Pokaż pełną wersje : Poczatek
Zloty man
25-10-2004, 20:05
Chcialbym zaczac grac na nowym swiezutkim servie. Nowszym od fortery. Bede knightem i mam zamiar walczyc swordem . Gralem na Aurerze ale axe i od razu mialem barb axa a tu ? Chodzic z longswordem 4ever ? Przydalby sie taki krotki temacik opisujacy co i jak trzeba zrobic by szybko dojsc do porzadnego eq i lvlu . Pozdrawiam.
Proste, wez sie za trening i poczekaj az jakis sorc lub druid zrobi spike sword questa. Zreszta jest jeszcze latwo dostepny scimitar i 2 handet sword, ktorymi przy odpowiednim skillu sie slicznie expi.
Zloty man
25-10-2004, 20:30
A skad ja wezme 2hnd sworda ? Raczej myslalem o pewnym (yy..niewazne)
na brod sworda bo jest latwiutki a kumpel se druta robi to df bedee mial .
Scymitar to i tak trzeba czekac az jakis palek bedzie zabijal mase fd ( ja na respie na gl moim knajtem to chyba ich ~200 zabilem i tylko 2 mi wypadly :( )
Iris on Eternia
25-10-2004, 20:41
@Zloty man
A masz pacca? Bo bez pacca gra na nowym serverze jest raczej bez sensu.
Zloty man
26-10-2004, 08:26
Taa , mam pacc. Bez tego bym nawet niepytal :tongue: bo wtedy bybylo All do kupienia od innych ludzi. A wiec ?
A skad ja wezme 2hnd swordaZ beholdera albo ze sklepu w Kazo, jesli mnie pamiec nie myli to sa tam w sprzedazy. Bodaj po 900.
Zloty man
26-10-2004, 11:11
no tak ahh te kazo tam jest wszystko . Pamietam jak na aurerze se tam p-arma kupilem i bylem kozak :D Pózniej to juz jaos bylo gs hunt i k-secik lezal ;) . Tylko boje sie ze bedzie za duza roznica w swordzie a szildzie co o tym myslicie?
o to sie nie boj. jak bedziesz lal potwory stosunkowo slaba bronia to skille beda ciekawiej lecialy. tzn dokladniej stosunek skill/exp bedzie ciekawszy - wysoki skill niski level. przygotuj sie tez do tego ze bedziesz trenowal coraz to gorsza bronia.
Cors Ent
26-10-2004, 21:48
Aktus smiem watpic.
na nowym serwerze to raczej wysoki exp niski skill.
trzeba lvle robic zeby byc w czolwoce czary czas. nie ma czasu na trening. nie posatwisz sobie ryca zeby trenil do 75/75 i potem z d lanca lac wszystko co chcesz na 25 lvlu.
trzeba gonic z expem a nie skillowac.
potem tak jak ci na nowych serwerach teraz 40lvl+ i z bieda 60 skill
Zloty man
27-10-2004, 15:40
Ja jednach troche trenilem po zakupieniu g- halaberdy ale tylko do 65 ... i niestety jak mialem duzy lvl i bylem w top 50 to teraz juz w top 100 ;(
ale za to 23 w rankingu axe 8o .... potem szkola i wogole dlatego chcem lepiej zacza tym razem
btw. Dzieki za odpowiedzi
Kiedyś byłem w podobnej sytuacji, co Ty. Gdy wyszła Titania, przeniosłem się na nią z Novej. Nie żałuję tej dezycji. Zostałem knightem i również biłem swordem. Wyszedłem z rooka mając około 500gp-kupiłem za to dwarven shielda o longsworda ;) Potem chodziłem na rotwormy aż uzbierałem sumke na spike sworda(na nowych serwach nie jest to słaba broń). Dalej nabijałem levele aż do 20 i akurat miałem odpowiednią sumę na firesworda. Z dobrymi skillami chodziłem już na beholdery(przed up'datem były słabsze) i ciągnałem z tego całkiem spory loot. Potem kupiłem k armor i gra się jakoś rozkręciła. Najtrudnijszy jest początek, ale nie martw się. Wytrwałość na nowych światach opłaca się. Rozpisałem się, ale to by było na tyle. :)
re up beholdery dalej sa slabe tylko ze mocniej bija
Zloty man
30-10-2004, 21:25
Moze i slabe ale jak knajcik niema 4mlvl to cieniutko :D :D
Hmmm.. to co lepiej kupic 2hnd sworda czy dwrvena longsworda i powiedzmy
scale brasy i soldierka ( liczac ze mam 1k po roku 2hndet = 950gp)
Jak mmyslicie?I ja wole of koz zestaw z tarcza (ale moze mnie przekonacie :tongue: ) to jak mialbym wtedy chdzic z fullatak czy jakos inaczej balans? , def? dla lepszych skili ;) ?
