Pokaż pełną wersje : Najbliższy update :>
Witajcie wszyscy!
Jak myślicie, czy w tym update Rookgaard coś dostanie?
Moim zdaniem powinni dodać więcej nowy expowisk, ponieważ ta wysepka robi się już naprawdę za mała, no i przydały by się jakieś podpowiedzi co do ghoul'a, mm, itd.
Proszę o kulturalne wypowiedzi i wyrażenie swojego zdania, co powinni dodać.
Of course nie pisać mi tu : "Demon na rookuuu plsplsplsplx"
Pacz_knight
02-11-2007, 18:28
No racja rook robi sie bardzo ciasny bo coraz wiecej ludu robi rookstayerow. Chcialbym zeby dali nowe tereny, nowych bosow, specjalny outfit dla rookstayerow, profesja (nie none tylko Rookstayer) :)
Wymieniac mozna by dlugo bo lubie ta wysepke mimo ze mam rookstayera ale nim nie gram. Ale tak sobie myslac Cipy chyba nic nie dadza w tym upie na wyspie nowych... ;)
Moim zdaniem nie warto takich tematów robić.
Po update zobaczymy co rookgaard dostał i już.:p
Ripper'Dean
02-11-2007, 18:46
W ostatnim update Rookgaard dość dużo zyskał min. speary wracają same więc expi się szybciej i łatwiej. Co do terenów , dawno nie dodano jakiś szczególnych terenów a jak dodadzą to pewnie dla Pacc.B)
Avallach
02-11-2007, 19:04
jak bedzie UP to only for pacc (mam nadzieje xD)
A ja osobiście nie chce żadnych zmian na Rooku. Rookgaard to Rookgaard. Tajemnice to tajemnice. Tyle.
Pozdro
Witajcie wszyscy!
SiEmKa!111
Jak myślicie, czy w tym update Rookgaard coś dostanie?
Ta.
Mech na ścianach i nową tratwę, której i tak nikt nie użyje.
Moim zdaniem powinni dodać więcej nowy expowisk, ponieważ ta wysepka robi się już naprawdę za mała, no i przydały by się jakieś podpowiedzi co do ghoul'a, mm, itd.
Podpowiedzi?
Chodzi Ci o książki?
Jestem za.
Zobaczcie:
Wszystkie "podpowiedzi" do questów itd. są zawarte w książkach.
Nie ma na Rooku żadnej książce, która powie o ciałach ważących mniej, niż inne, krwi i skullu, czy tunelu Rook-Main.
Proszę o kulturalne wypowiedzi i wyrażenie swojego zdania, co powinni dodać.
Prowokujesz tylko tym tekstem.
Of course nie pisać mi tu : "Demon na rookuuu plsplsplsplx"
Demon na rookuuu plsplsplsplx
@up
Jesteś crazy xD (w pozytywnym tego słowa znaczeniu)
Tak chodziło mi o książki...
@MvD
Tajemnice to tajemnice
No widzisz, ale przydały by się chociaż nieliczne wskazówki bo od X czasu każdy stoi w miejscu no i wymyśla idiotyczne rzeczy :D
mogli by dac cos nowego na rook oby dla facc bo pacce i tak maja juz wszystkiego zaduzo
W/g mnie zmniejszy się liczba rookstayerów ;] To na bank, bo teraz naprawiają to co popsuli w poprzednim upie, a było to także zwiększenie hitów zadawanych w zwarciu co za tym idzie zwiększeniu hitów na rooku. Ja sam osobiście będę rzadziej odwiedzał rooka, ale nadal będę grał rookstayerem. Powód? Nie, nie wcale nie pseudo rookstayer, no chociaż dla części z was takie coś co ja robię to pseudo rookstayerstwo. Po prostu to Silvera. Aktualnie z 15 Polskich rookstayerów (około tylu pamiętam, licząc od ~12 lvlu) pozostało nas 3 najwyżej, a RL qmple są na mainie... Teraz jeszcze update ten będzie akurat dla mojej profesji mainowej (druid) i zamierzam się z qmplami zebrać na jakąś porządną farmę, więc będę teraz żadziej na rooku...
Tyle ode mnie, Pzdr~
Tardor_Arkamin
03-11-2007, 09:18
Według mnie na rooku powinni dodać jakiś lodowy teren z Frost Trollami dla wszystkich i może nowy rodzaj orca - Orc Warrior. Przydałby się, ponieważ dużo rookstayerów ma dość expenia na minotaurach. Kolejny pomysł, choć nie wiem czy dobry... arena na Rookgardzie taka jak w Svarground z bossami, że np.:
- 1 poziom boss rata :D
- 2 poziom boss trolla :D
- 3 poziom boss orca
- 4 poziom boss minotaura
- 5 poziom minotaur mage
A nagrodą by był jakiś sword.
LomilThol
03-11-2007, 09:30
- 1 poziom boss rata :D
A nagrodą by był jakiś sword.
Z czego tu się śmiać ?? Jest taki boss.
A nagrodom bylbył spajk słort !!!!1111oneoneoneonerazrazrazraz
roni_dark
03-11-2007, 09:47
Rook dostanie...takiego kopa w dupę, że wszyscy stayerzy będą uciekać na maina.
Bo wątpie, żeby CipSoft interesował się rookiem.
