Pokaż pełną wersje : Teasery dot. zimowego update!
Jak informuje nas Cipsoft na swojej stronie, od następnego piątku, będziemy mogli ujrzeć teasery dot. zimowego update!
Oto treść newsa:Zbliżają się do nas Święta Bożego Narodzenia, a wraz z nimi zimowy update. Od następnego piątku, zapraszamy Was do poznawania szczegółów dotyczących aktualizacji, które zamieszczane będą w sekcji newsów na Tibia.com
Jak już zostało ogłoszone, dużą częścią aktualizacji będzie znowu równowaga profesji. Jednakże, Święty Mikołaj ma dla Was więcej niespodzianek w swoim worze. Możecie cieszyć się z nowych potworów, dobrych grafik i świetnych opcji gry. Ponadto całe grono nowych questów będzie czekać na ukończenie przez odważnych i mądrych podróżników.
Nie zapomnij zajrzeć na Tibia.com w następnych tygodniach, żeby nie przegapić emocjonujących szczegółów dotyczących tegorocznej aktualizacji!
Wasz Cipsoft Team Nie pozostało nic innego, jak zaglądać na Tibia.com i Tibia.pl, gdzie zobaczycie przetłumaczoną wersję każdej zapowiedzi.
Marvolis
26-10-2007, 19:44
no prosze wreszcie wyrownaja sorca i druta
EdwardMatiz
26-10-2007, 19:45
aż chce się czytać.. Nowe niespodzianki?? hmmm 8o
a ta balansacja to nowe speary? nowe bronie i szybciej skille knightowi bo są jeszcze za słabi B) niech sprubują tylko ich osłabić :confused:
No to co chlopcy lubia najbardziej TS !!
..::QRAS::..
26-10-2007, 19:51
jak zawsze w juh broni , potworow i kilka questow nic pozatym ;./
Modliszka11
26-10-2007, 19:52
ta balansacja ma śłużyć dla Druida i Sorcera była nawet zapowiedz. zwłaszcza dla druida wreszcie nowe czary i runy bendom :D Knight niebendzie bił mocniej ani niebendom mu szybciej skile szły to Update jest dla postaci magicznych ale chyba można sie spodziewać nowego Addonu. i Balansacja to nieznaczy że dodajom nowe speary, ulepszajom knighta tylko że wyrównujom profesie.
No.może końcu naprawią sorków(jestem najtem):)
oo Parys o.0 to my mamy takiego admina jak parys 8o
Mam nadzieję że w końcu porządnie zbalansują postacie bo jak narazie to za każdym razem dupa maryna ¬¬
No, no wkoncu8o
Jak postacie magiczne beda takie jak przed update albo lepsze to mdw 500 lvl xD
Serious Sam
26-10-2007, 20:27
Specjanie powstrzymywałem się przed grą paladynem lub knajtem ;)
Może coś dadzą dobrego dla sorców.
wnerwiają mnie tacy ludzie co ciągle im mało nie dość ze i tak pall teraz wymiata to by chciał jeszcze więcej egoista pieprzony -.-
Modliszka11
26-10-2007, 20:30
Dawid2 zgadzam sie z tobom
nowe bronie i szybciej skille knightowi bo są jeszcze za [b]słabi[b]
Haha.
Kup Se Musk
ta balansacja ma śłużyć dla Druida i Sorcera była nawet zapowiedz. zwłaszcza dla druida wreszcie nowe czary i runy bendom :D Knight niebendzie bił mocniej ani niebendom mu szybciej skile szły to Update jest dla postaci magicznych ale chyba można sie spodziewać nowego Addonu. i Balansacja to nieznaczy że dodajom nowe speary, ulepszajom knighta tylko że wyrównujom profesie.
Gdzie czytałeś, że nowe czary dla druida zrobiom?
oczywiscie 95% zmian dotyczacych balansu profesji znow bedzie tylko dla ludzi z PACC a co z FACC? ja rozumiem ze takie sa prawa rynku ale oni przesadzaja chyba troszke. zabrali najtom i pallom runy a dali jakies cos dla PACC (poza tym te "nowe" czary dla najta sa troche slabe...) widac ze tibia idzie pod zyski a nie zadowolenie graczy... czas pokaze, mam nadzieje ze teraz nie zrobia tak ze zabiora jakos magom runy i tylko dla pacc beda jakies czary(nie mowie ze tak bedzie, tylko ironizuje) a facc tylko wandy -.-
Articuno
26-10-2007, 20:40
Gratuluje ortografii!
Jestem knightem. Ale nie lubię jakoś "dominować" niech ulepszą tych magów, ale nie do przesady ;]
Lord Tomekk
26-10-2007, 20:44
A ja tu nie będę komentować swoich poglądów na temat tej 'balansacji'... zapytam tylko.. czy wg. Was, da się zrobić grę taką jak Contra w Bioshocka? Jeśli tak, to gra byłaby płatna jak WoW albo do 10 levla za free...
I jeśli Pacca nie macie to Tibia dla Was będzie wersją demo... czemu? Bo teraz zapewne też zostanie dodana nowa wyspa...
Szkoda, że czasy Tibii 7.1 - 7.2 nie wrócą już... Tibii już nie będzie... będzie teraz na siłe ulepszane coś, co zaczęłoby się już dobrze robić od wersji 7.2 (ew. 7.4)
To teraz tylko się modlić i powtarzać "Cip proszę nie zwal tego po raz enty, Cip proszę nie...!!!"
Duke Dran
26-10-2007, 20:55
Cieszę się : ) może wrócę znowu do gry. Moj druidek spokojnie czeka ^^.
Gagarin666
26-10-2007, 20:55
Znając życie nie poprawią sorków/drutów lecz tylko zmniejszą siłę dla palków/najtów.
Modliszka11
26-10-2007, 21:05
Jeszcze podczas summer update 2007 było zdanie że dodadzom nowe czary dla profesi magicznych w Zimowym Update
--Cienius--
26-10-2007, 21:05
kyrie eleison litosci...
Ty mowic polska jezyka?
a br?
Znając życie nie poprawią sorków/drutów lecz tylko zmniejszą siłę dla palków/najtów.
Blagam cie nie wracajmy do tych czasow gdzie 200 knight mial gorsza srednia hitow z SOVa niz 33 sorc z "ruszczki"
Pojebalo cie? To ze raz walnie kina za 350 to nie znaczy ze zawsze ty i tak masz 10 druida pod carlin wiec sie nie odzywaj...
Koles! Uzyj szarych komórek jakby CIP znowu jeszcze bardziej ulepszył knight/pall to by zbankrutowali, ponieważ po tym update spadł zakup pacców dlatego też w tym update w 100% ulepszą sorków/druidów, żeby znowu zarabiać na paccach...
Mam pytanie czy tu wszyscy warszawiacy same takom itp. wiem że trudno się odzwyczaić ale spróbujcie
@topic no i wreszcie polepsza druta a nie biedny lata chowa się w świątyniach i w depo :(
no i fajnie sobie prozmawialim
o takom sprawom
:D
jezeli jest tu jakis modek to niech usunie jedna moja odpowiec bo jakos moja przegladarka 2 na ras zapisala
Modliszka11
26-10-2007, 21:07
nie ja przybyć z innego kraja i nauczyć sie jęnzyk polska
Mam pytanie czy tu wszyscy warszawiacy same takom itp. wiem że trudno się odzwyczaić ale spróbujcie
@topic no i wreszcie polepsza druta a nie biedny lata chowa się w świątyniach i w depo :(
no i fajnie sobie prozmawialim
o takom sprawom
:D
Aron_Tim
26-10-2007, 21:12
napewno polepsza sorkow i dru a kina i palka powinni zostawic bez zmian
tylu magow odeszlo wiec musza ich jakos zachecic do gry aby zarobic na pacc
nowe tereny i outfity takze sie przydadza ;] tylko jakies trudniejsze do zdobycia typu assasin, summoner gdzie trzeba zbierac duzo items
bo tak jak masz kumpli na hlvl w jeden dzien mozna zrobic nosermana
Aż sie miło czyta 8o no to teraz co piątek oczekiwanie na newsa :D
PronEnya
26-10-2007, 22:11
No no tylko zeby teraz z tymi ulepszeniami nie przesadzili ...
Mlecziii
26-10-2007, 22:36
Mnie trochę ciekawi co dorzucą do mikołaja tym razem 2 lata temu dawał tylko prezenty rok temu pojawił sie grynch clan goblin i ukradzione prezenty ciekawe co teraz cipy dorzucą :D
kiedy bedzie mial miejsce ten update, dokladna data jest znana??
kiedy bedzie mial miejsce ten update, dokladna data jest znana??
dokładna data nigdy nie jest znana
ja myśle że mikołaj zamiast dawać jakieś pomarańcze czy np śnieżki zacznie dawać coś użytecznego np mf albo jakieś runki itp B)
ja myśle że mikołaj zamiast dawać jakieś pomarańcze czy np śnieżki zacznie dawać coś użytecznego np mf albo jakieś runki itp
Kup Se Musk
snieżki są bardzo użyteczne na deco itp, a mf to 55 gp...sd to bodajże 325~...co to jest?....
Fpitolony w sprawe
26-10-2007, 23:11
No byla anketa na temat boteróffff, ciekawe czy cos zamierzaja z tym zrobic ;>
mam nadzieje ze niepogorsza kinow bo wczesniej gralem drutem i zmienilem na kina i teraz znowu drutem?? zal.pl moglo by juz zostac jak jest a nie koluja ludziol w glowach X(
bartii10
27-10-2007, 00:03
@up
a kto ci kaze zmieniac?
Gagarin666
27-10-2007, 00:05
Koles! Uzyj szarych komórek jakby CIP znowu jeszcze bardziej ulepszył knight/pall to by zbankrutowali, ponieważ po tym update spadł zakup pacców dlatego też w tym update w 100% ulepszą sorków/druidów, żeby znowu zarabiać na paccach...
Naucz sie czytac a potem pisz
Jeśli znów ulepszą sorca/druta, to ja po prostu kończę z tym "czymś"... -.-' No ale w końcu szanownemu CipSoftowi chodzi tylko o pieniądze, nie o zadowolenie graczy... Bizes, to biznes :p
Półtora roku niegram w Tibie, ale jeśli naprawde będzie sensownie grać sorkiem, to z pewnością powróce i rzuce WoW'a na jakiś czas. No moze nie do konca, bo chce Death Knighta heh. Zreszta narzekacie, a po updacie i tak bedziecie grać ;) Co bedzie to bedzie, zobaczymy.
Pozdro!
Fajnie że bedzie nowy uptade oby tylko niepogorszyli knighta :( balansujac profesje magiczne.
Mam tylko nadzieje że nie spieprzą znowu balansacji .... ;D
UPDATOWICZ
27-10-2007, 10:31
Zwiekszyc hity u druta i sorca wiekszy dmg z rozdzek i polepszenie wygladu miast carli lub thais
Lord Gumio
27-10-2007, 10:47
No wiec mysle ze druid i sorc cos wreszcie dostana ,licze tez na jakies nowe smieszne najazdy na miasta i chcialbym jakis pojedynczy resp :Hand of cursed fate i Blightwalkera dostepny np na helheim albo na nowym terenie. Dla facc wiecej goblinow jakies nowe dc =]
No byla anketa na temat boteróffff, ciekawe czy cos zamierzaja z tym zrobic ;>
Ta. 2h staminy na facc; 5h na pacc...
