Pokaż pełną wersje : Samurai Set - by Khan
http://img12.exs.cx/img12/5084/samuraisetDUZY.gif http://img12.exs.cx/img12/545/samuraiset.gif
1. Hełm Samuraja
@inni rysownicy:
Zapomnieliscie o 'daszku'. Takim jak przy czapeczce. Chronił on samuraja przed słonkiem :D Ważna była tez maska, ktora miala przypominac 'groźną minę własciciela hełmu'.
2. Pancerz Samuraja:
Samuraje mieli naprzedramienniki (?) - Wąski pas pancerza od łokcia do palców, przymocowany skórzanymi paskami.
3. Spodnie Samuraja:
Wszyscy rysowali legi podobne do zbroi. W rzeczywistosci gacie samuraja nie były wcale mocno opancerzone. Od kolan do pasa chroniły go 3 pasy pancerza umocowane przy zbroi, natomiast od kolan w dół - jedynie nagolenniki. Pod pancerzem, były zazwyczaj szerokie spodnie haftowane w kwiaty i inne duperele, ktore sprawialy ze wojownik fajniej wyglądał. :D
4. Chorągiew Samuraja:
Każdy horąży/generał japonskiej armii musiał nosic na plecach chorągiew swego oddziału. Były one długie (koło 2 metrów) i wąskie (z pół metra). Samuraj z taką ozdóbką na plecach kojarzy mi sie nieco z polską husarią z pióropuszami, gdyz podobnie to wyglądało.
Po co dałem chorągiew? A tak se - z nudów. Niech dodaje 1+ do wszystkich skilli bitewnych, gdy ktos ją nosi w miejscu na belty. Zeby bylo smieszniej - wazy 100 oz.
Shanhaevel
23-10-2004, 18:07
Jak zwykle solidna, rzemieślnicza robota. :] Teraz już widzę jakie błędy popełniłem przy rysowaniu swojego Samurai setu (dawno temu). GZ!
EDIT: "Chorągiew", nie "horągiew"! :P
Drybrych
23-10-2004, 18:08
Wielkie GZ (o kurde, coś orginalny nie jestem ;P)
"yyy co? aha , zgadzam sie z przedmowcami..." :P
Dr.Unknown
23-10-2004, 18:44
Pora i na mnie, brzydkie, niestaranne, niepostarałeś się, iw ogóle...*
ZA***IOZA!!!!!!!!!!!!!!!!
*Dla tych co się nieskapnęli- żart;)
<edit>:
Dobra ochłonołem po pierwszym wrażeniu, pora na krytyki. Ogólnie dobrze, hełm za duży(wiem, że taki hełm był duży, ale troszeczke zmniejszyć), ten wizerunek na masce troszke...nieudany, narazie tyle;)
Nosfe Draconis
23-10-2004, 18:59
Ty czlowieku, nie wiem jak ty to zrobiles ale powiedz mi tylko jak to sie robi a wstawie sobie to zamiast jakiegos setu w Tibii. Naprawde WY***ANE W KOSMOS RYSUNKI !!! co za program ci do tego sluzy ??
Ganwille
23-10-2004, 19:30
Tibia Sprite Editor:D Potem tylko podmieniasz obrazki:D Zresztą masz tutorial
BTW:
Zajefajne -nic dodać, nic ująć
she_devil
23-10-2004, 19:53
@up
Jakie srite editor toz to zwyczajny paint :P
@Nosfe Draconis
Tu znajdziesz, jak podmienić grafiki: http://tibia.pl/forum/showthread.php?t=11158
A używa (jak słusznie zauważono) najprawdopodobniej painta, ale niech sam sie wypowie http://tibia.pl/forum/images/smilies/wink.gif
WSZYSTKIE moje prace wykonuję w paincie.
Ganwille
23-10-2004, 20:18
OMG! She Devil! Załamujesz mnie! Gośc pytał jak PODMIENIAĆ grafiki. Naucz się czytać ze zrozumieniem!
she_devil
23-10-2004, 20:37
@up
przepraszam kolację jadłam (shan zgadnij co i ile) latałam od pokoju do pokuje więc uważnie nie przeczytałam.
Edyt:
Shan, zdeka sie pomyliłes tylko 4 kanapki z mazowieckim serem ;]
Shanhaevel
23-10-2004, 20:59
@up
Niech zgadnę... Około 2 ciężarówki Serka Mazowieckiego, kilo Brie, kilka kawałów Rokforta, 2 kilo Goudy, 3 kilo Emaskiego... :D
Mr. Rabbit
23-10-2004, 22:25
Wit@m.
