zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Platforma Obywatelska wygrywa wybory !

Maggic
22-10-2007, 00:20
Dosłownie przed chwilą skończyły się wybory, zwyciężyła Platforma z 14% przewagą nad PiSem. Jak uważacie czy PO podoła zadanią które planowali podczas kampanii wyborczej? Czy podołają tym obietnicą? Faktem jest że PiS 2 lata temu też wiele obiecywał i co z tego wynikło...chyba każdy wie. Moim zdaniem to był bardzo rozsądny wybór, Platforma da radę :cup:

Kri[S]Hna
22-10-2007, 00:26
Według niektorych wroci komuna i beda slamsy. A ja widze co sie dzieje. Wejdz se na outuba i wpisz kaczynski, zobaczysz ile ludzi go nienawidzi. Uwazam ze Polacy dobrze wybrali, ale to były tylko sondaże, jeszcze może sie zdarzyć wszystko.

Kubon
Ale to byl sondaz.

Carrota
Według mnie Tusk da radę ..
dobrze ,że nie kaczorek

Diegoverialanho
Coz PiS i tak jest "sweet" =D =*

Exodus
22-10-2007, 00:27
Mam nadzieje ze podolaja temu ,wreszcie mohery obalone ;D

Drzamich
22-10-2007, 00:29
http://foteka.pl/full/6f775bc41ff312a7c0c3e6f584f770bd.jpg

Marcin24
22-10-2007, 00:29
Myślę, że Tusk spełni co najmniej większość swoich obietnic. A obiecywał dużo.
Hanna Gronkiewicz-Waltz już się wzięła za budowę stadionu w Warszawie na EURO 2012, więc wszystko zmierza w dobrym kierunku. A jeśli nie, to wybór jest prosty: Dublin czy Londyn?
Tusk ssie, ale Kaczyński bardziej.PiS to kit, a LiD to hit, jak to kiedyś powiedziałeś.

Serious Sam
22-10-2007, 00:35
Ehh, szkoda, że ten Tusk wygrał :-/

Rybzor
22-10-2007, 00:40
Ujdzie w tłoku.

Zobaczymy jakie będą koalicje, bo brakuje im paru mandatów do władzy absolutnej : P.

Mafuss
22-10-2007, 00:42
Musieliscie zrobic topic >.>

No ale skoro juz jest... Nie ciesze sie zabardzo.. bedzie jeszcze wieksza korupcja niz za czasow kaczora, napewno duzo sie nie zmieni.. ale jak sie juz zmieni to na gorsze.

Sirblaze
22-10-2007, 00:43
Czy bedzie lepiej to sie dopiero okaze, narazie wole sie wstrzymac z jakimikolwiek komentarzami. Nie chwalmy dnia przed zachodem slonca.. rownie dobrze nasz nowy rzad moze okazac sie wielka porazka, tak wiec ostrzegam przed przedwczesnym huraoptymizmem. Mimo beznadziejnej opinii publicznej o PiS ostatnie 2 lata rzadow oceniam na plus aczkolwiek nie do konca pozytywnie.

Regards

Mlecziii
22-10-2007, 00:54
Czy będzie dobrze na pewno jak w polscę sie zmieni coś na lepsze .Po wszystkiego nie zrobi ale jak spełni chociaż 30% swoich obietnic .A co do innych partii to chyba Kwasniewski będzie miał dziś jeden atak swojej choroby ;d

Lasooch
22-10-2007, 00:54
Dopsz jest.

Ojciec Dyrektor
22-10-2007, 00:55
Yes Yes Yes ! Zostaje w kraju ;) Modlę się aby matura z matematyki nie była obowiązkowa :D

Gangrel
22-10-2007, 00:59
Osobiście miałem nadzieje że PO będzie bardziej zależne od LiDu, a wręcz moim marzeniem była sytuacja w której PO musiałoby sie z LiDem dogadać w sprawie koalicji. Jest jeszcze jednak nadzieja że taka koalicja powstanie, co więcej, ważne jest żeby powstało PO-LiD-PSL by można było odrzucać veta prezydenckie.

Te wyniki nie są moimi wymażonymi, ale nie jest źle, dziać się dopiero zacznie za miesiąc i wtedy będzie można dyskutować.

DeGlord
22-10-2007, 01:22
pogadamy za 2 lata : ) badz za 4 ale watpie czy PO wytrzyma tyle czasu jedyny plus to brak buraka i Giertycha...

btw. Jest tak zle ze gorzej nie bedzie wiec nie mamy co sie martwic.

Vanhelsen
22-10-2007, 02:59
no, to ładne spięcia na linii sejm <-> prezydent sam się szykują teraz...
Mam nadzieję, że Kaczor nie będzie na tyle wredny by szkodzić ojczyźnie w imię partii brata ;] zobaczymy w przeciągu miesiąca-2ch co z tego wyjdzie, na razie g**** można powiedzieć...

Pramus
22-10-2007, 08:37
Osobiście miałem nadzieje że PO będzie bardziej zależne od LiDu, a wręcz moim marzeniem była sytuacja w której PO musiałoby sie z LiDem dogadać w sprawie koalicji. Jest jeszcze jednak nadzieja że taka koalicja powstanie, co więcej, ważne jest żeby powstało PO-LiD-PSL by można było odrzucać veta prezydenckie.

