Pokaż pełną wersje : Kto jest za tym, żeby dodano cos nowego przeznaczonego nie tylko dla PACC?
stahuuuu
29-10-2007, 17:06
Podczas letniego update dodano:
- nowe miasto - Svargrond. NIestety tylko gracze z PACC mogą sie cieszyć z nowego miejsca.
- czary dla Knighta:
- Whirlwind Throw (exori hur)
- Groundshaker (exori mas)
- Fierce Berserk (exori gran)
- czary dla Paladyna
- Ethereal Spear (exori con)
- Conjure Sniper Arrow (exevo con hur)
- Conjure Piercing Bolt (exevo con grav)
- Enchant Spear (exeta con)
Wszystkie nowe czary dla graczy z PACC...
- możliwosc walki na arenie... Tylko PACC.
Drodzy Gracze, czy nie uważacie, że graczom z Free Account Summer Upadate w większej części utrudnił grę?? Czy nie było by im przyjemniej grac w Tibie, gdyby mieli dostęp do większej ilości nowych atrakcji??
Proszę Was o przemyślenie tego tematu.
Też jestem za tym, żeby dodano coś dla FACC. Niestety pewnie i tak znowu gracze z darmowym kontem zostaną pominięci, bo Cipom zależy tylko na graczach z PACC-iem. Nie płacisz- nie wymagaj.
Cygan Slejter
29-10-2007, 17:30
Eh..znasz zasade "płace-wymagam"
free account to jest tak jakby demo gry , jak ci sie gra to kupujesz platne konto
też jestem za tym zeby dodac cos facc, po to nawet zeby zachecic do grania bo jak ktos ma sie zachecic jak wejdzie i nie ma nawet gdzie pojsc i poexpic itp ;)
pzdr
Rafals from hell
29-10-2007, 21:22
Odniosę się do tego tak... Tibia jest jedną z niewielu gier, która i tak już dużo oferuje dla darmowych kont. Spójrz na Runescape, gdzie np. nic praktycznie nie możesz robić jak nie masz premium. World of Warcraft... kosmiczne ceny za samą grę, brak darmowych kont.
Mówicie o zachęceniu graczy facc do gry poprzez dodawanie masy nowości dla nich. W takim razie było by to zniechęcenie graczy pacc do kupowania kolejnych kont premium, a co za tym idzie do całkowitego upadku gry :D:D:D tego nie przemyśleliście.
Takich tematów jaki ty założyłeś była już masa i nie ma tu już nikt siły was wyklinać, wyzywać, obrażać, itp.
Ale weźcie się zastanówcie co wy piszecie. Jeżeli bulwersuje cię to, że nic wam prawie nie dali to zmień grę. Ja kupuje premium, bo innej gry już sobie nie wyobrażam, a wydanie 90zł raz na 3 miechy to kolejne 90zł zdrowia dla mojej wątroby, gdyż pieniądze te pewnie bym przemelanżował. I proszę nie mówcie mi tu o tym, że niektórych na to nie stać. Większość z was (FACC) gra wiecej niż ja. Skoro nie macie na PACC to jakim sposobem opłacacie rachunki za światło? To najgłubsze tłumaczenie jakie w życiu można usłyszeć (nie mam pieniędzy to nie kupie PACC). Myślę, że mój kontrargument do was trafi.
Jeżeli mimo to dalej się bulwersujecie to jak mówiłem zmienić grę, bo CipSoft nie ma z was żadnego pożytku. Nie dostarczacie im żadnych funduszy, a jedyne czego możecie dostarczać to lagi spowodowane dużą ilością graczy FACC oraz nerwy z powodu takich głupich bulwersów jak twoje.
O przypomniałem sobie jeszcze coś. Kiedyś mój kumpel nie miał pieniędzy na PACC'a, a przynajmniej raz chciał spróbować jak to jest. Jak się okazało zebrał w ciągu tygodnia. Jak pytacie? Sprzedawał butelki i złom... I jeszcze schlaliśmy się za resztę jak świnie. Przy okazji zrobił coś pożytecznego, bo trochę posprzątał na naszej kochanej planecie.
stahuuuu
30-10-2007, 19:45
Czy ja mówię coś o dodawaniu masy nowości dla FACC??X(
Mi chodzi o to, że z wyjątkiem nowych broni gracze z FACC nie maja dostepu prawie do niczego.. Nie mam na myśli tego, żeby udostępnic dla nich wszystko, ale choćby 1 nowosc:confused:
Następnym razem czytaj uważniej.
KrEmAs KAc
30-10-2007, 20:14
Na FACCu fajnie się gra :) gra staję się trudniejsza i ciekawsza.
Mój kumpel nabił 80lvl bez pacca :D
Witam :)
Jestem starym tibijczykiem pamiętającym czasy tibi 7.5, długo nie korzystałem z konta ale mam zamiar aktywnie uczestniczyć w życiu forum tibia.pl :P gdyż zanim napisałem tego posta długo przyglądałem się tematom.
Dobra uderzymy w sedno. Gra na darmowym koncie jest dosyć optymalna do 30-50 lvl'a , oczywiście jest ona o wiele bardziej uciążliwa niż dla graczy, którzy postanowili opłacić swoje konto po to by ich gra stała sie przyjemnością w podwójnym znaczeniu :).
Gracze z darmowym kontem byli dyskryminowani od lat w końcu przyszedł czas kiedy otrzymali nowe expowisko mam na myśli DC wiem, ze to już było dawno ale o ile pamiętam nic na facc nie zostało dodane na tak duża skale. "Bogowie" głównie skupiają swoją uwagę na graczach opłacających swoje konta gdyż to oni dostarczają im sposobności do tworzenia tego wszystkiego. ( kaska = pomysł najprościej mówiąc :P ) Tak więc myślę, że tego typu tematy nie powinny być już zakładane poraz enty gdyż w każdym pojawiają sie odpowiedzi podobne do mojej, facc naprawdę ma dużo by nasycić sie grą przed kupieniem packa, wbicie tego 30 levela przez kogoś nowego ( jakiś kolejny newb :) ) jest naprawdę wystarczającym okresem czasu by namyślić sie czy wydać te 90 pln czy nie :) pozdro :)
Kogo obchodza lamenty FACC'ow? Cipsoft dobrze robi, nic nie dajac tym 10-letnim frustratom bez pieniedzy ; (. Kupcie PACC, wtedy mozecie wymagac, a jak nie to: CHUJ WAM W DUPE :D
Pffffff nie placz tyle tylko zrob 40lvl idz 20x na mint zbierz 130k+ i kombinuj jak tu zostac pacc ... Mam pacc nieprzerwanie od 1,5 roku i zgadnij ile PLN wydalem ?
Krakersanczyk
30-10-2007, 20:31
Napisze krotkiego posta bo jak widze te dlugie to mi sie ich nie chce czytac:
FACC to jest tylko wersja DEMO, ma miec tylko ułamek prawdziwej gry jaką jest gra na PACCu, wiec nie powinno byc nic nowego dodawane, bo po co? Chcesz nowosci - kup pacca.
kthxbye
@Topic
jezeli nie podoba ci sie gra na facc to kup pacc i wtedy wymagaj. Nie dosc ze masz facc to jeszcze wymagasz. Czlowieku zastanów sie czy tobie by sie chcialo robic cos za darmo?? Napewno nie i tak samo Cipy podchodza do tego, facom nic nie dodaja bo graja oni za free a ludzie, którzy oplacaja pacc przy kazdym upie dostaja cos nowego poniewaz oni za to placa. A jezeli nie stac cie zeby kupic pacc za rl kase to zrób tak jak kolega napisal kilka postów up idz na mint kilka razy rób loota i kup pacc za kase w tibi.
2Up: Tak uważasz bo masz kasę. To nie powinna być tylko wersja demo skoro mówią, że gra jest darmowa. Powinni pisać "gra płatna z darmową wersją demo". Ale zrobili z Tibii HnS robiony tylko dla kasy w który grają w większości dzieci neo dla których największym życiowym celem jest zobaczyć wyższą cyferkę przy nicku...
