Pokaż pełną wersje : Debata Tusk vs Kaczyński kto "wygrał"
Arka_Sath_Wielki
12-10-2007, 22:27
tak jak w poprzedniej sądzie dotyczącej debaty tutaj też zadaje pytanie kto "wygrał" ? Według mnie Tusk :).
@Times
zgadzam sie w 100% :D.
Oczywiście że Tusk. Kaczyński nawet nie umiał odpowiedzieć sensownie na pytana tylko pieprzył farmazony nie na temat. Widać że Donald się bardzo dobrze do debaty przygotował. Kaczor już drugi raz po dupie dostał. Coś mi się zdaje że 21 X będzie jego klęską. Co Wy na to?
Calen Futh
12-10-2007, 22:35
Tusk ładnie mówił. Może się czuć zwycięzcą :)
Serious Sam
12-10-2007, 22:37
Oczywiście, że Kaczyński.
Kaczyński bredził, odpowiadał ogólnikami, zero merytoryki było w jego wypowiedziach. Tusk odpowiadał rzeczowo na zadane pytania.
Wg mnie Tusk wygrał.
Wygrał wg. mnie Tusk.
Kaczyński często nie potrafił dobrze skontrować pytania,chociaż szkoda,że czasu było tak mało(0.30 na pytanie i ripostę,oraz 1.30 na odpowiedź ;/).Przez to nie mogło się sensownie rozwinąć.(Aby było wtedy by pewniej ciekawiej :))
Cóż Tusk odrobił lekcje :) i właśnie dlatego wygrał. Wy też odrabiajcie lekcje dzieci :P
Tusk moim zdaniem wygrał. Kaczyński się strasznie wykręcał i nie odpowiadał bezpośrednio na pytania. Gdyby Tusk prowadził politykę zagraniczną podobną do Kaczyńskiego to byłbym przekonany do PO, a tak to wolę UPR. A po wyborach mam nadzieję na rządy POPiSu...
Btw strasznie mnie irytowała publiczność. Powinni siedzieć cicho i nie przeszkadzać...
Arrivald
12-10-2007, 22:51
Tusk mnie przekonal bardziej niz kaczor. Wygral bezsprzecznie.
Pablofrs
12-10-2007, 22:54
toć tak kaczyne cisnął w niektorych momentach ze myslalem ze padne ze smiechu :D ładnie sie przygotował i sensownie mówil ten Pan Tusk
No niestety nie moglem ogladac bo gotowalem bigos, ale Tusk.
Youngster
12-10-2007, 22:56
Widać że Donald się bardzo dobrze do debaty przygotował. Kaczor już drugi raz po dupie dostał. Coś mi się zdaje że 21 X będzie jego klęską. Co Wy na to?
Miejmy nadzieje...
---
Ofc Tusk wygrał......
Donald Tusk pytał, gdzie są obiecane 3 miliony mieszkań, gdzie autostrady. J. Kaczyński irytował się, że to pytania o plany na osiem lat, zadawane po ledwo dwóch latach rządów. I dodawał, że stosowne rozwiązania systemowe są przygotowane. A dlaczego jest źle? Bo takie jest negatywne dziedzictwo III RP, którą współtworzył Tusk.
Muhahaha 8 lat? Zresztą, skoro poprzednie obietnice, są nie spełnione - np to, że PiS nie doprowadzi Samoobrony do władzy, a jednak - była koalicja... To czemu niby, te miałyby być spełnione? Eh... Oni zamiast zajmować się krajem - zajmują się sobą...
A jak mi ktoś będzie p...dolić głupoty np. 'PiS doprowadził do wzrostu gospodarki' to osobiście wbiję sztylet w plecy >.<
Bo wzrost gospodarki możemy zawdzięczyć poprzedniemu rządowi...
@Leirdek
Sprawdź w słowniku co oznacza słowo 'debil' ... A potem go używaj.
@Doom Terror
Hmm... To sie okaże, kto wygra wybory... Myślę, że PO (mam nadzieje), ale całkiem możliwe, że PiS... (to będzie wieelki błąd)
PS: Nie oglądałem początku debaty ;<
PS2: Przyznawać się, kto głosował na kaczke do cholery? 'Dostał z aksa prosto w twarz!' <= mam to zrobić ;'p ?
Tusk wygrał i mam nadzieję że niezdecydowani wyborcy to zauważą. Elektorat PiSu jest zbyt wierny, aby zmienić 'wyznanie' polityczne.
