Pokaż pełną wersje : Kolejny nietypowy taniec (?)
W dość krótkim czasie popularność zyskują mało znane dotąd tańce.
Właśnie odkryłem kolejny :D Być może wielu już o nim słyszało ale ja spotykam się z tym tańcem pierwszy raz :p
Był JumpStyle (?), Cwalk, a teraz to :o
http://hsk.practice.patrz.pl/
Może zna ktoś jeszcze jakiś nietypowy styl tańca ? Jeśli tak to prosiłbym o linki do filmików.
Pozdrawiam ;)
Hellraiser
25-10-2007, 15:07
Sądze że jest to odłam od Jumpstyle'u, komercja będzie promować teraz wiele tańców które istnieją od lat 90, przy tzw, ciężkim techno, lub przy czymś innym jednakże normalny zjadacz chleba nie widzi ich ponieważ nie zajmuję się tym. Jedynie mogę się mylić do danego stylu podanego przez Ciebie.
boBovita
25-10-2007, 16:51
Ten taniec, to taniec do hardstyle'u.
Wikipedia -
Hardstyle - Podgatunek muzyki trance charakteryzujący się ostrymi samplami, mający ukazać ciemną stronę człowieczeństwa, nazywany inaczej HardBass czy HardDance, nieco ugrzeczniony, z mniejszym tempem (140-150 BPM) niż pierwowzór (ponad 160 BPM). W hardstyle zazwyczaj motyw basowy pojawia się między jednym a drugim uderzeniem, w przeciwieństwie do hardcore i gabber, gdzie motyw bassowy występuje w każdym takcie. Należy też wspomnieć że gatunek ten zawsze ma rytm w metrum 4/4. Hardstyle jest bardzo dobrze znany w Holandii czy Belgii, stąd też pochodzą najlepsi DJ owej muzyki. Za rodziców tego gatunku uważa się The Prophet i Dj Lady Dana jednakże zapoczątkował go Scot Project, który jako pierwszy użył odwróconego bassu w 'Second Trip (Scot Project Remix)'. Inni znani producenci i DJ-e to DJ Pavo, DJ Zany, DJ Luna, Showtek, Alpha Twins, DJ Pila, DJ Issac, The Headhunterz, Beholder & Balistic, Technoboy, Daniele Mondello, Deepack, Max B Grant, DJ Duro, Donkey Rollers. W Polsce najbardziej znani są DJ Driver (pierwszy polak, który zagrał na imprezie organizowanej przez holenderską firmę Q-Dance), Enigmato, Skydriver, DJ Two-S. W Polsce najłatwiej usłyszeć ją na Śląsku gdzie tamtejsi mieszkańcy najbardziej upodobali sobie ten styl muzyki.
Dla zainteresowanych inne filmy z tego gatunku tańca:
http://youtube.com/watch?v=xLJH_VHv3c4
http://youtube.com/watch?v=UZAfSD1Misw
Waliklembek
31-10-2007, 19:58
Nieźle za*******a ale ja i tak wole tance towarzyskie :P
Chłopcy w śmiesznych spodniach tańczą do kijowej muzyki i ruszają się jak upośledzone dzieci ;//.
W sumie mi sie podoba... ale muza troche za bardzo przytlacza i rezie banie :P
Hellraiser
31-10-2007, 22:55
Chłopcy w śmiesznych spodniach
Takie spodnie to się bojówki nazywają. I tja jak takie konserwy mówią że są śmieszne, to co powiesz o emo outfitach, lub w ogóle innych.
tańczą do kijowej muzyki i ruszają się jak upośledzone dzieci ;//.
Lubisz balet klasyczny, tja? i muzykę ala Czajkowsky?
W sumie mi sie podoba... ale muza troche za bardzo przytlacza i rezie banie :P
Jak to już Ci ryję dyńkę polecam obczaić Speedcore, Darkcore, Terrorcore i coś lajtowego np, Gabber.
Jak to już Ci ryję dyńkę polecam obczaić Speedcore, Darkcore, Terrorcore i coś lajtowego np, Gabber.
Aż mnie zaciekawiło, znalazłem jakiś 960 bpm i teraz zbieram niedobite szare komórki ze ściany. Cóż... mnie do słuchania czegoś takiego nie zmusicie.
Tovob Lard
01-11-2007, 09:48
clown walk zaczal stawac sie popularny w Polsce od ~2002, wiec az takim nowym nazwac go nie mozna.
Oni sie ruszają po tej podłodze jak jednostki w niedorobionych strategiach :D tzn nie robią kroków przy poruszaniu się. =o
Chciałabym nauczyć się tak ruszać, ale niestety za wielki leń ze mnie.
hsk practice? nie musze klikać w link. To jest Melbourne shuffle zapewne, Linków do filmików nie mam zamiaru podawać bo masz całe Youtube tego :D
Ogólnie to ćwicze melb shuffle w przerwach między Jumpstylem :PP
Chłopcy w śmiesznych spodniach tańczą do kijowej muzyki i ruszają się jak upośledzone dzieci ;//.
Ziomek zrób tak sam a potem wyzywaj. pochwal się co ty potrafisz.
sphinx123
11-10-2008, 23:06
Archeologia... Co to za drech, ten Tefloooooon? Przyszedł i tematy sprzed roku odświeża =)
.Ryuuzaki.
11-10-2008, 23:23
Na stos z nim : |
W imię Jego Makaronowej Świętobliwości.
Mapa_Europy
12-10-2008, 14:31
Każdy lubi co innego. Inni będą tańczyć na rozgotowanym kalafiorze w pełni księżyca krzycząc "Ługa czaga~Niech żyje ameryka!"
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.