Rafals from hell
30-10-2007, 21:11
Jasne, że dla kasy. Jest to rodzaj działalności gospodarczej. Utrzymanie grupy osób pracującej nad grą oraz serwerów jest dużym kosztem. Ponadto nie zapominajmy, że ci ludzie włożyli ogromną pracę, aby ta gra mogła wyglądać tak jak wygląda.
Co do tych dzieci neo. Nie popieram wcale sposobu w jaki oni postrzegają, grę, ale to jest wyłącznie sprawa owych osób i nie możesz ich za to krytykować. Jeżeli ty ich krytykujesz, to znaczy, że twoja gra wygląda tak: wejdę, pogadam trochę, może coś zaekspię. Teraz ja cię skrytykuję. Od gadania są komunikatory, odrobinę expa możesz wbić w grach ofline, a darmowe obciążanie procesora i karty graficznej bez użytku to po prostu kompletny brak szacunku dla rodziców lub do samego siebie poprzez darmowe tracenie prądu... Tak więc widzisz każdego można łatwo skrytykować.
Wracając do tematu.
Podsumowując wszystko: FACC niech nie liczą na nic wielkiego, bo oni nic wielkiego nie robią. PACC mogą liczyć na nowe dodatki i tereny, bo robią coś wielkiego (utrzymują tę grę przy życiu).
Tyle...
Tematmoim zdaniem do zamknięcia, bo to kopia kolejnej bezsensownej konwersacji miedzy ideologią FACC'ów i PACC'ów.
Avallach
30-10-2007, 21:14
Demo hmm... masz racje, nigdy nie widzialem Dodatków do Dem, a do pełnych wersji jest ich kilka ;] W zupełności styka wypowiedz, że Facc to demo Tibi (choć tereny facc i tak sa wieksze). Cipsoftu nie obchodza 10-letnie dziewczynki i młodsi chłopcy ktorzy nie umieja zarobic na siebie. Pozatym zeby posiadac pacc dzieci musicie zapytac rodzicow, wiec wątpie ze 80% 18- ma zgode rodzicow. Watpie ze ktoremu kolwiek z was matka pozwolilaby grac wiedzac za jakie pieniadze -.- Bez takowej zgody prosze nawet się nie wypowiadajcie -.-.
Dziekuje ;]
Acha, co do tematu... troche odbieglem, więc Facc to naprawde wielka rzecz. Np Premia, ludzie graja na pacc area, a facc area wolne. Pomyslcie 40 Msem na pustych kopalniach w kazzo? Czy to nie wymazony exp? 45 RP na pustym Dragon Lair? 150+ Ek na MOLTS? Moze te lvle sa wyzsze na pustych serwerach ale o ile latwiej je nabic NA FACC AREA. Na premi gra np Knightem, bez promocji bez czarow na facc area (tak jak facc) to nie jest zaden problem. Na faccu problem Stanowicie WY FREE ACCOUNTS USERS!! Ta juz nie trzeba zmian w outach tylko w graczach, wiec sory ale opowiem sie za moimi Paccowymi kumplami.
mogli by dodac cos dla facc :) ale i tak dodadza dla PACC ponieważ płacą i to jest logiczne nikt ale kazdy chce cos przeciesz nikt odrzuciłby czegos za darmo :) ciekawe jak dlugo pozyje ten temat znając życie jutro będzie około 200 stron odpowiedzi i zaspamowane forum jakbym byl administratorem albo modkiem usunął bym te temat póki nie ma 200 stron odpowiedziB)
Jak ktoś sobie umie poradzić i jak już ma level 20+ dobre skille może iść na desert qest, a resztę kasy łatwo uzbierać na mino z lootbagów.
Więc nie trzeba wydawać w pizdu kasy tylko można pokąbinować.
(...) I proszę nie mówcie mi tu o tym, że niektórych na to nie stać. Większość z was (FACC) gra wiecej niż ja. Skoro nie macie na PACC to jakim sposobem opłacacie rachunki za światło? (...)
Tak, tylko, ze za swiatlo placa raczej nasi rodzice a nie my.
Cloy nie wszyscy na tym forum mają 14 lat.
Nixon_The_Mage
30-10-2007, 23:01
Wypowiem się jako obiektywny gracz FACC (PACC'a miałem kiedyś). Aktualnie nie gram w Tibię.
Ludzie, zastanawiacie się, co dostaje Pacc, a tego, co CipSoft dla was zrobił nie zauważacie.
Gdyby CipSoft nie myślał o graczach z Facc, Fibuła byłaby zapełniona przez 15-lvlowych sorców i druidów, którzy potrafią zcrackować TibiaBot NG.
Gdyby CipSoft nie myślał o graczach z Facc, przed wejściem na Dark Katedrę byłoby coś typu Premium Door.
Gdyby CipSoft nie myślał o graczach z Facc, w święta Santa Claus znajdowałby się tylko na terenach pacc.
Gdyby CipSoft nie myślał o graczach z Facc, gracze, którzy nie zapłaciliby, nie mieliby dostępu do potworów typu: Carrion Worm, Bandit, Smuggler, etc. (Tu można wymieniać długo).
Ludzie! Nie płaczcie.
Facc to nie jest wersja Demo, można go nawet nazwać Pełną Wersją. Trafne byłoby nazwanie Pacca wersją ulepszoną.
CipSoft tworzy coraz więcej terenów dla Pacc, ponieważ widzi, że to działa na ludzi. Lecz 100 000 osób, którzy mają pacca jednocześnie, to nie jest aż tak wygórowana liczba. CipSoft musi z tego wypłacić cały Support, który na pewno nie składa się tylko z kilkunastu osób, lecz całej ekipy. Jeśli wy myślicie, że tamtym osobom wystarczy średnia polska pensja (2000 pln), jesteście w błędzie. Do tego dochodzi utrzymanie serwerów, których jest coraz więcej.
Oczywiście mogłoby być więcej rzeczy dla Facc, ale razem z tym musiałaby jeszcze znaczniej powiększać liczba atrakcji dla graczy, którzy płacą. Gdyby CipSoft dał więcej graczom z Free Account, Tibia przestałaby istnieć, a CipSoft zbankrutowałby.
@Rafals from hell
Omfg, ja czasem nie myśle. Błąd usunięty...
Nosferatu_Niedziel
30-10-2007, 23:19
My se możemy "hcieć" ale i tak nie bedzie, wiadomo : P
Płcisz: masz nowe czary, nowe miasta, arene itd :p
Niepłacisz: masz yyyyyyy...... Demo?
Założę się, że nie ma żadnego gracza, który był we wszystkich miejscach jakie oferują konto Facc :S.
Byłeś, na Orc Fortess?:
Nie
Walczyłeś, z Warlokiem na facc?:
nie
Byłeś, w Hell Gate?:
Nie, bo <Niebo to zostaw lotnikom, bo stracą prace>.
Byłeś na Isle of Kings?:
A co to?
To, po co ci nowe miejsca jak jeszcze tyle na facc nie zwiedziłeś?:
A no, bo pacc maja a ja nie!!111111111jedenjedenoneononeonełan...
Mógłbym więcej takich miejscy wymienić ale chyba każdy wie o co mi chodzi ;).
Rafals from hell
31-10-2007, 00:20
Gdyby CipSoft nie myślał o graczach z Facc, Knight i Pall nie potrafiliby teraz ubić demona. (CipSoft ograniczył obrażenia z run, a lepsze hity z broni dostaliby tylko gracze z Paccem).
Demon jest tylko dla PACC.
Tak, tylko, ze za swiatlo placa raczej nasi rodzice a nie my.
To prawda, bo ja akurat matce dorzucam za prąd, lecz wysokie rachunki za prąd nie dziwią waszych rodziców, a być może pozwalają bezkarnie marnować ciężko zarobionych pieniędzy na spędzanie godzin nad grą, w dodatku odkładając sprawy edukacji na bok?
