Pokaż pełną wersje : Pytanie o grupowe hunty
Meroslaw
23-10-2004, 22:18
Witam!
Mam takie pytanko do chodzących na grupowe hunty. Chodzi mi mianowicie o to, jak dzielicie się lootem. Jestem knightem, lvl 25, skille 66/64. Jak jeszcze je trochę podszkole to mam zamiar iść zacząć chodzić z kolegami na grupowe hunty (wcześniej expiłem tylko samemu). Prawdopodobnie będę robił jako bloker, nie wiem, czego wymagać od kolegów. Dzielenie się po równo to tak łyso, bo mi UHy idą, expa mało będę miał i najwięcej narażam życia. Myślę więc, że należy mi się coś więcej niż tym, co tylko strzelają do tego, co ja blokuję. Podajcie mi swoje zdanie na temat dzielenia się lootem. Z góry dziękuję za odpowiedź.
Hmm...zależy w ile osób idziesz :) Ja jak chodziłem na takie hunty moim baaaardzo starym knightem w jakieś 4-5 osób to było że ja brałem połowe a pozostąłe 4 osoby dzieliły się tą połówką. Jeżeli idziesz tylko w 2 osoby to już tylko jak się dogadasz z kumplem ale proponuje jakies 3/4 lootu w 2 osoby :) Pozdro ;]
Dark Vilej
24-10-2004, 09:06
Witam!
Mam takie pytanko do chodzących na grupowe hunty. Chodzi mi mianowicie o to, jak dzielicie się lootem. Jestem knightem, lvl 25, skille 66/64. Jak jeszcze je trochę podszkole to mam zamiar iść zacząć chodzić z kolegami na grupowe hunty (wcześniej expiłem tylko samemu). Prawdopodobnie będę robił jako bloker, nie wiem, czego wymagać od kolegów. Dzielenie się po równo to tak łyso, bo mi UHy idą, expa mało będę miał i najwięcej narażam życia. Myślę więc, że należy mi się coś więcej niż tym, co tylko strzelają do tego, co ja blokuję. Podajcie mi swoje zdanie na temat dzielenia się lootem. Z góry dziękuję za odpowiedź.
Hmmm. Wszystko dla blokera, w tym wypadku ciebie ;)
Cors Ent
24-10-2004, 09:17
Hmmm. Wszystko dla blokera, w tym wypadku ciebie ;)
Brawo z takim podejsciem juz widze tłum ludzi ktorzy sie ustawiaja w kolejce zeby z Toba na hunt chodzic.
Ja zawsze dziele sie po równo. Nie wazne ile osób. Chyba ze idze jakis low lvl zeby sobie zobaczyl i pobil chwilke jakiegos jednego DLa to wtedy chyba jasne ze jak padnie DSM to nie dostanie tyle co reszta ekipy...
piszesz ze najwiecej stracisz. taka rola rycka - ale sorc traci runki, a palek bolce i runki, oni tez traca uh bo na huncie to oni beda Cie uhac.
umówcie sie ze włorzone uhy w hunt dzielicie po równo np. kazdy na hunt zabiera 3bp uh, a rycek 6bp. ( bo sorc i palek zabieraja jeszcze inne rzeczy ) a ryc tylko uh.
i to co jest macie do wykorzystania na hunt. Jak wam zostanie to po huncie dzielicie uhy ktore zostaly po rowno.
i na huncie wiekszosc uh niech sorc i pall wezma i oni cie uhaja - bo z wiekszym m lvlem beda uhac lepiej - po co jeden uh ma przywracac 250hp jak moze 400.
Po hucie dzielicie wszystko po rowno co wypadło.
W sumie to tak sie na quest wszszycy zazwyczaj składaja - kto ma co przyniesc ale na huncik tez sie nada :)
Meroslaw
24-10-2004, 10:22
Dzięki za odpowiedzi. Z tym, żeby mnie mag UHał, to niegłupi pomysł. Mam tyklo takie pytanko: Jak np. z DLa wypadnie DSM, to sprzedać i kasą po równo? Bo sprzedawać takie cudo żal, a ten co sprzedaje może oszukać innych co do kasy (no bo jak sprawdzisz za ile sprzedał).
Thimburd
24-10-2004, 21:53
Ja chodzę na małe duże hunty z kumlem. On knight ( lv 29 ), ja pall ( lv 21 ). On bierze cały loot ( kase, tanie przedmioty ). Jak wypadnie rar to się kasą za niego dzielimy, albo ktoś z nas bierze. :] Jak chodzimy na dragi, to loocik się dzieli na 2 ( chodzi głównie o drag hamy ). :)
[QUOTE=Cors Ent]Brawo z takim podejsciem juz widze tłum ludzi ktorzy sie ustawiaja w kolejce zeby z Toba na hunt chodzic.
i na huncie wiekszosc uh niech sorc i pall wezma i oni cie uhaja - bo z wiekszym m lvlem beda uhac lepiej - po co jeden uh ma przywracac 250hp jak moze 400.
QUOTE]
to ciekawe ze jak jestem na necro hunt lub dl hunt to sorcem co mam robic uhac czy bic potwora zastanow sie nad tym ciezko jest sie tak rozdwoic a jak nie zdaze ? jak sie zapomne ze mam uhnac blokera to obaj mamy przesrane ...
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.