Wezcie, tibia jest juz niezle zalosna, a jak jest gowaniny topic na forum.tibia.com zeby zrobili chociaz 2 swiaty pod 7.4 to nikt powtarzam nikt z Cipsoftu sie nie wypowiedzial. Wiedza ze ta wersja byla najlepsza, ale te dzieci z "ruszczkami" by odeszly pograc w cos innego. np jakis shit krowa-online czy inne gowno. Ludzie co bedzie w update? ZGADUJCIE! Anty Tibiabot NG cave bot, innymi slowy cave bot wbudowany w klienta.
no i znowu to samo bedze teraz sorce bedą walić z sd kosmiczne hity a knighty będą padały na hity tibia staje sie coraz łatwiejsza
i znowu dadzą masa nowych terenów,potworów,moze dadzą
nowego oufita,nowe rzeczy dadzą ale wszaystko dla pacca
wiem że cipsoft musi z czego życ ale zapomina o tych którzy
grają za darmo.
Pacce dostaną nowe questy, outy, addony, itemy, zajefajne miejsca do expienia.
A Facce - no cóż, zakładam, że nowy wygląd Thais, czy Carlin i tyle.
Taka prawda, teraz nic dla Facców nie ma...
/Ghand
KrEmAs KAc
27-10-2007, 11:31
Ciekawe kogo teraz dzieci wybiorą??
Jak polepszą druta i sorcera a pogorszą knighta i palka to będzie tak jak było ;( i mass atack noob mag :P
---------------------------------------------------
Czekam na GW 2 więc mi to wisi :P
moim zdaniem powinny dodać czar dla druta ale nie koniecznie ofensywny np. exevo gran mas res w runie tylko ze trochę lepsze np. GMH (Great Mas Healing a formuła zaklęcia Adura Mas ) mam tą wyobraźnie :) i jeszcze nowe komendy do summonow chrońcie (protect me chyba J ) mnie itp. no i żeby summony tak mogli chodzić po schodach to już by było suuuuuuuuuuuper a dla facca i tak coś dadzą za pośrednictwem pacc :) np. dali nowe rybki dla pacc ale facc może kupić te rybki itd.
Krakersanczyk
27-10-2007, 12:23
Nooby narzekające na FACCU, nie rozumiecie, że przwdziwa gra jest tylko z PACCem? Cipsoft zrobił coś takiego jak FACC, aby zaczerpnąć trochę gry, aby to zachęcilo do kupienia Premium ... W FACCu i tak juz jest za duzo, powinno byc o wiele mniej.
Nie placicie to na co liczycie? I tak na FACCu sie nie da grać, bo to tylko wersja Demo prawdziwej gry ...
Piszę taki post za kazdym razem kiedy pojawia sie jakis news o update, o rany ...
Blade997
27-10-2007, 12:45
no wkońcu moze udupia sorców i drutów i niebedą już tacy dobrzy w PK ;) i nowe addony by się przydały :D i mogli by dać coś dla Facc wkońcu ;/ jakies expawiska
Wigon'Saris
27-10-2007, 12:58
Pozyjemy zobaczymy :D ale bylo by dobrze jak by dodali cos fajnego i ulebszyli postacie magiczne ;P
Albertus
27-10-2007, 13:17
bardzo ciekawe i fajne
90 % moich kolegów sorc and druid zrobili knighta i pala
ja wytrwałem co prawda od update wbiłem tylko 85 % levelu bo większość czasu spędziłem pod depo oczekując na zimowy update
przede wszystkim
NIE POGARSZAC KNIGHTA I PALA TYLKO ULEPSZYC SORCA I DRUTA
sam bylem pogarszany wiec wiem co to za ból
mogliby zrobić w jakiś sposób żeby sorc i druid expiac nie mieli waste bo to jest główny problem profesji magicznych
nie mam pomysłów jak to zmienić ale od czegoś oni są żeby pomyśleć.
może powinni dac coś dla facc ale tylko zmiany graficzne np. upiększyć venore albo thais bo carlin to miasto noobow wiec nie warto
a co do tych tchórzy co zrobili palow i knightow a rzucili sorcow
dobrze wam tak , buahahahah
większość powinni dodać dla pacc bo ktoś płaci i wymaga . a facc to darmozjady
no wkońcu moze udupia sorców i drutów i niebedą już tacy dobrzy w PK ;) i nowe addony by się przydały :D i mogli by dać coś dla Facc wkońcu ;/ jakies expawiska
nie rozumiem takich ludzi , było mówione ze polepsza sorcow i druidow
a poza tym pewnie on gra na pvp nabił 20 level knightem sPeKowal go jakiś 8 druid ze snakebite i teraz mówi ze oni są silni ^^
Don^Mokate
27-10-2007, 13:43
@ up moon ja wbilem swoim sorcem 10 lvli od update;] ale przez wielkie meki. Czekam na zimowy update bo chce wkoncu wbic ten pieprzony 100 lvl. Mam jakies dziwne przeczucie, ze wiecej dodadza druidowi, a sorc znowu bedzie musial czekac.
Albertus
27-10-2007, 13:53
@ up moon ja wbilem swoim sorcem 10 lvli od update;] ale przez wielkie meki. Czekam na zimowy update bo chce wkoncu wbic ten pieprzony 100 lvl. Mam jakies dziwne przeczucie, ze wiecej dodadza druidowi, a sorc znowu bedzie musial czekac.
don ale ja nie grałem przez wakacje to raz a dwa ze ja nawet nie proboje expic tylko wychodzę po soule czasem , ale myślę ze sorcom tez coś dodadzą
ja mam tylko nadzieje że w konicu zlikwidują facc i wreszcie te łumy noobów znikną z tibi
a ktoś tam co mnie zacytował to była tyko propozycja więc sie odwal bo ja w przeciwieństwie do ciebie umiem myśleć -.-
Track_Tour
27-10-2007, 14:48
Jest tam coś napisane o umocnieniu magów? NIE! Więc dlaczego sie o to kłócicie?! Niektórzy się nawet tu denerwują na coś czego tu nie ma! POLSKA _/ !
Cip soft jakoś dziwnie rozumuje. Przecież najbardziej zarabiają na druidach, bo druid bez pacca jest niczym. Tylko kiedy to zrozumieją? Grałem bo lubię wyzwania, ale bez przesady. Teraz to już lepiej jest bawić się na rooku niż grać druidem...
Albertus
27-10-2007, 15:01
Cip soft jakoś dziwnie rozumuje. Przecież najbardziej zarabiają na druidach, bo druid bez pacca jest niczym. Tylko kiedy to zrozumieją? Grałem bo lubię wyzwania, ale bez przesady. Teraz to już lepiej jest bawić się na rooku niż grać druidem...
jak byś zagrał sorcem to tez byś zobaczył ze sorc bez pacc jest niczym , zresztą nie mam im tego za złe a nawet jestem wdzieczny
Przydały by się znów nowe wyspy. Tym razem dla odmiany tropikalne :P
Albo jakaś wyspa-port elfów.
Kocham koncerty życzeń robię je wszędzie...
A z tą balansacją to pewnie po prostu tym razem ekstremalnie wzmocnią sorków i druty... To bez sensu...
Jednakże, Święty Mikołaj ma dla Was więcej niespodzianek w swoim worze.
; )
wiem, ze prymitywne z mojej strony ; )
By sie nowe wandy/rody pszydały :p
I coś dla Faccow ;p
Najlepiej to jak by Socrów/Druidów zrobili jak kiedyś i Knightów/Pallków zostawili jak teraz są :p
Nowe wyspy tez były by super ale dla Facc xD
Pozdro
~Szymon
chyba bardziej juz nie mozna magów osłabic .. więc gorzej nie bedziexD
mam taką nadzieję ...
:confused:
cheerios
27-10-2007, 18:16
Miałbym zwałe jak by dodaktowo zwalili różczki, dodali by nowe, ale z mniejszym DMG xDD
Dodając tereny dla PACC CipSoft zapomina o 'narybku', któremu jak się spodoba tibia, wykupuje PACC. Ale gdy 'narybek' ma mały kawałek terenu do zwiedzenia, garstkę potworów i mnóstwo noobów wokół, ciężko mu się zdecydować, czy w ogóle warto wydawać tyle pieniędzy. Mam nadzieję, że CipSoft o tym nie zapomni.
Mam nadzieję, że Cipsoft zmieni coś w terenach dla FACC, a nie ciągle będzie "zajmować" się osobami z PACC, fajnie by też było gdy by Cipsoft zmieniło wyglądy postaci 8o
Duke Dran
27-10-2007, 19:00
Albo jakąś nową skromną profesję : ).
Mam nadzieje, ze FACC nic nie dostanie. W wiekszosci to sfrustrowane dzieciaczki, nie potrafiace sie nawet poprawnie wyslowic po polsku (o innych jezykach nie wspominam). Im szybciej im sie znudzi tym lepiej. Gorzej, jesli kupia PACC, wierzac w to, ze bedzie lepiej.
Albo jakąś nową skromną profesję : ).
Ja bym się tutaj zastanowił, jest dobrze jak jest :p
Mam nadzieje, ze FACC nic nie dostanie. W wiekszosci to sfrustrowane dzieciaczki, nie potrafiace sie nawet poprawnie wyslowic po polsku (o innych jezykach nie wspominam). Im szybciej im sie znudzi tym lepiej. Gorzej, jesli kupia PACC, wierzac w to, ze bedzie lepiej.
Tutaj bym też się zastanowił, znam wielu ludzi którzy nie mają PACC-a a są spox, a z resztą po co tracić kase na grę!!! BEZNADZIEJA!!!
Segalczuk
27-10-2007, 19:39
Pfffffff , jak nie ulepszą nic sorcowi i drutowi to niech cip soft odliczy sobie 1 serwer bo ja i moja gildia zrobimy taki rzeźnik na infernie ze nie będzie dało sie grać :)
Modliszka11
27-10-2007, 19:41
Mojm Zdaniem powini dawać tereny dla pacc i dla facc bo wielkiej ryby niezłapiesz na marnom przynente
Modliszka11
27-10-2007, 19:49
Ciekawo co dodadzom
Silver'tibia
27-10-2007, 20:05
Letni update miał polegać na zbalansowaniu profesji ( rozumiem knighci i palkowie byli gorsi od magow ) ale zamiast zbalansowac profesje polepszyli palkow/knightow a pogorszyli magow ( pytanie: po co pogarszali magow? ) przeciez byloby swietnie gdyby tylko polepszyli knightow/palkow, wszyscy byliby rowni... Mam wielka nadzieje ze teraz polepsza magow, a oczywiscie przyjemnie byloby widac takze nowe czary ( dla wszystkich ) nowe tereny i dla pacc i dla facc, mozemy miec tylko nadzieje ze zroba cos pozytecznego w ten update :p
Blade997
27-10-2007, 20:36
Pogorszyli magów bo mieli za prostą gre expiło im sie łatwo i tak mają dalej najlepiej w PK tak samo. Lepiej żeby niepolepszali sorców bo znowu bedzie łatwa gra i będą pkować bez problemów i znowu knighty i palle będą mieli gorszą grę od magów
Silver'tibia
27-10-2007, 20:58
Pogorszyli magów bo mieli za prostą gre expiło im sie łatwo i tak mają dalej najlepiej w PK tak samo. Lepiej żeby niepolepszali sorców bo znowu bedzie łatwa gra i będą pkować bez problemów i znowu knighty i palle będą mieli gorszą grę od magów
Ok to niech nie polepszaja tak bardzo magow, jak bylo przed update letnim ale tylko troche, ale zeby zrobili tak aby exp magami byl oplacalny jak knightami/palami a nie waste jak ...... :p
Monek666
27-10-2007, 21:38
Moim zdaniem trzeba dla palla zrobic zeby wolnej skill szly bo jest zamocy - Mocniejszego sorka i druta oraz nowe czary dla nich i nie na pacc tylko chociarz ze 2 na facc dobre do walenia czary koniecznie 1 otfit nowy i dla knighta szybciej skille niech ida bo .........
