nie znam człowieka, który mógłby opowiedzieć całą historię Iridii z licznymi wojnami oraz wydarzeniami jakie miały tu miejsce. Wielu ludzi musiałoby się spotkać i zacząć opowiadać stare dobre dzieje irydyjskich graczy(ale to ująłem).

Pozdro Adedin :)
nazbiera pimol kase tibijska
i za miesiac utworza ponownie taka gildie tylko ze pimol bedzie mial 60 lv i zaczna znow pkowac wieksze lvle i czasami pomagac bongosom oraz hujowi ripahowi
adedin gra w csa ja nie;d
max- db to byla dobra gildia respect zawsze mailem;d mozecie sie zawsze dolaczyc do gtw jesli jakies skladne akcje na kogos chcecie zrobic;p

zeus1985
14-02-2008, 13:39
nazbiera pimol kase tibijska
i za miesiac utworza ponownie taka gildie tylko ze pimol bedzie mial 60 lv i zaczna znow pkowac wieksze lvle i czasami pomagac bongosom oraz hujowi ripahowi
adedin gra w csa ja nie;d
max- db to byla dobra gildia respect zawsze mailem;d mozecie sie zawsze dolaczyc do gtw jesli jakies skladne akcje na kogos chcecie zrobic;p

DB najpierw była na Azurze założona przez Aboletha Armanio ;] Później przeniósł się na Iridię.

Anum
14-02-2008, 15:39
DB najpierw była na Azurze założona przez Aboletha Armanio ;] Później przeniósł się na Iridię.

Poczym znowu wróciła na Azure i tam się rozpadła po jakiejś wojnie o ile dobrze pamiętam.

Massterralph
14-02-2008, 18:33
A tak to poza tym historia Iridii pisana jest na biezaco, ta ktora dotyczy calego serwera. Wszystko sie moze zmienic w nadejscime nowego miesiaca.

POzdrawiam

Vincento_Vampire
14-02-2008, 22:52
A tak to poza tym historia Iridii pisana jest na biezaco, ta ktora dotyczy calego serwera. Wszystko sie moze zmienic w nadejscime nowego miesiaca.

POzdrawiam

Proszę pamiętać o obowiązakowym zamieszczeniu mojej biografii oraz zasług :cup::]

Wasz szczerze,
Shane

~

Bandzioch
14-02-2008, 23:42
Proszę pamiętać o obowiązakowym zamieszczeniu mojej biografii oraz zasług :cup::]

Wasz szczerze,
Shane

~

Szóstego dnia Cipsoft zarejstrował Vincentego by panował nad forum. I wiedział Cipsoft, ze Vincenty jest dobry. I tak Miną dzień Szósty...

Vincento_Vampire
14-02-2008, 23:43
Szóstego dnia Cipsoft zarejstrował Vincentego by panował nad forum. I wiedział Cipsoft, ze Vincenty jest dobry. I tak Miną dzień Szósty...

Dobre sobie wrzucę do podpisu dzienkuje:cup::cup::cup:

Wasz szczerze,
Shane

~

Bandzioch
14-02-2008, 23:45
Dobre sobie wrzucę do podpisu dzienkuje:cup::cup::cup:

Wasz szczerze,
Shane

~

Bardzo prosze :)
Taka mała walentynka :p

Xendriel
20-02-2008, 18:40
A pamieta ktos jeszcze takich graczy jak Royal Dragon Heart czy legenda Iridi Royal Demonic? ;)

IridiaCarlinPk
20-02-2008, 19:45
A pamieta ktos jeszcze takich graczy jak Royal Dragon Heart czy legenda Iridi Royal Demonic? ;)

ofc u boku demonica mialem okazje nawet walczyc w gildi six sens ;p
mialem tu pare charow znanych tylko z random pkingu;d

Vincento_Vampire
24-02-2008, 23:30

ja pamiętam i nie zapomnę

Wasz szczerze,
Shane

~

Bandzioch
25-02-2008, 02:07

pamietam ja Demonic byl rookowany. pamietam depo w carlin i jego itemsy latajace po nim...:(X(:(

Ginyu
02-05-2008, 08:52
Na początku był Chaos, który uwolnił potężną dawkę energii, z której wyłonił się Metanabol© przez wiele lat krążył po świecie szukając jednej, jedynej osoby - Znalazł Panka, który ewoluując stał się Wielki i przyjął ten przydomek©.

Tutaj Wielki Panek© gdy miał roczek:

http://images2.wikia.nocookie.net/nonsensopedia/images/thumb/b/bf/Cieniak.jpg/200px-Cieniak.jpg

Jacomie
02-05-2008, 17:58
Pamiętam Iridie z tibii 7.6 ? Jak arcanium trzęsło tym servem ;O . Pamiętam jak Huxy miał ledwo 140 lvl , Academion było w Arc~ i jak biegałem Bollo Knight szukając zaczepki :P . Ostatnio grałem tam rok temu , totally burdel . Nieświadomy czynu , przeszedłem na saphire , która jest gorsza od Iridii ... i za to ją kocham xDxDxD

