zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Prace Kellermana

Kellerman
21-10-2007, 02:47
Postanowiłem trochę się "zabawić" i zrobiłem kilka myślę ,że dość ciekawych prac. Na razie dwie i jedna której bez zgody modka nie umieszczę i czwarta w trakcie produkcji życzę miłego oglądania :)

1.To ja po imprezie na moich dwunastych czy tam trzynastych urodzinach.
http://img87.imageshack.us/img87/8207/jatrzystalatpniejqu1.jpg

2.Chyba nie trzeba przedstawiać tego pana xD
http://img87.imageshack.us/img87/926/kaczyskizakilkalatoi7.jpg

3.Prosiłbym aby osoby poniżej szesnastego roku życia nie wchodziły w odnośnik do trzeciej pracy.Dziękuję.
16< (http://img85.imageshack.us/my.php?image=o100xpsp8.jpg)

Vanhelsen
21-10-2007, 12:34
Mi się jakoś to nie podoba... niby fajnie zrobione ale dla mnie takie jakieś po prostu denne i tyle :S

Kellerman
21-10-2007, 12:43
Tak.Masz rację. Sporo już było tego typu prac na forum ,dlatego mogą wydawać się denne ;P dzięki za komenta no i dodam jeszcze dwie prace ;P

4.Lekko zaniedbany chomiczek ;)
http://img81.imageshack.us/img81/7398/chomik2yg3.jpg

5.Oraz jego przyjaciel z wysypiska oraz mentor piesek "Sweaty"
http://img88.imageshack.us/img88/843/piesekyr5.jpg

I to chyba dziś na tyle i prosiłbym aby osoby ,które tu wchodzą skomentowały tą pracę nieważne czy jej się podoba czy nie ,to pomoże mi w tworzeniu następnych ,myślę że lepszych.
Hail Photoshop

Marcin24
21-10-2007, 13:03
Trochę to sztucznie wygląda, postaraj się aby było bardziej hmm... nie, przymiotnik "żywie" byłby nie na miejscu. Postaraj się zrobić to bardziej realnie.

Vanhelsen
21-10-2007, 13:11
nie chodzi mi o to, że było ich już tutaj wiele, chodzi mi o same prace, o ile pierwsza jeszcze do mnie jako tako przemawia, jest cacy o tyle reszta, no po prostu mnie nie interesuje zbytnio, takie po bazgranie fotoszopem po zdjęciach :S mi się to nie podoba

.Matrik.
21-10-2007, 14:35
Popraw na "piesek sweaty".

Kellerman
21-10-2007, 16:07
nie chodzi mi o to, że było ich już tutaj wiele, chodzi mi o same prace, o ile pierwsza jeszcze do mnie jako tako przemawia, jest cacy o tyle reszta, no po prostu mnie nie interesuje zbytnio, takie po bazgranie fotoszopem po zdjęciach :S mi się to nie podoba
No powiedzmy ,że rozumiem ,staram się robić jak najwięcej prac po to aby dojść do większej wprawy ,a nie o to że stawiam na ilość tu taka uwaga. A ze zdjęć to wybrałem te lepsze ,i nie było tak ,że wsadziłem je od razu po zrobieniu mam ich setki i nie każda wygląda "w miarę"

@.Matrik.
Dzięki. Takie małe przeoczenie.

Extermis
21-10-2007, 18:07
hmm szpecenie ludzi...? rozumiem niektorzy chca stworzyc cos mrocznego cos przerazajacego etc. ale zwykle szpecenie i brudzenie? bez sensu wogole mi sie to niepodoba.
ograniczenie do sciemniania?
pozatym blizna nie wyglada jak plotek
-|-|-|-|-|- te (pionowe w tym wypadku) kreski to sa szwy a u Ciebie szew=bliznie. powiniennes uzyc raczej tam jakis ciemnych sznurkow or sth, jest nawet pare tutoriali gdzies w necie na tego rodzaju zabawe.
moglbys wziasc jakis jeden konkretny obrazek i nad nim popracowac dluzej. robienie milionow podobnych rzeczy na podobnym poziomie wcale nie prowadzi do niczego dobrego, bo jak juz nawet dojdziesz do tej wiekszej wprawy to juz bedziesz wypluty z pomyslow.

