zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Horror

Badon
08-11-2007, 15:59
Jaki najlepszy "Horror" ogladaliście? Prosze o podanie nazwy filmu.

Michoss
08-11-2007, 16:01
Pod względem czego "najlepszy"?
Straszności, krwawości?

Chyba Egzorcystę (pierwsza wersja).

Vil
08-11-2007, 16:17
klimat - 'The ring'.

realizacja - 'Shutter'.

slasher - 'Teksanska masakra - poczatek'.

nowsze produkcje generalnie bardziej smiesza niz strasza ( np 'Wrong turn 2' albo jakies inne 'Wzgorza .. ')

Abbath
08-11-2007, 16:29
Lśnienie. <znaki>

Korektor
08-11-2007, 16:34
Ta, Lśnienie Kubricka jest dobre.

Van'Dante
08-11-2007, 16:34
Trylogia piły oraz Blair Witcha, nie są one może bardzo straszne, za to są dobre.
Dlaczego?
Piła... przez cały czas trzyma w napięciu, do tego zawsze pod koniec filmu ma się wielkie oczy i mówi się do siebie "Ja bym na to nie wpadł" ^^
Co do Blair Witcha... Poprostu różni się on tych tradycyjnych horrorów, a jest warty oglądnięcia...

Hills Have Eyes jest niezłe... Można się przestraszyć...

Kenixia
08-11-2007, 17:33
"wzgórza mają oczy" :D To jest Komedia a nie horror ; p czego ty sie tam bałeś ;d? Najsmieszniejszy to był moment z chorągiewką w głowie, jak był zamknięty w tym "pudle, lodowce czy co to ", jak mu odcinał palce i ten fajny ziomek z mózgiem na wierzchu i w tej przyczepie, jak ssał jej mleko z piersi xd

Zawsze najbardziej bałam się The Ringa, chociaz to najbardziej oklepany horror ; p

Dom woskowych ciał tez jest fajny

Arka_Sath_Wielki
08-11-2007, 18:18
Ja zasnalem na egzorcyscie xD

Wedlug mnie najlepsze sa :
"Blair witch project " 1 i 2 chociaz lepsza 1
"Lśnienie" - "Here's Johnny! " xD z tego zwala
"Teksańska masakra piłą mechaniczną" ale koncowka slaba :/
"Czerwona Róża" - Kinga :) świetne (odcinkowy)
"Inni" - no nawet fajny ale nie taki straszny :)

Chesterkaa
08-11-2007, 21:30
Elfen Lied ;>
(troche smieszne te latajace konczyny niedokladnie narysowane, wygladajace jak szynka, ale ma klimat: D)

13 duchow ];->

Calen Futh
08-11-2007, 21:48
Najgorszy horror: dowolny mecz z Milanem.
Najlepszy: Candyman.

Glamri
08-11-2007, 22:38
Mnie generalnie rzecz biorąc horrory to albo usypiają albo śmieszą. Egzorcysta jednak był świetny. Do tego Lśnienie... Ah ^^

Baron Kaldrick
08-11-2007, 22:52
Stephen King's It. Ciężko to przebić w sumie. Dobre są też stare filmy, jak np. Rosemary's Baby.

Shinjix
08-11-2007, 22:59
To ja moze zrobie sobie maly przeglad horrorow, ktore pamietam...

Egzorcysta - w tym gatunku cenie sobie ten film najbardziej.
Piła (I, II i III) - jeśli to są horrory, to pojęcia gatunkowe autorów są IMHO poważnie zaburzone.
Oszukać przeznaczenie - jak wyżej.
13 duchów - ten film przypadł mi do gustu.
Lśnienie - nie będę się wywodził, wpisałem tu ten horror, żeby być 'trendi'.
Room 1408 - film daje rade, choć (jak przystało na amerykanów) zrypali niektóre momenty.
The Blair Witch Project - IMHO dobry horror.
Candyman - jak byłem mały, to strasznie mnie wystraszył :<
Silent Hill - IMHO też dobry horror, nieliczac niektorych momentow.
The Ring I - wersja japońska. Film IMHO genialny, zagadkowy, trzymający w napięciu, intrygujący i straszny.
Egzorcyzmy Emily Rose - film daje rade.

Ogólnie najbardziej lubie Egzorcyste.
Tyle filmów pamiętam na tyle, żeby je ocenić. Wszystko to oczywiście moje zdanie i nie każdy może się z nim zgadzać.

