Pokaż pełną wersje : CHWDP ! Znamy i kochamy, ludziom oznajmiamy. Jakie jest nasze zdanie ?
HWDP, skrót znany chyba wszystkim. Ciekaw jestem, czy znajdzie się więcej miłośników peji, dzieciaków w kapturach z paczką papierosów i nożem w kieszeni, czy też trzeźwo myślący ludzie, którzy wiedzą jak niezbędna jest Policja.
Moim zdaniem, te całe HWDP, to jedno wielkie pozerstwo, a ludzie którzy głoszą takie hasła, nie zastanawiają się "co by było, gdyby nie było". Stoją w kapturach, patrzą spod byka, a gdy Policja przybiega, tłumaczą się i wkopują niewinnych ludzi. Poprostu zamiast starać się przestrzegać prawa, niektórzy z nas wolą bić, kraść, wyzywać. Bo policja ściga za to, że pobiłem kolesia, bo powiedział 'dupa' kiedy przechodziłem obok - tak mówią ludzie, gnębiących młodszych i słabszych. Nikt jednak nie zauważa, że Policja jest potrzebna, żeby łapać tych, którzy złym wyrządzą zło. Kolej rzeczy wygląda tak
Nie ma Policji - > Nie ma kto łapać przestępców - > Rozrost przestępczości - > Ktoś może Cie okraść, pobić, czy nie daj boże zabić, a później nie poniesie żadnych konsekwencji - > Czysta anarchia.
Wszyscy widzą w Policji zło, nikt nic dobrego. Jeżeli ja coś zrobie złego, poprostu godze się z tym, że poniose konsekwencje. Policja o tym nie decyduje, ona poprostu ma taką robote.
Teraz wy powiedzcie co o tym myślicie.
Ja tam nic nie mam do funkcionariuszy sprawiedliwosci choc nie lubie mlodych policjantow bo sie do wszystkiego czepiaja aby sie podlizac w komendzie
Korektor
06-10-2007, 23:37
Jak mi furę ukradli to jeszcze powiedzieli, że w cale taka dobra nie była ale jakby zobaczyli na drodze to i tak Polonez nie dogoni, więc nie mam co liczyć na odnalezienie. HWDP
Mnie to zwisa i powiewa.
Większość takich dzieci które piszą po murach HWDP nigdy nie mieli kontaktu z policją. A inni piszą tak ,bo policja ich spisała. Raz czy dwa, czy nawet dziesięć. Za palenie albo dłubanie słonecznika. Chociaż dobrze wiedzą ze miała racje. Ale oczywiście, jak nas okradną czy pobiją to do kogo? NA policję!
Policja na pewno jest potrzebna ,ale wielu policjantow to po prostu h**e.Zdarzaja sie tacy normalni ale z wiekszoscia nie da sie pogadac xd I jeszcze k**a dzisiaj mi mandat dojebali , wiec HWDP :P
Nie wiem co o tym myslec chociaz ta cala gowniarzerie zamknalbym w kanalach. ;p
Poprostu sa ludzie i inni ludzie.
Czarny ork
07-10-2007, 00:05
pieć tfa ce em hawudepe, je***ć policje bo mnie za jaranie szługa spisali, i coś jeszcze sapali.
A mnie sie wydaje że powinno sie pisać CHWDP no ale cóż inteligencja autora tego hasła nie wybiega za daleko.;)
Po pierwsze przez CH, chyba że masz na myśli Herbatka w Dzbanek Policji. A po 2gie, to CHWDP jest gówniarskie i menelskie. HP (HailPolice)!
Ciekawe co by zrobił taki gówniarz piszący na murach (C)HWDP, gdyby porwano mu brata/siostrę/matkę/ojca. Bo założę się, że skomlałby do policji o pomoc w odnalezieniu swojego bliskiego. Albo gdyby właśnie pobliski patrol powstrzymał nożowników od poderżnięcia mu gardła, też miałby za złe, że interweniowali? To prawda, że są tacy policjanci, którzy czepiają się byle czego i wykorzystują swoją pozycję, ale prawda jest taka, że policja jest tylko organem ścigania. To ustawodawca decyduje co jest legalne, a co nie i policja, chce czy nie chce, musi egzekwować prawo.
