Pokaż pełną wersje : A propos uploadingu na serwerach rapidshare
boston808
21-10-2007, 11:56
Zażenowany licznymi skargami w wypadkach kiedy to ktoś wstawi na forum jakiś link z serwera rapidshare i od razu w pierwszych odpowiedzicha można zaobserwować nastepujące frazy: "O nie! tylko nie rapidshare! z rapidsharem to ty sobie możesz wiele! niech ktoś zuploaduje na tibicams etc." lub "Brawa dla tego pana za umieszczenie filmu na rapidshare -.-. Jakiś upload?"
Zwracam się teraz do wszystkich użytkowników neostrady, a zakładam że na tym forum jest ich nie mało, że wielką zaletą tej małej puszki nad komputerm z napisem "speedtouch&neostrada tp" jest to że ip zmienia się z każdym nowym połączeniem. A cóż to oznacza? A oznacza to tyle że wystarczy rozłączyć sie z neo i ponownie połączyć aby limit wyzerował się. Bynajmniej nie jest to teoria tylko praktyka ponieważ z rapidsharem mam do czynienia na codzien i sam korzystam z owego sposobu. Mam łacze 1mb/s przy wyższych nie wiem jak jest ze zmianą ip ale podejrzewam że podobnie.
Pozdrawiam wszystkich użytkowników (znieważanej przez wszystkich) neostrady tp ;)
Smerf.Secura
21-10-2007, 12:02
No właśnie noobki płaczą , że mają limity , a o re-połączeniu nie pomyślą .
Zakładasz, że wszyscy użytkownicy forum tibia.pl mają neostrade?
no comment..
/Edit
Chodziło mi o to, że ludzie którzy proszą o rehost i narzekają na rapid zazwyczaj nie łaczą sie z internetem za pomocą neo.
boston808
21-10-2007, 12:11
Krikos, nie napisałem że wszyscy mają neo, a napisałem że "..zwracam się do wsyzstkich użytkowników neostrady..."
"no comment" to można przypisać do twojej wypowiedzi a tak na przyszłość czytaj ze zrozumieniem bo może Ci się to przydać i nie tylko na maturze.
Pozdrawiam
Dwimenor
21-10-2007, 12:12
@Krikos
90% albo i więcej. Zresztą ty też łączysz się przez neo, więc co za problem?
Neostrada nie jest jedynym ISP przydzielającym IP dynamicznie. Np netie, z której korzysta Vald Dracula domyślnie przydziela dynamiczny adres.
Vlad Dracula
21-10-2007, 12:13
Mysle,że stanowcza większośc użytkowników nie posiada neo,a ci którzy ją mają dawo wiedzieli,że można zresetowac połączenie 0.o
Wg mnie post nie jest tu potrzebny.
Albo czegoś nie zrozumiałem o.0
Myślę, że większość użytkowników narzekających na rapida korzysta raczej z sieci lokalnych. Ich problem wynika z tego, że mają takie samo ip jak np ich sąsiedzi, którzy notorycznie coś z rapida zdzierają i nie ma dla nich szansy normalnego pobrania filmu.
No, ale w sumie przy tej liczbie ludzi korzystających ze zmiennego ip, nie zagłębiających się w temacie, może się ten temat okazać pożyteczny.
Ja tam problemu z rapidem nie mam, często pobieram coś z prędkością większą niż 1mb/s, mam swoje własne zewnętrzne ip i jestem z tego zadowolony. Jedyny serv, który mnie denerwuje to megaupload, z niego udało mi się w życiu 3 pliki chyba ściągnąć ;).
Pozdro
boston808
21-10-2007, 13:48
megaupload jest często zablokowany dla użytkowników nie posiadających premium acc i cały czas trzea czekac, a kiedy czas oczekiwania się skończy wyskakuje napis "Limit dla kraju Polska został wyczerpany, prosze czekać 12 godz" czy coś w tym stylu wiec dlatego nawet ze zmiennym ip nie da się nic na tym serwerze wykombinować jeśli cały czas blokują dostęp ;p
No pewnie, że duża część forumowiczów posiada neo/netie, czy inny szit ze zmiennym IP, ameryki nie odkryłeś.
To nie zmienia faktu, że o rehost proszą zwykle osoby ze stałym IP, bo Ci co mają zmienne, raczej o tym wiedzą.
Smerf.Secura
21-10-2007, 14:43
Równie dobrze można skorzystać z tego -.-
http://anonymouse.org/anonwww.html
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.