Te wyniki nie są moimi wymażonymi, ale nie jest źle, dziać się dopiero zacznie za miesiąc i wtedy będzie można dyskutować.

E tam... Wiadome bylo, ze PSL tez osiagnie dobry wynik (w miare mozliwosci) i udalo im sie zebrac te ~10%. W takiej sytuacji powstanie zapewne koalicja PO-PSL. Nawet gdyby LiD zdobyliby wiecej mandatow, watpliwe byloby PO-LiD, bo wkoncu jedno to prawica, drugie lewica. Chodz po koalicji PO-LPR-Samoobrona, w tym kraju chyba wszystko jest mozliwe...

Withord
22-10-2007, 08:43
*wznosi ręce do nieba* Panie, dzięki ci, że nie LiD!

Zenuś
22-10-2007, 09:12
tak jest topic! jest topic! mozna lizac mozna lizac mniam ah uh ten tusk ulala mniam mniam
co by sie nie stalo w tv to wszyscy po fakcie wbijaja na te forum aby jako pierwszy zrobic topic albo jako pierwszy sie wypowiedziec mniam uh normalnie ten tusk

poki co nie ma co sie podniecac zobaczymy co bedzie i czy ta koalicja LiD PO powstanie bo jak nie to nie bedzie juz tak slodko

Slay
22-10-2007, 10:02
PO nawet nie bedzie probowalo spelnic jakichkolwiek obietnic. Dopchali sie do koryta i jedyne, na czym im zalezy, to zeby utrzymac sie tam jak najdluzej.

Raul
22-10-2007, 10:07
Bo Kaczyńskiemu wcale nie zależało na władzy, tylko zawsze kierował się dobrem Polski...

Atimcia
22-10-2007, 11:09
Nie ma co gdybać.
Pożyjemy zobaczymy.
Sporo osób narzekało na rządy PiSu.
Ciekawe na co teraz będą narzekać- no chyba nie na własny głos:P

Hellraiser
22-10-2007, 12:19

Tja, o tym samym myślę, chociaż aż tak nie wliczałem PSL-u.

Glacial
22-10-2007, 13:14
około godziny 21:10 powstał kilku sekundowy przeciek i wyniki sondażowe zostały podane ;)
Co do PO to szczerze wątpię, że coś zrobią. Polska ma to do swoich polityków, że kto by nie wygrał, to zawsze będzie tak samo, jak nie gorzej!

Shanhaevel
22-10-2007, 13:25
@up
Podobno właśnie z tego powodu serwery gadu-gadu zostały wyłączone na jakąś godzinę.

Tompior
22-10-2007, 14:37
E tam... Wiadome bylo, ze PSL tez osiagnie dobry wynik (w miare mozliwosci) i udalo im sie zebrac te ~10%. W takiej sytuacji powstanie zapewne koalicja PO-PSL. Nawet gdyby LiD zdobyliby wiecej mandatow, watpliwe byloby PO-LiD, bo wkoncu jedno to prawica, drugie lewica. Chodz po koalicji PO-LPR-Samoobrona, w tym kraju chyba wszystko jest mozliwe...

Male sprostowanie: PR-LPR-Samoobrona

Vanhelsen
22-10-2007, 14:42
Male sprostowanie: PR-LPR-SamoobronaMniejsze sprostowanko - PIS-LPR-SOO

Erhion
22-10-2007, 14:45
Ja to skomentuje dwoma słowami:

Całe szczęście!

PO.:cup:

Descartes
22-10-2007, 14:51
@up
Podobno właśnie z tego powodu serwery gadu-gadu zostały wyłączone na jakąś godzinę.
U mnie nie działały przez jakieś 10 minut

Duch Niespokojny
22-10-2007, 14:56
Zobaczymy jakie będą koalicje, bo brakuje im paru mandatów do władzy absolutnej : P.
Tusk mówił o koalicji z PSL, razem mają ponad połowę mandatów, więc tak pewnie będzie.
No ale skoro juz jest... Nie ciesze sie zabardzo.. bedzie jeszcze wieksza korupcja niz za czasow kaczora, napewno duzo sie nie zmieni.. ale jak sie juz zmieni to na gorsze.
PO nawet nie bedzie probowalo spelnic jakichkolwiek obietnic. Dopchali sie do koryta i jedyne, na czym im zalezy, to zeby utrzymac sie tam jak najdluzej.
Dowody/argumenty?

Maggic
22-10-2007, 15:17
tak jest topic! jest topic! mozna lizac mozna lizac mniam ah uh ten tusk ulala mniam mniam
co by sie nie stalo w tv to wszyscy po fakcie wbijaja na te forum aby jako pierwszy zrobic topic albo jako pierwszy sie wypowiedziec mniam uh normalnie ten tusk

poki co nie ma co sie podniecac zobaczymy co bedzie i czy ta koalicja LiD PO powstanie bo jak nie to nie bedzie juz tak slodko

Jak ja robię topic to raz na 2 miechy więc możesz to raczej nazwać świętem a nie robieniem topicu na pałe...