- Cześć Kredke co robisz?
- Nienawidzę policji!
- Tak!
Chesterkaa
07-10-2007, 01:18
HWDP ? to to jescze istnieje ? O.o
Analfabeci jebani ! przez CH sie kurna pisze ! a jak HWDP to chyba Herbatka W Duzym Pokoju -.-"
pozatym jak juz chce sie kogos "obrazic" to w dupe za przyjemnie ; )
A co do policji to mi wisza i powiewaja, byle nie stalo sie tak jak w Mechanicznej Pomaranczy O-o
No i nie sa do konca mmm kompetentni ? (tak to sie teraz mowi ?) . Jak dla mnie robia cos tylko po to zeby robic cokolwiek.
Ancient900
07-10-2007, 01:47
Banda gówniarzy zajaranych bo policja spisała ich za picie piwa, która musi się przez to wyżyć :) Zresztą, jak już to CHWDP... Małe głupie pozerskie dzieci chcą zaistnieć wśród rówieśników.. Oczywiście gdy nie ma w pobliżu policji :) bo jak są to po majtach srają:>
A w tle 15. The Analogs- Dzieciaki atakujące policje '98 xDDD
@edit
Bym zapomniał:
HAWóDEPE TAG NAłóCZYLI MJE NIENAWISC DO POLICI TAK ZOSTAUEM WYHOWANY TEN KTO S NIMI CZYMA NA ZAFSZE JEZD PSZEGRANY HAWóDEPE!!!!11111 ELO ELO ELO POZDRO DLA ZIOMUW Z DZIELNI
to haselko smierdzi takim prymitywizmem intelektualnym ze az szkoda je komentowac.
Czarna_Mamba
07-10-2007, 09:38
W klasie jest jeden syn policjanta i chyba nie muszę dodawać, że nie jest zbytnio sympatycznie przyjmowany. Hasło przeżywało renesans, dopóki nie doszło do pogadanki z polonistką, a następnie wychowawczynią.
Według mnie, każdy używający hasła próbuje się marnie popisać. I tyle.
U mnie w mieście jest jeden pojebany policjant :D
Idąc po ulicy może Ci wlepić jakiś paragrafik i fruuu....
Ale to są odstępstwa od reguły, a policjantem sam chcę zostać.
Korektor
07-10-2007, 10:37
Nie bronię ani żuli/kinderżuli/seniorżuli/nastożuli ze względu na cholernie niską poczytalność umysłową, ani większości policjantów (z tego samego powodu co żuli). Jedyną sytuacją, kiedy lubię sobie popatrzeć na policjanta jest wydanie Faktów/Wiadomości. Tam zawsze po nieudanej akcji, albo po akcji przypisanej sobie, należącej do CBA/CBŚ/AT/GROM/WP/WSI jakiś policjant wypowiada się, starając się naśladować mowę prawników. Oczywista nie wychodzi mu to. Przykładem może być dość makabryczna sytuacja sprzed paru miesięcy:
-Ten, no wczorajszym dniem, wieczorem dwaj umundurowani funkcjonariusze na patrolu zauważyli w parku worek typu "siatka zakupowa", w której znajdował się noworodek. Ze wstępnych ustaleń wynika, że noworodek był płci żeńskiej.
Szczena opada.
BTW Rok temu jakiś ambasador spacerował sobie deptakiem w Gdańsku. Napadli go trzej żule, ukradli aparat i 500zł. Po czterech godzinach aparat i pieniądze się znalazły na Żabiance w mieszkaniu jednego z napastników, którego rysopisu nawet nie mieli.
To dowód na to, że można. Ale oczywiście samochodu, trochę jednak większego od aparatu fotograficznego znaleźć nie można.