Rook dostanie...takiego kopa w dupę, że wszyscy stayerzy będą uciekać na maina.
Bo wątpie, żeby CipSoft interesował się rookiem.
Mialo nie byc idiotycznych postow ;)
PVP i w pizd* wszystkich idiotow zabic :evul:
Tak na powage to dac mogli by nowe tereny dla PACC
Pozdrawiam
1. Arena PvP:
Dlaczego? Była by to mała arenka, najlepiej na terenie training room, lecz specjalnie wydzielona, o wymiarach moze 16x16. Gdzie obowiązywałoby PvP. Gracze, nie tylko Rookstayerzy. Mogli by zmierzyć się w "pojedynku", jednak jak wiemy, pojedynki charakteryzowalyby sie dziecinnie malymi hitami (o ile wogole mozna mowic tu o hitach), w przeciwnika. Ale rookstayerzy jednak dali by sobie rady. Do powiedzmy 33% hp. Dalej PvP zostałoby zablokowane.
2. Prawdziwy Boss:
Dlaczego? Nikt juz nie patrzy na "bohaterów", którzy pokonali AppShenga. Wogole juz nie ma co mowic o bohaterach. Sheng jest banalnie prosty. Trudnosc sprawia jedynie wtedy gdy rozwalają nas lagi. Dobrym miejscem do respawnu nowego bossa było by:
a) teren na Pacc, jaskinia snake, czyli moj wymysl "Anaconda" (boss snake'ow)
b) teren na Facc, a dokladnie grota buntowników, czyli moj drugi wymysl "Boss orców"
3. Zmiany 'staminy'
Dlaczego? Bo te 56h czy ileś tam, nikogo nie odstrasza... a bardzo malo trzeba czekac na regeneracje.
1. Arena PvP:
Dlaczego? Była by to mała arenka, najlepiej na terenie training room, lecz specjalnie wydzielona, o wymiarach moze 16x16. Gdzie obowiązywałoby PvP. Gracze, nie tylko Rookstayerzy. Mogli by zmierzyć się w "pojedynku", jednak jak wiemy, pojedynki charakteryzowalyby sie dziecinnie malymi hitami (o ile wogole mozna mowic tu o hitach), w przeciwnika. Ale rookstayerzy jednak dali by sobie rady. Do powiedzmy 33% hp. Dalej PvP zostałoby zablokowane.
Tutaj się zgodzę. Byłby to wstęp dla nowych graczy do świata pvp na mainie, a przy okazji dla rookerów dobra zabawa;]
Jakby nie patrzeć to autor tematu jest hakerem , więc ja bym w jego temacie nie zamienił nawet słowa.
<spadł z krzesła>
Oskarżano mnie o baaardzo wiele, ale żaby o hakerstwo... rofl
Nie mam zamiaru się tu kłócić. Ale tym mnie dobiłeś :> Pw.
a i taki spam, powinien być kasowany.
Heh.
Więc pewnego dnia postanowiłem ściągnąć pierwszego,lepszego OTS'a z RL mapą.
Zarejestrowalem się na forum OwnTibii , pod nickiem 'ziomekziomekziomek'.
Wszedłem na tibia.com w highscore na różne światy i poszukałem kilka postaci.
Po znalezieniu odpowiednich postaci zrobiłem postacie o takich samych nickach i lvl na OTSie.
Później wszedłem na daną postać , napisałem 'hacked by ziomekziomekziomek' , robiłem screena i wrzucałem na owntibia.com.
Pisałem , że chciałbym jakieś WorldTrade.
I co się okazało?
A no to , że pewien pan z forum OwnTibii napisał do mnie , że chciałby WT i żebym napisał do niego w grze na nick Tocallo Herodes.
Urzekła mnie twoja historia. A gdyby napisał, że to MDW (nie czepiać się) to też byś uwierzył ?
Heh.
Więc pewnego dnia postanowiłem ściągnąć pierwszego,lepszego OTS'a z RL mapą.
Zarejestrowalem się na forum OwnTibii , pod nickiem 'ziomekziomekziomek'.
Wszedłem na tibia.com w highscore na różne światy i poszukałem kilka postaci.
Po znalezieniu odpowiednich postaci zrobiłem postacie o takich samych nickach i lvl na OTSie.
Później wszedłem na daną postać , napisałem 'hacked by ziomekziomekziomek' , robiłem screena i wrzucałem na owntibia.com.
Pisałem , że chciałbym jakieś WorldTrade.
I co się okazało?
A no to , że pewien pan z forum OwnTibii napisał do mnie , że chciałby WT i żebym napisał do niego w grze na nick Tocallo Herodes.
Aha i przypomniało mi się , że tam też nadużywałeś emotki ":>"
Czy ja nad używam tutaj emotki ':>' ?
Proszę Cię dziecko nie spamuj tu, żadnej OwnTibii nie kupowałem, nawet nie wiem jak się to używa. A że jakiś brudas podał mój nick to nawet tego dowodem nie można nazwać. Twój post został z raportowany. Bynajmniej, to dowodzi jednego, to ty używałeś jakiejś owntibii, czyli chyba keyloggera. Swoją postać robiłem od '0' i nie będzie mi tu jakiś gówniarstwo zarzucać, że bawię się w 'hakjera'.
