zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Trojan Horse

Lend
06-10-2007, 12:50
Witam mam problem przeinstalowałem sobie tibie ściągnąłem jescze raz z GŁÓWNEJ STRONY tibia.com i tu mi Antywirus (AVG) wykrywa trojana! i wogóle nie moge odpalić tibii próbowałem coś zdziałać ale odrazu mi usuwa całą tibie nie rozumiem tego

Champus
06-10-2007, 13:08
Mam pomysł!
usuń anty vira zainstaluj tibie B)

Lend
06-10-2007, 13:15
Mam pomysł!
usuń anty vira zainstaluj tibie B)

Jak antywirus nie wykrywa to windows ...

Marcin24
06-10-2007, 13:16
Spróbuj ściągnąć tibie z innej strony (choćby z tibia.pl). Jeżeli dalej będzie wykrywał trojana pogrzeb w ustawieniach Antyvira, nie miałem takowego, więc nie mogę ci bardziej pomóc.

Lend
06-10-2007, 13:24
Spróbuj ściągnąć tibie z innej strony (choćby z tibia.pl). Jeżeli dalej będzie wykrywał trojana pogrzeb w ustawieniach Antyvira, nie miałem takowego, więc nie mogę ci bardziej pomóc.

Ok własnie próboje grzebać

próbowałem ściągnąc strone grzebałem w antywirze .. nic poprostu nic

Hegemmon
06-10-2007, 13:45

Rotfl... po prostu porada roku....

Tak się składa, że też mam ten problem (ten sam antywir)
prawdopodobnie doszło do opublikowania błędnej sygnatury konia trojańskiego S-cośtam

Wrzucam właśnie pliki na skanner online, itp. zaraz zobaczymy co tam się faktycznie dzieje.

Arka_Sath_Wielki
06-10-2007, 17:17
MAm to samo ale dopiero po dzisiejszym updacie AVG to zaczelo wykrywac tego trojka ;)

Hegemmon
07-10-2007, 01:18
bo w to dzisiejszym update pojawila sie wadliwa sygnatura. Bład został zgłoszony autorom atnywirusa i prawdopodobnie jutro błąd zostanie naprawiony.

Tymczasowe rozwiązania są dwa: odinstalować AVG- nie radzę, bo nie warto się kłopotać
drugie- wyłączyć resident shield w antywirusie. Odradzam, bo to będzie tak, jakby antywira w ogóle nie było.
Wyłączenie antywira poprzez "Quit AVG control center" nie da pożądanych efektów (sprawdzane)

Bengardo
07-10-2007, 14:31
Ehh mój brat cioteczny ma ten sam problem i ten sam antivirus :(
Ja mam arcavir i chcialem zciognoc ots i wykrylo wirusa i tak na kazdym a u mojego rata on ma AVG i nie wykrywalo i to chyba przez to u mojego brata bo przed tem bylo wszystko w porzodku (NAJLEPIEJ POCZEKAC DO NASTEPNEGO UPDATE:crusader:

Lend
07-10-2007, 15:27
Ja skasowałem AVG wogóle słaby jest mam teraz Antyvira ;d najlepsza to Panda

Aversin
07-10-2007, 15:50
Ja skasowałem AVG wogóle słaby jest mam teraz Antyvira ;d najlepsza to Panda
Panda jest najlepsza ...
.... w zjadaniu pamięci i muleniu kompa.

Maniak69
09-10-2007, 14:36
najlepszy jest NOD32. I BASTA!