Arka_Sath_Wielki
08-11-2007, 23:06
A ja z Candymana 2 mialem taka polewke ze zal .. xD

Sozemego
09-11-2007, 02:06
Egzorcyzmy emily rose - fajne, ale niezbyt straszne.
Dom - bylem mniejszy to mnie wyfreakował o_O
Silent Hill - 1% klimatu z gry, ale nadal niezle.
Piły wszystkie były dobre, ale nie jako horror.
Lśnienie - znowu, dobry, ale nie straszny.
Egzorcysty nawet nie widzialem.
Klątwa - chłam
Wzgórza maja oczy - jeszcze wiekszy chłam.
The ring - dobry.

Rekin Master
09-11-2007, 10:40
The Ring I - wersja japońska. Film IMHO genialny, zagadkowy, trzymający w napięciu, intrygujący i straszny.

zgadzam się, pierwszą i drugą część oglądałem jakieś 5~ lat temu na canal +, o wiele lepsze niż te amerykańskie wersje. Sadako wygląda jakoś straszniej i w ogóle lepszy klimat. Hehe do dziś pamiętam, jak po obejrzeniu tego filmu(kończył się około godz. 1. w nocy) moja zajebista matka postanowiła zrobić dowcip mi i mojemu bratu, dzwoniąc z komórki na numer domowy. Przez 30sekund ani ja, ani brat nie podnieśliśmy słuchawki :D.
Parę dni później leciała "Spirala" i była to chyba 3. cześć ringa, ale tego już mi się nie chciało oglądać.

@Topic
The ring (japońska wersja)
Klątwa (japońska wersja)
Silent Hill był trochę śmieszny, ale może być :)

Glacial
09-11-2007, 12:35
Jak mnie to najbardziej wystraszył film Dead Silence. To o takich psychopatycznych lalkach mordercach. Zawsze się bałem kukiełek.... to chyba z dzieciństwa.
No i 28 dni i tygodni później. Dla mnie są to filmy bardziej science-fiction, ale z horrorów też coś tam jest. A są to filmy po prostu zajebiste - inaczej tego ująć się nie da.

Grue
09-11-2007, 13:43
Silent Hill - jako wielki fan, mi sie osobiscie podobał 2x w kinie bylem na nim. Chociaz niektore momenty wołały o pomste do nieba ;d Tak czy inaczej Piramidogłowy to moja miłość i przyszła żona haha!
Dom - oglądałem mając 4 lata i później spać przez tydzień sie bałem heheh. Ale ogolnie fajny filmik.
Piła 1 - Ciekawy, trzymający w napięciu.
a najgorszy horror to mecz Lecha z Legią 90min ostrego napięcia, po czym wygrana Lecha :* lmao! xD!

Capality
09-11-2007, 15:03
Jeśli chcecie się pośmiać to obejrzyjcie "Smakosz II"
A bardzo dobre są:
-Piła 1
-13 Duchów
-The Blair Witch Project

Badon
09-11-2007, 15:05
Jak mnie to najbardziej wystraszył film Dead Silence. To o takich psychopatycznych lalkach mordercach. Zawsze się bałem kukiełek.... to chyba z dzieciństwa.
No i 28 dni i tygodni później. Dla mnie są to filmy bardziej science-fiction, ale z horrorów też coś tam jest. A są to filmy po prostu zajebiste - inaczej tego ująć się nie da.

Mnie tak samo przerażaja takie kukiełki, tez chyba ogładałem ten film ale nie jestem pewien bo nazwy nie kojarze.

Rafayen
09-11-2007, 16:09
Ring ...