Doom Terror
12-10-2007, 22:59
co z tego ze wygral Tusk,co z tego ze Kaczorek przegral debate?Przeciez i tak mohery zaglosuja tak jak mialy glosowac i tak nasza przyszlosc bedzie zalezec od ludzi ktorzy za 10 lat beda zakopani 5 m pod ziemia...Dla mnie jedyny pozytyw to to ze Tusk rozlozyl na lopatki Premiera.
Youngster - tez mam nadzieje ze PO wygra,jednak elektorat PiS'u jest staly i tego sie obawiam...
Szczerze?Nie obchodzi mnie już to co powiedzą te debile;)Chrzanią głupoty więc nawet jakbym mógł głosować to zagłosował bym na mojego 3 letniego kuzyna bo on przynajmniej sensownie gada.To tyle ode mnie;)
@up
Jeśli Cię nie obchodzi co mówią, to skąd wiesz, że "Chrzanią głupoty"?
Naturalnie Tusk, dobrze gadał i rozłożył Kaczyńskiego na łopatki.
"Ja byłem w rodzinnym mieście mojej żony i ludzie się dziwili, że ja przyjechałem jako normalny człowiek, a parę dni temu przyjechał premier i całe Kielce zablokowane" "Ja jeżdżę po Polsce jako kierowca Panie premierze, jako K-I-E-R-O-W-C-A! (Kaczka nie ma prawa jazdy)" ;d
Niestety nie oglądałem, ale nie przez bigos tylko wolałem zalewać paue. Meakulpa, meakulpa, meakulpa... Wybaczcie mi moje grzechy. A co do debaty. Rybka mi kto wygrał bo i tak jestem lewakiem i Tuska również nie popieram... Chociaż wybierając mniejsze zło wolałbym jednak Tuska. ; P
No niestety nie moglem ogladac bo gotowalem bigos, ale Tusk.
Nie oglądałeś, ale twierdzisz, że wygrał Tusk ?
J****j się w główkę. =)
@Topic
Ja niestety gotowałem bigos. =/
Colo_2006
12-10-2007, 23:18
mowcie co chcecie ale jezeli wygra Tusk i sprywatyzuje szpitale to bedziemy miec fajnie , Tusk jest dobry dla bogaczy :>
J****j się w główkę. =)
@Topic
Ja niestety gotowałem bigos. =/
Ironia, mój drogi.
@Glamri
Jak jesteś lewakiem to możesz spokojnie uznać swoje poparcie dla gospodarki PiSu bo są socjalistyczni :P (państwo opiekuńcze z masą biurokracji, nawet tego nie ukrywają).
@up
Jeśli Cię nie obchodzi co mówią, to skąd wiesz, że "Chrzanią głupoty"?
Myślałem że walne w podłogę.Hahhaha, o co chodzi w twojej wypowiedzi:D?Tak btw. to zagłosowałem na bigos;)
Tibia6669
12-10-2007, 23:36
Tusk wygrał 100% ;D
Kaczyński kłamał w żywe oczy i jak zawsze na zadawane pytanie odpowiadał, ale nie na temat<lol> Nie wiedział co mówić. Tusk doskonale przygotowany :P
Mam nadzieję, że Tusk wygra te wybory bo inaczej uznam ten kraj za ludzi nie umiejących słuchać ze zrozumieniem!
@edit
Sorry nie skumałem, że napisaliśmy post w tym samym momencie
Myślałem że walne w podłogę.Hahhaha, o co chodzi w twojej wypowiedzi:D?Tak btw. to zagłosowałem na bigos;)
O co ci chodzi bo nie rozumiem??
@2up
To przeczytaj jeszcze raz i się zastanów, albo wróć do szkoły, bo widzę, że czytanie ze zrozumieniem nie jest Twoją mocną stroną.
Colo_2006
12-10-2007, 23:42
a ja mam nadzieje ze Tusk znowu przegra
@down
chyba 2up
Tibia6669
12-10-2007, 23:42
@2UP
Jeśli nie umiesz zrozumieć co ja napisałem to lepiej idź się lecz
Colo_2006
Podaj mi 1 argument dla którego powinien wygrac kaczor??!!!
Przecież on kłamie w żywe oczy!!!
Pewnie nawet nie wiesz o co chodzi w polityce i mówisz tak bo twoi rodzicie popierają Pis i kaczki....
