Pokaż pełną wersje : Paladyn or Knight
Wiem, że już sporo było pytań na temat kogo wybrać, ale mam mały dylemat kim mam grac otóż mam dwie postacie:
Knight:
lev:28 skill 62/61 mlev 4
Pall:
lev:34 skill 68/53 mlev 12
jestem ciekawy którą postać byście wybrali by dalej nią grać i nad czym jeszcze popracować??
Riten_lum
07-11-2007, 21:14
Wiem, że już sporo było pytań na temat kogo wybrać, ale mam mały dylemat kim mam grac otóż mam dwie postacie:
Knight:
Pall:
jestem ciekawy którą postać byście wybrali by dalej nią grać i nad czym jeszcze popracować??
Ta ktora wydaje sie wedlug twojej subiektywnej oceny fajniejsza. A jezeli nie dalej nie wiesz rzuc moneta.
Oczywiście paladyn! Tzn. Ja na twoim miejscu wybrałbym paladyna. Może mówię tak dlatego, że nim gram i jest to moja ulubiona profesja, ale weź pod uwagę takie czynniki jak:
- Lagi, jeżeli je masz, to wybierz rycerza;
- Poziom, im wyższy poziom, tym lepiej oczywiście;
- Umiejętności, chociaż po ostatnim letnim update, najważniejszym czynnikiem wpływającym na efektywność i siłę zadawanych obrażeń jest poziom;
- Wyposażenie (ekwipunek);
- Koszty wiążące się z prowadzeniem takiej postaci, np. aby rycerz mógł bezpiecznie i dużo expić, powinien chodzić z plecakiem pełnym run leczących (które nie mało kosztują), zaś paladynowi wystarczą MF (które są dosyć tanie), i czar leczący (mowa o "Ultimate Healing");
- Szybkość w zdobywaniu poziomu, rycerzem nie tak szybko będziemy chodzić na tak elitarne potwory jak załóżmy GS, zaś paladynem, około 30 poziomu powinniśmy mu dać radę;
- Bezpieczeństwo gry, paladyn nie ma tak wielkiej ilości punktów życia jak rycerz, oraz nie ma takiej dobrej obrony jak on;
Radzę zapoznać Ci się z tymi poradnikami:
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=17297 - O profesjach.
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=89073 - O tym kogo wybrać uwzględniając zmiany po updacie.
Pozdrawiam!
- Lagi, jeżeli je masz, to wybierz rycerza;
No pewnie, bo knightem z lagami expi się przyjemniej niż paladynem. Pieprzenie, jak ma się lagi, to najlepiej nie grać w ogóle. Każda profesja traci tyle samo.
- Koszty wiążące się z prowadzeniem takiej postaci, np. aby rycerz mógł bezpiecznie i dużo expić, powinien chodzić z plecakiem pełnym run leczących (które nie mało kosztują), zaś paladynowi wystarczą MF (które są dosyć tanie), i czar leczący (mowa o "Ultimate Healing");
Takich palków co noszą tylko mfy bardzo fajnie się zabija = ) Nie chcę cię martwić, ale bez uhów to można biegać na 15 lvlu. Kiedy gramy sensowną postacią uhy są nam potrzebne zawsze (na non-pvp też, bo zdarzają się lurerzy i sytuacje, kiedy leczenie się manasami jest nieefektywne).
- Szybkość w zdobywaniu poziomu, rycerzem nie tak szybko będziemy chodzić na tak elitarne potwory jak załóżmy GS, zaś paladynem, około 30 poziomu powinniśmy mu dać radę;
Nie ma to jak biegać 30 palkiem na dragi/gsy. Marnowanie respa i w*****anie poważnych graczy.
@topic
JA bym grał knightem. Rzuć monetą, jak nie wiesz.
Nie ma to jak biegać 30 palkiem na dragi/gsy. Marnowanie respa i w*****anie poważnych graczy.
Ale zawsze można sobie pobiegać dla sportu, zabawy. Przynajmniej ciekawsze niż rutynowe expienie.
Czym Ci fajniej. Tyle.
tak też zrobię, ale byłem ciekawy co wy byście wybrali ...
Osoba A: PALEK!
Osoba B: KNIGHT!
Werdykt: Kim wolisz.
zuczek15
08-11-2007, 01:12
lepszy druid bo ma fajnom ruszczke na start za gratis od takiego pana w thais (on ma duzo kasy i rozdaje nowym graczom, chcialem od niego jakoms tarcze ale nie moglem sie dogadac bo po angielsku muwił)
lepszy druid bo ma fajnom ruszczke na start za gratis od takiego pana w thais (on ma duzo kasy i rozdaje nowym graczom, chcialem od niego jakoms tarcze ale nie moglem sie dogadac bo po angielsku muwił)
nop bardzo ciekawe ale niestety nie na temat:D
Knight:
Pall:
moim zdaniem jak Paladin osiągnie 15mlev i dobre skill może być naprawdę groźnym przeciwnikiem
No pewnie, bo knightem z lagami expi się przyjemniej niż paladynem. Pieprzenie, jak ma się lagi, to najlepiej nie grać w ogóle. Każda profesja traci tyle samo.
Takich palków co noszą tylko mfy bardzo fajnie się zabija = ) Nie chcę cię martwić, ale bez uhów to można biegać na 15 lvlu. Kiedy gramy sensowną postacią uhy są nam potrzebne zawsze (na non-pvp też, bo zdarzają się lurerzy i sytuacje, kiedy leczenie się manasami jest nieefektywne).
