zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Tibia – zabezpieczenia, kto pomaga hakerom?

Jompi
24-10-2007, 10:51
To będzie dość długi post i pełen goryczy, ale kto chce grać w tibię niech go przeczyta i pierwszo pomyśli. Także ci co już grają niech pomyślą nad tym jaki jest sens dalszej gry.
Moją przygodę z Tibią zacząłem około lipca 2006 roku. Gdy zaczynałem to nic nie wiedziałem o tej grze i nie chciało się mi czytać poradników. Rejestrując się wybrałem serwer jeden z pierwszych i była to amera. Nie wiedziałem, że są serwery na których gracze się zabijają i serwery na których nie można się zabijać. Zacząłem tam grać i powoli uczyłem się zasad coraz bardziej mnie to wciągało. Zrozumiałem, że aby zabijać większe potwory trzeba długo ćwiczyć na małych, żeby wyrobić skile (lewele od umiejętności zawodnika) i potrzebna jest dobra zbroja, którą trzeba kupić za tibijskie pieniądze. Uzbrojenie lepsze jest bardzo drogie i żeby je kupić trzeba naprawdę długo zbierać kasę. Ale że mam problemy ze zdrowiem i całymi dniami siedzę w domu bez żadnego zajęcia to pomyślałem że powoli jakoś to będzie. I tak też było całymi dniami (po 8 – 10 godzin dziennie) grałem stojąc prawie w jednym miejscu i ćwicząc oraz zbierając GP (tibijskie pieniądze). Parę razy mnie zabili inni gracze ale przy małych lewelach to jeszcze mało się traci i można to dość szybko odpracować. Jestem z natury spokojny i nie zabijałem innych bo sam zauważyłem ja ciężko jest osiągnąć lewele i skile. Tak dociągnąłem do 50 lewela i wtedy gdy spokojnie stałem ćwicząc przybiegł jakiś z150 lewelem i mnie zabił. Gdy się odrodziłem stwierdziłem, że przy takim lewelu już dużo straciłem musiałbym odrabiać ze trzy dni skile, ale to nic. Ten co mnie zabił żądał ode mnie kasy i groził że mnie znowu zabije. Stwierdziłem, że to nie ma sensu. Zbierać kasę dla niego a zaraz inny zrobi to samo i nigdy tak na prawdę nie pogram. Tak więc straciłem 8 miesięcy na ćwiczenie postaci i ją zostawiłem. W Marcu 2007 roku wiedziałem już, że są serwery na których nie można się zabijać, pomyślałem że to coś dla mnie i zacząłem grać na Candii. Tam dopiero dowiedziałem się o hakowaniu, ale wiedziałem, że jak nie będę ściągał nic podejrzanego na kompa, to nic mi się stać nie może. Myliłem się. Stworzyłem tam 4 postacie i doszedłem nimi dość wysoko, Knight 63 lewel, sorcer 53 lewel, Palladyn 30 lewel, i druid 23 lewel, wszystkim kupiłem promocje. Włożyłem w to wiele trudu. Po drodze spotkałem postać o Nicku Skoniu the…(uważajcie na niego gdy go spotkacie na serwerze), który udając mego przyjaciela (przez jakiś czas chodził ze mną pomagając mi) powiedział, że został zhakowany i jak mu pożyczę swoje eq to wygra jakiś zakład i będzie mógł odkupić swoje wyposażenie. Jak naiwny pożyczyłem mu Tarcze(Mastermind Shield warta 160k) spodnie (Golden Legs warte 160k) i buty (Boots of haste warte 40k) a ten powiedział że mi ich nie odda. Przebolałem stratę, a że miałem inne słabsze