My se możemy "hcieć" ale i tak nie bedzie, wiadomo : P
Płcisz: masz nowe czary, nowe miasta, arene itd :p
Niepłacisz: masz yyyyyyy...... Demo?
Co wy tak z tym demem. Gdyby to było demo prawdopodobnie miałbyś ograniczony czas na granie w nie lub funkcje były by radykalnie zmniejszone.
-----------------------------------------
Do swojej wypowiedzi dodam:
Z nowych przedmiotów mogą korzystać zarówno FACC jak i PACC, co w wielu grach jest niemożliwe. Dostaliście DC? Dostaliście. Gdybyście dostawali coraz to nowe miejsca to gdzie do diabła, gdzie mieścić tereny dla PACC i po co robić miejsca dla PACC, gdy dostępne są równie dobre expowiska dla FACC. Nie jest prawdą, że na PACC area wszystko jest dostępne. Wręcz przeciwnie... wszystko jest oblegane, a kolejki często są olbrzymie.
-----------------------------------------
Założę się, że nie ma żadnego gracza, który był we wszystkich miejscach jakie oferują konto Facc :S.
Byłeś, na Orc Fortess?:
Nie
Walczyłeś, z Warlokiem na facc?:
nie
Byłeś, w Hell Gate?:
Nie, bo <Niebo to zostaw lotnikom, bo stracą prace>.
Byłeś na Isle of Kings?:
A co to?
To, po co ci nowe miejsca jak jeszcze tyle na facc nie zwiedziłeś?:
A no, bo pacc maja a ja nie!!111111111jedenjedenoneononeonełan...
Mógłbym więcej takich miejscy wymienić ale chyba każdy wie o co mi chodzi ;).
Stwierdzenie godne nagrody ;]
Nie wiem jak wam ale mi nie zal 74zl na pacc... Chyba ze macie ciezka sytuacje to zrozumiem. Ogolnie to rzeczywiscie dla faccow by sie cos przydalo, jakies spelle dla druidow na faccu czy cos bo jak widze ze 50 sorc katuje 50 druida a druid nic zrobic nie moze tylko exura gran/vita to final jest straszny...
Rotherdamie
31-10-2007, 02:14
Odniosę się do tego tak... Tibia jest jedną z niewielu gier, która i tak już dużo oferuje dla darmowych kont. Spójrz na Runescape, gdzie np. nic praktycznie nie możesz robić jak nie masz premium. World of Warcraft... kosmiczne ceny za samą grę, brak darmowych kont.
Mówicie o zachęceniu graczy facc do gry poprzez dodawanie masy nowości dla nich. W takim razie było by to zniechęcenie graczy pacc do kupowania kolejnych kont premium, a co za tym idzie do całkowitego upadku gry :D:D:D tego nie przemyśleliście.
Takich tematów jaki ty założyłeś była już masa i nie ma tu już nikt siły was wyklinać, wyzywać, obrażać, itp.
Ale weźcie się zastanówcie co wy piszecie. Jeżeli bulwersuje cię to, że nic wam prawie nie dali to zmień grę. Ja kupuje premium, bo innej gry już sobie nie wyobrażam, a wydanie 90zł raz na 3 miechy to kolejne 90zł zdrowia dla mojej wątroby, gdyż pieniądze te pewnie bym przemelanżował. I proszę nie mówcie mi tu o tym, że niektórych na to nie stać. Większość z was (FACC) gra wiecej niż ja. Skoro nie macie na PACC to jakim sposobem opłacacie rachunki za światło? To najgłubsze tłumaczenie jakie w życiu można usłyszeć (nie mam pieniędzy to nie kupie PACC). Myślę, że mój kontrargument do was trafi.
Jeżeli mimo to dalej się bulwersujecie to jak mówiłem zmienić grę, bo CipSoft nie ma z was żadnego pożytku. Nie dostarczacie im żadnych funduszy, a jedyne czego możecie dostarczać to lagi spowodowane dużą ilością graczy FACC oraz nerwy z powodu takich głupich bulwersów jak twoje.
O przypomniałem sobie jeszcze coś. Kiedyś mój kumpel nie miał pieniędzy na PACC'a, a przynajmniej raz chciał spróbować jak to jest. Jak się okazało zebrał w ciągu tygodnia. Jak pytacie? Sprzedawał butelki i złom... I jeszcze schlaliśmy się za resztę jak świnie. Przy okazji zrobił coś pożytecznego, bo trochę posprzątał na naszej kochanej planecie.
Nie wiem czy wiesz ,ale niektórzy maja naprawde trudna sytuacje rodzinna albo zle oplacana prace (o ile w ogole ja maja).90zł to dla niektórych bardzo powazne pieniadze u mnie w budzie chłopak kumpla pobił ,bo mu 5 zł nie oddal. Dla ciebie 90 zł to 3 miechy zdrowej watroby ,a inni lepiej wykorzystują te pieniadze kupując sobie (lub rodzinie) żywnośc ,bo nie zyją tylko tibią. Ja na miejscu cipów widzac taka duza ilosc graczy FACC wiedziałbym ,ze gra jest niezwykle popularna i obnizyl bym ceny PACC ,bo kupiło by go o wiele wiecej osób i lepiej bym na tym wyszedł. A i jeszcze jedno- kumpel zbieral złom i butelki ok ,ale czemu ty sie zechlałes jak swinia za reszte jego pieniedzy? Pomogłeś mu w tym? Zachowałeś się jak swinia albo zupełnie jak przez niektórych nazywane pasożyty z FACC ,a nawet jak sęp. Ja jeżeli komus nie pomoge to nie wezme nic co on mi da ze swoich pieniedzy.
Rafals from hell
31-10-2007, 09:44
Nie wiem czy wiesz ,ale niektórzy maja naprawde trudna sytuacje rodzinna albo zle oplacana prace (o ile w ogole ja maja).90zł to dla niektórych bardzo powazne pieniadze u mnie w budzie chłopak kumpla pobił ,bo mu 5 zł nie oddal. Dla ciebie 90 zł to 3 miechy zdrowej watroby ,a inni lepiej wykorzystują te pieniadze kupując sobie (lub rodzinie) żywnośc ,bo nie zyją tylko tibią. Ja na miejscu cipów widzac taka duza ilosc graczy FACC wiedziałbym ,ze gra jest niezwykle popularna i obnizyl bym ceny PACC ,bo kupiło by go o wiele wiecej osób i lepiej bym na tym wyszedł. A i jeszcze jedno- kumpel zbieral złom i butelki ok ,ale czemu ty sie zechlałes jak swinia za reszte jego pieniedzy? Pomogłeś mu w tym? Zachowałeś się jak swinia albo zupełnie jak przez niektórych nazywane pasożyty z FACC ,a nawet jak sęp. Ja jeżeli komus nie pomoge to nie wezme nic co on mi da ze swoich pieniedzy.
1. Jeżeli ma się trudną sytuację finansową napieprzanie w Tibię nic nie rozwiązuje ;]
2. Co to tego złomu to sam mnie zaprosił ;] więc proszę bez takich tekstów... -.-
Vasudanin
31-10-2007, 10:38
tereny dla facc sa duze tylko zeby cipy daly lepsze czary ofensywne dla sorca (bo flam hur i mort hur to raczej duzo nie jest) a druidowi jakies czary ofensywne dla facc (bo co druid moze?? jedynie runki)
a wiec niech chociarz cipsoft czary dla facc by dorobil (jakies drobne)
Dla tych dzieci chcących coś dla FACC:
-PACC za coś płacą żeby różnić się od darmowego konta
-Większość dobrych gier cMORPG (jeśli pomyliłem skrót, poprawcie) jest płatna, więc cieszcie się że macie chociarz demo.
-FACC to demo. Chcesz więcej, zapłać
-Widzieliście kiedyś, żeby jakaś firma dawała grę za darmo? Za zwykłą grę płacicie, ale za PACC już wam się nie chce.
-Nie ma nic za darmo, z czegoś ta firma musi się utrzymywać
Sam nie mam PACC, a nie marudzę.
