Pokaż pełną wersje : Odkryj nowe sekrety!
Na oficjalnej stronie gry (http://www.tibia.com) pojawiła się kolejna już, piątkowa zapowiedź nadchodzącej aktualizacji. Oto jej treść:
Tegoroczna świąteczna aktualizacja staje się coraz bardziej tajemnicza. Poszukiwacze przygód gotowi na wyzwania powinni porozmawiać z mieszkańcami tibijskich miast, albowiem niektórzy z nich będą mieć dla nich całkiem nowe zadania do wykonania. Nie bądź nieśmiały tylko dlatego, że wciąż jesteś niedoświadczony - praca znajdzie się dla każdego. Jeśli zaś jesteś dość wyszkolony, możesz być nawet w stanie odnaleźć ukryte zadania.
Ponadto, spodziewa się, iż w czasie świątecznej aktualizacji przybędzie kupiec. Jako, że jest on nowy w świecie Tibii, będzie podróżował w celu poznania tutejszych miejsc i dostępnych tam towarów. Poszukuje on interesujących dóbr, tak więc może zechcieć kupić część twojego złomu, jeśli tylko uda Ci się pozyskać jego zaufanie.
Czy marzyłeś kiedyś o tym, aby zostać agentem jak James Bond i rozwiązywać sekretne misje? Niewątpliwie powinieneś więc dołączyć do Tibijskich Tajnych Służb. Jednakże wybierz mądrze oddział w którym chcesz pracować, gdyż decyzja ta jest nieodwracalna! Jesteś raczej zabawną i rozgarniętą osobą, która lubi płatać figle i żartować? W takim wypadku gildia głupców powita Cię z otwartymi ramionami i na pewno będą mieli dla Ciebie jakieś dowcipne zadania. Co więcej, krążą plotki, o tajemniczych, nomadzkich kryjówkach gdzieś na Daramańskiej pustyni.
http://images.tibia.pl/static/news/2007-11-07.jpg
Dodatkowo, poza nowymi zadaniami, dodaliśmy garść zabawnych sezonowych festiwali. Poza dobrze znanymi świętami takimi jak Nowy Rok albo Walentynki, będą tu również tak zaskakujące wydarzenia jak miesiąc kwiatów albo dni maskarady aby uczynić Twoje tibijskie życie bardziej atrakcyjnym.
Pamiętajcie - już za tydzień kolejna zapowiedź. Nie zapomnijcie nas odwiedzić! :)
Wigon'Saris
09-11-2007, 17:50
Nononono zapowiada sie ciekawie ale wiecej pliz ;D
Hyhy, zapowiada się ciekawie ... Z newsa można wywnioskować że starają się poprawić ekonomie ... ;d No i ciekawe co za festiwale i questy dodadzą. nic tylko czekać :p
No no fajnie się zapowiada....Tylko niech dadzą też news o balansacji....
Trzeci:)
Don^Mokate
09-11-2007, 17:54
ostatni akapit-czysta komercha. Z nowych questow to sie ciesze;]
ajajajaj znowu nic konkretnego :P
Duch Guardi
09-11-2007, 17:56
Nareście !!! mam nadzieję że ten kupiec będzie skupował DSM'y i inne rzeczy
Wigon'Saris@
podnieca cię to że jesteś pierwszy ???
Rekin Master
09-11-2007, 17:56
sux. zawiodłem się dzisiejszym teaserem
maniootek
09-11-2007, 17:57
wreszcie coś z moja kochaną Darashią robią
Segalczuk
09-11-2007, 17:57
o.0 nowy kupiec ;0 może wrescie pozbędę sie tego calego shitu w dp .
Yeh, im więcej questów tym lepiej, może dodadzą jakiś nowe misje do np. postmana? ;)
Pomocny Murzyn
09-11-2007, 18:00
Bardzo ciekawy artykuł :)
Wreszcie poprawią coś z cenami, tylko ciekawe jakich itemów i po jakiej cenie będzie można sprzedawać u tego nowego "djina".
No i questy ! Ja ide do gildii dla głupców:D
Fajnie... Może dzięki tym festynom w tibii będzie choć trochę elementów rpg... Marzenia;p... Zresztą i tak nie gram więc nie wiem co to za różnica
Kiedy Te Update??prosze O DokŁadnĄ DatĘ!!!
Zapowiada sie ciekawie! Akurat se wtedy pacca kupuje.
KaMiLSpAwW
09-11-2007, 18:05
Jak dla mnie bezsensu i nic ciekawego jak na caly tydzien czekania..
Może w przyszlym bedzie lepiej , bo o tym juz byla wczesniej mowa ^.-
nairdan1994
09-11-2007, 18:05
Mam nadzieję że dla FACC też coś zrobią.Powinni posiadaczom darmowego konta dodać choćby ze 2 nowe outfity.Ciekawie też by było jakby na rooka nowego potworka dali.
xPoniaTx
09-11-2007, 18:06
Ciekawe ile z tego wszystkiego w tym update bedzie na FACC :D ale zapowiada sie super :D jesli te gildie beda tez na FACC to napewno ide do głupców :D:D:D
pzdr... :)
Niezbyt ciekawe ale screenek ladny :D
KrEmAs KAc
09-11-2007, 18:11
ale kijowo :))))))))DDDDD)))))
Evil Maul
09-11-2007, 18:15
Jak dla mnie bezsensu i nic ciekawego jak na caly tydzien czekania..
Może w przyszlym bedzie lepiej , bo o tym juz byla wczesniej mowa ^.-
Dokładnie , spodziewałem się czegoś lepszego ciesze sie tylko z tego nowego NPC który bedzie kupywał itemy (błagam DSM po 40 k i dragon slayer chociaz po 10 k Xd ) co do questów to istna lipa ;/ nienawidze robić kilku questów na raz , mogli chociaz dać jeden konkretny quest
Bartolinka
09-11-2007, 18:19
sux. zawiodłem się dzisiejszym teaserem
Nie kumam dlaczego?Chciałbyś, żeby od razu wprowadzili 100 nowych potworów, questow i postaci?troche cierpliwosci
Modliszka11
09-11-2007, 18:22
i teraz w tibi bendzie Bond James Bond
Cygan Slejter
09-11-2007, 18:29
Ciekawie ciekawie się zapowiada:)
mogliby dać wiecej screenów :P
Czy marzyłeś kiedyś o tym, aby zostać agentem jak James Bond
LASERY?
A tak na serio to mam nadzieje, ze tych calych zadan bedzie wiecej niz 10~(klania sie explorer i banuta).
Lenny_Valentino
09-11-2007, 18:31
''buil i rzal''
co to kurwa ma byc? to ma byc zapowiedz? łłłłłaaaaaaaałłłł ale zajebisice duzo sie dowiedzielismy...
Jak na tydzien czekania to jestem bardzo zawiedziony ale nowe questy sie przydadza, ale mogly by byc to questy dla nizszych lvli a nie dla 100+...
@Do ludzi co pisza czy facc cos dostanie.
CipSoft posluguje sie formula Kto Placi, Ten Ma xD
Nic konkretnego ...
... ale może ulepszą darashie bo to jest jedną z najbardziej nudnych miast (dla pacc)
może to owe miejsce na screnie bd krypta na darashii ... :P
ciekawe co CipSoft szykuje oprucz zepsucia tego co im dobrze wyszło....
pzdr
nawet nawet, czekalem na cos o balanscji, ale ten artykuł tez jest ineresujacy, czszegulnie kawalek o questach i gildiach
Gildia Glupcow, Tajne Tibijskie Sluzby xDDD
Ciekawe czym jeszcze nas zaskocza i bedzie expowisko Nomadow 8o
hmm... ciekawe jakie te misje beda, i jakie nowe gildie beda
Lol Tibia zaczyna przypominać grę ^^
Coraz więcej możliwości, oby tak dalej.
Lord Gumio
09-11-2007, 18:50
Nawet ciekawe moze nowe misje explorera beda i npc od g armorow i dsm oby
Mlecziii
09-11-2007, 18:50
Jak zwykle jak to w niusach bywa za dużo nie powiedzieli :D
Słaba ta zapowiedz. Questy znowu będą polegać na tym, żeby wybić potwory i wziąć nagrodę. Chociaż Gildia Głupców zapowiada się ciekawie :D
btw. ja chcę nowe światy! :D
nairdan1994
09-11-2007, 18:58
Słaba ta zapowiedz. Questy znowu będą polegać na tym, żeby wybić potwory i wziąć nagrodę. Chociaż Gildia Głupców zapowiada się ciekawie :D
btw. ja chcę nowe światy! :D
no nowe światy by sie przydały
Don^Mokate
09-11-2007, 19:19
dopiero to zauwazylem ale zwroccie uwage na wyglad ognia na danym ssie.
10 bp dragon slayerow i 2 bp golden armorow czeka zeby je sprzedac :D
Wiele nam to mówi....
właśnie straciłem swoje 2 minuty cennego czasu na przeczytanie tego badziewia ;p
Tu gdzieś padła durna wypowiedź a propo FACC.Durni FACCowie nikt wam nic nowego nie da !Bo clipsoft daje tym co płacą!Nie stać was na PACC(bo mnie jakoś stać bo go mam i kupię nowego) to zamknijcie się ! nooby FACCowskie -.-
Spodobało mi się że będzie kupiec.Widocznie clipsoft chce ułatwić sprawę sorkom.Nareszcie mój sorcerer będzie bardziej bogaty no ale gram na Danubii więc tam nawet bankructwo nie jest końcem świata bo i tak ceny tam są niziutkie ^^
czasami dawają free itemy ~~DANUBIA COOL~~
pOzDroWIenia i czekam na nowe newsy
Blade997
09-11-2007, 19:49
mam nadzieje ze cos dla FACC bedzie ;) chociaz kilka questow. A ta zapowiedz troche do bani. Przynajmniej grafika jest dal PACC i FACC :D
I kto tu jest noobem?
0m3n_Kidler
09-11-2007, 19:57
Tu gdzieś padła durna wypowiedź a propo FACC.Durni FACCowie nikt wam nic nowego nie da !Bo clipsoft daje tym co płacą!Nie stać was na PACC(bo mnie jakoś stać bo go mam i kupię nowego) to zamknijcie się ! nooby FACCowskie -.-
Po co ludzi obrażasz ?? może ktoś woli sobie kupić jakąś dobrą książkę zamiast wydać 90 zł. na durną grę?
Fajnie że będą nowe Questy ;)
Ale ja chce nowe światy! :D
Pozdro Kidler =]
Sam jesteś noobem bo zacieszasz miche, że dają free itemy bo sam nie potrafisz samodzielnie czegoś zdobyć.
Strasznie się chwalisz, że masz pacc, a wcale nie znaczy to, że jesteś lepszy od innych, którzy nie mają pacc...