Taki normalny horror :p

litt
09-11-2007, 16:22
The Shining
Nicholson pwnuje

Duch Niespokojny
09-11-2007, 16:46
Jeśli chodzi o najstraszniejszy, to polecam Egzorcyzmy Emily Rose, pierwszy Omen też jest niezły.
Ogólnie jednak najlepszy horror jaki oglądałem to Blair witch project (jedynka, naturalnie) - przede wszystkim ze względu na realizm (niektórzy ludzie nawet faktycznie wierzą, że to zdarzyło się naprawdę) i oryginalność - nie znajdziecie tam potworów, które ganiają po lesie wrzeszczące z przerażenia nastolatki-histeryczki ani hektolitrów krwi zalewających co chwilę ekran. Jest za to tajemnica przez duże "t" i klimat zagadkowości towarzyszący nam do samego końca - kolejny aspekt, który zdecydowanie pozytywnie wyróżnia ten film spośród innych tego gatunku. Zazwyczaj na końcu wszystko się wyjaśnia - zabójcą okazuje się lokaj, potwór z szafy zostaje pokonany, złe demony wypędzone z powrotem tam, skąd przybyły, i wszyscy żyją długo i szczęśliwie. W Blair witch... jednak widz jest skazany na niepewność i domysły, i to jest właśnie to, co według mnie wyróżnia dobry horror (i nie tylko horror) spośród masy przeciętniaków. Warty podkreślenia jest też brak happy endu, który w horrorach niemal zawsze psuje efekt nawet najbardziej klimatycznego filmu.
Warto też wspomnieć Resident Evil (pierwsza część) - również świetny horror, ale nie chce mi się już o nim rozpisywać.
Co do Wzgórza mają oczy - nic wartego uwagi, kolejny horror klasy C, jakich amerykańskie kino produkuje tysiące, w dodatku film jest bezczelną kopią Wrong turn (lub vice versa - nie wiem który był pierwszy). Skoro jednak już o tym mowa, to oglądałem kiedyś, w TVN7 bodajże, film bardzo podobny - rodzinka jedzie na wakacje, przypadkiem trafia jednak do jakiejś opustoszałej osady górniczej. Samochód im się psuje, znajdują kamerę wideo, na której nagrała się jakaś przerażona dziewczyna, zaczynają się dziać dziwne rzeczy - you get the picture. W przeciwieństwie jednak do Wzgórza..., w tym filmie nic nie jest tak proste jak się wydaje, a tajemnica podąża za nami aż do końca. A zakończenie jest na dodatek tak dziwne i niesamowite (nieco w stylu Davida Lyncha), że zamiast wyjaśniać cokolwiek rodzi tylko kolejne pytania. Tytułu niestety nie pamiętam, ale film uważam za jak najbardziej godny polecenia.
Pamiętam też świetny horror pt. Odwieczny wróg... świetny przynajmniej do pewnego momentu. Film jest z tych, w których lepiej nie oglądać zakończenia (a w tym przypadku to raczej ostatniej 1/3 filmu), bo rozwiązanie wszystkich zagadek tylko rozczarowuje i psuje zabawę. Mimo wszystko początek jest znakomity.

Capality
09-11-2007, 22:44
@Duch Niespokojny
Zabrzmiałeś jak prawdziwy krytyk filmowy, pełen profesjonalizm

Bambuko
09-11-2007, 23:26
Taaa, szczególnie fragment o RE. Taki to 'świetny' 'horror', że do tej pory nie mogę się otrząsnąć.

Duch Niespokojny
09-11-2007, 23:48
Taaa, szczególnie fragment o RE. Taki to 'świetny' 'horror', że do tej pory nie mogę się otrząsnąć.
Może szczególnie straszny nie był, ale miał świetny klimat i akcja trzymała w napięciu

Abbath
09-11-2007, 23:49
@Capality
Zabrzmiałeś jak prawdziwy wazeliniarz, pełen profesjonalizm.

Rotherdamie
10-11-2007, 03:43
@Capality
Zabrzmiałeś jak prawdziwy wazeliniarz, pełen profesjonalizm.
Skąd wiesz ,że nim nie jest albo może lubi sie bawic w krytyka xD?
Duch Niespokojny:
RE nie był dobrym horrorem. Lepsza była gra. W RE zawsze ta Jill przeżywa spotkania z zombie. W kazdej czesci wiem ,ze ona przezyje ,a zombiaki wygladaja nierealistycznie. A RE 3 (gra) to dopiero była gra... Pograc o 12 w nocy przy zgaszonym swietle i czujesz sie tak jak bys to ty walczyl z zombiakami w realu ,a nie w horrorze.
Mój ulubiony horror to ,,Omen" (jedynka oczywiście) na innych horrorach sie smieje ,bo zabawnie wyglada ta farba co ma krew przypominac albo te manekiny poćwiartowane. Ale sa też fajne jednak oszczedze sobie ich wymieniania...