"Jakby dali coś faccom to pacce przestaliby płacić i gra zbankrutowałaby"
Czy wy już jesteście tak zapatrzeni w w finanse Cipsoftu, że nie słyszycie co do was mówią?
Dla waszej informacji, to jeszcze nigdy nie widziałem, żeby ktoś się upominał o przekazanie WSZYSTKICH pacc'owych przywilejów free accountom.
Posłużę się takim porównaniem:
W jakimś sklepie, możesz się poczęstować jednym cukierkiem na wizytę. Pewnego dnia, sprzedawczyni mówi że od dziś można się częstować dwoma cukierkami. Czy z tego powodu przestaniesz je już w ogóle kupować jedzenie?
Dla niekapiszich:
Pierwszy cukierek-facc
Drugi cukierek-ewentualny bonus
Jedzenie-pacc
Ja jestem za jakimś niewielkim bonusem 4facc. I, tak miałem w swojej "karierze" Pacc'a.
Ja,kolejny temat za którego autor powinien dostać bana!Człowieku facc jest demem gry,ciesz się że w ogóle możesz grać.Jak nie chcesz tarcić kasy to włącz bocik na tydzień i allegro rox.:D
Edit@Jakiś pan up
Tak,może jeszcze Pacca za 1 złotówke?Nooby,tam ten 25 euro to się na lody bierze a wy żebracie jak jakieś debile^^Srry,za wulgaryzmy
A wiec mam zacząć wymieniać co dostali facc w poprzednim upie ?
1 Zwiększone obrażenia paladyna i rycerza
2 Nowe bronie, zbroje, amunicja, etc(nie wszystko zdobędziecie sami ale możecie to posiadać)
Tak można wymieniać naprawdę dużo rzeczy po prostu wy nie chcecie zauważyć ze dostajecie coś tylko mniej, pacc płaci więc dostaje to co wy i więcej taka jest kolej rzeczy.
Ci wszyscy co tak lamentują że coś dla facc, kupcie pacc, a jak się skończy założę się że co najmniej połowa z was odrazu by pieniądze na następnego kołowała, bo różnica jest wielka i jak się raz spróbuje to już po porostu się wie że gra bez premium nie ma sensu.
ja jestem za ;d
moze mniej noobkow bedzie kupowac pacca dzieki temu i bedzie sie lepiej expilo na pacc area :D
Witam,
Z całą pewnością nie jestem mentorem, specjalistą czy wszechwiędzący ale jak czytam wypowiedzi typu "FACC" też niech coś ma to mnie za przeproszeniem szlag jasny trafia. FACC zawsze gra za darmo, a PACC płaci za granie. Biorąc ten podstawowy fakt pod uwagę logicznym staje się to, że to właśnie PACC powinien mieć grę ułatwioną i zwiększone jej możliwości.
Dlaczego FACC ma mieć dostęp do nowych expowisk ? Przecież FACC już od dawien dawna traktowany jest przez CIP jako próbka możliwości Tibii. Przykładem może być DEMO jakiejkolwiek gry. Przecież w DEMO nigdy nie mamy dostępu do wszystkich poziomów, to ma być tylko zachęta do gry. Prawdziwa przygoda zaczynać ma się dopiero po opłaceniu trudów twórców gry. Pomijam już fakt, że na dzień dzisiejszy szkoda kasy na PACC (lagi, kicki, słabe aktualizacje), ale zdecydowanie byłem, jestem i będę za tym, ażeby to PACC miał lepiej. Płacę - wymagam, nie płacę - testuję.
W momencie gdyby CIPsoft prowadził politykę polegającą na dodawaniu FACC i PACC przestałby zarabiać, gra przestała by przynosić dochody i z upływem czasu byłoby jedno wielkie deleted.
Przestańcie więc lamentować dajmy coś dla FACC, na FACC area jest wystarczająco dużo możliwości, aby zdecydować czy będziemy grali w tą grę czy nie. Jeśli jest gites, wciągamy PACC i się cieszymy, jeśli nie, poprostu nie gramy. Cóż to by była za sprawiedliwość w momencie kiedy by gracze PACC płacili za granie, a FACC mieli by te same możliwości ? Updaty dotyczą głównie PACC żeby zachęcić graczy do wydawania pieniędzy na granie, a nie po to, żeby umilać graczom granie, chodzi tutaj tylko i wyłącznie o kasę. Czasy kiedy CIPSoft zależało wyłącznie na ilości graczy i przyciąganiu uwagi na Tibię już dawno się skończyły. Teraz to jest firma, która ma przynosić dochody. FACC = DEMO, gracze sprawdzają w co mogą sobie pograć, PACC = pełna wersja gry, tutaj zaczyna się prawdziwe rzeźbienie postaci.
Tyle mam na ten temat do powiedzenia. GL
Dobra, damy wszystko faccom, za 3 miechy cipy zbankrutuja, servery pojda do piachu, i nie będzie nawet gry....PACCe utrzymują tą gre, rozumiecie dzieciaczki neostrady?
pzdro...
To i tak nic nie zmieni...
No fajnie by było gdyby coś dodali dla FACC no ale ... Szanowani są tylko gracze z PaCC i tak będzie moim zdaniem zawsze.. Masz Pacca jesteś gość ;] !
Ja dałbym bana tym co mówią że FACC ma mało.Przeklęte darmozjady może chciałyby mieć jescze może miejsce z demkami i ferkami.FAAC jest o wiele większy od PACC!Narzekajątylko dzieci neostrady tpX(Powinno się ich tępić!
Nie chodzi o to, żeby gracze z Facc mieli to samo co gracze z Pacc. Przydałoby się dodać choć jedno expowisko, bo teraz niemal wszystkie są przepełnione. Ja nie jestem za tym, żeby Facc dostali to samo co Pacc. Wiem, że gracze z premium account zapłaci za dostęp do lepszych miejsc, więc Facc nie mogą się czepiać, że mają mniej za darmo.
czarny-paradoks
01-11-2007, 16:47
ZGadzam sie FACCI i tak macie wiele mozliwosci mozecie wchodzic do domku ! do GH Mozecie na Warlocki isc z jedne z najmoniejszych potworow macie wiele ciekawych miejsc gdzie na paccu nie ma GUARDY ! np POH ! DragonLair ( podobnie w edron i w ank )
Mintiwalin ( a u nas brakuje )
Po 2 jakby dodawano dla faccow pacci by nie kupowali paccow bo jaki byl by sens ?
Po 3. Placisz wymagasz nie placisz nie wymagaj
po 4. kup sobie PACCA jak na faccu ci sie nie podoba ( selnij tibijska kase i kup na allegro jest mase sposobow )
po 5. Moderatorzy TIBI Wiedza co robia to jest biznes Chcesz grac to grasz nie to nie nikt cie nie zmusza
Cóż, nie chcę by Facce mieli wszystko co pacce, ale przydałoby się dla facca coś a'la:
-arcytrudny quest by zdobyć UE albo TS
-coś jak mini-PoI, z tym, że słabsze nagrody, no i gdzie indziej. Jak dla mnie klimat Tibii to właśnie mroczne podziemia i tłuczenie demonów, więc niestety klimat Tibii=only pacc...
Jurij1234
04-11-2007, 14:03
www.zal.pl-tam se piszcie wasze żale że Facc nic nie mają, a tu nie zaśmiecać forum. Jak was na pacc nie stać (w co wątpie, skąd niby neta macie?) to pozbierajcie złomu albo weźcie udział w SMS pacc i nie żalcie się bo mnie już szlak trafia z tymi tekstami.
Rafals from hell
04-11-2007, 14:54
www.zal.pl-tam se piszcie wasze żale że Facc nic nie mają, a tu nie zaśmiecać forum. Jak was na pacc nie stać (w co wątpie, skąd niby neta macie?) to pozbierajcie złomu albo weźcie udział w SMS pacc i nie żalcie się bo mnie już szlak trafia z tymi tekstami.