Pozdrawiam
kup sobie long sworda i dwarven shielda. reszta to rzecz gustu i TRENUJ!!!
Zloty man
31-10-2004, 10:14
No to jak ostatnio zobaczylem ranking na forterze to 40 levele mialy skile 55/55 czyli po pierwsze walczyly bronia jednoreczna a po drugie niemogli trenic ( skile na ten lvl sa zalosne ) - oczywiscie w swordach.
Pytanie(nie quest spoiling) czy druty/sorki zrobia szybko spike quest (nigdy niebylem/nie widzialem) i czy knight moze go z nimi zrobic ? Wtedy to by sie rozkrecilo :] a i jakby kumpel zrobil se druidka to czy moglby w beznadziejnym eq :D isc dragi bloczyc na ~20 lvl (tzn. scale brass itp. :( )-
czy najpierw jakis valkiria hunt po p-arma? Drag to p-legi i d-shield co na nowym swiecie jest wypas.
moga szybko zrobic ale musza miec stealth ringa labo utana vid. no i hmmy
a ja nie wie mo co chodzi jestem palem i pisze to tylko zeby zaliczyc posta :p a tak na serio to trenuje bo mozesz miec 50 lvl + i moge cie cycye klepac jak bedziesz mial slabe skille
Villaric
27-06-2006, 23:30
na nowym swiecie chyba najbardziej oplaca sie byc sorcem? bierzesz wanda i odrazu expisz na darashii?bijesz 30 lvl i summony xD
Orshabaall
28-06-2006, 12:18
Sword sux. Jest to najmniej oplacalny typ broni. Na normalnym swiecie jest moze minimalnie tanszy od axa ale za to widac spora roznice pomiedzy fire axe a bs na korzysc fire axa. (roznica w ataku zauwazalna, w defie nie widac) A na nowych swiatach to ja polecam club zeby sie wybic - kupujesz wh i jedziesz. Nie jest to az tak zly typ broni bo pozniej wh tylko 2 atk mniej niz dl i 1 atk mniej niz gs a zanim konkurenci beda mieli gsa to ty juz bedziesz mial z 10 wh. 8o A skull staff nei jest gorszy od bsa jesli chodzi o jednoreczne (roznicy w defie nie widac) i nie tak bardzo gorszy od f-axa. A po anni tracisz ledwie 3 atk w stosunku do sworda i 5 do axa a i tak z run bedziesz glownie bil (np wrl z explo) wiec nie bedzie to mialo az takiego znaczenia. W ogole zeby sie wybic na nowym swiecie polecam jak najszybciej kupic wh i nie trenowac shielda (ja jestem zwolennikiem broni dwurecznych bo gralem wieloma knightami i zauwazylem ze nawet guardy i cyce sie bardziej oplaca bic z 2-hand). No wiadomo nie mozna pozniej blokowac, ale przeciez na nowym swiecie kazdy expi a nie blokuje. ;)
Najpierw idziesz z wh na larvy lub tomby skele/ghoule exp 20-25k/h i nawet sie konkurenci nie obejrza jak bedziesz mial o ~20 lvli wiecej gdy inni beda skillowac. A na dobrych expowiskach ponizej 50 lvla i tak raczej nikt nie bedzie robil powyzej 30k/h. A ty szybciej osiagniesz ~50 lvl i wtedy niezaleznie od skilli (jakies tam 50-60) mozesz isc do mintwallin lub tomby nizsze poziomy i znowu expisz szybciej niz konkurenci. Jak w mint masz strate to idziesz na tomby i zarabiasz kase szybko przy tym expiac bo nawet lootbagow nie trzeba robic, przy tym wchodza jakies skille ~70 i mozesz isc na drobny waste na elfy lub zysk na scaraby lub coraz nizej w tomby. A i tak glownie na wiekszosci expowisk sie liczy lvl a nie skille. (Dlaczego? Ano dlatego ze minosy i elfy trzeba doganiac i co z tego ze inni zrobia 80/80 jak ty z 60/60 na lvlu wyzszym o 10 mozesz wiecej wyciagac). Tak samo w tombie zabija sie potwory glownie o slabym defie i liczy sie ile z uha wyciagasz i masz hp. (szybkosc expa w duzej mierze zalezy od uzycia gfb takze) Guardy i cyce wymagaja skile ale szczegolnie te pierwsze to slabe expowisko a bez cyclo~ tez mozna przezyc.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.