zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Co tak was ciagnie do tibii

Innny
07-10-2007, 10:32
Witam chcialbym poprosic tibijczykow o odpowiedzienie na pytanie "Co tak was ciagnie do tibii". Ja gralem w tibie ubilem 20 lvl i nagle znudzila mi siei zaczelem grac w innego MMORPGa. Mniejsza z tym chodzi mi oto co was fascynuje wTIBII. Moze to byc np: grafika bo niektorzy lubia 2D, czyli prosze was o odpowiedzenie na te pytanie. Prosze jescze o jedna rzecz mianowicie czy graliscie w jakiegos innego MMORPGa.

PS:jezeli jakis tego typu post powstal to przepraszam.
2PS:jezeli zle napisalem w tytule pytanie slowo "tibii" prosze mnie poprawic.

Dziekuje ze zwrociliscie uwage na ten post.

Tomcio Pall
07-10-2007, 11:03
Hmm mnie już nic nie ciągnie do tej gry ale zaglądam czasami na forum. Grałem w tibie około 2 lat. Tak grałem w inne MMORPG(MuOnline, Silkroad, WoW, a teraz gram w Voyage Century).

Co do tibii ciągnęli mnie tylko kumple. Lubiłem sobie z nimi pogadać i chyba tylko dlatego w to coś grałem :P

Lynx
07-10-2007, 11:06
"Co tak was ciagnie do tibii".

Ja przypadkiem zaplątałem się w kabel od myszki i on mnie ciągnie do PC tak że sie oderwać nie mogę :|

Lenrock
07-10-2007, 11:21
klimat gry

KrEmAs KAc
07-10-2007, 11:21
Mię ciągnęło do Tibi chęć rozwalenia codziennie 20 graczy na PvP-e.
Byłem w top 500 :P Teraz gram w World of Warcraft.
Prawie wcale n00bów z Polski:)
Grafa muza i questy.
Czasami pójdę do kumpla porozpierniczać paru low lvl'i.

Leirdek
07-10-2007, 11:30
Kumple i nic więcej no i masa wolnego czasu:D

Wrotek
07-10-2007, 12:45
nooby z ktorych mozna sie posmiac ;p

wow > war3/diablo > pasjans > saper > pinball windowsowski > ... > Tibia

zoliax
07-10-2007, 13:02
Hmm... Teraz już i tak nie gram, ale zawsze podobała mi się ta prosta, czytelna grafika. ;]

Xydijo
07-10-2007, 13:31
Co mnie ciągnie ? Niepowtarzalny styl ... żadna inna gra Mmorpg nie jest chociaż w połowie taka jak Tibia ( chodzi mi o styl ) Grałem w kilka innych gier ( Skilkroad , Kal Online , Mu Online , Gladiatus ) Ale w żadnej z nich nie znalazłem tylu ciekawych rzeczy ... ( Silkroad po 20 lvl to nuuuuuddaaaa , Kal online juz na 2 lvl to nuda ponieważ to tylko bezsensowne bicie lvl , Mu online ... hmm tutaj można by powiedzieć że toczy się wojna Mu online vs Tibia ale ja preferuje tibie , Gladiatus ... to samo bezsensowne bicie lvl chociaż chciałbym troche tych możliwości z gladiatusa w tibii :) ) Chłopie wiesz ile razy kończyłem z tibią ? Ale zawsze kończyło siętak samo ( nowa postać albo kontynuacja tym samym gościem xD ) Reasumójąc tibia rulez :P

@Down: Powiedziałem że żadna w którą grałem ... ( Skilkroad , Kal Online , Mu Online , Gladiatus ) A co do Wow'a którym się tak wszyscy podniecają to nie mam zamiaru płacić za granie w mmorpg ... Wole se kupic Halo 3 xDD L2 ... nie grałem a co do diablo to grałem tylko w opcji Single Player

Wrotek
07-10-2007, 13:34
@up: nie mow ze zadna skoro nie grales np. w WoWa albo L2 nie zapominajac o starym zajebistym diablo ktory wciaz ma zajebista popularnosc na BNecie

Lord_Piterek
07-10-2007, 14:22
za kazdy wbity lvl stara mi robi chleb ze smalcem

Martinn
07-10-2007, 14:56
Do tibi w sumie to mnie nie ciągnie już nic no chyba że czasem pogram w celu pośmiania się czy pobawienia się na pvp.

OMG gry w jakie grałem ;/ szczerze mówiąc jest tego tyle że hohoho napisze tylko kilka bo tak szczerze to wszystkich nie pamietam.

Tibia
World of Warcraft
Silkroad
Mu Online
Maple Story
Knight Online
Ryl
Lineage2
Ragnarok
Ragnarok2
RuneScape
Flyff
Cabal Online
Guild Wars
Tales of Pirates

No i to te co pamiętam ale było tego więcej ;)

8o PozDro 8o

Tuba^^
07-10-2007, 15:49
Inteligentne spoleczenstwo

Innny
07-10-2007, 19:28
Czyli ogolem tibia was juz nie ciagnie. A wracajac do MMORPGow to co byscie polecili do zagrania moja propozycja to Gunz ale to nie jest taki MMORPG konkretny ale mozna sie niezle pobawidz i przedewszystkim 8oMaple Story8o ktore mnie wciagnela na kilka miesiecy. To sa moje gry warte polecenia. Reasymujac jezeli znacie dobrego MMORPGa to powiedzcie o nim .B)

Wendaren
09-10-2007, 21:30
Nałóg! Tibia jest jedyna w swoim rodzaju. To mnie ciągnie.