O tym złomie i ja wcześniej pisałem i jak widać nie jest do najgorszy pomysł.
Do ludzi, którzy mówią, że wiecej powinno być dla Facc i, że to nie sprawiedliwe, że PACC dostaje więcej. Taka sytuacja:
Akcja dzieje się w sklepie. Stoi sobie PACC i FACC. Pacc kupuje sobie cukierka i ma prawo go zjeść, bo zapłacił za niego. Teraz Facc zaczyna krzyczeć i się żalić czemu Pacc je sobie cukierka a on nie może. Facc nie ma zamiaru za płacić, bo on chce mieć to samo ale za darmo.
Tacy właśnie są w wiekszości posiadacze facc, którzy narzekają na rzekomą niesprawiedliwość.
Jak nie rozumiecie to życze powodzenia w dorosłym życiu.
Xiao_Miao
04-11-2007, 21:13
Jak chcesz mieć więcej możliwości w Tibii to kup sobie PACC' a.
A nie narzekaj. Przecież Cipsoft musi zarabiać! Jak niestać Cię na PACC to po prostu nie graj w Tibie lub przestań stękać że masz mniej możliwości.
Vastatinum
04-11-2007, 21:55
Gdyby players grający na FACC mieli prawie wszystko to co grający na PACC to jaki sens byłby kupowania tego PACC'a ?
najpierw pomyśl potem pisz, a i na początku gry w tibię już wiadome było że opłaca się grać tylko na premium -.-
Rafals from hell
05-11-2007, 12:29
najpierw pomyśl potem pisz, a i na początku gry w tibię już wiadome było że opłaca się grać tylko na premium -.-
I tu cię rozczaruje, bo znam ludzi, któży po raz pierwszy pacc kupili na levelu 80. Jest to jednak kwestia cierpliwości i psychiki.
Na FACC'u też są dobre miejsca do expa, z których bardzo często korzystają też gracze PACC: Orc Fortress, Elf Fortress, Mintwallin, Kopalnie Dwarfów, Demona, Dragon Lair, Dark Cathedra, Mount Sternum, czy Hallgate.
I miejsca te są bardziej popularne nawet wśród PACC niż tereny Paccowskie, które tak czy inaczej są oblegane. Teraz wiele miejscówek dla PACC określane są mianem public (FFA - free for all, czyli wolne dla wszystkich), czyli jak widać nie zawsze i taki PACC ma gdzie expić.
Jurij1234
05-11-2007, 18:43
Zgadzam się. Tomby są tak zawalone, że nie ma po co tam zaglądać;/
Duch Guardi
05-11-2007, 19:42
- nowe miasto - Svargrond. NIestety tylko gracze z PACC mogą sie cieszyć z nowego miejsca.
RLY ??
- czary dla Knighta:
aha
- czary dla Paladyna
no i ?
nice 8o
Drodzy Gracze, czy nie uważacie, że graczom z Free Account Summer Upadate w większej części utrudnił grę?? Czy nie było by im przyjemniej grac w Tibie, gdyby mieli dostęp do większej ilości nowych atrakcji??
Tak !!!111!! graczom z free account należy się worek buraków i 2 figi z makiem
a tak szczerze: wbiłem 70 poziomów gry na facc'u i nie narzekam. Morał ? kup sobie pacc.
mezowski86
05-11-2007, 20:44
Pacc kosztuje poniżej 1zł na dzień. Nie chciałbym nikogo obrazić, ale jak kogoś na to nie stać to musi być biedakiem strasznym. To tyle, pzd:D
przez te 4 lata spedzone tutaj, widzialem takich tematows od groma, i powiem wam, ze i tak duzo zostalo dodane dla faccow w roznych nowosciach :p
grucha123
06-11-2007, 10:23
@topic
podejrzewam za wszyscy gracze FACC sa za tym zeby dodac cos dla nich ;PP
Wypowiem się jako obiektywny gracz FACC (PACC'a miałem kiedyś). Aktualnie nie gram w Tibię.
Ludzie, zastanawiacie się, co dostaje Pacc, a tego, co CipSoft dla was zrobił nie zauważacie.
Gdyby CipSoft nie myślał o graczach z Facc, Fibuła byłaby zapełniona przez 15-lvlowych sorców i druidów, którzy potrafią zcrackować TibiaBot NG.
Gdyby CipSoft nie myślał o graczach z Facc, przed wejściem na Dark Katedrę byłoby coś typu Premium Door.
Gdyby CipSoft nie myślał o graczach z Facc, w święta Santa Claus znajdowałby się tylko na terenach pacc.
Gdyby CipSoft nie myślał o graczach z Facc, gracze, którzy nie zapłaciliby, nie mieliby dostępu do potworów typu: Carrion Worm, Bandit, Smuggler, etc. (Tu można wymieniać długo).
Zgadzam się z tobą. CipSoft robi coś dla facc ale nie dużo żeby nie zniechęcić graczy od kupowania pacc . W tibi nie chodzi o to żeby mieć najlepsze eq, wysoki lvl itp. ale o to żeby mieć samą radość z gry. ;)
Pozdrawiam Gormo
Gandalf_Gostos
06-11-2007, 15:04
JA JESTEM ale i tak niedostaniemy nic :(
Gandalf Gostos
Rafals from hell
06-11-2007, 16:47
JA JESTEM ale i tak niedostaniemy nic :(
Gandalf Gostos
I dzięki Bogu...!!
Wg. mnie facce powinni coś dostawać, a na pewno nie tracić. ok. 1/8 tego co ogólnie jest dodawane w upku. I nie tak że tylko 50 nowych tandetnych broni, ale też jakiś czar, expowisko, raz na ruski rok może nawet wysepkę
Według mnie powinno się przerobić Druida Facc , ponieważ tylko ta profesja na FACC'u nie odpowiada temu czym powinna być !
Wg. mnie facce powinni coś dostawać, a na pewno nie tracić. ok. 1/8 tego co ogólnie jest dodawane w upku. I nie tak że tylko 50 nowych tandetnych broni, ale też jakiś czar, expowisko, raz na ruski rok może nawet wysepkę
Przeczytaj mój post stronę temu. Może zrozumiesz.
Rozumiem.
A więc liczy się tylko kasa? Każde dziecko neo może okraść rodziców, kupić pacca, a potem bocić całymi dniami i nocami, i to sprawia, że jest lepsze od kogoś, kto po prostu nie chce wydawać na wszystko pieniędzy, bo ma ważniejsze sprawy? Jeśli ktoś chce móc pograć w Tibię dla przyjemności, to musi być ona dla niego najważniejsza w życiu?
Troszeczkę dodawać faccom by się przydało, niedużo, chociaż namiastkę tego co mają pacce. Bo powoli dzieje się tak, że grają tylko tacy jak wspomniałem powyżej...
Gowikor15
06-11-2007, 19:11
Ja mam facc i mi to nieprzeszkadza a to czy chce pacc czy nie to moja sprawa moze kiedys sobie kupie. Jezeli ci nie odpowiada gra na facc kup pacc i tak cip stara sie jak najwiecej dla facc zrobic np pomysleli i dali nam wyverny. Mi tam nie przeszkadza to ze nic nam nie daja. Ciesz sie chociaz ze masz gdzie expic.
@up To moze niech nam dadza odrazu Edron kup sobie pacc najlepiej jak chcesz ta namiastke tego co maja pacc
@Up: Może i masz rację. Jeśli chodzi tylko o expienie. Chodzi mi o zabawę. Dla facców, w porównaniu do pacc, praktycznie jej nie ma. Pacce mają fajne czary, dzięki którym gra staje się ciekawsza. A facce mogą sobie co najwyżej poezpić na wiwernach...
Rozumiem.
A więc liczy się tylko kasa? Każde dziecko neo może okraść rodziców, kupić pacca, a potem bocić całymi dniami i nocami, i to sprawia, że jest lepsze od kogoś, kto po prostu nie chce wydawać na wszystko pieniędzy, bo ma ważniejsze sprawy? Jeśli ktoś chce móc pograć w Tibię dla przyjemności, to musi być ona dla niego najważniejsza w życiu?