a i biale oczy jakos nie trafiaja do mnie ;s

Kellerman
21-10-2007, 18:51
Mógłbyś mnie skierować do jednego z takich poradników? Bo szukałem na googlach i nie dużo znalazłem ,i właśnie nimi starałem się kierować.
Wszystkie raczej opierały się o burnowanie itd.

MKM
21-10-2007, 20:38
Jeden obrazek z danym efektem może być, ale 4 obrazki robione tym samym sposobem to za wiele. Photoshop poza burn i dodge tolem ma jeszcze filtry, krycie warst, krzywe i całą przemasę różnych opcji, pomijając brushe które można pobrać i dowolnie edytować w naszym ps-ku.

Taka rada, zanim zaczniesz obijać ludziom twarze itd, lepiej zacznij od retuszowania i upiększania, a wprawa przyjdzie z czasem i obijanie mord później też lepiej wychodzi. Najlepiej człowiek uczy się wykonując zlecenia. Na tym forum większych zleceń poza avatarami i sygnaturami nie znajdziesz, ale dobre i to, poza tym jest wiele innych for na których tez mogą być jakieś zamówienia które byłbyś w stanie wykonać.

pzdr.

Kellerman
21-10-2007, 21:14
Bardzo przyjąłem sobie to do siebie co powiedziałeś MKM .Także prosiłbym was o jakieś zlecenia.

I zrobiłem coś z innej beczki tak dla treningu:
http://img88.imageshack.us/img88/1987/buuuuuurrrowsur4.jpg

@.Matrik. Nie wiem może przeglądarka ci zapamiętała starszą wersje bo na początku wsadziłem złą pracę ,a potem od razu poprawiłem i wstawiłem nowego linka
@balun do ciebie też się tyczy powyższa wypowiedz.

.Matrik.
21-10-2007, 21:20
Wcaaaaaaaale nie widać normalnej skóry.

balun
21-10-2007, 21:58
Strasznie niedokładnie zaznaczasz. Używaj zaznaczenia odręcznego lub krzywych.

Poprostu Pitbul
21-10-2007, 22:44
Prace są na jakimś poziomie. Widać, że się uczysz. 5/10

Btw. Skąd masz to zdjęcie laski? ;] Bo ładna jest.

Extermis
21-10-2007, 22:46
po 1 musisz nauczyc sie zaznaczac dobrze i dokladnie bo to co zrobiles w ostatnim obrazku jest straszne.. spojz na to i zastanow sie czy nie trzeba czegso tam zmienic ? -_-

na poczatek proponowalbym Ci zobaczyc co tak naprawde mozna osiagnac za pomoca programow graficznych takich jak photoshop w dziedzinie oszpecania mroku i grozy etc. wpisujac w wyszukiwarce obrazow fraze "dark art". to chyba dosc jasno zobrazuje ze nad praca trzeba siedziec i siedziec zanim bedzie ciekawa.

proponuje zajzec tutaj : deviantart wyszukiwanie dla "dark art tutorial" i tam poszukac czegos fajnego.
http://search.deviantart.com/searchcraft/?section=browse&qh=boost%3Apopular+age_sigma%3A24h+age_scale%3A5&q=dark+art+tutorial&offset=24

ale najpeirw proponuje zobaczyc rowniez jakies tutoriale o podstawach np tu
http://www.tutorials.hb.pl/ps_podstawy.php

no i polecam poszperac samemu we WSZYSTKICH opcjach na roznych ustawieniach a nie uzywanie ciagle tych samych rzeczy w kolejnych xxx pracach

Poprostu Pitbul
21-10-2007, 22:51
Nom, dodawa jakieś efekty, typu cięte rany, tam przekolorowanie lekko skóry. By było fajnie.