Ja tez mam pacc i co z tego? Nie wyzywam facc w przeciwieństwie do Ciebie. Moim zdaniem powinni też dodać coś dla facc no ale niestety CIP ma zasade płacisz to masz, ale kto wie...
[Tu gdzieś padła durna wypowiedź a propo FACC.Durni FACCowie nikt wam nic nowego nie da !Bo clipsoft daje tym co płacą!Nie stać was na PACC(bo mnie jakoś stać bo go mam i kupię nowego) to zamknijcie się ! nooby FACCowskie -.-[/B]
Najbardziej w całych tych sporach między FACC vs. PACC wnerwia mnie postawa PACC pełna chamstwa , rozumiem ,że wy płacicie więc wam się należy ale żeby odrazu wyzywać od durni czy jak to miało miejsce w innym temacie "darmozjady" !
Najgorsze w tym jest to ,że większość która tak się wypowiada ma dopiero naścię lat :/ więc nie chcę wiedzieć co wy będziecie robić jak dorośniecie!
PS:Jestem FACC , nie mam zamiaru kupić PACC , i rozumiem mam szczęścię ,że wogólę mogę grać,ale dla mnie to jest tylko gra !
A wam wszystkim radzę czasem się zastanowić ,że po drugiej stronie kabla też jest człowiek !
PS2:A żeby nie było , że spam to słaby news szczególnie nic nie wnoszący dla mnie i mojej przyszłej gry !
PEACE&LOVE VENAEN :D
Zapowiada się ciekawie. Nowy kupiec, to brzmi bardzo dobrze. Nowe misje do wykonania. Może będzie można coś sellać u nomadów po wykonaniu questa jak u dijnn. Ta 2 zapowiedź znacznie lepsza od pierwszej, ale wciąż mało. A co do ss to te wieżyczki w tej jaskini nomadów moim zdaniem nie pasują do tego miejsca.:]
To chyba normalne że CipSoft nie robi nic dla FACC.....bo jaki on ma z tego zysk, więcej graczy online którzy nic nie płacą za gre. Po prostu im się to nie opłaca a jak zrobią coś ciekawego dla PACC to dużo ludzi się zdecyduje na kupno PACCa.
Po 1 to na pewno będzie jak 2 djin...
Po 2 na pewno będzie można uzywać tego npc po wykonaniu questa
Po 3 CZEMU NIE DADZĄ OPCJI EXIVA "NPC??? bo mnie już w*****a to szukanie npc!!!!
Po co ludzi obrażasz ?? może ktoś woli sobie kupić jakąś dobrą książkę zamiast wydać 90 zł. na durną grę?
Może przesadziłem....
Wstawiłem to słowo "durny" ponieważ mam serdecznie dość tego że kurcze chcą coś nowego.FACC to demo gry Tibia.A jak wiecie demo to znaczy gra OGRANICZONA.
Jeśli kogoś tu obraziłem to sorry.Nerwy mnie poniosły xD
Mistic_Jin
09-11-2007, 20:10
Hahaha tibijscie CBA xD
Duke Dran
09-11-2007, 20:16
Interesujące : D już nie mogę się doczekać co będzie za tydzień.
@up iles tam :evul:
Ja tez mam pacc no i co z tego? Nie podniecaj sie tak bo zapewne juz masz "KISIEL" w majtach. Teraz jest za pozno na przeprosiny :baby::baby:
@Topic
Niezle sie zapowiada ale ten npc to bedzie drugi J~ Quest.:cup:
A pozatym do upadte mi sie PACC skanczy nowego bede musial kupic :D
Poszukuje on interesujących dóbr, tak więc może zechcieć kupić część twojego złomu, jeśli tylko uda Ci się pozyskać jego zaufanie.
Ci co już lecą sprzedawać te DSM D-Armory itp niech se to jeszcze raz przeczytają bo mnie sie wydaję że on nie zawsze ci zapłaci za to co chcesz mu sprzedać .
A jak wam sie wydaje ??
Vlad Dracula
09-11-2007, 20:24
Nareszcie wprowadzili do tibii coś ciekawego na co można zwrócic uwagę i myślę,że te qquesty nie będą takie nudne jak "wybij potworki i weź nagrodę)
Moczymordah
09-11-2007, 20:34
Zapowiada się ciekawie, czekam na test server ^^
Capality
09-11-2007, 20:37
No niby fajnie się zapowiada, ale co mi po tym jak pacca nie mam
maciejd14
mogli by wkoncu napisac cos o balansacji bo chyba nie napisza na koniec ze udupia knightow a sorki znow bede walic po 1000 z sd i 2000 walic z ue , niech knighta i palka zostawia tak jak sa i niech zwieksza o 25-35 % sile czarow druta/sorka i bedzie looz
@down - koles jezeli szukasz nowych expowisk to kup pacc , cipki nie bede dodawac nic nowego dla facc bo oni na nich nie zarabiaja
Tibijczyk222
neich dodadza jakies good expowisko ale z bramka od 35 lvl dla facc :d i nowe stwory dla facc
Dwimenor
09-11-2007, 20:39
Ci co już lecą sprzedawać te DSM D-Armory itp niech se to jeszcze raz przeczytają bo mnie sie wydaję że on nie zawsze ci zapłaci za to co chcesz mu sprzedać .
A jak wam sie wydaje ??
Myślę, że będzie to coś w stylu Djinnów. Najpierw do wykonania kilka(naście) zadań, potem można sprzedawać. Mam nadzieję, że npc będzie podróżował po wszystkich miastach, jak i wioskach(Greenshore, Stone Home itp)
Czego to oni nie wymyślą! Teraz praca? O w mordkę. Kupiec? Skupuje złom za przyzwoitą cenę ta? No to sprzedam mu bp, hmm, club'ów i dostane 1k? ;> Ale Tibijskie Służby Specjalne... mmm... ciekawe! Huh. Mam nadzieję, że będzie ciekawie!
Pozdrawiam
Fred Druid of Pacera
09-11-2007, 20:42
Z rozwiązywaniem tych questów dla nowych gildii sobie trochę poczekam, aż bedzie wiadomo jakie są korzyści z przystąpienia do danej gildii, bo w końcu można tylko jedną wybrać. Motyw z tymi gildiami przypomina mi trochę The Elder Scrolls IV Oblivion.
Festiwale też będą fajne, zawsze to jakieś urozmaicenie.
Grafika zmienia sie na lepsze(na screenie widać nawet nowy wygląd ognia).
Update zapowiada się ciekawie, oprócz tego, że Tibie zaleje pewnie fala nowych druidów i sorcererów, ale coż...nie można mieć wszytskiego naraz.
KalasantyX
09-11-2007, 20:48
Więcej questów typu banuta, explorer, postman (świetny quest, chyba najlepszy), hmm, ice islands, djeen itp.? Mam nadzieję, że tak będzie.
A co do balansacji... zabrać hity palkom i knightom, nic nie dodawiać sorcom/druidom. Tak... ja jestem zwolennikiem jak najsłabszych postaci, żeby było hardo w tej grze.
@up
To raczej nie ogień tylko coal basin czy coś takiego. Ale by mogli zrobić coś takiego jako ff <wszystko lepsze niż to co teraz jest xD>
ZonaRomana
09-11-2007, 20:51
Jak dla mnie nic fajnego... kilka słów o nomadach i questach... żal
Fred Druid of Pacera
09-11-2007, 20:52
@2Up
Ale teraz ogień na tym coal basin czy czymśtam wygląda tak samo jak firefield rzucony na ziemię.
na taka zapowiedz czekalem tydzien zal
Wiele nam to mówi....
właśnie straciłem swoje 2 minuty cennego czasu na przeczytanie tego badziewia ;p
I całe życie na tą grę...
@ Naridan1994
Zapewne po nowym update który ma na celu balansacje profesji takowe będą, wcześniej się obawiali że na nowych serwerach będą wyłącznie postacie reprezentujące rycerzy i palladynów.
Mnie osobiście zapowiedź się podoba, czekam na kolejne newsy.
Tibio 7.4 wróć !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Modliszka11
09-11-2007, 21:51
Mornlox
Spodobało mi się że będzie kupiec.Widocznie clipsoft chce ułatwić sprawę sorkom.Nareszcie mój sorcerer będzie bardziej bogaty no ale gram na Danubii więc tam nawet bankructwo nie jest końcem świata bo i tak ceny tam są niziutkie ^^
pOzDroWIenia i czekam na nowe newsy
moim zdaniem jesteś wielkim głupim chamem
facc też sie coś należy a tereny facc niesom demo tylko jest to zachenta do tego żeby lepiej sie zapoznać z grom i puźniej kupić pacc
Może wreszcie będzie można sellować dsm u NPC...
Kiedy Te Update??prosze O DokŁadnĄ DatĘ!!!
W dupe sie pocaluj, nikt nie wie kiedy sa, mozna sie jedynie domyslac ze pare dni po rozpoczeciu test servera, a tego tez ludzie nie wiedza.
@Tam do kogos - zadnych konkretow? A ja wlasnie przeczytalem jeden konkret podany jak na tacy - nowy kupiec, ktory bedzie robil za 3-go djina.
Kicz. Dobrze ze juz skonczylem grac.
Explorer of Hell
09-11-2007, 22:13
Wreszcie jakies elementy RPG... to mi sie podoba.
Gildia Glupcow... bedziemy musieli splatac figla jakiemus NPC, a moze graczowi 8o
Expowisko Nomadow to cos w sam raz dla srednio levelowych postaci.
Czekam na kolejna zapowiedz Update.
No pięknie. Cóż za interesująca zapowiedź. :p
W sumie opisują tego update tak tajemniczo, ale jaki będzie efekt końcowy - sami się dowiemy. Na razie to nie są dobre zapowiedzi, ja bym to nazwał raczej poszlaką, wskazówką. No nic, wszystko się okaże. :)
Mam nadzieję że dla FACC też coś zrobią.Powinni posiadaczom darmowego konta dodać choćby ze 2 nowe outfity.Ciekawie też by było jakby na rooka nowego potworka dali.
Powinni? Z jakiej racji?
Szczerze mowiac spodziewalem sie czegos bardziej interesujacego czekajac przez caly tydzien.Jedyne co mie zaineresowalo to to ze beda nowe qesty,kupiec i te gildie glupcow itp. xD
Moze w nastepnym tygodniu postaraja sie o ciekawsze informacje.
żal.ger
Czkałem cały tydzień na jakiś sensowny i ciekawy tekst a tu patrze jakieś gildie głupców.....PO nazwie myślę że pomysł jest zły ale kto wie....Ogólnie nie warto było czekać na to teasterstwoX(
Do FACCów jak Cipy będą chciały coś wam dać to to zrobią ale będzie to tylko dobry gest z ich strony, nie spodziewajcie się za wiele dadzą wam pewnie jakiegoś potworka, coś jak to miało miejsce z Wyvernami.
