zaloguj się

Pokaż pełną wersje : LEGENDY OBSIDI-Czyli ci co byli/są grubą Rybą na obsidi

ojciec_chrzestny
06-11-2007, 21:36
Moją Legendą będzie i pozostanie Darotaniech mi ktoś powie czy on jeszcze gra??
Piszcie tu tych co teraz są grubymi rybami i miasto gdzie siedzą

Flesz
06-11-2007, 22:40
Dla mnie jest Pephy :D Po tym nagraniu na dragach i jak solo z Mannowem lecial.

Thavenix
06-11-2007, 23:38
Raxilonek <3

I Lord Erus :*

Yaroshy
06-11-2007, 23:40
Ooo tak.. Erus! No tak, jest jeszcze Katmai ;d

Pershing
07-11-2007, 02:43
ryba the wolf

ojciec_chrzestny
10-11-2007, 00:10
A miasto gdzie przesiaduja i gdzie sa slynne wyrzuty z huntow??

jordanm
10-11-2007, 11:07
hmm no wiec dla mnie legendą Obsidii są dawno upadłe gildie Boom i White Wolves, a szczególnie ta druga bo za ich wojen z NG zaczalem grac na obsidii
a jesli chodzi o konkretne osoby to
ryba the wolf, suv, kiroy, lolik the wolf, yunichi, xarabek (noobek), gal'axy, katmai, mentor de'vrie, muator, angatevon, lord panpen, borgo, feero, peero + pol NG, np dorpaz, kleyton, waldorio, azared (oni zrobili pierwsze anni), don augustus (solo anni), meraz (jebany pa i jedyny jak dotad bloker orsha) + niektorzy z katg (np trevlig)
no i oczywiscie najlepszy pk team wszech czasow - tartarro wind, maggus the wolf i natsu seri

majk
10-11-2007, 23:52
kiroy, erus , gal , yunek , ryba , i duzo ze starego ng xd

Zywi
11-11-2007, 13:22
Moim zdaniem Meraz ; ] Jako pierwszy zbloczył orsha no i oczywiście Lord Erus ;p Muator na 100 lvl pallem anni zrobił :D Don Augustus bodajże na 107 lvl jak robił anni został sam vs 2 demce były chyba na yellow ale dał rade ; d Tartarro Wind też wymiatał trap na misiach koło kazz co padła darota i xziin od 6 fe + 3 sd fajne widowisko :D

Fin'er
11-11-2007, 16:32
Kooler at the Gang i moja stara gildia, z Gibarianem, Crudelisem, Puella, Megarollem, Drudkiem Denton, jesli o kimś zapomniałem wybaczcie :)

duch_guodka
11-11-2007, 23:08
@Fin'er
O mnie, chociaż ja w Nova byłem stosunkowo niedługo ^^

@thread
Ktoś tam wspominał o Wolfach, więc imo nie można o Borgo (Borgu?) zapominać...

No i o tych co marnie skończyli: Katmai, Ludu Scorpion i Master Cucumber...

Czepez
12-11-2007, 18:26
hmm... legendą obsidii zawsze był, jest i będzie Ryba The Wolf :cup:Do legend zaliczyłbym jeszcze reszte Wolfów oraz Gal'axyego, Lorda Erusa, Anty Speeda, Lorda Panpena, Seera no i ofc Katmaia, Sir Randstanda, Ludu Scorpiona i Muatora. Pamietany będzie też Meraz (po tym jak orsha blokował na 104 lvl'u). No to na tyle;)

Fin'er
12-11-2007, 20:00
Ja Meraza pamiętam z jego aroganckich hasełek na forum.tibia.com :

"I can say what I want" - nawet do Dorpaza xD

Thavenix
12-11-2007, 20:14
czemu nikt o najlepszym knajciku nie pamieta? x(

FoRa1
12-11-2007, 21:53
czemu nikt o najlepszym knajciku nie pamieta? x(
Masz na mysli... Death Legion'a tak ?xD

Myllion
12-11-2007, 22:13
Evo'Hawk, Gnir'Hawk, Don'Hawk, Yunichi, Mannow, Dorpaz, Azared Eagon, Archin, Kiroy Wind, Tartarro Wind, Don Zasa, Waldorio, Gal'axy no i Katmai (moj autorytet kiedy zaczynalem gre na obsidii), a i ogolnie dawne KaTG

Nazgool
12-11-2007, 22:49
Dodajcie Milidio

Pozdro dla ziąąąbali oraz wrogów :D
Jest tu może? Gal'axy?Raxilon?Lolik?Borgo?Sol?Anty Speed?

Nie zapomnijcie o PKteam Bonesheard'ow ;)

Czepez
12-11-2007, 23:21
Co do pk teamów to jednym z lepszych (jak nie najlepszym) był Tartarro Wind z Maggusem :p Oni też są dla mnie legędą ;)

Thavenix
13-11-2007, 12:03
@up
Może Ty wkrótce staniesz się obsidianską legĘdą ;D

Blacov89
13-11-2007, 17:49
wszyscy macie racje, ale jak dotad brakuje bardzo waznej osoby jaka jest i byl RAXILON. Nie mowiac juz o tych co zostali wymienieni wczesniej mozna dodac z pewnoscia PEERO, DRACO MINDHUNTERS, NATSU SERI, AWOLVER.

Jestem prawie pewien ze pominalem kogos, ale nawet jesli ich nie wymienilem to zostana dodani przez kogos innego.

Co do grubych ryb - to oczywiscie BLACOV :D

hugo'odyn
13-11-2007, 20:29
Ja tam nigdy niezapomne Muatora i Angatevona,oczywiscie cala gildia Boom:p

For Blood&Honour mjolnir!