Troszeczkę dodawać faccom by się przydało, niedużo, chociaż namiastkę tego co mają pacce. Bo powoli dzieje się tak, że grają tylko tacy jak wspomniałem powyżej...
Taki jest świat. Dostają ci co płacą lub wnoszą coś od siebie, a ci co nie płacą nie dostają. Namiastka tego co mają pacc? Przecież to macie. Macie zwiększone hity, te same bronie itp. Facc to jest namiastka pacca. I nie musi być rozwijana jeśli się to nie opłaca.
@Up: Może i masz rację. Jeśli chodzi tylko o expienie. Chodzi mi o zabawę. Dla facców, w porównaniu do pacc, praktycznie jej nie ma. Pacce mają fajne czary, dzięki którym gra staje się ciekawsza. A facce mogą sobie co najwyżej poexpić na wiwernach...
Na facc też można się bawić. Piłka jest i dla facc i dla pacc. Te gry co leżą na ziemi szachy itp też dla facc. Co przecież to zabawa a połowa nawet nie wie o tym.
Rafals from hell
06-11-2007, 21:36
@Up: Może i masz rację. Jeśli chodzi tylko o expienie. Chodzi mi o zabawę. Dla facców, w porównaniu do pacc, praktycznie jej nie ma. Pacce mają fajne czary, dzięki którym gra staje się ciekawsza. A facce mogą sobie co najwyżej poexpić na wiwernach...
Haha... zabawa czarami dla PACC? xDDD auahuah na pewno podejde do zbieraniny kumpli i pi*****nę UE suer będzie i żeby było zabawniej otrzymam w nagrode Red Skulla ;]
Jeżeli chodzi o gry i zabawy w Tibii masz wszystkie dostępne co PACC ;]
Piłka, plansze do gry, kostka, mikołaj jest, present bagi oraz wymiana ich na nagrody... proszę? To są zabawy i akurat są dostępne dla PACC i FACC ;]
A z tymi "wiwernami" to przegiołeś koleś... Macie wiele miejsc do porządnego huntu: OF, EF, D-Lair, Demona, Mintwallin, Guardy, HG... Nawet ja mając PACC z nich korzystam ;]
No ale jeżei ty masz jakiegoś marnego chara to musisz od czegoś zacząć... a w twoim wypadku są to wywerny ;]
Chodziło o to, że dla facców jedyna zabawa to expienie i skillowanie, a nie o to że mają słaby exp, tego nie powiedziałem.
Piłka, szachy itp. i tak tam nigdy nie ma ludzi, poza tym czyż nie lepiej porobić to w RL?;)
A co do wbicia RSa za pomocą UE w środku miasta - i o to chodzi!
Piłka, szachy itp. i tak tam nigdy nie ma ludzi, poza tym czyż nie lepiej porobić to w RL?;)
Oczywiście, że lepiej robić to w RL, zamiast siedzieć przed monitorem. Ale w końcu można sobie także pograć z osobami poznanymi w Tibii, z którymi nie masz możliwości zagrać w RL. Albo po prostu można pograć w te szachy, czy w piłkę w Tibii, jeśli nie masz możliwości takiej zabawy w RL (z różnych powodów). ;)
Rafals from hell
06-11-2007, 22:44
Chodziło o to, że dla facców jedyna zabawa to expienie i skillowanie, a nie o to że mają słaby exp, tego nie powiedziałem.
A co do wbicia RSa za pomocą UE w środku miasta - i o to chodzi!
To o jaką zabawę inną ci chodzi? Nie rozumiem cię już zupełnie.
A co do tego RS i UE... to myślę, że postać mogąca rzucić UE nie robiłaby w tak durny i nieprzemyślany sposób redskulla... a niedaj boże zapomnij, że zabiłeś dziś 2 osoby... przez nieuwagę pod depo znajdzie sie kilka noobków i delete account :) tzw. armagedon (przynajmniej wydaje mi się, że po zabiciu za jednym, razem sporej ilości osób odrazu jest delete, nie jestem w stanie tego udowodnić).
Co do głupio zrobionego RS'a sam się przekonałem jak to jest...zabiłem 2 razy jednego typa z powodu hunta :) no fajnie było... i goldenka poleciała... tyle, że jak robiłem exori gran testa w tej samej chwili pojawił się WARCHLAK (noobek z black hp)... czaru już nie mogłem zatrzymać... sam sobie resztę dopowiedz :)
Co jest fajnego w zabawie czarami dla pacc? Wierz mi (jeśli nie miałeś nigdy pacc) to nic szczególnego. Dzień się bawisz i potem nawet tego nie zauważasz.
mith_alinek
09-11-2007, 10:26
- czary dla Knighta:
- czary dla Paladyna
Proszę Was o przemyślenie tego tematu.
płacę 300zł żeby pograć sobie na paccu WIĘC CHYBA NALŻY MI SIĘ WIĘCEJ NIŻ KOMUŚ KTO SCIĄGA TIBIE ZA DARMO
Myślisz że to nieuczciwe że facc ma mniej niż PACC
A uczciwe by było gdyby facc miał tyle samo co pacc tylko że pacc by musiał jeszcze dodatkowo płacić? Nie rozumiem twojego toku myślenia
xPoniaTx
09-11-2007, 12:22
Ja mam FACC i nie narzekam mi i tak wystarcza to co jest bo zreszta do tej pory nie zwiedzilem nawet połowy darmowych terenow.... Jak przyjdzie czas tez se kupie PACC'a a póki co nie ma to dla mnie nawet sensu bo i tak nie mam czasu za duzo na gre wiec kasa by sie zmarnowała... Według mnie bezsensowny temat najlepiej do zamkniecia...
@Bloodwin: Dla ciebie najważniejsze są następujące słowa: "exp", "skill", "kasa", prawda? Propo kasy, przeczytaj "opowieść wigilijną", mógłbyś się utożsamić z głównym bohaterem.
Ja mam takie zdanie ze tibia powinna miec:
31 dni grania za free mozliwosc stworzenia tylko jednego konta.
Puzniej juz by trzeba placic abonament za granie na jej unowoczesnienie itp.
Gdyby przestalo sie placic abonament konto by dostawalo status Froezen czyli ze jest ono ale nie mozemy go uzywac do gry i ttrzeba oplacic.
Jezeli by tak bylo najprawdobodobniej bylo by mniej hackow noobow thiefow itp to jest moje zadanie co do graczy facc czemu oni maja cos dostac jezeli nie palaca macie wiele miejscowek do expienie nie narzekajcie a co do tego pana co temat zalozyl nie podoba Ci sie to ze nic dla facc nie daja proste kup pacc chyba 95 zeta czy tam przelew osobisty na ich konto co 3 miechy to nie tak duzo placisz tyle co wydajesz na gry do Pc. Wiec temat nie ma najmniejszego sensu...
Chyba ze ma byc to temat typu Bravo.pl wyzal sie albo zacznij zbierac codziennie na tego pacca tyle ile do szkoly dostajesz i se go kup w koncu a nie spamujesz forum takich tematow juz bylo pelno.
@Up: Tibia całkiem płatna? Więcej by stracili, bo ludzi którzy mogą zareklamować, niż zyskali. Gdyby nie facc, mniej ludzi kupowałoby pacca, bo facc, jak wspomniałem robi reklamę.
Haha i dobrze że tylko dla PAcca dają.. kupcie sobie pacca i będziecie mieli co chcecie.. boże Cipsoft robi teraz tylko dla Pacca gre
@Bloodwin: Dla ciebie najważniejsze są następujące słowa: "exp", "skill", "kasa", prawda? Propo kasy, przeczytaj "opowieść wigilijną", mógłbyś się utożsamić z głównym bohaterem.
Wciąż się mylisz. Cały czas próbujesz mi wmócić, że jestem taki i taki a nic o mnie nie wiesz. Myślisz, że mi rodzice dają od tak na pacca? Zasłużyłem, zapracowałem to mam.