- Kurde dla palla 3 RAZY szybciej skille ida wiec wyruwnywanie szans ty niech zrobia
Pozdro all
Articuno
27-10-2007, 21:44
Pfffffff , jak nie ulepszą nic sorcowi i drutowi to niech cip soft odliczy sobie 1 serwer bo ja i moja gildia zrobimy taki rzeźnik na infernie ze nie będzie dało sie grać :)
Bo magowie MUSZA byc najlepsi?
A mi wystarczy jak zrobia update techniczny i nie bede mial 8 kickow dziennie
Tuz po letnim update byla mowa cos o zmniejszeniu kosztow expa dla magow i o nieznacznym podwyzszeniu dmg.
Czy to prawda?? H*j go wie.
Ale bardzo bym sie ucieszyl jakby knightom i palkom wywinieto taki numer jak sorcom i druidom w ostanie up.
Słuchajcie ale to jest open Test Server?
Czy tylko dla Tutorów?
Będzie jak zawsze najpierw dla tutorów potem otwarty, czy się mylę?
Moim zdaniem trzeba dla palla zrobic zeby wolnej skill szly bo jest zamocy - Mocniejszego sorka i druta oraz nowe czary dla nich i nie na pacc tylko chociarz ze 2 na facc dobre do walenia czary koniecznie 1 otfit nowy i dla knighta szybciej skille niech ida bo .........
- Kurde dla palla 3 RAZY szybciej skille ida wiec wyruwnywanie szans ty niech zrobia
Pozdro all:baby::baby::baby::baby::baby:
może od razu podasz ip ots na którym palkowi szybciej skile szły miałem każda profe i jakoś nie czułem zbytniej różnicy :)
do polskich znaków sie nie czepiam bo też tak czasem piszę
@offtopic: dla mnie wystarczy ze dadza rune leczącą (pisałem w czesniejszej odpowiedzi) dla druida i takie tam żedzy kozmedydzne :) to jórz wrzysdko co hciałem powiecieć
Wypowiedzi co niektórych są bardzo inteligentne.Przed letnim upem było troche łatwo jeśli o profy magiczne chodzi ok tylko zauważcie że sorc/duid na hunt wkłada mfy , runy a bez knighta raczej wolno sie expiło no chyba że 140+ a taki knight idzie na hydry po upie i co kupuje mfy same i "exura" ew. bierze kolege też knighta a na niższym lvlu to właściwie "ej ale ja nieide bez sio bo waste" wkład knighta w hunt jest minimalny i exp mu leci a sorc co poexpi troche no i cóż trzeba leciec pod dp robic runki bo kasy brak ale co to kogo obchodzi przecież knight expi wolniej i do tego jego tragiczne hity.Albo wersja expu h lvl kinna na frostach lure 3 frosty "exori gran" na zmiane z exurka i exp leci a sorc combo i dowidzenia od 1 :) więc nie ośmieszajcie się i niemówcie że knight jest słaby
Gatho Gokhinin
27-10-2007, 23:13
Hehe, jakby się nie starali i tak coś zepsują, a i tak żaden update nie "naprawi" Tibii. Szkoda czasu na ta gre.
Duke Dran
27-10-2007, 23:21
Hehe, jakby się nie starali i tak coś zepsują, a i tak żaden update nie "naprawi" Tibii. Szkoda czasu na ta gre.
Eee tam, trzeba myśleć pozytywnie : P. Wiadomo, że co się polepszy to się popieprzy ale to działa też w drugą stronę : ) ... czasami.
Ja chciałbym....właśnie od tego zacznę swego posta.
A więc chciałbym aby paladyn skillował tak samo jak rycerz,a zowu knightowi obniżyli ciut hity,ponieważ na 50/50 nie da się skillować na rotach!Usunąc bezsensowne czary takie jak rzut mieczem(exori cuś) bo to jest badziewne lepiej już zrobć noże do rzucania dla rycka.Co do paadyna to naprawdę wnerwia mnię że teraz 40% serva to najty a 50% palki a 10%druty i sorki.Chyba cipkowie nigdy nie skillowali knightem tylko palem.Aby wbić ten 50/50 knight potrzebuje 2 lub 3 dni grania po 5 godzin,a paladyn?Jakiś 5h i już może biegać na demki(prawie:p)Jestem tym oburzony chociaż knight jest teraz też bardzo dobry,ale naprawdę błagam cipków:zredukujcie czas skillowania knighta i palka.Bo to tragedia!Co do postaci magicznych.....Po prostu zjechany uptade,teraz sork nadaje się na pk,o drutku już nie wspominając.Moje zdanie jest takie jak jakiś tam pan up@ zrobić palom takie przesrane że odechce im się grać i przerzucą się na prawdziwe profesje.
A tak btw. to ja na temat pisze?:D
Down@
Tak a ja chce wbic skille 70/70 to będe happy
ja chcial bym nofe rotformy w czarlin rzeby lepiei siem trenilo z mojm kolegom i rzeby pefalpe wylonczylim bo peka ze berekserami nas ded i bendzie lipa z kupom.
Ostatnio mjalem ja akcje ze peka i mnie chcieli dednoc ale muj kolega rasem z kolegom i jescze jednim kolegom mi pomogli i dedli go, nagle przybiegl mateush dragun maly rasem z tajfunem debilry i mnie dedneli, wyszedlem z temple i ktus mnie piznom jakoms sikierom i zdjom zemnie jak z dziwki wuden shilda i czarlin sforda. nie milosierniem sie wkurfilem, tak siem skonczyla poranna gierka mojm eka .
Bo magowie MUSZA byc najlepsi?
dobra czlowieku nie pierdol, w kazdej grze postacie magiczne maja najwieksze dmg ale najmniej punktow hp. natomiast fighterzy maja duzo hp i srednie hity(mowie raczej o lucznikach), natomiast knight to tanker, wiec nie wiem czemu ma jebac po 300... wezcie nie placzcie tyle nad rozlanym mlekiem to co bylo nie wroci.
Bartek153
28-10-2007, 00:13
i znowu biedne dzieci visa placza ze knight wali po 2k dmg ciekawe jakby zrobili tak jak za czasow starej tibii sork bez rozdzki visow itp brak sklepow z runami a knight by byl taki jak dawniej.
Może poczekajmy do następnych newsów zamiast wałkować znowu ten temat?
.
Lord_Piterek
28-10-2007, 09:03
nowe prezenty od mikolaja? pewno i tak dostane apples :/
Modliszka11
28-10-2007, 09:28
Palowi powini zbalansowac skille bo żeczywiście te skille zaszybko mu idom i powini przywrucić siłe Sorcowi i Druidowi przynajmniej tylko na exp
Płacąc za tą gre 98 zl miesiecznie wymagam powtórze WYMAGAM ! aby cipsoft zmienil cos dla PACC...np...full nowych expowisk dla kazdego levela...jakies nowe addony,troszke questow i inne duperelki przydaly by sie tez itemsy ale np cos takiego jak jakies magiczne tylko dla pacc :P Płace to wymagam... Niech wszyscy to zrozumieją...Facc nie powinni woogle miec kontaktu z PACC bo to banda tempych polakow nie znajacych ani pisowni ani zasad gry. N/C
Pozdro
edit:
up:
Własnie przez takich jak ty, tibia jest jaka jest :/ wyjdz i zamknij drzwi
Płacąc za tą gre 98 zl miesiecznie wymagam powtórze WYMAGAM ! aby cipsoft zmienil cos dla PACC...np...full nowych expowisk dla kazdego levela...jakies nowe addony,troszke questow i inne duperelki przydaly by sie tez itemsy ale np cos takiego jak jakies magiczne tylko dla pacc :P Płace to wymagam... Niech wszyscy to zrozumieją...Facc nie powinni woogle miec kontaktu z PACC bo to banda tempych polakow nie znajacych ani pisowni ani zasad gry. N/C
Pozdro
edit:
up:
Własnie przez takich jak ty, tibia jest jaka jest :/ wyjdz i zamknij drzwi
Nie ma to jak polskie ważniaczki bo mają Pacc!Po drugie to 98 zl płaci sie za 3 miesiące tępaku^^
Rekin Master
28-10-2007, 10:26
Nie ma to jak polskie ważniaczki bo mają Pacc!Po drugie to 98 zl płaci sie za 3 miesiące tępaku^^
nieco ponad 80zł*
Ja was kompletnie nie rozumiem. Przecież druid i sorc nie są aż tak słabi. Jasne, walą o wiele słabiej od knighta, czy pala, ale walka nie jest jedynym aspektem gry. Przecież sorc i druid zarabiają krocie za runy, nie potrzebują całych godzin, a nawet dni na skilowanie, ba, przy walce z niektórymi stworkami radzą sobie nawet lepiej od knighta. Knight powinien (!) być z zasady najsilniejszą profesją w walce. Dlaczego? To bardzo proste. Sorcerer i Druid dorobią sobie na runach, palladyn na robieniu amunicji. A na czym zarobi knight? Podstawowym (omijam opcje handlowania całymi dniami, bo to akurat wygląda tak samo dla każdej profesji) źródłem dochodów rycerza jest huntowanie. A co on teraz ma z tego wszystkiego?
Podam przykład...
Na 30lvlu bicie dwarf guarda knightem jest "niemałą przygodą" (ofkors zależy to od skili i eq... Przykład odnosi się do przeciętnego knighta ze skilami 50/50 i knight setem). Wychodzi na to, że knight po zabiciu dwóch guardów bez użycia UHów, wychodzi z yellow hp. A co z drutem, czy magiem? Można lurować guardy od 18lvla, bez większej przeszkody (choć sork jeszcze wcześniej - na tym lvlu dostaję różdżkę bijącą trucizną, na którą odporne są krasnale).
Jestem gotów na słowa krytyki.
Pozdrawiam, Ferocis.
Modliszka11
28-10-2007, 10:57
Ferocis
Ja was kompletnie nie rozumiem. Przecież druid i sorc nie są aż tak słabi. Jasne, walą o wiele słabiej od knighta, czy pala, ale walka nie jest jedynym aspektem gry. Przecież sorc i druid zarabiają krocie za runy, nie potrzebują całych godzin, a nawet dni na skilowanie, ba, przy walce z niektórymi stworkami radzą sobie nawet lepiej od knighta. Knight powinien (!) być z zasady najsilniejszą profesją w walce. Dlaczego? To bardzo proste. Sorcerer i Druid dorobią sobie na runach, palladyn na robieniu amunicji. A na czym zarobi knight? Podstawowym (omijam opcje handlowania całymi dniami, bo to akurat wygląda tak samo dla każdej profesji) źródłem dochodów rycerza jest huntowanie. A co on teraz ma z tego wszystkiego?
Podam przykład...
Na 30lvlu bicie dwarf guarda knightem jest "niemałą przygodą" (ofkors zależy to od skili i eq... Przykład odnosi się do przeciętnego knighta ze skilami 50/50 i knight setem). Wychodzi na to, że knight po zabiciu dwóch guardów bez użycia UHów, wychodzi z yellow hp. A co z drutem, czy magiem? Można lurować guardy od 18lvla, bez większej przeszkody (choć sork jeszcze wcześniej - na tym lvlu dostaję różdżkę bijącą trucizną, na którą odporne są krasnale).