Malmo
13-11-2007, 22:21
Dla mnie legendą Obsidi jest Draco Mindhunters założyciel guildi Stormriders która także myśle że zostanie zapamiętana na Obsidi.

zielaq
16-11-2007, 11:11
Mannow.

wiecej ludzi ktorzy osiagleli na obsidii nie bedzie.
bez obrazy dla ludzi z Boom czy cos ale nie gralem wtedy gdy oni ale nie slyszalem o nich nigdy nic dobrego tylko to ze frajersko przegrali wojne z ng

Pershing
16-11-2007, 22:49
no wlasnie moglby ktos cos o tym Boom napisac ?

Epi-
16-11-2007, 23:36
Benek Plaxx

Thavenix
17-11-2007, 13:51
Swoista rewolucja na serverze, kilku naprawdę dobrych graczy zwrócila sie przeciwko NG-ersom. Wiekszosc jednak szcerze mowiac grac nie potrafila xp

W tym okresie miała miejsce największą i najkrwawsza bitwa w historii Tibii. ( Gdzieś w archiwach tibia.net możecie znależć opis bitwy pod thais nazwanej RED DAY ON OBSIDIA.) Ponad 200 ciał lezalo nad północną bramą Thais.

Gildia Boom zajmowala wowczas Dark Mansion.

Jak w wiekszości wojen Obsidijskich tak i w tej NG na poczatku siedzialo w pztach, po 2 czy 3 przegranych Openkach. Potem stopniowo następowal rozłam Boom'u, nocna masakra na Boomie na Edron, czy inne sytuacje ktorych nie pamietam. Także kilku czlonkow Boom'u sprzedalo się NG-ersom.

Najbardziej z tamtych czasow utkwila mi w pamieci akcja kiedy to Yunek z Ryba biegli do Mannowa, Yunek rzucil bursta, UE i Mannow lezal na deskach na dwarven bridge, a jesli mnie pamiec nie myli w niedlugim czasie w ten sam sposob padl Yunek od Mannowa ;p

Ogolnie w tamtych czasach Obsidia miala klimat. Niepowtarzalny ;s

Ssreb
17-11-2007, 14:31
Zgadzam sie z przedmówcą :P Ostawiłem tibie już ok 2 lata temu. Pamiętam pierwsze kroki na Obsidii :) (pozdro Yunich :D ) Pamiętam to napięcie przed wojną z NG, kiedy namawialiśmy Katmaia i Yunichiego do wojny ;p W szkole cały dzień rozmawialismy na temat tej wojny, zeszyty pełne były strategii heheh to jeszcze czasy gimnazjum :) Śpiewaliśmy Tartarro'wi ROTĘ :D Aby przeszedł do naszej, Polskiej gildii (przypomne ze wówczas był członkiem NG). Fajne czasy naprawde miło powspominać :) Teraz tibia nie ma dla mnie żadnego uroku i myślę ze nie chodzi tutaj o to że dorosłem :P
A co do moich legend to napewno : Yunichi, Tartarro Wind :), Raxilon na początku swoich wojaży, Mannow-trzeba przyznać.
Miło też wspominam nasze akcje PK, które, jak czytam dużo osób jeszcze pamięta :D Naprawde miło :)
Z podrowieniami,
Maggus The Wolf

Yaroshy
17-11-2007, 14:51
Zgadzam sie z Thavenixem i Sserbem. Obsidia w tamtych czasach miala zupelnie inny klimat (chociaz moze z powodu starego klienta, ktory jakby nie patrzec byl duzo lepszy). :D
Ma ktos moze jakies filmy z tamtych czasow?

Epi-
18-11-2007, 01:58
Czy zapomniano czy celowo nikt nie wymienił Suv'a ? ten to potrafil jednak w tibie grac :P

moze dlatego bo jak napisales 'Legendy Obsidii czyli są to osoby które nie graja juz z roznych przyczyn..'
a suv wciaz gra. dobije 3x100 na jednym acc to bedzie ladny wyczyn B)

Thavenix
18-11-2007, 10:19
Awolver, orneciarzu xDDD

dawaj gg na priva :)

Nazgool
18-11-2007, 16:27
Awo do mnie tez napisz :D
Nadal masz tego smiesznego bloga?
" Spiewaj k**rwa albo kick " hHRERHERHEHREHERHErherhereh

Blacov89
18-11-2007, 21:54
Awolver i Maggus hehe, dawno was tu nie bylo, wogole co tam slychac u was?

O ile wogole wiecie kto ja jestem hehe,

Thavenix
18-11-2007, 23:25
ja wiem ja wiem kim jestes ja wiem

kurwa jestes ruda o jeee ;d

Slayer-Nuddle
15-12-2007, 09:52
Przyznam sie bez bicia ze sam mialem przyjemnosc trenowac z Awo (wtedy jeszcze nie Slayer, lecz Axel'Apocaliptic). :baby::cup:;(

Moje legendy:
1. Mudry (dziwne bo 3 miechy temu na 91 lvlu mial Elder Druid (wtf?)) - best druid 4 me :o
2. Van del'sal - nie raz mi kał uratrowales bejbe. Dzieki :)
3. Nirwa Oblivion, Nirwarator , Peero, Gal'axy, Master Cucumber, Taer, Don Zasa, Angatevon, Benek Plaxx, Voltomix, no i posuvacz.
Co do grubej Ryby to tylko Ryba the Wolf.