Leirdek
22-10-2007, 15:22
Żadne wielkie wydarzenie!Tusk plusk na kaczora;)

Cygan Slejter
22-10-2007, 15:38
Balem sie ze moze wygrac PiS, ucieszylem sie ze jednak PO :)

ciekawe kogo wezmą do koalicji
mysle ze PSL

mam nadzieje ze PO nie zawiedzie nas Polaków;)

pozyjemy, zobaczymy :)

janek@
22-10-2007, 15:39
@up

Dlatego musialem nowe konto stworzyc... demokracja sracja QRWA MAC

Nie wiem co o tym myslec.
PIS pomimo, ze walczyl z korupcja i tak jest jej mnostwo. Boje sie co sie stanie gdy PO usiadzie do wladzy przecie nie sa oni nakierowani na walke z korupcja wiec mozemy sie domyslac ile zlotych dziurami przepadnie.

Przynajmniej nasze stosunki miedzynarodowe beda stabilne.

P.S.
Narescie armia moherow przegrala.

Doom Terror
22-10-2007, 15:42
jestem umiarkowanie zadowolony bo mimo wszystko jestem za lewica :p cieszy mnie oswiadczenie Olejniczaka gdzie powiedzial ze nie bedzie blokowal kazdej ustawy PO bedzie popierac te,ktore uzna za "dobre"(powiedzialem w mocnym skrocie,zara cytat skoluje) mam nadzieje ze prezydent nie bedzie duzo vetowal...

Eivrel
22-10-2007, 15:51
Świnie się zmieniły...

Rohas
22-10-2007, 16:01
Ech, ja i tak bede za PiS ;P

Ravervick
22-10-2007, 16:10
Już nie będę mówił, że PO coś zmieni, bo prawie każdy wie, że tak się nie stanie.

Ja dalej jestem za LiD(l)em. :evul:

Gogar
22-10-2007, 16:18
Wyciek był wcześniej, TVN będzie ukarane ;)
http://img257.imageshack.us/img257/3280/ciszazamanalh7.jpg
Spójrzcie na godzinę opublikowania newsa.
Poza tym kominek coś tam pisał, że dostawał smsy co godzinę z wynikami wyborów, ale wątpię, że to prawda.

Duch Niespokojny
22-10-2007, 16:30
PIS pomimo, ze walczyl z korupcja i tak jest jej mnostwo. Boje sie co sie stanie gdy PO usiadzie do wladzy przecie nie sa oni nakierowani na walke z korupcja wiec mozemy sie domyslac ile zlotych dziurami przepadnie.
Skąd ten wniosek? To, że nie trąbią o tym na prawo i lewo, wszem i wobec ogłaszając krucjatę przeciw korupcji i złu wszelakiemu, nie znaczy, że zamierzają to zjawisko tolerować. Tusk powiedział już w debacie z Kaczyńskim, że drogą do zwalczenia korupcji nie jest podsłuchiwanie wszystkich naokoło i nieustanne prowokacje (choć to też jest oczywiście skuteczny środek, ale nie można z tym przesadzać, a przede wszystkim nie należy tylko na tym opierać walki z tą patologią). Najskuteczniejsze i bardziej długofalowe skutki ma ograniczanie biurokracji, prywatyzacja państwowych przedsiębiorstw (które przecież jakże często są traktowane jak prywatny folwark rządzącej partii), upraszczanie przepisów i ograniczanie urzędniczej władzy i samowoli. I sądzę, że właśnie tą drogą Platforma będzie chciała pójść.

By$iu
22-10-2007, 16:36
Witamy w liberalnym panstwie.. nie ma sie co cieszyc, panowie :-/.

Yuas
22-10-2007, 16:39
nonono gz dla Pana Tuska i reszty ekipy ;)

Gogar
22-10-2007, 16:45

Ten kto bogaty, ten może się cieszyć ; ) (Nie żebym się chwalił, ale między innymi moja rodzina)

Grocix
22-10-2007, 16:49
Tusk przynajmniej hymn umie zaśpiewać... Cóż, zobaczymy co z tego wyjdzie.

Martka
22-10-2007, 16:54
@Gogar
Żadnego wycieku nie było. Godzina opublikowania posta to 20.30, wtedy miały już być znane wyniki wyborów. PKW przedłużyła ciszę wyborczą najpierw do 21.00, później do 22.55, ale na www.tvn24.pl podali wyniki z godziny 20.00, a już wtedy PO miała taką przewagę nad PiS, że inny wynik był po prostu niemożliwy.

Exodus
22-10-2007, 17:02
I to jest własnie przeciek ,gdyz byla cisza i nie mieli prawa podania wynikow...

Ryłek
22-10-2007, 17:13
A nikomu nie przyszło do głowy, że news mógł być napisany już o 20:30 a "uwidoczniony" później?. Wchodziłem na tvn24.pl w momencie kiedy w telewizji pokazywali siedzibę PO tuż po ogłoszeniu i jeszcze nic nie było napisane.

Martka
22-10-2007, 17:18
@Gogar
http://www.tvn24.pl/-1,1525620,wiadomosc.html

Wyciek, tak? Taki adres był na twoim ss...