Do PACC nie musicie krytykować FACCów a tym bardziej ich wyzywać, wiem że wy płacicie i należy się wam dużo więcej ale opanujcie się i zachowajcie spokój.
Do tych co mówią że stracili czas na czytaniu dzisiejszego newsa leprze to nisz nic, zawsze czegoś tam się dowiemy.
EdwardMatiz
10-11-2007, 01:04
Najgorsze w tym jest to ,że większość która tak się wypowiada ma dopiero naścię lat :/ więc nie chcę wiedzieć co wy będziecie robić jak dorośniecie!
Każdy ma naścię lat xD
Toppic@
Zapowiada się ciekawie :> może będzie się dało sprzedac syf z dp czyli (tortoise shield mam tego z 50bp ale sie zbierało na takie chwile)
Pewnie te zadania będą dla highlvi
Egon_Abus
10-11-2007, 01:05
Druga zapowiedź update:
--> Wędrujące npc, to niezłe gówno:/
--> swieta kwiatow sux, czysta komercha
--> Wędrujący NPC? Eeeeextra, wpakuje sie chłopak na PoHa czy do jakiejś innej zjebanej dziury i tyle go widzieli. Secret Service w Tibii? Łomg kurwa, zaraz CBA bedzie
--> "Jeśli zdobędziecie jego zaufanie" - Super!!!!!11oneone! znowu zjebane questy w stylu znajdź 20 kwiatków nikomu-na-nic-niepotrzebnych, skór z fiuta minotaura i spermę GSa. ŁAŁAŁiŁa! Superrrr!>.<
Nic dodać, nic ująć 8o
Doom Terror
10-11-2007, 04:32
ciekawe czy za uczestnictwo czy to w gilidii glupcow czy to innej jaka bedzie do wyboru,bedzie mozna zdobyc outfit charakterystyczny dla danej gildii hmm.Mam nadzieje ze npc bedzie skupywal dsm'y,golden army i wszystkie te poupdateowe bronie,ktorych nigdzie nie dalo sie sellnac,bo beastslayer axami nawet nooby w carlin gardza gdy dostana ow topory na "plx fri items",oczywisice nowe miejscowki musza byc dodane oraz ja marze o bramkach lvl'owch na niektore miejscowki,nie pamietam sprzed update'a aby na of chodzily 30-40 lvl'e ...odnosnie miejscowek mogli by dodac troche d lairow,gdyz przykladowo na Arcanii wiekszosc miejscowek z dragonami to prywatne miejscowki dwoch gildii,gdzie ludzie z poza owych gildii nie maja wstepu.Mogliby takze zmniejszyc stamine,aby ograniczyc botting i reagowac na reporty odnosnie botterow.
Przepraszam, ale co za tłumok (bo napewno nie tłumacz) przekładał ten tekst? "gildia głupców"???
"Fool's guild" to "gildia BŁAZNÓW!!!"
Ja osobiście uważam, że te Tibia zmieża w dobrym kierunku ale za pomoca złych metod. Oczywiście wszystko co zostało przedstawione w 2 ostatnich teaserach mi się podoba, dodaje to większego klematu rpg, ale po co te hotkeye i amboty w pallkach?;/ Juz nawet staminy i souli się nie czepiam bo to nawet logiczne że jak walczysz to sie męczysz, ale te aimboty ://// Gdyby ich nie było....
No może coś zrobią z cenami bo największy problem stanowi cena golden armora oraz dragon scale mail, golden armor kosztuje praktycznie tyle co crown armor (na starszych światach).
Tak samo można by sprzedawać dragon slayery i dragobone staffy.
Ja osobiście uważam, że te Tibia zmieża w dobrym kierunku ale za pomoca złych metod. Oczywiście wszystko co zostało przedstawione w 2 ostatnich teaserach mi się podoba, dodaje to większego klematu rpg, ale po co te hotkeye i amboty w pallkach?;/ Juz nawet staminy i souli się nie czepiam bo to nawet logiczne że jak walczysz to sie męczysz, ale te aimboty ://// Gdyby ich nie było....
Pozwolę sobie dokończyć twoją myśl, a mianowicie:
To nie trafiłbyś z sdka w żadnego 180lvl+ sorca/druida a nawet i knighta/pallka. A tak to ma sens bicie kogoś na otwartej przestrzeni (nie mówię o open battle) tylko jak ktoś ucieka. Tak można trafić ale zanim zamachniesz sie po sdka z zamiarem trafienia w tego 200lvl+ to już go stracisz z ekranu a zazwyczaj gubi się go nawet z hot keyami. Ta zmiana była przyszłościowa czyli kiedy dużo osób będzie miało wysokie levele. Przykładowo: kiedyś takim 100 msem to utamo vita utani gran hur i tyle ci mogli possać, kosiło się wszystkich.
@wszyscy anty facc
Co z tego. Jakby cos dali faccom, to wiekszosc pogralaby sobie, i tak by pacca kupili. A ze ich bedzie wiecej, to bedzie wiecej pacc. Takie trudne?
@topic
Podoba mi sie to wszystko :D
@edit - jakby się kto pluł - miałem pacc i zamierzam mieć.
skaypeks
10-11-2007, 09:22
No własnie... czy wy PACC kiedys nie byliscie FACC? tez byliscie ciulami bez jaj? watpie... kazdy kto ma facc to z czasem tez kupi pacc... bo gdy gra na faccu moze sie bardziej przekonac do tibi i sobie kupic udogodnienie...
co do tematu... mam zamiar sobie kupic pacca na swieta... no narazie sie malo dowiedzialem z update. I ciekawe o co dokladnie bedzie chodzilo z tymi sluzbami i ile kaski mozna z tego wszystkiego zgarnac :D
Sorcerereq
10-11-2007, 09:30
Przepraszam, ale co za tłumok (bo napewno nie tłumacz) przekładał ten tekst? "gildia głupców"???
"Fool's guild" to "gildia BŁAZNÓW!!!"
Mateusz (8:12)
ap fool
Bot (8:12)
1 głupiec
2 głupi
3 kiep
4 dureń
5 idiota
6 półgłówek
7 wariat
8 błazen
9 błaznować
10 wygłupiać się
11 cyganić
12 oszukać
@topic
PACC? Po co? Całe życie żyję na FACCu mam 82 lvl, i jakoś ciągle zmierzam w kierunku 100, mam fajną miejscówkę na exp. Jedyne co mi przeszkadza to jak n00basy podbierają mi parcele gdy wchodzę zabić draga [exani hur rox].
No, ale wy musicie szukać dziury w całym :)
Mogliby dać jednak jakiegoś rozbudowanego questa dla Facc. Bo co ja biedny mam robić teraz, tylko exp, exp, exp... Ale jak dobije 110, kupuję pacc... i to nie za RL cash ;)
Mateusz (8:12)
@topic
PACC? Po co? Całe życie żyję na FACCu mam 82 lvl, i jakoś ciągle zmierzam w kierunku 100, mam fajną miejscówkę na exp. Jedyne co mi przeszkadza to jak n00basy podbierają mi parcele gdy wchodzę zabić draga [exani hur rox].
Exani hur up/down jest dla pacc, aff
Szybki'lols
10-11-2007, 10:29
i teraz w tibi bendzie Bond James Bond
:/:/:/:/ dlaczego m ito robisz?! pls why cego takei orty?!
Nic dodać, nic ująć 8o
Posłuchaj chłopcze, i wybacz, że na Ciebie padło, ale do jasnej cholery nikt Ci nie każe wykonywać nowych questów jak Ci sie nie podobają, a tym bardziej grać w Tibie jeśli się nie podoba, to przestań grać i nie pisz jaki to będzie daremny nowy updejt.
Gz CipSoft...
UpDate będzie w hujz zjebany...
Jakieś jebane bondy bedą...
ŻAL kurwa _/
Zjebią Tibie w huj...
Około 5 tyś. osób skończy grać...
Pozwolę sobie dokończyć twoją myśl, a mianowicie:
To nie trafiłbyś z sdka w żadnego 180lvl+ sorca/druida a nawet i knighta/pallka. A tak to ma sens bicie kogoś na otwartej przestrzeni (nie mówię o open battle) tylko jak ktoś ucieka. Tak można trafić ale zanim zamachniesz sie po sdka z zamiarem trafienia w tego 200lvl+ to już go stracisz z ekranu a zazwyczaj gubi się go nawet z hot keyami. Ta zmiana była przyszłościowa czyli kiedy dużo osób będzie miało wysokie levele. Przykładowo: kiedyś takim 100 msem to utamo vita utani gran hur i tyle ci mogli possać, kosiło się wszystkich.
Tak w chwili obecnej zgodże się, ale ok 2 lat temu zobaczyć 100 sorca to był cud. Jak ja grałem to chyba tylko 2 osoby miały 100 lvl (knightci) i byli niemalże bogami. Najwyższy sorc 80 a druid 73. Mogliby chociaż stworzyc parę siwatów, na początek nawet dwa i zobaczyć jak by się grało bez hotkeyów i amibotów.
Egon_Abus
10-11-2007, 12:36
Posłuchaj chłopcze, i wybacz, że na Ciebie padło, ale do jasnej cholery nikt Ci nie każe wykonywać nowych questów jak Ci sie nie podobają, a tym bardziej grać w Tibie jeśli się nie podoba, to przestań grać i nie pisz jaki to będzie daremny nowy updejt.
Ale ja wcale nie powiedziałem, że mam coś przeciw questom. Ale James Bond? Święto kwiatów? No bez przesady... :baby:
I zauważ, że przedstawiłem opinie innych.
Około 5 tyś. osób skończy grać...
Będzie mniej noobków :faceoff: i będzie więcej miejscówek do zajęcia. Chociaż i tak Nargor mam z reguły pusty :lucznik:
Enjoy
Glon Elriel
10-11-2007, 12:52
Tak w chwili obecnej zgodże się, ale ok 2 lat temu zobaczyć 100 sorca to był cud. Jak ja grałem to chyba tylko 2 osoby miały 100 lvl (knightci) i byli niemalże bogami. Najwyższy sorc 80 a druid 73. Mogliby chociaż stworzyc parę siwatów, na początek nawet dwa i zobaczyć jak by się grało bez hotkeyów i amibotów.
^.-?
100 lv to chyba na Faccu było ciężko zobaczyć....
Nienawidze jak ktoś sie wypowiada o starych czasach a nie grał nawet ktoś ;|
@Nevir
Ale ludzie dawali sobie jakoś rade ja jakoś nigdy nie potrzebowałem hotkey'i żeby kogoś zabić liczyło sie pvp teraz liczy sie tylko zręczność z czego jestem bardzo niezadowolony... :<
Już wiem jak beda wyglądać te misje od npctow dla faccow
Facc Hi
Npc Hi blablablaalba
Facc mission/Quest
Npc Sory you dont have premium account
i tak to bedzie wyglać eh
Ja chcę do Tajnych Służb!
