PDA

Pokaż pełną wersje : Criminal Record oraz Ban!

Liquenne
05-10-2007, 17:49
Witam!
Chciałbym nieco dowiedzieć sie o treści banów, gdyż ich posiadanie spoufala sie ze złym graniem w Tibię. Otóż, dostałem bana za sharing na okres 30 dni. I nie wiem w jakiej sytuacji stoję. :(

Mój argument zaczerpnięty z manuala: Wpisy w criminal recordzie zostają automatycznie usunięte na początku miesiąca po upływie okresu 6 miesięcy od ostatniego wpisu. Jeżeli jednak w tym czasie pojawią się nowe przewinienia, czas ich usunięcia zostanie ponownie wydłużony, i ponownie będziesz musiał czekać kolejne 6 miesięcy.

I teraz moje pytania brzmą:
1pyt. Jeśli posiadam ów bana na okres 30 dni to gdy dostanę kolejnego to usuną mi to konto z postaciami czy też nie?
2pyt. Jeśli posiadam bana na okres 30 dni i gdy minie okolo załóżmy 7 miesięcy, to czy usunie mi się to przewiniene, tzn. zostanie ono usunięte z listy kar?
3pyt. Jeśli posiadam bieżącego bana i minie okres jak już wspomniałem załóżmy 7 miesięcy i popełnię przęstepstwo czy tamte z poprzedniego okresu przewiniene będzie brane pod uwagę?

Piszę te wszsytkie moje uwagi, gdyż w manualu na stronie www.tibia.pl nie jest to dokładnie zobrazowane i wiele userów może mieć z tym problem oraz liczę, że znajdzie sie ktoś doświadczony i podzieli swoje głębne zdanie z innymi.

Pozdrawiam wszystkich użytkowników i życzę przyjemnej zabawy w Tibii!!! :)

Rybzor
05-10-2007, 18:22
Jesteś ślepy, czy leniwy? na 2 pytania zadane wyżej znajdziesz odpowiedź dosłownie kilka centymetrów obok Twojego tematu, a na pozostałe jak poszukasz.

Liquenne
05-10-2007, 18:43
Ehhh, :( zapomniałem kolego dodać, iż napotkałem sie z wieloma przypadkami w których każdy sądzi inaczej... Dlatego powstał ten temat z niebylejakiej przyczyny, a właśnie z takiej. Sorry, że zapomniałem dodać to, będę uważał aby zawsze dodać cały ciąg problemu.

Paczus0
05-10-2007, 19:06
PYT. 1
The standard banishment durations are automatically set in the following way:

* First offence: 7 days
* Second offence (different rule violation): 15 days
* Second offence (same rule violation as with first offence): 30 days and final warning
* Third offence (no previous final warning): 30 days and final warning
* Fourth offence or previous final warning: Infinite banishment duration. The account is reported to the customer support for revision. Unless the punishment is unjustified, however, the account will be scheduled for deletion.

PYT 2
If an account has not received a single punishment yet, or if the last rule violation is older than 6 months, no criminal record for this account will be shown.

PYT 3
If an account has not received a single punishment yet, or if the last rule violation is older than 6 months, no criminal record for this account will be shown.

google.pl nie boli ;/

Liquenne
05-10-2007, 19:16
Dzięki ;). A już sie obawiałem, że ban będzie stały... Tylu ludzi sie co pytałem miali inne mniemania. 1 mówił to a 2 coś jeszcze innego dlatego wolałem sie dowiedzieć z fora. Jeszcze raz dzięki!!! :D