X-Anylon
09-10-2007, 21:40
Tak,szczerze!

Niewiem sam,zagrałem i gram !

Cygan Slejter
09-10-2007, 21:51
Ciągnelo mnie ze wgledu na questy i klimat

Teraz już nic mnie nie ciągnie;) ponieważ nie ma sensu grać przez Polaków :)

czasami wpadam na forum tylko żeby pośmiać się z niektorych postów:P

CzubiX
09-10-2007, 21:55
-2D jedyne w swoim rodzaju!!! Ja np grając w inne mmorpg dziwię się "ale głupi interface" itp

-Komunikacja,lecz to ma 2 strony medalu...

-No i oczywiścia ciągłego bicia lvl'a być coraz lepszym

Miałem praktycznie 1 cel..Zostać tutorem :P i nim jestem ;D

Martinn
09-10-2007, 22:06
GUNZ to gra fps czy fpp xp nai pamietam ale ta gra jest w stylu cs a tak pozatym to gunz w europie nie robi kariery ... tylko japonski server jes aktualizowany i ma zawsze cos nowego a europejski to 5k ppl max p=

Innny Polecam grę MMORPG
- World Of Warcraft <-- a jeśli ci się nie spodoba to polecam

- Lord Of The Rings Online <-- fajna gra ;] mmo

Obie gry są płatne około 60zł miesięcznie oraz żeby w nie grać musisz kupić orginały a ceny to:
World Of Warcraft - 139,90zł (WoW+Burning Crusade)
http://img225.imageshack.us/img225/600/aagw0.th.png (http://img225.imageshack.us/my.php?image=aagw0.png)

Lord Of The Rings Online - 169,11 zł
http://img116.imageshack.us/img116/6114/aauz2.th.jpg (http://img116.imageshack.us/my.php?image=aauz2.jpg)

Ceny ze sklepu EMPIK ;]

Zyphiel
10-10-2007, 00:52
Wojna i znajomi :p Poza tym Tibia już mnie nudzi

Nyksus
10-10-2007, 09:46
Wiele razy mówiłem, że przerzucam się z Tibii na np. FlyFF'a, który też jest bardzo miłą, i ciekawą grą. Po dwóch dniach zazwyczaj wracałem do tej pierwszej. Tibia ma coś, co mnie przyciąga, choć przez wielu jestem krytykowany, że idiota, bo w takie dziadostwo gram. To jeden z nielicznych MMO które mają fajny klimat, i bez limitu LVL'a.

Vil
10-10-2007, 11:13
To jeden z nielicznych MMO które mają fajny klimat, i bez limitu LVL'a.

imho jedno drugiemu przeczy.

Martinn
10-10-2007, 14:20
Coraz więcej graczy gry MMORPG TIBIA odchodzi :D mam nadzieje że CIP będzie miał 0 kasy i all servy padną :confused: No ale CIPS sami psuja własną grę i aż się boje pomyśleć co będzie sie działo za jakieś 4 updety xD. Aha właśnie chciałem coś napisać bo kiedyś czytałem jak ktoś z cipsoftu wypowiadał się na temat update i gdy padło pytanie czy jest szansa na jakąś nowa profesje np "Fist Fgihter" to osoba z CIPU powiedziała że na pewno nie bo to jest niesprawiedliwe wobec innych graczy. HAHAHAA TO MNIE ZABIłO bo w każdej grze MMORPG są często update że dochodzi nowa profesja ;]

Vil
10-10-2007, 14:30
w każdej grze MMORPG są często update że dochodzi nowa profesja ;]

Wiekszosc gier mmorpg nie istnieje w ksztalcie w jakim powstala przez 10+ lat, niby jak wyobrazasz sobie wprowadzenie nowej klasy, skoro jakies pol miliona graczy przewinelo sie przez ta gre nie mogac tej nowej klasy wybrac ? Jak sobie wyobrazasz modyfikowanie wielu questow, npcow, miejsc tak zeby ta dodatkowa klase mozna bylo wlaczyc ?

Jesli juz chcecie sie o cos rzucac to najpierw przemyslcie czy wasz punkt widzenia ma sens.

Martinn
10-10-2007, 16:01
Wiekszosc gier mmorpg nie istnieje w ksztalcie w jakim powstala przez 10+ lat, niby jak wyobrazasz sobie wprowadzenie nowej klasy, skoro jakies pol miliona graczy przewinelo sie przez ta gre nie mogac tej nowej klasy wybrac ? Jak sobie wyobrazasz modyfikowanie wielu questow, npcow, miejsc tak zeby ta dodatkowa klase mozna bylo wlaczyc ?

Jesli juz chcecie sie o cos rzucac to najpierw przemyslcie czy wasz punkt widzenia ma sens.

Jeśli ktoś płaci dla CIPSOFTU to ma prawo wymagać a jeżeli piszesz jak sobie to wyobrażam to ci powiem
WYSTARCZY PRACA PRACA I JESZCZE RAZ PRACA !