Oczywiście bardzo wysoka jakość prac. Najabardziej jednak podoba mi się chorągwia. ale po kolei:
@Samurai Helmet:
Wszystko by było cool i wspaniałe i wogóle, ale jak się przyjżymy to okazuje się, że wojownik ma 2x więcej na głowie niż jego głowa. Rozumiem, że maska zajmuje całą twarz, wtedy widzimy według tego rysunku, że włosy zajmują drugą taką twarz (jacyś ludzie z Marsa?). Chciałeś wszystko żeby super wyglądało, ale przesadziłeś w rozmiarach. Ogólnie wygląda bardzo fajnie i ciężko byłyby się przyczepić gdyby nie te wielkości. Fizycznie po założeniu Twojego Hełmu, jego właściciel miałby go na barkach a usta w miejscu gdzieś tam, gdzie oczy powinny być :P. No chyba, że coś pominąłem :P.
@Samurai Armor:
Tutaj znacznie lepiej. Udana cała zbroja, tylko po co te ręce? A może to jakieś rękawiczki? Zawsze przecież się rzysuje całą zbroję, ale bez ciała :P. No i zamień przy górnych krńcach tułowia po jednym pizelu czarnego. Taki śmieszny kwadrat na tułowiu wyszedł, zamiast czarnego na krańcach ten czerwonawy i będzie OK ;).
@Samurai Legs:
Podobnie jak z Armorem, dodatkowo dodałeś jeszcze sandały, a przecie buty zawsze są osobno :P. A same spodnie chyba prosto z magla wzięte ;). Czemu takie proste? Fakt, gdyby to zaogrąglić ciutkę te paski by ciut gorzej wyszły, ale po maglowaniu to te spodnie całe ciut śmiesznie wyglądają ;).
@Chroągiew:
Po prostu cool ;).
Zdravim
Mr. Rabbit
Nosfe Draconis
23-10-2004, 22:38
O kurde, jaka rozprawka, mi by sie tam nie chcialo czegos takigo pisac :) ale to swiadczy o twoim bardzo dobrym systemie oceniania i dbalosci o szczegoly-po prostu porzadne komentarz. Swoja droga Khan, moglbys dorysowac jeszcze jakies sandalki taki drewniane jak to maja chinczycy i do tego wkoncu stworz KATANE bo wszyscy czekaja teraz na twoja wersje tego legendarnego mieczyka :)
P.S. zapraszam do mojego tematu na wyrazanie swoich opinii poniewaz doszly juz nowe rysunki :)
Sorcers of titania
23-10-2004, 23:18
Khan po prostu używa najlepszego i najpotężniejszego z programów które powstały PAINT !! eheh szkdoa że nie umiem za dobrze włożyć swoich :)siedze ponad 4lata w Paint shop pro..fleshu...animation shopie no i PAINT'cie .. hehe mam tam pare rzeczy :P
Dr.Unknown
23-10-2004, 23:29
chinczycyA co mają chinczycy do Samuraja, a przedewszystkim Khana??;)
Rabbit - dzieki za porady.
Helm faktycznie ciut duzy wyszedl, ale mowi sie trudno.
Przy pancerzu i legach zbyt duzych niedogodnien nie widze.
A w chorągwi osobisice tylko idea mi sie podoba, bo wykonanie marne. :D
Nosfe Draconis
24-10-2004, 12:07
Ach tam, przeciez Chiny, Japonia, Korea to i tak jedno żółtko :). Drobna pomylka....
Vegefa Ziom
24-10-2004, 18:14
A co mają chinczycy do Samuraja, a przedewszystkim Khana??;)Znam tylko ujedno podobieństwo. Khan napisał, że słucha zespołu "X-Japan" więc d Khana ma zespoły muzyczne?:p
@topic
Mi tam się hełm podoba, fajnie wyszedł, możliwe, że odrobinę za duży, ale to rzecz gustu:)
Mr. Rabbit
01-11-2004, 11:39
Jako, że wykorzystałem grafikę Khana w większości, jak i dlatego, że tematyka jest pod temat ;). Pokazuje Wam skompletowanego Samurai Seta. Mam nadzieję, Khan, że nie będziesz zły za niewielkie przeróbki.