A i stosunkowo niedawno, jakieś 2 miesiące temu, moja postać została zhackowana i nie miałem do niej dostępu aż cały tydzień. Po odnalezieniu recka odzyskałem ją, o dziwo była w prawie nienaruszonym stanie, tylko kasa znikła. Było to bodajże na 41 lvl'u. Możliwe, że sprawa jest z tym związana. Jednak teraz to mnie g obchodzi, bez dowodów nie możesz nikomu czegoś takiego zarzucać. Masz jakieś wątpy to na PW i nie zaśmiecaj mi tematu. Nie pisz tu więcej.
@Topic.
Uważam iż powinni też dodać 2 filię banku, na terenie dla pacc, bo ten na facc jest zawsze oblężony, a nooby uwielbiają popychać innych i blokować.
@3down:
N/C
Rocket Slayer
03-11-2007, 16:08
Najlepiej to aby po update był dobrze dostępny (najlepiej na środku Mino Hell) klucz do drzwi za którymi jest Minotaur Mage i aby noobki mogły tam wreszcie zginąć a nie ciągle chwalić się, że mogą go zabić z palcem w d.....
A tak poważnie to można by było zrobić więcej jaskiń z 1 - 2 rodzajem potworów: Dwarf lub Orc Warrior. Uważam też, że przydałby się nowy boss.
Arena pvp jest dobrym pomysłem ale w niektórych pprzypadkach... bo jak będą się bić 2 rookstayerzy to można iść zrobić sobie kolacje, wrócić, użyć 2 lifefluidów i znowu czymś się zająć. Jedno co wiem na bank to nowe teksturki. Poza tym myślicie, że cipsoft coś załatwi dla rooka? maksymalnie to powiększy troche tereny gdzie będa expowiska bo wkońcu Rookstayerzy są be! idzćie na maina i kupcie pacc!
@Tocallo
Mam nadzieję, że nigdy nie dodadzą banku na PA, ponieważ tylko jak jakiemuś paccowiczowi skończy się pacc, to nie może korzystać z banku, co za tym idzie, w końcu będzie musiał opuścić to miejsce, a jakby dodali ten bank, to taki rookstayer mógłby sobie tam siedzieć do usranej śmierci...
@Topic
Ja bym chciał nowego bossa tak jak Darushu mówił na Orc Hell, taki zerkuś, który by się leczył ;d.
@Tocallo
Mam nadzieję, że nigdy nie dodadzą banku na PA, ponieważ tylko jak jakiemuś paccowiczowi skończy się pacc, to nie może korzystać z banku, co za tym idzie, w końcu będzie musiał opuścić to miejsce, a jakby dodali ten bank, to taki rookstayer mógłby sobie tam siedzieć do usranej śmierci...
A zauważ że to ma i swoje dobre strony :)
Taki matołek (że tak się wyraże), bedzie depozytował swoje dajmy na to 150k w banku na PA. Pacc skończy sie, po kilku dniach delikwent padnie. I kasa przepada poki nie zakupi next pacca :D
Ale oczywiscie to co mowisz jest racja, bo kto by ubolewal tak bardzo nad 150k, jak nad padnieciem i cofką na FA. ;)
@Topic
Ja bym chciał nowego bossa tak jak Darushu mówił na Orc Hell, taki zerkuś, który by się leczył ;d.
Ostatnio tak sie zastanawiałem co by było gdyby rookgaard zaatakował... Smoook :D
W sumie, gdyby sie zebrala dobra ekipa - 3 blockerów +40-50 i minimum 10 shooterów z 18 dista i wyzszym, to by byl do pokonania ;) Ale do czego zmierzam...
Przydalby sie boss taki z prawdziwego zdarzenia... ktorego prawdopodobienstwo ubicia na solo byla by masakrycznie mała. Coś na co trzeba by bylo isć ekipą by nie paść... urozmaiciło by to zdecydowanie gre na rooku, bo jak wiemy Rookstayerzy praktycznie na kazdy hunt chodza samotnie. Nie mowie tu o potworze sily Dragona... ale ogólnie cos co zadawalo by ciekawe hity (50-80), leczyło się i miało sporo hp. :)
Salarigoth
03-11-2007, 21:11
@Tocallo
@topic
z rookiem, lepiej, zeby balansacja naprawde sie udała
No poprostu czytasz mi w myslach zgadzam sie w 666%.
Na podstawie tych czynników można wytyczyć wiele dróg osiągnięcia naszego celu. Pogarszając lub polepszając jakiś atak wystarczy bowiem zmienić tylko jeden z czynników. Na przykład, jeżeli uznalibyśmy że włócznie są zbyt tanie w stosunku do ich możliwości, moglibyśmy podnieść ich cenę. Lub też, moglibyśmy zmniejszyć ich wytrzymałość, tak, by ich wartość użytkowa spadła albo zredukować ich zasięg. Takie rozważania przeprowadzamy dla każdego ataku i możecie być pewni, że to co logicznie rzecz biorąc powinno być zmienione, zostanie zmienione.
Czyli można sie spodziewać, że spear straci troche na znaczeniu po tym update, i znowu w gre wejdą po części arrowsy i poison arrowsy.