Nolitas - SisBro :* xd

Oczywiscie nie mozna zapomniec o Slayer Del'Sal:cup:

Mantel
19-12-2007, 13:15
Benek Plaxx ale stary owner (Piotr)

duger
20-12-2007, 18:04
Yunichi, Katmai,Angatevon

Rafard
22-12-2007, 01:23
Dokladnie tak samo jak wyzej. :)

Hellraider
22-12-2007, 11:58
Legendy mowicie.. Niech no sobie przypomne ..
Xarabek(1st 7 magic lvl o ile dobrze pamietam?)
Gal'axy
Tartarro
Mannow
Yunichi
Katmai
Cale stare ng
mm Waldorio?
Oczywiscie Raxilon

A najwiekszym pa i typem ktorego do dzis najbardziej nie trawie na calym tym serwerze byl jest i bedzie kleyton.

Obsidia to od poczatku byl dziwny serwer, a to dlatego ze ng nie mialo zadnej konkurencji na starcie, poza tym wszyscy polacy ktorzy byli w starym ng(no moze oprocz bodajze kiroya?) nie byli traktowani zbyt dobrze.. Stosunki zaczely sie psuc, pozniej Yunichi padl za to ze wbilby 100 lvl szybciej niz Mannow i jakos doprowadzilo to do bardzo nierownej wojny.. Roznice lvli w boom i ng byly przeogromne, poza tym boom skladalo sie w 70% z losowych nie znajacych sie ludzi wiec ciezko zebysmy wtedy te wojne wygrali.. Pamietam 4 wieksze potyczki, Veno(wtedy jak gal padl po dosc dlugo trwajacym trapie), 2 razy pod thais i masakra na edron gdy nas zaskoczyli, ale tak to juz jest jak sie mysli niewiadomo co.. Akcja z Yunim i Mannowem tez byla niezla, wtedy sie ob szykowalo ale o ile dobrze pamietam do niczego nie doszlo, bo ng kampilo.. Ale jeszcze w pamieci jedna fajna akcja mi zostala z tej wojny(moze dlatego ze to byla moja zasluga :D) kiedy waldorio padl na edron po dosc dlugiej gonitwie zakonczonej trapem nad dp

Jesli ktorys z tych ludzi (Tartarro, Gal'axy, Yunichi) albo ktokolwiek inny kto mnie jeszcze pamieta znalazl tego posta to prosze o kontakt :D

/Hsev

majk
23-12-2007, 03:57
Dlaczego nikt nie napisze ze kiroy? przeciez to on byl przez dluuuugi czas jedynym polakiem w ng ktory naprawde duzo mogl xd

Yaroshy
23-12-2007, 14:28
Dlaczego nikt nie napisze ze kiroy? przeciez to on byl przez dluuuugi czas jedynym polakiem w ng ktory naprawde duzo mogl xd

Tylko dlatego ktos ma pisac, ze akurat Kiroy jest dla niego legenda?

majk
24-12-2007, 02:12
Tylko dlatego ktos ma pisac, ze akurat Kiroy jest dla niego legenda?

nvm. myslalem ze sa tu jeszcze jacys gracze z co zaczeli grac na samym poczatku xd

Yaroshy
24-12-2007, 03:06
nvm. myslalem ze sa tu jeszcze jacys gracze z co zaczeli grac na samym poczatku xd

Zaczalem grac na Obsidii moze miesiac po stworzeniu i pamietam kiedy Kiroy byl w NG ;)

Ravuse
02-01-2008, 09:55
http://ThrillOfTheKill.ovh.org

I nie spamujcie naszych nickow tutaj tak (...)

Kiroy
02-01-2008, 12:12
a ja opowiem historie ze swojej strony :)

Zaczynałem grac na Obsidii z NG z prostego powodu byli to moi znajomi z paru poprzednich serverow , gdzie mielismy jako Ng uznana marke jak Arcania ( znacznie slabszy i mniejszy team a walczylismy z KGB i pozniej DPFT jak rowny z rownym ) potem berylia przyjemnosc czysta i becki walki przeciwko del torosom :) mimo ze juz wtedy uzywali combo boot sd ale znajomosc planszy i manewrow podczas OB niesamowita jak na te czasy :) potem owning saphira :) i czas przyszedl na Obsidie : na początku ciężkie początki na rooku pg po nocach i expienie na jednym racie :Dale jakos poszlo :) i po wyjsciu z rooka pierwszymi waznymi osobami na obsidii i podczas pierwszej wojny na obsidii byli : AArthax ( Shyan Aurelius nasz lider wieloleti w Ng wspanialy taktyk i gosc ktory mial lep stworzony do tibii :) zreszta do dzis walczy na kyrze i odlam Ng aka LN nie rasistowski ofc mimo slabego teamu i mniej licznego wygrywa kolejna juz wojne z hordą polacksow :) a druga osoba to wtedy najwyzszy magik an servie do 33 lvl Smek von'obsidia czy jakos tak :) to on ugoral na battle i on skladal najwiecej osob co pozwolilo Ng wygrac wojne i wykopac najwyzsze polskie lvle :) i jzu tu powstala przewaga NG nad reszta :) wtedy tez zaczal sie wyscic waldorio dorpaz do 100 :) waldorio przez deda 2 ownera na 94 lvl wkurzyl sie i przestal grac :) i dorpaz wygral ten wyscig :) zarowno mannow i aarthax razem expili na necro do swoich 44 lvl rowniutko :) ja sobie wbilem wtedy z 40 moze 50 lvl i wstawilem sie za Raxilonem owczesnie moim wielkim przyjacielem i najwyzszym knightem an servie :) trzymal sie wtedy z nami starszy galaxy ale nie wstawil sie za nami bezposrednio dolaczajac do wojny przeciwko millido i katmai :) i erusowi ofc :) pamietny banshee quest i poczatek wojny Ng vs Boom ( " Ng goes wild " looknijcie na youtubie ) taaam padaly oskarzenia ze Piccaro del toro gral yunkiem itd ogolem wielki ochlam ale juz Boom wtedy mimo swojego nie zorganizowania potrafilo jakis tam kolektyw stworzyc w czym zasluga moich starych znajomych z White Wolfs :) itd itd itd