Scream
22-10-2007, 17:30
wycieki byly na wielu stronach, ale zazwyczaj dosc szybko byly one usuwane :]

Rohas
22-10-2007, 17:51
Ten kto bogaty, ten może się cieszyć ; ) (Nie żebym się chwalił, ale między innymi moja rodzina)
OmG, zal mi takich szpanerow jak ty. Tez mam kase i co? Mam o tym trabic? No chyba, ze uwazasz sie lepszym od inyych, no to sorka ..
Taa, co prawda to prawda. Byla korupcja jak byl PiS, to co teraz bedzie. Omigot ..

*down [Grocix]
A czy widzisz gdzies w moim poscie pytanie, ktore dotyczy tego kiedy sie pojawila korupcja? Nie? To dobrze ;)

Grocix
22-10-2007, 18:01
@Up
Korupcja wystepuje od czasow wymyslenia pieniedzy...

Martka
22-10-2007, 18:06
Ale PO ma realny plan na jej zlikwidowanie (zmniejszenie skali).

Vil
22-10-2007, 18:10
Czy jakikolwiek zwolennik PiSowskiej pseudo-walki z korupcja posiada jakikolwiek racjonalny argument ktorym jest w stanie podwazyc wydzwiek tasm Beger ?

Walka z korupcja - prowokacje wymierzone w przeciwnikow politycznych, tak, aby zdyskredytowac ich wszelkimi dostepnymi srodkami. Jesli ktokowiek wierzyl ze uda sie wykorzenic realna korupcje, szczegolnie ze uda sie to pisiorom - dal sie nabrac.

Rohas
22-10-2007, 18:15
Jesli ktokowiek wierzyl ze uda sie wykorzenic realna korupcje, szczegolnie ze uda sie to pisiorom - dal sie nabrac.
Moze, nie tyle wykorzenic, co starac sie bardziej niz dotychczas zniszczyc ;) Na pewno udaloby im sie to lepiej niz PO ..

R3T
22-10-2007, 18:22
Tak wsadzac do pudla bez dowodow, ale z nieznaczacymi

Shadowsong
22-10-2007, 18:29
Taa, co prawda to prawda. Byla korupcja jak byl PiS, to co teraz bedzie. Omigot ..

Imho sa wazniejsze sprawy niz korupcja.

Martka
22-10-2007, 18:34
Imho sa wazniejsze sprawy niz korupcja.

Dokładnie, na przykład uproszczenie przepisów i ograniczenie biurokracji, co przyczyni się do zmniejszenia skali tego zjawiska.

Scream
22-10-2007, 18:43
Dokładnie, na przykład uproszczenie przepisów i ograniczenie biurokracji, co przyczyni się do zmniejszenia skali tego zjawiska.

cytowanie madrych ludzi nie sprawia ze sam stajesz sie madrzejszy.

Withord
22-10-2007, 18:46
I uważasz, że tak jest dobrze?

Martka
22-10-2007, 18:51
cytowanie madrych ludzi nie sprawia ze sam stajesz sie madrzejszy.

Kolejny co nie ma Polskiej klawiatury? To chyba jakaś plaga.

Rohas
22-10-2007, 18:55
*marla666
Tez tak pisz i co? Jakis problem?
I tak wyglada to lepiej, bo uzywam interpunkcji, dobrze wygladaja moje posty stylistycznie i sa czytelne. A nie tak jak twoje 'kali chciec jesc':
Kolejny co nie ma
'Kolejna osoba, ktora nie ma..' jak co ;)
*down
I tak moje jest lepsze ;d

Martka
22-10-2007, 18:59
@up
1. Kolejny (w domyśle user) co nie ma polskiej klawiatury. To poprawna forma.

Radix
22-10-2007, 19:20
@marla
Jesli chodzi o pisanie bez polskich znakow (ćżź itp), to nie jest to bledem. Poczytaj netykiete.

@topic
Coz - niezbyt sie cieszylem ze zwyciestwa PO, ale zobaczymy jak to teraz bedzie. Co do wieeelu uzytkownikow, ktorzy wyzywaja, krytykuja, ublizaja PIS. Ciekawi mnie, czy faktycznie potraficie uzasadnic swoja opinie (i nie mowcie mi tylko, ze nie spelnili wszystkich obietnic, bo nikt tego nigdy nie zrobil). Duza czesc z was zachowuje sie jak taka pewna kobieta w wywiadzie z bialoczerwonego miasteczka, ktore zorganizowal Giertych. Uwazala, ze PIS to zlo, a Kaczynscy caly czas robia cos okropnego. Gdy poproszono o podanie przykladu, to kobita sie zaciela i nie wiedziala co odpowiedziec. Rozumiem, ze kazdy moze popierac inne partie, ale obserwuje pare tematow tutaj i stwierdzam, ze panuje jakas moda na "pojazd" Kaczynskich. Polska jeszcze nie dorosla do normalnosci. Stolki sie zmieniaja, a u nas dalej bieda, nedza, agresja i caly inny syf. Coz, cala reszta jest dobra do rozmowy tylko przy piwku. Pozdrawiam zatem i milego wieczoru.