Ale to pewnie tylko dla Pacc :/
W takim razie zostaje mi gildia głupców ;]
Zapowiada się ciekawie :>
Lupa'Aziro
10-11-2007, 14:09
Ponieważ nie sposób nie zauważyć że u niektórych osób szwankuje umiejętność czytanie ze zrozumieniem postaram się nie co uprości tego niusa.
Tegoroczna świąteczna aktualizacja staje się coraz bardziej tajemnicza. Poszukiwacze przygód gotowi na wyzwania powinni porozmawiać z mieszkańcami tibijskich miast, albowiem niektórzy z nich będą mieć dla nich całkiem nowe zadania do wykonania.POJAWIĄ SIĘ NOWE QUEST'Y ORAZ NOWE ZADANIE DO OBECNYCH Nie bądź nieśmiały tylko dlatego, że wciąż jesteś niedoświadczony - praca znajdzie się dla każdego.BĘDĄ QUESTY RÓWNIERZ DLA NISKO LV'OWYCH POSTACI Jeśli zaś jesteś dość wyszkolony, możesz być nawet w stanie odnaleźć ukryte zadania.DLA WYSOKO LV'OWCYH RÓWNIERZ
Ponadto, spodziewa się, iż w czasie świątecznej aktualizacji przybędzie kupiec.BĘDZIE W KOŃCU NPC KTÓRY KUPI CAŁY SYF ZALEGAJĄCY W DP'ACH NA STARYCH SEWERACH Jako, że jest on nowy w świecie Tibii, będzie podróżował w celu poznania tutejszych miejsc i dostępnych tam towarów. Poszukuje on interesujących dóbr, tak więc może zechcieć kupić część twojego złomu, jeśli tylko uda Ci się pozyskać jego zaufanie.
Czy marzyłeś kiedyś o tym, aby zostać agentem jak James Bond i rozwiązywać sekretne misje? Niewątpliwie powinieneś więc dołączyć do Tibijskich Tajnych Służb.BĘDZIE MOŻLIWOŚĆ PRZYŁĄCZENIA SIĘ DO KOLEJNEJ TIBIJSKIEJ ORGANIZACJA Jednakże wybierz mądrze oddział w którym chcesz pracować, gdyż decyzja ta jest nieodwracalna! Jesteś raczej zabawną i rozgarniętą osobą, która lubi płatać figle i żartować? W takim wypadku gildia głupców powita Cię z otwartymi ramionami i na pewno będą mieli dla Ciebie jakieś dowcipne zadania. Co więcej, krążą plotki, o tajemniczych, nomadzkich kryjówkach gdzieś na Daramańskiej pustyni.KOLEJNĄ NOWĄ KOLACJA BĘDZIE CAVE Z NOMADAMI
Dodatkowo, poza nowymi zadaniami, dodaliśmy garść zabawnych sezonowych festiwali.BĘDZIE WIĘCEJ TZ. EVEN'ÓW NA KTÓRYCH TO ZOSTANIEMY ZAMIENIENI W GRUSZKI, KWIATKI ECT. Poza dobrze znanymi świętami takimi jak Nowy Rok albo Walentynki, będą tu również tak zaskakujące wydarzenia jak miesiąc kwiatów albo dni maskarady aby uczynić Twoje tibijskie życie bardziej atrakcyjnym.
Aha i by rozwiać wątpliwości...
WSZYSTKIE FAJNE RZECZY BĘDĄ DLA PACC'ÓW!!
Lupa
Albertus
10-11-2007, 14:27
mogli by dać coś bardziej o profesjach
ale podoba mi sie ta przynależność do jakiejś grupy
nowe questy :D questy to chyba jedna z najlepszych rzeczy w tibii
i błagam oby 99 % bajerów była dla pacc ! mogli by coś dać darmozjadom
np. resp 2 cyców obok carlin :D
przede wszystkim powinni dodać nowe serwery no-pvp bo no-pvp to najbardziej oblegane serwery i jest tyle ludzi ze grac sie nie da
moim zdaniem jak by zrobili coś zeby mniej noobow grało
miałem taki pomysł o zrobieniu bardzo trudnego rooka , z bramkami levelovymi i z mniejsza ilość potworów to by zniechęciło noobkow
może jak ktoś by chciał założyć nowa postać to na tibi com wypełniało by sie test znajomości o tibi ( przetłumaczony na kilka języków )
większość można by znaleźć np. na tibi pl ale zawsze mniej noobow by było
a pytania typu.
ile jest miast dostepnych na facc ? a ile na pacc
jaki potwor jest zielony i daje 700 expa
co to exp
co to stamina
itp. może z 30 pytan
Cóz, liczylem na jakies konkretniejsze informacje :/
Święto kwiatów?! Moze bedzie Świeto Lasu, pochody trzeciomajowe i topienie Marzanny!
Czekam niecierpliwie na wynik balansacji- miejmy nadzieje, ze obejmie WSZYSTKICH graczy, nie tylko tych z pacc:/
Nono zapowiada się ciekawie :) Może wreszcie rozwiąże się problem gwałtownie malejących cen, bo przecież dsm za 25k to lekka przesada...A co do nowych questów to mogliby się postarać, bo naprawdę tych ciekawych zbyt wiele niemaB)
Czekam niecierpliwie na wynik balansacji- miejmy nadzieje, ze obejmie WSZYSTKICH graczy, nie tylko tych z pacc:/
Balansacja musi objąć te facc, inaczej byłaby bez sensu.
Arka_Sath_Wielki
10-11-2007, 15:49
nie ciesze sie bo i tak wszystko bedzie dla pacc ;)
Ofc ze obejmie facc, odejmą to co mają odjąć i dodadzą to co mają dodać paccom :) mam nadzieję że pocieszyłem wszystkich facców którzy są tylko po to żebym miał resp szybszy :). Co do upa mam nadzieje że balansacja będzie porządna, a questy długie i ciekawe, liczę też na duże ciekawe nowe tereny jak większość pewnie :)
Lupa'Aziro
10-11-2007, 15:50
Info z Forum Tibia.com
Craban
About the travelling salesman
Todays teaser gave you some info on quite a few new quests that will be released this winter. Now, most of those do not have any direct influence on the balance of vocations. There is however one that will satisfy many who have posted in this thread already about the economy and the problems with selling loot:
The travelling salesman
You will have to finish the quest in order to be able to trade with him. Once you have done that, you will be able to sell a lot of things that you could previously only sell to other players.
We have of course read your feedback and asked some players about what they think should be sellable, so the list of things this salesman buys is strongly influenced by direct feedback from you, our community. Of course, he will not buy everything, but we expect the situation to improve with this quest.
Stay tuned, more info will come with the next teasers.
PL
O komiwojażerze/wędrownym sprzedawcy
Dzisiejszy news dał wam trochę informacji o quest'ach jakie zostaną wprowadzone zimą. Nie będzie to miało jakiegoś większego wpływu na balansowanie profesji. Będzie miało to wpływ na często poruszny problem ekonomi i sprzedawania przedmiotów:
Komiwojażer/wędrownym sprzedawcy:
Będziecie musieli wykonać Quest'a by móc z nim handlować. Po wykonaniu, będziecie mogli u niego sprzedać wiele rzeczy, które dotychczas mogliście sprzedawać tylko innym graczom.
Oczywiście analizujemy wasze wypowiedzi oraz pytamy niektórych graczy, które rzeczy powinny być sprzedawalen, tak więc lista rzeczy będzie silnym odzwierciedleniem potrzeb całej naszej społeczności. Oczywiście nie kupi on wszystkich rzeczy, ale jego obecność na pewno rozwiąże wiele problemów
Pozostańcie w gotowości, więcej informacji przyjdzie z następnymi news'ami .
Lupa
nairdan1994
10-11-2007, 15:57
mogli by dać coś bardziej o profesjach
ale podoba mi sie ta przynależność do jakiejś grupy
nowe questy :D questy to chyba jedna z najlepszych rzeczy w tibii
i błagam oby 99 % bajerów była dla pacc ! mogli by coś dać darmozjadom
np. resp 2 cyców obok carlin :D
przede wszystkim powinni dodać nowe serwery no-pvp bo no-pvp to najbardziej oblegane serwery i jest tyle ludzi ze grac sie nie da
moim zdaniem jak by zrobili coś zeby mniej noobow grało
miałem taki pomysł o zrobieniu bardzo trudnego rooka , z bramkami levelovymi i z mniejsza ilość potworów to by zniechęciło noobkow
może jak ktoś by chciał założyć nowa postać to na tibi com wypełniało by sie test znajomości o tibi ( przetłumaczony na kilka języków )
a pytania typu.
ile jest miast dostepnych na facc ? a ile na pacc
jaki potwor jest zielony i daje 700 expa
co to exp
co to stamina
itp. może z 30 pytan
Sam jesteś darmozjad!!! Może ktoś woli wydać 90zł na jakąś dobrą książkę lub film.O tym nie pomyślałeś?
Sam jesteś darmozjad!!! Może ktoś woli wydać 90zł na jakąś dobrą książkę lub film.O tym nie pomyślałeś?
Jesli ktos woli kupic ksiazke to niech sie nie pluje, ze ma facca, bo przeciez nikt go nie zmusza.
You will have to finish the quest in order to be able to trade with him. Once you have done that, you will be able to sell a lot of things that you could previously only sell to other players.
Ciekawe..Rzeczywiście, na starych serwerach ceny sa po prostu śmieszne. Pamietam, jak mojego blue robe`a kupowałem po 20k radując się pod niebiosa z niebywałej okzaji :/ A teraz? <Player> Buy blu rope 10k!.. Afffff,,
Lupa'Aziro
10-11-2007, 16:32
Ciekawe..Rzeczywiście, na starych serwerach ceny sa po prostu śmieszne. Pamietam, jak mojego blue robe`a kupowałem po 20k radując się pod niebiosa z niebywałej okzaji :/ A teraz? <Player> Buy blu rope 10k!.. Afffff,,
Blue Robe'a można sprzedać u Nah'Bob wiec nie jest tragedia...
No ale jak mi z DL'a wypadnie DSM to już jestem załamany... a jak wypadnie Dragon Slayer to gryzę klawiaturę...
Medusa Shield no i oczywiście cała reszta new weapons... których wszyscy mają na tony...
Lupa
Henio_Bozydar
10-11-2007, 17:09
Gdybyście znaleźli nowe zadanie, mówcie.
James Bond hahaha <rotfl>8o8o
Pacz_knight
10-11-2007, 19:15
Ciekawiew sie zapowiada i mam nadzieje ze up tez bedzie udany. Co do tego Bonda to <1@ znakofff!!1!1>
Btw
Ciekawe jak bedzie wygladala ta "tajna sluzba" ;)
^.-?
