Pokaż pełną wersje : Jak wydajnie trenic palem na non-pvp?
Mam wiec taki problem. Jestem palem na 30 lvl gram na swiecie gdzie nie ma pvp wiec nie moge potrenic sobie na monku moim palem. A nie stety kamyki sa za drogie 40k za bp kamykow? skad na to brac .. czy ktos ma jakis sposob na trenienie? bo chyba nie pujde na guardy lub inne tego typu potwory bo zadlugo przy nich nie po stoje. Slimy tez mi sie wydaje ze szybko padną, cipsoft powinien wymyslic jakis sposob na trenienie palkiem z wiekszym skillem na non-pvp. No przykro mowic ale 30 palkiem nie mam nawet skilla 65... dokladnie to 63 wiem, ze jest to smieszne bo powinno byc przynajmiej 70. Szkoda ze nie mozna pogadac o tym z cipsoftem, ale cóż zrobic trzeba życ
PoZdrawiAm WszyStkich ByzYn~~
Najlepiej sam sobie pozbieraj kamienie na goblinach ja tak osobiscie robilem, do 65 skila mozesz nawet na dwarfach siedziec z kamieniami a potem to slimy lub geo ale to jest troche wiekszy problem.
Ja ma teraz 19 lvl i 60 dista :) kamienie sam zbieram i trenilem jak narazie na rotach xD tez gram na non-pvp Nerana xD
Quake-v-Lightning
07-11-2007, 15:36
Ktoś stawia ci monka na geomancerze, geomancer atakuje monka, a ty geomancera , był już poradnik o treningu na non-pvp. Cipsoft nic nie wymyśli, masz główkę to jej użyj i sam coś wymyśl. Najlepiej "pujć" najpierw po słownik ortograficzny.
Nie trenuj?
Wystarczy wbijanie skilla do 55 (ja miałem na 20lvlu, gobliny, trolle, orci), potem bierzemy RSy i idziemy expić...
Teraz jest 78lvl i skill 83.
@up
No... to takie skille nie są debeściackie... Ja trenowałem sobie co jakiś czas wbijając pół/całego skilla i na moim lvlu mam ten sam co Ty <nie chwali się>.
@autor
Skillać możesz nawet na banditach, mają dużo Hp i nie trudno jest sobie parę ich znaleźć na Dc. Kamyczki sobie kup albo sam nazbieraj, jak już powiadali poprzednicy.
Ale co w tym wypadku byłoby większym profitem? To, że masz jedenaście poziomów mniej ode mnie, mniej hp i mp, jesteś wolniejszy i parę questów cię omija czy może to że masz równą z moim liczbę skilla w tabelce? I tak po update w ogóle nie widać tej różnicy w skillach przy expieniu.
Aha, zapomniałem dodać o straconym czasie na bicie skilli i nudzie, która z tego wynika.
Weź, po co trenować? Tak jak napisał kolega wyżej - po tym updacie, umiejętności postaci nic nie dają. Co z tego, że będziesz załóżmy miał 75 dystans na 30 poziomie, jak paladyn mający 10 poziomów wyżej a do tego mający gorszy poziom dystansu będzie lepszym wojownikiem?
Po tym updacie najważniejszym czynnikiem, który powoduje, że nasze ataki są bardziej wydajniejsze i lepsze jest poziom. Zamiast marnować:
- Pieniądze na kamyczki do trenowania;
- Czas, który równie dobrze mógłbyś poświęcić na wbicie poziomu (dzięki czemu twoje ataki były by lepsze);
Tibia to tylko gra, powinieneś czerpać z niej przyjemności, a nie ograniczać się do nudnego i długiego trenowania, bo:
"Tak ktoś robi, i ja też muszę tak mieć..."
Uwierz mi, mam 47 paladyna na świecie NO-PVP, i wiem co mówię.
Thundeross
07-11-2007, 23:07
Ja moim palem przy skillach 79 skillowalem na slimach :> wiec bajek nie opowiadaj. A jesli nie masz kasy to poexp i pozbieraj kasy :D
Explorer of Hell
08-11-2007, 19:26
Nie warto trenowac palkiem po update.
Wystarcza Ci skille 40+ lapiesz Royal Spearki i lecisz expic.
PRAWIE WSZEDZIE Ci sie zwroci, a skille same wpadna.
@up
To nie prawda - może i royal speary są dobre,ale z 40 distem gó*** zrobisz...
@topic
Ja gram na Uniterze 13 pall - 53 dist... I jakoś kamyki dla mnie to nie czarna magia ^^ Wyskiluje do 60 i ide expic pewnie wpadna z 2 skille do 30 lva, gdzie zaczne skilowac do 30... pewnie zarobie na min. 1k kamyczków. I nie widze tu problemów.
PS. Na świeta musze mieć min. 32 lv i 70 dist, bo kupuje pacca, więc najpierw wole poskilowac, żeby później cyce szły na parę hitów. ^^
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.