Irwin546
05-10-2007, 22:36
no dobra. Lecę nawet jeśli mnie pojedziecie.
W tym temacie moglibyśmy podzielić się trickami, efektami w różnych programach graficznych (od linków do tutków po własne rady)
Oprócz tego nie spamujcie Tutaj czymś w rodzaju: Eee głupek!! nabija posty!! Noobz! Zazryj na grafik.ycum111!!!
Po prostu podajmy sobie efekty które przydadzą się innym fejkowcom.
Efekty:
http://www.gimpuj.info/tla/stary-papier-t44.0.html -stary papier gorąco polecam!
noc w GIMPie by sexowna druidka (nie ma jej na forum-,-):
Na gotowy obrazek bez nickow i dialogow nakladasz nowa warstwe>wypelniasz ja czarnym>ustawiasz przezroczystosc warstwy na 40-99%. W ten oto sposob powstalo banalne przyciemnienie.
Jesli chcesz dodac jakies zrodla swiatla (latarnia, pochodnia).
Tworzysz pedzel o wymaganej srednicy i miekkiej krawedzi>wybierasz narzedzie "gumka" (musi byc zaznaczony parametr "miekka krawedz)>ustawiasz krycie na ~50%>raz klikasz na zrodlo swiatla. Jesli chcesz kolorowe swiatlo, to pomaluj to miejsce dowolnym kolorem uzywajac tego samego pedzla. Krycie ustaw na ~10%.
Splaszczasz all i dodajesz nicki, dialogi itp
Ok dalej:
Duchy by krupman. :
robimy nową warstwę, a następnie ustawiamy tam krycie na 50%. Wklejamy istotki i volia! Wychodzą przezroczyste jak szyba w salonie.
Błyskawice by irwin546
hasu hasu\!!!!!
Znalazłem super extra efekt do GIMpa . prosty w photoshopie, ale w Gimpie trza pokombinować.
1. http://gimp-fr.org/pub/scripts-2.2/k...effects_en.scm UWAGA
2.Otwieramy notatnik i kopiujemy CAŁY tekst do notatnika.
3. Zmieniamy nazwę na lighteffect.scm
Kopiujemy to tam gdzie mamy skrypty do GIMPa. (np. E:\moje rzeczy-obrazki\Gimp|\GIMP-2.0\share\gimp\2.0) i wklejamy. (UPEWNIĆ SIĘ CZY SĄ ZMIENILIŚCIE ROZSZERZENIE NA .scm!
4. włączamy Gimpa.
5. Otwieramy co chcemy i robimy nową warstwę
6. Robimy białym Pędzlem (NA NOWEJ WARSTWIE!!!) swoją błyskawicę.
7. script fu-Layer effect-Outer Grow
7,666- Ustawiamy kolor (w moim przypadku 395cbe ), Glow: RAdius 10 i blur radius 10. Można zmienia.
8.klikamy ok i podziwiamy błyskawicę Lepszy efekt jest co prawda w photoshopie CS3 ale nie narzekać.
Moglibyście podzielić się swoimi efektami, sposobami itd.
Dałbym porcyjkę brushy, ale do CH***ry nie mogę ich znaleźć :(
W tym temacie moglibyśmy podzielić się trickami, efektami w różnych programach graficznych (od linków do tutków po własne rady)
Oprócz tego nie spamujcie Tutaj czymś w rodzaju: Eee głupek!! nabija posty!! Noobz! Zazryj na grafik.ycum111!!!
Po prostu podajmy sobie efekty które przydadzą się innym fejkowcom.
Efekty:
http://www.gimpuj.info/tla/stary-papier-t44.0.html -stary papier gorąco polecam!
noc w GIMPie by sexowna druidka (nie ma jej na forum-,-):
Na gotowy obrazek bez nickow i dialogow nakladasz nowa warstwe>wypelniasz ja czarnym>ustawiasz przezroczystosc warstwy na 40-99%. W ten oto sposob powstalo banalne przyciemnienie.
Jesli chcesz dodac jakies zrodla swiatla (latarnia, pochodnia).
Tworzysz pedzel o wymaganej srednicy i miekkiej krawedzi>wybierasz narzedzie "gumka" (musi byc zaznaczony parametr "miekka krawedz)>ustawiasz krycie na ~50%>raz klikasz na zrodlo swiatla. Jesli chcesz kolorowe swiatlo, to pomaluj to miejsce dowolnym kolorem uzywajac tego samego pedzla. Krycie ustaw na ~10%.
Splaszczasz all i dodajesz nicki, dialogi itp
Ok dalej:
Duchy by krupman. :
robimy nową warstwę, a następnie ustawiamy tam krycie na 50%. Wklejamy istotki i volia! Wychodzą przezroczyste jak szyba w salonie.
Błyskawice by irwin546
hasu hasu\!!!!!
Znalazłem super extra efekt do GIMpa . prosty w photoshopie, ale w Gimpie trza pokombinować.
1. http://gimp-fr.org/pub/scripts-2.2/k...effects_en.scm UWAGA
2.Otwieramy notatnik i kopiujemy CAŁY tekst do notatnika.
3. Zmieniamy nazwę na lighteffect.scm
Kopiujemy to tam gdzie mamy skrypty do GIMPa. (np. E:\moje rzeczy-obrazki\Gimp|\GIMP-2.0\share\gimp\2.0) i wklejamy. (UPEWNIĆ SIĘ CZY SĄ ZMIENILIŚCIE ROZSZERZENIE NA .scm!
4. włączamy Gimpa.
5. Otwieramy co chcemy i robimy nową warstwę
6. Robimy białym Pędzlem (NA NOWEJ WARSTWIE!!!) swoją błyskawicę.
7. script fu-Layer effect-Outer Grow
7,666- Ustawiamy kolor (w moim przypadku 395cbe ), Glow: RAdius 10 i blur radius 10. Można zmienia.
8.klikamy ok i podziwiamy błyskawicę Lepszy efekt jest co prawda w photoshopie CS3 ale nie narzekać.
Moglibyście podzielić się swoimi efektami, sposobami itd.
Dałbym porcyjkę brushy, ale do CH***ry nie mogę ich znaleźć :(