1. Lagi. Dajmy taką sytuacje. Jest rycerz, i paladyn. Oboje są w kopalni obok Kaaz, na krasnoludach (Dwarf Guard), rycerz, czy chce, czy nie chce musi walczyć w zwarciu, zaś paladyn może uciekać przed potworem tym samym strzelając w niego z bełtów. Nagle oboje dostają niespodziewanego laga, i ich wyrzuca z gry (co się nigdy nie zdarzało)! I co będzie z:
- Rycerzem, na pewno zabije potworka i przy okazji zejdzie mu trochę punktów życia;
- Paladynem, pewnie padnie, dla tego, że miał kuszę, i nie mógł przez to założyć tarczy, potwór go pewnie dogonił i zrobił co zamierzał, a to, że paladyn ma średnią ilość życia, pomogło mu w tym;
2. MF. UHy zostaw rycerzom, oczywiście, można zakupić plecak tych run tak dla pewności, ale bez przesady, nie należy kupować ich systematycznie. Od tego paladyn ma te czary leczące aby ich używać.
3. Nie ma to jak na niskim poziomie przebiec się na jakiś mocny potworek, czasami możemy mieć szczęście i coś zdobyć, a czasami możemy tak dla relaksu i odpoczynku od monotonnego bicia jednego typu potwora. A wnerwianie wysoko poziomowych graczy to przesada, bo zbawi ich to jak na jeden dzień stracą jednego GSa, oddając go nisko poziomowemu paladynowi...
Explorer of Hell
08-11-2007, 12:44
Przy wyborze postaci wez pod uwage balansacje, ktora Cipsoft chce przeprowadzic w nadchodzacym update...
Wedlug mnie palka moga lekko pogorszyc, a knighta zostawia w spokoju.
Na Twoim miejsciu wybral bym rycerza, ale to Twoje postacie i TY musisz dokonac wyboru.
Zastanow sie kim gra sie lepiej, i wybierz ta postac, lub graj i palkiem i knightem np. 3 dni w tygodniu knightem 4 dni palkiem.
- Rycerzem, na pewno zabije potworka i przy okazji zejdzie mu trochę punktów życia;
- Paladynem, pewnie padnie, dla tego, że miał kuszę, i nie mógł przez to założyć tarczy, potwór go pewnie dogonił i zrobił co zamierzał, a to, że paladyn ma średnią ilość życia, pomogło mu w tym;
Kto teraz biega palkiem z kuszą na guardach? Anyway, guardy to przykład dotyczący głównie 30-40 lvli. Jednak na wyższych lvlach expi się głównie w miejscach, gdzie kick oznacza śmierć, bez względu na profesję.
2. MF. UHy zostaw rycerzom, oczywiście, można zakupić plecak tych run tak dla pewności, ale bez przesady, nie należy kupować ich systematycznie. Od tego paladyn ma te czary leczące aby ich używać.
No pewnie. Szczególnie, że żeby wyleczyć się vitką trzeba wypić 2 manasy, co daje 4 sekundy opóźnienia. Chcę widzieć leczenie się vitką, gdy bije cię parę osób, o takich ekstremalnych sytuacjach jak wojna nie wspominając. Vitki można używać przy expieniu, ale i tak w awaryjnych sytuacjach brak uha oznacza zgon.
3. Nie ma to jak na niskim poziomie przebiec się na jakiś mocny potworek, czasami możemy mieć szczęście i coś zdobyć, a czasami możemy tak dla relaksu i odpoczynku od monotonnego bicia jednego typu potwora. A wnerwianie wysoko poziomowych graczy to przesada, bo zbawi ich to jak na jeden dzień stracą jednego GSa, oddając go nisko poziomowemu paladynowi...
Dla ZABAWY mogę chodzić na gsy nawet 10 sorcem, jeśli mi się zachce. Trochę powagi.
Ja bym wybrał chyba palka, bo ma wyższy lvl, a poza tym według mnie brak dystansu to zła rzecz. Z drugiej strony knight częściej trafia, ale palek lepszy, bo ja trafia to mocniej.
Salarigoth
08-11-2007, 23:04
Pall jest obecnie najlepszy pod wzgledem expienia,zarabiania i ani waz mi sie zaprzeczyc.
Riten_lum
09-11-2007, 01:05
Pall jest obecnie najlepszy pod wzgledem expienia,zarabiania i ani waz mi sie zaprzeczyc.
Zarabiania tak, expienia nie. Po 150 lvlu EK praktycznie zawsze wyciągnie więcej w danym miejscu (pomijając koszty). A po 200 lvlu to różnica robi się drastyczna (ma kupe hp i może brać sporo mobów do koszenia z e gran paladyn nie ma skutecznej broni rażącej kilka celów naraz, bo bursty np na behe czy frostach to se może w dupe wsadzić).
Co do zarabiania wiadomo. Dystans = brak otrzymywanych obrażeń czyli nie trzeba się leczyć, a leczenie kosztuje. Pozatym zamiast UHów
używa spontana.
Salarigoth
09-11-2007, 13:04
@Up
Zapomnialem dodac kngiht jest lepszy w pg a pall w normlanym expieniu.
Moze i sie czepiam do szczegolow ale Polacy swoj jezyk maja i pisz Rycerz czy Palladyn przeciez to forum czytaja wylacznie POLACY. Co do tematu oby dwie profesjie sa sobie rowne choc Palek walczy na dystans w tym upie najlepsza profesja do grania, lecz Rycerz jest tez profesja ktora gra sie znakomicie co do palka trzeba miec doswiadczenie w grze wiediec gdzie i jak expic itp co do knighta est to profesja wszech stronna moze expic prawie wszedzie wejdzie do kazdej jaskinin itp NAWET JEST JUZ TAKI TEMAT NA FORUM WIEC NIE SPAMUJ.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.