zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Disco Polo dla wszystkich (?)

Breejv
23-10-2007, 15:24
Zapewne jest tu wiele osób, które uważają, że disco polo to największe gó*no. I ja też tak myślałem...do dziś :o Normalnie słucham tylko rapu, powiedziałbym nawet, że jestem bardzo wybredny jeśli chodzi o muzykę. Ale kiedy dziś całkiem przez przypadek usłyszałem jeden kawałek disco polo (laska ściągnęła u mnie na kompie), to teraz słucham tego na okrągło 8o Nie spodziewałem się tego po sobie 8o I tu mam do was pytanie : czy komuś z was też zdarzyło się tak, że nienawidziliście tego gatunku i nagle wciągnął was jakiś kawałek :p ?
Teraz sam mogę powiedzieć, że disco polo to muzyka dla każdego i każdy znajdzie tam coś dla siebie :) Proszę o wypowiedzi :)

P.S "Jeszcze raz, potem znów, raz jeszcze , drugi, zrobisz ze mną to coś...jeszcze raz zrobisz to aż będzie dłuuuugi... pocałunek w tę noc...jeszcze raz potem znów" Hardkorowo... ^^

Duke Dran
23-10-2007, 15:31
Ja dziękuję, może w następnym życiu...

Serious Sam
23-10-2007, 16:29
Ja osobiście lubię czasami sobie posłuchać disco polo ;).

Davido16
23-10-2007, 16:49
@up

Ja identycznie. Niektóre piosenki są spoko :)

LolnY
23-10-2007, 16:51
Normalnie słucham tylko rapu, powiedziałbym nawet, że jestem bardzo wybredny jeśli chodzi o muzykę.

Sam sobie przeczysz.

@Topic

Mhm... Wątpię. Na pewno nie każdy znajdzie w tym coś dla siebie.

http://img141.imageshack.us/img141/892/komentarzblackgd9.png

Hellraiser
23-10-2007, 16:56
Disco Polo jest w porządku.

Pramus
23-10-2007, 16:58
Jest pare piosenek disco-polowych, ktore mozna posluchac, ale to tylko tak dla jaj. IMO Disco-Polo nie nadaje sie do 'normalnego', stalego sluchania.

Sam sobie przeczysz.

Dlaczego tak sadzisz? :P

Baron Kaldrick
23-10-2007, 17:00
Disco polo jest jedną z najlepszych możliwych muz na imprezy. Ale nie do słuchania.

By$iu
23-10-2007, 17:10
Disco polo jest jedną z najlepszych możliwych muz na imprezy. Ale nie do słuchania.

"Bo ja tanczyc chce..." :-).

Capality
23-10-2007, 17:37
Disco Polo to takie Polskie disco(jak sama nazwa wskazuje xD) i często grają to na wiejskich weselach

Irons
23-10-2007, 17:55
Czemu na wiejskich? Na "normalnych" też często leci ;|.

Kulikos
23-10-2007, 18:55
Ja lubie tylko piosenkę "Lubelski Full". Ale żeby słuchać tego tak na okrągło? Nah ;x

Zupka_Chinska
23-10-2007, 19:01
Prędzej zacznie wpier***lać żarcie z konkurencyjnej firmy ~ Vifon.

raven
23-10-2007, 19:16
nikt nie lubi disco polo ale jak na jakichs imprezkach leci "jestes szalona" to wszyscy jakos znaja caly tekst haha:D

Emily Firehair
23-10-2007, 19:20
tylko i wylacznie na imprezach, nie wiem ile bym wytrzymala sluchajac takiej muzyki na sluchawkach jadac do szkoly, czy siedzac przy kompie. Toleruje, ale nie przepadam :)

Martka
23-10-2007, 19:20
A łaga czigi wymiata! :)

http://www.youtube.com/watch?v=w614CyxMARE

Żyłka
23-10-2007, 19:39
Jeżeli "Tańczyć chcę" jest kawałkiem disco-polo, to absolutnie zgadzam się z autorem tematu.

