Pokaż pełną wersje : Internet do Tibii! Wejdź!
Witam
Mam pytanie/problem... Mam internet z Neostrady (Livebox tp) 2mb i nie da sie grać... Ciągle zmiana IP (Kicki) X(
Mam zamiar zmienić tego Liveboxa na coś innego!
Czekam na wasze propozycje... Mam nadzieje ze pomożecie
Pozdro!
Cygan Slejter
10-10-2007, 21:13
proponuje kablówke albo dialog
Ja proponuje jakiś kablowy tzn taki przez modem i z niezmiennym ip ja mam taki i kicka miałem raz jak mi wyłączyli neta z powodu przyśpieszenia :}
tzn płace tyle samo a net nam podsoczył 4x zamaist 256 mam 1mb ;D
Polecam neostrade mam ja przez 2 lata i jestem z niej zadowolony lagi i kicki sa naprawde bardzo rzadko :)
@up ale on chce zrezygnować z neo ...
Internet kablowy najlepszy :) sam mam i co jakiś czas idzie w górę o jakąś prędkość i jest coraz lepiej :)
Z tego co wiem, na liveboxie zawsze są kicki :p może zmień tego liveboxa na normalną neostradę z modemem?
Witam
Mam pytanie/problem... Mam internet z Neostrady (Livebox tp) 2mb i nie da sie grać... Ciągle zmiana IP (Kicki) X(
Pozdro!
Wiesz my nie wiemy co mozesz u siebie podlaczyc.
Nie podlanczaj kablowki bo ona ma jedno IP na np caly blok. Co potem owocuje brakiem mozliwosci wejscia na postac przez np 20 minut z powodu bana IP.
LB to kwesia ustawien i zasiegu a przede wsyzstkim ustaw na sztywno IP w LB, bo pewnie jedziesz na DHCP wiec jak traci zasieg przydziela ci nowe IP i tak w kolko, co w tibi powoduje kicki. Lub jak mozesz przejdz sobie na normalna neostrade bez LB i kup Routerka i nadal bedziesz mial bezprzewodowo :) ...
Maniak69
11-10-2007, 12:20
Radiówka 11 mb\s kawiarynka internetowa joker Gdańsk.
Osobiście polecam radiówki :) Dosyć szybkie, choć są uzależnione od pogody wtedy trzeba zmieniać sygnał :P (czyt. odświeżać). zazwyczaj NET z kawiarynek\osiedlówek jest lepszy niż Neo
Mam Liveboxa i nie narzekam...8o
Wiesz my nie wiemy co mozesz u siebie podlaczyc.
Nie podlanczaj kablowki bo ona ma jedno IP na np caly blok. Co potem owocuje brakiem mozliwosci wejscia na postac przez np 20 minut z powodu bana IP.
LB to kwesia ustawien i zasiegu a przede wsyzstkim ustaw na sztywno IP w LB, bo pewnie jedziesz na DHCP wiec jak traci zasieg przydziela ci nowe IP i tak w kolko, co w tibi powoduje kicki. Lub jak mozesz przejdz sobie na normalna neostrade bez LB i kup Routerka i nadal bedziesz mial bezprzewodowo :) ...
Lol? w kablówce wystarczy że napiszesz lub zadzwonisz z prośbą o przydzielenie własnego ip i masz własne ;] a tak po za tym to neo z modemem i tak ma częste kicki. Neo to net do surfowania po necie a nie do grania w tibie ;>
Andrealfus
11-10-2007, 14:18
Ja mam Brokera i 0 problemow jak wylaczaja zawsze jest komunikat dzien wczesniej (chyba ze jest awaria) mam 2mb dla siebie niezmienne ip (modem kablowy)
Lol? w kablówce wystarczy że napiszesz lub zadzwonisz z prośbą o przydzielenie własnego ip i masz własne ;] a tak po za tym to neo z modemem i tak ma częste kicki. Neo to net do surfowania po necie a nie do grania w tibie ;>
Jak nie wiesz to sie nie udzielaj u mnie neo chodzi zajebiscie i na zaden inny internet nie mam zamiaru go zammieniac. gram w tibie od 2 lat i przez ten czas ciagle mialem neo i bylo super :)
ja mam neo 512 na dwa kompy dzielone przez router 0 kickow 0 lagow
jestem z niej zadowolony
moze multimo? wchodzi na rynek moze nie jest zle
@2xUP
No ja rozumiem NEO jest dobra bo sam o tym słyszałem ale luvebox SUX ;/ a tak właściwie to mam do ciebie pytanko czy to prawda że w neo czeka się czasem nawet po 3 tyg na podłączenie neta ? ?
Witam
Pozdro!
Widać, że jetseś trochę zielony w tym temacie.
Kablówka - jak powiedział Scobel, bedzie Ci sponsorowała Blocked IP. Czasem nawet sobie nie pograsz cały dzień przez to.. Wiem, bo miałem kablówke przez rok czasu. Przeszedłem na Neo.
Na małym modemie było OK.
Nagle siostrze zachciało sie internetu na swoim komputerze - oczywiscie, zeby duzo nie wydawac, wziełem LiveBoxa.
Na samym poczatku mialem ten sam problem co Ty - czeste kicki.
Wejdz w panel konfiguracyjny i zapisz wszystkie ustawienia. Mogę się założyć, że tego nie zrobiłeś i powodem sa te twoje rozłączenia internetu i czeste zmiany IP.
Być może, że po tej operacji będziesz miał również kicki, lecz z czasem <2-3 dni> sie to usbabilizuje.. Raz na tydzien będzie kick <nienawidze tego, zawsze miałem w miejscu gdzie nie powinien być>. Po miesiacu przejdzie, i będziesz mogł się cieszyc internetem do bólu :P Pamiętaj także żeby nie przesadzić z Tibia! :D
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.