__________________________________________________ ___________________________________
Tak ale runy robi sie wolno i sorcerer i druid muszom używać mf w dużych ilościach na exp a knight nie a na dodatek cip soft zapowiedział że teraz głównie bendzie siła run liczyła sie od magicznego a jak wiemy magiczny leci najwolniej i dotego my profesie magiczne mamy soule to niemożemy robić run w nieskończoność a knight tylko chodzi i bije i na Hydrach Druida głównym zadaniem jest Siochanie które czensto sie niewraca
Don'Richie
28-10-2007, 11:03
Niedługo to Tibia bedzie płatna
Albertus
28-10-2007, 11:57
to ja sie wypowiem co ja myślę żeby zrobili
1. jakieś nowe podziemia ogromne lochy gdzieś pod ankrahmun
w tych lochach jakieś 10 ogromnych korytarzy tak żeby mogło expic 10 ludzi na raz jak nie więcej
-1 = umarlaki typu crypt , mumia , vampir
-2 = bonebeasty i necro i kilka vampow i ds
-3 = wszystkie rodzaje dijnow
-4 = ancient scaraby i gsy
-5 = behemoty itp.
-6 = ( tutaj jakieś nowe potworki dodane od cip. najlepiej jakiś sredni silne typu gs/dl
-7 = tutaj jakiś boos faraonow , bardzo potężny ( troszkę słabszy od ferumbrasa ) a za nim jakiś quest na jakaś nowa zbroja bo , 80 knight ma mpa i chodzi w niej do końca , musi być coś lepszego
dużo ludzi mogło by tu znaleźć exp , dobry loot itp. zwolniły by sie inne expowiska , miejsce oczywiście dla pacc
2. mogliby zrobić jakaś mała jaskinia pod POH z jakimiś slimami , dosłownie z 5 slimow
3. upiększyć thais , stolica powinna jakoś wyglądać
4. nowe czary dla sorca i druida typu
ulepszone UE ( zabieralo by 2500 many ale bilo by 2x wiecej niz ue na ogul nie oplacalne ale przydatne na questach )
i jakies inne slabsze cczary
moze nowe runy itp .
5. nowa różdżki od 50 levelu i od 100
ta od 50 bierze 18 many a sieka po 70-90
ta od 100 bierze 25 many a wali po 100-130
6. żeby palkowie i knighci nie mówili ze tylko magom to tez coś dla nich ale nie dożo
palek z 2 nowe bolty i 1 arrow
knight tu może zwiększona ilość staminy bo jednak knight jest taki napakowany i ma więcej sil niż inni
7. nowe bronie ( w tym jakieś super silne ale legendarne )
8. zrobiony quest na magic long sword ( piekielnie trudny quest w typie exploter society - tyle ze latasz po calutkiej tibi i wykonujesz misje ( około 300 misji )
9 . specjalizacje
od jakiegoś levelu można by se zrobić za symboliczne 10 k specjalizacje oczywiście tylko dla pacc
np. przykład
Sorcer
na levelu 50+ może wybrać
Necromanta or Mag Żywiołów
jak wybierze nekromantę to jego uderzenia z sd i morta powiększają sie , zaś uderzenia z gfb , hmm itp zmniejszają sie i na odwrót
dla każdej profesji wymyślić można z 10 specjalizacji np. co 25 leżeli
żeby dla levela 150 gra miała sens , bo teraz gra kończy sie na levelu 120 bo dalej nie ma sie celów , questow , ani niczego do czego by sie donzylo
to narazie na tyle , oceniać co wam sie podoba a co nie :evul:
@ up
na 100 lvl hity po 100 to wiesz gdzie se można wsadzić :p
jak już mówiłem najlepiej jakieś rózgi walące z fizyki i żeby miały duży zasięg
problem niejest to czy sie wali duze hity czy male hity problemem jest ile ten hit kosztuje!!!!! taki przykladowy knight co wali z axe za 150 koszt 0 to se wali ile chce jak chce i niewraca do depo paladyn juz musi placic ale nie az tyle taki royal spear 15gp starcza na kolo 100 strzluw a hity kolo 150-200 a taki kurna sorc druid muwiom ze NAJLEPEIJ EXPIOM ALE TO NIEPRAWDA bo jaki mag bendzie placicl 300gp za jesden strzal z sd a z ruzgi za 70 X( i jeszcze musi placic manom i kto mi tera powie ze sorc expi X( ja wam powiem tyle NOWE RUZDKI DLA SORCUW I DRUTUW WALONCE 150 hitem zasilane niemanom!! tylko jakims magicznym przedmiotem czy cos zeby to niebylo drogie:]
Questy hmm, czyżby znowu typu zabij wszystkie potwory weź nagrodę ? Oby nie... Ciekawe jak tym razem zbalansują postacie :D
Usuńcie ten post!!
BTW TE forum sie wiesza :)
Boże, ludzie niech się Bóg nad wami zlituje co wy do huja pierdolicie za głópoty aż się czytać nie chce. Chcecie żeby tibia była jednym wielkim otsem, w ogóle nie myślicie. Przezież tibia juz się powoli kończy, staje sie przezytkiem. Przez takie prpopozycje co wy tu piszecie tibia jest własnie dnem. Jak dobrze że już nie gram w to gówno, ale fajnie jest się pośmiać z prawie wszystkiech na tym forum :)
- bendom, majom
- nowe różdzki od 100 lvla
- pallowi skille ida 3x szybciej niz knightowi.
OMg lol zal.pl.com.br-swe heuaheuahuehuehauea
HAIL TIBIA 7,4!!!!
problem niejest to czy sie wali duze hity czy male hity problemem jest ile ten hit kosztuje!!!!! taki przykladowy knight co wali z axe za 150 koszt 0 to se wali ile chce jak chce i niewraca do depo paladyn juz musi placic ale nie az tyle taki royal spear 15gp starcza na kolo 100 strzluw a hity kolo 150-200 a taki kurna sorc druid muwiom ze NAJLEPEIJ EXPIOM ALE TO NIEPRAWDA bo jaki mag bendzie placicl 300gp za jesden strzal z sd a z ruzgi za 70 X( i jeszcze musi placic manom i kto mi tera powie ze sorc expi X( ja wam powiem tyle NOWE RUZDKI DLA SORCUW I DRUTUW WALONCE 150 hitem zasilane niemanom!! tylko jakims magicznym przedmiotem czy cos zeby to niebylo drogie:]
Po 1. poczytaj słownik, Nie będzie tam jak napisać "DRUTUW" ale logicznie myśląc to powinno być "DRUTÓW". "muwiom" totalny żal, szkoda mi cię.
Po 2. Royal Spear nie wystarcza na 100 rzutów, czasami łamie się nawet po 5 rzutach. Jest to losowe
to ja sie wypowiem co ja myślę żeby zrobili
1. jakieś nowe podziemia ogromne lochy gdzieś pod ankrahmun
2. mogliby zrobić jakaś mała jaskinia pod POH z jakimiś slimami , dosłownie z 5 slimow
5. nowa różdżki od 50 levelu i od 100
ta od 50 bierze 18 many a sieka po 70-90
ta od 100 bierze 25 many a wali po 100-130
6.palek z 2 nowe bolty i 1 arrow
knight tu może zwiększona ilość staminy bo jednak knight jest taki napakowany i ma więcej sil niż inni
8. zrobiony quest na magic long sword
9 . specjalizacje
od jakiegoś levelu można by se zrobić za symboliczne 10 k specjalizacje oczywiście tylko dla pacc
np. przykład
Sorcer
na levelu 50+ może wybrać
Necromanta or Mag Żywiołów
jak wybierze nekromantę to jego uderzenia z sd i morta powiększają sie , zaś uderzenia z gfb , hmm itp zmniejszają sie i na odwrót
dla każdej profesji wymyślić można z 10 specjalizacji np. co 25 leżeli
żeby dla levela 150 gra miała sens , bo teraz gra kończy sie na levelu 120 bo dalej nie ma sie celów , questow , ani niczego do czego by sie donzylo
to narazie na tyle , oceniać co wam sie podoba a co nie :evul:
ad:
1. To co opisales to sa tomby, a na poziomach -3 i tak nie expia bo sa tam za ciezkie potwory na "expienie"
2. Po co, zeby ludzie trenowali na facc? O to chodzi zeby trenowac majac pacc, bo wtedy Cipsoft wiecej zarabia.
5. Hity ktore podales nie sa dobre. 100 lvl i hit za 130? Cosik malo, biorac pod uwage ze woi bije do 70 na 33 lvlu.
6. To moze w ogole skasowac stamine? >.> Za malo to botterow po zolwiach lazi? Co do ammunicji: za malo dostales w ostatnim upie?
8. Bron ta od zawsze byla legenda i niech tak zostanie. Nawet jakby 1000 misji bylo i tak po 3 miesiacach 10k ludzi by go mialo
9. O to mi sie podoba, chociaz tak prawde mowiac to profesje masz w lineage'u, a to jest tibia
Rafals from hell
28-10-2007, 16:40
no proszę wreszcie wyrównają sorca i druta
1. Lubię cię już za to bo masz her ManU w opisie;]
2. Nie powiedzieli, co i jak będą równoważyć.
3. Wreszcie dojdzie trochę questów ;]
4. Poprawiłem błędy w twojej wypowiedzi ;]
Ej,adminy z Tibia.pl,powinniście zrobić konkurs smsowy na słowniki:DJa chcialbym aby Tibia miała trochę klimatu RPG.Dodane jakieś nowe tereny,najlepiej podziemia z troglodytami(nie ma to jak HOMM3);)
I można dać też nową profesję-Kapłana.Specjalizował by się w blessach:)To by dało pracę w zespole.
Może by tak zrobić coś z cenami itemów na starszych serwerach?
Bartek153
28-10-2007, 18:29
up
jedna madra wypowiedz w tym temacie !
Balansacja ktora nastapila w tym upie (wg mnie) wyszla na +. co bym chcial zmienic w zimowym? Mogliby dodac sklep w ktorym mozna sprzedawac loot ktory do tej pory zalega w dp- sb,dsmy,itp oraz niech ustabilizuja prace serverow, bo to co sie teraz dzieje to padaczka..nikt nie zna dnia ani godziny kiedy moze go wyrzucic z gry... tyle mialem do powiedzenia.
Stanowczo popieram przedmówce. Najlepiej żeby większość itemów z wyższej półki można było sprzedawać w sklepie/ew. wymieniać na jakieś bardzo wartościowe i rzadkie. Np 50dsm na jakiś super hiper wypasiony item ;]
Rotherdamie
28-10-2007, 20:10
No widzicie , jak PO w sejmie to i poprawki na zime w Tibii. Moze zbalansują wreszcie ,,porządnie" te profesje. Ja chciałbym żeby dodali nową ,a mianowicie nekromante. Miałby runy oznaczone czaszkami w róznych kolorach, mogłby przywoływać potwory jak sorc i drut ale także te mocniejsze nieumarłe, których sorc/drut nie moga. I miałby czary wskrzeszania potworów (ale nie tych najmocniejszych) , które by mu podlegały oraz czary wysysania życia 3% life każdemu monsterowi.A rózdzki to by miał wypasione wyglądem takie jak np. skull staf ale waliły by kolorem czarnym i zielonym w zależności od rózdzki . No i mógłby rzucać klątwy ,które by zmniejszały hity przeciwnikowi. Co wy o tym myślicie? Pewnie głupi pomysł co?