Dark Sven
22-10-2007, 19:58
@Radix
Właśnie. Przecież 2 km autostrad przez 2 lata to całkiem dużo. Co z tego, że premier nie umie hymnu. I w sumie to oni nawet dużo zrobili. I czemu ludzie narzekają, że kiedyś wysłał limuzyne po O. Rydzyka (Prowokacja Faktu). I co ludzi chcą, że będą podsłuchiwani. Może Pis lubi podsłuchiwać. I w ogóle te najazdy na PiS są niesmaczne. No i przecież nareszcie są podwyzki dla nauczycieli (+/- 25 złotych), a ci lekarze to bardzo przesadzają.
Jak to mówi mój tata:
"Tusk... Brzyyydal!"

Tekst mocno ironizowany.

By$iu
22-10-2007, 20:07
@Radix
Właśnie. Przecież 2 km autostrad przez 2 lata to całkiem dużo. Co z tego, że premier nie umie hymnu. I w sumie to oni nawet dużo zrobili. I czemu ludzie narzekają, że kiedyś wysłał limuzyne po O. Rydzyka (Prowokacja Faktu). I co ludzi chcą, że będą podsłuchiwani. Może Pis lubi podsłuchiwać. I w ogóle te najazdy na PiS są niesmaczne. No i przecież nareszcie są podwyzki dla nauczycieli (+/- 25 złotych), a ci lekarze to bardzo przesadzają.
Jak to mówi mój tata:
"Tusk... Brzyyydal!"

Tekst mocno ironizowany.

Nie zapominaj, iz w sejmie nie jest sam PIS.

Shadowsong
22-10-2007, 20:24
@Radix
Gdyby PiS rzadzil tak ladnie i pieknie to nie byloby tych wyborow. A wybory byly wiec cos chyba bylo nie tak. Trudno, PiS sie nie sprawdzil, a jak cos sie nie sprawdza to trzeba to zmienic. Teraz czas na PO, zobaczymy co oni zrobia.

@__DARK_SEVEN__
Właśnie. Przecież 2 km autostrad przez 2 lata to całkiem dużo.

A ile mialo byc tych km? 200? Dajmy nawet 100, nawet 10km. Nawet przy 10 te 2km po 2 latach rzadow PiSu wyglada mizernie :P

Gogar
22-10-2007, 20:37
OmG, zal mi takich szpanerow jak ty. Tez mam kase i co? Mam o tym trabic? No chyba, ze uwazasz sie lepszym od inyych, no to sorka ...
Nie trąbię o tym, ani się nie chwalę, ale po prostu to dodałem. Poza tym to, że "masz kasę" nie oznacza, że jesteś bogaty. I nie, nie uważam się lepszym od innych, jakoś z innymi, niekoniecznie kasiastymi mam dobre kontakty.
I uważasz, że tak jest dobrze?
Nie.

Martka
22-10-2007, 21:02
@topic
Coz - niezbyt sie cieszylem ze zwyciestwa PO, ale zobaczymy jak to teraz bedzie. Co do wieeelu uzytkownikow, ktorzy wyzywaja, krytykuja, ublizaja PIS. Ciekawi mnie, czy faktycznie potraficie uzasadnic swoja opinie (i nie mowcie mi tylko, ze nie spelnili wszystkich obietnic, bo nikt tego nigdy nie zrobil). Duza czesc z was zachowuje sie jak taka pewna kobieta w wywiadzie z bialoczerwonego miasteczka, ktore zorganizowal Giertych. Uwazala, ze PIS to zlo, a Kaczynscy caly czas robia cos okropnego. Gdy poproszono o podanie przykladu, to kobita sie zaciela i nie wiedziala co odpowiedziec. Rozumiem, ze kazdy moze popierac inne partie, ale obserwuje pare tematow tutaj i stwierdzam, ze panuje jakas moda na "pojazd" Kaczynskich. Polska jeszcze nie dorosla do normalnosci. Stolki sie zmieniaja, a u nas dalej bieda, nedza, agresja i caly inny syf. Coz, cala reszta jest dobra do rozmowy tylko przy piwku. Pozdrawiam zatem i milego wieczoru.

Mogę Ci podać kilka argumentów przeciwko PiS-owi:
1.W ciągu dwóch lat ich rządów chleb podrożał o 0,7 gr. Nie cytuje tu Tuska, wiem to, bo codziennie rano chodzę do piekarni i widzę wzrost cen.
2.Opinia Europy o Polsce. Niemal wszystkie zagraniczne media "odetchnęły" i pozytywnie oceniają wyniki wyborów. Kaczyński miał za granicą opinię populisty i nacjonalisty, zaborczego przywódcy niezdolnego do normalnych rozmów i negocjacji (padło tu nawet określenie "Stalingrad Kaczyńskich").
3.Autostrady. A konkretnie ich brak. Jeśli sukcesem można nazwać słynne otwarcie 500m. odcinka autostrady przez min. Polaczka to jest to co najmniej śmieszne.
4.Niekonsekwencja w zapowiedziach o koalicji. "Nigdy nie będziemy rządzić z Samoobroną". Dotrzymali słowa?
5.Frekwencja na wyborach- dlaczego Polacy poszli głosować? Bo mieli dość robienia z Polski pośmiewiska na oczach całego świata! Cała Europa gratuluje Polsce nowego rządu!

Nadal twierdzisz, że nie ma argumentów przeciwko PiS-owi?