A najlepsza sytuacja to była ta, w której otrzymałem mandat za złe parkowanie. To nie byłoby nic dziwnego, gdyby nie to, że fura stała na terenie jednostki wojskowej, gdzie zwierzchnictwo nad tymi sprawami ma żandarmeria, to raz, a dwa, że gliniarz musiał skakać przez płot, bo bramą by go nie puścili.
W 100 % zgadzam sie z Donasem.
Wyzywacie policje a co ona wam zrobiła?
Hasło zapewne wymyślony przez dzieci które coś ukradły,policja ich złapała,powiadomiono rodziców ale dla nich kradzież przecież to nic nie znaczący wybryk.
Powiem jedno:Gówniarzom sie w du**ch poprzewracało i myślą że wszystko im wolno a jeśli coś im w tym przeszkadza to wyzywają na czym świat stoi!
A Drom wszystkich straszy policja, chuj mu w dupe ;/
Temat zmieniłem, żeby był poprawy gramatycznie.
Co do samego hasła. Używają go raczej dzieciaki. Stosunek do policji każdy ma inny. Ja np. ich nie trawie, poprzez doświadczenia, które mnie z nimi spotkały. Ot, wracając w lipcu taksówką koło 2 w nocy z kina, policjanci zatrzymali taksówkę, mnie zabrali na komendę, bo jako, że jestem niepełnoletni. I musiałem składać zeznania, co robiłem o 2 w nocy w taksówce + czekanie 2h na rodziców.
Albo chwalenie się jak to dużo pijanych kierowców oni zatrzymali. Taaa, tylko większość z nich to są rowerzyści na wsi.
Przykład z meczów. Na wyjeździe do Gdyni, policja chgw dlaczego zaczęła strzelać z gumowych kul do kibiców. Oczywiście na oślep, bo celowanie u nich zawodziło.
Zamiast łapać przestępców, szukać skradzionych aut itp., bardziej zajmują się ludźmi, którzy sobie browar w lesie piją. Ale podejdą, jak grupka tylko do 10 osób. Potem wzywają posiłki.
Davido16
07-10-2007, 12:36
@up
Dla mnie Ty jesteś lamusem wielki ELO GaNgStA ZiOmJe I hOoLiGaNiE!11
Dostaliscie kiedys wpierdol od psa? Powineli was kiedys do suki, lub na komende? Mieliscie rozprawe w sadzie? Zwywywal was kiedys niebieski s****? Nie? Wiec stfu. -.-'
Widzisz, jeżeli zachowujesz się tak, że prowokujesz policje do takiego zachowania, to już twoja sprawa. Wczoraj u nas były derby. Pałowali, brali na komende, na pewno też niektórzy będą mieli sprawy w sądzie - i słusznie. Bo dla tych pseudokibiców priorytetem było dać wpierdol kibicom przeciwnej drużyny.
Niebiescy tak ot sobie nie podchodzą do ciebie, jak siedzisz na ławce i zaczynają bić, wyzywać, biorą na komende i załatwiają sprawe w sądzie - coś trzeba zrobić samemu.
Kiedy była moda na HWDP nikt jeszcze nie pisał tego przez CH. Co mnie to obchodzi jak jest napisane w słowniku ??
@Dark Horseman
skoro Cie policja oklepała, widocznie miała powód ^^ tylko nie mów mi, że za darmo bo i tak nie uwierze...
Davido16
07-10-2007, 13:03
@Dark Horseman
Wolę być już tzw. przez ciebie ,,cipką'' i dojść do czegoś, niż skończyć jako menel z butelką kelerisa w ręce i leżeć przy śmietniku.
@edit
No dobra, masz cel, ale nie wierzę, że go wykonasz nożowniku z osiedla. Takich jak Ty od razu bym zamykał w poprawczaku.
Dark Horseman
07-10-2007, 13:05
@Dark Horseman
Wolę być już tzw. przez ciebie ,,cipką'' i dojść do czegoś, niż skończyć jako menel z butelką kelerisa w ręce i leżeć przy śmietniku.