No widzicie , jak PO w sejmie to i poprawki na zime w Tibii. Moze zbalansują wreszcie ,,porządnie" te profesje. Ja chciałbym żeby dodali nową ,a mianowicie nekromante. Miałby runy oznaczone czaszkami w róznych kolorach, mogłby przywoływać potwory jak sorc i drut ale także te mocniejsze nieumarłe, których sorc/drut nie moga. I miałby czary wskrzeszania potworów (ale nie tych najmocniejszych) , które by mu podlegały oraz czary wysysania życia 3% life każdemu monsterowi.A rózdzki to by miał wypasione wyglądem takie jak np. skull staf ale waliły by kolorem czarnym i zielonym w zależności od rózdzki . No i mógłby rzucać klątwy ,które by zmniejszały hity przeciwnikowi. Co wy o tym myślicie? Pewnie głupi pomysł co?
Głupi. Bo było by to nie fair wobec wysokopoziomowych graczy. Chyba, że zostałby utworzony nowy serwer z dostępną profesją ale to jest nierealne i głupie.
Rotherdamie
28-10-2007, 21:02
Ano tak, rzeczywiście zapomniałem. Ale może kiedys kto wie... Cipy powinni zrobic ankiete ,,Czy chciałbys byc necro..." i tych co chcieli zamienic profesjami np: z sorca na nekro. I to by było uczciwe no nie???
A wg mnie powinni dodac w tibji karabiny !!!!....
@Topik
Jesli Cipsoft nazywa balansacja sytuacje, w ktorej 130 magowie powoli wymiekaja po updacie a porobilo sie strasznie duzo 150 ek + to ja im zycze powodzenia ;]
Shor'tugal
28-10-2007, 21:32
Wam się wydaje, że ta cała balanacja profesji to taka prosta sprawa... Sami pomyślcie, wasze "super" pomysły nam też się nie podobają, stu procentowej balansacji nigdy niebędzie... Aczkolwiek powinny wprowadzić coś dla highlvlowców. Niskie lvle mają wandy/rody, lecz na wyzszym lvlu one się własciwie nieprzydają. Kiedyś można było korzystać z burstarrows ale już nie...
Założe się że wprowadzą coś dla sorków, a raczej mastersorkow, w stylu burstaarrow (ale niekoniecznie strzały)
Duch Guardi
28-10-2007, 21:42
Mam nadzieję że w końcu cipy dodają nowe itemki do sprzedania u djinnów np: dsm za 45k, G armor za 25k itd
Zapowiedz zapowiedzi - wolne zarty :confused:
Phew , już wiem jak to będzie -
potwory - PACC
itemy - PACC
questy - PACC
zaklęcia - PACC
gra - PACC...stfu....ale i tak w większości PACC :/
Gdyby tak każdy miał PACCA a kupowałoby się FACC'e. Lól co to by było :D
stopa1969
28-10-2007, 22:59
W końcu długo czekałem na ten monent pół roku i wreszcie logne sie na mego drutka:P AHA a co do MDW- zawsze i wszędzie najlepszy!!!xD
POZDRO DLA CZAPILÓWKA TEAM -----PAqur,frestyle. itp:)):]:]:]:]:]:]
Niech robia co chca B) byleby nie pogorszali najta
Bo sie wkurze X(
Super. Skomentuję to tylko tak:
We are here, we are waiting...
Moim skromnym zdaniem to powinni pododawac nowe czary,questy nie tylko dla PACC zmniejszyc ilosc many na robie nie na run (sd 800). Po za tym jak maja przyspieszyc skilowanie dla knighta to niech dadza dla pala sepry ktore sie nie koncza i zeby mialy tyle ataku i defa co swordy,axe,cluby wtedy bedzie sprawiedliwie. A dla sorcow i drutów ewentualnie ze dwie ruzgi jeszcze i pare summonów.
AdiZgOlek
28-10-2007, 23:50
sorkowie, moze w sumie dobrze ze ich polepsza, ale oby nie az tak jak przed update, poniewaz teraz sorkowie i tak expia najszybciej,jezeli wogole expia...bo sa na cipsoft obrazeni i wyobrazaja sobie kokosy...takie jest przynajmniej moje i kilku znajomych zdanie :o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o a najbardziej jestem za tym by zrobili 3 czesc ubran:p
Gatho Gokhinin
28-10-2007, 23:58
Ludzie. Ja to się z Was tylko śmieje, bo już od jakiegoś czasu przy każdej okazji opowiadacie jak to Wam źle, że sorc płaci 300gp, a palek 19,3gp za atak no i że ciągle złe profesje są itp itd. A teraz sie zastanówcie. Czy jest sens dalej w to grać? Tak się podniecacie tym wszystkim, przeżywacie to, jakby od kolejnej cyferki zależał następny dzień.
Trochę spokojniej, wyluzujcie, za oknem też jest świat..
Cinek766
29-10-2007, 00:09
Bardzo ciekawe co tym razem CipSoft szykuje ...
jak napisał kolega ileś tam postów wyżej, niech dodadzą trzecią część do addonów i obniżą koszta visa :]
Tatar666
29-10-2007, 01:09
1.Ulepszyć koniecznie sorków i druidów bo są za słabi.Dodać jakieś czary Wandy i Rody(chociaż sądzę że Wandy i Rody to nie w tym udpadzie);)
2.Knightów zostawić tacy jacy są:p
3.Osłabić za wszelką cenę palów ,bo jak widzę że 14 pal idzie na Dsy to mnie krew zalewa.X(
4.Nowe tereny a co za tym idzie nowe questy i potwory.
5.Nowe Itemki.Może powrócą np.Demon legi lub Golden Helmet(choć to mało prawdopodobne).:(
6.powinno też być coś dla high lvl bo oni się dosłownie nudzą!!!
Modliszka11
29-10-2007, 08:03
tatar666
3.Osłabić za wszelką cenę palów ,bo jak widzę że 14 pal idzie na Dsy to mnie krew zalewa.
__________________________________________________ ________
Świetnie to rozumiem mnie krew zalewa kiedy ja bije wiwerne a jakiś 15 palladyn wchodzi i bije i ja służe jako bloker wtedy a jak schodze to on tesz najgorsze jest to że on wbija sie w nim wiencej odemnie i bieże loota
Jako paladyn jestem nie za osłabieniem nas, a za spowolnieniem skillowania. 45/38 w jakieś 4 dni...
Smerf.Secura
29-10-2007, 09:30
6.powinno też być coś dla high lvl bo oni się dosłownie nudzą!!!
Z Ciebie taki high lvl , że żal
Articuno
29-10-2007, 11:30
Jako paladyn jestem nie za osłabieniem nas, a za spowolnieniem skillowania. 45/38 w jakieś 4 dni...
przed upem pall by to zrobil krócej... twój przykład nic nie mówi, ale jako tako masz rację.
Lord'Hope
29-10-2007, 11:47
O jakich ulepszeniach mówicie?
To mydlenie oczu tylko.
Pracują nad zmianami itd itp ?
...niech sobie wsadza wszystkie zmiany i innowacje dopuki nie zrobią porządku z serverami, mass kickami i nie rozliczą sie z ludźmi za ich straty w grze przez nieudolne działania Cipsoftu i firm z nimi związanymi.
Ludzie płaca im rl kasę a otrzymują jedno wielkie G zamiast dobrej zabawy za którą płacą. Zamiast wydziwiać z nowymi rzeczami niech wezmą się do roboty i poprawia działanie tego co jest a nie mydla oczy pięknymi obietnicami.
Sam gram druidem i niby powinienem być zainteresowany wzmocnieniem tego ciężkiego do gry chara... ale mam to gdzieś bo obojetne co zrobia to na nic jezeli deda sie przez mass kicki i lagi a po tym bzdurnie odpowiada jak na forum Tibia.pl że bardzo nam przykro za utrudnienia itp.
To szczyt bezczelności, a zamknięcie tematu zeby nie opiniowac tych bzdur to tylko pomaganie Cipsoftowi w okradaniu ludzi z ich rl kasy ;)
Pozdro dla wszystkich Tibiańczyków ze wszystkich servów :)
LarvaExotech
29-10-2007, 12:13
Ludzie płaca im rl kasę a otrzymują jedno wielkie G zamiast dobrej zabawy za którą płacą. Zamiast wydziwiać z nowymi rzeczami niech wezmą się do roboty i poprawia działanie tego co jest a nie mydla oczy pięknymi obietnicami.
dopoki ludzie graja w to wielkie G nikomu nie bedzie to przeszkadzac
W 100% zgadazam sie z Toba Lord'Hope
Albertus
29-10-2007, 16:48
czy wy macie jakaś wojna knightow z sorcami itp. ???
przecież jak sorc jest slaby to knighci tez na tym cierpią i odbija sie to na wszystkim , podobnie jak palek jest slaby itp.
to działa jak przyroda , naruszysz jedno to we wszystkim sie coś psuje
jak polepszyli knightow i palkow cieszyłem sie ze koledzy będą silniejsi i polecimy na lepszy hunt , no ale niestety pogorszyli mnie wiec nic z tego. no ale oni maja dobra zabawę
teraz druga sprawa
no tak jak napisał ktoś up to mass kicki to główny problem i to powinni rozwiazac jako 1
dla mnie mogą w sorcu i druidzie zmienić jedno
to ze wale słabiej z visa i innych nie przeszkadza mi tak mocno jak fakt ze kosztuje to fortunę
jak by sorc czy druid expili tak beztrosko jak knight nawet ze słabymi hitami było by fajnie , nie muszą być duże zyski , aby chociaż na kilkaset gp do przodu było ale już postęp
lepiej 300 gp do przodu niż 4 k do tylu .
Aragorn Brogre
29-10-2007, 16:57
Jak dla mnie to Knight i Pall mogą zostać tacy jacy są... Polepszyć należy jednak Sorca i Druida, jak wiemy od ostatniego Update'u coś mało ludzi nimi gra...
A jeśli nie mówiąc już o balansowaniu to głównie powinni dodać dużo nowych stworków, ulepszyć stare lokacje, a także może troszkę zmienić szatę graficzną... ; )
Ulepszać magów zamiast pogarszać wojowników? Weźcie, dragon hunt na 15 lv? Żal... Jestem bardzo ciekaw, jak CipSfot sobie z tym poradzi... -Złowieszczy śmiech-
oby nie pogorszyli knighta .....jest dobrze to po co go zmieniać... najwyżej mogą polepszyć druida i sorca.... fajnie jakby dali nowe miejsca i nowe questy . Jak znam życie jebną knighta w dol a druida i sorca tak polepsza ze znowu za 6 miech bedzie balans postaciX(X(
powinni wyeliminować kicki a nie zmieniać to co nie potrzebuje zmian :(
oby nie pogorszyli knighta .....jest dobrze to po co go zmieniać... najwyżej mogą polepszyć druida i sorca.... fajnie jakby dali nowe miejsca i nowe questy . Jak znam życie jebną knighta w dol a druida i sorca tak polepsza ze znowu za 6 miech bedzie balans postaciX(X(
powinni wyeliminować kicki a nie zmieniać to co nie potrzebuje zmian :(
Michal^^
29-10-2007, 17:43
Upierdolcie Palow i knightów a najlepiej powiększcie magów i drutów żeby z visa walili po 10k a knighci zeby wlaili po 100... jak widze takie cos to mnie "Krew zalewa" lol... leczcie sie.. co z tego że paladyn wali na 15 lvl wyverne? nie gadajcie bo pal np. na 10 lvl nic niema bez skilli bo nie trafia.. moim zdaniem najlepiej jakby knighta i pala zostawili a ulepszyli troche magów bo to będzie bez sensu bo mag zawsze i tak jest mocny...
sory za wulgaryzmy ale niemoge ciagle posty typu " Osłabić Pala" itp. X(
to naprawde szybko.. nie ma co!