Nienawidze skillować. Nie lubie expić itp. Ja gram dla zabawy nie dla jakiegoś celu. Jestem bardziej przeciwieństwem tego bohatera z opowieści wigilijnej.
Jeśli dla ciebie skąpstwo i myślenie tylko od strony kasy to to samo co realne rozumowanie i logiczne wysuwanie wniosków dlaczego jest tak a nie inaczej to nie mamy o czym gadać.
@Up: Tibia całkiem płatna? Więcej by stracili, bo ludzi którzy mogą zareklamować, niż zyskali. Gdyby nie facc, mniej ludzi kupowałoby pacca, bo facc, jak wspomniałem robi reklamę.
DOKŁADNIE. Reklamę, którą są też dema gier. To po to powstają, byś kupił pełną wersje (PACC). Mówisz coś innego a czasami piszesz coś innego.
Oczywiście, tak uważam. Chociaż może i jesteś dorosły i zarabiasz na siebie, cóż jeśli tak to cóż... Ta gra jest dla dzieci :P
Tak, uważasz, że powinno nie być darmowego konta, mówisz że liczą się tylko pieniądze (jakoś nie widziałem w tym żalu do świata, że pieniądze rządzą, bardziej radość), ale oczywiście nie. Cóż, ważne jest pozytywne myślenie...
A co dokładnie widzisz w tej grze? Ja raz na miesiąc sobie mogę pograć, ale żeby za to płacić?
Co do facca jako demo, to chodzi o to, że gracze posiadający darmowe konta reklamują grę wśród znajomych. A ci znajomi mogą kupić pacca. Gdyby gra była całkiem płatna, to większość ludzi by całkiem od tego odeszła, nawet część pacców, którzy mają tam wśród kumpli facc. Nie musisz posądzać o bezmyślność.
Oczywiście, tak uważam. Chociaż może i jesteś dorosły i zarabiasz na siebie, cóż jeśli tak to cóż... Ta gra jest dla dzieci
Uważasz, że tylko dorosły może mieć pieniądze? Że tylko pełnoletni może pracować? Mylisz się.
Tak, uważasz, że powinno nie być darmowego konta
Nigdy tak nie powiedziałem.
Ta gra jest dla dzieci
Gra, w której obraca się pieniędzmi czy to za PACC czy tymi wirtualnymi, które chociażby na allegro mają jakoś wartość taką grą tylko dla dzieci nie jest.;)
mówisz że liczą się tylko pieniądze
Jezu czytaj moje posty co? Ja mówie, że w świecie rządzą pieniądze a nie że tylko one się liczą. To chyba różnica?
Gandalf_Gostos
10-11-2007, 10:50
po co wy wogule kupujecie te pacce
tylko strata kasy :X
Każdy kupuje to co chce.;)
Albertus
10-11-2007, 15:22
na facc powinny być dodawane tylko kosmetyczne zmiany takie jak upiększanie wyglądu , tak jak zrobili z ab , i może powoli zapełnienie wolnego terenu , nawet porobić jakieś skałki z pojedynczymi potworami i nic więcej !!
dla Pacc powinny być wymyślane nowe rzeczy i czary
powinno sie zabrać tez kilka czarów z facc
bo moim zdaniem facc sorcer nie powinien walić z mort hura i robić sd.
zaraz dzieci facc na mnie naskoczą ze mi starzy dają kasę na pacc
i jak coś to ja se sam zarabiam
jestem niepełnoletni ( 15 lat ) i potrafię se zarobić 95 zł w 3 miesiące ( nawet więcej ) każdy kto coś chce do tego dąży a nie mówi ze to nierealne
jak ktoś jest takim ślimakiem ze nie potrafi zarobić pieniędzy to
niech nie gra wogle , dobrze było w prehistorii , kto nie umiał znaleźć se pożywienia itp. umierał , tak powinno być teraz kto nie ma głowy na karku powinien zginać marnie
jarosz123
11-11-2007, 12:30
Ja też jestem za.Bo zawsze wszystko tylko dla pacc :(
Czy jak ktoś nie płaci tzn ze jest gorszy ???:confused:
Sir szofer
11-11-2007, 12:47
A jak ty byś napisał grę to chciałbyś żeby ci płacili czy udostępniał byś ją za darmo?...zrozum że nie ma nic za darmo oprócz kopa w dupę.
Salarigoth
11-11-2007, 12:49
Wytlumacze ci to na podstawie muzyki.
Jest sobie zespol soad(system of a down) podobaja ci sie ich 2 kawalki . Wchodzisz w bear share sciagasz i sluchasz. Teraz zobacz caly swiat nie kupywal plyt tylko sciagal piosenki z neta. W tym momecie soad nie ma za co rozwijac swojej muzyki( oprocz tras koncertowychale to inna bajka) i zespol upada. Rozumiesz? poprostu oni daja tyle dla pacc zeby mogli rozwijac tibie.
Zalgadis
11-11-2007, 13:21
To proste.
Pacc'e beda chcialy tylko dla pacca nowe rzeczy,
Facc'e rzeczy dla facc.
Dyskusja niema sensu, ja w tibie niegram i mnie to np. nietyczy.
Ale mam nadzieje ze rozumiecie moj post.
madalioni
11-11-2007, 13:28
Jest sobie zespol soad(system of a down) podobaja ci sie ich 2 kawalki . Wchodzisz w bear share sciagasz i sluchasz. Teraz zobacz caly swiat nie kupywal plyt tylko sciagal piosenki z neta. W tym momecie soad nie ma za co rozwijac swojej muzyki( oprocz tras koncertowychale to inna bajka) i zespol upada. Rozumiesz? poprostu oni daja tyle dla pacc zeby mogli rozwijac tibie.
Człowieku chodzi o to ze pacca i tak kupią setki, tysiące osób. Zauwaz ze gdyby nie te single z bearshare nikt by płyt nie kupił. To samo jest tu. Dadzą cos dla facc, faccom sie spodoba, a pozniej jak im sie znudzi facc kupują pacc. Czymś muszą ludzi przyciągac, nie tylko platna wersją.
A swoją drogą nie porównuj Cipsoftu do SOAD, bo ten zespół nawet jakby mu nie płacili tworzył by muzykę bo ich uwieliają tłumy.
P.S. Mam Pacc
Dobry przykład pokazałeś.
Ja nie wiem co wy tak narzekacie-posprzedawać trochę rzeczy na allegro.pl i już macie to swoje ukochane 90~zł na Pacca od Droma.Więc nie gadajcie że trudno jest prowadzić interesy na allegro i sprzedawać jakieś rzeczy innym osobom za kase.A i jakby co to nigdy bym(razem czy oddzielnie:(?)) nie kupił itemków do jakiejś głupiej gry MMO.X(
Zalagis@
Nie no twój 25 lvl rządzi.Ach,ta nowa generacja neostrady.....
Zalgadis
11-11-2007, 14:01
Zalagis@
Nie no twój 25 lvl rządzi.Ach,ta nowa generacja neostrady.....
Spytam sie kulturalnie, O co ci chodzi?
po 1 niemam neostrady ani nie jestem jej dzieckiem
po 2 to ze ty masz 100+ i straciles 2-3 lata na ta zjebana gre to juz twoja sprawa
po 3 to ze ty masz 100+ to nieznaczy ze ja niemam (i niemam bo po co mi -.-)
po 4 niekupilem chara na allegro, ale pewnie ty tak
Edit@
Zobaczylem twoj podpis i twoj 17 level rzadzi jeszcze bardziej ile go robiles? miesiac? bo ja swoj tydzien.I tylko po to zeby go sprzedac takim debilom jak ty ktorzy kupuja pikselki ktore ja umiem lepiej narysowac za 50 zl lub wiecej.
ps. dalej zostaje przy swoim zdaniu
Facce beda chcialy cos dla facc
Pacce cos tylko dla pacca
PS2. Naucz sie pisac moj nick albo poprostu mnie zacytuj takim fajnym guzikiem w prawym dolnym rogu.