Nie jestem co do tego pewien, ale "Łaga czigi" chyba do gatunku disco-polo się nie zalicza.

lololol
23-10-2007, 19:41
Zapewne jest tu wiele osób, które uważają, że disco polo to największe gó*no. I ja też tak myślałem...do dziś :o Normalnie słucham tylko rapu, powiedziałbym nawet, że jestem bardzo wybredny jeśli chodzi o muzykę. Ale kiedy dziś całkiem przez przypadek usłyszałem jeden kawałek disco polo (laska ściągnęła u mnie na kompie), to teraz słucham tego na okrągło 8o Nie spodziewałem się tego po sobie 8o I tu mam do was pytanie : czy komuś z was też zdarzyło się tak, że nienawidziliście tego gatunku i nagle wciągnął was jakiś kawałek :p ?
Teraz sam mogę powiedzieć, że disco polo to muzyka dla każdego i każdy znajdzie tam coś dla siebie :) Proszę o wypowiedzi :)

P.S "Jeszcze raz, potem znów, raz jeszcze , drugi, zrobisz ze mną to coś...jeszcze raz zrobisz to aż będzie dłuuuugi... pocałunek w tę noc...jeszcze raz potem znów" Hardkorowo... ^^

bardzo wybredny jesli chodzi o muzyke ale slucha rapu. pwned :D

Martka
23-10-2007, 19:44
nikt nie lubi disco polo ale jak na jakichs imprezkach leci "jestes szalona" to wszyscy jakos znaja caly tekst haha:D

Dokładnie! :D
Tak samo jak rolnicy mówią, że są biedni, a jak wesele urządzają to "zastaw się, a postaw się" 8o.

Breejv
23-10-2007, 19:53
bardzo wybredny jesli chodzi o muzyke ale slucha rapu. pwned :D

O co Ci chodzi ? Mam swoje wybrane kawałki, rap jak każdy inny gatunek muzyki dzieli się na style, nie każdy hip hopowy utwór jest taki sam ...

BTW Dokładniej to chodziło mi o tą piosenke :p

http://dilx.wrzuta.pl/audio/lDTEhIMVLV/boys-malolata

lololol
23-10-2007, 20:03
@up

chodzilo mi o rap w postaci bandy czarnuchow bujajacych sie jak "pierdolone rezusy" z 10kg zlota na szyi ; ). Tak czy srak, no offence.

Meryba
23-10-2007, 20:04
Chociaż disco polo to jest ścierwo i gówno to napewno jest lepsze od rapu hip hopu i tehna.

Breejv
23-10-2007, 20:17
@up
Widzę, że jesteście trochę ograniczeni :s Dla mnie nie ma "głupiej" muzyki, niech każdy słucha tego co chce. A rap ma w sobie wiele słów przekazu, wystarczy posłuchać np. PiH - Czarny kruk ( http://pl.youtube.com/watch?v=tmY9CcKPpDk ), kawałek mistrza metafor i porównań.

Onori
23-10-2007, 20:18
Sam sobie przeczysz.
bardzo wybredny jesli chodzi o muzyke ale slucha rapu. pwned
http://pl.wikipedia.org/wiki/Tolerancja

DP? nie dla mnie do "stałego" słuchania. Aczkolwiek trudno znaleźć równie dobry gatunek do bawienia się;)

LolnY
23-10-2007, 20:33
Jest pare piosenek disco-polowych, ktore mozna posluchac, ale to tylko tak dla jaj. IMO Disco-Polo nie nadaje sie do 'normalnego', stalego sluchania.

Dlaczego tak sadzisz? :P

Taki sobie żarcik ;) Po prostu musiałem to napisać xD Czasem tak mam.

@Topic

Ktoś wspomniał o sławnym "Bo ja tańczyć chcę". Powiem tyle - magia.

http://img141.imageshack.us/img141/892/komentarzblackgd9.png

Dego
23-10-2007, 20:49
kiedys sluchalem tak dla jaj na gadu-radio o dziwo zaczelem sluchac tego codziennie ale potem sie jakos powstrzylem ;p

"Przelec mnie ja tak bardzo tego chce, przelec mnie o tak o jeije"
no poprostu nc albo(z tego co pamietam),
"To bylo noca gdy ksiezyc swiecil mocno tak to bolalo..."