OMg człowieku zamknij się jak nie wiesz czy grałem czy nie, a jak nie byłbyś dzieckiem neo to zauważyłbyś, że niewypowiadam sie na tematy o których nie mam pojęcia. Tak więc stfu!
Będzie mniej noobków :faceoff: i będzie więcej miejscówek do zajęcia. Chociaż i tak Nargor mam z reguły pusty :lucznik:
Enjoy
Żebyś sie nie żdziwił, że odejdą naprawdę mądrzy gracze których inteligencję ta gra zaczyna coraz bardziej obrażać a nie nooby! WIęc zastanów sie czego będzie więcej (noobów, czy w miarę normalnych graczy) po updateach (przypominam że po ostatnim upie 80% palladynów to nooby, które przestały grać postaciami magicznymi bo ich 'hity sa zamałe');/
zuczek15
10-11-2007, 20:02
Dla pacc:
Wiele osób skarżyło się że są za trudne questy więc mamy dla was prezent, usunęliśmy aż 2 demony z anihilatora (tak te koło drzwi) a zastąpiliśmy je dwoma fire devilami abyście nie mieli za łatwo w dojściu do drzwi, po co masz robić postmana tyle czasu nie lepiej dać małą (100 gp) łapówkę Benjaminowi w thais i mieć ten quest zaliczony? Na arenie nie będziesz musiał bic potworów, jeśli uznasz że są dla Ciebie za silne idziesz do teleportu po lewej stronie, nie będzie on już zasłoniony kamieniem.
Dla facców też coś mamy, aby zaczęli używać statków pomiędzy miastami dodaliśmy na drogach kilka warlocków i gsów (napewno umilą wam spacerowanie pomiędzy miastami ponieważ chodzą w grupach), między innymi miastami też czeka ta sama niespodzianka, wreszcie jako facc spotkasz pod depo w carlin demona (potwory są tak jak summony czyli nieposiadają loota i nie dają expa ;). Żeby nie było lagów stworzyliśmy specjalny system dzięki któremu facc dziennie może przejść 1000 sqm, przekroczenie tego limitu będzie polegało na obniżeniu prędkości o jakieś 30 lvl, kolejne 1000 sqm już o 60 lvl, a jeśli masz mały lvl to trudno postoisz sobie w miejscu chyba że zabrałeś blanki to porobisz sobie runy dla pacców żeby Ci się nienudziło gapienie się w jedno miejsce. W nowym update mamy też niezły prezent (zbierajcie gpiki na rotach, zbierajcie albowiem będzie wam ciężko, już niebędzie ci tak łatwo zabijać gsy na pohu). Tak pozatym każdy facc który będzie używał hotkeyów wbudowanych w naszego klienta może dostać bana (do odblokowania poprzez zakupienie pacca) ;D
Całkiem zapomnieliśmy będziecie mogli zdobyć nowy addon ale po zakupieniu 15 produktów z naszego sklepu (wystarczy 15 tanich koszulek po 15 $) gdy już zakupicie udajecie się do Sama w thais podajecie numery zamówień a gdy Sam zweryfikuje (trwa to jakieś 2 godziny) dostaniecie addon (czapeczka bez piórka z napisem facc rox)!!!
@up
bushashaheahhraheh :D!
Sorcer_Pips
10-11-2007, 21:53
zuczek15
lol zD wymiata to co napisałeś :P
Pomocy! Zimowy Up Date 2007 zapowiada się badzo ciekwie, nawet zamierzam zakupić Premium Account (na 6 miesięcy) na ten czas, ale nie mam zielonego pojęcia czym by się naj lepiej grało. Ponoć mają palladyna zrównać z ziemią, knight'owi dowalić ostre koszty do expienia, a sorca w miare nie tykać, jedynie druida ma czekać "miła niespodzianka". Serdecznie prosze o doradzenie jaką profesją grać.. !!! :o
Pomocy! Zimowy Up Date 2007 zapowiada się badzo ciekwie, nawet zamierzam zakupić Premium Account (na 6 miesięcy) na ten czas, ale nie mam zielonego pojęcia czym by się naj lepiej grało. Ponoć mają palladyna zrównać z ziemią, knight'owi dowalić ostre koszty do expienia, a sorca w miare nie tykać, jedynie druida ma czekać "miła niespodzianka". Serdecznie prosze o doradzenie jaką profesją grać.. !!! :o
Po 1 to nie musisz pisać takimi gigantami.
Po 2 powtórzę to chyba po raz setny nie gra sie postacią która jest najlepszą tylko tą którą gra ci się najlepiej i jesteś do niej przywiązany.
Po 3 nie ulepszali by palków i knightów po to żeby teraz ich udupić, chcą w końcu zbalansować te profesje.
Bartek11
10-11-2007, 23:11
W sumie masz racje ja se zaczołem grać palkiem po letnim upie ale mi się nie spodobalo (nie ma to jak bylo za 7.4) dlatego wróciłem na kine i nie załuje. KNIGHT ROX
Po wypowiedzi pana o dzwięcznym nicku EmosPL , zaczynam wierzyc w mroczne proroctwa o zblizajacej sie Epoce Dzieci Visa..
Swoją droga- wybór postaci to proces na tyle indywidualny, ze chyba lepiej samemu sprawdzic wady i zalety roznych profesji! Wiem, ze ciezko jest kazda zdobyc 100lvl, ale po zdobyciu ok 35lvl juz masz pojecie, na czym polega mechnika gry okreslona postacią
I co ci z tego przyjdzie, ze powiem 'knight rulezz"? Ktos inny stwierdzi ze pall wymiata. Graj ta profesja, ktora sprawia ci najwiecej przyjemnosci, a nie ta, ktora najszybciej zapelni Twoje depo=/
Capality
11-11-2007, 00:12
@Emos:
Graj rookstayerm
@Topic:
Jak pisałem wcześniej, mnie to nie dotyczy bo pacca nie mam
To co napisał zuczek wymiata xD
Dzieki wam ludzie, xD takie spojżenie na Tibia World mnie ocuciło ;) spadam poskillowac knight'em ^^ czeka mnie jeszcze długo droga.. :o ale luuuzziikk.. fajnie się bedzie grało o ile czegoś nie doj***ą w up date'dzie.. PzoDrO for all :]
Articuno
11-11-2007, 01:23
Po 2 powtórzę to chyba po raz setny nie gra sie postacią która jest najlepszą tylko tą którą gra ci się najlepiej i jesteś do niej przywiązany.
Polać Mu! Tylko szkoda, że 80% Tibijczyków się do tego nie stosuje :/
Polać Mu! Tylko szkoda, że 80% Tibijczyków się do tego nie stosuje :/
Racja :P dzieci się do tego nie stosują.. :D Naj popularniejszy przykład: Mateusz Dragon Wielki - gdyby grał dla przyjemności to by nie przeszedł na emeryture.! ale ze grał dla zarobku i po up date zamiast bic za +3k to teraz wali po +1500 i koszty expienia mu sie dwukrotnie wydłuzyły.. :P wiec przestał grać :] (się dziecko popłakało). Niestety tak bywa.. 20% wszystkich graczy ma jakieś doświadczenie i postać z historią.. reszta może tylko podziwiać B)
Bednar997
11-11-2007, 01:59
Podoba Mi Sie Ten Pomysl Az Juz Sie NIe MOge Doczekac Nowych Qestow :D:evul:
Już to widzie jak wszyscy lataja sobie zarty robia, trafia na malo zabawnego goscia i Ded. Powinni wprowadzic Arenki gdzie mozna sie zmiezyc PvP zeby pocwiczyc skila to by bylo dosc zabawe, albo cos jak w L2 zeby ludize o ookreslonym lvl i po quescie mogli brac udzial w olimpiadzie i potem zdobywac pozycjie Hero na tydzien, miesiac a takie cos to zadna zamian. Lineage nadla rzadzi, moze za 2 update sie wroci do tibi
Rotherdamie
11-11-2007, 05:46
Ciekawiew sie zapowiada i mam nadzieje ze up tez bedzie udany. Co do tego Bonda to <1@ znakofff!!1!1>
Btw
Ciekawe jak bedzie wygladala ta "tajna sluzba" ;)
Bedziesz donosił na delikwentów w mieście swoim przełożonym , w nagrode otrzymujac czekolade Alpen Gold Nussbeiser oraz po 2 tyg. nienagannej , 18 godzinnej dziennie służby także addon Jamesa Bonda z kapeluszem , na którym jest napisane ,, Gumowe Ucho - lubi strzelać"
@topic:
Juz zacieram rece i wracam na mojego drutka. Chyba pojde do gildi głupców. Jednak zapomnieli o rooku tam też powinna być jakaś gildia (na pacc area np.) żeby sie nie nudziło rookstayerom.
^.-?
@Nevir
Ale ludzie dawali sobie jakoś rade ja jakoś nigdy nie potrzebowałem hotkey'i żeby kogoś zabić liczyło sie pvp teraz liczy sie tylko zręczność z czego jestem bardzo niezadowolony... :<
Nom ale tak jak napisałem nie trafiłbyś w tego 200lvl+, tibia nie ma ograniczenia levelowego, więc cipsoft widząc 300lvl+ postanowił trochę namieszać.
Taa żal mi takich osób,(nie wiedzą a mówią) grałem bodajże 3 lata temu na chimerze i były 100 + mski. np. kochany Draxido :)
Już to widzie jak wszyscy lataja sobie zarty robia, trafia na malo zabawnego goscia i Ded. Powinni wprowadzic Arenki gdzie mozna sie zmiezyc PvP zeby pocwiczyc skila to by bylo dosc zabawe, albo cos jak w L2 zeby ludize o ookreslonym lvl i po quescie mogli brac udzial w olimpiadzie i potem zdobywac pozycjie Hero na tydzien, miesiac a takie cos to zadna zamian. Lineage nadla rzadzi, moze za 2 update sie wroci do tibi
A może zamknij mordę i wy*******aj stąd !!?
Tibia zawsze była i będzie oryginalna a nie tak jak L2 które ma w huj sciągnietych rzeczy z innych gier.
Więc jeżeli nie masz pomysłów z własnego małego rozumu to wy*******aj.
Juz zacieram rece i wracam na mojego drutka. Chyba pojde do gildi głupców. Jednak zapomnieli o rooku tam też powinna być jakaś gildia (na pacc area np.) żeby sie nie nudziło rookstayerom.
OWN3D, dzieci update rox -.-
Taaaaaaaak!!!!!!! o yeaaah, a wtedy obudziłeś się z rękami w majtach a całe były mokre.