Czekam na odpowiedź
Colo_2006
12-10-2007, 23:46
a wiec drogi kolego jak dla mnie to nawet Kwach ze swoją chorobą wygrać , poprostu nie lubie Tuska i tyle :> a co do moich rodzicow nie wkladaj nosa tam gdzie nie powinienes .
PS
nie popieraja PiSu ani Kaczek
Tibia6669
12-10-2007, 23:50
To co wolisz aby wygrał PiS i chcesz płacić ogromne podatki za "NIC"??
A może poprostu nie chcesz aby wygrało PO??
Apeluję do modów o zrobienie porządku bo niedobrze mi się robi od kłótni dzieci szatana. A wypowiedzi w stylu "Tusk wygrał, Kaczyński jest zły" nie poparte żadnymi argumentami świadczą o dużej podatności na mediową propagandę i obniżają poziom dyskusji (zresztą na co ja liczę na forum gdzie większość jest <15 lat :P).
Colo_2006
12-10-2007, 23:53
To co wolisz aby wygrał PiS i chcesz płacić ogromne podatki za "NIC"??
A może poprostu nie chcesz aby wygrało PO??
Jak wygra PO to bedziesz w szpitalu za byle co płacił
PS
I niema co sie klocic , przeciez to tylko polityka .
PS
I niema co sie klocic , przeciez to tylko polityka .
Przy obecnym stanie służby zdrowia i tak musisz leczyć się prywatnie, a w prywatnych szpitalach w malych miastach dalej istnieje korupcja. Po drugie nie zakładają oni całkowitej prywatyzacji slużby zdrowia, przynajmniej nie od razu.
Colo_2006
13-10-2007, 00:06
Wiem.
Ale zależy jakiej wielkosci miasta masz na mysli :> W moim miescie nie jest tak zle, ale pewnie jak wszedzie jest korupcja.
No i dobrze, mocherow nie bedzie stac na leczenie i bedziemy mieli z nimi swiety spokoj.
Tibia6669
13-10-2007, 00:15
Wiadomo, że zawsze zwolennicy PiS i PO będą się kłucili. Ja nie rozumiem ludzi którzy popierają PiS.
"Zabrać babci beret"!!!
Walekifa
13-10-2007, 00:28
Z tym bigosem mi się spodobało,to zaznaczyłem.
@ Topic.
Tusk.Miały być trzy miliony mieszkań,są mieszkania po trzy miliony.
mowcie co chcecie ale jezeli wygra Tusk i sprywatyzuje szpitale to bedziemy miec fajnie , Tusk jest dobry dla bogaczy :>
smieszne ze ludzie naprawde mysla, ze polityka jaka proponuje JKM albo jaka przypisuje sie Platformie, w polskiej rzeczywistosci bedzie konsekwentnie wprowadzana pomimo tego ze kraj tego nie wytrzyma ..
Platna sluzba zdrowia pod rzadami PO to jest argument na poziomie narzucanej sila eutanazji jako wyniku wstapienia do UE.
@Smetana:
PiS w sprawach gospodarczych nie jest socjalistyczny tylko niekompetentny.
Mazur199
13-10-2007, 01:49
Nie obchodzi mnie obecna polityka,po prostu nie moge patrzec na kaczynskich ... tusk i religa cos tam jeszcze wg mnie mądrze gadają ale jak widze tarcze antyrakietową i te 2 kaczki co w nią wierzą jak 8 letnie dziecko w pikachu to mnie coś trafia,ruskie sie w koncu w*****ą i zobaczymy czy USA pomoze. Wojsko z iraku i afganistanu juz dawno powinno byc wycofane,pomału zaczynają sie poważniejsze ataki na polaków, ambasador już sie przekonał. No ale Poloki, mądre głowy już F-16 od "sojusznika" dostały i brną dalej ze swoim potężnym ropozachłannym sojusznkiem w "stabilizacji" bliskiego wschodu.
Obaj srali rowno literami i zadan nie udzielal zadnych konkretnych odpowiedzi. Wybierajac mniejsze zlo, wybralbym Kaczynskiego.
Bo w koncu co mi za roznica, czy ktos bedzie mi do dupy zagladal, czy bede zyc w liberalnym panstwie? Nie mowiac juz o LiDie, gdzie wladza to alkoholik wykrecajacy sie choroba z Afryki.