wyposażenie zacząłem zbierać gp i wreszcie kupiłem wyposażenie jakie wcześniej miałem. Pomyślałem, że jak nie będę nikomu ufał to spoko. Ale i tu się pomyliłem. Gdy już miałem dawne wyposażenie i minęło jakieś dwa tygodnie włączam postać a tu SZOK. Postać nie ma żadnego wyposażenia. ZOSTAŁEM ZHAKOWANY. Ale jak? Sprawdziłem cały system na różne sposoby i nic. Zmieniłem antywirusa z Nod 32 na Arka Wir i sprawdzam, a tu nic. Zacząłem się zastanawiać jak to możliwe. W miedzy czasie wystawiłem swoje postacie na allegro do sprzedaży i tam dopiero zobaczyłem, że można tam kupić za prawdziwe pieniądze: tibijskie pieniądze, wyposażenie i postacie które nie mają wyposażenia, czyli też zostały zhakowane. Zrozumiałem, że hakerzy zabierają pieniądze i wyposażenie i sprzedają je na aukcjach za prawdziwe pieniądze. MAM DOSC TIBII. Czemu Cipsoft pozwala na takie praktyki. Zabezpieczenie kont jest słabe, a można w prosty sposób je zabezpieczyć. Pragnę nadmienić że posiadam Premium account które tak na prawdę nic nie daje. Niby szybciej się logujesz, mana troszkę szybciej rośnie i takie duperele a powinno tak na prawdę wzrosnąć zabezpieczenie kąta.
Można to zrobić w tak prosty sposób, że kupując Premium zmienia się sposób logowania. Na maila przysyłają ci tabele kodów, a podczas logowania jesteś proszony o jakiś kod z tabeli i tylko właściciel może wpisać poprawny kod. Ostatnim kodem zatwierdzasz wysłanie nowej tabeli. Wszystkie operacje opierają się o zatwierdzenie kodem z tabeli. To takie proste. A jednak Cipsoft tego nie robi. Czemu? Hakerzy mają łatwy dostęp i nas hakują, a my musimy dłużej grać żeby coś osiągnąć. Premium się kończy więc kupujemy drugie. A WSZYSTKO TO KASA DLA CIPSSOFTU. Moje konto pewnie zostało zhakowane od środka, czyli z serwera Cipsoftu a po co to było potrzebne hakerowi. Proste aby sprzedać kasę i wyposażenie za prawdziwe pieniądze na aukcji. Gdyby nikt od hakerów tego nie kupował to by nie opłacało się im hakować kąt. Można tego uniknąć w prosty sposób. Tworzymy sklepy dla Premium gdzie przez kod wysłany sms-em kupujemy wszystko co jest na tibii za niewielką prawdziwą kasę. Wówczas nikt nic by nie kupował na aukcjach, ale poco to robić??? Cipsoft ma kase z tego ze jak nas hakną to musimy dłużej grać żeby coś osiągnąć i znowu przedłużamy Premium. Ale czy nie większą kasę mieli by z sms-ów?
Ja machnołem ręką na Tibię, chociaż mi szkoda, bo znowu mam długie dnie niczym nie wypełnione. PUSTKA. A tak to miałem złudzenie że coś stworze i może kiedyś będzie moja postać mocna.
Nie znam angielskiego i nie mogę zadać tych paru pytać pracownikom Cipsoftu:
- Czemu tak słabo zabezpieczają konta i to te premiowe
- Czemu tak długo trzeba ćwiczyć żeby naprawdę grać i poznawać Tibię
- Czemu nie można kupować sms-em wyposażenia które jest bardzo drogie za tibijskie pieniądze.
Myślę że inni po przeczytaniu tego posta nie będą grali w tą grę aż Cipsoft nie przestanie wspierać Hakerów.
Pozdrawiam. NARKA