Mad-Sin
23-10-2007, 21:03
Do zabawy na imprezach lepszej muzy chyba nie ma :D

@rap = shit

0 przekazu? Kej. Jako wielki fan muzyki ulicznej (i nie tylko) polecam Kaliber 44.

Erhion
23-10-2007, 23:00
Kolejni antyhiphopowcy, Rap jest zły itp. Nie zdziwie się jak się zacznie kłótnia. Szkoda mi was.

A disco polo nie słucham i nie mam zamiaru.;)

Breejv
23-10-2007, 23:55
Ja tam się z nikim nie będę kłócił bo szczerze mówiąc h*j mnie obchodzi co oni myślą o rapie. Podejrzewam, że dla nich rap to Verba, Mezo itp. więc tym bardziej mam to gdzieś :)

Tovob Lard
24-10-2007, 09:19
Przecież, to żadne odkrycie jak zmieszasz alkohol z discopolo, że zabawa jest przednia tylko bez przesady. [wiadomo]
Widzę, że jesteście trochę ograniczeni :s Dla mnie nie ma "głupiej" muzyki, niech każdy słucha tego co chce. A rap ma w sobie wiele słów przekazu, wystarczy posłuchać np. PiH - Czarny kruk ( http://pl.youtube.com/watch?v=tmY9CcKPpDk ), kawałek mistrza metafor i porównań.
Cała nowa płyta Piha jest genialna, proponuje, żebyś przesłuchał sobie jeszcze ELdo - Plaża

Gadziu
24-10-2007, 15:05
pih polegl w beefie z pe. kmiotem jest

Maggic
24-10-2007, 16:25
Straciłaś cnotę bo co? Bo sama tego chciałaś :cup: Straciłaś cnotę i co? I już nie będziesz miała :(

KrEmAs KAc
24-10-2007, 20:38
Mam nawet 100mb+ na komie disco polo :P
Fajne są piosenki tylko jak się nad jeziorkiem puszcza to samo przez tydzień to rzygać się chce :P Nie to co techniawka :D

Parys
24-10-2007, 22:02
Na imprezach najlepsza muzyka (-;

Czarna_Mamba
24-10-2007, 22:49
"A teraz łapy w górę ti tabu dibu daj
Publika dziś baluje ti tabu dibu daj
Bo tutaj nic nie boli ti tabu dibu daj
Się w tańcu nie pi**oli ti tabu dibu daj"

Fajnie się tańczy na dyskotekach szkolnych, karaoke też na obozie nieźle nam wychodziło. I co z tego, ze wyliśmy jak wilki do pełni, ważne, że atmosfera była. ^^

Rethfing on Aldora
25-10-2007, 08:45
"Sąsiadka" na obozowych dyskotekach pwnuje.

Rafayen
25-10-2007, 09:01
U Mnie w domu zawsze na % słuchamy disco =D!

Kanikuły polish version =D Rox !

Lasooch
25-10-2007, 16:28
Normalnie słucham tylko rapu, powiedziałbym nawet, że jestem bardzo wybredny jeśli chodzi o muzykę.

LolnY już to pisał, ale to oksymoron jest. Słucham nie tylko metalu, żeby nie było. Parę fajnych rapowych kawałków się znajdzie, ale będąc wybrednym trzebaby słuchać może pięciu w kółko

http://pl.wikipedia.org/wiki/Tolerancja

P*erdolę tolerancję.

Jakby ktoś chciał na mnie jakoś naskoczyć - proszę bardzo, ale weźcie pod uwagę także biały tekst ;o

Calen Futh
25-10-2007, 16:31
Chociaż disco polo to jest ścierwo i gówno to napewno jest lepsze od rapu hip hopu i tehna.
Toś pocisnął. No chyba, że mowa o polskim (c)rapie, wtedy popieram w 100%

Yoh

Vasudanin
25-10-2007, 16:49
disco polo to dyskoteka na polu ;]

a tak an serio to da sie tego posluchac :)

@btw

moglby mi ktos dac linka do piosenki "combine harvester - the wurzels" zeby sciagnac

http://pl.youtube.com/watch?v=d2eSP3D0s0w

chodzi mi o ta

Podraz.
25-10-2007, 18:27
Tworzenie tematow o muzyce powinno byc na tym forum zakazane bo niezaleznie od tego jakie intencje ma autor tematu to i tak zawsze konczy sie na tym samym - flame war.