Maggic
22-10-2007, 21:08
Miemal wszystkie zagraniczne media "odetchnęły" i pozytywnie oceniają wyniki wyborów. Kaczyński miał za granicą opinię populisty i nacjonalisty, zaborczego przywódcy niezdolnego do normalnych rozmów i negocjacji (padło tu nawet określenie "Stalingrad Kaczyńskich").

miał również opinię Kartofla nadaną przez niemieckie media : )

Czarna_Mamba
22-10-2007, 21:14
No i w PiSdu.

Nie jestem zadowolona, aczkolwiek wcale nie przekreślam PO, po prostu zobaczę jak da sobie radę. Oby sobie dał radę - tym lepiej dla nas.

Rotherdamie
22-10-2007, 21:15
Mogę Ci podać kilka argumentów przeciwko PiS-owi:
1.W ciągu dwóch lat ich rządów chleb podrożał o 0,7 gr. Nie cytuje tu Tuska, wiem to, bo codziennie rano chodzę do piekarni i widzę wzrost cen.
2.Opinia Europy o Polsce. Niemal wszystkie zagraniczne media "odetchnęły" i pozytywnie oceniają wyniki wyborów. Kaczyński miał za granicą opinię populisty i nacjonalisty, zaborczego przywódcy niezdolnego do normalnych rozmów i negocjacji (padło tu nawet określenie "Stalingrad Kaczyńskich").
3.Autostrady. A konkretnie ich brak. Jeśli sukcesem można nazwać słynne otwarcie 500m. odcinka autostrady przez min. Polaczka to jest to co najmniej śmieszne.
4.Niekonsekwencja w zapowiedziach o koalicji. "Nigdy nie będziemy rządzić z Samoobroną". Dotrzymali słowa?
5.Frekwencja na wyborach- dlaczego Polacy poszli głosować? Bo mieli dość robienia z Polski pośmiewiska na oczach całego świata! Cała Europa gratuluje Polsce nowego rządu!

Nadal twierdzisz, że nie ma argumentów przeciwko PiS-owi?

Też nie jestem za PIS ale to zbyt mało argumentów. PIS skupił się głównie na walce z korupcją i postkomunizacją. Chciał rozliczyć się z przeszłoścą innych zaniedbując tym samym aktualne sprawy narodu. Troche się boje rządów Tuska (tej prywatyzacji szpitali) ale ich poparcie dla przedsiębiorców może oznaczać znaczny spadek bezrobocia. Obyś teraz też chodziła sumiennie do piekarni i sprawdzała aktualne ceny chleba. I nie żal się jeżeli ten rząd zawiedzie ,bo wszystko jest możliwe. Co do koalicji z samoobroną - gdy twój rząd miałby się rozpaść ,a jedynym wyjściem jest poddanie się albo koalicja z rzekomym ,,warchołem" to co byś wybrała? Opinia o Polsce może być jeszcze gorsza jeżeli Tusk okaże się kolejnym ,,tyranem".
@Down:
Prywatyzacja szpitali, to tylko hasło pod publiczkę, żeby zniechęcić ludzi do głosowania na PiS.
???

Martka
22-10-2007, 21:16
miał również opinię Kartofla nadaną przez niemieckie media : )

Nadaną mu przez brukowiec "Der Spiegel", odpowiednik polskiego "Faktu", czy "Super Expresu".

Gogar
22-10-2007, 21:53
Troche się boje rządów Tuska (tej prywatyzacji szpitali)

Prywatyzacja szpitali, to tylko hasło pod publiczkę, żeby zniechęcić ludzi do głosowania na PiS.

Calen Futh
22-10-2007, 22:12
Platforma rządzi, a ja jakoś szczególnej poprawy nie widzę...

Yoh

Shadowsong
22-10-2007, 22:20
Też nie jestem za PIS ale to zbyt mało argumentów.
Lamanie konstytucji albo jej nieznajomosc jest wystarczajacym argumentem, ze ktos trafil tam, gdzie nie powinien. (Mysle o Kaczynskim)

Ok, moze jest malo argumentow przeciw. To moze inne pytanie - czy sa jakies argumenty ZA? Ewentualnie ILE.

-Wzrost gospodarczy....rzecz niewatpliwa, ale korzysci wielkiej z tego nie ma, bo to wszystko jest "przejadane".

-Zmniejszenie korupcji....no to chyba ulubiona zabawa PiSu. Tylko co mi z tego, ze korupcja jest mniejsza, ja zadnych zmian w zyciu swoim i innych nie widze. Nie widze, zeby ktos przez to wiecej zarabial, mial tansze produkty (ba, nawet drozsze sa!), mial lepsze mozliwosci rozwoju. OK ja jeszcze nie pracuje, nie zarabiam, ale jakos nie zauwazylem, zeby moi rodzice mowili, ze jest lepiej, dlatego ze zmniejsza sie korupcja.