Breejv
24-10-2007, 12:10
Zabezpieczenia w Tibii zależą od Twojego kĄta. Rozwarty - niezabezpieczony wcale, Prosty - słabo zabezpieczony, Ostry - bardzo dobrze zabezpieczony :o

Vanhelsen
24-10-2007, 12:48
Tu nie są potrzebne żadne zabezpieczenia... wystarczy po prostu nikomu nie podawać swoich haseł oraz nie ściągać syfiastych botów/ułatwiaczy... i tyle, to jest najlepsze zabezpieczenie...

Hellraiser
24-10-2007, 13:52
Ostatnia opcja mnie rozbraja totalnie. ;o/

Rybzor
24-10-2007, 15:55
Nie, nie chciałbym. Wystarczy mi mózg.

Times
24-10-2007, 15:56
Haha! Człowieku! Zastanów sie co Ty piszesz ! Takich bzdur dawno na forum nie widziałem.

To że Ci koleś Eq ukradł to jest tylko i wyłącznie Twoja wina! Boże jeśli nabierasz się na takiego typu wkręty to gz inteligencji.

A jednak Cipsoft tego nie robi. Czemu? Hakerzy mają łatwy dostęp i nas hakują, a my musimy dłużej grać żeby coś osiągnąć. Premium się kończy więc kupujemy drugie. A WSZYSTKO TO KASA DLA CIPSSOFTU. Moje konto pewnie zostało zhakowane od środka, czyli z serwera Cipsoftu a po co to było potrzebne hakerowi. Proste aby sprzedać kasę i wyposażenie za prawdziwe pieniądze na aukcji.
Taaa.. wiesz taka jest prawda że to CipSoft hakuje konta graczy żeby sprzedawać itemy na allegro:). Na pewno na tym zarabiają kupę szmalu, szczególnie jak tracą graczy.

Taka gra. Tego nie zmienisz. Jeśli Ci się nie podoba to nie graj! Proste. Jak chcesz 9999lvl i skile po 66666 to pograj na OTS.

- Czemu nie można kupować sms-em wyposażenia które jest bardzo drogie za tibijskie pieniądze.
Allegro Ci nie wystarcza ? Itemy za SMSy byłyby kilkanaście razy droższe niż a allegro.

- Czemu tak słabo zabezpieczają konta i to te premiowe
Konta premiowe ? Kiedyś tylko posiadacze pacca mogli wyrobić r-key. Gdyby wprowadzono te Twoje kody myślisz że gdy haker będzie miał dostęp do konta z Tibii to nie będzie miał passów do maila ? Skoro i tak będziesz na niego codziennie wchodził?

To że Ciebie hakneli to jest tylko i wyłącznie Twoja wina! Nie CipSoftu, nie moja, nie Bin Ladena, nie antywira ani nikogo inego! Jest to Twoja wina bo gdybyś uważał, czytał poradniki, używał mózgu to by do tego nie doszło. Ja z Tibia mam doświadczenie od ponad 3 lat i jakoś ani razu haka nie miałem. Tez grac nie umiałem ale jakoś sobie radzę.

Można by wymieniać wiele takich żałosnych powodów i spekulacji na temat Twojej utraty konta ale mi się nie chce. Jesteś po prostu śmieszny!

Xirgan
24-10-2007, 16:42
Kto glosuje za nie?? Przeciez chyba kazdy grajac woli czuc sie bezpieczniej :/

Vanhelsen
24-10-2007, 17:17
Kto glosuje za nie?? Przeciez chyba kazdy grajac woli czuc sie bezpieczniej :/Ja oddałem głos na NIE...
Why? Bo to co jest wystarczy... wystarczy, że nikomu nie będziecie podawać haseł ani instalować żadnych syf programów...

Szekelebongo
24-10-2007, 17:30
Szczerze mówiąc to mnie to trochę śmieszy gdy czytam takie rozpaczliwe apele których celów nie zna chyba sam autor.
Osobiście znam tylko 2 osoby które straciły EQ + kase ale to wszystko z ich własnej winy i głupoty, dodam że wiem nie jest istoty gdyż mieli po 18 lat, tak więc widać że nie to jest wykładnikiem.

Ja gram w Tibię weekendowo na kompie z Windows XP + AVG i koniec. Zero problemów, lagów czy czegokolwiek. Wynika to z tego że moje zainteresowanie komputerami nie polega tak jak u zdecydowanej większości na graniu w gry.

Moim zdaniem logowanie do gry jest porządne i nie trzeba nic zmieniać.