Pozatym może by sie coś zmieniło, bo denerwuje mnie widok 3 levela strzelającego spearami, który co 10 strzal trafi :D
Jednym ze sposobów na rozwiązanie tego problemu byłaby zmiana poziomu udźwigu jaki ma każda z profesji. Ponieważ jednak my uważamy, iż naturalnym jest, że mag nie ma tyle siły co knight, który jakby nie patrzeć jest wielce umięśnionym herosem, naszym zdaniem taka zmiana ugodziła by w definicje profesji.
Każda z profesji korzysta z jakichś zasobów, których inne profesje albo nie wykorzystują albo wykorzystują tylko w bardzo nieznacznym stopniu. Dlatego też wolimy zająć się zmianą właściwości tychże. Zmienimy efektywność, wagę i ilośc użyć dotychczasowo dostępnych zasobów, wprowadzając przy tym nowe, właściwe tylko dla odpowiednich profesji. W ten sposób możemy zarówno zmusić knighta by robił częstsze przerwy podczas polowań jak i umożliwić magowi nieco dłuższe wyprawy niż te, na które mógł sobie pozwolić dotychczas.
Tu chyba wiadome, że mogą być zmiany w systemie wagi
Jeden z przykładów poświęcony jest również pewnej ważnej rzeczy.
Jest to bardziej zależne od stylu gry każdego gracza niż od wyrównania profesji - chodzi o równowagę między polowaniem w samotności, a polowaniem w grupie, która powinna być zachowana w każdej szanującej się grze online. Zamierzamy w przyszłości uczynić polowania grupowe bardziej atrakcyjnymi.
Ten fragment mnie najbardziej zaciekawił, bo jeżeli ta opcja będzie dotyczyć rooka, to może doczekamy się potężnego bossa? :)
Ogolnie rzecz biorąc wychodzi na to, że zimowy update 07' dotknie w pewnym stopniu rooka... jednak miejmy nadzieje, że nie zostanie on poraz kolejny 'spieprzony', po czym znowu przezyje kolejną plagę n00bstayerów... tylko ze kazdego przynajmniej poczęści zadowoli ;)
1.Po co robic z rooka maina?....
2.Bossy? Jesli sie nie myle w ostatnim zostal dodany sheng i co? juz nikogo nie 'podnieca'
3.Arena/Arena PvP.. Trening na arenie.. polecam ci otsy jak chcesz sobie pvp potrenowac...
Ogolem:
nowe potwory - nie
arena - nie
rookmainland - nie
Moze najpierw rozwiazcie dotychczasowe zagadki..
@edit: sam mam rookera..
@up
Właśnie widzę, że masz Rookera...
Fpitolony w sprawe
10-11-2007, 16:38
A tam, umocnili by shenga, zeby mial defa jak mino i by bylo git.
Oczywiscie musieliby zmniejszyc te hity, bo jak nie to i tak zal...
2.Bossy? Jesli sie nie myle w ostatnim zostal dodany sheng i co? juz nikogo nie 'podnieca'
Co ma mnie podniecac gdysz moge go zabic jak chce bez zaspolu....
Diablczek
10-11-2007, 20:47
Ostatnio tak sie zastanawiałem co by było gdyby rookgaard zaatakował... Smoook :D
W sumie, gdyby sie zebrala dobra ekipa - 3 blockerów +40-50 i minimum 10 shooterów z 18 dista i wyzszym, to by byl do pokonania ;) Ale do czego zmierzam...
Przydalby sie boss taki z prawdziwego zdarzenia... ktorego prawdopodobienstwo ubicia na solo byla by masakrycznie mała. Coś na co trzeba by bylo isć ekipą by nie paść... urozmaiciło by to zdecydowanie gre na rooku, bo jak wiemy Rookstayerzy praktycznie na kazdy hunt chodza samotnie. Nie mowie tu o potworze sily Dragona... ale ogólnie cos co zadawalo by ciekawe hity (50-80), leczyło się i miało sporo hp. :)[/QUOTE]
Może byście jeszcze chcieli na rooku bossa typu Antaras z Lineage II?ŻADNYCH BOSSÓW NIE CHCEMY!
@up
Właśnie widzę, że masz Rookera...
posty nabijasz?
Co ma mnie podniecac gdysz moge go zabic jak chce bez zaspolu....
1.napisalem 'podnieca'
2.odpowiem ci ze mnie tesz to nie podnieca gdysz sam juz go zabilem chyba z osiemnasiće razy
@edit bo zapomne;p chcialbym zeby byla blokada wychodzenia na maina np z 10/15+
po co? zeby np takim 30 czy tam 60 rookstayerom nie wychodzili na maina..
posty nabijasz?
1.napisalem 'podnieca'
2.odpowiem ci ze mnie tesz to nie podnieca gdysz sam juz go zabilem chyba z osiemnasiće razy
@edit bo zapomne;p chcialbym zeby byla blokada wychodzenia na maina np z 10/15+
po co? zeby np takim 30 czy tam 60 rookstayerom nie wychodzili na maina..