"Nigdy nie będziemy rządzić z Samoobroną". Dotrzymali słowa?
dokladnie haha XDXDXDXDXD

@Edita
owned :p

kołbaś
22-10-2007, 22:33
Moim zdaniem(podkreslam MOIM) prywatyzacja szpitali jest jedna z najleprzych rzeczy jaka mozna obecnie zrobic. I najlepiej zrobic tak z reszta panstwowych zakladow. No bo tak pieliegniarki strajkuja bo maja takie prawo i wiedza ze predzej czy pozniej i tak te podwyszki dostana. A jak beda to wszystko prywatne szpitale ?? Jak cos sie nie podoba bo placa za mala to ok wolna reka mozesz isc do innych szpitali pracowac a jak nie masz gdzie isc do siedz na dupie i pracuj albo sie zwalniaj. Czyli jak w normalnym miejscu pracy. jak cos sie nie podoba to nara. I moge wam zagwarantowac ze strajkow wtedy nie bedzie.

>>>Mazix<<<
22-10-2007, 22:41

Nazywasz się bogatym, bo dobrze sie rozgościłeś pod mostem? Zal...

@edit
tak, cieszę się, że PO wygrało, jak zauważyliście, kaczory swojej kiełbasy wyborczej nie spełniły ani troszkę.
@down
Man, ja tez nie pochodze ze śmietnika wierz mi ; ]. Dobrze że nie mieszkam w tym mieście co ty. Pewnie chodzisz po ulicy i wrzeszczysz jaki jestes "bogaty".

@edit2
niestety u mnie, na lubelszczyźnie, pis nadal panuje :/

Gogar
22-10-2007, 22:49

@edit
tak, cieszę się, że PO wygrało, jak zauważyliście, kaczory swojej kiełbasy wyborczej nie spełniły ani troszkę.

Uzasadnił bym swoją wypowiedź, ale zaraz będzie, że się chwalę znowu. ; ) A ten swój "Zal" w dupę sobie wsadź.

Vil
22-10-2007, 23:02
Też nie jestem za PIS ale to zbyt mało argumentów. PIS skupił się głównie na walce z korupcją i postkomunizacją. Chciał rozliczyć się z przeszłoścą innych zaniedbując tym samym aktualne sprawy narodu.

Sam sobie odpowiedziales, teraz jeszcze przyjrzyj sie ile tej korupcji zlikwidowali.

Ryłek
22-10-2007, 23:50

Najlepsze rozwiązanie, stosowane w większości stanów w US & A. Szpital to fabryka "produkująca" zdrowie a nie miejsce ciągłych strajków. Płatny szpital - większe zarobki lekarzy i pielęgniarek, lepsze traktowanie klientów, brak strajków. Czego chcieć więcej?

Raul
22-10-2007, 23:59
Nie zapominaj, iz w sejmie nie jest sam PIS.
No tak, przecież to wina PO i SLD, że PiS postępował w taki sposób.

Dark Sven
23-10-2007, 00:28
No tak, przecież to wina PO i SLD, że PiS postępował w taki sposób.

Tak!
Tusk... Brzyyyyydal...

Nooben
23-10-2007, 01:52
Szkoda, że nie było podziękowań ze strony byłego premiera dla jego grzybka. No cóż - niefart, z niego żaden autorytet :(

Rotherdamie
23-10-2007, 02:08

@edit
@down
Man, ja tez nie pochodze ze śmietnika wierz mi ; ]. Dobrze że nie mieszkam w tym mieście co ty. Pewnie chodzisz po ulicy i wrzeszczysz jaki jestes "bogaty".

@edit2
niestety u mnie, na lubelszczyźnie, pis nadal panuje :/

Normalnie żal.pl . Zobaczymy ile PO spełni swojej kiełbasy. Wtedy też każdy sie cieszył ,że PIS wygrał i prosze jakie nagłe niezadowolenie z rządów. Co do tego czy on jest bogaty - zauważ ,ze dał jedną bardzo skromną wzmiankę o tym czyli sie nie chwali. Pilnuj żeby tobie kasy nie zabrakło (kapitalizm jest hehe:D) , a nie nasmiewasz sie z kogos kto juz ja ma. Każdy człowiek jest bogaty na swój własny sposób np. ktoś ma fotel w domu i mieszka w dzielnicy slamsów,a postrzega to jak np. luksusowy apartament.
Sam sobie odpowiedziales, teraz jeszcze przyjrzyj sie ile tej korupcji zlikwidowali.
Ja tylko dokończyłem argumentacje własnymi przemyśleniami. Nie wiedziałem ,że potrafie dyskutować sam ze sobą - to bardzo rzadka cecha ,którą psychiatra powinien zbadać. A co do korupcji - bardzoooooooooooooooooooooooooooooooooo dużo xD. Co za osoby tą polską rządziły? Kwaśniewski lubił wypić, Kaczyński nie zna hymnu no poprostu wzór dla młodego patrioty.

Shadowsong
23-10-2007, 09:21
Jeśli PO zaproponuje Radosława Sikorskiego na stanowisko ministra spraw zagranicznych, prezydent zrobi wszystko, by zablokować tę kandydaturę - dowiedział się "Dziennik" ze źródeł w Pałacu Prezydenckim.

http://fakty.interia.pl/raport/wybory_2007/news/prezydent-bedzie-blokowal-sikorskiego,998304

Zal czy nie?