1. O rly?
2. No wai!
to naprawde szybko.. nie ma co!
@Sprostowanie: Nie jestem PG'rem, dziennie gram max 3-4h.
Niech cofną to co zrobili dla druidów i magów (knight i pall jest dobrze)
Jak na mnie to tyle.... Palem grałem jeszcze przed letnim update. Było fajnie, lecz teraz jest jeszcze lepiej. To samo z knightem. Mam te dwie profesje :P. Sorca też mam lecz tylko 33 lvl. Nigdy mnie nie pociągała gra nim. Zrobią takich magów jak byli wcześniej i będzie good ;)
Tatar666
29-10-2007, 18:05
Orginalne napisane przez Smerf.Secura
Z Ciebie taki high lvl , że żal
Czy ja gdzieś napisałem że jestem high lvl?????Najpierw przeczytaj potem komentuj.
Ja tylko sygnalizuje że dla high lvl nie ma questów.Po wykonaniu Annihilator Room i Demon Helmet nie ma dalej nic:(
Dziecko neo? 45 dista w 4 dni? to sie da w troche ponad godzine wbic... Kiedy dostales neostrade? ^^.
A ja jestem za powrotem do starego systemu dmg(choc to nierealne).
Knight nic nie placi to ma niskie dmg, palek placi to ma wyzsze, a sorc i druid placa bardzo duzo to maja niezle duze... Wiem, wiem placze bo jestem sorcem chociaz mam tez 101 rp i widze jak expie 1 lvl na 5h - zal.br.
Ps. Z nieoficjalnego zrodla wiadome jest, ze mass kicki sa przez ataki na serwery Tibii, starych graczy, ktorzy nie moga wycierpiec tego co Cip'ki zrobily :)
Modliszka11
29-10-2007, 19:41
Michal^^
co z tego że paladyn wali na 15 lvl wyverne?
__________________________________________________ ________
Mi by to nieprzeszkadzało gdyby nie fakt że palladyn mi sie wbija na resp wiverny i atakuje wtedy kiedy ja. A najgorze jest to ze on wbija sie wiencej w wyverne odemnie
hmmm.... co wy macie do tej balansacj....... przed gralem palem po gram palem i palem grac bede....... pozatym idalna balansacje wg cip to kupowanie pacc za wszelkom cene i nic ih poglądu niezmieni....... uh.... patrząc przykładem innych gier gdzie gra teamów jest najważniejsza tibia wyymięka.... TIBIA SUX.... a i tak bede grać
ps. sorka za blendy ale tak już mam
Hahahahaha, co za lolek ;d Ty jestes normalnie przykladem idealnego 'szkilera' xd
@Sprostowanie: Nie jestem PG'rem, dziennie gram max 3-4h.
Ja bym takie skille zrobil w 3h bez doswiadczenia w skillowaniu ;<
*topic
Co do balansowania postaci - szkoda gadac. Przez nastepne 20 lat beda postacie balansowac, bo ludziom sie bedzie caly czas cos nie podobac ..
A co do reszty - jak zwykle - jakis wiekszy quest, troszke nowych potworkow, broni, moze jakis outfit jeden ..
Ciagle to samo ;<
EDIT:
@Btw:
Reported to Michoss.
On widzial, ze uzywam ;d. A z tego co wiem to.. on ma bana? ;d
Ja bym takie skille zrobil w 3h bez doswiadczenia w skillowaniu ;<
Taa, szczególnie na Harmonii, gdzie co 5 minut przychodzi koleś, który ci bez słowa wybija cały respawn.
@Btw: ;<
Reported to Michoss.
Cut the offtop plx?
Modliszka11
29-10-2007, 21:34
CipSoft sie nieinteresuje grom tylko kasom przykładem jest że robiom to coraz dziwniejsze stwory a w mitologi jest jeszcze pełno monsterów np Harpie,Troglodyty,Jednoroszce,Pegazy,Feniksy,Bazyl iszki,Enty,
Drzewce,Mroczne Elfy,Gryfy,Centaury,Mantikory,Meduzy,Krakeny,
Tytani,Ogry,Driady itd
Mi to się marzy nowy wygląd broni chyba większość pamięta stary wygląd hatcheta a teraz jaki ładny i oby tak dalej np sword itd. każda broń oprócz tych nowych wymaga poprawek no i mogli troche polepszyć druta nic więcej. Wróćmy do tibii 7.5 lecz to nie możliwe :))) za dużo zarabiają
wszyscy pisza ze upieprza kiniow i palow to po co by ich ulepszali na 1 raz tlyko? zastanowcie sie... sorkowie i drudzi nawet teraz moga byc lepsi niz kinia i palek po tym u pie jezeli umie sie grac....zreszta co bedzie to bedzie ;)
Rotherdamie
30-10-2007, 01:49
Niestety nie wszyscy potrafią tak grać i dlatego wolą zmienić sie na knighta albo pallka ,bo nimi teraz łatwiej. Ja w tej balansacji jestem neutralny - oszczedze sobie wojny tytanów na forum. W końcu jestem bossem Kaczogrodu i wy mi gówno możecie. Przestańmy sie kłócić co maja zabrac/dac knightowi ,a co dac/zabrac magowi. Przecież nie mamy wpływu na to co bedzie w tym update , możemy tylko przypuszczać. Ja spokojnie i z nadzieją czekam na update ,bo wiem ,że Cipsoft lubi pieniążki (zresztą kto nie lubi) i na kolejne straty Pacc przez głupie pomyłki w balansacji oraz zły stan serwerów sobie nie pozwoli. Mówcie co chcecie , ale takie jest moje zdanie.
No pogorszyć to nie pogorszą knightów ani palków bo sporo pracy włozyli w balansacje w ostatnim update i to by było jak zaprzeczanie samemu sobie czego raczej po nich się nie spodziewam. Dobrze by było jak by dodali 2x tyle czarów ile jest teraz np. jak jakieś czary typu dodatkowa odporność na ogień albo dodakowe obrażenia do energi itp.
Bartek153
30-10-2007, 05:57
jak teraz nie pogorsza knightow i palkow w tym upie to juz nic z nimi pewnie nei zrobia ;) poprostu trzeba sie przyzwyczaic juz ze tak bedzie ;) jak byla przez dlugi czas era sorkow to teraz jest odwrotnie proste i logiczne i nie ma co plakac ze wali sie 20-30 mniej z visa.
np dzisiaj na erigu Xazez (*) [Sweden] History Xerena Sorcerer 174 +2,116,584 sork a wbil tyle expa ? =o Niemozliwe! poprostu trzeba chciec a nie sie zniechecac.
Modliszka11
30-10-2007, 08:15
Knightowi niepowini nic zmniejszac tylko palladynowi troche szybkosc skilowania i Dodać nowe czary dla profesi magicznych. mi zwykle chodzi o dobrom gre Druidem żeby fajnie sie grało a jak narazie to latasz tylko bezsensu po expowisku i tylko na tym tracisz bo jak narazie to expienie jest nudne.
Taifun Devilry (*) [Poland] History Furora Master Sorcerer 272 +3,003,300
Spaaw (*) [Poland] History Furora Elite Knight 203 +7,074,614
Xazez (*) [Sweden] History Xerena Sorcerer 174 +2,116,584
7 Dni Expienia
Moim zdaniem nie powinni wydluzac skilowania dla pala poniewaz knight idzie kiedy chce bieze najgorszy mieczyk i wpada np. na roty a pal co ma robic musi placic zeby ktos postawil mu monka i malo kiedy znajdzie taka osobe a kamienie sa zajebiscie drogie. Mowcie co chcecie ale pal tez ma mocno przejebane nie da sie nim grac bez pacc royal spery nawet mozna kupic tylko na pacc X(
Szwaczkabuciorow
30-10-2007, 09:42
Ja licze tylko na wielki powrot magow a cipsoft mósi umozliwic magom powrot bo:
Wiadomo kasa to kasa :D
Mlecziii
30-10-2007, 14:22
Mowcie co chcecie ale pal tez ma mocno przejebane nie da sie nim grac bez pacc royal spery nawet mozna kupic tylko na pacc X(
Od czego masz przyjaciół niech ci kupią gorsza sprawa z enchanted spear .O ile pallem da sie grac bez pacc wystarcza boszki t ring i na gieski najtem w miarę da sie latać na dragi to sorc i drut maja najgorzej bez pacca by normalnie grac ta profesja trza mieć pacc a po osłabienu tych postaci mało kto nimi gra i cipy chcą je ulepszyć na pewno nigdy pofy nie będą równe także te balance postaci będą sie jeszcze dużo zmieniać :)
Shor'tugal
30-10-2007, 16:07
Ja niechciałbym aby magowanie byli znów dominującą profesją... Knight jest OK, hity ma wysokie ale dobre, natomiast palek to przesada :confused:. Mając szczescie, na 40lvlu mozna zabic draga bez straty many/royalspearow, to już jest troche śmieszne... Bo knight to musi sie troche naexurować, nie mówiąc o magach :confused:.
Cipsoft musi wprowadzić jakiś zamiennik burstarrowsow dla magów, na highlvlu zeby expić na monstrach odpornych na magie(oprocz fizycznej), musimy uzywać sd/explo/morta/ue, co jest bez watpienia wastowaniem... Powinni zwiększyć obrazenia o 10-15%, które nadal zależne by były od lvla...
Przykladowo 60+ sork walnie z morthura 400, to po zwiększeniu obrazen o 15% uderzyłby za 460. To by myślę wystarczyło...
Dla Druta potężnym czarem ofensywnym ( w troche innym znaczeniu tego słowa ), byłby czar podobny do UE, który by paraliżował :D. Skoro może robić palaryze rune to czemu na pół ekranu niemoże sparaliżować B).
A jakby tak zrobić runy w stylu spearów (które częściej by się niszczyły) :D ? Z jednego sd mozna by było pociągnać np od 2 do 5 razy... Ale pomysł raczej nie przejdzie ze wzgledu ze jest idiotyczny + runa to runa B)
stahuuuu
30-10-2007, 20:21
Ja mam 31 sorca i nie odczułem prawie żadnych zmian po summer update.
Jednak wydaje mi sie ze odrobinę łatwiej grało mi sie przed update-m.
Z tego co wiem to wielu Palków po updacie straciło przyjemność z gry, bo gra im sie za łatwo.;)
Royal_Vreax
30-10-2007, 20:33
Na huj new update jak co kilka dni kicki bedą . Moim zdaniem niech lepiej oni servery poprawią a nie "sklepiki" robią i update ..