..::QRAS::..
24-10-2007, 17:37
i dodaj :
- Nie wchodzic na strony m.in. mokreslizgie.pl xd

Piotrek Marycha
24-10-2007, 17:46
. Tak dociągnąłem do 50 lewela
zastanawiam sie jak mozna wbic 50 lvl w 8 miesiecy grajac 10h dziennie...
wtedy gdy spokojnie stałem ćwicząc przybiegł jakiś z150 lewelem i mnie zabił. Gdy się odrodziłem stwierdziłem, że przy takim lewelu już dużo straciłem musiałbym odrabiać ze trzy dni skile, ale to nic. Ten co mnie zabił żądał ode mnie kasy i groził że mnie znowu zabije.
stawiam dyche ze mu wczesniej nawrzucales

W Marcu 2007 roku wiedziałem już, że są serwery na których nie można się zabijać, pomyślałem że to coś dla mnie i zacząłem grać na Candii.
ostroo, po roku kapnac sie ze sa servery non pvp, wyglada na to ze ty jestes typem gracza ktory tlyko napierdziela exp i skile a cala otoczke ma gdzies...

powiedział, że został zhakowany i jak mu pożyczę swoje eq to wygra jakiś zakład i będzie mógł odkupić swoje wyposażenie. Jak naiwny pożyczyłem mu Tarcze(Mastermind Shield warta 160k) spodnie (Golden Legs warte 160k) i buty (Boots of haste warte 40k) a ten powiedział że mi ich nie odda.
a to sie po prostu nazywa NAIWNOŚĆ
Zmieniłem antywirusa z Nod 32 na Arka Wir
zaden antywirus nie wykryje ci keyloggera

postacie które nie mają wyposażenia, czyli też zostały zhakowane.
a moze sie komus znudzily, moze ktos skonczyl grac, huh?

Czemu Cipsoft pozwala na takie praktyki.
nie pozwala... jakbys czytal regulamin to ... a tak, zapomnialem ze ty angielskiego nie umiesz (kto ci konto zrobil?)
Zabezpieczenie kont jest słabe

Można to zrobić w tak prosty sposób, że kupując Premium zmienia się sposób logowania. Na maila przysyłają ci tabele kodów, a podczas logowania jesteś proszony o jakiś kod z tabeli i tylko właściciel może wpisać poprawny kod.
Ostatnim kodem zatwierdzasz wysłanie nowej tabeli. Wszystkie operacje opierają się o zatwierdzenie kodem z tabeli.
jakbym za kazdym arzem mial sie logowac przez 2 minuty to bym mnie szlag trafil chyba
A jednak Cipsoft tego nie robi. Czemu?
niech zgadne... to beznadziejny pomysl?
Hakerzy mają łatwy dostęp i nas hakują,
jezeli ty niczego nie zrobisz - ZEROWY, mi to wystarcza, a jezeli tobie nie to juz jest twoj problem

- Czemu tak słabo zabezpieczają konta
to TY słabo zabezpieczasz swoje konto
jak juz wspomnialem wczesniej, ty jej raczej nie poznajesz...

pomyślmy... moze dlatego ze to tez beznadziejny pomysl?

dawid000
24-10-2007, 19:06
smutne ale prawdziwe
np taka owntibia
pewnie po to sa kodowane passy do accow w tibii zeby owntibia mogla je krasc i wysylac na maila