Jasne, że Tusk, premier jakoś tak się nie umiał wypowiedzieć, za to Donald przygotował się do debaty wspaniale, świetnie potrafił mu odpowiedzieć.
Moim zdaniem wczorajszą debatę wygrał Donald Tusk. Był bardzo dobrze przygotowany. Premier zaś, gubił się w wypowiedziach i nie potrafił sklecić dobrego argumentu.
W debacie wygrał Tusk,ale gdybym miał głosować to nie ma mego głosu:)
Duch Niespokojny
13-10-2007, 14:57
Widać że Donald się bardzo dobrze do debaty przygotował.
Tu nie chodzi o to, że się przygotował. Po prostu Kaczyński nie ma przeciwko niemu żadnych argumentów. Program gospodarczy Platformy jest dobrze przemyślany i oparty na prawach ekonomii i opiniach największych autorytetów w tej dziedzinie (podobno nawet Marek Belka stwierdził, że dobry ekonomista musi być liberałem). Przeciwko polityce PiSu świadczą natomiast fakty, jak choćby ten wskazany przez Tuska, że 2 miliony Polaków "nogami" zagłosowało na liberalną gospodarkę. A Kaczyński na Tuska nawet żadnych haków nie potrafił znaleźć, dopiero w przeszłości jego dziadka udało mu się coś wygrzebać...
Nie trzeba oglądać debaty, żeby znać poglądy jednego i drugiego kandydata. Ja oglądałem ją tylko z ciekawości, bo i tak nie spodziewałem się, że Kaczyński mnie czymś do siebie przekona (aczkolwiek nie wykluczałem tego) i program ten tylko utwierdził mnie w tym przekonaniu.
Tusk jest dobry dla bogaczy :>
Padłeś ofiarą PiSowskiej propagandy (choć PiS nie był w tym pierwszy) pt. "bogaci vs. biedni". Potrafisz wyobrazić sobie kraj, w którym i bogatym, i biednym żyje się dobrze (i do tego coraz lepiej)? Czy też jak większość elektoratu Kaczyńskich uznajesz, że trzeba dokopać bogatym, bo "jak ja nie mogę mieć, to niech oni też nie mogą"? Fakt, że jeśli wygra Platforma zamożniejszym Polakom z pewnością poprawi się sytuacja, ale czy na pewno wyklucza to fakt, że i byt biednych ulegnie poprawie? Skończcie już kierować się resentymentami i zawiścią wobec tych, którym się lepiej powodzi i zacznijcie myśleć racjonalnie. W Ameryce też bogaci mają dobrze (nie muszę chyba mówić, że najwięcej miliarderów jest właśnie w USA), a przecież nie przeszkadza to Polakom (i innym nacjom) wyjeżdżać tam do normalnej pracy...
A teraz nie płacisz? Naprawdę śmieszy mnie naiwność ludzi, którzy myślą, że jak państwo za coś płaci, to to jest za darmo. A skąd rząd niby bierze pieniądze na służbę zdrowia? Czyżby znalazł jakieś cudowne źródło dochodu inne niż nasze podatki (z silnym akcentem na "nasze")? Może z tych swoich niesamowicie rentownych kopalń i stoczni wyciąga tyle kasy, że i nam z tego szpitale finansuje?
Bo w koncu co mi za roznica, czy ktos bedzie mi do dupy zagladal, czy bede zyc w liberalnym panstwie?
Co za różnica czy państwo ci daje swobodę wyboru i możliwość swobodnego dysponowania twoimi pieniędzmi, czy też kontroluje każdy twój ruch i zabiera ci połowę dochodów, powiadasz? Może dla ciebie żadna, ja jednak mam nadzieję, że większość Polaków widzi różnicę i dokona rozsądnego wyboru...
MJowitek
13-10-2007, 14:59
Jestem za Tuskiem :D
PijmlekoBedzieszWielki
13-10-2007, 15:10
Obaj srali rowno literami i zadan nie udzielal zadnych konkretnych odpowiedzi. Wybierajac mniejsze zlo, wybralbym Kaczynskiego.
Bo w koncu co mi za roznica, czy ktos bedzie mi do dupy zagladal, czy bede zyc w liberalnym panstwie? Nie mowiac juz o LiDie, gdzie wladza to alkoholik wykrecajacy sie choroba z Afryki.
Chorobą z Afryki której nie było. Żal mi ich 3.