A co do postaci to może trochę przybędzie magów /drutów
Pacz_knight
30-10-2007, 20:41
@up
Przeciez oni robia konserwacje servow i zeby nie bylo tych atakow DDoS. Poza tym up daty maja juz w planie. -.-"
@topic
Ciekawe jak zbalansuja te profesje, jakie beda nowe tereny, questy i wogule wszystkiego jestem ciekawy :D
Moze dadza nowe outy? ;)
Czemu porównujecie cały czas druidów do sorców. To, że udupili obydwie profesje nie znaczy, że były takie same. Sorc był najlepszy teraz jest gdzieś w środku, a druid zawsze w dupie. Dodanie nowych czarów gówno zmieni. Pewnie i tak to będzie coś w stylu leczenia na cały ekran. rotfl
tensperanes
30-10-2007, 21:56
nie masz racjii druidzi beda mieli pare czrow ofensywnych nie tylko same leczenie
Heartagramek
31-10-2007, 00:05
Ja jestem za zwiększeniem 5-cio krotnie siły magów, żeby Ci co teraz mówią 'zepsóli mi postać mamo, złe wstrentne Cipsony, tato zbij ich!' wkońcu się zamknęły --.--' Ile razy można czytać to samo?
@Ci co mówią żeby spowolnić skillowanie palka
Pale muszą mieć więcej dista by zabijać szybciej potwory gdyż ich broń atakująca nie posiada punktów obrony x]
@Topic <tak najogólniej>
Ehh, ja nie wiem po co niektórzy się rozpisują co by chcieli ujrzeć w update. To i tak nic nie da, będzie co będzie. Ja jestem tylko za tym żeby Cipy wkońcu naprawiły te swoje wszystkie problemy z serwami, bo te kicki i freezy są naprawde wkurzające (Ostatnio na Hellgate padłem prawie moim 80 palem przez ghoula bo miałem kicka... Żal.br).
Pozdr~
nie masz racjii druidzi beda mieli pare czrow ofensywnych nie tylko same leczenie
Lol, druidzi?! Coś ci się chyba pomyliło, druid (Tibijski) jest magiem natury, skupia się na leczeniu i uzdrawianiu, czasem na obronie, ale w życiu nie słyszałem, żeby druid używał czarów ofensywnych...
Chyba, że CipSoft z druida zrobi sorcerera z UH -.-'
Rotherdamie
31-10-2007, 01:15
Przeciez oni robia konserwacje servow i zeby nie bylo tych atakow DDoS. Poza tym up daty maja juz w planie. -.-"
Należy zauważyć ,że te ataki nasiliły sie po tej balansacji. To oczywiste ,że jest to zemsta graczy , którym update zepsuł przyjemnośc z gry. Mszczą sie bo ,, Jeżeli ja nie moge grac, to nikt nie bedzie grał". Hmm... Jezeli to oni to napewno maja lepsza zemste niz ,,Tato pobij Cipów bo mi mojego 13 sorca udupili". Ale robią zle gdyż przez nich tysiace innych graczy ma straszne strarty w expie , w kasie , w czasie i niedogodności w grze ,za która przecież płacą rl kase. Mam nadzieje ,ze sytuacja sie poprawi ,a cipy oddadza te kilka dni Pacc poszkodowanym graczom. Pewnie Ameryki nie odkryłem ale taką teorie wysnuć można , bo jest bardzo możliwa.
Hellraiser
31-10-2007, 02:43
Tja, a ja byłem seniorem jeden dzień o TS'ie mogę teraz pomarzyć. ;s
Ja mam 31 sorca i nie odczułem prawie żadnych zmian po summer update.
Jednak wydaje mi sie ze odrobinę łatwiej grało mi sie przed update-m.
Z tego co wiem to wielu Palków po updacie straciło przyjemność z gry, bo gra im sie za łatwo.;)
Bo bijesz z "ruszczki"? A twoj kolega pewnie bije z aksa, wiec sie go zapytaj czy on odczul roznice(chyba ze ma skille 15/15).
Lol, druidzi?! Coś ci się chyba pomyliło, druid (Tibijski) jest magiem natury, skupia się na leczeniu i uzdrawianiu, czasem na obronie, ale w życiu nie słyszałem, żeby druid używał czarów ofensywnych...
Chyba, że CipSoft z druida zrobi sorcerera z UH -.-'
A tutaj masz nieoficjalny teaser:
Otóż to ! Druid będzie super postacią do expienia dodadzą mu czary ofensywne :
http://img45.imageshack.us/img45/1813/hurricanest2.gif
http://img521.imageshack.us/img521/6606/parasitekz2.gif
http://img205.imageshack.us/img205/6281/drunkenmc8.gif
http://img413.imageshack.us/img413/6526/curetw2.gif
50 % polepszona magia runicza Maga za to druida nie !
Dragi będą dużo lepsze ( ale nie będą dawać więcej expa)
dsm, g arm, dragonslayer będa do sprzedania u djinów !
Więcej spawnów z dragami
Będzie można zrobic 3 ADDON! <<W KONCU>>>
Royal speary będą droższe
Pogorszą hity Palladyna
Oraz ogólnie knightów
New Update Teaser Series Starting Next Week. czyli res. -9 lvli..
Nowa wyspa na której będzie padać deszcz
Magowie tylko 50 % nic więcej
<edit>Zdjęcia są z oryginalny tematu Vini Soldier o propozycji ulepszenia Druidów tutaj. (http://forum.tibia.com/forum/?action=thread&threadid=1851491) Reszta to wymysły, a nie teasery.8o DDoS 8o
Jestem za lekkim wzmocnieniem Druida i Maga, ale bez przesady. Takie jest moje odczucie - gram palkiem(od zawsze byłem wierny palkom XD)
Modliszka11
31-10-2007, 14:23
Mam paru Senior Tutorów znajomych i dowiedziałem się że będzie coś takiego jak :
- Nowe Wandy, Rody dla Sorców i Druidów.
- SCA/SoV etc ... będą się kończyły. Np. mamy 480min. na używanie go, a następnie musimy go odnowić za tyle i tyle ... ( jak softy ) ...
- Będą nowe czary dla Druidów coś jak Exevo Mort Hur dla Sorca ...
- Nowe tereny, co się z tym wiąże? Nowe Questy :)
- Nowe Addony, co się z tym wiążę? Nowe itemy :)
To chyba tyle co wiem ... gdy będę miał więcej informacji dam znać :)
Wrazie czego ten tekst nienależy domnie jest tylko wzienty z inego forum ja tylko przekazuje informacje która może być prawdziwa
Mam paru Senior Tutorów znajomych i dowiedziałem się że będzie coś takiego jak :
- Nowe Wandy, Rody dla Sorców i Druidów.
- SCA/SoV etc ... będą się kończyły. Np. mamy 480min. na używanie go, a następnie musimy go odnowić za tyle i tyle ... ( jak softy ) ...
- Będą nowe czary dla Druidów coś jak Exevo Mort Hur dla Sorca ...
- Nowe tereny, co się z tym wiąże? Nowe Questy :)
- Nowe Addony, co się z tym wiążę? Nowe itemy :)
To chyba tyle co wiem ... gdy będę miał więcej informacji dam znać :)
Wrazie czego ten tekst nienależy domnie jest tylko wzienty z inego forum ja tylko przekazuje informacje która może być prawdziwa
Kolejne głupie wymysły. Senior Tutorzy nie wiedzą nic więcej niż każdy inny gracz. Jaki byłby sens teaserów, gdyby wcześniej informacje były dawane gronu Tutorów / ST, mhm??
8o DDoS 8o
Hestoran
31-10-2007, 15:52
Leże... :p
Moze wiecie czy aktualne jest kupno pacc na tibia.pl:confused:
@up
A dlaczego mieli by zawiesić sprzedaż?
Szczypko
31-10-2007, 18:03
Mam nadzieje ze ulepsza sorkow:) bo teraz paladyn i knight wymiata:D a sorki takie same praktycznie
Skowerowypallek
31-10-2007, 21:03
Jeżeli w tym update pogorszą pallka to znowu będzie płacz dzieci co z sorca przezucili sie na pallków i znowu zmienia profesję, przyznam ze pallek ma załatwo. Gdy grałem pallkiem jeszcze przed update na 8.0 było poprostu przerąbane ale cieszyłem sie z gry a teraz jest wszystko załatwe, ale gdyby teraz pogorszyli pallka to chyba by mi sie odechcialo grac ponieważ po tym update zrobiłem sie bardzo wygodny, poprostu przywyczaiłem sie do łatwizny.
Moim zdaniem cipsoft powinien zrobic tak :
Albo zwiększyc dmg postaci magicznych albo zostawic jak jest tylko zmienjszyc waste i to o wiele. Co do pallka jeżeli osłabia jego hity to bedzie lipa jak niewiem ponieważ np: przed update palladyn walil słabo z tych zakichanych boltów ale miał runy z których jakos tam sobie bił w miare.A co do knighta to chyba wszystko jest OK.
No i jeszcze została sprawa cen.Większosc h-lv ma w domkach\depo zalegającą ilosc dsmów, steel bootsów, golden armorów których praktycznie nieda sie sprzedać.
PoZdRo B)
Albertus
31-10-2007, 22:34
no to nie głupi pomysł , np bron tępi sie po jakimś czasie i knight stoi pod depo i ja ostrzy ( jakiś czar co kosztuje niewiele many ale ma extaused 5 minutowy na naostrzenie BS trzeba by 2 czary , tym lepsza bron tym dłużej sie ostrzy ) a jak sie nie naostrzy hity będą o 80 % słabsze
luk-as95
01-11-2007, 16:32
Mam takie głupie pytanie czy na test server będziemy się logować przez tibie 7.92? Przeciez w tibi 8.0 niema zakładki network ;/
Najpewniej będzie można sobie ściągnąć testowego klienta.
fajny update ale nie moge nawed wejsc na tibie bo cos jest nie tak
teraz chyba naprawiaja bugi na servach
@topic: Co by nie zrobili dla pala i tak go lubie oby tylko jakos zmniejszyli waste dla sorka i druta bo to jest przesada i powiekszyc hity dla sorcow i drutow troche np. knighta hit nic nie kosztuje wiec powinien byc slabszy pallka troche mocniejszy niz knighta bo troche kosztuje a sorca i druta najwiekszy poniewasz runy sa najdrozsze
assasInWroclaw
01-11-2007, 17:05
Mam Nadzieję iż zwieksza dmg Druta i Sorca. Poprzedni UpDate mial na myśli zwiększenie hitow zadawanych przez Pallków jak i Rycków co wiąże sie z szybszym expieniem i wyrównaniem lvli :)
Katrinus
01-11-2007, 20:59
Balansacja ktora nastapila w tym upie (wg mnie) wyszla na +. co bym chcial zmienic w zimowym? Mogliby dodac sklep w ktorym mozna sprzedawac loot ktory do tej pory zalega w dp- sb,dsmy,itp oraz niech ustabilizuja prace serverow, bo to co sie teraz dzieje to padaczka..nikt nie zna dnia ani godziny kiedy moze go wyrzucic z gry... tyle mialem do powiedzenia.
Dobry pomysl z tym sklepem :D
Fajnie by bylo jakby zrobili tak ze mozna sprzedawac outfity/addony ktore juz sie ma na sobie. Cos takiego jak "Trade Outfit/Addon with..." :)
Zmniejszyc waste magow i wpierdolic slownik ortograficzny do klienta...
assasInWroclaw
02-11-2007, 09:34
Waste przydałoby się zmniejszyć ;] a co z dmg ?:>
Dzis mial byc jakis Teaser dot. zimowego update i cos nie ma nie moge sie doczekac co tam napisza ;d
Gram sorciem i mam nadzieje ze zrobia cos z ekonomia tej profesji bo hity takie jakie sa, sa dobre ale exori vis/flam i mort mogl by zabierac 5-10 many i bylo by dobrze dla wszystkich.
Mutilator
02-11-2007, 11:49
Ja nie mam nic przeciwko żeby nieco ułatwili gre sorcom/drutom, czy to przez nowe czary, czy za pomocą mniejszego waste/wiekszych hitów.