18x GZ "Tesz" wez idz lepiej na to swoje non pvp :D
Rocket Slayer
11-11-2007, 16:10
Jak juz coś piszesz to wnieś coś nowego do tematu - missclick happens-
@topic: hehe co ja bym dał za stary system zadawania obrażeń taki jak przed letnim update.... teraz byle 8 lvl może zabić "bossika"
---------------------
I jeszcze jedno: niech nie dodawają nowych expowisk bo więcej ludzi będzie na rooku siedziało
>sorry za double post<< my 1st x(
nie powiem kto gra na non pvp ;)) a tak poza to moze mnie jeszcze pamietasz za czasow gdy winona miala 25-30 lvl moje nicki nie wiem ktory mozesz pamietac ;p 'smerfi' czy 'green smerf' a co za roznica non pvp czy pvp na rooku?? ja wybieram non bo nie lubie byc 'sam' na rooku nie moc z nikim pogadac albo kogo potrapowac a postac w podpisie juz dawno nie jest moja.. zaraz zmienie
nie powiem kto gra na non pvp ;)) a tak poza to moze mnie jeszcze pamietasz za czasow gdy winona miala 25-30 lvl moje nicki nie wiem ktory mozesz pamietac ;p 'smerfi' czy 'green smerf' a co za roznica non pvp czy pvp na rooku?? ja wybieram non bo nie lubie byc 'sam' na rooku nie moc z nikim pogadac albo kogo potrapowac a postac w podpisie juz dawno nie jest moja.. zaraz zmienie
Nom pamietam slyszalem ze chciales selnac heliosowi 30 bearow za pacca :D a co do tego co napisalem to nie oto sie rozchodzi chodzilo mi ze on gra na mainie na non pvp a nie na rooku ;)
@circus
a ty co jednak zemna rozmawiasz ? mowilem przyjdziesz jeszcze kiedys po cos xD Moze niewiesz o tym jeszcze =p
Rocket Slayer
11-11-2007, 20:09
@circus
a ty co jednak zemna rozmawiasz ? mowilem przyjdziesz jeszcze kiedys po cos xD Moze niewiesz o tym jeszcze =p
Prowadzę polemikę z każdym jak chcę i kiedy chcę.... cytując twojego posta i komentując go... jak każdego innego... co w tym nadzwyczajnego? aha i jeszcze jedna rzecz: mówisz, że po coś przyjdę... tak więc sie pytam - co od Ciebie chciałem po co miałbym wrócić?? Zwróciłem Ci uwagę na to, że sie czepiasz kolesia za to że zrobił missclick -.- thats all
@topic: wiem, że to nierealne ale CIPSoft mógłby wprowadzić jakieś ograniczenie graczy zostających na rooku bo ta ilość robi się irytująca... np że w około połowie 8lvla przed 9 nie dostawałbyś doświadczenia i jedynym wyjściem mogłoby być wyjście na mainland 8o no ale to takie moje skromne dziwne marzenie :D
Rookgard to tylko wyspa-samouczek. Nie spodziewajcie się jakichś zmian. Cip'y tworząc tą grę nie spodziewali się, że ktoś będzie chciał zostać na tej wyspie. Profesja "Rookstayer" to wymysł graczy(Osobiście uważam, że zostawanie na rook'u to czysty masochizm). Priorytetem jest main, bo tam dzieje się główna rozgrywka...
Rookgard to tylko wyspa-samouczek. Nie spodziewajcie się jakichś zmian. Cip'y tworząc tą grę nie spodziewali się, że ktoś będzie chciał zostać na tej wyspie. Profesja "Rookstayer" to wymysł graczy(Osobiście uważam, że zostawanie na rook'u to czysty masochizm). Priorytetem jest main, bo tam dzieje się główna rozgrywka...
Taaaak
Cipsoft nie spodziewał sie ze rook-addony będą robić Rookstayerzy, a nie (1-8lev).
Cipsoft nie spodziewał sie ze AppShenga będą ubijać głównie Rookstayerzy, a nie (1-8lev).
Jasniej? Widzialeś kiedykolwiek zeby ktos z zakresu 1-8 level, zrobil sobie addon na rooku? Bo ja nie. I tu nie mów ze CIPsoft zrobil to dla nich... Z shengiem sprawa wyglada troche kontrowersyjnie bo z poczatku on byl poza zasiegiem 1-8leveli, chyba ze sie bylo caly wypakowany lf'ami... Po Update wprowadzil wieksze hity... takze dla Rookgaardu i zabicie tego bossa juz jest calkiem mozliwe nawet dla 1-8 levela... ale podtrzymuje, ze bylo to zrobione dla Rookstayerów.
[QUOTE=vns.rlz;1740900]Nom pamietam slyszalem ze chciales selnac heliosowi 30 bearow za pacca :D a co do tego co napisalem to nie oto sie rozchodzi chodzilo mi ze on gra na mainie na non pvp a nie na rooku ;)
oj sytuacja zmienila sie o 180 stopni..
1. to bylo rok, moze pol tora temu jak dopiero weszly addony
2. bylem z heliosem w kolezenskich stosunkach, pozniej sie poklucilismy i z winona prowadzilismy mala wojne z nim pozniej helios przeniosl sie na antice (cos mowil jakis 100ek chyba) ja odszedlem z candia winona sie pogodzila i wszyscy sa happy :p
3. i tak wiedzialem ze nie kupi xD
4. widocznie zle zrozumialem z tym rookiem
@nie zwiazane z tematem
gg mi padlo.. kiedys juz tez tak byla wam dziala?
Salarigoth
11-11-2007, 23:08
@up
Gg tak mi padlo gg komus jeszcze bo nie wiem co sie dzieje?
Po 1. Chcialbym, zeby hity zostaly troche zredukowane.