Kiroy
02-01-2008, 12:19
Boom przegralo wojne , rozsypalo sie to wszystko :) w tym czasie Ng sialo starszne pa itd no robilo co chcialo . wiele osob jak Natsu seri , ludu scorpion moj serdeczny przyjaciel padli za nic , sir randstand wykopany z obsidii sam go rowneiz ubilem w thais a pozniej stal sie Mr Archinem :D i pomagal Ng :D

bylo wielu znanych Polaków na ObSidii : Darota Xusodove , Anty speed , Raxilon , Algothin Lolik Ryba Tass Sol Mancubus the wolfs oraz ofc Borgo, Peero gal'axy benek plaxx Yunichi itd itd itd byla to owczesna opozycja na obsidii jednak czegos im w tym wszystkim brakowalo i Ng wciaz ownowalo server !!

Nadszedl czas ktorego sam sie nie spoedziewalem : padl Lady Szikaka rl friend i na to Z Vixi de'hell rowniez my rl friend z LO , nie moglismy pozwolic bo padl od dorpaza rl frienda podczas gdy dorpaz byl na wakacjach i ubil go za nic .... a rl dorpaz nie chcial zwrocic eq oraz za blessy bo nie ebdzie placil zadnemu polakowi bo jest najlepszy na servie , a byla to najwieksza pipka z azaredem zawsze na innych swiatach !! czesc Ng odeszla na kyre oraz thorie, a reszta jak Mannow wstawili sie za dorpazem z racji jego lvla itd i wtedy zaczela sie wojna Sobs

W tym czasie panowal tez okres pa KATG ktore potem licznie nas wspomoglo jednak bez urazy ale ebz efektu , poniewaz po przegranym battle w polowie drogi do thias pod Dm gdy 16 osob dostalo kicka ( dziwny zbieg okolicznosci ) czesc osob sie wyplacila i skonczylo sie pierwsze powstanie z moim udzialem przeciwko NG

cdn ...

Kiroy
02-01-2008, 12:27
potem byly jakies zakusy na sneaki itd :) wazna tez role na servie wciaz odgrywali Acr Chemics i Don Zasa :) i zawsze bylo o nich glosno :) w tym okresie

Przyszla wojna Przeciwko Ng - wtedy to w Ng podrastali Pephy Memy Gurdall Alith itd :) jednak i tym arzem nic nie wyszlo z tej wojny oprocz paru udanych akcji !!!

Padl Pephy za lvl !! wraz z nim doszlo do nas pare osob !! i wtedy dopiero Eternal team , zaczal cos dzialac i samymi sneakami zmusil Ng do siedzenia w pz oraz zniechecil do wyczekiwania na vencie na battle polowe Ng !! jednak nasza zuchwalosc spowodowala ze zrobilismy to co ng chcialo zaczelismy ustawiac sie z ng na ob wtedy tylko kiedy byli oni przygotowani !! i to sie obrucilo przeciwko nam ! 2 battle i po nas :P

KOlejna wojna juz z Alithem i memym ktorzy etz padli z lvl :D Byla pamietna poniewaz padly takie osoby jak Mannow dorpaz azared archin x 2 :D i na ansza strone przeszdl rundfo tejparn pozniej zhakowany przez mannowa czy tam kogos wysokiego z NG !! byl to teraz czas Rotanimoda itd :)

stala sie rzecz niemozliwa koniec wojny !! jednak wielkie pa polakow i szwedow hawkow itd zniszczylo przyjacielskie relacje miedzy nami i rozlecialo sie to wszystko !! dalszy okres wojen z Np znacie na biezaco wiec nei ebde sie wypowiadal :)

Najwiekszy zal mam do rotanimoda , i hawkow waxxi , ludzi ktorzy nas wystawili i zostawili !!

bardzo tez mnie boli postawa naszego misqa Pephego , ale mimo tych przeciwnosci trzyma z Ng i to szanuje :)

Najwikesyzm przykladem na Zdrade Ng jest Xusodowe kilkuletni " fufmel " Mannowa ktory zostawil tak jak mnie w potrzebie i zlal temat keidy nasza gildia robila pa na naszych kumplach !! i tak samo jak ja dolaczyl do polakow !!

Kiroy
02-01-2008, 12:31
Podsumowanie :) bardzo wierzę w wygrana w wojnie tym arzem poniewaz jeszcze nigdy , glownie za sprawa sylwka ryby itd nasz team jest bardzo zaangazowany i poswiecony sprawie jak nigdy !!!

Na Obsidi poznalem wielu wspanialych ludzi : Peero Lolik tass Sol Waldorio ,Galaxy Don Zasa , Yaguardo , Pephy , yson , Algotin i many many more i nie zaluje zadnego dnia spedzonego na tym servie bo to juz bylo i to nie wroci :)

Mam tylko nadzieje ze wypali jeszcze jeden wielki mega convent jaki byl zoorganizowany w Brennie pod lesznem i zjawilo sie tam naprawde wielu wysoko levelowych Obsidianczykow gdzie nie dzielily nas gildie ale laczyla psja nad tibia oraz milosc do wodki :D:D:D:D

Hail !!:cup:

Signed Wuja Kiroy:cup:

p.s napewno popelnilem tam wiele bykow itd i w pewnych kwestiach sie myle napewno ale tak to zapamietalem i tak to wyglada z mojej strony , sorki za literowki ale nie mam czasow ich poprawiac :)