Jompi
24-10-2007, 20:23
Większość wypowiedzi odnosi się negatywnie do tego co napisałem wcześniej. Ale zobaczcie wyniki z głosowania, większość chciała by mieć lepsze zabezpieczenia poczas logowania. To po pierwsze. Po drugie chciałem dodać że zostałem zhakowany nie przez własną głupotę (żadnych śmieci nie ściągam, nikomu pasów nie daje i nie używam bootów) nie mam pojęcia w jaki sposób ktoś wszedł na moje konto. Co się tyczy tabeli kodów to pomysł ten ściągnołem z zabezpieczeń banku PKO BP Inteligo, wiem że tam jest taki i bardzo skuteczny. Po wykonaniu jakiej kolwiek operacji wyskakuje okno z żądaniem podania kodu numer taki a taki z tabeli która jest w ręku a nie na kąpie. nie zajmuje to nie wiele czasu a jest bezpieczne, gdyż żaden haker nie będzie miał tabeli tylko właściciel kąta. Dotyczy to logowania jak też wszystkich operacii dokonanych w ustawienia kąta na stronie internetowej. W tą grę grają rużni ludzie, i tacy co wiedzą wszystko lub prawie wszystko o komputerach i tacy co umieją włączyć tylko komputer. A więc trzeba aby wszyscy byli zabezpieczeni, nawet przed swoją głupotą jak to nazywacie, ja zaś bym to nazwał niewiedzą lub nierozsondną ciekawością. Nie znam się na hakowaniu ale myślę że wystarczy wejść na dziwne strony przez ciekawość i już to wystarczy. Teraz trochę o sms-ach. Zobaczcie jakie horendalne ceny za GP trzeba płacić aby kupić wyposażenie, przeliczcie teraz ile to kosztuje na złotówki 1C = 3,5 zł na aukcjach internetowych. Hakerzy, bo jak myślę tylko tacy sprzedają na aukcjach, zarabiają niezłe pieniądze. Kto z graczy mozoląc się ciuła GP zbiera i potem je sprzedaje? Jest zasada łatwo przyszło łatwo poszło. Natomiast gdyby można było kupić sms-em za 3 zł zbroję albo inne wyposażenie to po pierwsze nikt by nie kupował CC na aukcji a powtóre, nikt by go nie hakował kont bo i tak nic z tego by nie miał (myślę o hakowaniu serwerów od środka a nie pasów gracza) Moje konto najprawdopodobniej zostało zhakowane od środka, gdyż na kąpie mam inne kąta z innymi numerami i one nie zostały ruszone.Podsumowując, co byście nie pisali to i tak uważam, że Cipsoft specjalnie nie zwiększa zabezpieczeń (jet to takie proste rozwiązanie), żeby ludzie grali dłużej. Może innym razem zrobie sondę dotyczącą ilości haków i z czyjej winy.
Pozdrawiam

nUUBBa
24-10-2007, 20:51
MUAhuah !!!

Gościu jak to czytałem to srałem wręcz ze śmiechu :) Wydrukuję to i pokażę kolegom. W ogóle to chyba w podpisie zrobię sobie link do tego tematu. Roxor jesteś ahahhaha.

1. Logowanie trwające 2 min., jesteś na PoH, walisz GSa, kick, życzę miłego logowania 2 minuty na kicku z GSem na karku, GZ GENIUSZU !!!
2. Cipsoft ułatwiający hacki ? Zastanów się człowieku co ty piszesz. Hack = w 90% przypadków rook, retried, delete konta przez właściciela. To ma być interes dla CIPek ? ......... żałosne

3. Na moje oko, shakowali konto dzieciaczkowi, a ty rozgoryczony zwalasz winę na wszystko i wszystkich tylko nie na siebie. Znam paru 200+ lvli posiadających grubo ponad 30kk w cc, nigdy nie mieli haka, ale nigdy też nie wchodzili "z ciekawości" na strony tyou Tibiabot NG, TBI GG, freePremiumAccount.noobie.prv.pl ......

4. Grubo ponad rok gry na 50 lvl i zakładam, że skille po 80. Wyczyn ahushaushuahsuhaus Ile straciłeś 400k - 500k ??? Przy dobrym huncie na demkach 12h grania, Banuta 2-3 tyg. grania, mintwallin 2-3 tyg. grania itd. itd. itd. ..........

5. CIP pilnuje acc/pass, gracz mający 100 lvl kupi next PACC chce huntów na demcac (pacc area), chce dużo hp/many/czarów, zapłaci. Gracz shakowany odejdzie wpisdu.

6. Masz dwa wyjścia nobie, bo inaczej nazwać ciebie nie mogę:

A) Geniuszu Tibii, nie właź więcej na free pacc naiwniaku prv pl, nie ściągaj bota, nie korzystaj z Tibii w kafejach, u kumpli, nie odbieraj e-maili z załącznikami od nieznanych osób, poczytaj poradniki o grze, bo w 8 miechów 50 lvl to ja bym się wstydził przyznać,500k to gówno nie kasa tym bardziej w 8 miechów, ja mam rp 2,5 tygodnia lvl 41 skille 72/56, eq + kasa + itemy 230k+ .............twój wynik wręcz poraża i nie wiem za czym płaczesz ..........
B) Format C:/ , dodatkowo format [[[mózg]]], nie używaj tibia.pl bo tacy totylko na kochamy sie nabierac my naiwniacy łykamy jak młode pelikany pl
C) Cmoknij się w pępek i idź spać, albo idź graj hamleta haha