A na serio to dzisiaj kloc co pamiętam z tego serva :P pzdro ! :p

.Viffarn
02-05-2008, 18:14
na poczontku byl viffarn pozniej cala reszta

KtosNaIridii
02-05-2008, 18:37
na poczontku byl viffarn pozniej cala reszta

Na poczONtku była twoja stara, dopiero póżniej byl Viffarn...:D

Kohan88
31-07-2008, 13:12
Stare dobre czasy pamietam poczatki Iridi był to w sumie mój pierwszy serwer bo wcześniej na Aurerze grałem kilka dni i wszyscy postanowili sie przenieść na Iridie. Legolas Dystansowiec, Gandalf Magicuh, Xardas Czarnoksieznik, Leman Niszczyciel z nimi zaczynalem i od nich sie uczyłem :) noobiłem ostro ale pamietam czasy triad, demonica, green lady i reszty ekipy. Kohana stworzyłem w czasie gdy Royal Demonic miał 103 lv a Jurand Wyrocznia 92 bodajże... Wybrałem knighta bo mój net jest tak cudowny że mam całe zycie lagi dlatego tez zdecydowałem się pól roku temu sprzedać Kohana i zakończyć gre :p bardzo duzo pamietam no ale duzo by pisac trzeba :D

Massior
31-07-2008, 15:27
Stare dobre czasy pamietam poczatki Iridi był to w sumie mój pierwszy serwer bo wcześniej na Aurerze grałem kilka dni i wszyscy postanowili sie przenieść na Iridie. Legolas Dystansowiec, Gandalf Magicuh, Xardas Czarnoksieznik, Leman Niszczyciel z nimi zaczynalem i od nich sie uczyłem :) noobiłem ostro ale pamietam czasy triad, demonica, green lady i reszty ekipy. Kohana stworzyłem w czasie gdy Royal Demonic miał 103 lv a Jurand Wyrocznia 92 bodajże... Wybrałem knighta bo mój net jest tak cudowny że mam całe zycie lagi dlatego tez zdecydowałem się pól roku temu sprzedać Kohana i zakończyć gre :p bardzo duzo pamietam no ale duzo by pisac trzeba :D

Równie dobrze pamiętam tamte czasy, i wspominam je jako najlepsze spośród tych które dane mi było spędzić przy tej grze. Szkoda tylko że one nie powrócą... =)

Tristan_da_Sworder
04-08-2008, 08:57

Hejl Buka! :D Pamietasz mnie moze ;>? Zesmy razem kampili ciagle na upper i lower swamp lane'ach, + pare innych osob :D ahhhh prawda to byly czasy ^^

Jeszcze pamietam twojego deada "Killed at level 71 by snake" bodajze i gs warty wtedy grubo wiecej niz teraz poszedl w pizdu XD

Vincento_Vampire
06-08-2008, 23:09
Równie dobrze pamiętam tamte czasy, i wspominam je jako najlepsze spośród tych które dane mi było spędzić przy tej grze. Szkoda tylko że one nie powrócą... =)

nom mi terz rzal jest:(:(:(:baby:

Wasz szczerze,
Shane

~

Massior
08-08-2008, 13:50
nom mi terz rzal jest:(:(:(:baby:

Wasz szczerze,
Shane

~

Pofarznie? :baby::baby::baby::confused:

Vincento_Vampire
08-08-2008, 21:51
Pofarznie? :baby::baby::baby::confused:

Nawet sobie nie wyobrażasz jak..

Wasz nieszczerze,
Shane

~

Massior
09-08-2008, 13:06
Nawet sobie nie wyobrażasz jak..

Wasz nieszczerze,
Shane

~

eeee kłamiesz... :confused::confused::confused: ale skoro nieszczerze... B)

czaszko91
09-08-2008, 16:24
Heheh ja napisze tak - Iridia jaka by niebyla zawsze mnie przyciagała. Byli ludzie kturych mozna bylo szanowac, ale potem okazali sie mendami, ale i sa ludzie kturych sie szanuje i sa kolesiami kturych warto szanowac. Kumple stali sie wrogami a wrodzy kumplami ale niema co ukrywac taka jest ta gra ... nieraz ufalem ludziom ktuzy potem mnie okradli, dlatego jezeli ufasz to tylko sobie i swoim realom. Iridia jest taka jak i inne servery PA jest wszedzie poto sa woiny oto kto ma zadzic i kto ma prawo na wszystko, niema co sie oszukiwac, szukalem serverów gdzie bede mial spokuj zeby byl spokój ale niema takich a non-pvp to niejest zadna frajda... zero sadysfakcji. Dlatego pozostalem na iridi. Na zakonczenie mojej wypowiedzi chcialbym powiedziec conieco na temat poczatku ... poczatek byl a konca niewidac ...bylo proste jak mewtu, lubo, i vincento doszli do arc ze to oni beda zadzic i tak sie stalo. Z tym ze na ich strone doszła połowa arc ale to juz inna bajka oni sa ludzimi stwozonymi do włady przyklad z test server jak oni pokazali swoja moc zabijajc MDW (Mateusz dragon wielki). Całe Virtue sa naprawde doswiadczonymi graczami, nietwierdze ze arc nie ale swozyli z tej gildi noobostwo potym jak odbili od nich Chealino.. Mendill.. Itp.

Moim zdaniem Irdia jest idento jak inne pvp servery, przyklad Furory PA jest Kyra PA jest i to moze jeszcze wieksze.

Pozdrowienia dla takich jak Eternal karolek i jego samego.

Madus
12-03-2009, 17:55
a mnie ktos pamieta??:P hehe i rl team z rzeszowa??:P

Kiełek
27-03-2009, 21:57
ja pamietam! MADUSIK ftw

Adedin
27-03-2009, 22:21
ja pamietam! MADUSIK ftw

LICK LICK! ;\:baby::baby:

Kiełek
02-04-2009, 16:25
LICK LICK! ;\:baby::baby:

a jeeeb sie
dres

Vincento_Vampire
02-04-2009, 18:00
iridia i ja jedno jestesmy :Ork::Ork::Ork::kon::kon::kon::kon::kon::wiking::w iking::wiking::wiking::wiking::mag::mag::mag::mag: :mag:

Wasz szczerze,
Shane

~