Ale jestem za Kaczyńskim
>>>Mazix<<<
13-10-2007, 16:50
Oczywiście że Tusk. Kaczyński nawet nie umiał odpowiedzieć sensownie na pytana tylko pieprzył farmazony nie na temat. Widać że Donald się bardzo dobrze do debaty przygotował. Kaczor już drugi raz po dupie dostał. Coś mi się zdaje że 21 X będzie jego klęską. Co Wy na to?
Racja ale nie zapominajmy że Kaczyński ma w rękawie hordy moherów,
łaknące zaznaczenia jego partii na karcie , jak wampir krwi.
@topic
no oczywista ze Tusk ;p
Wygrał Pan Donald xDDDD
Wg. mnie to on miał więcej asów w rękawie, bo Kaczyński chyba sam ze sobą przegrał, nie odpowiadając na pytania Tuska, tylko przechodząc do kolejnych.
A Tusk ładnie się wysławiał, mądrze gadał, itp.
I wydaje mi się, że tak samo dorypie Kwaśniewskiemu.
Naprawdę śmieszy mnie naiwność ludzi, którzy myślą, że jak państwo za coś płaci, to to jest za darmo. A skąd rząd niby bierze pieniądze na służbę zdrowia? Czyżby znalazł jakieś cudowne źródło dochodu inne niż nasze podatki (z silnym akcentem na "nasze")? Może z tych swoich niesamowicie rentownych kopalń i stoczni wyciąga tyle kasy, że i nam z tego szpitale finansuje?
zeby uscislic:
przecietna emerytura wynosi w granicach 75-80% skladki placonej w kosztach zatrudnienia, wynika z tego ze gdybysmy nie placili tejze skladki tylko wkladali kase do szuflady bylibysmy na starosc bogatsi o 20%. O tym, ze zaoszczedzona kase mozna zainwestowac domysli sie kazde dziecko.
Troche inna sytuacja jest ze szpitalami, gdzie generalnie mozna znalesc jakies podstawy przejadania calkiem duzej czesci skladki zdrowotnej przez biurokracje, ale w ogolnym przypadku za ilosc gotowki placonej ( niezaleznie od stanu zdrowia ) w skladkach daloby sie leczyc prywatnie bez zadnego problemu.
Ta cała wczorajsza debata to kolejny cyrk na kółkach. W pewnych momentach osoby które zadawały pytania wyglądaly tak jak by ich tam nie było. Nie mogły dojść do słowa i żeby nie reakcja osób która to oglądała w studio, pewnie 2 polityków nadal by sie przekrzykiwało. Nie wiem jak to jest żeby 2 wykształcone osoby nie mogły zrozumieć, że każdy z nich ma wyznaczony czas na swoje zdanie a mimo to zachowywały sie jak gdyby nigdy nic. To na tyle jeżeli chodzi o samo zachowanie.
Moim zdaniem debatę wygrał Tusk. Już nawet przed tym wszystkim byłem przekonany, że premier nie zabłyśnie niczym co by zmienilo jego wizerunek. Momentami zadawałem sobie pytanie czy Kaczyński w ogóle wie co mówi i czy dowiedział się o tej debacie godzine przed całym wydarzeniem. Albo jest nieoczytany, albo nie umie sładać normalnych zdań. Nie wiem jak sie do tego przygotowywał ale coś mu chyba nie wyszło. Juz w tym elemencie widać przewagę Tuska, który wiedział jakich słów i gestów używać, jak wyrażać swoje zdanie i do tego opanowywać pewne emocje.
Tyle osób wczoraj oglądało tę debatę a nasz premier tak klamał czasami że na jego miejscu bał bym sie wychodzić z domu bez ochrony ;) Poza tym jak ostatnio usłyszałem ze PiS chce zrobić płatne studia na publicznych uczelniach bo tak sa zapatrzeni na Amerykę w ktorej tak własnie jest, to myślałem że mnie coś trafi. Tyle wysiłku żeby sie dostać i jeszcze mam za to płacić? Niedoczekanie..
tak jak w poprzedniej sądzie dotyczącej debaty tutaj też zadaje pytanie kto "wygrał" ? Według mnie Tusk :).
@Times
zgadzam sie w 100% :D.