Po 2. Moze nowe expowiska ale zadnych nowych potworow z maina, ewentualnie amazonki, lecz tylko jesli nie beda dropowaly small ruby- wiec raczej nie mozliwe.
Po 3. Jak dodaliby longsworda to bym sie nie obrazil, ale nic wiecej.
btw. Niedlugo dowiemy sie, czy cokolwiek zostanie zmienione. Jakis czas temu na forum dla tutorow Craban zalozyl topic z info odnosnie prywatnego Test Servera. Kto zdobyl tutora do dzisiaj, do godziny 9:00 bedzie mogl w nim uczestniczyc i znac FAKTY szybciej niz inni... A sam test odbedzie sie w "najblizszym czasie" A taki pospiech znaczy, ze albo duzo zostalo zmienione, albo chca dac public test, wiec bedzie ciekawie :)
I male offtopowe pytanie, kto z was ma Tuta/Seniora, bo nie chce sie na TSie nudzic ;)
Po 1. Chcialbym, zeby hity zostaly troche zredukowane.
Po 2. Moze nowe expowiska ale zadnych nowych potworow z maina, ewentualnie amazonki, lecz tylko jesli nie beda dropowaly small ruby- wiec raczej nie mozliwe.
Po 3. Jak dodaliby longsworda to bym sie nie obrazil, ale nic wiecej.
btw. Niedlugo dowiemy sie, czy cokolwiek zostanie zmienione. Jakis czas temu na forum dla tutorow Craban zalozyl topic z info odnosnie prywatnego Test Servera. Kto zdobyl tutora do dzisiaj, do godziny 9:00 bedzie mogl w nim uczestniczyc i znac FAKTY szybciej niz inni... A sam test odbedzie sie w "najblizszym czasie" A taki pospiech znaczy, ze albo duzo zostalo zmienione, albo chca dac public test, wiec bedzie ciekawie :)
I male offtopowe pytanie, kto z was ma Tuta/Seniora, bo nie chce sie na TSie nudzic ;)
Ja mam tutora i chętnie z tobą moge pozwiedzac :p
Taaaak
Cipsoft nie spodziewał sie ze rook-addony będą robić Rookstayerzy, a nie (1-8lev).
Cipsoft nie spodziewał sie ze AppShenga będą ubijać głównie Rookstayerzy, a nie (1-8lev).
Jasniej? Widzialeś kiedykolwiek zeby ktos z zakresu 1-8 level, zrobil sobie addon na rooku? Bo ja nie.
A ja tak ;)
Nowy UP znając Cip-y nas (czyli Rookgaard) ominie, no ale jak by mieli coś dodać to proponuje :
a) Dodać do Orc Hell (na terenie Facc) 2-3 Gobliny.
b) Umożliwić funkcje "transfer'' w banku, bo wiecie głupio tak co kilka minut przerzucać nasze cieżko zarobione GP z depo chara na Rookstaylera.
c) Nie obraził bym się także gdyby pomyśleli o ... mleku dla facc :)
[oczywiście jest rzadko w bear room, ale no wiecie to RaR jest wiecej tego cza :)]
Tak wiec moje wymagania nie są duże, ale i tak nie będą spełnione. Ale cechą ludzką jest marzyć więc marze :)
@up
Zabiles mnie ostatnia propozycja, jak by bylo wiecej mlek, to to juz nie bylby rar xd
Btw. Maja byc jakies "wioski" z kilkoma domkami i wogole w tym upie dodane i wystawione na sprzedaz... A moze tak 1 mala farma na rooku niedaleko mlyna? ;> Ja bym sie nie obrazil i chyba jedyne czego na rooku brakuje to wlasnie swojego wlasnego domku, niczego wiecej nie potrzebuje. A, no i jeszcze mogli by poprawic ta stodole niedaleko pola, bo te krzywe sciany mnie dobijaja... Ma byc "piekniejsza Tibia" to moze sie za to wezma.
A ja chcę tratwę i niedostępnego seagulla, który na pewno jest powiązany z questem i wcale nie jest ozdobą.
...bo rook to miejsce gdzie jest się tylko przez jakiś czas, a oni raczej nie biorą rookstayerów pod uwagę...
Na forum każdy ma prawo wyrażać swoje zdanie, jednak po co powtarzasz to co napisało 100 innych osób?
Każdy już zna ten "argument" więc se daj spokój. ;s
Hm. Teraz możemy jedynie gdybać - aż do czasu otwarcia TS'a dla tutków.
lodzik
c) Nie obraził bym się także gdyby pomyśleli o ... mleku dla facc :)
[oczywiście jest rzadko w bear room, ale no wiecie to RaR jest wiecej tego cza :)]
Eee? Ja bym się obrazil, btw. kiedys zbieralem mleko... i przez okolo miesiac uzbieralem prawie 30 ;) Z czego z 20 zrobilem bp of cakes :D Wiec czy ja wiem czy to taki rar? Wystarczy ino chciec...
@Scobel
Tak, bear room - kolo respa minotaura w korycie ;)
A czy mleko nie respi sie na facc arenie ?? Tylko trza je przelac do fiolki ... chyba ze mi sie cos pomylilo ...
Wojtek.93
14-11-2007, 23:12
tak respi sie na facc w tajemnym miejscu ktorego nazwy(dla bezpieczenstwa tego miejsca) tutaj nie wymowimy.