MKM
21-10-2007, 23:51
Odnośnie ostatniego obrazka i tych niedociągnięć na skórze i zajechań kolorem nad głową, używaj trybu szybkiej maski do wycinania (zaznaczania) elementów obrazka. >>Tutaj<< (http://www.graffik.pl/tutorialeitem.asp?idt=7&idtg=1&los=0,6814077) masz tutorial jak kożystac z tej bardzo przydatnej i prostej funkcji :) Poza tym niedociągnięciem praca jest dobra :)

Kellerman
22-10-2007, 20:31
Teraz coś odmiennego rybo-pies (-.-) +myślę dość ciekawie zrobione słońce
http://img88.imageshack.us/img88/5503/dogeristeryb6.jpg

Marcin24
22-10-2007, 20:36
Słońce wygląda jakby ten pies się na nie po... zwymiotował. A ta płetwa troszki słabo połączona.

Kellerman
22-10-2007, 20:52
aff zrób lepsze...i tak się na nim długo namęczyłem...Co do tej płetwy
fakt złego połączenia jest winą filtra wszystko zepsuł bo wcześniej płetwa była zielona i jak jedna nachodziła na drugą to efekt był o wiele lepszy...

Vanhelsen
22-10-2007, 20:52
wybacz, ale to żal (_,_) ściska...
Ten zieloniak to tragedia, praca całkowicie niedopracowana, zrobiona na odwal się albo coś w tym kierunku... ostania praca z psiakiem też tragiczna, "dość ciekawie zrobione słońce" ?!! kpisz sobie czy jak?!! To, że walniesz w rogu kulkę z ... wie czym która prezentuje się tragicznie nie oznacza, że zrobiłeś "dość ciekawe słońce"... jeszcze to połączenie i pseudo odbicie w wodzie... stary, wybacz ale te wszystkie prace które tutaj zaprezentowałeś (po za 1szą która ujdzie) są do 4 liter... dla mnie to jest kpina i marnowanie czasu oglądających... -.-" błagam, jak masz zamiar umieszczać dalej takie gnioty to sobie daruj...i tak się na nim długo namęczyłem...To trzeba było siedzieć JESZCZE dłużej a nie wrzucać jakiś syf...aff zrób lepsze...Pardon, od tej chwili jesteś dla mnie zerem jeżeli chodzi o prace, nie ważne co nam tu jeszcze umieścisz, za taki komentarz krytyki na nic więcej nie zasługujesz... -.-"

Kellerman
22-10-2007, 21:05
@Wieszok
zwykle takich komentów nie wale ale nie widziałem nigdy żadnej pracy Marcinka więc wybacz.I jeśli ci coś nie pasuje to nie wchodź każe ci ktoś?
daję tutaj pracę tylko do osób które potrafią mi pomóc odpowiednio i wytłumaczyć jeśli coś zrobię.
a od ciebie oprócz słów "dennej" krytyki nic więcej nie usłyszałem...
Może powiedz lepiej jak mam to zrobić poprawnie?

Z tym że Marcin jako takie komentarze pisze jeszcze w normalnie a ty piszesz jakbyś dopiero co z OHP wyleciał i musiał się nad kimś powyzywać pełne jakiś wulgaryzmów itd...nie chce tutaj z tobą jakiś konfrontacji przeprowadzać ale krytyka jest dobra póki jest sensowna...

@down
przepraszam za małą literę...dobrze rozumiem ale ja nie mam pretensji do twojego komentarza fakt trochę głupio moja odpowiedz zabrzmiała
ale nie do końca dobrze wyraziłem swoje myśli... Tak dobrze że skomentuje to osoba nie wiele mająca wspólnego ze sztuką no ale komentarz Wieszoka bardziej mnie zdenerwował niż nakierował na coś...