Jakość muzyki jest wartościa niemierzalną, to nie jest tak jak w tibii ze wystarczy policzyc oplacalnosc expa zeby wiedziec ze sorc jest lepszy od knighta.

MetiuII
25-10-2007, 22:30
To, że ty odnalazłeś coś ciekawego w disco polo, to nie znaczy, że wszyscy coś tam znajdziemy. Sam przed sobą się wstydze kiedy tego słucham. A na imprezach to nie wiem jak to jest bo na takowe "tańce" nie chodze, bo nie mam zamiaru taczać się w masie typowych "lowelasków", którzy idą na disko nie dla zabawy ale na "podryw".

@rapTemat
PiH- jęczący s*****el, dla napalonych nastolatek, które i tak trzymają dziewictwo do ślubu.
Kaliber44- ta muzyka nie jest dla wszystkich. Jednak jak ktoś chce się połapać w świecie prawdziwego rapu, muzyki z prawdziwym przekazem, która daje do myślenia to polecam.

Exodus
26-10-2007, 16:38
Disco Polo daje rade ;p

Co do "Bo ja tanczyc chce" to Long & Junior maja jeszcze piosenke J.A.Z.D.A. wedlug mnie o wiele lepsza ;p

spider-bialystok
26-10-2007, 18:40
Nie slucham disco polo, ale lubie sie przy tym bawic na imprezach ;]
nie mam zamiaru taczać się w masie typowych "lowelasków", którzy idą na disko nie dla zabawy ale na "podryw".
Podryw to element zabawy na dyskotece ;] I to najlepszy element wg mnie ;] Wzrok kumpli gdy tanczysz "wolnego" z najladniejsza panna na imprezie - bezcenne :)

Rukahs
26-10-2007, 18:51
To wymiata :D:D
http://youtube.com/watch?v=chRkE6v32Cs

Zenuś
26-10-2007, 19:10

tak ale wtedy wszyscy sa albo nachlani albo nacpani no i wtedy jako tako. ale nadal uwazam ze disco polo to gó... coś gorszego od gówna

Mr.Dodzios
26-10-2007, 21:13
Shake Your Boom Boom XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD DDDDDDD

Tovob Lard
26-10-2007, 22:04
To, że ty odnalazłeś coś ciekawego w disco polo, to nie znaczy, że wszyscy coś tam znajdziemy. Sam przed sobą się wstydze kiedy tego słucham. A na imprezach to nie wiem jak to jest bo na takowe "tańce" nie chodze, bo nie mam zamiaru taczać się w masie typowych "lowelasków", którzy idą na disko nie dla zabawy ale na "podryw".

@rapTemat
PiH- jęczący s*****el, dla napalonych nastolatek, które i tak trzymają dziewictwo do ślubu.
Kaliber44- ta muzyka nie jest dla wszystkich. Jednak jak ktoś chce się połapać w świecie prawdziwego rapu, muzyki z prawdziwym przekazem, która daje do myślenia to polecam.

przykład:
Pih:
2003
2004
997
właśnie tu
ulice bez jutra
czarny kruk
kłopoty

MetiuII
27-10-2007, 23:27
@up
No, że to niby co ? Tytuły ? Słyszałem kilka jego piosenek i udział w sto pro tourze i wypadł beznadziejnie jak na mój gust. PiH to jęczący s*****el jak dla mnie i zdania nie zmienie niezależnie od tego jaką piosenke ten zboczony dziad nagra.

Nooben
28-10-2007, 00:02
Nawet autorzy tego rodzaju muzyki zdają sobie sprawę, że spora część amatorów dp słucha ich po kilku głębszych. Z imprez to chyba wesela przodują jeśli chodzi o taki repertuar.

Tak na marginesie odnośnie flame wara. Nie sądziłem że po tłumach słuchających rapu, hh i techno nadejdą kolejne bluzgające ten rodzaj muzyki jak i gdzie tylko sie da. Uważając sie tym samym za kogoś lepszego/inteligentniejszego/<wstaw co chcesz>. (stało sie to teraz trendy/<wstaw co chcesz> ?)