Kiroy
02-01-2008, 12:34
zapomnaielm o ludziach jak Muator i Angatevon :D wszyscy wiedza kto to jest ale nvm :D gdybysmy wtedy nie stracili Angatevona to kto wie jakby sie to wszystko potoczylo :P a byla wtedy ogromna szansa :)

Thavenix
02-01-2008, 13:00
ja sobie wbilem wtedy z 40 moze 50 lvl i wstawilem sie za Raxilonem owczesnie moim wielkim przyjacielem i najwyzszym knightem an servie :)

hehehe <3 ale Rax nie byl nigdy najwyzszy xP Meraz szybciej expil na tym jego Dark Cathedralu :D

ladnie opowiedzianie Misiek ;* pozdro

Kiroy
02-01-2008, 14:16
a o Suvie napsize osobny rozdział :) na poczatku serva mlody go gnebil jak nie wiem chyba zabil nawet 2-3 razy :) ale on z bydgoszczy byl wiec sie chyba jakos dogadalismy :)potem trwal okres anszej wspolnej znajomosci wspolnych wojen :) chyba kazdy pamieta trap suva na statku w venore i jak ng nie moglo zlozyc suva bez many :D:D: respect :) potem troche z glupoty sie poklocilismy i szkoda slow .... :P ale mimo ze Olek juz nie wykazuje aktywnosci w tibii to daze go wielkim szacunkiem i mimo swej mlodzienczej fantazji jest legenda obsidii i zawsze nia bedzie bo kazdy szanowany sie gracz powinien wiedziec kto to byl Suv aka Kothek :) i nie raz pokazal ze ma jaja :) choc sam twierdzilem ze ich nie ma to wybil mnie z bledu :)

Pozdrowiam Olka :)

Misterio
02-01-2008, 17:26
Ładnie opisana prawie cała historia Obsidii ; )

Retukss
02-01-2008, 22:18
a propo shyana to tutaj filmik z Arcani =]
ładnie ośmieszył dpft na statku :)
http://pl.youtube.com/watch?v=DQ2vSwgTPtw

Flesz
02-01-2008, 22:58
Legenda to Konzbi ( pierwszy owner znaczy sie 2 pierwszych ownerow)

Kiroy
03-01-2008, 00:01
Shyan wlasnie mial to czego nie mial Mannow : traktowal wszystkich rowno bez wzgledu na narodowosc itd !! zawsze dal szanse kazdemu sie wytlumaczyc powodowy zabicia kogos itd !! i wiele osob ze swe mialo do niego za to pretensje !! na obsidii ofc !! pokazal na kyrze ze szanuje polakow i ufa im , niestety polacy mimo ze wstawil sie za nimi przeciwko kleytonowi i imhreyowi oraz gerlimo wyrugowali shyana i mial duze problemy przez to !! anszczescie zostali tam ludzi jak praoler oraz dragon diver i wciaz tam z shyanem walcza o wolnosc kyry !! bo moge smialo to poweidziec to shyan walczy tak samo jak na arcani o wolnosc serva :d a nie jak my na obsidii przeciwko swe :D

Yaroshy
03-01-2008, 16:12
@Kiroy

Masz moze jakies filmy/screeny z Arcanii lub Obsidii. Albo chociaz wiesz kto ma? :D

Kiroy
03-01-2008, 16:51
screenow mam full
filmy sa na tibicams.tibianetowrk.net
i natibia.de sa wciaz tez filmy nasze !!
na tibie 7.4 i 7.6 WW

a screeny posegreguje i moge wrzucic all spox :) na rapidshare :) ale to w weekend :) 2617524 moje gg zapraszam do rozmowy :)

Allirav
03-01-2008, 22:09
Zajebiste opowiadanie .. w końcu ktoś jakoś ładnie streścił historie Obsidi pierwszego serwa na jakim gram w ogóle w tibie :)

Gorąco pozdrawiam Graczy z BYDGOSZCZY :]

Misterio
04-01-2008, 16:06
Kilka fragów NG vs. Boom (http://pl.youtube.com/watch?v=UkU4yL6nG_0)

Ptak~
05-01-2008, 01:58
kilka fragow z ng:sobs
http://pl.youtube.com/watch?v=Z5JFQeZAhaw

Hellraider
05-01-2008, 02:35
Kurde poogladalbym sobie stare fragi z ng vs boom :P a na tym filmie na youtubie sa pokazane tylko nieliczne fragi ng, na tibicams praktycznie nie ma zadnych reckow :(

psyhopatka
07-01-2008, 09:29
Lord Erus
Bonesheardowie;p
Vixi
Gal'axy
Raxilon
Xarabek
Jak jakieś nicki pomyliłem to sorry bo dawno na obsidi nie gram;p

Kuan Ti
07-01-2008, 14:14
Pierwszy Owner Xarabka
PIerwszy Owner Lord Panpena
Ludu Scorpion
Lolik The Wolf
Yunichi
Natsu Seri
SOl the Wolf
Vixi De'Hell
I paru inych noobkow;d

Slayer-Nuddle
07-01-2008, 20:38
Van Del'Sal plx? Lex Del'Sal plx? Hanter Del'Sal plx? Nitro Del'Sal plx? (first full shaman). PLX PLX?! :D

Thavenix
08-01-2008, 14:53
Pierwszy Owner Xarabka
PIerwszy Owner Lord Panpena
Ludu Scorpion
Lolik The Wolf
Yunichi
Natsu Seri
SOl the Wolf
Vixi De'Hell
I paru inych noobkow;d

Natsu seri legendą?

Rotfl.

Ptak~
08-01-2008, 14:59
@ up

tak, natsu seri.

