Pokaż pełną wersje : Czy pójdziesz na wybory?
BlueMaster
14-10-2007, 00:56
Nie ide na wybory chociaż mogę bo 1 głos nic nie znaczy
Od kiedy niepełnoletni mogą głosować?
Chyba nie wiesz na czym polega demokracja. Kazdy glos ma znaczenie. Kiedy w kraju bedzie sie zle dzialo nie bedziesz mogl narzekac bo sam nie glosowales.
(oczywiscie w twoim przypadku jest inaczej, bo masz 16lat i nie bedziesz mogl glosowac).
@topic: gdybym mogl zaglosowal bym. Niestety miesiac za pozno sie urodzilem :)
Sonda dla pełnoletnich.
Zajeiste miejsce wybrałeś na przeprowadzanie sond dla pełnoletnich, podziwiam.
poszedlbym... mimo ze jestem w stanach to czytalem ze moge glosowac, tylko musze sie zarejestrowac w ambasadzie.
Tylko znajdz tutaj czas na szukanie ambasady w stogu siana... moze jeszcze zdaze, musze sie zarejestrowac 5 dni przed wyborami :P
Chetnie bym zaglosowal, trzeba przebic te pindolone mohery...
Nie ide na wybory bo 1 glos nic nie znaczy
dla osob ktore tak mysla polecam - http://www.youtube.com/watch?v=IurtF2aRedI
..::QRAS::..
14-10-2007, 09:26
Nie wiem po co tutaj taka sonda jak wiekszosc forumowiczow z (85%) to jeszcze dzieci...
pojde ;p pierwsze wybory w zyciu przeciez ;]
BlueMaster
14-10-2007, 09:58
Zawsze można zakosić dowód brata
Prosze Cie, pizgnij se raz a porządnie w leb, bo Twoja wypowiedzi sa skrajnie zalosne.
@Topic..
Mozna w sumie tylko gdybac, ale poszedlbym.
Tovob Lard
14-10-2007, 10:13
Brawo yeti
Idę.
Cały rocznik 89' idzie na wybory!
Najpierw miałem nie iść, później iść i wrzucić "pustą kartkę", później miałem zagłosować na jakąś nową, młodą partie, która i tak nie wygra, ale ostatecznie postanowiłem zagłosować inaczej niż mohery ;s.
Tak to jest z tą demokracją u nas, że "najważniejsze" prawo głosu mają ludzi, którzy i tak za 5 lat będą leżeć 2m w piachu.
czy ty pragniesz być żałosny?
jasne że pójde ;P
...
z mamą ;d.
(lubie wrzucać te głosy do urny ;p)
gavreonien
14-10-2007, 11:55
Idę. 10 znaków
Tak to jest z tą demokracją u nas, że "najważniejsze" prawo głosu mają ludzi, którzy i tak za 5 lat będą leżeć 2m w piachu.
nie najwazniejsze, bo kazdy glos jest rownie wazny, ale przewazajace, bo to jedyny zdyscyplinowany elektorat.
@topic: oczywiscie.
BlueMaster
14-10-2007, 12:25
@ironia wszystkich up
@ide z bratem i z mamą bo lubię te karteczki,a babci dowodu nie zabiore(50 km od mojego housu
@up
To co zaprezentowałeś to nie była ironia tylko głupota.
@Topic
Niepełnoletni, ale gdybym mógł z pewnością poszedłbym i zagłosował na mojego nauczyciela historii startującego z listy PO.
Dark Sven
14-10-2007, 13:17
@ironia wszystkich up
Ironia nie służy do usprawiedliwiania swej głupoty (przyp. Sven).
Nie pelnoletni.
@down
A skąd wiesz, że go nikt nie lubi ; >?
Arka_Sath_Wielki
14-10-2007, 13:28
@up ja go lubie :D
@Topic
Niepelnoletni wiec nie moge :/ ale moja babcia glosuje na PO tak jak cala rodzina i jestem z tego dumny xD
.Matrik.
14-10-2007, 13:38
Ja tyż go lubię.
I muszę powiedzieć, że:
1. To nie była raczej ironia, kiedy to pisałeś
2. Nie wierzę, że masz 16 lat
Ty człowieku wiesz co to ironia,i ty sie nie dziw że cię nikt nie lubi,użytkowanie z forum to przywilej a nie wyzywanie każdego jak się chce -.-
Weź ty czasem pomyśł chłopie. To ciebie każdy nazywa spammerem i nóbasem!
Ja poprosiłam mamę żeby zagłosowała na mojego nauczyciela historii (byłego), on jest o ile dobrze pamiętam z PSL. :D
powiedziała ze sie zastanowi ;|
PSL, nikt ich nie lubi, a i tak zawsze znajdą się w sejmie, pewnie tam są sami czyiś byli nauczyciele, ewentualnie zdarzy się jakiś polski Gates.
Hellraiser
14-10-2007, 13:58
Idę na wybory.
Tak, idę zagłosować. W końcu to pierwsze wybory w życiu.
Necromantor
14-10-2007, 16:09
Ojciec Rydzyk jeszcze nie zdecydował.
PSL, nikt ich nie lubi, a i tak zawsze znajdą się w sejmie, pewnie tam są sami czyiś byli nauczyciele, ewentualnie zdarzy się jakiś polski Gates.
mama powiedziała ze niezagłosuje bo jest głupi i daje sobie po głowie chodzić dzieciakom. W sumie to prawda, u niego na lekcji rzucali gumami w mapę, ściągi nie były potrzebne, bo wszyscy otwierali książkę. Potem była afera ze go niby kajdankami do kaloryfera przypielismy i była u nas policja ^^.
no więc.. nie będzie Pana Smykaja ;<
.Matrik.
14-10-2007, 19:01
Notki już masz dwie ode mnie, ślepcu.
Zaraz będziesz pisał, że udajesz to wszystko, żeby notki nabijać?
Gdybym mógł pojść na wybory, napewno bym to zrobil.
Bo mam już dość 2 kaczek na samej górze.
Wazne jest to, ze PO moze swtorzyc koalicje z PSL wiec mam nadzieje, ze ta druga partia z 10% bedzie miala :)
Ty człowieku wiesz co to ironia,i ty sie nie dziw że cię nikt nie lubi,
Co autor miał na myśli?
użytkowanie z forum to przywilej a nie wyzywanie każdego jak się chce -.-
Nie przypominam sobie żebym ciebie wyzywał. To, że nazwałem twój czyn głupotą, nie oznacza że nazwałem ciebie głupcem.
spider-bialystok
14-10-2007, 19:58
Zabraknie mi kilku miesiecy, ale poszedlbym i zaglosowalbym na czlonkow UPR. Ogolnie demokracja jest zjebanym ustrojem. Monarchia, ew. dyktatura sa o wiele lepsze.
Mhm, sonda dla osób niepełnoletnich, a jedną z opcji do wyboru jest "niepełnoletni", chyba coś tu nie gra ;].
Gdybym mógł, prawdopodobnie głos oddałbym na UPR, jakoś poglądy członków tej partii najbardziej pokrywają się z moimi.
KrEmAs KAc
14-10-2007, 21:58
Gdyby za rok zrobili wybory to bym się skuś ił.
- Prodigy -
14-10-2007, 22:04
Ofc; PO...
Ale każdego wyzywasz że oni to lubią
A tak ogólnie, o co ci teraz chodzi?
Arrivald
15-10-2007, 12:34
Zaglosowal bym chetnie, ale brakuje mi pol roku ;p
Zaglosowalbym, ale nie mam jeszcze 18. ;/
Tak to bym zaznaczyl UPR... lub PO.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.