Mam tylko nadzieje, że nie powrócą do sytuacji z przed 8.0 kiedy to knight nadawał się do blokowania/bicia żółwi, bo w nic innego nie mógł sobię trafić, a sorc był mega pg...
Mogliby wprowadzić możliwość kupienia PACC na miesiąc... Wtedy na pewno więcej ludzi by kupiło Premium, bo nie każdy może jednorazowo wydać 90zł... A 30zł to co innego :D
Shor'tugal
02-11-2007, 12:03
Nie oplacało by im sie, niewiem jak ci to wytlumaczyc, ale cos z wysylka pacca od cipsoftu chyba tez kosztuje :]
Nie oplacało by im sie, niewiem jak ci to wytlumaczyc, ale cos z wysylka pacca od cipsoftu chyba tez kosztuje :]
Co ty danie pacca przez cipsoft nic ich nie kosztuje
Articuno
02-11-2007, 12:24
Mogliby wprowadzić możliwość kupienia PACC na miesiąc... Wtedy na pewno więcej ludzi by kupiło Premium, bo nie każdy może jednorazowo wydać 90zł... A 30zł to co innego :D
ale wymyślił, wyobraź sobie te wszystkie nooby na FACC, które PACCA kupuje, dżisas!
Santaks: pewnie nic wielkiego nie napiszą
@hapnik
Wtedy to na paccówkach nie miał byś gdzie tyłka posadzić, nie mówiąc już o expieniu. No chyba, że by powiększyli mape z 3 razy.
@down
Przecież nie napisali, o której godzinie będzie. Może być nawet o 23:00. cierpliwości
Kiedy będzie teaster?Bo trochę wolno klepią w ta klawiaturę!X(
Mieli napisać i nie piszą... chyba będziemy musieli jeszcze troszke poczekać :confused:
na pewno jak zawsze teaser będzie o 16 lub 15. Ciekawe co dziś będzie. :)
Marecki666
02-11-2007, 14:05
Jak udupia sorcow/polepsza drutow to ich zaje...
Roznica pomiedzy sorcem a drutem jest idealna
Ale dzisiaj pewnie jeszcze nie bedzie o profesjach : )
-Adam90-
02-11-2007, 14:06
w letnim update teasery dawali zawsze okolo 10-12
a teraz cos dlugo ciekawe co bedzie :D:baby:
Myślą jakie tu by kłamstwa napisać:D
Macie już teasera... Ale sie zaraz zacznie spam przyszłych druidów -.-
Nic konkretnego nie napisali, przedstawili ogólna sytuacje + pare pomysłów..
Hahahha,widzieliście ten noobski obrazek?Rotfl!Do teraz tarrzam się ze śmiechu:D
http://static.tibia.com/images/news/capacity.jpg
Edit@
Przetłumaczcie to fastem bo nie znam anglika:(Jak chciałem iść do info matematycznej kl. to mnie wrzucili do niemieckiej.Btw.nie ma to jak Gim.32 w Łodzi:P
Chyba robie se druta bo skillowanie mnie bardzo nudzi:P
hm chodzi Ci o ten z mieczem czy co?
ten koles po prawo ma w gebie fajke moze bedzie sie teraz palilo :D
zaraz o co z tym zmeczonym knightem chodzi?
moze ten knajt kopie temu drugiemu grob czy myslicie ze to moze byc ze sorce/druci beda o wiele mocniej walic?
jezeli zmniejsza knajtowi cap to japierdole gorzej nie beda mogli zjebac tibii
Modliszka11
02-11-2007, 15:58
Może na tym obrazku chodzi oto że bendzie można zakpować loota i itemy i mojm zdaniem ten pacc na miesionc to świetny pomysł wtedy by mogło być wiencej osub co by skupowały itemy addonowe a dzienki noobom masz czasami dobre chwile np jak znajdziesz deda takiego nooba z Golden armorem albo sprzeda ci taki noob bohy za 500 gp mogli by też wprowadzić sms pacc
"Ten zmeczony knight" to jest sorcerer -.-
hm chodzi Ci o ten z mieczem czy co?
ten koles po prawo ma w gebie fajke moze bedzie sie teraz palilo :D
zaraz o co z tym zmeczonym knightem chodzi?
moze ten knajt kopie temu drugiemu grob czy myslicie ze to moze byc ze sorce/druci beda o wiele mocniej walic?
jezeli zmniejsza knajtowi cap to japierdole gorzej nie beda mogli zjebac tibii
Stary,ale tekst!Z nim to eurowizję byś wygrał:D:D:D:D
A tak btw. znowu atak DDos?
to dlaczego trzyma miecz?X(
up@ przecierz sie zgadza wczoraj bylo swieto zmarlych to dlaczego dzis ma nie byc pogrzebu knajta
"larger area covered means more cost; long but narrowly defined areas (e.g. beams) are cheaper than extensive attacks in all directions (bombs etc.)" czyli pg sorcem bedzie teraz tansze?
ebernardyn
02-11-2007, 16:08
to dlaczego trzyma miecz?
up@ przecierz sie zgadza wczoraj bylo swieto zmarlych to dlaczego dzis ma nie byc pogrzebu knajta
Bo sorcom/druidom zabierają różdzki.
Bo sorcom/druidom zabierają różdzki.
lol tobie mozg juz zabrali...-.-
Ten po lewej to sorc a po prawej knight.
Sorc ledwo taszczy sworda jakiegos a knight wpycha sobie do bp tyle ze lopata musi to wrzucac. ;d
Ehh Bo sorc i drut nie moga uzywac broni 2 recznych :) typu Avenger, Arcane staff, :) Dlatego ten typek trzyma go w 2 rekach i probuje gdzies go zacioganc :)
Double post sorka :P ......
hm chyba tez o tym "mamo ide expic"-dobra alwe wroc przed siwetami to knajt nie bedzie mogl byc na dlugich huntach juz?
Raczy ktoś przetłumacyz tego niusa bo nie wiem czy robić druta....
dawno mnie tu nie było ale update zawsze mnie kręciły ;)
A i przy okazji przestańcie filozofować na temat tego zdjęcia -.-:p
Ostatnia wizyta: 18-08-2007 o 22:41
Ostatnio widzialem dwoch kolesi 25 druid i 18 sorcerer sorcerer walil z Light Magic Missile bez rozczki a 25 druid walil z broni fizycznej moze im sie cos popiep.... i uslyszeli od jakiegos noobka ze nie bedzie rozdzek i sie przyzwyczaja i nie puszczajcie plotek bo potem takie noobki sie madrza i spamoja na rl chacie (czt. czacie) itp.
--Cienius--
02-11-2007, 16:30
jakie sa te konkrety? znowu pogorsza kine i pala i dzieci neo rzuca sie na sorcow? Bez sensu...
sorc- drobnej postury koles potrafiacy zajebac czarami NIE SILA
WIeC CO SIE QRWA DZIWICIE ZE NIE MOZE uNIESC CIEZKIEGO MIECZA?
kina-napakowany koles like pudzianowski dla niego problem wziac 100 kilo na garbia i niesc? nie przesadzajcie -.-
niech robią co chcą :P wg mnie .. jeśli też knightom zwiekszyliby szybkośc wbijania skilli to 80/80 byloby standardem na 20 lvl .. a po co? xD
trudnośc tej gry to prawdziwa przyjemnośc
z drugiej strony ... MOGLIBY W KONCU POLEPSZYC DRUIDóW xD
http://images.tibia.pl/forum/images/smilies/cool.gif
B)
Kolejny jakiś nius na tibia.com.Ech,tamta strona schodzi na psy:D
Modliszka11
02-11-2007, 16:40
coś sie nowego pojawiło na tibia.com OMG dodadzom coś z quarami wymyślicie coś lepszego
-Adam90-
02-11-2007, 16:42
Have you ever thought of moving to the countryside? This year's winter update will add some real new beauties to the Tibian housing market! Fancy living like Old MacDonald with a couple of friends? Now you can rent your own farm, complete with fields and no less than three individual buildings! How about a stately mansion by the sea that features an exclusive private stretch of unspoilt beach? What about your very own sinister wizard's tower? Or perhaps we can interest you in a very special something - an picturesque house boat that comes with its own underwater observatory!
http://static.tibia.com/images/news/nauticobserver.jpg
Of course, there are new homes for Tibia's creatures, too! A mysterious new dungeon has recently been discovered to the north of Port Hope, and rumour has it that there are further new places waiting to be explored. What's more, many areas have been refurbished. From exotic nomad tents and dreary dungeon entries to dangerous giant cobwebs, there is plenty to discover everywhere. You will find that the lands of Tibia look nicer than ever!
Kind regards,
Your CipSoft Team
Przetłumacz to ktoś :)
Modliszka11
02-11-2007, 16:43
Majom zrobić pomieszczenie w kturym bendzie można popatrzeć co sie dzieje pod wodom
Zanim tibia to przetłumaczy to ja zdążę zagrać 2 mapki w postala :D
Tak,najlepiej jeszcze zrobić Demcena rooku i strzałka:D
Btw.gram knightem:D
Modliszka11
02-11-2007, 16:46
Ma wy kiedyś pomyśleliście o przesuwaniu do miejscowości wiejskiej? Udoskonalenie zimy Tego roku będzie dodawać niektóre prawdziwy nowy *beauties* do *Tibian* rozmieszczający (rozmieszczenie) handlować (rynek; rynkowy; popyt)! Dziwaczne zamieszkanie lubi Stary *MacDonald* z parą przyjaciół? Teraz wy możecie wynajmować waszą własną fermę, skończony z terenami i żadnego mniej niż trzy indywidualne budowle! Jak o *stately* pałac przez morze (morski) który cechuje (przedstawia) ekskluzywne prywatne wydlużenie *unspoilt* plaża (osadzać na meliźnie)? Co ze wasz bardzo posiadają złowieszczy *wizard's* baszta? Albo prawdopodobnie możemy interesować was w bardzo specjalnym czymś - malowniczy statek domu który przybywa z swoim własnym *underwater* obserwatorium! *http*://*static.tibia.com*/obrazy /wiadomości /*nauticobserver.jpg* Oczywiście, tam są nowe domy dla *Tibia's* *creatures*, też! tajemniczy nowy *dungeon* niedawno był odkrywany do północy Portowej Nadziei, i pogłoska ma to co (żeby; który) tam są dalej (dalszy) nowe miejsca czekający być zbadany. Co jest bardziej (więcej), wiele przestrzenie ma *refurbished*. Od *exotic* *nomad* namioty i posępny *dungeon* wejścia do niebezpiecznego gigantyczny (gigant) *cobwebs*, tam jest wiele (wielka ilość; dużo) odkrywać wszędzie. Wy będziecie znajdować co (żeby; który) ziemie *Tibia* patrzą (wyglądać) *nicer* niż kiedyś!
Tłumaczone na translate wiem że to coś lipnego ale może sie dowiecie coś z tego
Tak w skrócie chodzi tu o domek na wsi z farmą lub z podziemiami w których bedzie można obserwować życie pod wodą. Prawdopodobnie będzie to na jakiejś osobnej wyspie, bo te domki logicznie myśląc nie zmieszczą się na tej dla facców.
Majsterprog
16-12-2007, 15:45
Witam. Wypilem pare litrow kawy i wkoncu skonczylem OTS pod Tibie 8.1.Serdecznie zapraszam na GG:5680087 jesli ktos jest zainteresowany OTS-em.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.