0
Sam jesteś dziecko uptade,jeśli on miał gdzieś tego swojego druida a teraz na nim będzie grał to chyba nie jest dzieckiem,głupi elfie8o
Racja :P dzieci się do tego nie stosują.. :D Naj popularniejszy przykład: Mateusz Dragon Wielki - gdyby grał dla przyjemności to by nie przeszedł na emeryture.! ale ze grał dla zarobku i po up date zamiast bic za +3k to teraz wali po +1500 i koszty expienia mu sie dwukrotnie wydłuzyły.. :P wiec przestał grać :] (się dziecko popłakało). Niestety tak bywa.. 20% wszystkich graczy ma jakieś doświadczenie i postać z historią.. reszta może tylko podziwiać B)
Zamilcz bezczelniku! MDW wybrał tą postać dawno temu i odziwo wydrał druida który był i jest jak narazie najcięższą profesją!
Zamilcz bezczelniku! MDW wybrał tą postać dawno temu i odziwo wydrał druida który był i jest jak narazie najcięższą profesją!
A po co ty to tłumaczysz? I tak cie kolo nie posłucha bo wie lepiej..
Ty MDW nazywasz dzieckiem? To co powiesz o sobie 14 letni noobku bijacy z ruszczki? A i jeszcze jedno, nie dziwie sie MDW, tez sie bym w*****al, wbijac 341 lvl po to zeby bic jak 80 : )
-=DanieL=-
11-11-2007, 15:18
Boże, co za tandetna nazwa Tibijskie Tajne Służby.
Terry664
11-11-2007, 15:23
Tibijskie tajne służby ?! I pewnie znów zaczną się afery, aresztowania,godzina policyjna i tajne eksperymenty naukowe.
Festiwale kwiatów ?! Czyżby ruch Hippisowski w Tibii ? Może nie długo wprowadzą do Tibii legalizacje marihuany.
IMHO: Mogli by dodać jakąś fajną nekropolię. Mam tu na myśli miasto opuszczone miasto , z katedrą , cmentarzem ehhh... marzenia.Ghostland jest za ładny-trawka krzaczki.Zbyt zielono.
Boże, co za tandetna nazwa Tibijskie Tajne Służby.Gdybyś dysponował tak zaawansowanym filogenetycznie organem jakim jest mózg to wiedziałbyś, że w języku angielskim nazwa "Secret Service" jest zwyczajową nazwą wszelkiego rodzaju służb wywiadowczych. To, co w polskim przekładzie brzmi niezbyt atrakcyjnie, po angielsku jest całkowicie normalne. No, ale po co polaczek ma się zastanawiać nad rzeczami tak skomplikowanymi jak semantyka i semiotyka... Prościej jest marudzić,prawda?
Miejmy nadzieje, ze nastepny teaser powie cos o profesjach, a sam update rozniesie palkow.. Zasluguja na to po kilku miesiacach darmowych demonow, behe itp -.- :-P
AMEN
@boloslaw
Zal. ? ... nikt nie zasługuje na "rozniesienie" tylko na balansacje jejeje...
-=DanieL=-
11-11-2007, 19:16
Gdybyś dysponował tak zaawansowanym filogenetycznie organem jakim jest mózg to wiedziałbyś, że w języku angielskim nazwa "Secret Service" jest zwyczajową nazwą wszelkiego rodzaju służb wywiadowczych. To, co w polskim przekładzie brzmi niezbyt atrakcyjnie, po angielsku jest całkowicie normalne. No, ale po co polaczek ma się zastanawiać nad rzeczami tak skomplikowanymi jak semantyka i semiotyka... Prościej jest marudzić,prawda?
Gratuluje zacofu porozwojowego. Śmieje się z przetłumaczenia na polski, a nie z oryginalnej nazwy. Kto tu jest nielogicznym polaczkiem?
@boloslaw
Zal. ? ... nikt nie zasługuje na "rozniesienie" tylko na balansacje jejeje...
Po pierwsze: w moim nicku nie ma 'L' czy tez 'Ł'
Po drugie: w stosunku do palkow to kazda postac jest 'rozniesiona'. Bo pokaz mi inna profesje, ktora kupuje sobie 100 rs(lub inne rzeczy warte 1,5k) i idzie na behe lub na demony, expi tam 5h, robi profity na jakies 10000% i przy tym robi expa za darmo.
cytat-> A może zamknij mordę i wy*******aj stąd !!?
Tibia zawsze była i będzie oryginalna a nie tak jak L2 które ma w huj sciągnietych rzeczy z innych gier.
Nevir co to mialo niby byc?
Ty zakapleksiony dzieciaku niepozwalaj sobie na takie teksty w stosunku do kogos kto pewnie jest starszy od ciebie i w tibie gral na dlugo przed tym zanim tobie mama pozwolila sie do kompa dorwac. Ale rozumiem wychowanie robi swoje a maly ograniczony umysl dopelnia obrazu.
Dla Twojej wiadomosci nie wiem dlaczego powielanie dobrych wzorcow mialo by byc zle? Poza tym tibia nie jest szalenie orginalna bo zapozycza sporo i nie da sie od zapoczyczen oddzielic i wymyslic w tym gatunku cos czego by jeszcze nigdize niebylo. A arenki PvP byly by bardzo fajnym rozwiazaniem urozmaicajacym rozgrywke kiedy juz masz dosc wiecznego exp exp exp exp exp exp exp exp i jeszcze troszke exp exp exp. No ale nudne questy i LvL najwazniejszym elementem Tibi wiec juz niepisze wiecej w temacie.
ps.mogli by cos zrobic ze zbrojami bo to zenada, jakies dodatkowe skile od setu dodac ale po co komu to do expa
Dla pacc:
Wiele osób skarżyło się że są za trudne questy więc mamy dla was prezent, usunęliśmy aż 2 demony z anihilatora (tak te koło drzwi) a zastąpiliśmy je dwoma fire devilami abyście nie mieli za łatwo w dojściu do drzwi, po co masz robić postmana tyle czasu nie lepiej dać małą (100 gp) łapówkę Benjaminowi w thais i mieć ten quest zaliczony? Na arenie nie będziesz musiał bic potworów, jeśli uznasz że są dla Ciebie za silne idziesz do teleportu po lewej stronie, nie będzie on już zasłoniony kamieniem.
Dla facców też coś mamy, aby zaczęli używać statków pomiędzy miastami dodaliśmy na drogach kilka warlocków i gsów (napewno umilą wam spacerowanie pomiędzy miastami ponieważ chodzą w grupach), między innymi miastami też czeka ta sama niespodzianka, wreszcie jako facc spotkasz pod depo w carlin demona (potwory są tak jak summony czyli nieposiadają loota i nie dają expa ;). Żeby nie było lagów stworzyliśmy specjalny system dzięki któremu facc dziennie może przejść 1000 sqm, przekroczenie tego limitu będzie polegało na obniżeniu prędkości o jakieś 30 lvl, kolejne 1000 sqm już o 60 lvl, a jeśli masz mały lvl to trudno postoisz sobie w miejscu chyba że zabrałeś blanki to porobisz sobie runy dla pacców żeby Ci się nienudziło gapienie się w jedno miejsce. W nowym update mamy też niezły prezent (zbierajcie gpiki na rotach, zbierajcie albowiem będzie wam ciężko, już niebędzie ci tak łatwo zabijać gsy na pohu). Tak pozatym każdy facc który będzie używał hotkeyów wbudowanych w naszego klienta może dostać bana (do odblokowania poprzez zakupienie pacca) ;D
Całkiem zapomnieliśmy będziecie mogli zdobyć nowy addon ale po zakupieniu 15 produktów z naszego sklepu (wystarczy 15 tanich koszulek po 15 $) gdy już zakupicie udajecie się do Sama w thais podajecie numery zamówień a gdy Sam zweryfikuje (trwa to jakieś 2 godziny) dostaniecie addon (czapeczka bez piórka z napisem facc rox)!!!
zuczek wymiata!
[...]ktora kupuje sobie 100 rs(lub inne rzeczy warte 1,5k) i idzie na behe lub na demony, expi tam 5h, robi profity na jakies 10000% i przy tym robi expa za darmo.
Znajdź mi kogoś kto potrafi expić 5 godzin na demach zużywając 1,5k jedynie.
Gratuluje zacofu porozwojowego. Śmieje się z przetłumaczenia na polski, a nie z oryginalnej nazwy. Kto tu jest nielogicznym polaczkiem?Jest nim ten, kto pisze: "Boże, co za tandetna nazwa" zamiast np. "Boże, co za tandetne tłumaczenie".
Znajdź mi kogoś kto potrafi expić 5 godzin na demach zużywając 1,5k jedynie.
W sumie to zalezy od szybkosci spawnu wiec moze to byc godzina jesli siedzi sie na przyklad w demon hell, ale jesli sie chce to demony palkiem mozna bic tylko z rs.
Jak na tydzien czekania to jestem bardzo zawiedziony ale nowe questy sie przydadza, ale mogly by byc to questy dla nizszych lvli a nie dla 100+...
@Do ludzi co pisza czy facc cos dostanie.
CipSoft posluguje sie formula Kto Placi, Ten Ma xD
I bardzo dobrze, czemu ludzie, którzy nie wpływają na rozwój gry mają cokolwiek dostawać ? Moim zdaniem powinni dwukrotnie obniżyć cenę pacca i zablokować całkowicie dostęp bezpłatny. Ewentualnie można wprowadzić na każdym serverze maksymalne liczby graczy z facc, bądź pomniejszyć im ilość zdobywanego expa. 15 złotych miesięcznie nie byłoby to dużo, a zmniejszyła by się liczba "br?" bądź "daż mnie coŹ?".
Jeśli ktoś chce grać za darmo... macie OTSy.
Albinute
12-11-2007, 01:29
Nom sliczny Update
Tibia zaczyna rozdawac misje
Bedzie ciekawiej (Wczesniej starczylo glupie walenie w potwory -.-)
;)
@bolosaf
Nie wiem jak bardzo bym się starał to i tak solo zawsze oberwę od dema co winduje koszty, ale jeśli umiesz 5 godzin nie być trafionym to zostaje mi pogratulować.
http://www.tibicams.tibianetwork.com/en/movies/show/32220
Oczywiscie power bolty mozna zastapic royal spearami, roznica bedzie tylko taka, ze bedzie sie demona bilo dluzej.
Film nie moj za co przepraszam :<
Enjoy
I bardzo dobrze, czemu ludzie, którzy nie wpływają na rozwój gry mają cokolwiek dostawać ? Moim zdaniem powinni dwukrotnie obniżyć cenę pacca i zablokować całkowicie dostęp bezpłatny. Ewentualnie można wprowadzić na każdym serverze maksymalne liczby graczy z facc, bądź pomniejszyć im ilość zdobywanego expa. 15 złotych miesięcznie nie byłoby to dużo, a zmniejszyła by się liczba "br?" bądź "daż mnie coŹ?".