Bo niechce zeby jakis pedalek co na forum jest miesiac mysli ze jest fajny.
Piotrek Marycha
11-11-2007, 14:13
Zauwaz ze gdyby nie te single z bearshare nikt by płyt nie kupił. To samo jest tu. Dadzą cos dla facc, faccom sie spodoba, a pozniej jak im sie znudzi facc kupują pacc.
bzudra, ludzie błagają o nowe rzeczy dla facc bo wiedzą ze i tak nigdy pacca nie kupią
madalioni
11-11-2007, 22:10
Dobry przykład pokazałeś.
Ja nie wiem co wy tak narzekacie-posprzedawać trochę rzeczy na allegro.pl i już macie to swoje ukochane 90~zł na Pacca od Droma.Więc nie gadajcie że trudno jest prowadzić interesy na allegro i sprzedawać jakieś rzeczy innym osobom za kase.A i jakby co to nigdy bym(razem czy oddzielnie:(?)) nie kupił itemków do jakiejś głupiej gry MMO.X(
Szczerze to sprzedawanie na allegro czy w jakikolwiek inny sposób jest nielegalne(wszyscy to robią, ale jednak).:(
Salarigoth
11-11-2007, 22:34
Człowieku chodzi o to ze pacca i tak kupią setki, tysiące osób. Zauwaz ze gdyby nie te single z bearshare nikt by płyt nie kupił. To samo jest tu. Dadzą cos dla facc, faccom sie spodoba, a pozniej jak im sie znudzi facc kupują pacc. Czymś muszą ludzi przyciągac, nie tylko platna wersją.
A swoją drogą nie porównuj Cipsoftu do SOAD, bo ten zespół nawet jakby mu nie płacili tworzył by muzykę bo ich uwieliają tłumy.
P.S. Mam Pacc
Czytanie ze zrozumieniem sie klania wiesz co to jest przyklad?
A po drugie korzystanie z bear share w pewnym stopniu jest kradzierza. Nie Kazdy ma miliony fanow.
Salarigoth
11-11-2007, 22:35
P.S. Mam Pacc
Czytanie ze zrozumieniem sie klania wiesz co to jest przyklad?
A po drugie korzystanie z bear share w pewnym stopniu jest kradzierza. Nie Kazdy ma miliony fanow.
Jakbys zgadl.
Doom Terror
12-11-2007, 01:50
Kompletnie nie kumam o co biega w tym temacie.Co to jakies glosowanie? I co ma na celu? Przeciez i tak cipsoft tego nie rozwazy.Facc jest jak demo gry,jezeli chcesz miec pelna wersje,musisz wylozyc troche hajsu,a jak masz wtyki to za 200k+ kupisz ingame.
@Arti: Miło mi w imieniu wszystkich facców. Skoro tak to wygląda, że facce coś powiedzą paccom, a wy nas zwyzywacie to odpowiem w następujący sposób:
A pacce to cioty i debile, które nie potrafią grać i muszą sobie pomagać kradzionymi od rodziców pieniędzmi.
Nie musicie tego brać do serca, bo wiadomo że nie każdy taki jest. Ale niektórym trzeba przemówić do rozsądku, bo nie będę się pozwalał wyzywać, tylko dlatego że nie chcę wydawać kasy na jakąś durną gierkę. Kiedyś może jednak rzeczywiście kupię pacca, ale jak już to za fasole, albo jak rzeczywiście będę miał trochę kasy (błąd, jakbym miał kasę kupiłbym GW)
Sandrzysko
12-11-2007, 15:43
@Arti: Miło mi w imieniu wszystkich facców. Skoro tak to wygląda, że facce coś powiedzą paccom, a wy nas zwyzywacie to odpowiem w następujący sposób:
A pacce to cioty i debile, które nie potrafią grać i muszą sobie pomagać kradzionymi od rodziców pieniędzmi.
Nie musicie tego brać do serca, bo wiadomo że nie każdy taki jest. Ale niektórym trzeba przemówić do rozsądku, bo nie będę się pozwalał wyzywać, tylko dlatego że nie chcę wydawać kasy na jakąś durną gierkę. Kiedyś może jednak rzeczywiście kupię pacca, ale jak już to za fasole, albo jak rzeczywiście będę miał trochę kasy (błąd, jakbym miał kasę kupiłbym GW)
Nie kazdy kradnie kase od rodzicow(ja nie).Po prostu pacca kupuja ludzie,ktorzy nie wiedza co z kasa zrobic.A mimo,ze PACC w tibii rzadzi to nie znaczy czy moga wyzywac FACC.Mam Pacc,ale mam tez poszanowanie dla facc.Ludzie z Pacc zapominaja,ze kiedys tez byli Facc i ze jeszcze nim beda.
Mówię, że to nie jest prawda, że wszyscy.
Ale on mnie obraża, że jestem gorszy, a ja niezbyt lubię być obrażanym.
Poza tym zgadzam się z tobą.
Sandrzysko
13-11-2007, 00:18
Mówię, że to nie jest prawda, że wszyscy.
Ale on mnie obraża, że jestem gorszy, a ja niezbyt lubię być obrażanym.
Poza tym zgadzam się z tobą.
Nikt nie powinien nikogo obrazac za to,ze jest Facc.Takie uwagi na Twoim miejscu bym ignorowala,gdyz niektorzy mimo Pacc nie sa lepsi.
AltiPl@
Ten kto nie placi nie jest gorszy.Kazdy robi z kasa to co chce.Chyba latwo zrozumiec...
Po prostu pacca kupuja ludzie,ktorzy nie wiedza co z kasa zrobic.
No to grubo się mylisz.
ale jak już to za fasole,
Wierzysz w te fasole?
Rafals from hell
14-11-2007, 14:28
Pacca przede wszystkim kupują ludzie, którzy chcą sobie umilić życie i mieć dostęp do innych części świata.
Żeby nie mieć co zrobić z kasą musiałbym mieć Wille, pożądaną furę, firmę, itd.
Niestety nie mam, a pacca mam... -.- Myślę, że gdybym nie miał co z kasą robić to zakupiłbym wyżej wymienione rzeczy jaki pierwsze... Dlatego zastanów się też człowieku co ty mówisz...
Albertus
15-11-2007, 20:25
FACC nie narzekać , bo nikt za darmo robić nie będzie , czy facce zamiatały by ulice za darmo? jak wy będziecie pracować zaDARMO na rzecz społeczeństwa to wtedy możecie narzekać , ale dopóki nie pracujecie za DARMO to zamknąć mordy i sie cieszyć ze cip soft wogle wam grac pozwala
Zalgadis
15-11-2007, 21:08
FACC nie narzekać , bo nikt za darmo robić nie będzie , czy facce zamiatały by ulice za darmo? jak wy będziecie pracować zaDARMO na rzecz społeczeństwa to wtedy możecie narzekać , ale dopóki nie pracujecie za DARMO to zamknąć mordy i sie cieszyć ze cip soft wogle wam grac pozwala
Ale forum Tibia.pl jest za darmo i nawet daja free items(laptop itp.)
Moim zdaniem dalsza dyskusja niema najmniejszego sensu...
Pacce bedą chciały tylko dla pacc i bedą tu gadać że płaci to wymaga itp.
Facce natomiast bedą chciały coś dla nich.
Pacca miałem i żałuje że wydałem pieniądze na tą gówniana grę...
Jeżeli ktoś będzie miał zamiar mi pojechać że mam 25 level i niewiem nic o tibii noobek jetem itd. proszę bardzo ale 25 level to nie moj main char ;) moj main ma 100+ mam też kilka 50+ tak więc :*
Niezwyciezony
18-11-2007, 11:42
Powinn dodac nowe miasto dla FACC i nowe expowiska co by sie 100 lvl bilo 2 dni :cup:
--Cienius--
18-11-2007, 12:24
@topic
Ja nie jestem za tym i tak duzo mamy jako facce. Idz stad pasozycie
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.