Jak podaje konkurencyjna strona z końcówką na "org.pl" test serwer został uruchomiony, a więc czekamy na info dot. rookgaardu. ;>
Jak podaje konkurencyjna strona z końcówką na "org.pl" test serwer został uruchomiony, a więc czekamy na info dot. rookgaardu. ;>
Ja bylem chwile ale nic chyba sie nie zmieniło : /
Chcecie znac najnowsze niusy?! oto one! MH/BR/TOWN/RABBITS/CZESC RATOW BEZ ZMIAN!!!111 A nie sorry, nowa energia u maga ;< No, czyli cip raczej nic nam nie zmienil, wiec ide sie pobawic na mainie \o/
To podobno jest 1 test server z 2 albo kilku ten jest na dmg sprawdzenie hitow itp a next ma byc o new questach itp
Uuk! Uuk!
Już wiem!
Może zdejmą kubeł z dźwigni? o.O
Fajne są takie teamty bo można ruszyć swoją wyobraźnią.Również można się troche pośmiać :D
Bedzie jak bedzie ...
nairdan1994
17-11-2007, 11:48
yyyyy cos mi nie wyszlo prosze o usunięcie tego posta
nairdan1994
17-11-2007, 11:51
może nowy rodzaj orca - Orc Warrior
taa i PD przestałby być legendą
Sprawdźcie czy hiacynth (tak sie nazywa?) może sprzedawać nowe rodzaje "potionów", i ile kosztują. ; p
Hynu, nic sie nie zmienilo, totalnie nic oprocz grafiki, nawet na mainie... A nie sorry... na game- chacie pisza ze z disa sa mniejsze hity i cos ze spearami, zaraz to sprawdze.
@edit:
Brawo cip, tym upem daliscie palkowi taka moc, jak ma druid bez promocji i z resztkami many jeszcze dzis na RL tibii. Speary maja zasieg bodaj 4 kratek, bow jak narazie normalnie.
Co do hitow, z tymi freezami nie moge nic dokladnie powiedziec, ale watpie ze sie zmienily. No, czyli jednak jest jakas zmiana na rooku \o/ Noobom trudniej bedzie rozwalic trapa na mh...;<
@up
No właśnie przecież mają być 2 testy. Ten od hitów, a drugi od zagadek. Sprawdziłeś Hicyntha?
Valderor
18-11-2007, 04:37
@Instynkt: Chyba się nie doczekamy... "There are no plans for a public test server this time". :-(
Szybki'lols
18-11-2007, 08:50
Ja nie gram na rooku, ale wiem jak to jest jak 40~ lvl wpadnie do miasta i ludzie zobaczą jaki on ma lvl zaraz wszyscy go otaczają i spam;):):d.Cipsoft powinien dać coś wam :P,więcej expowisk może jakieś czary silniejsze potwory ;),nowe questy,domki
pzdr.
A nie zdziwię sie jak skasują rookgaard , a postać będzie można założyć jeśli się zda test o znajomości tibii ( żeby potem nie noobować na mainie ) :)
A nie zdziwię sie jak skasują rookgaard , a postać będzie można założyć jeśli się zda test o znajomości tibii ( żeby potem nie noobować na mainie ) :)
Wiekszej bzdury nie slyszalem ;)
Fpitolony w sprawe
28-11-2007, 19:21
No to teraz orzechy bedziemy zbirac ... O ile dadza na rooka nowe
"potwory" ;<
Jakby dodali nowe potwory to nie wiem gdzie by je upchali na rooku ;)
A może trafią się nam i kotki? I będą z nich wypadały ogonki do outfitu ;P.
Na pewno będą już 2 zmiany na Rooku (a może więcej, bo coś może ominąłem): inny wygląd trolli i krótszy zasięg sperów.
kuba1324
29-11-2007, 16:04
A może trafią się nam i kotki? I będą z nich wypadały ogonki do outfitu ;P.
Na pewno będą już 2 zmiany na Rooku (a może więcej, bo coś może ominąłem): inny wygląd trolli i krótszy zasięg sperów.
Chyba jeszcze poison arrows -> obrażenia od ziemi.
Swoją drogą nie ma się co podniecać zmianami, bo nawet, jak dodadzą jakieś potwory/przedmioty/tereny, to po 2 miesiącach i tak wszyscy będą mówić: "Nuda, mogli się bardziej wysilić", etc.
Pablo134
29-11-2007, 22:00
Ja to bym chciał żeby może dla rooka dali takie małe depo może na 500 itemów oczywiście dla FACC. No i jeszcze takie kosmetyczne zmiany żeby jak się łowi ryby żeby każda następna automatycznie wchodziła na jedno miejsce, a nie robiła taki bałagan w ekwipunku.
Zmiany na rooku? to już kompletny żal.pl, żadnych zmian na rooku!!111 Dlaczego? Bo rook jest po to by sie newbie nauczyły grać a nie po to by robić rookstaylerów którzy zajmują twoje expowiskai trapują i w*****ają. Moim zdaniem bycie rookstaylerem to totalny debilizm, zabijasz trole w kółko zal... rookstaylerow przybywa bo coraz wiecej graczy jest, niektore dzieci za glopie o se robia rookstaliruff totalny zal... moim zdaniem powinni usunac ta wysepke bo ino przeszkadzqa ale musi byc bo ona istnieje dla newbie a nie dla tych debilow co sie zazywaja rookstaylerwmi. Zaaaaal.br
soras za błędy ale szybko pisałem.