@ slayer

no offence, ale z del'sal to dla mnie najpredzej na legende nadawalby sie Lin, ale nie twierdze, ze nia byl.

i jeszcze fosils, pierwszy na obsidii, ktory gral z ojcem na spole :D

Thavenix
08-01-2008, 17:01
Chyba Kotek smieszny jestes i nie wiesz kto to byl/jest XD

Kiroy
09-01-2008, 09:02
no taaa ale pamietam ze z Yunem i Adasiem aka Katmai zabilismy pierwszego Old Widowa na obsidii a nie to co pisalo pol roku pozniej ng :D buahahaha :D

ale btw Legenda ale uzasadniajmy to jakos dlaczego !! bo np walczyl tu i tu :)

rownie dorbze mozna napsiac ze legendami byli : Ampowski , Mario'll , baku baq , oraz nazgul the second ... ale niby dlatego tylko ze walczyli w pierwszej wojnie na obsidii lub drugiej "

Katmai
13-01-2008, 00:35
:D Kiroyek Kiroyek <3 ciekawa historia ;d zgadzam sie z wszysktim poza tym ze gildia white wolfs pomogla nam w wojnie boom/ng xd gardze cala ta gildia poza ryba, na reszte brak mi slow :D co do old widow to zgadza sie hehe pamietam to doskonale ;d co do legend to wedlug mnie; lord erus, banda boneshardow, smek~, sir randstad. nie gram juz prawie 2 lata i zapomnialem juz kto tam gral hehe. pozdro pozdro

(L) _/

// Adam

Lipton'ek
13-01-2008, 16:54
kiroy mogl bys dac nick shyana na kyrze bo nie jestem pewien czy dobrze mysle

Kiroy
13-01-2008, 17:27
shyan = eon aldarion , a obecnie grywa juffsem !! a eon aldariona ktory juz chyba delete jest sprzedal arathorovi yverionowi z arcani kolesiowi z spaina ktory walczyl era zero vs dpft !! obecnie organizuje sneaki na kyrce dla gildi LN czyli czesci starego ng aka abo steiner patteh tralla gafistergo ( czyli vader the flamer aarthax praoler the mage z obsidii :)

Michael Jackson
17-01-2008, 23:21
Tak czytam wszystko po kolei i czekam aż ktoś napisze mój nick :D
A serio to legendy: Mannow, Azared, Dorpaz, Kiroy :D I wielu ludzi z początku serwa :D

armadale
09-02-2008, 12:25
Dla mnie jest Pephy :D Po tym nagraniu na dragach i jak solo z Mannowem lecial.

Pephy ? co zdrajca Polaków jest twoją legendą ?

imo Benek Plaxx i Yunichi

Ptak~
09-02-2008, 14:49
@ armadale

napisalbym ci dlugi wywod, ale juz takich kilka pisalem i poprostu mi sie nie chce.
wyjdz.

armadale
12-02-2008, 20:24
@ armadale

napisalbym ci dlugi wywod, ale juz takich kilka pisalem i poprostu mi sie nie chce.
wyjdz.

Napiszesz długi wywód ? ale o czym ? . chyba o tym jak za czasów NG vs. LS, ET robiłeś w ch.. Polaków ;) Jak to najpierw byłeś niby 'neutralny' by lizać du... Szwedom a następnie poleciałeś po stronę polaków grając tak na prawdę na dwa fronty :D Żal mi to Ciebie. :)

Ptak~
12-02-2008, 21:04
mi ciebie tez, bo w dupie byles i gowno wiesz. ja nie czuje jak rymuje. elorap.

Dalanther
12-02-2008, 22:23
@armadale

Super P(r)olski patriota się znalazł! Hurraaaaaaa!!

armadale
13-02-2008, 12:57
mi ciebie tez, bo w dupie byles i gowno wiesz. ja nie czuje jak rymuje. elorap.

wole być w dupie niż przed kompem w sylwestra o 24 wbijać lvl, ha gratz rl life!

Ptak~
13-02-2008, 14:59
http://forum.tibia.pl/showpost.php?p=1892564&postcount=4303

over n out

Piesek
13-02-2008, 18:02
wole być w dupie niż przed kompem w sylwestra o 24 wbijać lvl, ha gratz rl life!

odwal sie od jego rl life -.- kazdy ma swoje, kazdy przezywa je na swoj sposob, wiec nie komentuj..

Nie, nie opiekun, ale to jego życie prywatne i go nie komentuj.

armadale
14-02-2008, 00:58
odwal sie od jego rl life -.- kazdy ma swoje, kazdy przezywa je na swoj sposob, wiec nie komentuj..

A ty co kur.. za przeproszeniem jego opiekun?

Barteko
21-02-2008, 15:29
old barteko fak! i old gecaj i konzbi i ksiadz hubert i wogole laaaaa 8o:cup:

eat pussy !

hugo'odyn
23-02-2008, 16:34
Przed depo padamy...to my Polacy !
Carlin tylko znamy...to my Polacy !
Masslogi zawalamy...to my Polacy !
Servery wciąż zmieniamy...to my Polacy !
Wojny przegrywamy...to my Polacy !
Noobami na forum gadamy...to my Polacy !
Jesteśmy analfabetami...to my Polacy !
Wiesz co to znaczy? To my POLACY !!

Gader odrazu widac ze jestes typowym Zydem pochodzenia Arabskiego Brawo!

