Pokaż pełną wersje : Pilna sprawa! Dobey program do filmów o naprawdę dobrej jakości
Mam problem. Robie film, a właściwie pokaz zdjęć. Szukam naprawdę dobrego programu (darmowego czy tam na 30 dni) , który da mi bardzo dobrą jakość zdjęć, które wrzuce do mojego filmu.
Używam na razie Windows Movie Maker i wrzucam zdjęcia do filmu i zapisuje (najlepszą jakością jaką się da) to nie widać zbyt szczegułowo zdjęć. Od razu mówie, że są to zdjęcia z adv. z Tibii.
Dałem to w tym dziale, bo dotyczy to raczej zdjęć niż filmu. Ale jak modek chce przerzucić to prosze bardzo.
Proszę o pomoc. Opcja szukaj tu nic nie da. Ważne dla mnie są wasze opinie, a najlepiej opinie poparte doswiadczeniem w takich projektach.
Vlad Dracula
13-10-2007, 20:33
Darmowego i bardzo wydajnego programu do robienia filmów raczej nie ma.
A co do płatnych to masz kilka opcji
FRAPS(tego najbardziej polecam)
SnagIt
HyperCam
I weź sobie też ściągnij jakiś program,który Ci zmniejszy wagę filmiku.
Źle nazwałem temat. Chodzi o program do montowania filmików złożonych ze zdjęć i filmów z Tibii. Chodzi mi o jakiś o dobrej jakości, bo zdjęcia zmontowanie w film za pomocą Windows Movie Maker wychodzą z kiepską jakością potem.:confused:
Ustaw w WMM lepszą jakość pliku wyjściowego i będzie lepiej (-;
Robiłem najlepszą jaką się dało i dalej nie było za dobrze.
Smerf.Secura
13-10-2007, 21:08
Jakość filmów na WMM zależy również od "siły" twojego PC.
Na moim starym kompie filmy wychodziły tragiczne , nawet na najwyższej jakości.
Teraz na new kompie na średniej jakości filmy wychodzą całkiem , całkiem.
Ulead VideoStudio 11 jest bardzo dobrym programem.Wersja 30-dniowa
Vanhelsen
13-10-2007, 23:16
adobe premiere pro + zainstalowanie odpowiednich kodeków, zaleta w tym jest taka fajna, że sam wybierasz czym ma być kodowany film i masz nad kompresją pełną kontrolę. Oczywiście całość odbija się na rozmiarach, 3minutowy filmik w rozdzielczości 640*480 30fps w stanie czystym (bez żadnej kompresji) zajmuje ~1Gb... Polecam, program po prostu jest cacuszko, sam go używam ;]
Jakość filmów na WMM zależy również od "siły" twojego PC.
Na moim starym kompie filmy wychodziły tragiczne , nawet na najwyższej jakości.
Teraz na new kompie na średniej jakości filmy wychodzą całkiem , całkiem.
nah, od kompa zależy tylko czas, w jakim film zostanie przetworzony, dawny komp obrabiał mi 3min film w 3godz aktualny w 9min, efekt końcowy jest taki sam, nie licząc zaoszczędzonych 3godz ;)
O kompa nie ma strachu mam mocnego. :)
Spróbuje tych dwóch programów. Dzięki.
Oczywiście jak ktoś ma jeszcze jakieś inne to pisać.
Najlepszy jest Sony Vegas 7.0. Z neta mozesz sciagnac chyba trial na 30 dni. :)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.