Pokaż pełną wersje : Firefox - Zakładki
Marcin24
05-10-2007, 17:42
Od dawna jestem szczęśliwym posiadaczem przeglądarki Mozilla Firefox i mam z nią mały problem. Ma ona przydatną funkcje "Zakładki" gdzie można wpisać stronkę i klikając tylko na jej ikonkę można wchodzić na tą stronę. Zawsze zakładam nowy folder na wszystkie zakładki, ale mniej więcej raz na tydzień owy folder po prostu znikał razem z zakładkami podstawowymi. Od czasu nowego komputera coś takiego mi się nie działo, aż do dzisiaj. Czy jest na to jakiś sposób po za ciągłym robieniem nowych zakładek?
Radziłbym ci napisać o tym na jakimś forum poświęconym FF. Tam na pewno pomogą ci bardziej niż tu.
No cóż, raz miałem tak, że co tydzień resetował mi się tak jakby cały Firefox, skórka wracała do standardowej, czyściły się wszystkie zakładki, etc. ale jakoś teraz nie mam takich problemów.
..::QRAS::..
05-10-2007, 18:04
Mi sie tak dzieje jak mam wlaczonego w tle FF i nagle wyciagne z kontaktu wtyczke , ale tylko 2 razy tak mi sie zdazylo xD
Mi sie tak dzieje jak mam wlaczonego w tle FF i nagle wyciagne z kontaktu wtyczke , ale tylko 2 razy tak mi sie zdazylo xD
Mi tak samo.
Upewniaj się, że masz zamkniętego ff (i wszystko co z nim związane) kiedy wyłączasz komp. oraz po prostu wrzucaj se zakładki do pliku, a jak Ci się wyczyszczą przywracaj je z tego właśnie pliku...
A na przyszłość zajrzyj do przyklejonego tematu.
Marcin24
05-10-2007, 19:58
Upewniaj się, że masz zamkniętego ff (i wszystko co z nim związane) kiedy wyłączasz komp. oraz po prostu wrzucaj se zakładki do pliku, a jak Ci się wyczyszczą przywracaj je z tego właśnie pliku...
Ale mi nawet znikają te podstawowe zakładki jak "Najnowsze informacje" i "Rozpocznij przygodę".
bookmarksy ci sie kasuja. Firefox robi troche backupow bookmarkow. Wchodzisz w :
C:\Documents and Settings\Nazwa uzytkownika\Dane aplikacji\Mozilla\Firefox\Profiles\18mqyymf.defaul t(albo inne takie cyferki i literki\bookmarkbackups I takiego backupa nazywasz: bookmarks i wklejasz do wczesniejszego folderu. No i wszystkie ustawienia powrocily ^^
@down: np, czasem mi tez sie tak robilo to trzeba bylo sobie radzic :D
Marcin24
05-10-2007, 21:26
bookmarksy ci sie kasuja. Firefox robi troche backupow bookmarkow. Wchodzisz w :
C:\Documents and Settings\Nazwa uzytkownika\Dane aplikacji\Mozilla\Firefox\Profiles\18mqyymf.defaul t(albo inne takie cyferki i literki\bookmarkbackups I takiego backupa nazywasz: bookmarks i wklejasz do wczesniejszego folderu. No i wszystkie ustawienia powrocily ^^
Rządzisz. Dzięki za pomoc, można zamknąć.
cóż, raz miałem tak, że co tydzień resetował mi się tak jakby cały Firefox, skórka wracała do standardowej, czyściły się wszystkie zakładki, etc. ale jakoś teraz nie mam takich problemów.
Ja miał\lem tak, ze za kazdym kolejnym wlaczeniem kompa i firefox'a, kasowaly mi sie all zakladki, all historia i zapominal all hasla (nawet jesli ustawilem zapamietaj) =/ Nic nie pomagalo przez dlugi czas, wiec.. tera mam Opere xd
Też tak czasami mam. Ja sobie za każdym razem gdy dodam nowa zakładkę robię kopię zapasową pliku zakładek.
A ja mam chyba jakiegoś dziwnego Firefoxa O.o Żadnych problemów z zakładkami.
Donas@
Same here. Ja tam nie mam w ogóle żadnych problemów z tą przeglądarką ^^'
Emcess.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.