Lasooch
10-11-2007, 03:55
W sumie nie przypominam sobie teraz horroru, który wystraszyłby mnie naprawdę, a nie wyskakującą nagle mordą i głośnym krzykiem naraz po chwili ciszy. A to nie wystraszenie, jeno zaskoczenie...

Vil
10-11-2007, 18:18
Polecam "Return of the Living Dead: Necropolis", ten "horror" jest smieszniejszy niz niejedna przyzwoita komedia.

Zupka_Chinska
10-11-2007, 18:35
Pograc o 12 w nocy przy zgaszonym swietle i czujesz sie tak jak bys to ty walczyl z zombiakami w realu ,a nie w horrorze
Aż tak zrytej psychiki nie mam.

#Topic:
Piła wszystkie części. Dla mnie to nie tyle co horror, ale thriller trzymający mocno w napięciu.

Shanhaevel
10-11-2007, 22:58
@up
Obejrzyj "Number 23" z... Jimem Carreyem. : ) IMO dobry thriller.

Wojtek.93
10-11-2007, 23:04
najstraszniejszy film jaki ogladalem to byly Teletubisie !!!
Mowie mam do dzisiaj mam koszmary!

Rekin Master
10-11-2007, 23:51
najstraszniejszy film jaki ogladalem to byly Teletubisie !!!
Mowie mam do dzisiaj mam koszmary!

ehehehe jestes smieszny! 8o8o8o8o:kon::kon::kon::cup::cup::cup::cup::cup::b lazen::blazen::cup::cup::flaga_pl::swe::flaga_pl:: swe:

Cebix
10-11-2007, 23:56
The Thing Carpentera. Te niskobudzetowe efekty niezle straszyly gdy mialo sie 10 lat.

Wojtek.93
11-11-2007, 00:03
tak dla scislosci nie chcac sobie wyrobic opini trolla czy jakiegos tam blazna jak to okreslil Rekin Master
nie za bardzo lubie horrory ale w mojej klasie jest jedna osoba ktora nie moze bez nich zyc (specjalnie pojechala do Londynu na ulice wiazow czy jest identyczna jak w filmie :D )

Poprostu Pitbul
11-11-2007, 11:22
Najśmieszniejszy - Straszny Film(wszystkie części)
Najlepszy - Teksańska masakra...hrhr.
W ogóle to mało horrorów widziałem, bo mam dużo pracy.

Quezacoatl
11-11-2007, 12:57
Jeżeli nazywać horrorem każdy film, w którym leje się krew, to byłoby ich sporo. Powiedzmy o tych bardziej znanych.

Horrory straszące (przerost napięcia nad akcją)
The Ring - IMO bardzo dobry, trzyma w napięciu. Jedyny mankament to brak 'zaskoczenia'. Zwykle można się domyśleć co się z danym człowiekiem stanie gdy zaczyna się akcja. Jedynka i dwójka nie różnią się tak znacznie pod względem jakości.

The Grudge - IMO też dobry horror. Trzyma w napięciu prawie cały czas. Trochę gorzej z częścią drugą, gdzie można doświadczyć znacznych spowolnień w akcji. Tutaj znacznie trudniej zgadnąć jak ktoś zginie/zniknie.

Lśnienie - Pomimo miejscowego nadmiaru krwi, film dobry. Nadal bardziej straszy niż pokazujący masakrowanie kogoś przez upiory, co jest plusem. Jedyną wadą, mogą być dla niektórych efekty specjalne, a raczej ich brak. Z drugiej strony taki klasyk będzie podobał się większości 'smakoszy'.

"Blair With Project" - Całkiem dobry, wprawdzie jego parodie nieźle pokazują jego liczne wady, mimo to IMO godny uwagi za pomysł. Znowu mamy do czynienia ze straszakiem a nie masakrą, za to już ma plus.

"13 Ghosts" - IMO znakomity pomysł, wykonanie świetne. Akcja i napięcie, ciekawy sposób kreacji nastroju. Niestety film raczej z morałem, nie taki straszny jak można by się spodziewać. Na dodatek happy end, co mogłoby być zakończone zupełnie inaczej. Ogólnie jednak dobry film.

"Seven" - Niby thriller, ale można go podciągnąć i pod horror. Sporo akcji, nie ma nadmiaru krwi, ciekawe zagadki, itp. Jedyna różnica, to fakt, że jest to fikcja, a nie fantastyka. (Dla nieuków: Fikcja - coś co mogłoby się zdarzyć. Fantastyka - coś nieprawdopodobnego (np. duchy, zombie i inne takie.)

