PDA

Pokaż pełną wersje : Miasto dla Sorcerera/Druida

Drake
06-11-2003, 20:05
Niedługo wejde na main moim pierwszym Sorcem. Chcialem sie zapytac, ktore miasto jest najlepsze dla sorca - chodzi o np. gdzie sa blosko jaskinie z duza iloscia rotow, duz wody do lowienia ryb, itd.

Looc Rainmaker
06-11-2003, 20:34
hehe ryby rooty ghule i trole to a ab jest ich duzo ale co z tego jak tam nie mozna czarow kupic, :(

Drake
06-11-2003, 21:24
Hmm, bralem pod uwage venore z powodu duzego rotowiska niedaleko mostu dwarfow, ale z kolei w samym miescie niezbyt mozna sobie postac i porobic runki z powodu braku miejsca na rybki. Czy w Thais jest duzo miejsca do lowienia i jakies naprawde duze rtowisko w okolicach?

julita
13-11-2003, 18:01
Ja, osobiście nie wiem jak jest w Thais. Ja proponuję miasto Ab, pomimo iż nie ma tam gdzie czarów kupić to jednak dla mnie jest to najlepsze miasto. Masz bliziutko trolle, a jak będzie tam pk to jest bardzo blisko dp.W zasięgu całego miasta jest dużo potworków, masz dużo miejsca przed depo i można spokojnie połowić rybki ;)
Jest dużo Polaków, więc zawsze z kimś porozmawiasz i co najważniejsze jest SPOKOJNIE I JEST MAŁO PK.
Więc ruszaj do Ab i powodzenia :D 8)

Nathan
13-11-2003, 18:25
Ja dla maga proponuje Kaz bo mamy tam gildie a dla druida ab bo można kupić kilka czarów ale to zależy od gustu bo można iść magiem do ab a druidem do kaz itd.

Bartix
13-11-2003, 18:33
ja proponuje carlin albo ab
niektorzy lubia tez venore ale jak dla mnie to to miasto jest dziwne

kasza86
15-11-2003, 09:33
najlepsze miasto dla sorca to darashia

jest tam pelno rotow a jedzenie wala sie w jaskiniach

jest to wyspa wiec do wody niedaleko a runki mozna robic w rotowniach

Gimlos
15-11-2003, 09:54
Drake - podaj serwer na ktorym grasz - te same miasto moze byc calkiem inne na poszczegolnych serwerach ( chodzi mi o PK a nie o mape oczywiscie;) )
Ogolnie mieszkaj sobie w AB - fajne miasto kiedy jestes na low lvl ( trolle:) ) a po czary chodz do kaz ( nie jestem pewny ale wydaje mi sie ze jest tam gildia magow ( jak nie to mnie poprawcie ) lub innego miasta - nie radze jednak wizyt po czary w carlin - mozesz szybko stracic kase przeznaczona na czar
Mozliwe ze zweryfikuje moja opinie kiedy podasz serwer:)

sevajin
15-11-2003, 10:32
ja mieszkam w carlin ale zdecydowanie proponuje ab chodz tam dla maga nie ma czarow po czary chodze do carlin jednak juznie raz starcilem tam kase

eerion
15-11-2003, 10:46
Najlepsze jest Kazordoon. Jest tam mało luda, z czego wielu polaków (na pewno na liberze, nie wiem jak na innych serwach). można tam kupić czary dla sorca i jest w ogóle miło. Do tego jest blisko na dwarfy i roty, a woda też niedaleko (jedno jezioro jest w samym kazz.)

zeus
15-11-2003, 13:20
Obstawiałbym Carlin lub AB

karat
15-11-2003, 16:56
W ab jet pelno pk.Pk zabil mnie dwa razy i to wlasnie przy ab. ;(

cykoor
15-11-2003, 18:14
Ja ci radze pojsc do venore!! niedaleko sa swamp trole, duze rotowiska no i poh:D a miejsca na lowienie rybek jest dosc sporo, juz przy depo masz jeziorko w ktorym mozesz lowic a jak pojdziesz w gore i w lewo to masz fajne miejsce do polowu i spokojnego stania bo tam malo ludzi chodzi a juz pk to tam nigdy nie widzialem