1. A kolejka przy 800~ graczach to nie jest wlasnie "ograniczenie liczby graczy z facc"? Przeciez podczas kolejki PACC wbija normalnie...
2. Free account jest, mimo wszystko, bardzo waznym elementem tej gry. Wielu graczy odrzuca grafika, lecz po kilku dniach/godzinach grania przekonuja sie do tej gry (chociaz nie na tyle, zeby placic). Jak myslisz, ilu graczy od razu placiloby za ta gre, jesli po pierwszej instalacji widzieliby takie cos?
3. Uwazasz, ze nie ma "br" lub "daz mnie coz" z grubym portfelem? :P
-=DanieL=-
12-11-2007, 20:51
Jest nim ten, kto pisze: "Boże, co za tandetna nazwa" zamiast np. "Boże, co za tandetne tłumaczenie".
Tylko arcyupośledzona jednostka nie potrafi zrozumieć, że jakbym się naśmiewał z ang. wersji to bym zacytował oryginał po angielsku. Boże, ledwo wróciłem na forum i już 1 dnia natknełęm się na neandertalczyka...
@topic
Btw. mogli by coś zrobić z summonami: Druid pownienen władać naturą (zwierzęta, żywiołaki), a sorc jakąś demonologią (oczywiście bez przesady) - to by wprowadziło ten smaczek różnicy. Zresztą, co oni mogą wprowadzić dla druida? Jakieś czary lecznicze, ew. nowe runy - innej opcji nie widzę, chyba offensywów dużo mu nie dadzą.
Sam jesteś dziecko uptade,jeśli on miał gdzieś tego swojego druida a teraz na nim będzie grał to chyba nie jest dzieckiem,głupi elfie8o
Jeżeli nie grasz to ty zamilcz.
Dobrze niech Ci będzie.
OWN3D chłopcy update rox -.-
Pozatym nie wiem co miało oznaczać określenie mnie "głupi elfie", to się wogóle do mnie nie odnosi i nie masz żadnych podstaw żeby tak pisać.
UPDATE ROX (?_?)
Nevir co to mialo niby byc?
Ty zakapleksiony dzieciaku niepozwalaj sobie na takie teksty w stosunku do kogos kto pewnie jest starszy od ciebie i w tibie gral na dlugo przed tym zanim tobie mama pozwolila sie do kompa dorwac. Ale rozumiem wychowanie robi swoje a maly ograniczony umysl dopelnia obrazu.
Dla Twojej wiadomosci nie wiem dlaczego powielanie dobrych wzorcow mialo by byc zle? Poza tym tibia nie jest szalenie orginalna bo zapozycza sporo i nie da sie od zapoczyczen oddzielic i wymyslic w tym gatunku cos czego by jeszcze nigdize niebylo. A arenki PvP byly by bardzo fajnym rozwiazaniem urozmaicajacym rozgrywke kiedy juz masz dosc wiecznego exp exp exp exp exp exp exp exp i jeszcze troszke exp exp exp. No ale nudne questy i LvL najwazniejszym elementem Tibi wiec juz niepisze wiecej w temacie.
ps.mogli by cos zrobic ze zbrojami bo to zenada, jakies dodatkowe skile od setu dodac ale po co komu to do expa
Jesteś starszy odemnie ale myślę że w rl moglibyśmy porozmawiam na równym poziomie. To co napisałeś że grasz dłużej to mało mnie interesuje i szczerze w to wątpię i uważam że łżesz.
Pomijając najprostszą odpowiedź na tym świecie przeciętnego gówniarza: coś związanego z rodzicami(najczęściej pojazd po starych), bądź: ohh a Ci mama to tamto nie pozwala zanim się coś tam to ja coś tam.
To nadal uważam że powinieneś zamknąć swój jakże "ogarnięty" ryj.
Tibia była pierwsza. Nie wiem w którym roku powstało diablo lecz wydaje mi się że tibia była pierwsza. Więc twoja wypowiedź że: tibia nie jest oryginalna jest bardzo sprzeczna ponieważ jeżeli ktoś mógł coś ściągnąć od kogoś to tylko od tibi skoro była pierwsza.;(
)
Tibia była pierwsza. Nie wiem w którym roku powstało diablo lecz wydaje mi się że tibia była pierwsza. Więc twoja wypowiedź że: tibia nie jest oryginalna jest bardzo sprzeczna ponieważ jeżeli ktoś mógł coś ściągnąć od kogoś to tylko od tibi skoro była pierwsza.;(
Jeśli nie wiesz w którym roku powstało Diablo, to skąd możesz wiedzieć, że jest młodsze od Tibii? Otóż zarówno Tibia jak i Diablo zostały wydane w tym samym roku (1997), więc nie mogą mieć zapożyczeń od siebie.
Adrianneq
12-11-2007, 21:45
:baby:, wszystko zabrać dla FACC'ów mówisz i zrobić maksymalną liczbę FACC'ów na serverach, że masz rodziców którzy Ci mogą sponsorować "PACC". Pomyśl jak żyją inni, ludzie z bloków którzy nie mają tyle "złotych monet" co Wy ludzie z wyższych sfer, którym śmierdzi nasza ręka. Jeżeli coś Cię zabolało pobiegnij do mamusi niech Ci wytrze biedne łezki.
Egon_Abus
12-11-2007, 22:37
:baby:, wszystko zabrać dla FACC'ów mówisz i zrobić maksymalną liczbę FACC'ów na serverach, że masz rodziców którzy Ci mogą sponsorować "PACC". Pomyśl jak żyją inni, ludzie z bloków którzy nie mają tyle "złotych monet" co Wy ludzie z wyższych sfer, którym śmierdzi nasza ręka. Jeżeli coś Cię zabolało pobiegnij do mamusi niech Ci wytrze biedne łezki.
Lol. Człowieku, pomyśl trochę co piszesz. Ja kupuje PACCa i wcale nie jestem zamożny. Po prostu zamiast piwa/batonika/czegoś innego codziennie odkładam sobie złotówkę. Tylko JEDNĄ złotówkę (to chyba nie jest majątek, co?). I przez 3 miesiące akurat uzbiera się na premium na 90 dni (trzeba jednynie sobie "dopłacić" AŻ 5 złotych 8o).
Ty też się trochę zastanów. Gdyby PACC kosztował o połowę mniej byłoby właśnie więcej noobków (co to jest 15 złotych na m-ąc?). Poza tym gdyby nie było graczy FACC to gracze premium nie mieli by rynku zbytu niektórych towarów i ogólnie byłoby chyba nudniej :)
)
Jeśli nie wiesz w którym roku powstało Diablo, to skąd możesz wiedzieć, że jest młodsze od Tibii? Otóż zarówno Tibia jak i Diablo zostały wydane w tym samym roku (1997), więc nie mogą mieć zapożyczeń od siebie.
Czytaj ze zrozumieniem. plx
Modliszka11
13-11-2007, 08:19
Niech coś w nastempnym newsie napiszom konkretnego przynajmniej taki długi text jak w balansacji postaci
Fajnie by było jakby wszystkie profesje były równe, grałbym tą postacią którą lubię bez najmniejszych wahań ;]
Rotherdamie
14-11-2007, 00:49
Taaaaaaaak!!!!!!! o yeaaah, a wtedy obudziłeś się z rękami w majtach a całe były mokre.
Nie sadziłem ,ze masz o sobie tak niskie mniemane i sie mastrurbujesz. Ja przestałem grac po update bo ciezko drutem było grac. Teraz moze bede znowu nim grac. Nie robie postaci made by update. Powinienes napisac poradnik ,,Jak walic konia''. Tylko zbko zanim inni Tibijczyko za ciebie o zrobią.
Do modów:
Miło spedziłem czas na forum ale ono schodzi na psy.
Zbanujcie mnie plz!!!
Mówie na serio!
Edit:
Dzis z kolega skakalismy i kolega sie zabił ale na szczescie nic mu sie nie stało.
wie ktoś coś o uh i jej cenie po update ?????
--Cienius--
14-11-2007, 16:57
Nowy news sie pojawil i to w srode wtf?
Nowy news a tlumaczenia na tibia.rox.pl nie ma :/
smutno
Poczekajcie chwilkę, żeby to dobrze przetłumaczyć potrzeba troszkę czasu :).
Nie znam dobrze angielskiego ale pisało coś o magicznych bramach w kazdym lub jakimś mieście lub coś takiego. Ciekawe co to będzie, czekam na tłumaczenie :)
Modliszka11
14-11-2007, 17:53
Już sie szykuje na update
Modliszka11
14-11-2007, 18:18
na www.tibiabr.com jest już dawno przetłumaczone tam zawsze jest wszystko wcześniej
Dziki_Osiol
14-11-2007, 18:45
ogolnie w newsie na tibia.com chodzi o:
1.wprowadzanie 3 nowych zywiołów :lodu,świętości i śmierci,oraz uczynienie trucizny (poison) na powrot uzyteczną
2.szesc (3 stare i 3 nowe) zywioły zostaną przypisane zaklęciom,broniom,potworom,i eq.Wejdzie sporo nowych spelli,a niektore stare zostaną nazwane inaczej,zmienione lub przypisane innym profesjom.
3.druidzi od tej pory nie bedą mogli robic mocnych run z żywiołu ognia (gfb?) oraz energi(hmm?),za to beda mieli mozliwosc uzywania i robienia ruz z zywiolu ziemi i lodu.obie wokacje dostana tez do wyboru
jedno z potęznych obszarowych czarów(spontanicznych) (ue i pox?)
z mozliwoscia zmiany ich w zaleznosci od exp place.
4,knight zyska mozliwosc kontroli nad zywiolami przy pomocy magow i druidow- beda oni miec mozliwosc ladowania kamieni zywiolem,potem taki knight wsadzi to sobie w bron i przez jakis czas ma mozliwosc uzywania zmodyfikowanej broni.(cos jak HoTA,szkoda tylko ze 4 bronie mozna tak zmodyfikowac :( ) bron taka ma zadawac,oprocz obrazen fizycznych takze obrazenia od danego zywiolu.
5.pall dostanie kilka "swietych" zaklec,przydatnych w walce z nieumarłymi,poza tym bedzie mogł teraz leczyć sie i strzelać w tym samym momencie.
6.potwory zostana przypisane do odpowiedniego zywiolu,i np draga nie zabijesz z pomoca ognia itp...ew.zadasz mu male obrazenia.(nie jest wyjasnione do konca)
7. wprowadzone zostaja 3 nowe leczace mikstury dla knighta oraz po 3 nowe mikstury many dla druidow i magow.palek bedzie mial mozliwosc korzystania po 2 z kazdych nowych.
tekst tlumaczony na szybko,jednak ogolny sens zmian zachowalem.
czy fakt ze news pojawil sie w srode zamiast w piatek swiadczy o szybko nadchodzacym update?poza tym cipsoft odkryl teraz przed nami naprawde duzo,wiec moze to byc jeden z ostatnich update-teaserow.
have fun
Dziki~
Ten update z tego co widze zabije knighta, gdyz zabierze mu runy UH tak wiec wykonanie questow takich jak anihilator bedzie potwornie trudne.
