Pokaż pełną wersje : zacinajaca sie tibia
asto1234
03-11-2007, 03:07
witam. Mam problem, ponieważ czesto zacina mi sie Tibia ( nie wiem czy nazwac to zacinaniem czy lagami, ale mam tak np. ze jak chodze to co 1 kratke mnie zatrzymuje.. posiadam 66 rp a zdaza sie przez to ze nawet 20 lvl mnie wyprzedzi w chodzeniu ) Nie wiem z jakiego powodu mam te zacięcia, bądz lagi. Czy da sie jakos temu zapobiec?? plz pomozcie :(;(
Fredrius
03-11-2007, 10:12
Mnie interesuje za ile kupiles chara skoro nie wiesz takich rzeczy.
@up
Fredi, ale on musiał kupić, bo 500zl za 60lvl to nie lada okazja. :confused:
Pierw powyłączaj wszystkie programy pracujące w tle (np kaza, bearshare[gowno], itp), a następnie włącz tibie. Po tym wejdz w options>graphic>advanced i zaznacz tam directx5 oraz ten pasek na dole przesuń w lewo do 30-40.
Na pewno podziała.
Shor'tugal
03-11-2007, 13:10
Nacisnij lewy alt + f8 i w lewym górnym rogu zobaczysz fps :) , wystarczająca gra, żeby nie czuć zbytnio lagów to 20fps +. Jesli masz na tyle fpsow, to już sprawa twojego internetu :confused:
Nacisnij lewy alt + f8 i w lewym górnym rogu zobaczysz fps :) , wystarczająca gra, żeby nie czuć zbytnio lagów to 20fps +. Jesli masz na tyle fpsow, to już sprawa twojego internetu :confused:
FPS'y nie zależą od internetu, a od sprzętu ;)
Smerf.Secura
03-11-2007, 14:23
Takto jest nie znać się , a odzywać się
to są lagi
masz slaby sprzęt komputerowy i w ogule.
asto1234
06-11-2007, 22:47
Mnie interesuje za ile kupiles chara skoro nie wiesz takich rzeczy.
dzieki za pomoc ziomki za raz sprobuje . a co do ciebie to uwazaj sobie co mowisz bo na chara bym kasy nie tracil ogolnie jaka kase trace na tibie to tylko pacc. A mi wydaje sie ze jestes noobem skoro nie odpowiadasz na moj problem tylko sobie nabijasz posty jakimis wymyslami -.-
dawid000
07-11-2007, 00:10
mozliwe tez ze masz slaby komp i nie wyrabia na tyle dobrze zeby nadazyl za 66rp z bohami(na tym lvlu kazdy rp powinien miec bohy)
sprawdz czy nie masz moze tych lagow na np 1 lvlu ;](jak niemasz takiego chara albo nie masz jakiegos 1-20 to zrob nowego)
asto1234
07-11-2007, 08:44
Robie uh-makera (druida) mam nim juz 20 lvl jak na niego wchodze to tez sie zacina ale jakos rzadziej.. niedlugo bede kompa zmienial zobacze czy dalej tak bezdzie
Jest to spowodowane zapewne uszkodzonym kablem łączącego modem / router z komputerem. Sprawdź go. Najlepiej go wymień i wtedy się przekonasz w 100%. Miałem to samo. A i spróbuj zainstalować najnowszego DirectX <9.0c?>.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.