Main Vegeta
15-11-2003, 19:25
Radze AB przynajmniej na Danubii.Spokojniutkie miasto zadnych PK.Ogolnie przeszkadza tylko to ze trzeba po czary chodzic ale w jedna strone mozesz sie teleportowac wienc nie ma problemu .Ewentualnie Carlin ale tam wiecej PK i daleko na rotowisko i dwarfowisko czyli kopalni.Tez tam jak sie highlvle nudzą to przychodzą powykaszac wienc trzeba uwazac.

waR-MaGe
16-11-2003, 21:41
na Eternia jest tak :
Początek : THAIS ( mało pk ale sa :( ) blisko rotownie 2 miejsca z orcami ( normalne spermany i warriory ) no i of corz trolle i Sceletonki ^^
Potem : KAZZ ( nie ma PK bo sa tam praawie sami High LvL ) blisko GS CyCe Wild Wariorry Beholdery oraz minoski ( wszystkie ) :)!!

corridor
07-04-2006, 22:19
Moim zdaniem ab, sam mieszkam w ab i jest ok. Wszedzie mam blisko: low levele moga expic na trollach lub goblinach w okolicach ab jest gdzie łowic ryby do kopalni dwarfow wcale nie tak daleko i w sumie fajne miasto ;) .

AB RULEZ !!!!! :cup:

SqTy
09-04-2006, 12:51
Dla ludzi z paccem polecam Port Hope:
-mało ludzi
-duzo troli oraz innych potworkow
-naprawde duzo jedzenie (krokodyle) oraz sporo miejsc do lowienia
Jest tylko 1 minus nie ma gdzie czarow kupic...

Jerzolexx
09-04-2006, 20:52
Thais wymiata!Blisko cyce,mintwalin,fibula,pojedynczy resp draga,najwieksze miasto w tibii,troli full,kilka scorpio,beholdery blisko no i oczywiscie orc camp(zerki,war wolfy,ridery,zwykle,warriory i takze niedaleko resp 2 shamanów)
THAIS RZADZI:cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup:

Doom Terror
10-04-2006, 03:29
popieram przedmowce a w thais zarowno na Danubi jak Arcani (swiaty na ktorych gram) przed depo zawsze stoaja polacy

borekziom
10-04-2006, 08:57
Według mnie najlepsze jest thais. Bo z niego najbliżej na Fibule a tam rorwornow jest sporo i w ogóle . W thais najwyżej orc a później cyce

Stożek
10-04-2006, 09:35
Najlepsze bendzie thais, ale do pewnego lvlu, potem jak FACC to Venore (dragi, Poh albo hunty na GSach) albo w Ab'dendriel (HG jest niezle dla sorca). Dla PACC zdecydowanie Darama ->Ankharum -> port hope (w kolejności lvli)

Evan Pall
10-04-2006, 12:23
Ja ci polecam zdecydowanie Ab'Dendriel mam sorca mieszkam wlasnie w Ab'Dendriel spokojne miasto pk nie ma wody wkolo duzo ^^ polecam zdecydowanie Ab tylko po czary trzeba smigac do carlin ;)

Propan Butan
10-04-2006, 22:55
PACC AREA DARASHIA a FACC AREA to kazz tylko pozostaje...

edit kazz niema wody to qww takim raze venore... (ja od pooczatku meiskam w carlin :))

Diamonic
11-04-2006, 02:27
http://img427.imageshack.us/img427/8784/fibularoty9xz.jpg (http://imageshack.us)

Jako, że mowa tu także o Fibuli... ;) Mam pytanie: Czy cały obszar zaznaczony na rysunku to respty rotów (chodzi mi głównie o północną część jaskini ;))?

@topic: Do 13 lvlu Kazordoon, później Thais i jazda na Fibule! :P

Eldire
11-04-2006, 08:57
PACC AREA DARASHIA a FACC AREA to kazz tylko pozostaje...

edit kazz niema wody to qww takim raze venore... (ja od pooczatku meiskam w carlin :))

nie gadaj ze nie ma jak nie wiesz ....