Ptak~
23-02-2008, 19:06
a ty jebanym dwunastolatkiem z aldory. brawo. kuluj żyda.

hugo'odyn
23-02-2008, 20:58
a ty jebanym dwunastolatkiem z aldory. brawo. kuluj żyda.

nieodzywaj sie wogole jak masz mi pisac takie bzdety,bo cie lagi znow dorwia jak bd nastepna wojnaX(

Piesek
23-02-2008, 21:10
Przed depo padamy...to my Polacy !
Carlin tylko znamy...to my Polacy !
Masslogi zawalamy...to my Polacy !
Servery wciąż zmieniamy...to my Polacy !
Wojny przegrywamy...to my Polacy !
Noobami na forum gadamy...to my Polacy !
Jesteśmy analfabetami...to my Polacy !
Wiesz co to znaczy? To my POLACY !!

Gader odrazu widac ze jestes typowym Zydem pochodzenia Arabskiego Brawo!

Odrazu widać, że jesteś typowym dzieciakiem z forum, bez wykształcenia , który nie wie co to satyra i odrazu wyzywa innych.
Co do wojny to się nie odzywaj bo to Ty nie możesz wyjść z pz, a nie on. :)

hugo'odyn
24-02-2008, 16:48
Odrazu widać, że jesteś typowym dzieciakiem z forum, bez wykształcenia , który nie wie co to satyra i odrazu wyzywa innych.
Co do wojny to się nie odzywaj bo to Ty nie możesz wyjść z pz, a nie on. :)

Nieszcekaj psie za glosno bo ostatnio jak pamietam jak bylem na obsidi to musiales sie zjechac do 90 lvl ,tak ze ryj trzym na wodzy bo cie znow odwiedze8o

Piesek
24-02-2008, 18:24
Nieszcekaj psie za glosno bo ostatnio jak pamietam jak bylem na obsidi to musiales sie zjechac do 90 lvl ,tak ze ryj trzym na wodzy bo cie znow odwiedze8o

Musiales?! Chyba cos Ci sie pojebalo...nikt ic mi nie kazal, zrobilem to co chialem...tak wiec slawne na tym forum "wy*******aj". Poza tym Kutafonie okazalbys jakis szacunek i bys nicka z wielkiej litery napisal.

hugo'odyn
24-02-2008, 20:03
Musiales?! Chyba cos Ci sie pojebalo...nikt ic mi nie kazal, zrobilem to co chialem...tak wiec slawne na tym forum "wy*******aj". Poza tym Kutafonie okazalbys jakis szacunek i bys nicka z wielkiej litery napisal.
:cup:Szacunek d Nooba takiego jak ty naucz sie grac a potem pogadamy o szacunku psie ,gdzie bylo ng jak padales na blessy ci dali itp ostatnio tak zes sie chwalil ze ci pomoga itp a tu zjazd do 90 lvl bo brak kasy na expX(

Piesek
24-02-2008, 21:42
:cup:Szacunek d Nooba takiego jak ty naucz sie grac a potem pogadamy o szacunku psie ,gdzie bylo ng jak padales na blessy ci dali itp ostatnio tak zes sie chwalil ze ci pomoga itp a tu zjazd do 90 lvl bo brak kasy na expX(

Ze Ty nie masz szacunku dla siebie nawet i swoj nick masz z malej to nie moja wina. Grac umiem, (uprzedze Twoje nudne pojazdy) a nie tylko lizac dupe swe. Nie tylko brak kasy, ale i staminy zeby odrobic lvl i brak szlugow poza tym to tylko gra nie jakies pieniadze - jak wielu mysli - zebym sie przejmowal czy zjechalem lvl czy tez nie. Spokojnie za 2~tygodnie wracam do gry tylko pierw poswiece chociaz troche czasu dla szkoly. NG spalo nie kazdy gra nocki prawda? I pomagaja mi 20k dostalem od Imhreeya niby malo, ale zawsze sie przyda i nie narzekam :)

i takie btw. wiecej Ci nie odpisuje, bo umiesz tylko obrazac niz normalnie porozmawiac.

zielaq
28-02-2008, 03:01
@hugo

tak to wina ng ze gader sie zrokowal , zapomnielismy wyslac eskorty po niego pod temple

hugo'odyn
29-02-2008, 02:08
@hugo

tak to wina ng ze gader sie zrokowal , zapomnielismy wyslac eskorty po niego pod temple

Slaby psychicznie8o tyle mam do powiedzenia

Piesek
29-02-2008, 17:52
Slaby psychicznie8o tyle mam do powiedzenia

To tylko dla mnie gra Cymbale odrobina pixeli i tyle ;)

Konzbi
04-03-2008, 23:50
Legend Obsidii jest sporo i pewnie je wszyscy dokładnie wymieniliście.
Ja na Obsidii wystartowałem 2 miechy po stworzeniu serva B) Pierwszą moją gildią była gildia stworzona przez bodajże Maniovisa w której między innymi była Lady of Abbadon i spółka :) dobrze pamiętam czasy wojny Boom vs NG ale w tej wojnie nie brałem udziału. Najbardziej podobała mi się bitwa pod Thais kiedy mnóstwo niestety naszych padło (nawet mam screeny z tamtego okresu). Pamietam, że Boom oskarżało mnie o pomoc NG bo sprzedawałem UHy Azaredowi :D Level wtedy był jeszcze malutki bodajże 30+ i jakoś to życie na Obsidii szło dalej.
Najbardziej nie lubiałem Xarabka i Diviloni :baby:

Pozdro dla Van Del Sala (zajefajnie dużo spędzonych wspólnie godzin na hydrach^^), Angatevona, Algothina, Raxilona, całej gildii White Wolfs :D pamiętne godzinki spędzone na TSie :D, Angatevona, Shayerana, Old Barteka, Old Gecaja, Messy (moich rl), Kiroy Winda :) Lord Panpena, Draco Mindhuntersa, Yaugardo, Lady of Abbadon (fajnie na rl wyglądasz ^^) i dla wielu wielu innych z którymi miałem fajny kontakt i fajnie się z wami gadało. Bo w dużym stopniu ta gra była taka fajna dlatego, że Wy w nią graliście... Pozdro all