Duch Niespokojny
23-10-2007, 10:58
http://www.zasady-zobowiazuja.pl/

Vanhelsen
23-10-2007, 10:59
http://fakty.interia.pl/raport/wybory_2007/news/prezydent-bedzie-blokowal-sikorskiego,998304 http://images.tibia.pl/forum/images/buttons/report.gif

Zal czy nie?no i mówiłem, że będą niezłe jazdy na linii prezydent - sejm... ale PO ma duże szanse przy koalicji na odrzucanie wszystkich vet prezydenta :)

Parys
23-10-2007, 12:44
@Shadowsong
http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=9321523&rfbawp=1193131808.478
Z tajnych źródeł to ja wiem, ze G. Bush ma sztamę z T.org.pl. /-;

Shadowsong
23-10-2007, 13:26
Ale o co sie rozchodzi? Tam zadnych tajnych zrodel nie ma :P

Parys
23-10-2007, 14:17
Mówiłem o tym fragmencie z Twojego linka:
"dowiedział się "Dziennik" ze źródeł w Pałacu Prezydenckim."
Ja zaś wkleiłem swój link, by pokazać odpowiedź na te zarzuty.

Rohas
23-10-2007, 18:08
Poza tym to, że "masz kasę" nie oznacza, że jesteś bogaty.
Omg. Dla jednych bogactwem bedzie kasa Bill'a Gates'a, dla drugich 10k na miesiac. Mam Ci podac saldo konta, zebys stwierdzil wg. siebie, czy jestem bogaty? Smiac mi sie chce z Ciebie dziecko :baby:

EDIT:
Ja tego nie robie dla postów -.-' Po prostu mu odpowiedziałem. Z reszta koniec tematu i offtopu. Spadam, narq ;)

Shadowsong
23-10-2007, 18:41
Rohas pogadajcie na PW, bo na prawde nas nie interesuje kto ile ma na koncie ;)

Martka
23-10-2007, 18:56
@up
Po co, jak można nabić trochę postów.

Vanhelsen
23-10-2007, 19:52
@up
Po co, jak można nabić trochę postów.Tym bardziej, że forum nie ma licznika :O

Rotherdamie
23-10-2007, 19:55
Tym bardziej, że forum nie ma licznika :O

Licznika? Dla prawdziwych spamerów licznik nie istnieje nawet jak go nie ma na forum.

kołbaś
23-10-2007, 20:03
Tym bardziej, że forum nie ma licznika :O

jest tylko ukryty pare osob na forum ma wstawiony. A no i niektozy chca dobic 500 psotow zeby bylo widac w ostatnich postach uzytkownika =P

durel
23-10-2007, 20:32

Yoh

loool

jak oni jescze nie zaczeli na dobre rzadzic -.- co mieli zrobic jak przedwczoraj byly sondaze, potem wyniki wiec mieli w 1 dzien usunac korupcje, poprawic stosunki zagraniczne i moze jeszcze ceny w sklepach obnizyc? to co jutro bedzie!! oO

topic:

no i sie ciesze ;> wieze ze PO da rade!
od poczatku bylem za nimi, cala moja rodzina tez xd sie pochwale ze moj przyszly szfagier(ort?) drugi raz jest poslem xdd (2 lata temu i teraz)

i gites,

spieprzaj dziadu (do pisu)

Radix
23-10-2007, 22:58
@Darkus Svenus
Ja nie mowie, ze PiS byl idealny i wszystko robil dobrze. Stwierdzilem tylko, ze duzo osob nie potrafi zargumentowac swojego najazdy na PiS. Nie mowie, ze wszyscy, ale duza czesc poprostu podaza za tlumem/rodzina/znajomymi. Nie trzeba byc politologiem, aby miec swoje wlasne zdanie i umiec je uzasadnic. Co do prezydentow i innych pionkow - przeciez duza wiekszosc z nich pokonczyla zawodowki, nie ma matur itp itd. Jeden jest alkoholikiem, drugi ma wade wymowy, trzeci jest zydem, czwarty to komuch, piaty nie zna hymnu, szosty blablabla. Mowie - Polska nie dorosla jeszcze by zylo sie w dostatku. Bawia mnie natomiast komentarze niektorych ludzi z telewizji. Zbigniew Holdys stwierdzil, ze byl na wyborach tylko raz (nie liczac tych wyborow). Nawet w 89 nie pofatygowal sie mimo sytuacji jaka byla. Teraz nagle wielkie zbulwersowanie i az musial isc glosowac... Jesli teraz jest gorzej jak przed 89 to wybaczcie - czegos nie rozumiem. Mozna zalozyc ogolny temat o polityce i tam prowadzic konwersacje.

Xantro
24-10-2007, 07:55
Licznika? Dla prawdziwych spamerów licznik nie istnieje nawet jak go nie ma na forum.

Ten tekst mnie rozbroił ;p Ten tekst jest po prostu boski !!:evul:

A co do wyborów - dobrze że nie PiS. Jeszcze sie chwalą że lepszy wynik niż ostatnio to już przesada :o

Patton
01-11-2007, 23:13
No szkoda ze PO wygrala wybory teraz juz nie ma pol polski,zylo bedzie sie lepiej tylko bogaczom eeeh...rzygac sie chce

Hellraiser
04-11-2007, 16:19
Jak narazie najbardziej dostrzegalną rzeczą co PO robi gorzej od PiS-u, to EURO 2012, no i kolejno te nieszczęsne emerytury i podatki.