Horrory krwawe (przerost akcji nad napięciem)
Smakosz - Ktoś tam mi o tym filmie przypomniał. Nie jest zły, ale jest w nim więcej akcji i masakry, niż właściwego straszenia. IMO byłby świetnie wyważony gdyby zmieszać jego akcję z czymś ala "The children of the corn".

Jason (I,II... X) - Co jest w tym dobrego? Z pewnością akcja, dużo krwi, jest to inny styl niż straszaki, mimo to filmy zrealizowane nieźle. Wersja X przenosi nas na dodatek w styl sf. Wady, za dużo masakry za mało straszenia, za to sporo uciekania. Co ciekawe, film kończy się happy endem, co nie przeszkadza w tworzeniu dalszych części... Coś jak "Alien" czy "Predator". ;)

Resident Evil - Co można powiedzieć, film ten nigdy nie miał potencjału jako horror. Jest to prędzej thriller ze sporą dozą akcji. Mimo to nadal warty obejrzenia. Główne wady to brak straszenia, jedynie uciekanie i strzelanie do zombi, sceny trzymają w napięciu, ale innym niż na horror przystało. Chodzi głownie o to, że w dobrym horrorze napięcie polega na tym, że widz zastanawia się "co się teraz stanie?", a nie jak w przypadku RE "kto teraz zginie?".

"Laleczka Chucky" - Sama masakra. Mało straszenia, widz pyta się jedynie "kto i jak teraz zginie", co po dodaniu happy endu traci spójność. IMO kiepski.

Był jeszcze jeden niezły film, którego nazwy nie mogę sobie przypomnieć. Coś o pradawnej istocie zmieniającej kształty, która zjadła całe miasteczko przejmując wiedzę i wspomnienia mieszkańców, i potem zaczęła uważać się za szatana. Na koniec została zniszczona przez bohaterów (naukowców) za pomocą bakterii żerującej na pochodnych ropy naftowej, bo z tego istota okazała się być zbudowana.

To właśnie różni thriller od horroru : )
Jestem dziś ostrożny w ocenianiu gatunku filmu. A to dlatego, ze widziałem filmy, których za cholerę nie idzie nigdzie przypisać lub można je przypisać do wielu kategorii. ;) To to samo co te horrory, IMO horror trzyma w napięciu i straszy, a nie obrzydza widza wybebeszonymi zwłokami człowieka... Ale co można poradzić, granice są czasem niewidoczne.

"Odwieczny wróg"
Serio? Myślałem, że to jednak co innego. No cóż pamięć nie ta sama. Szkoda, że nie mogę tego sprawdzić (obejrzeć) bo ludzie z tv-links poszli do paki :<

Bambuko
11-11-2007, 13:19
"Seven" - Niby thriller, ale można go podciągnąć i pod horror. Sporo akcji, nie ma nadmiaru krwi, ciekawe zagadki, itp. Jedyna różnica, to fakt, że jest to fikcja, a nie fantastyka. (Dla nieuków: Fikcja - coś co mogłoby się zdarzyć. Fantastyka - coś nieprawdopodobnego (np. duchy, zombie i inne takie.)
To właśnie różni thriller od horroru : )

Duch Niespokojny
11-11-2007, 13:29
Był jeszcze jeden niezły film, którego nazwy nie mogę sobie przypomnieć. Coś o pradawnej istocie zmieniającej kształty, która zjadła całe miasteczko przejmując wiedzę i wspomnienia mieszkańców, i potem zaczęła uważać się za szatana. Na koniec została zniszczona przez bohaterów (naukowców) za pomocą bakterii żerującej na pochodnych ropy naftowej, bo z tego istota okazała się być zbudowana.
"Odwieczny wróg"

Rotherdamie
02-01-2008, 04:44
Aż tak zrytej psychiki nie mam.

To nie ma nic do psychiki ale do tego o ile bardziej może gra od filmu wystarszyc. Chyba jesli jakby przezywasz taki horror/jestes jego głównym bohaterem boisz sie bardziej niz patrzac co zaskoczy głownego bohatera jakies kretynskiej produkcji.