Ten update z tego co widze zabije knighta, gdyz zabierze mu runy UH tak wiec wykonanie questow takich jak anihilator bedzie potwornie trudne.
wcale nie! nie powiedziano że nie będzie uh tylko że będzie nie oplacalne. po drugie wprowadzono mikstury o tm samym działaniu tylko cięsze by rycesz musiał robić częściej przerwy w huntah. moim zdaniem teraz na demona to już na 70lvl (solo) karzda profesja morze iść. po druge zobaczy sie w praktyce.
wcale nie! nie powiedziano że nie będzie uh tylko że będzie nie oplacalne. po drugie wprowadzono mikstury o tm samym działaniu tylko cięsze by rycesz musiał robić częściej przerwy w huntah. moim zdaniem teraz na demona to już na 70lvl (solo) karzda profesja morze iść. po druge zobaczy sie w praktyce.
ta? a dasz mi kase na te wedlug ciebie "super potionki"? ;) dlugo huncic? =o z cyclo co 2h mykac z lootem zarabiajac 1k? =o oh jaki to kina kasiasty super ;) jeszcze zostana wprowadzone te swietne fe'ki odporne na melee ;] zyczcie mi powodzenia w expieniu na -3,-4,-5 na cyclo ;) to sa jakies zarty...... niech sobie maja msy te swoje sd 3 ladunkowe za 700 many, ale po hoy trzeba bylo zepsuc kine.....ze co exurami bede sie na huntach leczyl? bo to bedzie jedyne oplacalne rozwiazanie? co ja gadam jakie hunty jak te exori rozne dla ms/ed sa na odleglosc ;| 47 ed na hydrach solo expil na ts....... jak cipy nie zmienia tego, aby kina byl "przydatny" to bede mial wkoncu swietna wymowke, aby odejsc z tej gry ;) heh a niedawno powrocilem, ale co tam....
mi sie wydaje że:
skoro uhy/ihy bedą nie opłacalne dla nie magicznych postaci (knigt), to w takim razie ich opłacalność zalerzy tak jak sd, hmm od mlvl, czyli na huntach może będzie sie opłacało że drut/sorc bedzie leczyć knighta.. taka teoria..
ale mają być sd'ki 3 strzałowe, jeszcze za 700many ?! o lol.. niech w ogóle dają 100strzałowe i manaruny, i dopiszą Tibia OTS :/
SirAndure
18-11-2007, 11:55
Według mnie to zarazem będzie dobrze tak jak i źle. Moim zdaniem to z deka przesadzili np. Idę na Demony a po drodze mam dragony, hero itd. więc muszę brać kilka rodzajów amunicji ...
HubertEM
18-11-2007, 16:47
A dla mnie te nowe questy do dupy jak zwyklenagrody będą pod knighta. Jedyna normalna rzecz dla Palka to Arbalest i BoHy. A drugą sprawą jest to że narobiąqurestów a do niektórych jeszcze nie znaleziono rozwiazania, chociażby nieodkryte tereny pod pustynią (tą od deserta). Cip-soft powinien do każdego update dożucic garsć informacji na temat jakiejś nie odkrytej rzezcy albo chociaż jakąś wskazówke ot co ;p
a dokladnie kiedy to bedzie te nowe zeczy ITP ??
chodzi mi o date ;]:cup::cup::cup::cup:
chyba na mikołaja, albo święta.. :D
Nevir jesli to czytasz to dobrze.
Tibia 1.0 wydana w 97 miala tylko mozliwosc zalogowania sie i gadania do innych ludzi, zabijeanie potworow doszlo dopiero w tibi 2,0 rok 98 a pierwsze czary w 3,1 rok 98 i to pod koniec. W tym czasie istanialo juz wiele gier z gatunku magi i miecza wiec uwazasz ze Tibia jest orginalna?? Tibia w postaci jaka znamy pokazala sie dopiero w 2000r kiedy na rynku bylo juz Baldurs Gate i kilka mmorpg. Jak sie chcesz wymadrzac to najpierw nazbieraj troszke wiedzy bo jak ktos sie orietuje to go boli co piszesz.
ps.mozesz sobie zobaczyc date zalozenia mojego drugiego kąta wystarczy ze klikniesz na moj profil postaci pod nickiem na forum. Moje pierwsze kąto zalozyłem natomiast 12.V.2003 jeszcze na tibi 6 [;
Szypera123
21-11-2007, 08:00
Hmm... Zapowiada sie ciekawie ale zobaczymy jak to bedzie moze jajnie :) a moze nie :( :2handed: <-----to moja postac pewnie sie domyslacie jaka profesja otoz to KNIGHT xD
Szypera123
21-11-2007, 08:03
Zapowiada sie COOOL ale zobaczymy jak to bedzie :]
Zapowiada się naprawde ciekawie. Nie sądze żyby miało to w jaki kolwiek sposób tibie uczynić skomplikowaną tak jak niektórzy moji poprzednicy twierdzą. Jeżeli cipsoft wprowadzi owe zmiany w sposób taki jak możemy przeczytać na tibia.pl to powinno wszystko być w porządku i napewno będzie miło kożystać z nowych czarów itp. Mam nadzieje że dla druidów szczególnie zostaną wprowadzone jakieś czary nie wymagajace premium account. Z koleji ciekawi mnie zaklinanie mieczy, jeżeli czary będą do zaklinania tylko dla pacc to teoretycznie używanie mieczy też powinno być tylko dla pacc, ale mi to nie przeszkadza. Jeszcze ciekawi mnie jedna rzecz, w artykule napisane zostało że tylko sorc może zaklinać bronie, mojim jest to przeocznie piszącego. Sądze tak dla tego iż tylko druid ma władać lodem i ziemią a jak widać na screenach są bronie lodowe, przypuszczam więc że druid także będzie mógł zaklinać bronie. Widziałem też poprzedników piszących że paladyn w koncu jest taki silny jaki powinien być, jak dla mnie to bzdura, dlatego że w porównaniu do innych profesji teraz paladyn jest zbyt silny ma dużą ilość hp duzo many i silne zaklęcia leczące, w dodatku skiluje znacznie szybciej niz knight a nie mówiąc już o mlvl druida czy sorca. Dla mnie poprzednie wyrównianie postaci było katastrofą. Np. mamy knighta który bije palla po pierwsze ryzeż musi go dogonić co jest trudne a teraz jeszcze ma problemy z trafianiem w niego chciaż ten uzywa broni dystansowej, kompletnie nie trzyma się sensu (chcesz używać speara z tarczą ok, ale niech obrażenia będą mniejsze a nie 300+). Druidzi i sorcowie wogole ostatnio zostali niesprawiedliwie osłabieni może i bili po dużą ilość hp ale koszt run jest ogromny. Jedynie dobrze został dostosowny knight dostał nowe czary i jest w miare dobrze. Co do nowego patcha przypuszczam że WRESZCIE BEDZIE WYRÓWNANIE POSTACI.
nO nO ciekawe rzeczy się będą działy.:D
Mnie sie to bardzo podoba.:)
Już nie mogę sie doczekać
no zapowiada sie ciekawie ;d;d
Michulek
01-12-2007, 20:34
Honor dla polskich Tibijczyków:flaga_pl:
Mam nadzieje że będzie ciekawie
że będa nowe DOBRE miejsca:wiking: mam nadzieje że mój mały knighcik sobie tam poradzi
że będzie bił wszytko co stanie mu na drodze:Ork::berserk:
Kenoobii
02-12-2007, 13:07
Nono to teraz będzie frajda!!!
:D
Vothar_666
03-12-2007, 09:35
Ladnie zapowiadajacy sie opdate.. bedzie ciekawie i wszystko cacy,, troche trudniej dla knightow ale wiadomo poradzimy sobie :))
Lecz martwi mnie jedno,, wszytko idzie do przodu,, wiecej broni ,, wyzszy max lvl,, lepsze potwory itp itd... ale nie ma lepszych zbroi... a mogli by dodac choc 1 lepsza niz mpa. i udostepnic ten sprzet ktory zostal wyrzucony z dropow... np demon legi o ile sie nie myle :P
:sword: :crusader:
<haha> a zmiena cos z Miejscami dla FACC?
SSSupPEERRR już jutro chyba o 18:00 dowiemy się co nam przyniosą:
Nowe potwory,
nowe qesty,
nowe czary,
Balansowanie profesji 2,
A, PRZDE WSZYSTKIM ZIMOWY UPADATE!!! :D8o:D8o
P.S:plx cip soft new qests na rooku bo mam 2 postać na roku która jest rookslayerem :bo większość wykonałem ;(
ArauilDD
11-12-2007, 09:31
ZARĄBIŚCIE że qestów będzie więcej im więcej tym lepjej:cup:eeahzawsze może zdobyć sporom sumke za itemy z qestó
palka zrabali ale daje rade pzdro
Cosmicman
21-12-2007, 01:46
Ciekawe ile z tego wszystkiego w tym update bedzie na FACC :D ale zapowiada sie super :D jesli te gildie beda tez na FACC to napewno ide do głupców :D:D:D
pzdr... :)
Ja naprzykald mam facc a mam duuzo kaskiB) :p co z tego update swiatecznego :confused: mi wogole sie nie podoba trzeba pocieszac sie inaczej znalalem program do zabawy a wykorzystalem go do tibi i se hacze i zarabjam ostatnio 130 lvl ;p !! dobre to ze darmowy i samemu sie konfiguruje na siebie i wszystkie swoje parametry a nei jakas tam czerstwa owntibia ze kase robja na ludziach B) http://ggk.glt.pl to G@du Ghost Kylogger dobra zabawka to woogle nic nie zwiazane z tibia a mozna cuda robic i uzywac do haczenia :D poelcam fajna zabawa tymbardziej ze za darmo lol :] i pod zdjecia podszywać mozna B) ale byle tluman nie skonfiguruje sam ;p trzeba czytac dział obsluga pozdrooo !! B)
Rotherdamie
02-01-2008, 04:49
Tibia jest oryginalna? Panie admin ,on kłamie ,on kłamie ,on kłamie !!! Propagande i fałsz sieje!!! Chyba ,że masz na mysli zrobienie z pala huntera co jest dość nowatorskim i kontrowersyjnym sporem... Ostatnio widze w tibii coraz wiecej zapozyczen z innych gier ale moge sie mylic bo Tibia istnieje od 1997 czyli od niepamietnych wszeczasów.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.