zaloguj się

Pokaż pełną wersje : A propos uploadingu na serwerach rapidshare

boston808
21-10-2007, 11:56
Zażenowany licznymi skargami w wypadkach kiedy to ktoś wstawi na forum jakiś link z serwera rapidshare i od razu w pierwszych odpowiedzicha można zaobserwować nastepujące frazy: "O nie! tylko nie rapidshare! z rapidsharem to ty sobie możesz wiele! niech ktoś zuploaduje na tibicams etc." lub "Brawa dla tego pana za umieszczenie filmu na rapidshare -.-. Jakiś upload?"
Zwracam się teraz do wszystkich użytkowników neostrady, a zakładam że na tym forum jest ich nie mało, że wielką zaletą tej małej puszki nad komputerm z napisem "speedtouch&neostrada tp" jest to że ip zmienia się z każdym nowym połączeniem. A cóż to oznacza? A oznacza to tyle że wystarczy rozłączyć sie z neo i ponownie połączyć aby limit wyzerował się. Bynajmniej nie jest to teoria tylko praktyka ponieważ z rapidsharem mam do czynienia na codzien i sam korzystam z owego sposobu. Mam łacze 1mb/s przy wyższych nie wiem jak jest ze zmianą ip ale podejrzewam że podobnie.

Pozdrawiam wszystkich użytkowników (znieważanej przez wszystkich) neostrady tp ;)

Smerf.Secura
21-10-2007, 12:02
No właśnie noobki płaczą , że mają limity , a o re-połączeniu nie pomyślą .

Krikos
21-10-2007, 12:07
Zakładasz, że wszyscy użytkownicy forum tibia.pl mają neostrade?
no comment..
/Edit
Chodziło mi o to, że ludzie którzy proszą o rehost i narzekają na rapid zazwyczaj nie łaczą sie z internetem za pomocą neo.

boston808
21-10-2007, 12:11
Krikos, nie napisałem że wszyscy mają neo, a napisałem że "..zwracam się do wsyzstkich użytkowników neostrady..."
"no comment" to można przypisać do twojej wypowiedzi a tak na przyszłość czytaj ze zrozumieniem bo może Ci się to przydać i nie tylko na maturze.

Pozdrawiam

Dwimenor
21-10-2007, 12:12
@Krikos
90% albo i więcej. Zresztą ty też łączysz się przez neo, więc co za problem?

Neostrada nie jest jedynym ISP przydzielającym IP dynamicznie. Np netie, z której korzysta Vald Dracula domyślnie przydziela dynamiczny adres.

Vlad Dracula
21-10-2007, 12:13
Mysle,że stanowcza większośc użytkowników nie posiada neo,a ci którzy ją mają dawo wiedzieli,że można zresetowac połączenie 0.o
Wg mnie post nie jest tu potrzebny.

Albo czegoś nie zrozumiałem o.0

Hugo
21-10-2007, 13:18
Myślę, że większość użytkowników narzekających na rapida korzysta raczej z sieci lokalnych. Ich problem wynika z tego, że mają takie samo ip jak np ich sąsiedzi, którzy notorycznie coś z rapida zdzierają i nie ma dla nich szansy normalnego pobrania filmu.
No, ale w sumie przy tej liczbie ludzi korzystających ze zmiennego ip, nie zagłębiających się w temacie, może się ten temat okazać pożyteczny.

Ja tam problemu z rapidem nie mam, często pobieram coś z prędkością większą niż 1mb/s, mam swoje własne zewnętrzne ip i jestem z tego zadowolony. Jedyny serv, który mnie denerwuje to megaupload, z niego udało mi się w życiu 3 pliki chyba ściągnąć ;).
Pozdro

boston808
21-10-2007, 13:48
megaupload jest często zablokowany dla użytkowników nie posiadających premium acc i cały czas trzea czekac, a kiedy czas oczekiwania się skończy wyskakuje napis "Limit dla kraju Polska został wyczerpany, prosze czekać 12 godz" czy coś w tym stylu wiec dlatego nawet ze zmiennym ip nie da się nic na tym serwerze wykombinować jeśli cały czas blokują dostęp ;p

Rybzor
21-10-2007, 14:24
No pewnie, że duża część forumowiczów posiada neo/netie, czy inny szit ze zmiennym IP, ameryki nie odkryłeś.

To nie zmienia faktu, że o rehost proszą zwykle osoby ze stałym IP, bo Ci co mają zmienne, raczej o tym wiedzą.

Smerf.Secura
21-10-2007, 14:43
Równie dobrze można skorzystać z tego -.-
http://anonymouse.org/anonwww.html