A myslisz, ze ja nie dojde do czegos, bo co, bo nie trawie policji?
Skad wiesz, np. czy nie mam jakichs pasji i czy nie daze do jakiegos wysokiego celu w zyciu? Nie oceeniaj po pozorach. Jestem jaki jestem, moze dla niektorych jestem tylko "haaaa nosi luzne spodnie, pali i pije, pewnie skonczy jako menel", ale cebula ma warstwy xD.
Dark Horseman
07-10-2007, 13:16
@up
Mam 16 lat.
Jestem w dobrym liceum, pojde na studia.
To wedlug ciebie 50% nastolatkow JEST menelami.
Lubie uzywki, no i?Waznie, ze nie przesadzam? Powineli mnie za to i mialem sprawe, ze najebalem kolesia, ktory wyzywal mi matke. Co Ty bys zrobil, dobry obywatelu?
W takim razie 50% nastolatków JEST menelami.
I nie mówię tu o jednym piwie, czy szampanie w Nowy Rok.
Właściwie nie ma żadnej określonej granicy. Aczkolwiek np.pierwsza paczka "szlugów" wystarczy...
@Edit
Co ja, dobry obywatel bym zrobił? Odpowiedziałbym mu, coś równie niemiłego (pod warunkiem że to on zaczął. Jeśli tak, to jest na równym poziomie co ty), a jakby on mnie zaatakował to bym mu dokopał w obronie własnej/sam poszedłbym na policję.
@Edit2
I pamiętaj, że na większości używek jest napisane "powyżej 18 lat"
Davido16
07-10-2007, 13:21
@Dark Horseman
Pójdziesz jeśli: dożyjesz / skończysz szkołę / nie zostaniesz zamknięty / przyjmą cię. Więc pospieramy się czy będziesz studiował?
@down
Do skończenia przez ciebie liceum jeszcze ładnych parę lat, więc wszystko może się zdarzyć.
Dark Horseman
07-10-2007, 13:25
Właściwie nie ma żadnej określonej granicy. Aczkolwiek np.pierwsza paczka "szlugów" wystarczy...
Myslalem, ze powiesz cos madrzejszego. Juz chyba bardziej "menelskie" jest picie niz palenie. Dobra lece na dwor ,pozniej poczytam temat, bo tu zmasowany atak na mnie sie odbywa xD.
Elo,peace.
Pójdziesz jeśli: dożyjesz / skończysz szkołę / nie zostaniesz zamknięty / przyjmą cię. Więc pospieramy się czy będziesz studiował?
Dlaczego mialbym nie skonczyc szkoly? Dlaczego mieliby mnie nie przyjac? Ucze sie dobrze. Zostane zamkniety? Juz sie w przypaly karane wiezieniem nie bawie. Nie dozyje? Nie dozyc mozesz nawet Ty, bo Cie walnie auto na pasach. Easy?
Dark Horseman
07-10-2007, 13:32
@Edit
Co ja, dobry obywatel bym zrobił? Odpowiedziałbym mu, coś równie niemiłego (pod warunkiem że to on zaczął. Jeśli tak, to jest na równym poziomie co ty), a jakby on mnie zaatakował to bym mu dokopał w obronie własnej/sam poszedłbym na policję.
@Edit2
I pamiętaj, że na większości używek jest napisane "powyżej 18 lat"
Na nizszm poziomie to Ty co najwyzej jestes. Nie wiesz co to honor, w takim razie... Ja nie dam sobie wyzywac matki.
@uzywki
No i co z tego?
Albo cie zaj**ie jeden z twoich "ziomków z osiedla" bo mu "zaj**ałeś sukę" (przepraszam za użycie słowa "suka", ale jego ocenzurowanie mogłoby spowodować, że nie dałoby się zrozumieć o co chodzi).
A ciebie zajebie koles na ulicy, bo mu sie nie spodobales. Mozemy tak wymieniac w nieskonczonosc.
