PDA

Pokaż pełną wersje : Czym teraz oplaca sie wladac?

kamosblue
03-11-2007, 01:13
Nie gralem w tibie okolo 1,5 roku, widze, ze poprawiono knighta. Sa nowe bronie, jakies +1 itp przy defie. Czym oplaca sie teraz walic? Zawsze najlepszy byl sword, a teraz? Jak to teraz wyglada?

lololol
03-11-2007, 01:17
W sumie to jest nawet wyrownane, ale chyba dalej kroluja swordy. Ja, jako ze jestem zajebisty, sam ze sworda wale :>

Manieczeq
03-11-2007, 01:21
LOL bronie zawsze byly wyrownane, jedne maja wiecej ataku a drugie wiecej obrony i niema lepsze czy gorsze, zalezy jak kto woli, tylko tyle ze tera jest ich wiecej i maja wymagania lvlowe:)
ja ogolnie preferuje axe:P sa najlepsze pod wzgledem ataku

lololol
03-11-2007, 01:31
Nie mow, ze bron (nie 'bronie' lol) zawsze jako tako byla wyrownana. Kiedys uzywanie clubow skazywalo cie na warhammera/skull staffa na wyzszym lvlu ; )

Jarasek9595
03-11-2007, 14:07
zależy w co inwestujesz od wyboru masz def, atak, to i to tak średnio :) oczywiście jeśli nie umiesz zarabiac to se możesz walic z axa i poźniej z war hammera bo tani

kaxiorek
03-11-2007, 15:10
@up
niewiecz czy wiesz ale War Hammer to jest Club a nie axe

Alanus Lutinum
03-11-2007, 17:26
Władaj tibią to zarobisz i nawet pacca ustawisz se za free!

Wybierz cluby i tak tibia ci się znudzi przed 50 lvlem, więc nic nie będzie ci bardziej potrzebne, a tak to zaoszczędzisz :P.

Sizz
03-11-2007, 18:13
Według mnie najlepsze są bronie typu AXE. Ale to tylko moje zdanie.

@UP

Tak. Masz rację. Jeżeli się wie, że nie pograsz długo w Tibie, to najlepiej wybrać Cluby. ;P

kuva5
03-11-2007, 18:45
ja to bym wziął sworda od kiedy miałem 5 knightów to na tych knightach waliłem tylko ze swordów :)

Gorionek
03-11-2007, 19:10
Te cyfry z plusem (def. 25+1) to się dodaje je do obrony tarczy. Więcej o tym możesz znaleźć na forum, przecież po to ono jest.
Najważniejsza zmianą jest to, że stworzyli 3 areny w których można zdobyć(mówię o drugiej i trzeciej arenie)- z każdego rodzaju broni, ktore maja 44(z drugiej) ataku i 47(z trzeciej). Axe, club i sword o takiej samej ilości ataku, które można zdobyć w dosyć latwy sposób... również każdy knight bije o wiele więcej niż kiedyś.

Według mnie najlepiej się waliło z axe i nadal tak jest, głównie dlatego, że maja więcej ataku.

Sunette
07-11-2007, 08:43
Moim zdaniem swordy dominuja nadal sa lekkie maja dość dużo punktów obrony ale sa dosyć drogie, Axe maja dużo punktów ataku ale mniej punktów obrony ale sa dość tanie :p co dla knighta kaska najważniejsza:p Sam osobiście wale z axa :):p a cluby to juz wogóle Ciężkie mało punktów obrony używanie cluba to głupota moim zdaniem :D

milibi
07-11-2007, 12:33
@up
zastanow sie axe tansze od sword? ;p ave w zaleznosci od serva 200-400k , sov latwiej kupic od sca w dodatku jest raczej tanszy , bs to juz niemowie , mystic blade to samo - moim zdaniem na wyzszym lvlu to ta roznica defa niejest zauwazalna a roznica w ataku owszem bo sov ma 48 a sca 50

axe - sca tanie to niejest ale najlepsze w swojej klasie , heroic axe jest o pare k drozszy od mystic zwykle , f axe w porownaniu do bsa wiadome

o clubach chyba niea co wspominac chociaz teraz to juz mozna z tego walic tylko ze cena TH jest kosmiczna i tylko na paru servach , no chyba ze blesed scepter ;] generalnie slabo puki co

Faratiz
07-11-2007, 13:01
Na dluzsza mete axe rox :p Tylko na nizszym lvl jest latwiej ze swordem ^^ :p;) Jak dodali teraz do defa np. sca ma +3 czyli mamy mmsa i sca to mamy defa 40 (37+3) Takze >.> Avek niestety zrownowaza atak ale mamy z nim 38 defa. Odpowiedz jest prosta B)

Toren
07-11-2007, 15:25
Cluby są fajne ;)