zaloguj się

Pokaż pełną wersje : [Poradnik] Z jakiego typu wybrać Broń.

michnik_13
08-10-2007, 20:31
Witam.
Zaczynając grać knightem każdy sie zastanawia jakiego typu wybrać broń. Są 3 rodzaje broni:
- Obuchy (club)
- Topory (axe)
- Miecze (sword).
Chciałem w tym temacie pomóc wybrać rodzaj broni dla knighta :)
Zacznę od rodzaju:

Miecze (sword) są dobre w obronie oraz w ataku. Bardzo ciężki typ broni. Ilość ich wynosi: 40-2=38, ilość średniej ataku~ 27,74, ilość średniej defensywy~ 16,9.

Teraz przejdziemy do:

Topory (axe) są bardzo dobre w ataku lecz słabe w obronie. Lekki typ broni. Ilość ich wynosi: 30, ilość średniej ataku~ 34,5, ilość średniej defensywy~ 15,6

Oraz ostatni typ broni:

Obuchy (club) są(co mnie zdziwiło) najlepszym typem broni. Lekki typ broni. Ilość ich wynosi: 40, ilość średniej ataku~ 43, ilość średniej defensywy~ 24

Więc teraz każdy z ludzi którzy chcą zostać rycerzami wiedzą jaki sobie wybrać rodzaj broni.

Jeśli gdzieś się pomyliłem to proszę o korekty. Ponieważ jest to mój pierwszy "poradnik" proszę o łagodne negatywne uwagi (o ile będą xP B))

Wiedza czerpana na podstawie archiwów z www.tibia.org.pl

siniestro
08-10-2007, 20:44
temat jest pozbawiony sensu, bo co ma ilość broni do jej jakości?

Raditz Saiya-jin
08-10-2007, 21:11
zal.pl

wyjdz prosze

Agrael
08-10-2007, 21:19
Krótki, dosyć czytelny, ale PO CO ON ??
1. To wszytko co napisałeś nie ma większego znaczenia.
2. Napisałeś, że cluby są najlepsze, ale to nieprawda np. war hammer, albo heavy mace mają dobry atak, ale przeraźliwie małą obronę.
3. Średnia w tym poradniku powinna być tylko dodatkiem, ciekawostką, a najważniejszymi faktami:
- cena przedmiotu,
- potwory, z których dany przedmiot wypada,
- możliwości zdobycia (np. Questy)
- na jak łatwo są dostępne,
- ich "atk" i "def", a nie średnia arytmetyczna;

ZA MAŁOOO i więcej konkretów trzeba było dać...
To jest jak miniPORADNIK...

Leirdek
08-10-2007, 21:24
Rotfl.Wyjdź i nie wracaj:D

Krystian-Wielki-Owner
09-10-2007, 09:00
Krótki, dosyć czytelny, ale PO CO ON ??
1. To wszytko co napisałeś nie ma większego znaczenia.
2. Napisałeś, że cluby są najlepsze, ale to nieprawda np. war hammer, albo heavy mace mają dobry atak, ale przeraźliwie małą obronę.
3. Średnia w tym poradniku powinna być tylko dodatkiem, ciekawostką, a najważniejszymi faktami:
- cena przedmiotu,
- potwory, z których dany przedmiot wypada,
- możliwości zdobycia (np. Questy)
- na jak łatwo są dostępne,
- ich "atk" i "def", a nie średnia arytmetyczna;

ZA MAŁOOO i więcej konkretów trzeba było dać...
To jest jak miniPORADNIK...

Schowaj się, poradnik całkiem fajny, a jak kogos interesuje, ile to kosztuje i skąd można to zdobyć to może wejść na tibia.pl albo na wiki.hunted.pl
pomyśl następnym razem