Pozdro ZIOOOOOM, ale jazda ahahhah noob.pl herzlich wilkommen :)

Dwimenor
24-10-2007, 21:46
Większość wypowiedzi odnosi się negatywnie do tego co napisałem wcześniej. Ale zobaczcie wyniki z głosowania, większość chciała by mieć lepsze zabezpieczenia poczas logowania.
Bo ta większość nie przeczytała poradników(tak jak ty), których na tibia.pl jest po horyzont i jeszcze trochę, nie ma doświadczenia z użytkowaniem globalnej sieci(tak jak ty) i z natury jest zbyt leniwa aby się do edukować(tak jak ty).

Nigdzie, ale to nigdzie na świecie, w żadnym MMO nie potrzeba innych zabezpieczeń login+hasło plus szyfrowany protokół przesyłu danych. No i trochę szarej materii między uszami.

Piotrek Marycha
24-10-2007, 21:56
Większość wypowiedzi odnosi się negatywnie do tego co napisałem wcześniej. Ale zobaczcie wyniki z głosowania, większość chciała by mieć lepsze zabezpieczenia poczas logowania.
napewno nie takkie jakie ty zaproponowales
To po pierwsze. Po drugie chciałem dodać że zostałem zhakowany nie przez własną głupotę
o rly?
Co się tyczy tabeli kodów to pomysł ten ściągnołem z zabezpieczeń banku PKO BP Inteligo, wiem że tam jest taki i bardzo skuteczny.do banku sie nie logujesz 5-10 razy dziennie

A więc trzeba aby wszyscy byli zabezpieczeni, nawet przed swoją głupotą jak to nazywacie,
w takim wypadku pozostaje tylko kaftanik...
ja zaś bym to nazwał niewiedzą lub nierozsondną ciekawością.
na jedno wychodzi
przeliczcie teraz ile to kosztuje na złotówki 1C = 3,5 zł jak patrze na te ceny to mnie *****ca bierze, jeszcze 4 miechy temu sprzedawalem po 5.5zl...

Hakerzy, bo jak myślę tylko tacy sprzedają na aukcjach,
pudło
Kto z graczy mozoląc się ciuła GP zbiera i potem je sprzedaje?

ja (tzn juz nie sprzedaje, powód = ceny = nie opłaca sie)
(myślę o hakowaniu serwerów od środka a nie pasów gracza)
co ty pier....!! jakie od srodka? znowu jakiś UKŁAD czy co?

na kąpie
ta, tez sie kąpie, codziennie
mam inne kąta z innymi numerami i one nie zostały ruszone.
a ja mam w domu czyste kąty

Podsumowując, co byście nie pisali to i tak uważam, że Cipsoft specjalnie nie zwiększa zabezpieczeń (jet to takie proste rozwiązanie), żeby ludzie grali dłużej.
smiem uważać ze ty jakis nawiedzony jestes
i z czyjej winy.

99.5% przypadkow jest to wina gracza, btw - nie, nie jestes w tym 0.5%

Times
24-10-2007, 22:01
A) Geniuszu Tibii, nie właź więcej na free pacc naiwniaku prv pl, nie ściągaj bota, nie korzystaj z Tibii w kafejach, u kumpli, nie odbieraj e-maili z załącznikami od nieznanych osób, poczytaj poradniki o grze, bo w 8 miechów 50 lvl to ja bym się wstydził przyznać,500k to gówno nie kasa tym bardziej w 8 miechów, ja mam rp 2,5 tygodnia lvl 41 skille 72/56, eq + kasa + itemy 230k+ .............twój wynik wręcz poraża i nie wiem za czym płaczesz ..........
B) Format C:/ , dodatkowo format [[[mózg]]], nie używaj tibia.pl bo tacy totylko na kochamy sie nabierac my naiwniacy łykamy jak młode pelikany pl

Pozdro ZIOOOOOM, ale jazda ahahhah noob.pl herzlich wilkommen :)

O widzę że kolega nie widzi życia oprócz Tibii. To że zrobił 50lvl w 8 miechów to co ? Może nie siedzi tyle przed kompem co Ty. Ja robiłem 41 lvl przez ponad rok. Z dużymi przerwami. Nie grałem codziennie ale czerpałem przyjemność z tej gry. Tego po Tobie niestety nie widzę.