A i fakt słońce wyszło beznadziejne sam to teraz zauważam :)

Marcin24
22-10-2007, 21:17
@Wieszok
zwykle takich komentów nie wale ale nie widziałem nigdy żadnej pracy marcinka więc wybacz.I jeśli ci coś nie pasuje to nie wchodź każe ci ktoś?
daję tutaj pracę tylko do osób które potrafią mi pomóc odpowiednio i wytłumaczyć jeśli coś zrobię.
Może powiedz lepiej jak mam to zrobić poprawnie?
Marcinka* jeśli już. Kurde, człowieku, popatrz się na słońce... patrz mniej więcej 10 sekund, a potem powiedz z czym ci się kojarzy, odpowiedź prosta.
Popatrz się na Rybo-psa. Przyjrzyj się dokładnie miejscu, w którym pies łączy się z płetwą. Myślisz, że jest możliwe, aby takie zwierze żyło?
@pogrubione
Żeby coś skomentować, to sam muszę coś tworzyć? Chyba to dobrze, że twoje prace komentuje ktoś, kto nie ma wiele wspólnego ze "sztuką".
I skoro piszesz, że wcześniej efekt był o wiele lepszy to powiedz mi, dlaczego zamieściłeś tą pracę a nie wcześniejszą?...
Przyłączam się.

Vanhelsen
22-10-2007, 21:24
@Wieszok
zwykle takich komentów nie wale ale nie widziałem nigdy żadnej pracy marcinka więc wybacz.I jeśli ci coś nie pasuje to nie wchodź każe ci ktoś?
Może powiedz lepiej jak mam to zrobić poprawnie?Co mam Ci wybaczyć?... 99% krytyków filmowych/krytyków sztuki pewnie w życiu nie nakręciła żadnego filmu/namalowała obrazu ale ludzie z nimi się liczą. Do krytyki nie potrzebna jest umiejętność wykonania danego dzieła ale umiejętność oceny estetycznej danej pracy, i wybacz, twoje prace są denne estetycznie... nie ogląda się ich z przyjemnością...
A wchodzić ktoś mi zabrania? chyba jeszcze nie...
Wybacz, że moja krytyka jest denna, wybacz, że wrzucasz pracę która nawet nie jest skończona. Chcesz porad, proszę bardzo - Ten zieloniak, co miałeś na celu wrzucając go w takiej postaci w jakiej jest?... bo ja tego nie ogarniam... jeżeli masz zamiar wrzucać prace które nie są skończone to po cholerę w ogóle za to się zabierasz?!! Wytłumacz mi, co ten niedokończony zieloniak tutaj robi...
wybacz, ale ja nie jestem w stanie ci przy tym "doradzać" bo nie ogarniam idei tych prac... mogę pomóc gdy coś ma sens ale bazgranie w fotoszopie ciemnym pędzlem po zdjęciach dla mnie go nie ma...
Co do ostatniego zdjęcia, co tam robi to słońce?... dla mnie ono jest walnięte tam ni z gruchy ni z pietruchy... siedzi dla samego siebie czy jak?... I skoro piszesz, że wcześniej efekt był o wiele lepszy to powiedz mi, dlaczego zamieściłeś tą pracę a nie wcześniejszą?...

@down: wiesz, kocham takich ludzi jak ty... a może by tak jakąś większą krytykę wypocić?...

Irons
22-10-2007, 21:24
Chyba każdy zna przykład krytyka filmowego. Prace do dupy.

Marcin24
22-10-2007, 21:28
Prace do dupy.
Myślisz, że jak 2 osoby napisały, że prace są brzydkie to ty też możesz?

