Pokaż pełną wersje : Hack -.-
Myky_Rasta
03-10-2007, 00:51
Miałem ostatnio hacka...
Pewnie każdy w jakimś stopniu się z tym styka co jakiś czas...
Chciałbym jakoś wpłynąć na to, żeby znaleźć osobę, która to zrobiła. Moje pytanie brzmi co mam zrobić ? Można jakoś uaktywnić GMa w sprawie, a może napisać do Chip Softu ?
Moje drugie pytanie brzmi...czy da się w jakikolwiek sposób sprawdzić do kogo był wysyłany ostatni Parcel ? To by mi wiele pomogło, bo zapewne w ten właśnie sposób owy hacker wysłał wszystkie moje rzeczy na swoje konto...
Poleciało mi :
Blue Robe, Crown Helmet, Wand Of Cosmic Energy, Knight Legs, Medusa Shield...+ wszystko co miałem w dp i w pokoju w gh, czyli 2 bp GFB, 2 bp MF, UHy i jeszcze parę kosztowności...;(
Niestety nic nie możesz zrobić.
-Liutik-
03-10-2007, 08:27
o Chip Softu ? ;(
lool... to mnie rozwaliło jak chcesz bardzooo pogadać z tym kolesiem to jest malutka szansa :) Wejdz na tibicams i poszukaj filmiku ze swoim hackiem jest mała szansa że on tam będzie ale zawsze można spróbować.
GL
--Cienius--
03-10-2007, 15:11
Qrwa znowu debilny topic
"bom sciagnalem jak mDw soluje bugi pot karlin odpalilem a tam nic odpalam tipie a tu hak! jag tag moszna"
99.99% hackow to debilizm wlascicieli wiec stfu!
Danio_mag
03-10-2007, 15:21
Niech ten hack czegos cie nauczy i nastepnym razem zastanow sie pięc razy zanim cos sciagniesz, szansa na odzyskanie rzeczy jest znikoma, a emaile do "Chip Softu" watpie zeby pomogły. To jest najwieksze gówno te hackowanie wiec nie sciagaj supa pro evul filmikow tylko wybieraj je starannie (tu filmik jako przykład :) ) a z tym jak narazie nie da sie zwyciezyc ale mozna sie bronic :]
Hmm jest oddzielny temat do tego ...
Ale tak .. nic nie możesz teraz zrobic .. jeżeli miałes zrobionego rec key to najwyżej możesz odzyskać konto ale iteamki przepadły na zawsze.
Temat o odzyskiwaniu konta również był a więc , użyj opcji ''Szukaj" (http://www.forum.tibia.pl/search.php) ;)
Pozatym myśl zanim sciągniesz jakieś gówno następnym razem ...
Tibia6669
04-10-2007, 22:01
Miałem ostatnio hacka...
Pewnie każdy w jakimś stopniu się z tym styka co jakiś czas...
Chciałbym jakoś wpłynąć na to, żeby znaleźć osobę, która to zrobiła. Moje pytanie brzmi co mam zrobić ? Można jakoś uaktywnić GMa w sprawie, a może napisać do Chip Softu ?
Moje drugie pytanie brzmi...czy da się w jakikolwiek sposób sprawdzić do kogo był wysyłany ostatni Parcel ? To by mi wiele pomogło, bo zapewne w ten właśnie sposób owy hacker wysłał wszystkie moje rzeczy na swoje konto...
Poleciało mi :
Blue Robe, Crown Helmet, Wand Of Cosmic Energy, Knight Legs, Medusa Shield...+ wszystko co miałem w dp i w pokoju w gh, czyli 2 bp GFB, 2 bp MF, UHy i jeszcze parę kosztowności...;(
Jak jesteś debilem to masz nauczkę, pewnie wrobiłeś się na guildie albo ściągnąłeś keyloggera
adammistrz
04-10-2007, 22:35
Dam ci rade możesz zrobić tak. Podać sprawe do sondu. Cip-Soft sie stawi i jakoś zawsze sie da znalesc zlodzieja. A za rozprawe sondowa jesli wygrasz to oni placa nie ty. A ty dostajesz od nich realna kase (nie tibijska ;p).8o
Myky_Rasta
05-10-2007, 00:53
Nie ściągałem żadnych filmików, nie wchodziłem na strony, które ktoś mi przysyłał na gadu, czy na prv na Tibii, jakby ktoś nie zauważył, to mam już swoją gildię (od rl kumpla) i nie potrzebuję się bawić w szukanie gilidi od 20 leva...
Przecież nie jestem idiotą i nie gram od wczoraj...Wiele razy stykałem się z hackami, tyle, że to moi kumple byli hackowani...Wtedy się tym nie przejmowałem, więc nie pytałem co i jak...
Oto jak rodzi się plotka...Ktoś coś napisał o key loggerze i już jest pretekst do tego, żeby nazywać mnie debilem czy idiotą...
Zastanowił się któryś z was, że jeżeli wiedziałbym to wszystko, to spamowałbym forum ? Nie sądzę... -.-
Ancient900
05-10-2007, 16:06
Jeśli szukasz winnych utraty itemów, zacznij od siebie. Haker wykorzystał twoja głupotę/ niefrasobliwość :)
Najpierw zabezpiecz odpowiednio swój komputer (Firewall + Antyvir + sprawdzaj kompa jakimś programem do wykrywania trojanów)
Jak używasz IE to zmień Na FF albo Opera a potem zakładaj
''Gupie Thematy''
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.