teraz trochę o sms-ach. Zobaczcie jakie horendalne ceny za GP trzeba płacić aby kupić wyposażenie, przeliczcie teraz ile to kosztuje na złotówki 1C = 3,5 zł na aukcjach internetowych. Hakerzy, bo jak myślę tylko tacy sprzedają na aukcjach, zarabiają niezłe pieniądze. Kto z graczy mozoląc się ciuła GP zbiera i potem je sprzedaje? Jest zasada łatwo przyszło łatwo poszło. Natomiast gdyby można było kupić sms-em za 3 zł zbroję albo inne wyposażenie to po pierwsze nikt by nie kupował CC na aukcji a powtóre, nikt by go nie hakował kont bo i tak nic z tego by nie miał (myślę o hakowaniu serwerów od środka a nie pasów gracza)

Po1: Wbij sobie to do swojej główki że CipSoft Ciebie nie zhakował! Im NIE JEST potrzebne Twoje konto. ONI TRACĄ NA HACKACH!

Po2: CipSoft ma wprowadzi itemy za SMSy ? GZ pomysłu! Jeśli sprzedawanie itemów i rzeczy z Tibii za rl pieniądze będzie legalne to taki handel sie tak rozpanoszy że Tibia zabije sama siebie od sierotka, a CipSoft na tym nic nie zarobi. Czemu ? Wydał byś 3 ojro za P-stea ? Nie sądzę. Za 3zł możesz kupić 10k, a co za tym idzie trochę zaoszczędzisz.

Po3: Zarobić niezła kasę na Tibii sprzedając itemy i kasę które zbiera się samemu w grze nie jest trudną rzeczą. Wystarczy trochę większy lvl i odrobina umiejętności. Ofc dużo itemów na allegro pochodzi z hacków ale nie przesadzaj.

Po4: CipSoft ma dobre zabezpieczenia serwerów. Jak by mieli kogoś wybrać to czemu nie wezmą takiego MDW albo innego wysokiego lvl ? Na niem więcej by zarobili rozumując w Twój sposób. Czemu akurat padło na Ciebie ?

ale zobaczcie wyniki z głosowania, większość chciała by mieć lepsze zabezpieczenia poczas logowania.

Większość nawet nie czytała tego co Ty napisałeś bo to długie i kiepsko się czyta. Z reszta bez względu na sytuacje każdy chciałby żeby jego konto było lepiej chronione.

<.<
24-10-2007, 22:24
Łoo, kolejny koleś od wypracowań!

Tak, jestem za zwiększeniem zabezpieczeń w Tibii.

nUUBBa
25-10-2007, 06:27
[QUOTE=Times;1710785]O widzę że kolega nie widzi życia oprócz Tibii. To że zrobił 50lvl w 8 miechów to co ? Może nie siedzi tyle przed kompem co Ty. Ja robiłem 41 lvl przez ponad rok. Z dużymi przerwami. Nie grałem codziennie ale czerpałem przyjemność z tej gry. Tego po Tobie niestety nie widzę.

---------------------------------------------------
Ty weź wbij sobie do mózgownicy, że żeby wbi 41 lvl to jest raptem 1 mln expa, nie trzeba wcale napierniczać 15h dziennie. Nie mów mi, że jestem dzieckiem Tibii (gam 2-5h) na dzieśrednio 3-4 dni w tygodniu.

Next time pomyśl zanim coś napiszesz.......

Piranezi
25-10-2007, 16:26
Plate Armor - 1,22 PLN
Plate Legs - 1,22 PLN
Knight Armor - 4,88 PLN
Knight Legs - 7,32 PLN
Crown Armor - 7,32 PLN
Blue Robe - 10,98 PLN
Crown Legs - 10,98 PLN
Golden Armor - 21,96 PLN
Royal Helmet - 21,96 PLN

Jestem za !!!!!!!!!1!!!!!8o8o8o

Donas
25-10-2007, 16:49
@Jompi
A teraz posłuchaj, biedny, oszukany przez los kretynie. Wiesz ile było przypadków, kiedy ktoś został shackowany z winy cipsoftu? Jeden. I w dodatku sprawa była o podrobienie dokumentów, a po hacku postać została zresetowana. Bo takie hacki w 99% przypadków są winą graczy. Bez względu na to, jak załapałeś keyloggera, czy podałeś komuś passy, czy wykradziono ci je z portfela, czy zostałeś zaatakowany i wykradziono ci je z dysku, to i tak zawsze jest twoja wina. Bo w twoim interesie jest dopilnować, aby bezpieczeństwo twojego konta było maksymalne.