Johanes19
11-04-2006, 09:02
Myślę że najleprze będzie thais. Bliako rotowisko z ghulami orkami i slimami i blisko rzeka. POZDRO8o

poreda
11-04-2006, 11:55
Zdjecie

Jako, że mowa tu także o Fibuli... ;) Mam pytanie: Czy cały obszar zaznaczony na rysunku to respty rotów (chodzi mi głównie o północną część jaskini ;))?

@topic: Do 13 lvlu Kazordoon, później Thais i jazda na Fibule! :P

A wiec co do mapki, na polnocy sa tylko rotwormy, i 3 demon skeletony (!!!), wiec trzeba na nie uwazac, caly ten wiekszy obszar to sa tylko roty.

@topic
Zdecydowanie Thais
1. Trolle na east od thais, dosc duze podziemia, trolli orcow orcow warriorow i spermanow, do 10-12 lev expisz tam.
2. Teraz idziesz na fibule, kupujesz klucz u biedaka ktory znajduje sie na south od miasta, za 800 gp, i expisz dowoli na fibie nawet do 20 lev.
3. Gdy wbijesz 20 lev, zmieniasz expowisko, ale takze to bedzie exp na fibuli, poniewaz w drzwiach ktore znajduja sie na south od schodow, sa Beholdery, Demon Skeletony i Skeletony, a wiec wymazony exp i loot.
4. Na 25 levelu, mozna isc na cyclopy (mount sternum), i spokojnie bic tam 30 level.
5. Jest swietne miejsce do robienia runek pod thais, jest to swiatynia kolo ktorej jest jaskinia z 8 bearami, i szybkim ich respem, a wiec dostatek food.
6. Jest gildia magow.
7. Pojedyncze respy draga. Gdy chcesz sie wybrac z dsami albo leaderami na Dragon hunt, nie ma lepszego miejsca zeby sprobowac swojich sil, sa 2 pojedyncze respy.
8. No i ogolnie wielkie podziemia na north od thais, od snake i rata po draga i dragon lorda.

Diamonic
11-04-2006, 14:08
A wiec co do mapki, na polnocy sa tylko rotwormy, i 3 demon skeletony (!!!), wiec trzeba na nie uwazac, caly ten wiekszy obszar to sa tylko roty.

Jak daleko są te DS'y? Bo to, że one tam są to wiem. :)

3. Gdy wbijesz 20 lev, zmieniasz expowisko, ale takze to bedzie exp na fibuli, poniewaz w drzwiach ktore znajduja sie na south od schodow, sa Beholdery, Demon Skeletony i Skeletony, a wiec wymazony exp i loot.

Ano widzisz... beho i ds na 20lvlu to "troszkę" za mocny potwór dla maga... Chyba, że mag będzie bił z runek. >.<

4. Na 25 levelu, mozna isc na cyclopy (mount sternum), i spokojnie bic tam 30 level.

Hm... Tu bym się kłócil... bicie cyclopów zależy od eq, a nie od lvla...

master of bania
11-04-2006, 14:12
Gorąco polecam Ci Darashie,jesli masz Pacca.Naprawde szybko można tam lvl wbic na poczatku na rotwormach.A jesli nie masz Pacc to zostaje Kazz albo Dc.
Wdlug mnie w tych miejscach bedzie ci sie najlepiej expic.

Kakarotto of Berylia
23-04-2006, 23:33
A ja ci proponuje Venore tam jest sporo rotów itp:D A jak nie Venore to KazoB) To tyle cya

Mroczny Alfons
24-04-2006, 15:56
Jak daleko są te DS'y? Bo to, że one tam są to wiem. :)

Sam zobacz.Przed DSem spokojnie zwiejesz bo to wolny potworek ale uwazaj na blokujace droge roty.A te dski to sie respia tak mniej wiecej po srodku tego jeziorka ale czesto sa lurowane i niewiadomo kiedy Ci taki koles wyskoczy.Jesli niemasz lighthacka to otwieraj szeroko battle i najwyzej jesli go zobaczysz to zwiejesz :P

balun
24-04-2006, 16:21
Mógłbyktos dać mapkę jak dojść do swampów i rotów kolo veno.

Czesiek
25-04-2006, 15:44
one sa kolo troli trole sa tam gzdie most drafow i idziesz w prawo i tam jest dziura do wykopania i nie kopiesz tylko idziesz w prawo i ci wyskakuja