Pokaż pełną wersje : Czym teraz oplaca sie wladac?
kamosblue
03-11-2007, 01:13
Nie gralem w tibie okolo 1,5 roku, widze, ze poprawiono knighta. Sa nowe bronie, jakies +1 itp przy defie. Czym oplaca sie teraz walic? Zawsze najlepszy byl sword, a teraz? Jak to teraz wyglada?
W sumie to jest nawet wyrownane, ale chyba dalej kroluja swordy. Ja, jako ze jestem zajebisty, sam ze sworda wale :>
Manieczeq
03-11-2007, 01:21
LOL bronie zawsze byly wyrownane, jedne maja wiecej ataku a drugie wiecej obrony i niema lepsze czy gorsze, zalezy jak kto woli, tylko tyle ze tera jest ich wiecej i maja wymagania lvlowe:)
ja ogolnie preferuje axe:P sa najlepsze pod wzgledem ataku
Nie mow, ze bron (nie 'bronie' lol) zawsze jako tako byla wyrownana. Kiedys uzywanie clubow skazywalo cie na warhammera/skull staffa na wyzszym lvlu ; )
Jarasek9595
03-11-2007, 14:07
zależy w co inwestujesz od wyboru masz def, atak, to i to tak średnio :) oczywiście jeśli nie umiesz zarabiac to se możesz walic z axa i poźniej z war hammera bo tani
kaxiorek
03-11-2007, 15:10
@up
niewiecz czy wiesz ale War Hammer to jest Club a nie axe
Alanus Lutinum
03-11-2007, 17:26
Władaj tibią to zarobisz i nawet pacca ustawisz se za free!
Wybierz cluby i tak tibia ci się znudzi przed 50 lvlem, więc nic nie będzie ci bardziej potrzebne, a tak to zaoszczędzisz :P.
Według mnie najlepsze są bronie typu AXE. Ale to tylko moje zdanie.
@UP
Tak. Masz rację. Jeżeli się wie, że nie pograsz długo w Tibie, to najlepiej wybrać Cluby. ;P
ja to bym wziął sworda od kiedy miałem 5 knightów to na tych knightach waliłem tylko ze swordów :)
Gorionek
03-11-2007, 19:10
Te cyfry z plusem (def. 25+1) to się dodaje je do obrony tarczy. Więcej o tym możesz znaleźć na forum, przecież po to ono jest.
Najważniejsza zmianą jest to, że stworzyli 3 areny w których można zdobyć(mówię o drugiej i trzeciej arenie)- z każdego rodzaju broni, ktore maja 44(z drugiej) ataku i 47(z trzeciej). Axe, club i sword o takiej samej ilości ataku, które można zdobyć w dosyć latwy sposób... również każdy knight bije o wiele więcej niż kiedyś.
Według mnie najlepiej się waliło z axe i nadal tak jest, głównie dlatego, że maja więcej ataku.
Moim zdaniem swordy dominuja nadal sa lekkie maja dość dużo punktów obrony ale sa dosyć drogie, Axe maja dużo punktów ataku ale mniej punktów obrony ale sa dość tanie :p co dla knighta kaska najważniejsza:p Sam osobiście wale z axa :):p a cluby to juz wogóle Ciężkie mało punktów obrony używanie cluba to głupota moim zdaniem :D
@up
zastanow sie axe tansze od sword? ;p ave w zaleznosci od serva 200-400k , sov latwiej kupic od sca w dodatku jest raczej tanszy , bs to juz niemowie , mystic blade to samo - moim zdaniem na wyzszym lvlu to ta roznica defa niejest zauwazalna a roznica w ataku owszem bo sov ma 48 a sca 50
axe - sca tanie to niejest ale najlepsze w swojej klasie , heroic axe jest o pare k drozszy od mystic zwykle , f axe w porownaniu do bsa wiadome
o clubach chyba niea co wspominac chociaz teraz to juz mozna z tego walic tylko ze cena TH jest kosmiczna i tylko na paru servach , no chyba ze blesed scepter ;] generalnie slabo puki co
Na dluzsza mete axe rox :p Tylko na nizszym lvl jest latwiej ze swordem ^^ :p;) Jak dodali teraz do defa np. sca ma +3 czyli mamy mmsa i sca to mamy defa 40 (37+3) Takze >.> Avek niestety zrownowaza atak ale mamy z nim 38 defa. Odpowiedz jest prosta B)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.