Kochanka_Szatana
02-01-2008, 20:57
hmmm.. Smakosz 3 , Człowiek widmo :P amitivile inne jakoś nie przypadły mi do gustu...:p

Johnny121
02-01-2008, 21:06
The Ring - Lałem się z tego jak nie wiadomo co ;)
Dark Water - Świetny japoński horror. Nigdy po nim nie zostawiłem odkręconej wody ; ]
Lśnienie - Genialność nad genialności.
Wszelakie Piły - Tona krwi i śmiechu. Chociaż przyznam, że przy trójce rzygać mi się chciało ; P
Blair Witch - Klasyk.
13 Duchów - Początek na długo pozostał w mojej pamięci.
Poltergeist - 7 razy oglądałem i nadal mam ochotę.
Hellraiser - Klasyk.
The Cube - j.w.
Piątek 13 (wszystkie częśći) - Niby zwykła rąbanka, ale i tak uwielbiam ;)

Koszyk
02-01-2008, 21:19
13 Duchow
The Blair Witch Project
Candyman
Saw I, II, III ( oczekuje IV)
Oszukac przeznaczenie I i II

EvilPwned
02-01-2008, 21:25
Nie oglądałem wielu, ale Blair Witch mi się podobał najbardziej.

Emcess
02-01-2008, 21:29
Oszukać przeznaczenie, I, II i III.
Najlepszy był motyw kiedy typowi drabina w oko wpadła : D

Arnisan
02-01-2008, 21:42
Dobrym i klasycznym horrorem jest "Koszmar z ulicy wiazow". I czesc moze nas smieszyc teraz, ale bardzo dobrze sie oglada :) kolejne czesci tez byly dobre, ogladalem do III bo reszte rzadko puszczaja w tv, a nie mam wideo zeby odtwarzac kasety ;P
Fajny tez jest Halloween. Ta pierwsza wersja.

kołbaś
02-01-2008, 21:52
Uwielbiam Hellsing. Czekam tylko az zrobia film(oczywiscie nikt nie jest na tyle genialny no ale cuz). wzgorza maja oczy fajny film ale zeby obejzec a nie bac się. Jak bylem maly to strasznie balem sie zombiakow i do tej pory mi to zostalo dlatego teraz dla mnie najleprze filmy to Dzien zywych trupow itd. A najbardziej Wysyp zywych trupów lub wyspa zywych trupow(rozni ludzie podaja rozne tytuly). Z uwagi na moją fobie film byl straszny ale śmieszny jak malo ktora komedia.

Batman666
02-01-2008, 21:55
texanska masakra pila mechaniczna/the beggining i jedynke tez ;]

Dark Horseman
03-01-2008, 14:11
"Lśnienie" przebija wszystko. Horror, ktory tworzy niesamowity klimat.

Kamil/Wielkie oko
04-01-2008, 01:05
Dla mnie najlepsze horrory jakie ogladalem to::D

Egzorcysta: The Beginning
Klatwa 1 i 2
One missed call 1 i 2 - chore jazdy po nim mialem xD
1408 - filmik mistrzowski
resident evil 1, 2 (3 jeszcze nie ogladalem:])
28 days later i 28 weeks later
white noise 1 i 2 - to raczej nie horror ale warty ogladniecia :P
The messengers: Poslancy -filmik dobry w niektorych momentach mozna sie przestraszyc
Are you scared - Filmik podobny do pily w sumie ta sama zasada :P
See no evil: Hotel Smierci - ciekawy :P
Vacancy: Motel - warty obejrzenia
P2 - Fajniutki :D
Koszmar z ulicy wiazow od 1-7 czesci (Klasyka)
Freedy vs Jason (filmik sie milo oglada)
Stay Alive: zostan zywym - Fajny warto obejrzec xD

I moze na koniec nie horrory ale krwawe :P
Blade 1, 2, 3 - zajebiste ogladalem all czesci po 5 razy :D
Underworld 1 i 2 :P

ciemne dropsy
04-01-2008, 15:55
DZIECI KUKURYDZY UAUAAAAAAAAA xD

Rosi
04-01-2008, 17:37
Hmm, polecam szczególnie.

Jeepers Creepers 1, 2 - Zarąbisty film według mnie.
Egzorcyzmy Emily Rose - tutaj chyba nie muszę komentować.
13 duchów - kolejny fajny horror.
Klątwa 1,2. -Straszny !xD
I oczywiście RING

Jedne według mnie z lepszych filmów.

