Pokaż pełną wersje : Scammers
Rocket Slayer
12-11-2007, 16:22
Witam! w tym temacie ( wpisałem w szukaj ale nic nie znalazło więc założyłem nowy ) chciałbym abyśmy przekazywali się informacjami na temat scammerów - oszustów
Przykład:
1 <miniaturka scammera> ( wygląd )
2 Świat
3 Nick
4 Najczęstsze miejsce urzędowania ( depo jakiego miasta )
5 Najczęstszy item z jakiego pomocą osoba oszukuje
A więc mój osobnik:
http://foteka.pl/full/783fb11c1509e48b79829ede7f7241eb.jpg (http://foteka.pl/783fb11c1509e48b79829ede7f7241eb)
Secura
Bartek-Drutek
Thais
K legi ( los 200gp )
Mam nadzieje, że temat się rozwinie bo uważam, że to jest potrzebne
Vanhelsen
12-11-2007, 16:43
phi, nie starczy miejsca w całym necie by wymienić tych wszystkich zakompleksionych 12'sto letnich polaczków o.O
Good Luck & Have Fun...
A w 1oo% winni są nie ci oszuści, ale sterta nóbów co dają się na to złapać...
Ancient900
12-11-2007, 16:48
A w 1oo% winni są nie ci oszuści, ale sterta nóbów co dają się na to złapać...
Czysta prawda, takie naby tylko napędzają ten interes.
siniestro
12-11-2007, 18:31
Wieszok i Ancient
głupi jestescie i tyle.
czy gdy kogos zabiją/zgwałcą/okradna na ulicy to jest jego wina, bo sie nie umie obronic?
topic
temat jest dobry, ale to taka 'syzyfowa praca' bo takich ludzi jest za duzo zeby ich tu opisac, a poza tym taka forma jest nieczytelna ;)
Vanhelsen
12-11-2007, 18:49
Wieszok i Ancient
głupi jestescie i tyle.
czy gdy kogos zabiją/zgwałcą/okradna na ulicy to jest jego wina, bo sie nie umie obronic? ROTFL!!! A co ma piernik do wiatraka?... 8o
Masz sytuację:
Thier[8]: MEGA LOTERIA, DO WYGRANIA MPA I SOV! LOSY PO 10gp!!!
i ty na to idziesz... kto jest w takiej sytuacji, pardon, głupkiem?... -.-"
Ancient900
12-11-2007, 19:00
Wieszok i Ancient
głupi jestescie i tyle.
czy gdy kogos zabiją/zgwałcą/okradna na ulicy to jest jego wina, bo sie nie umie obronic?
Zacznij odróżniać rl życie od tibii. A porównanie nietrafione i do dupy ;P
Rocket Slayer
12-11-2007, 19:05
Ej ej spokojnie ;p róbcie to co napisałem w temacie... w ten sposób możemy ostrzec kilku/naście - jak dobrze pójdzie - dziesiąt graczy
Ancient900
12-11-2007, 19:15
Ej ej spokojnie ;p róbcie to co napisałem w temacie... w ten sposób możemy ostrzec kilku/naście - jak dobrze pójdzie - dziesiąt graczy
Aff, widze że nie dotarło. Bardziej pożyteczne od tego tematu, będzie to jak inni gracze zaczna mysleć
Lechista
12-11-2007, 22:55
Na tym polgega RPG. Chyba każdy widząc kolesia chwalącego się blue robem i za chwile kładzie go na ziemi (bo myśli, że jest super evul kozak)ma ochotę narzucić mu coś na tego roba i mu zabrać..?
Wieszok i Ancient
głupi jestescie i tyle.
Popatrz. To jest tak:
Tibia (przykład podobny do Wieszoka): Tiaf!11[11]: GOLDEN HELMET LOS 15 GP TRADE PLIS AKCEMPT!11
Dajesz accept i jesteś 15 gp w dupę.
RL: Bandyta: ej daj mi potrzymać swój portwel, ok?
Dajesz mu portwel i on ucieka.
Teraz przykłady są analogiczne. Jak jesteś debilem i dasz obcemu facetowi portwel potrzymać, toś tak samo głupi, jak ci, co się w Tibii nabierają.
@down: tutaj to już nie bardzo... chyba, żeby PKowanie przyrównać, ale to raczej zabójstwo, haha ;d
Vanhelsen
12-11-2007, 23:03
Popatrz. To jest tak:
Tibia (przykład podobny do Wieszoka): Tiaf!11[11]: GOLDEN HELMET LOS 15 GP TRADE PLIS AKCEMPT!11
Dajesz accept i jesteś 15 gp w dupę.
RL: Bandyta: ej daj mi potrzymać swój portwel, ok?
Dajesz mu portwel i on ucieka.
Teraz przykłady są analogiczne. Jak jesteś debilem i dasz obcemu facetowi portwel potrzymać, toś tak samo głupi, jak ci, co się w Tibii nabierają.Zastanawiam się, jak by wyglądała ta twoja analogia co do gwałtu w realu o.O xD
Wieszok i Ancient
Można tak powiedzieć, ja zawsze mam przy sobie nóż, spokój i zdrowy rozsądek. Jeśli lumpisz sie po najciemniejszych zakamarkach miasta to nie dziw sie że cie napadną bo to ty sam do nich przychodzisz...
@TOP.:
Bezsens, to ty podszedłeś i kupiłeś ten los, pomyśl co byś zrobi na jego miejscu: oddał byś itemka czy loga? Pomyśl logicznie, spokojnie, nie pod presją emocji bo pod emocjami zawsze odpowiesz że oddał byś itemka (nie dochodząc ile on wart).
#EdIt:
@wieszok: pocisk xd
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.