Oto i on:
http://kk-19-grafa.w.interia.pl/samset.gif
Tak po prawdzie to zrobiłem to w 15 minut skillując dla odświeżenia tematu ;).
Zdravim
Mr. Rabbit
Togashi Yokuni
01-11-2004, 11:47
@Khan
No pięknie znów pokazałeś klase :) GZ :)
Pytanko:
Mogę wykorzystać grafiki w tibii? Bo bez zgody autora nic z nimi nie zrobie :)
@up:
Luz. Bierz sobie. Tylko zamieść skriny. :D
Średni mi się podoba, co prawda nie wykonał bym lepszego i pewnie zaczną mnie tyrać "Odczep się od Khana". Ale mi się nie podoba, troche takie dziwne : P.
Ale to moje zdanie...
Shanhaevel
01-11-2004, 16:07
Średni mi się podoba, co prawda nie wykonał bym lepszego i pewnie zaczną mnie tyrać "Odczep się od Khana". Ale mi się nie podoba, troche takie dziwne : P.
Ale to moje zdanie...
:topic: Odczep się od Khana! :D :D :D :D :topic:
@Mr. Rabbit
Wygląda cool. :)
Matheous
01-11-2004, 17:08
Czasami wydaje mi sie, ze gdy na tym forum zrobi sie 2 dobre rysunki, to potem juz kazdy twoj rysunek jest wyj....... chocby nie wiem jaki kijowy byl 0_o...
Nie chodzi mi o to, ze TE sa kijowe... Ale nie sa jakies nadzwyczajne... Ot, takie zwyczajne... Ale wydaje mi sie przesada, jak Unkown pisze "ZAJEEEEBIOOOZAAAA' ktos tam 'AAAAAAAA JAKIE SUUUPEEER' itd... A co w tym qzwa takiego? Nico, tylko nazwisko autora 0_o... Przydaloby sie zrobic taki test, zeby jakis nieznany user zamiescil rysunki tak naprawde narysowane przez Khana, sprawdzic commenty, a potem zeby Khan napisal ze to jego 0_o.. O ile zaklad ze po tym poscie posty by sie zmienily od razu w ZAAAJEEEEBIOOOOZAAAA chocby nie wiem co tam bylo narysowane?...
@Math:
Niestety masz racje. Cóż moze kiedys wprowadze taki plan w zycie i zobaczymy co ludzie powiedzą. Dopiero potem bedzie wtedy mozna mowic o obiektywnej ocenie.
Muszę się zgodzić z Mathousem. Zwykle twoje arty są świetne, ale te są "normalne", nie porywają. Co nie zmienia faktu, że robisz świetne arty ;) .
Mr. Rabbit
01-11-2004, 18:35
A Wy znowu schodzicie z tematu... :(
Kolejny temat zszedł z grafik na autora. Może tak pora się wziąść za ocenianie, podpowiadanie, sugestie i pomysły... Kiedy patrzycien a grafiki nie patrzcie na autora... patrzcie na grafiki i je oceniajcie... Fakt... Khan robi dobre grafiki, niektórym coś brakuje innym nie..., ale tak de facto to Khan ma inną zaletę... POMYSŁOWOŚĆ, której brakuje wielu profesjonalnym grafikom... Co z tego, że robi się coś na zlecenie... to jest proste. Wypełnia się czyjś pomysł, albo dla zlecenia wykonuje jakiśswój projekt. Khan natomiast przedstawia rysunki bez żadnych zleceń. Rysuje to co ma ochotę narysować, w dodatku robi to dobrze :), co mnie bardzo cieszy. Jednak jak każdy "artysta" ma swoje lepsze prace i gorsze... Jeżeli ktoś na każdą pracę mówi świetna, to znaczy, że nie ocenia już grafiki... nie jest obiektywny...
Mam prośbę... zakończcie tematy autorów... zacznijcie rozprawiać o grafikach (rysunkach)... Oceniajcie, podpowiadajcie co przydałoby się zmienić. Co wyszło dobrze, a co źle...
eee... to taka krótka, drobna, mała... sugestia...
Zdravim
Mr. Rabbit
To brzmi pięknie. Ale weź poprawkę, że motyw z rysowaniem na zlecenie właśnie JA zainicjowałem. Poszukaj post "Wyzwanie!! (lol)!!" Tam masz moją kilkunastostronicową galerię.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.