@EDIT

Oszukać przeznaczenie, I, II i III.
Najlepszy był motyw kiedy typowi drabina w oko wpadła : D

O, właśnie wszystkie części oglądałem, i wszystkie za..rąbiste Xd
Szczególnie 1 jest fanaaaa.

.Matrik.
04-01-2008, 17:57
Ja zawsze sram jak oglądam Lustro.

Slay
04-01-2008, 18:08
Ja zawsze sram jak oglądam Lustro.
Gdybym wygladal tak jak Ty, tez bym sie bal. =)

Ontopicznie: Ring (ale ten amerykanski), 13 duchow, Halloween, Underworld, Piatki trzynastego, Lsnienie, Cube (jesli zaliczac do horrorow)... sporo tego, naprawde.

Tibijski wojownik
04-01-2008, 22:23
NIe mam czasu oglądać horrorów, ale jak coś to zawsze oglądam z przyjaciółmi
Te kóre pamiętam to Smakosz, Klątwa 1 i 2 oraz Ciemność :p
Była jeszcze Droga bez powrotu, ale według mnie to byl triller

Emok
04-01-2008, 22:45
Jako wielki fan Kinga oczywiście 1408 ;)

Ogólnie to polecam książki z gatunku horror. Po prostu uważam je za lepsze niż filmy.

Pieczka-Saphira
08-01-2008, 22:29
The Blair Witch Project - zdecydowanie najlepszy horror jaki kiedykolwiek widzialem
Silent Hill - film tez niczego sobie

Gogar
08-01-2008, 22:58
Nie wiem, czy zaliczy się do horrorów, ale głównie to:
Donnie Darko, Piła I-IV
a z typowych horrorów:
Egzorcyzmy Emily Rose, 13 Duchów, Cube 1 i 2, The Blair Witch Project.

lololol
09-01-2008, 18:56
The Darkness - Spodziewalem sie typowego amerykanskiego dreszczowca, ale nawet daje rade. Szczegolnie final :)

Pila IV - zblizona klimatem do jedynki, ale to raczej sensacja/thriller

Vanhelsen
09-01-2008, 20:32
Projekt o Wiedźmie z Blair - the best, swoją drogą teraz zapowiada się coś w podobne klimaty - Cloverfield - więc może być ciekawie.
A filmów pokroju Pił nie uznaję nawet za horror... ten ma straszyć klimatem a nie topić widzów w hektolitrach krwi...

LoluU$
23-04-2009, 00:36
jak narazie to Egzorcysta- Początek ... kurna, straszy ^^

szczerze mowiac samtajms sram w gacie.

Erverse
23-04-2009, 12:15
UP.
Wczoraj w TV ^^

Topic.
Egzorcyzmy Emily Rose - najbardziej właśnie się boję takich filmów o szatanie itp:D
Piła wszystkie części - nie tak straszne, ale godne obejrzenia.
Smakosz
Blair witch project
Sierociniec
REC
Silent Hill - dobry, choć nie bardzo pamiętam czy coś mnie w nim wystraszyło:P

LoluU$
23-04-2009, 12:44
nie pamietam tytulu... ale film z rok~ temu w kinach byl o jakims pokoju :D Jakis numer na "4" bodajze... godny obejrzenia

@up
Ta, w TV... ale porzadny film i mam tak jak Ty, najbardziej sie boje o szatanach itp :E

Wielkimanitu
23-04-2009, 12:53
nie pamietam tytulu... ale film z rok~ temu w kinach byl o jakims pokoju :D Jakis numer na "4" bodajze... godny obejrzenia

"1408". Fajne.

Shanhaevel
23-04-2009, 17:43
Silent Hill - dobry, choć nie bardzo pamiętam czy coś mnie w nim wystraszyło

Paradoksalnie im lepiej znasz grę, tym bardziej powinien straszyć cię film, ale w praktyce tylko cię bardziej wkurza. : P

Ostatnio widziałem [rec]a. Niezły był, choć głównie opierał się na screamerach.

Kropa9
25-04-2009, 21:23
Dla mnie zawsze bd rządził "REC" miazgaB)

jerrry
25-04-2009, 21:33
Hannah Montana. Dla mnie prawdziwy horror...

Arcan
25-04-2009, 21:59
Alien 1,2,4
Resident Evil (1)