Kellerman
22-10-2007, 21:52
@Wieszok
chom wydaje mi się ,że jednak nie umiesz czytać ze zrozumieniem.
czy napisałem ci gdziekolwiek i kiedykolwiek że zabraniam ci tutaj wchodzić?no powiedz mi proszę...bo ja sobie nie przypominam.
Chyba ci napisałem ,że jeśli ci się coś nie podoba to możesz
nie wchodzić...
I dalej nie napisałeś mi nic ciekawego uważasz ,że twoja porada jest sensowna? w ogóle nic nie poradziłeś jakie głupie kilka słów ,które nic nie wniosły... i po tym poście nie staraj się zredagować jakiejś porady...nie odpisuj proszę nie chce ,żeby kolejny temat stał się offtopem bo tacy jak ty tylko to potrafią robić. Zastanów się trochę nad tym co piszesz bo jednym to się może wydawać fajne jak na kogoś najedziesz ale to czysty idiotyzm i jak osoba z tak niską wartością ma prawo nazywać mnie zerem?
kiedyś uważałem cię za poważną osobę ,ale powoli zaczynasz bawić się w dzieci neo ,a szkoda.

1)i2) jakbyś nie zauważył co jakiś czas zmieniam wszystkie prace ,jak ktoś powie mi o jakimś błędzie to ją kończę i wrzucam ponownie i czekam aż ktoś wytknie mi następne błędy. wprawdzie cieszę się ,że zadałeś te pytania ale mogłeś powiedzieć co jest w zieleniaku nie tak ,że jest nie skończony?mam niską inwencję twórczą więc staram się ją rozwijać poprzez rysowanie może gdybyś powiedział mi od razu co muszę dokończyć to nie wynikła by z tego rozmowa na całą stronę.
"A wchodzić ktoś mi zabrania? chyba jeszcze nie..." nie wiedziałem jak zinterpretować to zdanie gdyż nie było jasno napisane.
Wprawdzie nic do ciebie nie mam ,ale pisanie ,że ktoś jest zerem biorąc pod uwagę jakąś część wypowiedzi ,jest głupim posunięciem.

Vanhelsen
22-10-2007, 22:13
Ehh, Kell, nie wytykaj mi czytania ze zrozumieniem... czy ja gdziekolwiek napisałem, że ty mi zabraniasz?... chyba nie...
by nie było offtopu rzucę same pytania po raz trzeci:
1) Dla czego wrzucasz zielonego mimo, że nie jest to skończona praca
2) Skoro wcześniejszy psiorybek był lepszy, to dlaczego wrzuciłeś gorszą wersję?...

edit:
http://img145.imageshack.us/img145/4700/buuuuuurrrowsur4rz2.jpg
To co w kółkach... niedociągnięcia... by nie było, robiłem twardy reload strony więc praca jest najnowszą z zamieszczonych, no i dla czego psiorybek jest ten gorszy, bo na to nadal nie ma odp...
A co do porad to taka jedna z najważniejszych, praca MUSI mieć cel, ew. przesłanie, o wiele łatwiej komentować a tym bardziej doradzać, gdy praca jest opatrzona jakimś komentarzem dot. celu, powodu dla czego powstała

Extermis
22-10-2007, 22:46
na poczatku myslalem ze jestes kims kto ma jakis pomysl ale nei wie jak go zrobic i potrzebuje jakiejkolwiek pomocy by sie na poczatek ogarnac, ino po "nie widziałem nigdy żadnej pracy Marcinka " stwierdzam ze jestes zwyklym ignorantem ktory i tak nic nie zrozumie.
pozatym krytyka Wieszoka nie jest denna : | i uwazasz ze nci nei doradzil? mowi dokladnie ze nie wrzuca sie gorszej wersji tak tylko zeby posmiecic forum i ze trzeba siedziec nad praca az do konca a nie az nam sie znudzi.
"komentarz Wieszoka bardziej mnie zdenerwował niż nakierował na coś..." prawda ssie..

odnosnie prac.
pies z pletwa slonce...
slonce pasuje tam jak piwo do kieliszkow do wina. pozatym "ciekawie zrobione" nie jest wcale ciekawie zrobione wyglada okrutnie ale to jzu sam zauwazyles. jezeli wrzucasz na obrazek cos co powinno wlasciwie nalezec do tla to starajs ie to w to tlo wkomponowac bo tak naprawde to wygalada jakby "slonce" bylo 1 planem a pies tlem a wszystko zle skadrowane...
pies z pletwa no hmmm
czemu pletwa jest przezroczysta i przyjmuje kolor tla? kamelon? -.-
pozatym odbicie w wodzie ejst kiepsko zrobione po1 przesuniete po 2 od zlego momentu i wyglada jakby bylo wieksze niz sam pies...
no i skoro widac odbicie psa w wodzie to dlaczego nei widac np tych drzew z tylu? nei sa one az tak daleko przeciez.