Tyle, ze poprzedni temat byl moj! Plagiat!! :P
Tusk wygral na 1000000% :)
6 stron w temacie i nikt nie wspomniał o super texcie Donalda który spotkał Jarka w windzie z bronią a ten mu powiedzial ze zabic go to jak splunac
rotfl
Ancient900
13-10-2007, 20:23
"Donek" wywarł na mnie lepsze wrażenie :d
Misiocyt
13-10-2007, 20:54
Nie oglądałem.
Nie na moje nerwy, nawet nie mam ochoty patrzeć co się w tym kraju dzieje. http://img178.imageshack.us/img178/4740/icon5ar4.gif
Ale skoro jesteśmy przy tym temacie, to dorzucę moje trzy grosze obecnego premiera: Kaczyński chwali się, że spada bezrobocie.
Tak, bo rodacy wyjeżdżają za granicę.
Jestem za Tuskiem.
Rotherdamie
13-10-2007, 21:09
Nie ogładałem bo w tym samym czasie na TVN emitowano Mumia 2.
Ale z góry zakładałem ,ze wygra Tusk. Ma gadane i wiekszą charyzmę od Kaczyniaka , którego ja bardzo nie lubie. Jednak nie pomylilem sie z wynikiem - Tusk wygrał
Hellraiser
13-10-2007, 22:36
Według obliczeń Gazety Wyborczej widzowie ocenili na 67 % dla Tuska że to on wygrał.
Jako że przyjmuję stanowisko bezstronne (nie utożsamiam się ani z PiS, ani z PO), obiektywnie stwierdzam, że debata zakończyła się remisem ze wskazaniem na Tuska. Obojgu momentami plątały się języki wskutek ciężkich pytań "przeciwnika", mimo wszystko minimalnie lepiej obronną ręką wychodził Donald.
Wygrał Donald. Szkoda, że wyborów nie wygra, bo Polacy to PISowcy :(
KrEmAs KAc
15-10-2007, 18:42
Dziwne ,że wszyscy są za Tuskiem a goni go kaczka X(
Marcin24
15-10-2007, 18:46
Dziwne ,że wszyscy są za Tuskiem a goni go kaczka X(
Ja byłem za Bigosem. A tak po za tym, to nikt do Kaczyńskiego się nie przyznaję, a jakoś te 20 ileś procent ma.
Niby ten cholerny tusk wygral ale on na pamiec sie nauczyl szwab jeden heh kaczynski sie pytal tuska do kogo gdansk nalezy do polski czy do niemiec tusk nie wiedzial co powiedziec:D Latwo tuskowi bylo atakowac kaczynskiego i dlatego wygral...szkoda bedzie pol polski sprzedane niemcom.......:(
@up
A co miał na spontanie lecieć? A dlaczego łatwo było atakować? Bo Kaczyński sie nie bronił, a z tym, że pół polski oddane niemcom to "przegłeś pałke"
A pozatym już po wyborach, nowy sejm niedługo będzie, pozwólmy temu topicowi odejść w czeluście OWiON'u.
Nie nie przegiolem palki tak sie stanie! Tusk bedzie poblazliwy wobec wnioskow wysiedlonych niemcow i....:o
Duch Niespokojny
01-11-2007, 23:06
Niby ten cholerny tusk wygral ale on na pamiec sie nauczyl szwab jeden heh kaczynski sie pytal tuska do kogo gdansk nalezy do polski czy do niemiec tusk nie wiedzial co powiedziec:D Latwo tuskowi bylo atakowac kaczynskiego i dlatego wygral...szkoda bedzie pol polski sprzedane niemcom.......:(
Nie nie przegiolem palki tak sie stanie! Tusk bedzie poblazliwy wobec wnioskow wysiedlonych niemcow i....:o
Na wp.pl ktoś pod artykułem o tym, jak Kaczyński się znowu za coś tam Tuska krytykuje, trafnie skomentował "Kura po obcięciu głowy może biegać nawet kilka minut. Dajcie mu się wybiegać." Sugeruję tę radę zastosować także do sympatyków PiS-u, takich jak pan powyżej.
Wg. mnie to wyglądało jakby Kaczyński się bardzo 'denerwował, za to Tusk nawet trochę, przynajmniej tego nie okazywał....
$Ankieta
Tusk ofc !
Kaczyński w ogóle się nie przygotował do tej debaty, dlatego przegrał. Albo jak zaczął pieprzyć pierdoły o Karcie Praw Podstawowych UE to myślałam, że padnę.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.