Yaugardo
05-03-2008, 00:32
Legend Obsidii jest sporo i pewnie je wszyscy dokładnie wymieniliście.
Ja na Obsidii wystartowałem 2 miechy po stworzeniu serva B) Pierwszą moją gildią była gildia stworzona przez bodajże Maniovisa w której między innymi była Lady of Abbadon i spółka :) dobrze pamiętam czasy wojny Boom vs NG ale w tej wojnie nie brałem udziału. Najbardziej podobała mi się bitwa pod Thais kiedy mnóstwo niestety naszych padło (nawet mam screeny z tamtego okresu). Pamietam, że Boom oskarżało mnie o pomoc NG bo sprzedawałem UHy Azaredowi :D Level wtedy był jeszcze malutki bodajże 30+ i jakoś to życie na Obsidii szło dalej.
Najbardziej nie lubiałem Xarabka i Diviloni :baby:

Pozdro dla Van Del Sala (zajefajnie dużo spędzonych wspólnie godzin na hydrach^^), Angatevona, Algothina, Raxilona, całej gildii White Wolfs :D pamiętne godzinki spędzone na TSie :D, Angatevona, Shayerana, Old Barteka, Old Gecaja, Messy (moich rl), Kiroy Winda :) Lord Panpena, Draco Mindhuntersa, Yaugardo, Lady of Abbadon (fajnie na rl wyglądasz ^^) i dla wielu wielu innych z którymi miałem fajny kontakt i fajnie się z wami gadało. Bo w dużym stopniu ta gra była taka fajna dlatego, że Wy w nią graliście... Pozdro all

Dla Ciebie tez Gorace pozdrowienia wez mi na prv wyslij gg czy MSN ;]

_LordMitt_
16-03-2008, 18:07
A ja powiem moja przygode z 3 najwiekszymi noobami na servie ;>

Lvl 14-15 mam , chyba kogos lalismy na zamku.
Expie , wpada xusodove wtedy lvl 120~ , master thor wtedy lvl 130 , jakis 100 + ms i mnie leja z 5 minut zchodze nadul jeszcze 2x lvl 100+ ms/ed i tak mnie scigali 5 minut lvl 100+ takie biednego lvl 15 :)

ROX!

Hail Pephy!

yoyo20
05-04-2008, 17:45
Familly Boneshard's warhammer powah!

Suv Dragonslayer
06-04-2008, 20:36
ta, raz mnie we 3 gonili, mniej wiecej takie same lvle mieli jak ja, to zwialem. chce ciasteczko.

Bavve
11-04-2008, 19:32
Katmai, Yunichi, Kiroyek, Gal~, Peero, czasy Boneshardow, Erusa i Millido, pamietny trap w veno loot shop jak Raxiego ubili..
Bym zapomnial dopisac.. Muator i Anga~ ofc ;D

Ogolnie czasy "starej" Obsidii, ktorej wielu z was nie pamieta ;)

musick
19-04-2008, 22:19
w ng; mannow, nivre, nicki z koncowka (zo) np davizo...itd(jeb..c ng)
w thumbs up; archin, i reszta Vice-Leaderow

Binek1993
30-12-2008, 22:28
hah ktorz to mnie pamieta chyba juz nikt :(
Darota to moj dooooobry znajomy ze starej ekipy SAintow hah to byly czasy PZD 4 Agness :]

Czaki Miszcz
01-01-2009, 20:10
ja Cię pamiętam Peero ;p
Hail Vivere :]

Kaczyy
04-01-2009, 17:33
popieram Hugo ;]

Sol
05-03-2009, 10:14
Mam tylko nadzieje ze wypali jeszcze jeden wielki mega convent jaki byl zoorganizowany w Brennie pod lesznem i zjawilo sie tam naprawde wielu wysoko levelowych Obsidianczykow gdzie nie dzielily nas gildie ale laczyla psja nad tibia oraz milosc do wodki :D:D:D:D

Stary post ale.... może jeszcze ci z tego słynnego i wspaniałego conventu jeszcze tu zaglądają. A jak nie to liczę na to, że i tak się jakoś ludzie dowiedzą. Propozycja taka: a może w tym roku małe spotkanko?? Co do Brenna to trzeba by z kochanym Loliczkiem pogadać, który niestety wybył za granice naszego kraju. Ale myślę, że jakoś ładnie go namówię. Jak nie- to inne miejsce się znajdzie.
No ale ogólnie chodzi o to, że fajnie by było znów zobaczyć wasze słodkie mordki i powspominać stare ale jak dobre czasu na obsidii. :cup::cup:

Axel'Ak
30-06-2010, 19:12
Teraz już nie ma zbyt dużo tych spoko graczy niestety :(
Większość jak wbije powyżej 100 albo 150 lvla to już wielcy cwaniacy co do nich jak się nie znacie to lepiej nie pisać. Ostatnio nawet się już nie pamiętam kogo ale jakiegoś polaka powyżej 200 lvl zapytałem czy ma item do questa, który z nightmar wypada w widziałem że przed chwilą właśnie na nich expił odpowiedział mi "A co to ja sklep jestem, skoro nie napisałem na trade znaczy nie mam".
A więc po prostu najlepiej było gdy była tibia 7.8 albo 7.7 wtedy nie zbyt dużo ludzi miało wysokie lvle i wszyscy jeszcze normalni (czyt: nie cwaniakowali)

Co do tematu.
Dla mnie grającą legenda jest mój brat :DB)