Kellerman
23-10-2007, 00:10
heh macie wszyscy racje ,za spamowałem trochę tymi pracami patrząc trochę na ilość ,czas robienia każdej pracy był krótki zresztą mało wiem jeszcze o photoshopie ,ale trening czyni mistrza więc potrenuję i wsadzę jakąś pracę za dwa,może cztery tygodnie zobaczymy.Teraz raczej bawiłem się trochę w poradniki itd ,postaram się coś samemu wymyślić i kiedyś tam to zaprezentuję. Jak zwykle oburzyłem się na krytykę bo taki już jestem ,nie potrafię przyjmować porażek ;)
niech nikt już w nim nie offtopuje ani nic nie pisze ,nie ma na razie sensu :>

Irons
23-10-2007, 16:13
Myślisz, że jak 2 osoby napisały, że prace są brzydkie to ty też możesz?

Nie pisze to co inni, pisze co myśle, nikt mi nie może nic zarzucić ;).

Marcin24
23-10-2007, 16:22
Nie pisze to co inni, pisze co myśle, nikt mi nie może nic zarzucić ;).
Niestety, mogę ci zarzucić. Jeżeli nie masz nic ciekawego do pisania, to się nie wypowiadaj. Jeżeli chcesz coś skrytykować, napisz dokładnie co, dlaczego, ewentualnie jak można to poprawić.

Irons
23-10-2007, 16:52
Poprzednicy świetnie napisali dlaczego. Powtarzanie kolejny raz tego nie mialo by sensu, jak i dla mnie, jak i dla Kellermana.
Szanuje go, ale mówiąc, żeby ktoś narysował coś swojego, spisałem go na straty. Krytyki nie przyjmuje, to po co mu wypominać błędy? Mam prawo wypowiadać się, od tego jest forum.

Arnisan
23-10-2007, 17:32
Niestety, mogę ci zarzucić. Jeżeli nie masz nic ciekawego do pisania, to się nie wypowiadaj. Jeżeli chcesz coś skrytykować, napisz dokładnie co, dlaczego, ewentualnie jak można to poprawić.

To juz nawet nie mozna wyrazic opinii na temat zamieszczonej pracy? Stary, ocknij sie i zobacz co Ty w ogole piszesz.

@topic
Prace naprawde sa miedzy niskim a srednim poziomem. Nie podobaja mi sie poza ta pierwsza glowa. Szczerze mowiac, gdy zobaczylem pierwszy obrazek, to pomyslalem, ze calkiem fajnie sie zapowiada, ale reszta prac skutecznie wybila z glowy takie mysli. Radzilbym Tobie poznac lepiej Photoshopa i zaczac od "wyladniania". I sie zgodze z Wieszokiem z tym, zebys zamieszczal jak najlepsze wersje swoich fotomanipulacji. Wiem, ze ta dziedzina obrobki zdjec jest trudna, ale nie od razu rodzimy sie mistrzami ;P
powodzenia

Slythia
24-10-2007, 04:42
Wybacz, lecz mi twoje prace sie tak sobie podobaja... Te poczatkowe jakos nie przypadly mi do gustu, delikatnie ujmujac, sama nie wiem, czy sa dobre (wykonanie), czy tez nie. Lecz widac ze miales jakis pomysl i sie go trzymales. A zielony czlowiek... Na pierwszy rzut oka ciekawiej, lecz po chwili mozna zauwazyc, iz nie jest on dopracowany..

By$iu
26-10-2007, 20:34
Nie znam sie na tego typu pracach, ale jestem pewien, iz krytyki przyjmowac nie umiesz.