A teraz weź się w garść, zacznij w końcu studiować poradniki odnośnie bezpieczeństwa. Jest ich mnóstwo. Ach, i zainwestuj w słownik ortograficzny. Bo kąty to ja mam w domu.

Tibia6669
25-10-2007, 17:08
Jompi-Nie płacz. powiem tak
Jestes naiwnym newbie który nie ma jeszcze prawie pojęcia o grze...
Ja nigdy nie dałem się schakować bo nie jestem naiwny i swój rozum mam ^^

Jompi
26-10-2007, 11:10
Widzę panowie, że wszyscy co się wypowiadają, uważają że w Tibię grają sami geniusze. Niestety tak nie jest i ja jestem jednym z tych co bardzo mało wiedzą o systemach, zabezpieczeniach i innych zagrożeniach. Dlatego mam wiele podziwu dla ludzi uzdolnionych w tej dziedzinie (nawt dla hakerów) gdyby nie szkodzili a pomagali swą wiedzą innym. Myślę, że conajmniej połowa graczy wie tyle co ja a może jest ich i więcej. Mówicie czytaj poradniki. Można i tak. Np. Kupujesz telewizor i dostajesz instrukcję 30 stron. siadasz i czytasz ją od deski do deski po czym wkładasz wtyczkę do gniazdka i uruchamiasz go. Albo inaczej rozpakowujesz, wkładasz wtyczkę do gniazdka i uruchamiasz a do piero jak napotkasz problem sięgasz po instrukcje. Ja należę do tej drugiej grupy ludzi. Gdy mam problem dopiero staram się dojść co i jak. Czasami jest to niedobre bo możne być już po wszystkim. I tak było w Tibii. Myślę jednak, że takich graczy jest przeważająca większość i właśnie dla tego grona graczy powinny być lepsze zabezpieczenia. Nigdzie nie napisałem i nie uważam, że to Cipsoft hakuje jedynie, że nie zwiększają zabezpieczęń konta ( bez słownika KĄTA) pomimo iż tak wiele razy dochodzi do przejęcia ich przez hakerów (nie wnikając w to z czyjej winy). Skoro na tej stronie wypowiadają się sami znawcy problemu to pewnie wiecie, że wszysko co jest stałe w sieci można zhakować i obejść każde zabezpieczenie, zależy to jedynie od umiejętności osoby która się za to bierze. Ja miałem pecha i trafiłem na fachowca a ci co piszą, że nie zostali zhakowani bo wiedzą wszystko o bezpieczeństwie to mogą też trafić na taką osobę i wówczas sie przekonają, że nie zawsze trzeba coś zrobić żeby stracić wszystko. Ale dość tych jak to nazywacie żali stało się. Może teraz ktoś mi doradzi jak mam zacząć grę gdy postacie są czyste i depo jes też czyste. Mam jakieś tam lewele, skile a nie mogę wyjść i nic zrobić bo nie mam nic. Jest na to jakaś rada, albo poradnik.
Pozdrawiam wszystkich (tych co wszystko wiedzą i tych co tylko grają)

Piotrek Marycha
27-10-2007, 01:00
Niestety tak nie jest i ja jestem jednym z tych co bardzo mało wiedzą o systemach, zabezpieczeniach i innych zagrożeniach.
ja wiedzy o systemach mam "mniej niz zero", wystarczy zwykla przezorność zeby sie nie dać, btw powtorze jeszcze raz : jezeli ty niczego nie zrobisz to szansa ze stracisz konto jest taka jak na to ze spadnie na ciebie samolot jak bedziesz szedl ulicą