Davido16
07-10-2007, 13:34
@Dark Horseman
To, że jak Cię jeszcze parę razy złapią na gorącym uczynku (wystarczą 2 pobicia + używki), dostaniesz kuratora, a potem poprawczak.
"Honor" AHAHAHAHAHA!
Kto to mówi?!
"Nie dam sobie obrażać matki"
Ja, nie toleruję poważnie wyzwisk nikogo, kto ma niższe (A przynajmniej zachowuje się jakby miał niższe) IQ ode mnie. Zresztą, nie ma ich zbyt wiele, bo ja sam nie reaguje do innych agresywnie/nie prowokuję. Nawiasem, zaraz cię zaraportuję za prowokowanie do flame'a. Mam nadzieję że sam za to warna nie zgarnę.
Miłego dnia.
@Dark Horseman
Wg. mnie po prostu zlamales prawo robiac to co robiles.
A jako, ze policja jest od tego by go przestrzegac mieli prawo zabrac cie na komende. Nie wiem dlaczego masz tu jakies zale.
Moze najpierw do ludzi, ktorzy to prawo pisza? Chodz lepiej od razu do swoich rodzicow, o sztuke wychowania.
@Topic
Do policji nic w sumie nie mam, oprocz tego, ze przychodza na mecze wtedy gdy nic sie nie dzieje. A za pamietnych lat, mecze z Arka.. Amika.. to strzelali w tych co bronili stadionu i siebie.
Dragon96
07-10-2007, 13:39
@Dark:
Popieram Cię. To samo bym zrobił na Twoim miejscu. Respect za to że wiesz co to honor.
@topic:
Pff... uważam że gdyby policja nie była taka przyp**rdalancka to by nie było tego skrótowca.
Dark Horseman
07-10-2007, 13:43
Chodz lepiej od razu do swoich rodzicow, o sztuke wychowania.
Rodzice mnie dobrze wychowali. Mimo wszystkiego co robie jestem dobrze wychowany.
"Honor" AHAHAHAHAHA!
Kto to mówi?!
Ja wiem co to honor, chyba w przeciwienstwie do Ciebie. Co Cie tak smieszy?
Popieram Cię. To samo bym zrobił na Twoim miejscu. Respect za to że wiesz co to honor.
Dzieki, tak powinien zrobic kazdy.
Nawiasem, zaraz cię zaraportuję za prowokowanie do flame'a. Mam nadzieję że sam za to warna nie zgarnę.
Ciekawe kto tu prowokuje ;].
Ty masz prawo napisać swoje zdanie, a ja mam prawo ci odpowiedzieć, ale zauważ, że w moich postach nie pada ani jedno wulgarne słowo na ciebie, a ty już mówisz na innych że "to ci*ka" albo że "nie mają honoru".
Przestaniesz w końcu odpisywać? Bo ja ci obiecuję, że nie mam zamiaru się narażać, i to mój ostatni post w temacie.
Miłego dnia, dowidzenia, dobranoc, wesołych świąt.
Dragon96
07-10-2007, 13:50
@Michoss:
Daruj sobie te komentarze...
Wesołych świąt.
spider-bialystok
07-10-2007, 13:52
Jak sie dorobie duzych pieniedzy, to chcialbym zostac policjantem. Fajna praca, ale kiepskie pieniadze.
Dragon96
07-10-2007, 13:56
Tylko mnie nie złap :baby:
@PanKracy:
Zależy no bo za biurkiem to najwyżej możesz na zszywkę usiąść:D
PanKracy
07-10-2007, 13:57
Jak sie dorobie duzych pieniedzy, to chcialbym zostac policjantem. Fajna praca, ale kiepskie pieniadze.
Fajna, ale niebezpieczna :p
Widać, że na tym forum nie da się porozmawiać na niektóre tematy.
Zamykam, bo się burdel robi.
P.S.
"Kapować nie wolno, skarżyć nie wolno, odegrać się wolno."
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.