MasterTusk
29-11-2007, 23:31
Zmiany na rooku? to już kompletny żal.pl, żadnych zmian na rooku!!111 Dlaczego? Bo rook jest po to by sie newbie nauczyły grać a nie po to by robić rookstaylerów którzy zajmują twoje expowiskai trapują i w*****ają. Moim zdaniem bycie rookstaylerem to totalny debilizm, zabijasz trole w kółko zal... rookstaylerow przybywa bo coraz wiecej graczy jest, niektore dzieci za glopie o se robia rookstaliruff totalny zal... moim zdaniem powinni usunac ta wysepke bo ino przeszkadzqa ale musi byc bo ona istnieje dla newbie a nie dla tych debilow co sie zazywaja rookstaylerwmi. Zaaaaal.br
soras za błędy ale szybko pisałem.
Wiesz wogule co oznacza słowo 'żal' ? Mi jest żal właśnie Ciebie za ograniczenie mózgowe "inni mówią zal.pl.br ja tez bede fajny ZAAAAAALLLLL.BRRRRR"
Jesli chodzi o rookstayerów którzy wpychaja sie na exp, wyzywaja etc to niestety ale to sie szerzy bez jakiejkolwiek kontroli.
Co do trapów, jesli potencjalny newbie wyjdzie na maina i "wszyscy som moimi ziomkami, moje homies", to pozniej może się przejechac. A tak to na rooku raz zostanie strapowany - juz jego zaufanie troszkę zmaleje do nieznajomych(wiem ze to dosyc sporna kwestia, troche zalezy z której perspektywy się patrzy)
Taka rada...wbij na mainie 40lvl, poczym wbij na rooku(oczywiscie bez wspomagaczy)Wtedy byc może zmienisz swoje zdanie.A napewno docenisz to, co osiągneli inni na tejże wysepce
Tomaszewski
30-11-2007, 10:32
jaki jest sens grania na rooku?
taki sam jak na mainie tyle ze tu jest lepszy klimat
dobre mech na scianach ale prawda i moze jeszcze zapach od ghoula jak podejdziesz do dziury w scianie to cie paralizuje i upija ze smrodu
Pan Klocek
30-11-2007, 21:17
Wieści prosto z Test Servera:
Zmiany na rooku:
Nowa grafika (Trolle, kamienie (do rzucania), kamienie leżące, coal basin, energia itp)
Innych zmian brak :P (jeszcze nie zwiedziłem salmon questa, jak coś to dam znać)
PS
Im back ^.-
Yes!
Ours pimp returned!
A sprawdzałeś u hyacyntha? :P po ile lfy i czy są nowe? czy mocniej leczą? itp?
Pan Klocek
01-12-2007, 15:33
Life fluidy po staremu, nie ma health potionow.
Ale znalazlem coś czego nie widzi się często na rooku. Taki rarek tylko że chodzi o "widok" zaraz tutaj pokaże :)
http://img403.imageshack.us/img403/5802/rareviewno2.png (http://imageshack.us)
Chodzi o to że górka nie zasyfiona? No, rzadki widok ;).
Czesio_wlatca_ratuf
01-12-2007, 22:36
Nooo klocek jesteś niesamowity ^^
Ja myslałem że prędzej zobacze na tej górse SoF niz porządek ^^
Szczerze przyznam, że liczyłem na coś więcej z racji faktu, że poszło wiele propozycji odnośnie rooka i updatu. Jedna z nich, wtrącona przez Master Slayera została pozytywnie rozpatrzona przez graczy a to już coś. Nie liczyłbym na większe zmiany ale kto wie, kto wie.
kuba1324
08-12-2007, 14:53
Pływanie na naszej wysepce.
http://img86.imageshack.us/img86/2699/skokrookug6.png
Ps. Zdjęcie nie jest moje.
Erm? To nie jest fake? Czyli czepek i kąpielówki też będą? :)
Y'all
Hmmm co do update na rooku, to ja bym juz zaczol zmieniac polityke Cipsoftu wobec, was rookstakerow. Skoro tak ulepszaja do przesady graczy z maina, wiec czemu nie mieliby cos zrobic dla was ;] Choc nie zaprzecze, ostatnie update, sporo wniosly do zycia rookstakerow :P
Ilosc nowych graczy decydujacych grac na rooku przybywa. Dowodem moze byc na to ze juz sa gracze, ktorzy maja ponad 100 lvl!!! To jest duzy wyczyn. Moim zdaniem powinni dodac obszar dla was :) W tedy nie byloby porozumien miedzy wami, a "zwiedzajacymi".
Z drugiej zas strony rook moze stracic swoj urok...
Pozdrawiam :)
Jestem ciekaw czy pilke wodna nam dadza na rookgaard ;)
Jestem ciekaw czy pilke wodna nam dadza na rookgaard ;)
Wątpię.. jak już raczą dać basenik to będzie wyczyn. Na piłkę raczej bym nie liczył ;p
@edit:
http://tibia.gamigo.de/forum/attachment.php?attachmentid=231775
Tym samym można stwierdzić, że piłka też będzie na Rooku, chyba, że tylko na test serverze ;\
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.