Pokaż pełną wersje : Format?
Adow Adan
12-11-2007, 21:06
Siemka. Mam problem z formatem dysku . Zawsze jak formatowałem dysk to wystarczyło że włożyłem cd z Windowsem , resetnąłem system i samo zaczeło się instalować(niebieski ekran,wybory forumatu itp) a teraz nic . Prawdopodobnie coś zmieniło się w BIOSIE że nie czyta mi odrazu Dysku CD , tylko nie wiem co i gdzie zmienić , pomóżcie.
Ustawic First Boot Device w stan CDROM
Adow Adan
12-11-2007, 21:28
zrobilem to ale mam zakichaną klawiaturę na USB i nie działa mi przy starcie systemu - wtedy kiedy pisze "dowolny klawisz spowoduje rozruch płyty". Jest jakiś sposób aby format zaczął się sam? bez wciskania klawisza?
Kup najtańszą klawiaturę na PS2, albo pożycz od kumpla jak ma.
dziwne, właśnie robie format komputera z klawiaturą usb i wszystko działa ok. Już słysze drugie takie stwierdzenie że nie działa, w takim razie mój komputer jest wyjątkowy :)
Rethfing on Aldora
12-11-2007, 23:58
Mi sie też instaluje normalnie z klawiaturą pod USB ;|
kamosblue
13-11-2007, 01:26
jak ktos ma nowszy bios to i z klawiatura usb se poradzi ;-)
W moim BIOSie była opcja do ustawienia tego, żeby klawiatura USB była normalnie czytana przez takie instalatory, Linuksa czy Windowsa. Wcześniej też miałem z tym problemy. Poszperaj troche w manualach, na pewno coś znajdziesz.
PS. Przyklejony temat :)
W moim komputerze nie mogę korzystać z USB przed zainstalowaniem sterownika do tego. ;|
Kopnięty komp... ledwo pól roku i już sie zaczyna walić.
@edit
Co ile miesięcy radzicie formatować komputer?
Co ile miesięcy radzicie formatować komputer?
Pytanie podobne do "Co ile dni mam brać Viagre?". Jak widzisz, że trzeba, to formatuj.
kamosblue
13-11-2007, 21:04
@raf420
wystarczy umiejętnie czyścić co jakiś czas
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.