Pokaż pełną wersje : Przechowalnia
Mam wielki problem!
Zebrałem dużo fajnych itemów, ale część sprzedałem. Reszty nie mogę nigdzie opchnąc, a mam dopiero 3 level i mam problem z capem. Na przykład trzymam łopatę. machete, i 2 scythe, przez co mam totalnie zapchany cap.
Wywalić tego nie mogę.
Ale też nikt nie chce kupić.
Czy jest na rooku jakaś przechowalnia czy coś takiego?
Doradźcie!
na roku nie ma takich rzeczy typu przechowalnia (a szkoda)
wiele osob robi tak, ze zaklada sobie nowa postac jako tragarza i jak chce cos przechowac to zostawia to w ciele jakiegos swiezo zabitego potwora (zeby nie zgnil za szybko) wyjmuje go z krwi (zeby nikt przypadkiem nie zajrzal) i wlogowuje sie "tragarzem" i bierze te rzeczy i tak mozesz sobie przechowac co tam chcesz 8)
The great K
08-11-2003, 18:51
Nie radze wsadzac rzeczy do swierzo zabitych cial, bo jak zgnija ciala to tych rzeczy nie bedzie mozna juz odzyskac ...
Oryginalnie dodany przez The great K
bo jak zgnija ciala to tych rzeczy nie bedzie mozna juz odzyskac ...
No dobra, ale przecież nikt nie będzie chciał zostawiać tak cennego potwora na trzy dni. Więc raczej nie zdąży zgnić.
Ale faktycznie jest niebezpieczeństwo, bo jak nie masz premium to jak się raz wyloguesz, to drugi raz możesz się dostać do Tibii na drugi dzień, jak się zwolni miejsce.
Radziłbym więc, aby przed wylogowaniem wejść na główną stronę Tibii i zobaczyć ile jest zalogowanych osób.
Jak jest powyżej 10 000 to nie radzę ryzykowa.
Oryginalnie dodany przez Monoron
Jak jest powyżej 10 000 to nie radzę ryzykowa.
Limit ilosci graczy tyczy sie pojedynczych serwerow a nie calosci, wiec jesli jest w poblizu 850 to mozemy miec problem sie zalogowac.
Najlepiej miec jakiegos zaufanego kolege ktory nam chwile potrzyma rzeczy i zaraz odda.
Pozatym jesli mamy postaci na tym samym kacie i zamiast sie wylogowywac wcisniemy ctrl + g to mamy opcje przelogowania sie (o ile jest miejsce na serwerze) to wejdziemy w tym samym momecie co wyszlismy
Ja mam na rooku 3 postacie do trzymania sprzetu to niejest zabronione a bardzo pomaga.
To po co jest na rooku tyle skrzyń różnej maści, skoro są publiczne i nikt tam nic nie schowa?
Bardzo dobrym i sprawdzonym sposobem jest chowanie rzeczy za drzewami lub pulkaim skalnymi. Ty wiesz gdzie jest to schowane a nikt tego nie zobaczy.
No fajnie ale jak coś schowasz za skałą to po tem jak na to klikniesz?
nie opyla sie ja raz znalazlem za drzewem 2 studded shield :D
Powiem jedno jeżeli ci tak zalezy żeby to mieć to poprostu ściągnij sobie multi klijenta i stwórz nowa postać napewno nikt się nie pogniewa.
Gonzo von Krenzel
12-11-2003, 20:24
ja się pogniewam. X( dlaczego chłopak ma mieć łatwiej niż ja i kilka tysięcy innych ludzi ?? ?( ja jakoś ostatnio przekładałem do innej postaci mój stuff, ponieważ musiałem se zrobić miejsce na 100 chlebków ( :D ) i jakoś wkładałem do zabitej owcy, schowanej za drzewem potrochu i się naprzemian logowałem postaciami i zabierałem i wkładałem, i zabierałem i wkładałem... :D
AksaAksaAksa
13-11-2006, 18:20
no wiec polecam najlepszy najbardziej sprawdzony sposob to przenoszenia rzeczy idziesz nad al dee dajesz relog depo charem przychodzisz relog na normalnego chara wkladasz itemy patrzysz czy sie naby nie kreca relog na depo i bierzesz itemki.sposob drugi troszke bardziej "ryzykowny" przed wejsciem do sklepu obi'ego jest choinka wladadasz rzeczy do baga rzuczasz na "czubek choinki i ich nie widac. przychodzisz depo charem ktory oczywiscie jest w tym samym miejscu i bierzesz itemki raz na 100 jakis noob sie kapnie
zakazane1991
13-11-2006, 18:30
i dodam do tego jeszcze, jak fajnie jest 1lvl pokazywać najlepszy eq i kilka platynek ;P
osobiście mam kilka(albo nawet kilkanaście ;) ) depocików nazwanych bardzo ciekawie typu: Moje depo, Moja skrzynka, itp i tam chowam głównie kase. A itemy kłade pod drzewem koło domku seymoura(tam gdzie jest najwięcej osób) i nikt sie nie zorientuje. Kiedyś 18 platynek przekładałem :)
@edit: Axa, chyba tobie chodzi o to samo drzewo ;)
@up and 2x up
Ehh jak fajnie będzie jak was zbanują ^^ Mam prośbę .... NIEODŚWIEŻAJCIE TEMATÓW SPRZED 3 LAT!!!
Modków prosze o zamknięcie tematu.
Michaello
13-11-2006, 21:34
@Dudus
Popatrz na cytat w mojej sygnaturce...
@Pomysl z Seymourem
To kompletnie odpada... Ja np. zawsze sprawdzam takie drzewka. Raz znalazlem spory lootbag z rarami ;)
Najlepiej wyjsc tam gdzie jest cistern i najblizej wody bo noobow tam nie ma. No i oczywiscie miec kolegow co przechowaja :)
Na rynku jest KILKA drzew i na dodatek to najbardizej zaludnione miejsce na rooku. Niekiedy pozostawia sie itemy w strefie dla pacc. Niektorzy pacci lub facci gdy nie ma kolejek, wymieniaja sie przez trading room :) Loguja sie glowna, pozniej depo charem w to samo miejsce, znowu glowna i kladziemy itemy na lade, a potem depo charem i itemki nasze xD Moim zdaniem to ryzykowne, bo kazdy moze sie wtedy wlogowac lub nagle bedzie kolejka :P
Paterniak
13-11-2006, 22:02
Popatrzcie na date postu Gonzo von Krenzela...
Tebiator
14-11-2006, 08:03
To po co jest na rooku tyle skrzyń różnej maści, skoro są publiczne i nikt tam nic nie schowa?
one sa po to aby blokowac potworki ;) otoczyc i zabic... lub zeby potrapowac :P najczesciej wykorzystywane do tych celow jest... albo do unikniecia atakow przeciwnikow... zaslona z boxow i dawaj z luku ( ja tak robie ) :D
to tyle
@UP
Skrzynki to są raczej do celów "ozdobnych". Owszem zgadzam się że są bardzo przydatne w bitwach, ale jednak wydaje mi się że ich najważniejsza funkcja to "trzymanie klimatu".
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.